Mainos

LENR – rajatonta ilmaista energiaa (ainakin melkein)

  • 13 351
  • 61

Sherlock

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ja niin kauan kun tilanne on tämä, en usko näihin lupauksiin. Systeemit avoimiksi kuten kuluu, tai uusi fysiikan teoria esiin tai kaupallinen tuote hyllyyn ostettavaksi jos peerpreview pelottaa.

Juurikin näin. Homma kiteytyy pitkälti jo Laplacen aikoinaan esittämään lauseeseen: "The weight of evidence for an extraordinary claim must be proportioned to its strangeness.". Tähän mennessä todisteet ovat olleet hyvin köykäiset / epämääräiset. Ennen parempaa näyttöä, tämä kuuluu samaan kategoriaan kuin surullisen kuuluisa Utele-teoria yms.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ennen parempaa näyttöä, tämä kuuluu samaan kategoriaan kuin surullisen kuuluisa Utele-teoria yms.

Mitä surullista tässä raportissa siis on? (Siis muuta kuin se, mikä raportissakin todetaan, etteivät fyysikot tällä hetkellä kykene selittämään havaintoja, minkä vuoksi he päätyvät moittimaan havaintoja eikä teoriaa)
http://lenr-canr.org/acrobat/LeviGobservatio.pdf

Laitteen toimintaperiaate on julkaistu patenttihakemuksessa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Laitteen toimintaperiaate on julkaistu patenttihakemuksessa.


Ei ole. Sitä ei päästetty testaamaan eikä periaatetta ole annettu julki. Vertaisarviointi tapahtui siten, että testiä pääsi seuramaan. Näin se ei Tiedemaailmassa toimi, vaan sen rakenne pitää oilla selvillä, että sen voi itse omissa tiloissaan vaikka toisella puolen maapalloa testata muitten häiritsemättä. JA jos tällöin ilmiö toistuu, lähtee teoriat uuteen tarkasteluun.


Nyt tätä peerpreviewiä ei ole suoritettu koska tietoa ei ole annettu vapaaseen käsittelyyn.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei ole. Sitä ei päästetty testaamaan eikä periaatetta ole annettu julki.

Aha. OK. Tässä kuvassa ei siis ole mitään. Se on tyhjä.
http://www.ecat-thenewfire.com/blog/wp-content/uploads/2014/11/Fig5-6_Patent_21.jpg

Vertaisarviointi tapahtui siten, että testiä pääsi seuramaan. Näin se ei Tiedemaailmassa toimi, vaan sen rakenne pitää oilla selvillä, että sen voi itse omissa tiloissaan vaikka toisella puolen maapalloa testata muitten häiritsemättä. JA jos tällöin ilmiö toistuu, lähtee teoriat uuteen tarkasteluun.

Nyt tätä peerpreviewiä ei ole suoritettu koska tietoa ei ole annettu vapaaseen käsittelyyn.

Aivan, kuten jo edellä todettiin, tässä ei Rossi suostu menemään tiedeyhteisön tarpeet edellä, vaan hän toimii kuten Wrightin veljekset aikanaan, omat bisneslähtökohdat varmistaen. Ensimmäisen lentokoneen peer reviewna toimi aikanaan muutama hengenpelastaja ja kylän poika. Nykyisen hengen mukaisesti siis ehdottomasti huijausta koko lentoprojekti. Samoin fysiikan vertaistuettu tiedeyhteisö olisi onnistuessaan kyennyt kieltämään rautatiet (ja kaikki yli 30km/h kulkevat kulkuvälineet). Ellei olisi näitä omituisia oma innostus ja omistautuminen edellä yritys-erehdys-sattuma-henkisiä keksijöitä. Tiedeyhteisö tulee sitten sormi pystyssä kieli ruskeana pitämään ylistyspuheita keksijän hautajaisiin.

