Lennart Petrell – HIFK:n ruumiillistuma

  • 820 677
  • 2 259
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Oikeassa olet, mutta mikä on "oikea totuus" asiassa. "Ryminäpronssi" -kannattajia on ihan oikeastikin, ei vaan täällä jatkoajassa. 20 vuotta hommaa seuranneena, kuten ifk-kaverini, sanoisin että joka junaan riittää menijöitä. Joku uskoo johonkin ja toinen muuhun.

Tässä on mainos, jonka sanomaa jokaisen HIFK-pelaajan pitäisi noudattaa peleissä illasta toiseen, muuten ei ole ansainnut vaakunapaitaa päälleen. Tämä ei millään tavalla ihannoi mitään "ryminäpronssia" <- ei oikeasti liity HIFKin pelityyliin/brändiin millään tavalla. Penan aikakaudella tälläinen ihannointi alkoi siitä syystä, että tämä takatukka hommasi joukkueeseen kaikenmaailman seiska-paseja yms. Menestystä ei tullut, mutta katsojille tarjottiin sen kustannuksella sirkushuveja, mahtavaa. Sheddenin kausi oli periksiantamatonta taistelua keskinkertaisella joukkueella.
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Tässä on mainos, jonka sanomaa jokaisen HIFK-pelaajan pitäisi noudattaa peleissä illasta toiseen, muuten ei ole ansainnut vaakunapaitaa päälleen.

Avautui muuten sellainen seikka vasta nyt, että tuossa spotissahan on äänenä Veijosen Veksi. Loppuosasta ollaankin ihan samoilla linjoilla. Paitaa kannetaann ylpeydellä ja sille annetaan kaikki. Jos näin ei ole, et ole ansainnut pukea sitä päällesi ja se näkyy kyllä ihan katsomoon asti.

Alkais jo saatana.
 

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
Joo, voihan se olla kokoonpanossa, mutta ei sillä tee mitään sellaisessa ketjussa, jonka pitäis myös ratkaista otteluita. Vai onko joku ottelu voitettu taklauksella, ei mun mielestä. Mua ei häiritse Lennun pelaamisessa mikään muu, kuin tehottomuus. Muuten ei ole kauheasti valittamista pelaamisessa, tai voisihan se hiukan suoraviivaistaa sitä, turhat kikkailut pois.

Lennu ei todellakaan ole tällä kaudella HIFKin kivijalka, se on Ville Peltonen.
Lennua on tänä syksynä moitittu varsinkin eräiden tiettyjen nimimerkkien taholta. No myönnettäköön, etteivät pelit ole kulkeneet aivan odotetulla tavalla.
Mutta tänään,HIFK:n hävitessä Tapparalle, ottelun yksi valopilkuista oli Lennu. Nyt hän pelasi yhdessä Villen ja Granlundin kanssa, ollen paitsi ketjunsa tehokkain, niin myös koko joukkueen tehokkain sekä pisteiden (1+1), että muunkin pelaamisen valossa. Oli oikeastaan ainoa, joka esitti useamman kuin yhden taklauksen. Nyt nähtiin väläyksiä siitä Lennusta, jonka takia hänestä on tullut yleisön suosikki. Paikka ykköskentän laidassa olisi perusteltu, mikäli pelit kulkevat jatkossakin tämän päiväiseen tyyliin. Peliaikaakin tuli paljon sekä yv:ssa, av:ssa, että tasakentällisin.

Yksi selitys loppukesän kankeuteen voi olla se, että (kuulemani mukaan) LP harjoitteli menneen kesän aikana enemmän kuin koskaan ennen ja kroppa olisi ollut hieman jumissa - jospa paikat ovat nyt "auki" ja sarjapeleissä kulkee ?
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Hyvä, että Lennulla alkaa kulkea. En pistä yhtään pahakseni, että Peltosen ja Granlundin rinnalla päivystää joku fyysisen pelin osaava jannu. Em. tähtikaksikolle kun melko varmasti on tiedossa erityiskohtelua heti ekasta liigapelistä lähtien. Ja bonuksena toivottavasti Lennun oma pistetehtailukin kääntyy uuteen nousuun.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja bonuksena toivottavasti Lennun oma pistetehtailukin kääntyy uuteen nousuun.

Toivottavasti näin.

Onhan se vuosien varrella nähty, että Lennulla kuitenkin on käsiä ja kykyjä tehdä muutakin, kuin mihin kieltämättä on viimeisten parin kauden aikana taantunut eli lähinnä rymistelyyn ja vastustajan ajelemiseen ilman sen suurempia onnistumisten putkia.

