Siis mitä? Viihdearvoa sitten ilmeisesti tuo jatkuva roikkuminen, estäminen ja puserossa kiinni oleminen?
Todella outoja kommentteja oli kyllä osalla kapteeneista, kun valitettiin siitä että jäähyjä on tullut liikaa harjoituspeleissä… Ei siis siitä että ne olisivat tulleet aiheetta, vaan siitä että niitä annetaan liikaa.
– Idea ja ajatus ovat hyviä, mutta treenipelien perusteella näyttää siltä, että peli on pelkkää erikoistilannepelaamista. Linjaa pitää vielä vähän työstää. Luulen, että jotain muutoksia vielä tulee. Pelithän sen sitten näyttävät. Tuomarit myös vielä opettelevat, sanoi Pelicansin kapteeni Miika Roine.
”Tässä Roine sanoo että linjaa pitää työstää jottei tule niin paljon jäähyjä, vaikka kyse on siitä että pelaajien pitäisi opetella pelaamaan uuden linjan mukaisesti.”
– Vähän on epäilyksiä. Uskon, että runkosarjassa pitää. Yleensä linja muuttuu pudotuspeleissä, kun väsyneet miehet pelaavat keskenään useamman kerran vastakkain. En tiedä, viitsiikö kukaan tuomari ratkoa pelejä siinä vaiheessa, kommentoi KalPan Tuomas Kiiskinen, joka antoi lukemaksi kuutosen.
”Tuomariko ratkoo pelejä jos hän menee viheltämään rikkeestä jäähyjä myös väsyneille pelaajille pleijareissa?”
Osa on sentään ymmärtänyt sen että tämän uuden linjan idea on muuttaa peliä ja vähentää sitä mailalla kiinni roikkumista, eikä lisätä jäähymäärää.
Se on sitten pelaajien vastuulla opetella puolustamaan tämän linjan mukaisesti.
– Muutokset kuulostavat hyviltä ja selkeiltä. Uskon, että pitää, ilmoitti Kärppien uusi kapteeni Marko Anttila.
– Miksei se pitäisi, kun nyt on uudet tulkinnat tulleet. Alkuun on tullut aika paljon jäähyjä, mutta kun pelaajat oppivat, niin eiköhän niistä osata pitää kiinni, komppasi HPK:n kapteeni Petteri Nikkilä.
– Harjoituspeleissä on ainakin tullut reilusti jäähyjä. Takaapäin ronkkimisesta tulee nyt herkemmin. Uskon, että se pitää. Uuteen linjaan pitää oppia. Tämä antaa hyökkäävälle pelaajalle pienen edun ja ottaa pienen sitomisen pois, sanoi KooKoon kapteeni Otto Paajanen.