Ei ole mikään valtionsalaisuus että kylmäfuusio-tutkimus on viimeiset 25 vuotta ollut studia non grata, ruton kaltainen aihe, johon ei pidä tarttua (tsekkaa vaikka aiemmin linkattu MIT-kurssin alku). Sen otsikon alle haiskahtavat artikkelit eivät missään tapauksessa ole päässeet peer review-vaiheen läpi. Yksinkertaisesti koska kylmäfuusio ei VOI olla totta. On ollut aika uskomatonta seurata, että juuri vapausasteilta korkeimpien joukkoon lukeutuvan fysiikan perhepiiristä löytyy tämänkaltaista Tieteen peruspilarien vastaista hurmoshenkisyyttä. Uskonveljiin viittaavat rinnastukset eivät ole harhaan osuvia.

Toki jonkinlainen kitka uusien asioiden omaksumisella on aina, mutta todisteiden paino voittaa aina, jos sellaisia on lyödä pöytään. Nämä taitavat vain lerniltä puuttua, jos asiaa koskeva kirjallisuuskin on vain raportteja ja patentteja eikä varsinaisia tieteellisiä vertaisarvioituja julkaisuja. Toki tämäkin tutkimus voi aikaansaada sivutuotteena monenlaista uutta ja hyödyllistä, mutta nekin asiat pitäisi pystyä avoimesti verifioimaan.

Nythän LENR-tutkijat ovat joutuneet itse perustamaan julkaisualustoja, jotta saisivat mitenkään julki löytöjään ja tuloksiaan. Näihin alustoihin sitten puolestaan suhtaudutaan halveksivasti mitätöiden. Teit siis niin tai näin niin ei kelpaa.

Stephen Krivit on pitänyt vuosikausia yllä LENR-aiheista asiantuntevaa uutissivustoa (ja suhtautuu mm. kriittisesti Rossin työhön): http://news.newenergytimes.net/about-new-energy-times/

Tällä sivustolla ylläpidetään ajantasaista julkaisuluetteloa LENRiin liittyen (tässä linkissä tuoreimmat ensin):
http://lenr-canr.org/wordpress/?page_id=1097

Tässä vielä suoraan Parkhomovilta saatu koeasetelma, jossa reaktori on ihan selkesti esitetty:
http://www.e-catworld.com/wp-content/uploads/2014/12/Lugano-Confirmed.pdf
Nikkelijauheesta hän toteaa "Simply powder mix from pure nickel and 10% of Li [AlH4]. The heater is made of a heat-resistant alloy “nichrom”."
Näitä on nyt menossa testiin siellä täällä webiversumissa.
 
Viimeksi muokattu:

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Ei savua ilman tulta, ei ydinreaktiota ilman säteilyä. Eihän tuossa vedetäkkään kuin koko tunnettua teoriaa energiasta ja kaikkea sitä mitä yliopistoissa opetetaan nimen omaan ydinfysiikan ja fysiikan saralla kuivana kakkoseen ja sitten nämä sankarit eivät edes osaa kertoa että miten tämä on mahdollista. Vai että ei vaikuta siinä vaiheessa huijaus kortin heiluttajat asioita punnitsevilta, kun aletaan laittaan kaikkea sitä mitä tieteestä tunnetaan uusiksi, ilman mitään todisteita, saati edes tietoa miten se olisi mahdollista.

Yläpesä vaikuttaa vähän siltä että on meno kuin kaikilla 9/11 foliohatuilla tornien suhteen, ihan sama mitä on todistettu, niin jostain syystä usko on kääntynyt tämän huuhaan puolelle (ei ole olemassa edes mitään todistettua ylijämäenergiaa, vaikka kuinka niin väittäisit tai uskoisit), jonka jälkeen on aika se ja sama mitä todistetaan tai kyseenalaistetaan niin aina löytyy se seuraava linkki minkä mukaan voi väittää mustaa valkoiseksi. Valitettavasti noi kaikki linkit johtaa ihan suoraan näille huuhaa saiteille jo päätellen ensimmäisistä linkin sanoista (e-cat world, lenr jne.).

No jotkut uskoo jumalaankin, minä en, enkä usko säteilemättömään ydinreaktioonkaan.
 

Morgoth

Jäsen
LENR-käsitteelle hymähtely ei juuri vahvista käsitystä asiantuntevasta suhtautumisesta. Eri kulttuurialueilla käytetään eri termejä eikä LENR ole ainoa. CANR, Chemically Assisted Nuclear Reactions on myös käytössä ja kertoo omaa kieltään siitä, ettei ajatellakaan taustalla olevan ydinfysiikan ns.vahvan vuorovaikutuksen ilmiö vaan tutkimuksessa vähäisempään rooliin jääneen heikon vuorovaikutuksen voimien.