Mikäs sen parempi olisi, kuin että tämä todellinen IFK-ikoni jatkaisi nyt alkavalla kaudella sitä samaa, periksiantamatonta peliään ajamalla edelleen porukkaa ahkerasti pitkin kaukaloa, mutta saisi nyt entistä vahvemmin juonesta kiinni myös hyökkäyspään tehojen muodossa.

Itseluottamus kohdilleen alusta asti, tulosta taululle ja sen myötä luottoa valmennukselta, kuten sanottu käsiä ja jalkoja Ikonilla kuitenkin olisi pärjäämiseen myös kärkiketjuissa.

Mutta nyt on taas tekemisen aika, jos ei vakuuta niin rooli sen mukaan ja sitten parhaansa mukaan sitä duunia mihin palikat osaltaan kokoonpanossa asettuu. Lennu on kuitenkin siinä mielessä erinomainen palanen jengiä ns. normiajokoiraan verrattuna, että voi pelata koko kauden joko siellä jarruketjussa rymistelemässä ja tehdä 20 pistettä, tai sitten täyttää mainiosti paikan esim. ykkösessä tai kakkosessa kun niitä mainittuja taitojakin kuitenkin löytyy kiekon kanssa leipomiseen ja pelin pitämiseen vastustajan alueella.

Kuulemma siis treeni on kesällä maistunut, nyt vaan sen mukaiset otteet käyttöön ja kaikki peliin.
 
Viimeksi muokattu:

Haastattelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Winnipeg Jets
Tässä on teillä pelimies isolla Peellä. Raatoi, repi, taisteli, ja blokkasi helvetisti vetoja. kipeää kävi varmasti, mutta askiin se porkkana ontui kerta toisensa jälkeen.
 

tiki10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nybbe Ja Tobbe All-Stars
Tässä on teillä pelimies isolla Peellä. Raatoi, repi, taisteli, ja blokkasi helvetisti vetoja. kipeää kävi varmasti, mutta askiin se porkkana ontui kerta toisensa jälkeen.

Ei se mitään. Aika moni on täälläkin heittämässä Lennua Jokereihin tms. Ei kuulemma ole käyttöä. Itse pidän kovasti.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minä olen moittinut Lennua erittäin kova sanaisestikin, mutta tänään mies pelasi erinomaisen ottelun raatamalla korvaamatonta duunia joukkueensa eteen. Oli todellinen ilo silmälle nähdä punaista kilpipaitaa kantavan pelaajan pelaavan noin antaumuksella joukkueelleen.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Tässä on teillä pelimies isolla Peellä. Raatoi, repi, taisteli, ja blokkasi helvetisti vetoja. kipeää kävi varmasti, mutta askiin se porkkana ontui kerta toisensa jälkeen.

Kyllä tänään tuli hyvä muistutus siitä, miksi olen nickini tänne palstalla valinnut. Aivan huikea jamppa!
 

Avenue

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hieno peli Petrelliltä. Taistelua loppuun asti. Myös kivuliaan blokkauksen jälkeen. Toivottavasti ei mennyt niin sanotusti munat..

Korvaamatonta työtä jarruketjuissa, mutta olisi kykyjä myös muuhunkin. Hienoa nähdä miten jaksaa raataa ko. roolissa, kun on aiemmin pelannut myös isossa roolissa ykkösketjussa (mm. Guollan ja Kuhdan kanssa). Toivotaan että onnistuu myös pisteiden teossa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Hieno peli Petrelliltä. Taistelua loppuun asti. Myös kivuliaan blokkauksen jälkeen. Toivottavasti ei mennyt niin sanotusti munat..

Yleisradion sivuilla sanottiin, että pommi tuli polvitaipeeseen, ja siltä se kieltämättä näytti ylähyllyllekin, että jonnekin jalkoihin kiekko napsahti. Kun Lennu lyyhistyi jään pintaan, ehdin jo pelästyä, että ei kai tullut johonkin luistimen varren ja säärisuojan väliin tai muuhun suojaamattomaan kohtaan ja jotain mennyt pahasti hajalle, mutta kolmannessa erässähän Lennart skrinnaili taas tuttuun tapaan.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei se mitään. Aika moni on täälläkin heittämässä Lennua Jokereihin tms. Ei kuulemma ole käyttöä. Itse pidän kovasti.

Juu, ei niin minkäänlaista käyttöä. Tänäänkin alkoi väsyttää toisessa erässä, niin päätti heittää pienet filmit, että sattui muka pahasti, kun kiekko hiukan hipaisi. Aivan turha jätkä. Vaihdetaan pieneen ämpärilliseen kiekkoja. Oikeastaan kiekkoja taitaa olla omastakin takaa, eikä ämpärillekään just nyt ole akuuttia tarvetta.
 

TML

Jäsen
En kauheasti näitä IFK:n palstoja lue, mutta sellaisen käsityksen olen saanut että Petrellin palveluksia ei enää kaivattaisi IFK:lle. Tai aika moni fani on tätä mieltä ollut.

Nyt kun olen kaksi peliä tällä sesongilla Petrelliltä nähnyt (harkkapeli Tapparaa vastaan ja nyt tämä Blues-peli), ja täytyy ihmetellä kuinka hieno kaveri on edelleen kyseessä.
Molemmissa peleissä vedellyt tukun todella kovia pommeja, sen lisäksi erittäin hyvää duunia vaihdosta toiseen ja kiekkokin pysyy ihan hyvin hallussa. Olen Petrellin nuoruusvuosista lähtien tykännyt hänestä todella paljon ja sama jatkuu edelleen. Ei hänestä mitään pistelinkoa koskaan tule, mutta hieno pelaaja ja tuollaisia kaivattaisiin lisää SM-liigaan.

Hyvä kaudenalku Lennulla ja toivottavasti sama meno jatkuu. Ei mulla muuta.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Näinhän siinä on käynyt, että Lennu on löytänyt pelihuumorinsa takaisin. Tämä on kiva nähdä parin viime kauden hiljaisemman jakson jälkeen. On kyllä ollut mies paikallaan ja toivon todella, että draivi jatkuu samaa rataa, tämä on se Lennu jota olen kaivannut. Rooli on tällä hetkellä joukkueessa täysin oikea.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen Petrellin nuoruusvuosista lähtien tykännyt hänestä todella paljon ja sama jatkuu edelleen. Ei hänestä mitään pistelinkoa koskaan tule, mutta hieno pelaaja ja tuollaisia kaivattaisiin lisää SM-liigaan.
Sama vika, mainittakoon että alla näkyvä allekirjoitukseni on pysynyt täysin muuttumattomana tuossa muodossaan joulukuusta 2003, eli jo seitsemän vuotta on tämä aito IFK-ikoni ollut jokaisessa kirjoituksessani mukana tunnustamassa väriä. Kuten etevimmät osaavat laskea, siinä vaiheessa kun miehen IFK-ikoniksi nimesin, Lennulla ei ollut vyöllään peliäkään SM-liigassa ja miehestä oli valehtelematta kuullut n. prosentin verran "kiekkokansasta".

Paljon on vettä virrannut Töölönlahdessa sen jälkeen, ja Lennart on noiden juniorivuosiensa jälkeen nimensä ja paikkansa ansainnut kovalla duunilla ja noussut itse asiassa yhdeksi koko liigan tunnetuimmista seuraikoneista.

Kritiikkiä kehiin kun on aihe ja selvä on että paikallaan on Lennukin urallaan viime aikoina polkenut, mutta kyllä Ikoni on pidettävä roolissaan niin kauan kuin vaan työpanoksellaan käyttöä on ja plussat ajavat miinusten edelle. Kyseessä on niin IFK-mies kun voi olla, ja ilman todella vahvoja perusteita ei ole mitään järkeä laittaa miestä muualle ja ottaa näennäisesti samaa roolia hoitamaan esim. joku IFK:ssa katsomaton kortti. Jos kulmassa pitää jonkun vääntää ja maalilla seistä lihamuurina, olkoon se mieluummin Petrell #32 kuin tämä ketjukokoonpanoista tuttu herra xxx.

Silloin kun seuran "oma poika" antaa kaikkensa ja hoitaa tonttinsa, ei lasketa vain tehopisteitä vaan kokonaiskuva painaa vaakakupissa. Lennulla on vaaka vahvasti kallella omalle puolelleen ja toivottavasti asetelma säilyy vielä vuosia.

Vanhoilla päivillä sitten rymistely vähemmälle ja ne pehmeät kädet käyntiin ja uusi tuleminen pistenikkarina. Uskon nimittäin, että jalkoja ja käsiä löytyy hoitamaan vaikka minkälaista roolia kunhan vaan nälkä pysyy yllä.
 
Viimeksi muokattu:

Helmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä(kin) on käynyt niin että muutama kirjoittaja on ollut sitä mieltä ettei Lennusta niin sanotusti kausi parane..

Ihan oikeasti Lennu on kannattajien ja joskus jopa vihulaistenkin ehdoton suosikki. Thats it. Jatkoaika ei ole koko maailma eikä täällä esitetyt kommentit ole mitenkään mitään "totuuksia".. Petrell on yleisön ehdoton ykkösnimi, eilinen ilta hallissa osoitti sen jälleen kerran. Toki Ville ja Mikke sai ansaitut aplodit. Lennu vaan herättää ja myös osoittaa faneille kiitoksensa, eilenkin tuli vielä uudestaan moikkaamaan. Lennu on <3

Niin, piti siis sanoman ettei tämä Jatkoaika ja täällä "vahvat"kirjoittelijat edusta läheskään kaikkien HIFK fanien mielipidettä.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin, piti siis sanoman ettei tämä Jatkoaika ja täällä "vahvat"kirjoittelijat edusta läheskään kaikkien HIFK fanien mielipidettä.

Olet oikeassa ja hienoa, että mielipiteitä on paljon. Osa on sitä mieltä, että Hakki ja Kuhta ovat jotain ja Lundell, Kousa ja Petrell ei mitään ja joku taas totaalisen toista mieltä. Osa sitten uskoo uusiutumiseen ja ehkä parempiin aikoihin, osa luottaa historiaan ja nostalgiaan. Ja yksi asia on hyvä muistaa: keskustelupalsta toimii mies ja ääni periaatteella - jokainen kirjoittaja on perustellun mielipiteensä kanssa yhtä vahva!
 
Viimeksi muokattu:

Helmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja yksi asia on hyvä muistaa: keskustelupalsta toimii mies ja ääni periaatteella - jokainen kirjoittaja on perustellun mielipiteensä kanssa yhtä vahva!

Näinhän se menee, tai ainakin pitäisi mennä. Kyllähän tällä palstalla aika moni seuraa ja myötäilee sitä omasta mielestään "asioista oikeesti tietävää" tyyppiä.

No, onneksi tähän auttaa The Hallilla käynti ja siellä ihmisten kanssa juttelu :)

Mutta joo, jokaisella mielipiteensä, sehän se näiden palstojen suola onkin.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Loistavaa duunia Lennulta kahdessa ensimmäisessä pelissä. Toi Lennu oli kadoksissa viime kaudella turhan usein - en väitä etteikö mies olisi hyvääkin jälkeä tehnyt. Nyt vain on nähtävissä vielä astetta positiivisempaa suorittamista kuin aiemmin.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikka Lennua olenkin kritisoinut ja ottaen huomioon lähtökohdat tähän kauteen, miettinyt herran jatkon mielekkyyttä IFK:ssa tulevaisuudessa, on posin paikka. Tämä Lennu, joka on nyt kahtena peräkkäisenä peli-iltana nähty, mahtuu koska tahansa mun IFK:honi. Edelleenkin olen sitä mieltä, että Lennun paikka ei saa olla ykkösketjussa, vaan lähtökohtaisesti sinne pitää IFK:n kaltaisen seuran pystyä hankkimaan kovemman kaliiberin jätkiä. Mutta energiaketjuun ja tilantekijäksi Lennu mahtuu koska tahansa. Lennun avut ovat fyysisessä pelissä ja tolla pelityylillä ei jaksa pelata varttia enempää. Ja juuri tuota Lennua jengi tarvitsee, niin katsomossa kuin kentälläkin. Ykkösessä ja kakkosessa pitää olla jätkiä, jotka tekevät paikoista maalin. Siihen Lennulla on vielä matkaa, mutta mikään ei tietenkään estä Lennua kehittymästä tällä saralla. Sehän se vasta jotain olisikin, jos Lennusta vielä kuoriutuisi pisterohmu. Voi olla, että muut kaukalot kutsuisivat.

Hyvät kaksi peliä Lennulta! Keep up the good work!
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä(kin) on käynyt niin että muutama kirjoittaja on ollut sitä mieltä ettei Lennusta niin sanotusti kausi parane..

Ihan oikeasti Lennu on kannattajien ja joskus jopa vihulaistenkin ehdoton suosikki. Thats it.

Eikö Lennua siis saa kritisoida, jos se pelaa huonosti tuhlaten avopaikkoja tai vaeltaa varjojen mailla? Mitä olen näitä juttuja lukenut ja omilla aivoillani koettanut niitä käsittää, niin kukaan ei ole suoralta kädeltä jakamassa Lennulle fuduja. Täällä on lähinnä pohdittu, josko maisemanvaihdos toisi uutta sähäkkyyttä pelaajan otteisiin ja ura lähtisi uuteen nousuun, kun se on viime vuodet lähinnä junnannut paikallaan.

Nykyisessä rikkovassa ja rouhivassa roolissa Lennu on liigan ehdotonta eliittiä, siitä ei kahta sanaa. Jos sitten pohditaan, että jossain toisessa seurassa ja roolissa pelaaja pääsisi ehkä tehtailemaan kunnolla pisteitä niillä "sametttisilla käsillään" ja sen ansiosta mahdollisesti vuolemaan isoja rahoja ulkomailla, niin onko se pelaajan dissaamista?

Ilmeisesti täällä saa puhua näistä seuraikoneista (Lennu, Kuhta, Lunkka) vain ylistävään sävyyn ja kaikenlainen kritiikki on ehdottomasti kielletty.

Ai niin, unohdin mainita, että mun IFK:hon mahtuu kyllä se Lennu, joka eilen pelasi todella uhrautuvasti ja tänään teki maalin. Sitten aletaan olla ongelmissa, jos pelaavassa kokoonpanossa on pari kentällistä "Lennuja" ja se oli tilanne pahimmillaan takavuosina.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC

Tattista, oli sopivan tyhjentävä viesti, näitä kaikkia kolmea pelaaja kohtaan kirjoitettuja ei niin ylistäviä tekstejä kohtaan. Seura-ikoneita pitää ja saa arvostella ihan yhtälailla kuin ketä tahansa muutakin pelaajaa. Eihän tällä keskustelupalstalla olisi mitään järkeä, jos kaikki hymistelisivät vain toisiaan myötäileviä viestejä. Lennu on saanut ansaittua kritiikkiä, Kuhta saa tällä hetkellä ansaittua kritiiikkiä, mutta näitä kaikkia myös kehutaan, kun he sen ansaitsevat. Tällä hetkellä Lennu ja Lunkka pelaavat sellaisella tasolla, kuin heidän pitääkin, mutta p-posti on kyllä aikamoisessa syväjäässä, mistä tämäkin sitten johtuu?
 

Stigu

Jäsen
Sitten aletaan olla ongelmissa, jos pelaavassa kokoonpanossa on pari kentällistä "Lennuja" ja se oli tilanne pahimmillaan takavuosina.
Ei noita "Lennuja" hirveästi ole SM-liigassa. Siis fyysisiä pelaajia, jotka pistävät kroppansa likoon, eivät pelkää esim. keskialueen tööttejä ja viihtyvät vastustajan maalin edustan poikittaisessa mailaviidakossa ennen vihellystä ja myös vihellyksen jälkeen. Mun IFK:ssa on tilaa Lennulle vaikka ei tekisi pisteen pistettä kaudessa, jos vain pelaa omalla tyylillään. Varsinkin, kun nyky-IFK joukkueena ei edusta ihan liigan fyysisintä kärkeä.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei noita "Lennuja" hirveästi ole SM-liigassa. Siis fyysisiä pelaajia, jotka pistävät kroppansa likoon, eivät pelkää esim. keskialueen tööttejä ja viihtyvät vastustajan maalin edustan poikittaisessa mailaviidakossa ennen vihellystä ja myös vihellyksen jälkeen. Mun IFK:ssa on tilaa Lennulle vaikka ei tekisi pisteen pistettä kaudessa, jos vain pelaa omalla tyylillään. Varsinkin, kun nyky-IFK joukkueena ei edusta ihan liigan fyysisintä kärkeä.

Henkilökohtaisesti palvon tuollaista kaveria, joka itseään säästämättä blokkaa skodeja saatuaan juuri edellisessä erässä kipeästi klabbiinsa. Palvon!

Lennu piirtyi verkkokalvoilleni Suomen järjestämissä junnujen MM-skaboissa 2003/2004, kun taklasi Barinkan hämärän rajamaille. Siinä oli IFK-kasvatti Tykki Töykkälän liidaamassa junnulaumassa ensimmäisen kerran ikäkausimaajoukkuessa, ja silloinkin olin ylpeä esityksestä.

Samassa rytäkässä tuli tosin nähtyä pari muutakin kovaa nimeä. Köh.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös