Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Liiga ja NHL:n kasvattajakorvaukset

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Mortal, 15.05.2019 klo 18.49.

 1. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Ei korvausta makseta varauksesta mutta se seura missä pelaaja on kirjoilla varaushetkellä vaikuttaa siihen miten pelaaja voi toimia.

  Heponiemelle oli tällä kaudella vain yksi vaihtoehto pelata miesten pelejä kun häntä ei olisi saanut WHL pelaajana lähettää AHL:ään. Sen takia Heponiemi tuli Eurooppaan tämä kertoo sen, että varaushetkellä mukaisesti häntä kohdeltiin CHL-pelaajana.

  Ja kuten jo tuossa laitoin pari esimerkkiä miten ne korvaukset ovat näissä tapauksissa menneet niin en olisi mitenkään varma, että edes Kärpät saavat mitään saati Ilves.
  Tämä siitä syystä, että noille junnuliigoille maksetaan korvauksia siirtyvien pelaajien määristä.
   
 2. Epätietoinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
  Lainaus:
  Eli siis sinä tiedät asian paremmin kuin Kärppien urheilutoimenjohtaja? Jostain syystä luotan tuohon sinun viestiisi niinkin paljon kuin surkean pyöreän nollan verran.
   
 3. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Niin no jos noissa esimerkki tapauksissa ei niin JYPin kuin KalPan edustajat tienneet miten homma menee niin en usko Kärppien UTJ:n osaavan NHL:n siirtosopimusta ulkoa kun vastaavia tapauksia ei juuri ole.
  Jostain syystä luotan tässä Kärppien edustajan sanaan yhtä paljon kuin heidän osaamiseen pelikieltojen selvittämisen suhteen.
   
 4. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Sinä lienet sama nimimerkki, joka piti Jokisen saapumista Kärppiin mahdottomuutena. Taisit laskea Jokisen kustannukset Kärpille olevan luokkaa 700 000 euroa. Jotenkin luotan Kärppien urheilutoimenjohtajaan enemmän kuin sinuun. Sinun tietosi Kärppien pelaajasiirtoihin liittyviin asioihin on ollut tasan nolla.
   
 5. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  En pitänyt sitä mahdottomuutena mutta taloudellisesti täysin tyhmänä ratkaisuna tälle kaudelle.
  Jotenkin noiden muutaman vastaavan tyyppisen tapauksen takia (Julius Honka ja Henri Ikonen) en luota Kärppien UTJ:n juttuihin kun ei osata pelikieltolistaakaan katsoa.
  Ei minua Kärppien pelaajasiirrot kiinnosta johtuu vain ja ainoastaan siitä.
   
 6. Epätietoinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
  Lainaus:
  Tämä ilmiö on kyllä mielenkiintoinen meissä kaikissa ihmsissä. Kuvitellaan tietävämme asioista hemmetisti enemmän mitä todella tiedämme.
   
  Brother Whisper ja Bob Rambo tykkäävät tästä.
 7. Dalhan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Washington Capitals
  Lainaus:
  Joillakin joukkueilla nämä kasvattajakorvaukset on joka vuotisia, joillakin ehkä kerran 10 vuodessa...
   
 8. Mark Fox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Siirrättekö nuo korvausasiat johonkin muuhun ketjuun? Pari päivää vituttanut tulla katsomaan varmistuneita siirtoja ja jauhetaan jostain kasvattajakorvauksista.

  Siirtyi jo -Modet
   
 9. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Kärpissä UTJ:n tehtävänä ei ole seurata pelikieltolistaa. KalPassa on?
  Lainaus:
  Näinpä, muutoin kuvittelisit tietäväsi niistä kaiken.
   
 10. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Montako tapaus Heponiemeä Kärpillä on ollut?
  Yhä se pelaajan varaushetken seura vaikuttaa siihen miten häntä voi siirtää NHL:n ja muiden seurojen välillä sen takia Heponiemi tuli täksi kaudeksi Kärppiin, että pääsi pelaamaan aikuisten pelejä sillä pohjois-amerikassa tätä vaihtoehto ei ole kun CHL:stä varatut pelaajat eivät saa pelata AHL:ssä ennen kuin täyttävät 20v.

  Jos kerran Heponiemi ei saanut pelata siellä aikuisten sarjaa niin miksi NHL maksaisi kasvattajakorvausta eurooppaan kun kerran pelaaja on heidän mielestään NA leimalla varustettu?

  Lainaus:
  KalPassa sitä ei ole. Kärpissä sitä olisi edes jonkun hyvä seurata.
  Lainaus:
  No ainakin jättäisin Jokisen tapaukset turhat hankinnat tekemättä.
   
 11. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Jaahas, KalPassa ei ole urheilutoimenjohtajaa. No, tarkastaako KalPassa joukkueen rakennuksen vastuuhenkilö kymppilistat? Sinä et luota Kärppien urheilutoimenjohtajan tietoon NHL-korvauksista, koska Kärppien joukkueenjohtaja ei ole tarkistanut kymppilistaa. Kai tuosta joku voi jonkin logiikan löytää myös sinun lisäksesi, ehkä.
  Lainaus:
  Ymmärrän, että mielestäsi Jokinen oli turha hankita. Niin se olisi ollut minustakin, mikäli kuvittelisin hintalapun olleen 700 000 euroa.
   
  Dalhan, Brother Whisper, Numero13 ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 12. Porvoon Kärppä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Liekö tällaisiin tapauksiin edes on mitään logiikkaa. Eräältä kiekkovaikuttajalta aikanaan kuulin, että näistä p-amerikan junnusarjoissa pyörineistä pelaajista maksetaan kasvattajakorvauksia Eurooppaan vähän miten sattuu. Toisinaan ei makseta mitään, joskus vähän ja joskus vähän enemmän. Ei tuo Heponiemestä saatava korvauskaan kovin loogiselta kuulosta. Kuten ei myöskään Kivihalmeen tapaus.
   
 13. tooMi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, JP#98, MG#64, Real Madrid
  Lainaus:
  Tähän olin itsekkin kommentoimassa, että aikanaan jossain lehdessä oli juttua juuri tästä että muissa sarjoissa pyörineistä ne korvausten maksut ovat vähän harmaalla alueella. Eli suomeksi ne maksellaan vähän miten jaksellaan. Eli juuri niinkuin sanoit.
   
 14. Orava Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Kasvattajakorvauksiahan maksetaan sen takia, että NHL voi tehdä sopimuksenalaisten pelaajien kanssa uuden sopimuksen. Tämä nimenomaan Euroopassa. Se korvaus ei siis tule pelkästään pelaajan kasvattamisesta. KHL:llä ei ole sopimusta NHL:n kanssa ja sieltä ei voi sopimuksen alaisena siirtyä NHL:n, eivätkä KHL joukkueet näin ollen saa mitään korvauksiakaan.

  Jokaisella maalla ja sarjalla on käsittääkseni omat erilliset sopimukset NHL:n kanssa, joten aina kun pelaaja tekee NHL-sopimuksen, noudatetaan sen maan sopimusta jossa pelaaja pelaa.
   
 15. Rocco Jäsen

  Kasvattajakorvauksia saa seurat takautuvasti viiden vuoden ajalta, sen mukaan missä pelaaja on pelannut. Tietysti eniten sille seuralle, missä viimeisimpänä on pelannut.
   
 16. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Tämä tieto perustuen mihin?

  Juuri kun täällä on sivutolkulla väännetty aiheesta ja päästy siihen, että neljä edellistä kautta otetaan huomioon. Eikä sekää näemmä ollenkaan yksiselitteinen juttu.

  Tämä aihe on edelleenkin sellainen mikä kaipaisi kovaa faktaa kaiken toisen käden tiedon ja arvailun sijaan. Nyt olisi jollekin osaavalle toimittajalle tilaustyö odottamassa. Kuka nappaa kiinni?
   
 17. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rive Kanerva
  Lainaus:
  Itse odotan ainakin enemmän jonkun Jatkoajan toimittajan "näkemystä" tästä aiheesta.
   
 18. Peltinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Nämä NHL:n kasvattajakorvaukset maksetaan siis NHL:n ja jääkiekkoliiton välisen sopparin perusteella jonka sisällöstä on vuotanut hyvin vähän ulos. Tuo Mika Toivolan haastattelu taitaa sisältää eniten infoa eikä se ole paljon. Tämä soppari on siis käsittääkseni nimenomaan kansallisten liittojen sopima eikä esim. IIHF:n vaikka se on sisällöltään pitkälti sama eri Euroopan maiden (pl. Venäjä) osalta. Kiistatonta taitaa olla ainoastaan se, että summa jyvitetään 4 edellisen vuoden seuroille, maksetaan NHL:n omasta rahastosta (ei siis suoraan seurojen kassasta) ja varauskierros/varauksettomuus vaikuttaa jotenkin summiin ja muihin ehtoihin. Voisiko olla, että sopparissa on liitteenä jokin vaitiolovelvollisuuspykälä ja siksi siitä ei anneta lisätietoja?

  Aikaisemman sopimuksen aikana Pohjois-Amerikasta varatuista pelaajista ei saanut tasan mitään, mutta ilmeisesti nykyään sitten taas saa. Mahdollisesti riippuen onko ollut lainalla vai ilman sopparia. Ilmeisesti, ehkä, mahdollisesti ja kenties ovat tässä kohtaa avainsanoja.
   
  -One- tykkää tästä.
 19. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Joukkueen saadessa kasvattajakorvausta niin eikö siitä mene aika iso osa veroihin? Tuskin mukaan korvaukset verottomia on?
   
 20. regularflex Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Eiköhän nämä kasvattajakorvaukset mene ihan normaaliin tapaan yrityksen tuloiksi ja niistä maksetaan veroja sitten, jos tilikauden tulos on voitollinen. Jos taas tilikauden tulos jää tappiolliseksi, niin ei mitään verojakaan tarvitse maksaa.
   
 21. Rocco Jäsen

  Lainaus:
  Ainakin kun Oskar Osala teki NHL-sopimuksen, niin viiden vuoden takainen joukkue oli Vaasan Sport, ja NHL:ltä korvauksia silloin Sportille tuli.
   
 22. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Tuosta on 11 vuotta aikaa. Homma on siitä muuttunut ja korvaukset on neuvoteltu uusiksi.
   
 23. Rocco Jäsen

  Lainaus:
  Juuri tätä olin tulossa kirjoittamaankin. Antti Raanta sopimuksen tehtyään toi kasvattajarahaa kolmen edelliskauden seuroille 40% - 30% - 30%.
   
 24. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Siitäkin on jo kuusi vuotta ja sopimus muuttunut sen jälkeen.
   
 25. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Mielenkiintoista, että kasvattajakorvaus on yhä dollarimääräisesti käytännössä sama kuin vuonna 2005-2007 voimassaolleen IIHF:n ja NHL:n välisen siirtosopimuksen aikana. Samalla aikavälillä NHL-seurojen yhteenlaskettu liikevaihto on yli kaksinkertaistunut.
   
  Eljefe tykkää tästä.