Ilmoitukset

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

Liiga kiinnostavammaksi – parannusehdotuksia toimintaan ja sääntöihin

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Kiekura, 14.04.2017 klo 15.06.

 1. mailanmittaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Kaipaako kukaan vanhaa pistelaskua, eli voitosta 2 pistettä ja tasapelistä pisteet 1-1? Siinä oli se jännitys, kun jatkoajalla saattoi oikeasti menettää vielä kaikki pisteet tai vastaavasti riistää ne vastustajalta. Samaan syssyyn liittyy se, että miksei se peli voi päättyä tasan, jos ei eroa 65 minuutissa saada? Kyllä nuo voittolaukauskilpailut on ihan hanurista edelleen ja vaikka tämä nykyinen 3vs3 jatkoaika on ihan hauskaa seurattavaa, niin eihän silläkään enää itse pelin kanssa paljon tekemistä ole.

  Joukkuemäärällä ei mielestäni ole niin paljon väliä kuin sillä, että liiga olisi auki ja siitä voisi pudota. Kyllä urheiluun kuuluu oleellisesti se, että tappiot oikeasti pelottaa, kun siellä sarjataulukon pohjalla häämöttää musta aukko.
   
 2. Alfred E Neuman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät ja Ärrät
  No joo, ehkä tuo pitkä kiekko alivoimalla on vähän liikaa. Mutta ehdottomasti sitä mieltä, että rikkonut joukkue saa vaihtaa vasta seuraavan aloituksen jälkeen, niinkun nykyisin on sääntö pitkässä kiekossa.

  Lainaus:
  Mun mielestä jatkoaika ja rankkarit voisi poistaa kokonaan, mutta pisteet jakaisin siten, että voitosta saa kolme pistettä ja tasapelistä piste per joukkue. Tai jos se jatkoaika on pakko pelata, niin sitten viisi minuuttia viidellä viittä vastaan. Pisteet jakaisin silti kolme voitosta ja nolla häviöstä periaatteella.
   
 3. Runtulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  - Joukkuemäärän vähentäminen
  - Karsinnat
  - Pelejä vähän vähemmän
  - Rankkarit pois

  Näillä mentäisiin jo pitkälle.
   
 4. mailanmittaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Jatkoaika toki tässä ehdottamassani tapauksessa vanhaan malliin 5min ja 5vs5.

  Tuossa 3p voitosta on omasta mielestä ongelmana se, että jaetaan eri määrä pisteitä eri peleissä, vaikka se ehkä jonkin verran motivoisi joukkueita yrittämään enemmän voittoa vielä pelin loppuhetkillä. En mä oikein ole ymmärtänyt koskaan sitä, että miksi rangaistaan tasapeliin päätyviä joukkueita. Joskus pelit päättyy tasan ja se on ihan ok runkosarjassa. Pudotuspelit on sitten sitä varten, että pelataan niin kauan kuin saadaan eroa toisista.
   
 5. Alfred E Neuman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät ja Ärrät
  Lainaus:
  Kyllähän kaikissa peleissä pistejako olisi sama, eli ihan oikeudenmukainen se olisi. En näe ongelmaa siinä, että ottelun voitosta voittaja saa kaksi ekstrapistettä tasuriin nähden. Häviäjä ei ansaitse pisteitä ollenkaan. Siis omasta mielestäni. Tuo systeemi toimii jalkapallossa erinomaisen hyvin, en näe mitään syytä sille, miksi se ei toimisi kiekkoilussakin.

  Niin, ja minä taas näen tasurit siten, että tasurissa molemmat joukkueet "palkitaan" pisteellä. Jos oisit voittanut niin oisit saanut kaksi lisäpistettä. Taidamme siis katsella asiaa eri näkövinkkeleistä.

  Jatkoajan ja rankkipotkujen poistaminen palvelee nimenomaan paikanpäälle menevää katsojaa todella paljon. Katsoja tietää suunnilleen, kuinka kauan tapahtuma kestää ja voi sitten suunnitella illanviettonsa paljon tarkemmin. Se puolisen tuntia mikä jatkoaikaan/pilkkukisaan parhaimmillaan menee tuntuu pieneltä, mutta kyllähän siinäkin ehtii jo vaikka mitä. Etenkin kun se tulee ns. yllättäen ja pyytämättä.

  Tottakai voi sen kiekkopelin kalenterissaan budjetoida sen mukaan, että kaikki ottelut menee pilkuille asti, mutta kun suurin osa ei mene niin vähän hölmöä sekin olisi.
   
 6. Kiekura Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja Ducks
  Jatkoaika on tällä hetkellä juuri loistava ja viihdyttävä.

  Itse haluisin pienet NHL-kaukalot jokaiseen halliin
   
 7. MrMacmanaman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Pricefield
  Yksi asia mikä tulee tätä KalPa-JYP peliäkin katsoessa mieleen on läpsytinkielto katsomoihin. Tuo meteli ei ole mitään tunnelmaa vaan ärsyke. Liigan pitäisi nimenomaan kannustaa kunnon kannattajakulttuurin kehittymistä ei pilata sitä.
   
 8. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Kiellolla saataisiin 80% (vai enemmän?) ottelun katsojista istumaan hiljaa paikoillaan osallistumatta millään tavalla tunnelmaan. Sekö on parempi? Se on vaan kylmä fakta, että "haitari" kädessä Tauno Tasalakki kuppituolissaan osallistuu edes sillä, muuten ei.
   
 9. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiihtofani, abianos, oranssi ja jellona.
  Lainaus:
  No tämä nyt on argumenttinä sitten sama kuin joukkuemäärän vähentäminen ja karsinnat. Saataisiin 80% (vai enemmän?) työttömiä puoliammattilaisia suomalaiseen jääkiekkoiluun ja kuviteltaisiin sen nostavan tasoa. Sekö on parempi? Se on vaan kylmä fakta, että mitä suurempi määrä ammattilaisia urheilee ja harjoittelee täysipäiväisesti, niin sitä kovempi se Liigan taso pitkässä juoksussa on.
   
 10. Kiekura Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja Ducks
  Itse haastaisin noi seurojen fanclubit ja muut parantamaan tunnelmaa. Tifot, chäntit jne luo omasta mielestä sitä fiilistä ja kun se hallin pääty/seisomokatsomo pomppii tasajalkaa siellä yhtä aikaa, niin onhan se hienon näköistä.

  Suomalaiset on ujoa kansaa. Ei siellä istumakatsomossa uskalla kukaan edes nousta seisomaan innostuksesta, kun oma joukkue tekee maalin
   
 11. Adam89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pohjois-Savolaiset joukkueet, Patrik Laine
  Viitatencav avausviestiin, Hyökkäysalueita on jo suurennettu. Kaukalon koko on jo vapaa kaikille, ja se saisi säilyä, se tuo mielenkiintoa. Kalpahan kokeilee pientä kaukaloa ensi kaudella, huhuissa jopa NHL aski.
   
 12. Adam89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pohjois-Savolaiset joukkueet, Patrik Laine
  Lainaus:
  Kun kaikki tekee, niin se ei ole enää cool.. tuttu juttu. Ei ne pelit ennen läpsyttimiä olleet mitenkään maagisesti parempitunnelmaisia. Läpsytin osallistaa perusperttiä, jukkaa ja ristoa, justiinaa ja eloveenaa.

  Oluen myynti katsomoihin toisi tunnelman uudelle tasolle. Itsekin olen käyttänyt ääntä kalpan pelissä vain pienessä tumussa pari kertaa. Muuten mennään läpsytin ja maalihurraus linjalla. Mutta ilmeisesti on syytä pelätä suomessa että olutta ei osata kohtuudella kuluttaa katsomossa.
   
  Viimeksi muokattu: 16.04.2017 klo 10.11
 13. Oto Hascak Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Mitenkähän Liiga muuttuisi kiinnostavammaksi, jos jotkut hikiset karsinnat palautettaisiin? 2 kyseisellä kaudella huonoa joukkuetta pelaisivat jonkun hikisen sarjan, jossa huonolla munkilla parempi putoaisi. Samalla se tuhoaisi ehkä vuosien työn budjetin kannalta.
   
 14. Ränse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Ray Bourquen ajan Bruins, Luleå, SAIK
  Ihan ensimmäseksi tuomarilinjaan tarvittaisiin radikaali muutos, eteenkin keväisin. Nyt tuo sumputtaminen, trappaus ja kärkikarvaajien blokkaaminen tehdään aivan liian helpoksi. Muuttuneen tuomarilinjan myötä peli voisi ehkä avautuakin hieman kun tuo sumputtaminen muuttuisi edes vähän vaikeammaksi.

  Isommassa kuvassa joukkueita on ihan liikaa ja Liigassa pelaa ihan liikaa jotakin A-junnuja joiden paikka ei todellakaan olisi vielä Liigassa. Joo kiva että nuoret saavat "kovia" pelejä alle mutta tason kustannuksella tuomoista ei toivoisi. Karsinnat takaisin (katsokaapa esim. millaista draamaa naapurimaan karsinnat tarjoavat) ja Mestiksen elinvoima pitäisi saada nostettua tai edes takaisin sille tasolle kuin se joskus on ollut. 12 + 12 sarja olisi optimaalinen, mutta lienee nyky markkinataloudessa mahdoton toteuttaa. Eurooppalaiseen huipputasoon peilaten, Liigassa ei enää kovinkaan montaa uskottavaa joukkuetta pelaa.

  Bonustoiveena: Jokerit takaisin!
   
 15. bulftrik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Bruins, MM, LHC
  Karsinnat takaisin ja joukkuemäärä johonkin 10-14 välille. 12 olisi aika optimaalinen. Nykyliigan kiinnostavuutta laskee se, että viisi joukkuetta lopettaa kautensa runkosarjaan, joka taas johtaa peleihin jossa vähintään toisella ei ole panosta runkosarjan loppupuolella. Jos yksi tai kaksi joukkuetta joutuisi karsintasarjaan, saataisiin runkosarjan loppuun kunnon taistelu karsintapaikan välttämisestä aikaan. Tämä myös eliminoisi toisen ongelman, eli tyhjennysmyynnit, jotka ovat toki ihan ymmärrettäviä talouden kannalta. Katsoo vaikka SaiPan rosteria tämän kauden runkosarjan lopussa.

  Ongelma kumminkin on siinä, ettei Mestiksessä ole tarpeeksi kilpailukykyisiä (lue: varakkaita) joukkueita, ja jos sinne tiputettaisiin vaikka tuo 3 seuraa Liigasta niin nämä dominoisivat sarjaa miten haluavat.
   
 16. Rainer Zufall Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Paitsioiden videohaasto on ihan hyvä juttu, mutta minusta siinä olisi hyvä olla jokin aikaraja. Jos kiekko on viety mahdollisesti todella niukalla paitsiolla hyökkäysalueelle, jossa on sitten pyöritetty puoli minuuttia kulmapeliä ja saatu aikaan maali, niin ei se enää siitä ohi menneestä paitsiosta johtunut.

  Annetaanpa siis valmennukselle protestointiaikaa vaikka 10 sekuntia, jotta ehtivät keskenään päättää, haastaako siniviivan ylitys vai ei. Tekninen toteutus aitiossa olevalla napilla, jonka painamisaika rekisteröityy johonkin (ei liene vaikeaa eikä kallista). Näin tutkittaviksi tulisivat vain selkeämmin viheltämättä jääneet paitsiot, jotka ihmissilmän olisi pitänyt huomata. Haastojen lukumäärän voisi samalla nostaa vaikka kahteen tai kolmeen per ottelu. Tämä ei toki ratkaise tilanteita, joissa on vihelletty olematon paitsio ja viety siten mahdollinen maali, mutta niitä ei kai voi estää mitenkään.
   
 17. Sanainen arkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
  Perustetaan telttaleirejä jäähalleihin. Toiset valmentajapotkujen puolesta, toiset vastaan jne...

  Kiinnostus nousee parhaiten sillä, että toimintaan sitoutuneet, siis me, viestimme sen arvoa myönteisesti. Jatkuva ulina tuomareista, vastustajaa kunnioittamatta jättävistä pelaajista, järkkäreistä jne ovat myrkkyä. Sen sijaan se, miten JYP huomioi Mikko Jaatisen poismenon on omiaan kutsumaan asian pariin lisää väkeä. Tämä viimeinen tuoreena esimerkkinä. Tai Ilves-fanien laulut tunti hävityn ottelun jälkeen.

  2010-luvun kuluttajaa ei kutsu negailu. Hän haluaa käyttää vapaa-aikansa hyvässä pöhinässä, jossa erilaisiin fanipaitoihin pukeutuneet ihmiset lyövät ylävitosia. Sellainen synnyttää kiinnostusta. Ja tarinat.
   
 18. Lainaus:
  Tästä on helppo olla samaa mieltä. Esimerkki hyvästä yrityksestä oli Tappara-Ilves sarja tältä keväältä, kun Ilveksen ennakkoluuloton taistelu huomioitiin laajalti. Tietysti oli muutamat aviisit, jotka keskittyivät taas vain siihen Tapparan mahdolliseen epäonnistumiseen vain huomiota ja ennustelivat katastrofia. Paljon enemmän mielenkiintoa sivummalta kuitenkin synnytti otsikko, jossa kerrottiin jonkun hienosta onnitsumisesta kuin toisen surkeasta epäonnistumisesta.

  Tottakai joskus epäonnistuminenkin vaikuttaa enemmän kuin toisen onnistuminen, mutta liigassa on vallalla perisuomalainen aina-epäonnistumisen-syytä syndrooma. Se istuu meissä valitettavan vahvassa. Parastahan on toki sekin, että sen kerran kun joku valmentaja kehuu vastustajaa tappion hetkellä, niin hän muuttuu heti lätkän seuraajien silmissä tuplahäviäjäksi :)
   
 19. Pori67s Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ude&Parru
  Lainaus:
  Lainaan omaa viestiäni lisätäkseni siihen:
  - Ammattituomarit
  - "Rännipleksi" NHL tyyliin. Tshekissä ainakin tämä on käytössä.
   
  Viimeksi muokattu: 03.05.2017 klo 08.17
 20. septi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  - 12 joukkueen Liiga, pudotuspeleihin 8 parasta
  - karsinnat takaisin
  - filmaamisesta pelikieltoa ja sakkoja
  - ammattituomarit
   
 21. Radiopää Jäsen

  Lainaus:
  Tarkoitatko ostotuomareita vai sitä, että nykyisille amatöörituomarit palkataan kokopäiväisiksi tuomareiksi ja sitten ihmetellään, kun taso ei muuttunutkaan heti?
   
 22. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Lainaus:
  Kyllä se taso varmaan nykyisilläkin muuttuisi kohti parempaa, jos he voisivat keskittyä 100% eikä tehdä hommia sivutoimena.
   
 23. vanukas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
  -Maalimäärää pitäisi nostaa hieman tuomarilinjaa muuttamalla. Yleensäkin iloisempi ja aktiivisempi pelityyli olisi näin katsojana mielenkiintoisempaa.
  -Hallille tunnelmaa suunnitelmallisella katsomokulttuurimuutoksella. Tähän joukkueet paremmin mukaan tarjoamaan resursseja. Yksi osa hallielämystä sekin on ja ainoita, jotka kallistavat vaakaa hallillakäymisen suuntaan telkkarin sijasta.
  -Viimeisen sarjakolmanneksen tekeminen merkitykselliseksi myös sarjan häntäpäähän
  -Liigapelien näkyminen ilmaiskanavilla viikottain. Muuttaisin itse vanhan sunnuntaipelin toiseksi päiväksi ja brändäisin vaikka liigatorstaiksi.
  -Pudotuspeleistä pois back-to-back pelit
   
 24. IcyPredator Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  - joukkuemäärä 12, viimeinen karsii, 8 suoraan pleijareihin ilman säälejä
  - 8 joukkueella järkevämpi pudotuspeliaikataulu ja täten laadukkaampaa hokia
  - ammattituomarit
  - videohaastot ja siihen tarvittava laitteisto
  - "warroom", missä useamman hengen ammattilaistiimi avustaa tuomareita videotarkistuksissa
  - kurinpitojärjestelmä uskottavaksi (kurinpitäjä vaihtoon, sääntöjen ja niiden tulkintojen tarkastaminen, päätilteistä isompia pelikieltoja)
   
 25. Bobby Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Nashville Predators
  Kurinpito vaihtoon, tuomareille leipätyö hommastaan, TAPPELUISTA 5 MIN, ei muuta.

  Mutta mitä näitä kirjoittelemaan, kun siitä mitään hyötyä ole. :P