Cold Fusion, LENR, CANR, eri nimiä mutta sama ilmiö kaikissa? Sama juttu edelleen että ei se kemisti sen parempi asiantuntija ole heikon vuorovaikutuksen kuin vahvan vuorovaikutuksen suhteen. Ainahan on mahdollista että uutta fysiikkaa löytyy, mutta turhahan sitä on marttyyriksikään heittäytyä. Kunnon faktat tiskiin niin eiköhän tiedeyhteisö ne hyväksy enemmin tai myöhemmin tai sitten toimiva tuote kaupanhyllylle, jos se on sitä ennen liikesalaisuus. Moni väärässä ollut tiedemies on ollut myös oikeasti väärässä eikä hänen tutkimuksistaan ole jäänyt mitään merkittävää kerrottavaa jälkipolville.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kunnon faktat tiskiin niin eiköhän tiedeyhteisö ne hyväksy enemmin tai myöhemmin tai sitten toimiva tuote kaupanhyllylle, jos se on sitä ennen liikesalaisuus.

Tätä on ilmeisestikin tuloillaan, mutta kun hätähousut kastelevat polvihousunsa.
Väännätkö rautalangasta miksi kemisti(kin) on pilipalijätkä kun tutkitaan kahden tai useamman aineen reaktioita olosuhteita varioimalla? Japanilaiset ovat tutkineet Lenriä ymmärtääkseni pelkästään transmutaatiopohjalta ajatuksenaan käsitellä fissioprosessissa syntyvää radioaktiivista jätettä vaarattomammaksi. Marttyyrivaatteet ei kiinnosta mutta vankka viehtymys edelläkävijyyteen ja innovaatioiden haisteluun on työnkin puolesta melko vakio. Perässähiihtely hihityttää joka tapauksessa.

Blackwolf osoitti nimittelykommentillaan kevyet eväänsä eikä ansaitse kanssalässytystä.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Mitähän minä tässä olen nimitellyt? Herrahan tuolla itse totesi aiemmin: "Huijaus-korttia heiluttavat eivät oikeastaan enää vaikuta kovin järkevästi asioita punnitsevilta." Minä taasen rinnastan sinun juttusi 9/11 foliohattuihin, koska usko on niin vahvaa ettei faktat enää menossa paljoa paina. En usko sinua foliohatuksi, vaan siis samalla tavalla kuin ne foliohatut, niin tunnut purematta nielevän kaikki pdf:t mitkä noilta tulee ulos, koska usko asiaan on niin kova ja kaikki se fakta, joka loistaa poissaolollaan, on jäänyt täysin sivuseikaksi. En nyt nimittelyjä löytänyt tästä, saati henkilökohtaisuuksiin menemistä. Jos itse aloittaa, niin kai sitä sitten pitää myös kestää niiden "ei järkevästi asioista ajattelevien" vastaukset?
 
Viimeksi muokattu:

Morgoth

Jäsen
Väännätkö rautalangasta miksi kemisti(kin) on pilipalijätkä kun tutkitaan kahden tai useamman aineen reaktioita olosuhteita varioimalla?

Fuusio menee puhtaasti hiukkausfysiikan puolelle. Minun on vaikea ymmärtää, että kukaan muu kuin fysiikko pystyy luomaan teorian, joka selittää mitä tässä väitetyssä ilmiössä pohjimmiltaan tapahtuu. Teoreettista selitystä tällä väitetylle ilmiölle ei toistaiseksi ole, joten kuka tahansa voi aineita sekoitella ja rakentaa laitteita ja katsoa josko jotain tapahtuisi. Enemmänhän se on vain insinööreistä kiinni, että saavat laitteen rakennettua. Kuten "kuumafuusiossa", jossa teoreetinen malli on selvä, mutta toimivan laiteen rakentaminen on todella vaikeaa. Mikäli saataisiin LENR/CANR laite toimimaan niin en usko, että kemisti pystyy selittämään mistä pohjimmiltaan on kyse vaan tarvitaan fyysikko. Jos haluaa viisastella niin eihän kemia ole pohjimmiltaan kuin jonkinlaista hiukkausfysiikan korkeamman tason soveltamista.
 
Viimeksi muokattu:

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Teoreettista selitystä tällä väitetylle ilmiölle ei toistaiseksi ole, joten kuka tahansa voi aineita sekoitella ja rakentaa laitteita ja katsoa josko jotain tapahtuisi. Enemmänhän se on vain insinööreistä kiinni, että saavat laitteen rakennettua. Kuten "kuumafuusiossa", jossa teoreetinen malli on selvä, mutta toimivan laiteen rakentaminen on todella vaikeaa.

Julian Schwinger, joka voitti Richard Feynmannin ja Shinichiro Tomonagan kanssa 1965 fysiikan Nobelin kvanttielektrodynamiikan teoriallaan (QED), kiinnostui Pons-Fleischmannin kokeista ja halusi koota tutkimusryhmän sitä tutkimaan. Tässä hänen kokemuksensa miten tiedeyhteisö suhtautui:

"Julian had a theory that a process tantamount to cold fusion was occurring, but even as a Nobel laureate, he couldn't get reputable journals to publish it," Duncan told TechNewsWorld.

"My first attempt at publication was a total disaster," Schwinger recalled during lectures and seminars. He had devised a hypothesis about the effect "to suggest several critical experiments," but because cold fusion had become what Duncan calls a "pariah science, poison to all who touched it," Schwinger -- graduate advisor to four other Nobel laureates who also won the U.S. National Medal of Science -- was summarily ignored.

"What I had not expected was the venomous criticism, the contempt, the enormous pressure to conform. Has the knowledge that physics is an experimental science been totally lost?" he wondered."

American Physical Society järjesti syksyllä 1989 paneelin käsittelemään Fleischmann-Ponsin tulosten replikaatioista vedettäviä johtopäätöksiä. Jon Huizengan johtama yhdeksänpäinen ERAB-paneeli äänesti 8-1 että ylijäämälämpöä ei ollut eikä voi ollakaan, koska fysiikan teorioiden mukaan se ei ole mahdollista. Huizenga oli kylmäfuusion vastustaja alusta alkaen. Fleischmann ja Pons eivät olleet antaneet kovin tarkkoja tietoja menetelmistään, joten replikaatioita yrittäneet joutuivat arvailemaan mitä edes piti tehdä. Tällaisten replikaatioiden arvon ymmärtää kyllä. Mutta sanomattakin on selvää, että paneelin lopputulema oli: fysiikka on valmis, uutta ei ole eikä tule.

Tällä historialla ladattuna ei ole kovin suuri ihme, että asiasta kiinnostuneet fyysikot ovat toimineet hyvin matalalla profiililla peläten tiedeyhteisön ja työnantajiensa kostoa. Vasta internet on mahdollistanut vapaan tiedonjakamisen tässäkin asiassa - kuten vaikkapa poliittisten toisinajattelijoiden kohdalla.

Japsit ovat käyttäneet erilaista lähestymistapaa kuitenkin samojen lähtöaineiden kanssa. Tuloksena 12 vuoden tutkimuksista Tarinankertojan kieltämää "excess heat" ja heliumia jota ei ollut lähtöaineissa (Arata on Osakan yliopiston fysiikan emeritusprofessori): Pycnodeuteriumiksi kutsumansa sekoite jossa vaihdellaan eri nanometallipulvereita ja deuteriumia ja tämä seos pakotetaan kidemuotoisen metallimolekyylin keskustaan (mahdolliset suomennosvirheet meikäläisen).

YOSHIAKI ARATA and YUE CHANG ZHANG (2005) DEVELOPMENT OF COMPACT NUCLEAR FUSION REACTOR USING SOLID PYCNODEUTERIUM AS NUCLEAR FUEL. Condensed Matter Nuclear Science: pp. 139-157.
http://www.worldscientific.com/doi/abs/10.1142/9789812701510_0014?queryID=%24{resultBean.queryID}&

"When stimulated by low power laser excitation, it produces He4. Only fusion can make He4. When hydrogen is used instead of deuterium, no He4 is generated upon stimulation."
"Our Laser implosion system used only 300 watt and generated about 10e19 to 10e20 particles per 10 seconds. It is concluded that solid Pycnodeuterium. with stimulation energy is by far the more excellent fusion fuel as compared with gaseous deuterium as used in thermonuclear fusion."
Project Dog Bone yrittää nyt replikoida tuon Parkhomovin E-Cat-replikaation ja koe tapahtuu online projektin Youtube-kanavan kautta. Eilisyönä tehtiin kalibrointiajoa reaktorille ja törmättiin mahdolliseen kaasuvuotoon, mitä pitää korjailla. Toivottavasti varsinaiseen kokeeseen saadaan vielä reaaliaikaiset mittarit näyttöön. Eläköön nörtit!

Edit: Tässä haastattelussa italialainen "experienced Italian nuclear engineer " Piero Andreuccetti kuvailee hyvin osuvasti E-catin ja Rossin tilannetta.
http://www.ecat-thenewfire.com/blog/lenr-seen-from-nuclear-engineer/

"Brian Ahern is obtaining results with his LENR experiments at MIT, the same Institute that dismissed as ‘heretical’ F&P results 25 years ago… But one thing is sure: if an energy revolution will take place, it won’t be by a Government decree or Academia move: market battlefield will decide, if and when some LENR devices will have proved their economic convenience, their safety and dependability.
E-Cat success, if any, will not happen by a general consensus decided in a number of Academia congresses… market will decide, and going on the market imply IP protection, engineering, marketing, etc. Epistemology, though important, will come after”.
Tiedeyhteisö totutelkoot siis odottelemaan.

Fyysikko Bert Abbing on kirjoittanut Journal of Nuclear Physicsin saitille avoimen kirjeen "kaikille asianosaisille" varsin erikoisista "tieteellisen" keskustelun piirteistä, joita Rossin ympärille sikiää joka kolosta. Enpä voisi paremmin pökäistä.
http://www.journal-of-nuclear-physics.com/?p=864&cpage=3#comment-1022856
 
Viimeksi muokattu:

lihaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Niitä täysin julkisia ja kenen tahansa vaadittavat resurssit omaavien instanssien tutkimustuloksia, joissa ulos tulee enemmän energiaa kuin sisään syötetään, odotellessa . . .
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Niitä täysin julkisia ja kenen tahansa vaadittavat resurssit omaavien instanssien tutkimustuloksia, joissa ulos tulee enemmän energiaa kuin sisään syötetään, odotellessa . . .

Jääkiekkoon rinnastaen: keskustelu paremmuudesta kauden aikana on turhaa, odotellaan palkintojenjakoa.

Edit: Intian hallitusta patistellaan herättämään uudestaan LENR-tutkimuksensa. Takinkääntöä fysiikkalassa, viuh?
http://www.business-standard.com/ar...ged-to-revive-cold-fusion-114111700763_1.html

Mites se Baccara-hitti menikään? Uuu yes sir, alkaa polttaa...
 
Viimeksi muokattu:

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Niitä täysin julkisia ja kenen tahansa vaadittavat resurssit omaavien instanssien tutkimustuloksia, joissa ulos tulee enemmän energiaa kuin sisään syötetään, odotellessa . . .

Vaikka itse varovaisen skeptinen olenkin tämän LENR-ilmiön suhteen, niin eihän tuossa tietenkään ole kyse siitä, että laite loisi energiaa tyhjästä, vaan siitä että materiaalissa tapahtuu reaktioita, jolloin osa materiaaliin sitoutuneesta energiasta vapautuu. Ja vapautuneen energian määrä on suurempi kuin reaktion käynnistämiseen tarvitun energian. Sama tapahtuu ihan kaikissa tuntemissamme voimaloissa tai vaikkapa konkreettisesti takassa, jossa lämpöä tuottavan reaktion saa aikaan tulitikku. LENR on väitteiden vuoksi mysteeri siksi, että kukaan ei tiedä syytä sille, miksi energiaa vapautuisi väitetyt määrät, ja mikä ilmiö taustalla on.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Edelliset viestini tähän ketjuun johtivat määräaikaiseen foorumibänniin. Katsotaan mitä seuraa kun rohkenee jatkaa keskustelua.

Parkhomovin onnistunut LENR-koe esitellään artikkelissa :
LENR news (Investigation of the heat generator similar to Rossi reactor)

Kiinalainen atomienergialaitoksen työryhmä esittelee sekä tarkan koeasetelmansa sekä positiiviset tuloksensa (=excess heat in control):
New Result on Anomalous Heat Production in Hydrogen-loaded

Sen sijaan MFMP:n Dog Bone-projekti on onnistunut puolen vuoden aikana rakentamaan vain posahduksiin päättyneitä kokeita. Sinällään ihan arvokkaita (ja online-esityksinä hyvää viihdettä), koska ne osoittavat ettei ihan verkkovirta-nikkelijauhe-teräsputki-periaatteella ole asiaa toimivaan järjestelmään.

Oheisessa galleriassa kuvitusta "asiakkaalle" luovutetusta 1MW:n laitoksesta;
1MW Plant — Andrea Rossi inventor of E-Cat
Laitoksen energiantuottoa seurataan Rossin oman ilmoituksen mukaan 400 vrk ja koe on alkanut (?) 2015 alkuvuoden aikana. Perästä kuuluu.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vähemmän tärkeä kotimainen kinastelu siitä kenen hätä on suurin, on tukahduttaa alleen merkittävämmät asiat. Kuten LENR-keskustelun. Samaan aikaan toisaalla kiistelty innovaattori-liikemies Rossi on saanut USA:sta patentin keksinnölleen. Itse patenttihakemus laitteen tarkkoinen kuvailuineen löytyy tästä linkistä. F. Piantelli on puolestaan saanut EU-patentin omalle LENR-prosessilleen. Saa nähdä, seuraako tästä patenttien taistelu, vai ovatko prosessit riittävän erilaiset salliakseen niiden erilliset elämät.

Airbus järjestää Ranskassa lokakuussa konferenssin LENR:stä.
 
Viimeksi muokattu:

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Airbus järjestää Ranskassa lokakuussa konferenssin LENR:stä.

On vähän ohi asian mutta hyvin olennainen osa kyllä tällaisia keskusteluita. Et kai nyt vain yritä hakea jonkinlaista validaatiota LENR:lle heittämällä ilmaan Airbusin nimen vaikka tosiasiassa affiliaatio lienee epävarmempi, paikkana on kyllä Toulouse ja Airbusin tehtaillakin käydään mutta ei tuo varsinaisesti nyt näytä Airbusin järjestämältä. Sikäli on tosiaan aika sama kuka järjestää kuka mutta tätä "heitetään joku kunnioitusta herättävä taho affiliaatioksi jotta saadaan luottamusta"-tekniikka on yleisesti käytössä eikä aina ihan rehellisesti, edes siten että taho välttämättä itse tietää affiliaatiosta.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
On vähän ohi asian mutta hyvin olennainen osa kyllä tällaisia keskusteluita. Et kai nyt vain yritä hakea jonkinlaista validaatiota LENR:lle heittämällä ilmaan Airbusin nimen vaikka tosiasiassa affiliaatio lienee epävarmempi, paikkana on kyllä Toulouse ja Airbusin tehtaillakin käydään mutta ei tuo varsinaisesti nyt näytä Airbusin järjestämältä. Sikäli on tosiaan aika sama kuka järjestää kuka mutta tätä "heitetään joku kunnioitusta herättävä taho affiliaatioksi jotta saadaan luottamusta"-tekniikka on yleisesti käytössä eikä aina ihan rehellisesti, edes siten että taho välttämättä itse tietää affiliaatiosta.

Arvelusi menee pahasti metsään ja kertoo enemmän omasta positiostasi nähdä täysin epärelevantteja motiiveja kommenteissani. Airbus toimii kyseisen konferenssin järjestäjänä ja isäntänä syystä että yhtiöllä on jo pitkään ollut tutkimusta/sidoksia LENR-kenttään. Airbusilla on jo itselläänkin jonkin asteinen LENR-patentti haussa Euroopassa vuodelta 2013. On aivan loogista että ne yhtiöt, jotka potentiaalisesta uudesta energiantuotantotavasta kiinnostuvat, ovat auto- ja lentoalan jättejä, kuten Airbus, Toyota ja Mitsubishi.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Öljytulojen sijoittamisessa Suomen naapurimaat ovat kieltämättä toimineet melko päinvastaisin tavoin, mutta jospa Putinin insinööreillä onkin jo taskussaan loppumaton energialähde, jota ei vielä ole paljastettu muulle maailmalle? Se olisi loogisin selitys Venäjän politiikalle: annetaan muiden öljymaiden pumpata varantonsa tyhjiksi matalin hinnoin, jätetään investoimatta muutenkin kuolevan öljyteollisuuden modernisointiin, vetäistään LENR-kortti taskusta ja nauretaan paskaisesti päälle.
Venäjä on ollut rajoittamattoman öljyn tuotannon tiellä koko putlerin kauden. Ehkä sen takana on kylmä fuusio eikä raaka henkilökohtaisen edun tavoittelu.

LERN olisi lottovoitto energian suhteen pl öljyn tuottajat. Koska etujen ristiriita on hirmuinen, niin wanha valta tulee taistelemaan vastaan.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Myös Venäjä ja Kiina ovat nyt Japanin ohella käynnistäneet jonkinlaisen tutkimusohjelman.

“Objective: To expand in Russia at the state level, full-scale basic research of a new physical phenomenon: nuclear processes in condensed media or low energy nuclear reactions (LENR).”
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
USA on myöntänyt lisää patentteja lenrin ympärille. Lisäksi Rossi ilmoitti joulun aikaan, että uusi versio (ecat-x) kykenee tuottamaan sähköä suoraan ("produces directly electric power") lämmön lisäksi (prosentuaalista osuutta ei ole paljastettu). X-versio on ollut toiminnassa yhtäjaksoisesti yli 40 vrk. Rossi suhtautuu siihen vielä varauksella.
Aiempi 1MW:n voimalaitos on jatkanut toimintaansa. Sen yhdessä reaktorissa (250kW) neljästä on havaittu tehon pieni hiipuminen ja ilmiötä seurataan. Neljään reaktoriin ladattiin polttoaine eri tavoin mikä ilmeisesti aiheuttaa ilmiön. Testiajo päättyy maaliskuussa.

Cambridgen yliopiston professori Price kirjoittaa hyvin osuvasti aiemmin palstalla esittelemästäni ilmiöstä eli tutkimusyhteisön pelokkuudesta joutua maineansaan leimautumalla humpuukihörhöilijäksi pelkästään tarkastelemalla ei-sopivaksi nimettyä aihetta.

Cambridge University Professor Huw Price on the ‘Reputation Trap’ of Cold Fusion (Update: Response in Popular Mechanics) |
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Taustalla kenties vielä jonkinlainen valtaapitäävien salaliitto.

Todellakin. (LENR News and Research • LENR Patents Open Doors to New Investment and New Conflict

"In 1994, the USPTO established a secret policy called Sensitive Application Warning System to weed out applications for a variety of controversial or potentially embarrassing subjects as well as nonsensical topics such as antigravity devices, free-energy claims, and other matters that violate the general laws of physics. “Cold fusion” was listed among these. The policy remained secret until an employee of the USPTO leaked a memo outlining it in 2006. I spoke with the employee, but he wants to remain anonymous until he retires. The SAWS policy continued until the USPTO retired it on March 2, 2015."

USPTO= Amerikan patentti- ja tuotemerkkiviranomainen.

Jutussa kuvaillaan lisäksi hyvin yksityiskohtaisesti erityisen rumalta vaikuttava patenttivarkaus-case, jossa jenkkitutkija on em. viranomaisen tuella torjunut japanilaisen (Iwamura/Mitsubishi) patenttihakemuksen ja saanut sen itselleen vuosia myöhemmin. Huonon leffan käsikirjoitukselta vaikuttava tarina tuo näkyviin ettei kilpailussa ole kyse puhtaasta oikeasta tiedosta, vaan pitkälti myös vallasta.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Huomenna pitäisi tapahtua "jotain" sillä kiistelty propellipää A. Rossi yhtiöineen striimaa pitkään kehitellyn LENR-laitteensa demotilaisuuden. Vekotin on kokenut useita iteraatiokierroksia ja samalla yhtiö on luopunut niiden kauppaamisesta julkisille markkinoille (ilmeisesti suojellakseen entistä tiukemmin oikeuksiaan innovaatioon jota on jo tiuhaan yritetty replikoida eri puolilla maailmaa). Nykyisessä bisnesmallissa he tulevat myymään ainoastaan laitteen tuottamaa lämpöä (käytännössä erittäin kuumaa 500-600 asteista vesihöyryä) jolla asiakas saa tehdä mitä haluaa. Lämmön hinnan Rossi lupaa nykymarkkinoita selvästi alhaisemmaksi (luokkaa -20%).

Tässä esite huomiseen demotilaisuuteen liittyen:

Leonardo Corporation to Introduce Revolutionary New E-Cat SK Heating Technology in Worldwide Broadcast

Ja tässä linkissä alustavaa infoa laitteesta:
AN IMPOSSIBLE INVENTION

Laite "käyttää hyvin vähäisiä määriä vetyä, nikkeliä, litiumia ja alumiinia sekä hieman sähköä ja se tankataan noin kerran vuodessa. Viimeaikaisessa testissä on mitattu, että 60 päivässä E-Cat SK tuotti energiaa yli 3000 kWh".

Kun on näin pitkään seurannut homman etenemistä ja matkalla on ollut kaikenlaista soutamista ja huopaamista niin voisihan nyt toivoa että jotain oikeasti tuntuvaa nähtäisiin. Silti skeptisesti mennään eteenpäin. Rossi on lopulta hieman taipunut myös tieteen suuntaan (pelkästään bisnekseen alun perin satsanneena) ja tässä artikkelissa avaa näkymyksiään laitteen toiminnan perusteista:

(PDF) E-Cat SK and long-range particle interactions

Oma perehtyneisyyteni ei riitä enää artikkelin laadun arvioimiseen, eiköhän sekin pikapuoliin ruodita vertaisarvioitien kautta.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tämä on aihe, josta ei osaa sanoa oikein mitään varsinkin kun kompetenssi teknisen puolen tason arviointiin on tasoa Huhtasaari. Toisaalta sitä on nähty niin monenlaista huijausta ja kusetusta tässä maailmassa, että pakko olla skeptinen, mutta ei tuo paperilla miltään ilmeisimmiltä vedätykseltä näytä varsinkaan kun ei olla käsi edessä keräämässä rahaa.

JOS homma toimii niin ison selvityksen ja mietinnän paikka on, että miten homma on mennyt valtamedian ja julkisuuden tutkan alla. Kuitenkin ihan mullistavasta ja uraa uurtavasta keksinnöstä kyse. Tämä varmaan se tärkein syy onkin miksi homma vaikuttaa olevan liian hyvä ollakseen totta.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
JOS homma toimii niin ison selvityksen ja mietinnän paikka on, että miten homma on mennyt valtamedian ja julkisuuden tutkan alla. Kuitenkin ihan mullistavasta ja uraa uurtavasta keksinnöstä kyse. Tämä varmaan se tärkein syy onkin miksi homma vaikuttaa olevan liian hyvä ollakseen totta.

Aihetta on tässäkin ketjussa kyllä käsitelty. Teema on ollut vuosikymmeniä toksinen jokaiselle alan ammattilaiselle. Tuhoat oman urasi ja uskottavuutesi jos leimaudut kylmäfuusiohörhöksi. Ei siihen oikeasti muuta vaadita miksi aihe on vaiettu. Taustalla tietenkin lisäksi raha ja siihen liittyvä valta; ei veneen keikuttajia katsota hyvällä vallassa olevan bisneksen ekosysteemissä. Tämän Rossi sai jo aikanaan 70-luvulla kokea kun innovoi aikaisempaa energiaoivallustaan; hän halusi tehdä energiaa Italian jätteistä ja onnistuikin lopulta mutta huonosti kävi koska astui mafian jätebisneksen varpaille. No, nykyäänhän biodiesel on jo arkipäivää ihan Suomessa asti..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös