Leijonat Tsekin turnaukseen

  • 35 484
  • 188

kymppipaita

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AcOulu, Liverpool, Barca
Tyypillinen avauspeli. Viisikkopeli hukassa. Keskialueella törmäilyä. Maalivahdit loistavat. Kädet jäätyvät. Eipä voi kehua muita kuin Sinuhea ja vastapuolen Hnilickaa komeista kopeista. Muut pelaajat ei säväyttäneet. Kummallakaan puolella. Suomen ykkönen tuntuu kehityskelpoiselta tulevia höntsätourin turnauksia ajatellen.
 

Mosku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lieksan hurtat
repe_joke kirjoitti:
Ylläripylläri oli mitään sanomaton matsi, jonka aikana meinasi nukahtaa.

Koko pelinkuva tuli esiin myös Suomen rankkareissa. Ponnettomia yrityksiä, ilman mielikuvituksen häivääkään. Sitähän se peli oli jo rankkareita ennen kolme erää + jatkoajan.

Mutta jos suomi olisi voittanut, tosiasia olisi se että moderaattorit poistivat keskuudestamme tulevan nostradamuksen (anteeksi kirjoitusvirheet, jos niitä on...)
Itse peliin.. ihan mukavan näköistä jääkiekkoa, mutta alkukankeutta hiukan havaittavissa.. ainahan toivoisin loistavia yksilösuorituksia ja sitäkautta voittoja, mutta tyytyväinen voi olla tähänkin esitykseen. Energistä peliä ja muutamia hienoja paikkoja. ...ei se vastustajakaan ihan parhaimmillaan pelannut. Liigamiehistöltä hyvä avaus, toivottavasti sama henki jatkuu niin valinnoissa kuin pelissäkin.
 

Lawless

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sami pelasi ihan mallikkaan pelin, mutta ainakin itse olisin laittanut Helgen myös rankkaria ampumaan. No, eiköhän tämä turnaus viimeistään osoita sen, että Helgen tasoisen pelaajan paikka on MM-kisoissa. Hnilicka oli ottelun paras pelaaja, mahtavat rankkaritorjunnat.
 
Eikös Kivenmäen Mavella pitänyt olla pehmeät kädet? No eipä siltä vaikuttanut ainakaan rankkariskabassa. Tosin yhtä paskoja olivat muutkin suomalaisten yritykset. Wallinheimo ansaitsee kai ainakin puhtaat paperit. Muista en osaa sanoa kun näin tosiaan vain maalit ja rankkarikisan. Oikeasti, kiinnostiko siellä kentällä edes ketään tää peli?
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
No joopa joo.

Pakko oli tulla muutamasta asiasta mainitsemaan, näin pelien alettua.

Ensinnäkin pelissä, varsinkin ekassa erässä, Suomen pakeista Laamanen ja Lepistö olivat aika kuutamolla. Molemmilta ihmeellistä härnämää kiekon kanssa, joista Tsekit pääsi vastahyökkäyksiin. Erkka kuitenkin Ylen txtv:llä toteaa, että oli erityisen tyytyväinen pakkipariin Mikkola-Laamanen. Lamppu oli kuitenkin mielestäni yllättävänkin kesy, eikä erottunut mitenkään edukseen, kuten ei siis Lepistökään. Muilta pakeilta tasaista suorittamista.

Hyökkääjistä oikeastaan vain Kontiola sai jotain aikaiseksi ja tuo Tampesterin ketju ylipäänsä sai eniten homman pyörimään Tsekin päätyyn.

Sinkku näytti, että on todellakin kansainvälisentason veskari. Suomen paras pelaaja.

Näytti ja ennen kaikkea kuulosti myös olevan Antsa hieman kesäterässä. Sieltähän tuli muutamia ihan KesäEsa-juttuja. Alkuun oli Viitanen paljon kentällä, kun Mikkolan tai Viitasen koskiessa kiekkoon kyseessä oli aina Viitanen. Ja Laatikaisen mielenkiintoinen siirto viime kauden Mestareista Kärppiin... No sattuuhan näitä. Paljon uusia pelaajia kentällä, niin eihän niistä aina ota selvää.

Parannettavaa siis joka osa-alueella.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Mängimies kirjoitti:
Eikös Kivenmäen Mavella pitänyt olla pehmeät kädet? No eipä siltä vaikuttanut ainakaan rankkariskabassa. Tosin yhtä paskoja olivat muutkin suomalaisten yritykset. Wallinheimo ansaitsee kai ainakin puhtaat paperit. Muista en osaa sanoa kun näin tosiaan vain maalit ja rankkarikisan. Oikeasti, kiinnostiko siellä kentällä edes ketään tää peli?
Suomi esiintyi tänään hyvinkin nälkäisenä, noin niinkuin EHT:n peliksi.

Parhaita olivat Wallinheimo ja ykkösketju. Kontiolalta pari upeaa sooloa, Pesonen ja Nurmi väänsivät hyvin. Leino väläytteli, mutta kaatuili ja muutenkin sähläsi turhan paljon. Ihan ok kuitenkin. Aaltoselta muutama pirteä vaihto, pärjää ihan hyvin tuollaisissa turnauksissa. Ehdottomasti näitä uusia tuttavuuksia mukaan, Aaltonen on NHL-tilanteesta riippuen jopa jonkinlainen musta hevonen kevättä ajatellen. Lepistö oli todella surkea, mikä on huolestuttavaa ajatellen Suomen pakkitilanneta 5-10 vuoden kuluttua. Sami (Hele) olisi voinut vetää turpaan sitä ressukkaa, joka tyrmäsi Lepistön kyynärpäällään. Kivenmäki ei erottunut lain.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Oli kyllä älyttömän huonoja yrityksissä rankkareissa. Aaltoselta olis voinu sentään veivi irrota eikä suoraan räpylään laukausta.
 

salonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Red Wings
MikGo kirjoitti:
Oli kyllä älyttömän huonoja yrityksissä rankkareissa. Aaltoselta olis voinu sentään veivi irrota eikä suoraan räpylään laukausta.

Turha siinä on alkaa veivailee jos veskarilla on perse kiinni verkossa, eipä siinä oikein muuta voi kuin ampua...tosin ei ehkä suoraan ränsään!
 
Grainger kirjoitti:
Mikkolan Ilu on muuten kova jannu, kun on ollut voittamassa jo -81 Kärpille Suomen mestaruutta.
Sama juttu tarttui minunkin korviini. "Ilkka Mikkola, SM-liigan supermies voittanut jo 7 kultaa, 3 Tepsissä, 3 Kärpissä ja yhden Jokereissa" Antsakin oli kyllä hieman kebabkioskilla aika ajoin. Mutta itse pelistä: Melko tuntuman hakemistahan tuo oli. Viitaluoman läpiajo harvoja maukkaita tilanteita. Ja täysin samaa mieltä Suomen rankkarinvetäjistä.Kontiola ihan jees, mutta Pesonen ja Kivenmäki?!! Missä Juha-Matti Aaltonen?!!
 

Nickerson#50

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllä Kivenmäki pelasi ihan hyvin peliaikaansa nähden. Ylivoimalla kyllä odotin Maven pyörittävän peliä, mutta tais olla vähän liikaa paineita kun oli eka peli maajoukkueessa. Viitaluoman läpiajokin taisi lähteä Kivenmäen pitkästä oivaltavasta syötöstä.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Aika kökkö peli, mutta enemmänhän tuossa voisi haukkua Tsekin nimekkäänpää joukkuetta, joka ei tuon parempaan pystynyt Suomen nobodyja vastaan. Ärsyttää, kun uutisissakin kuulutettiin suomen aloittaneen todella nihkeästi häviten rankkareissa. Pitäisi kuitenkin suhteuttaa siihen ketä pelaa ja ketä vastaan pelataan ja ennenkaikkea missä pelataan. Eihän se hyvä esitys ollut, mutta varsin kohtuullinen noin kokemattomalta porukalta kaukana Tsekeissä.

Itseni yllätti Ilkka Mikkola ollen ehkäpä selkeästi leijonien paras pakki. Lepistön sekavat otteet pistivät myös silmään. Odotin hänen olevan se johtohahmo.
Aaltonen pääsi vasta kolmannessa erässä vähän kiekkoon, mutta ei oikein ollut irtonaisen näköistä. Kontiola olisi ansainnut maalin hienosta pelistään.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Eipä ollut häävi peli, mutta enpä parempaa kyllä odottanutkaan. Meni se puolitoistatuntinen noinkin.

Kaikkein suurimmissa vaikeuksissa oli pakkipari Laatikainen-Lepistö ja Viitaluoman hyökkäyskolmikko Kivenmäki ja Uhlbäck laidoilla. Tosin Laatikaisen pelailu näytti paljon paremmalta kuin umpisurkeasti varsinkin omassa päässä esiintyneen Lepistön sähläily. Myöskään Salmela ei oikein vakuuttanut osaamisellaan. Muuten pakisto pelasi yllättävän varman oloisesti.

Kontiola on aika kovassa tikissä ja on meikäläisen ykkössuosikki sm-liigan pistepörssin voittajaksi. Rita oli myös liikkeellä aika kevyellä luistimella. Leinolla oli välillä suuria vaikeuksia pystyssä pysymisen kanssa. Nelosketju hoiti oman ruutunsa niinkuin kuuluukin, samoin alivoima oli hyvässä kuosissa.

Sinuhe oli erittäin varma ja on luultavasti Erkan papereissa mahdollinen mm-kisa -vahti.

Seuraavaan peliin kannattaisi kokeilla Kuuselaa joko Kivenmäen tai Uhlbäckin paikalle, siksi kehnoa viisikon peli oli... ja rankkarit olivat todella huonoja, miksi Pesonen?
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Nickerson#50 kirjoitti:
Kyllä Kivenmäki pelasi ihan hyvin peliaikaansa nähden. Ylivoimalla kyllä odotin Maven pyörittävän peliä, mutta tais olla vähän liikaa paineita kun oli eka peli maajoukkueessa. Viitaluoman läpiajokin taisi lähteä Kivenmäen pitkästä oivaltavasta syötöstä.

Komea syöttö.

Mave luopui kiekosta usein jo keskialueella. Erittäin epätyypillistä Kivenmäkeä. Mave tykkää pitää kiekkoa, yleensä se kuljettaa pelivälineen hyökkäysalueelle, ei ammu ränniin. Maajoukkueen pelitapa on erilainen, Kivenmäki ei saa samanlaisia vapauksia kuin Ässissä. Ketjukaverien pitäisi aina antaa kiekko Mavelle, joka luo sen paikan. Tämän toteuttamien ei ole helppoa leijonapaidassa, jossa on uudet kaverit. Jos ei saa kiekkoa, kiukuttelee, jos saa, ja saa nimenomaan pitää, niin usein luo vaarallisen tilanteen vastustajan maalille.

Maven leijonaura taitaa jäädä lyhyeen, ei röyhi, ei raasta, eikä sotke laitaa pitkin "miljoonaa". Löytyykö Suomen joukkueesta kiekollista roolia jää nähtäväksi tulevissa kahdessa pelissä.
 

M10

Jäsen
Leinolta keskinkertainen peli. Mies todellakin oli perseellään aika usein ja pari huonoa kiekon menetystäkin tuli. Positiivisena asiana Leinon muutamat huikeat syötöt, joiden ajoitus ja mitoitus olivat leinomaisen hyviä.

Sinuhe oli kyllä todella loistava. Veikkaan häntä alkavan kauden parhaimmaksi veskariksi SM-liigassa.

Helppohan se tietysti on näin jälkeen päin sanoa, mutta suomalaisten rankkariyritykset oli aika ennalta-arvattavia. Missä oli Konnan kynä?

Tylsä peli ja turha turnaus.
 

Sam

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja Suomen maajoukkue
Moi Kaikille!

Kyllästyttää tuo ainainen suomen pelaajien dissaaminen mitä tässäkin kethussa on jo ihan tarpeeksi. Mitä voi vaatia nuorilta pelaajilta maajoukkueessa huippuluokan vastustajaa vastaan jotka olivat pitäneet parit treenit yhdessä?

Minä taas näin eilisessä pelissä Suomelta pitkästä aikaa taistelua ja kiekollista haastamista mitkä kaikki ovat olleet valitettavan usein hukassa näissä euroturnauksen peleissä. Mielestäni Westerlund teki aivan oikein ottaessaan 3 ketjullista uusia pelaajia maajoukkueeseen, joidenkin Marko Kiprusoffien ja Tomi Kallioiden kanssa eilinen peli olisi ollut paljon puuduttavampaa virkamieskiekkoa. Nyt nähtiin nuorilta tsemppiä joka toivottavasti kantaa jatkossa hedelmää. Pelin tuloskin oli 50 minuuttia nollanollaa ja sitten 1-1.
Tervetuloa vaan kehiin uudet kiekkoleijonat!
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Muutama huomio vielä eilisestä pelistä.

Ainoana suomalaisena kiekolliseen peliin pystyi Kontiola ja tämä tamperelaisten ketju. Muiltakin odottaisin enemmän, kun joukkueesta löytyvät kuitenkin jo muissakin viesteissä esiin tulleet nimet Viitaluoma, Leino ja Kivenmäki.

Toivottavasti seuraavassa pelissä tuota kiekollista peliä saisivat parannettua, niin se vaikuttaisi huomattavan positiivisesti peliin. Yksi eilisen pelin erikoisuus oli myös se, että jäähyjä tuli yllättävän vähän. Ruotsi-Venäjä pelissä kuitenkin 30 kakkosta ja Suomen pelissä vaan kymmenen. YV:n pitää siis jatkossa toimia, koska oletettavasti sitä pääsee jatkossa jauhamaan eilistä enemmän. Tietenkin myös oma AV:n pelaaminen pitää olla kuosissa. Mielenkiintoista nähdä myös Ahosen otteet maalilla.

Oletteko muuten huomanneet, että MTV3:n tekstikanavalla sivulla 225 on otsikko, että "Suomi ja Venäjä jääkiekkovoittoihin". Itse teksti lähteekin sitten hieman todellisempaan suuntaan, "Suomi hävisi Tshekille torstaina...". Olihan niillä kyllä ne 25v. pirskeet eilen.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
...onnistuin missaamaan tuon pelin, joten voisiko joku kertoa miten Viitasen Mikko onnistui maajoukkue-debyytissään? Kiitos etukäteen...;-)
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Yuppi kirjoitti:
Seuraavaan peliin kannattaisi kokeilla Kuuselaa joko Kivenmäen tai Uhlbäckin paikalle, siksi kehnoa viisikon peli oli... ja rankkarit olivat todella huonoja, miksi Pesonen?

Mietitytti hieman rankkarikisan aikana, että olisiko kehno jää ollut syynä nähtyihin yrityksiin? Kaikki 6 laukojaa kuitenkin yrittivät suoraa laukausta isompien veivien sijaan. Kumma juttu kun Yuppin päähuomio oli Kivenmäessä.. Mites Lukko-kasvatit mielestäsi pelasivat? Eipä paljon Haatajaa näkynyt?
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Nickerson#50 kirjoitti:
Viitaluoman läpiajokin taisi lähteä Kivenmäen pitkästä oivaltavasta syötöstä.
Itse asiassa se oli Jaakko Uhlbäck, jonka lavasta syöttö lähti Viitaluomalle tuossa tilanteessa.
Kenttä Kivenmäki-Viitaluoma-Uhlbäck oli pelin alussa aika ahdingossa, mutta paransivat otteitaan selvästi. Loivat siis mm.Suomen parhaan tilanteen, jossa oli hienosti mukana ketjun jokainen kaveri. Laatikaiselta myös mallikasta peliä, Lepistö ei niin loistava ollut kuin odotin, mutta eiköhän tuosta vielä paranna.

Kaksikkoa Viitaluoma-Uhlbäck en lähtisi vaihtamaan ainakaan vielä. Tuntevat kuitenkin toisensa hyvin, kun ovat pelanneet treenipelejä samassa kentässä.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Crapbag kirjoitti:
Mietitytti hieman rankkarikisan aikana, että olisiko kehno jää ollut syynä nähtyihin yrityksiin? Kaikki 6 laukojaa kuitenkin yrittivät suoraa laukausta isompien veivien sijaan. Kumma juttu kun Yuppin päähuomio oli Kivenmäessä.. Mites Lukko-kasvatit mielestäsi pelasivat? Eipä paljon Haatajaa näkynyt?

Lukon pelaajat pelasivat mielestäni ihan mukiinmenevästi nelosen peliajalla, toisin sanoen hoitivat hommansa. Viitanen tosin oli jäällä tsekin tasoituksen aikana, mistä miinus hänelle. Haatajaa ei varmaankaan paljoa näkynyt, johtuu pääosin siitä, että sai luultavasti vähiten jääaikaa hyökkääjistä.

Päähuomioni oli kyllä surkeassa Lepistö-Laatikainen parissa sekä koko Viitaluoman ketjussa, ei vaan toiminut. Kuuselan kun pistää kentälle, niin jompi kumpi, Uhlbäck tai Kivenmäki sieltä täytynee vaihtaa, koska Viitaluoma on sentteri. Aika outoa, että jos kerron sen ketjun, missä Kivenmäki pelasi, pelanneen heikosti niin minua tullaan opastamaan ihan yv:tä myöten ettei niin saa tehdä. Mielipidepalsta tämä kumminkin on ja mielestäni se ketju oli heikoin eilen, eikä Mave ollut sen huonompi tai parempi kuin Uhlbäck tai Viitaluomakaan. Kuusela pelaa varmasti paremmin jos saa paikan.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Luonnollisesti tällasessa höntsäturnauksessa tulee omia seurattua...Kivenmäki oli alkupuoliskolla usein persiillään eikä ollut parhaimmillaan vääntötilanteissa, tosin yhden keposen jäähyn aiheutti vastustajalle. Pitää paikkaansa että pitäisi saada kiekko vauhtiin ja polkemaan keskialueen yli, tietysti kurinalaset puolustussysteemit ja liigaan verrattuna laadukkaammat pelaajat kykenevät tukkimaan väylät. En nähnyt kuitenkaan että olisi saanut kertaakaan kiekkoa matkaan kyseisellä tavalla, eli ei päässyt haastamaan vauhdista. Ketjun takana luutinut Lepistö oli ekan puoliskon mr. epävarmuus, pari miljoonan dollarin hassia alimpana miehenä. Jatkossakaan homma ei toiminut sikäli, että Lepistön saadessa kiekon, peli ei edennyt. Ei tullut sitä ekaa helppoa syöttöä laitaan/keskelle vaan pakki kuljetti sen hitaasti keskialueen sumppuun, jossa pelinteosta ei tullut mitään. No, viisikot hakevat vielä näin lyhyellä valmistautumisjaksolla toimintatapojansa.

Ketju oli alkupuoliskolla muutamaan otteeseen purjeessa omassa päässä, mutta jatkossa sekin puoli parani. Viitaluoma ja Uhlbäck sirklasivat pari kertaa vauhdilla keskialueen yli haastaen 2 vs. 2 tilanteessa, yhdessä rintamassa Mave mukana tilanteita ei tullut juurikaan. Muutama oivallus Mavelta kuitenkin nähtiin, yleensä tilanteissa jossa liike oli pysähtynyt. Kykeni antamaan nopeasti peliä edistävän syötön omille, yhdestä tällaisesta avauksesta Uhlbäck(?) sitten ohjasi yhdellä kosketuksella Viitaluoman läpi.

Saas nähdä millasia ratkasuja tulee ja kenen paikan Kuusela ottaa. Tietysti, yksi mahollisuus että Kivenmäen...no kuhan Mave nyt pelaa vielä jommassa kummassa pelissä ja pääsisi haastamaan.
 

Hodson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Mitä Kivenmäki-Viitaluoma-Uhlbäck kenttään tulee niin peli hyökkäyspäässä näitti ihan mallikkaalta. Kyseisessä kentässä mielestäni pakkipari Laatikainen-Lepistö ei toiminut joka käänsi pelin suomen oman maalin varjemiseksi. Varsinkin Lepistölle sattui näitä kämmejä ja oli kokoajan hieman jäljessä tilanteista. Toimisikohan tähän vitjaan joku paremmin peliä avaava pakkipari?. Koska näkisin tämä ketju elää nopeista vastaiskuista ja hyökkäyspään armottomasta raatamisesta kun taas suurimmat ongelmat miehillä lienee puolustuspelissä.
Ei maalintekijöiden peli kulje jos aika menee omassa päässä kiekon perässä juoksemiseen.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Puhutaan nuoresta ja kokemattomasta joukkueesta. Kuitenkin esimerkiksi Kontiola on 21 ja Leino 22. Ei siis mitään ihan junnuja kuitenkaan. Johan pitäisi alkaa kansainvälisissä peleissäkin tapahtumaan.

Kontiola on pitkään ollut näyttävä pelaaja, mutta ne tehot saisivat olla paremmat.

EHT-porukastahan lähti tosiaan kaikki neljä kulmakiveä (Peltonen, Nummelin, Bäckström ja Norrena) NHL:ään. Millä Kale nyt kehuu, jos Karjalassa tuleekin pataan?

Tavattoman sotkuisen jään olivat tsekkipojat tehneet. Niillä ei ole kyllä mainosten sijoitteluun minkäänlaista esteettistä silmää. Se oli kuitenkin hienoa, että laidassa mainostettiin Alkoa... mikä firma Tsekissä sitten lieneekin.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Pascal Lemoix kirjoitti:
Puhutaan nuoresta ja kokemattomasta joukkueesta. Kuitenkin esimerkiksi Kontiola on 21 ja Leino 22. Ei siis mitään ihan junnuja kuitenkaan. Johan pitäisi alkaa kansainvälisissä peleissäkin tapahtumaan.
Noh, mutta Leino sentään pelaa ensimmäisiä maajoukkuepelejään. Vasta keväällä, neljän turnauksen jälkeen, voidaan ruveta punnitsemaan, onko sillä käyttöä arvokisoissa.

Kontiolan pitäisi saada lisää papua ja hiukan vauhtia, jotta voisi dominoida kansainvälisillä kentillä. Kuitenkin tuollaisessa ketjussa, jossa kaksi muuta ovat vääntämisen erikoismiehiä, jannu pärjää ihan hyvin.

Se on toki totta, että paljon Konna tuhlailee. Usein viimekaudellakin Tapparan pelejä katsoessa sitä ihmetteli, että paljonko tuolla jannulla on potentiaalia, kun saattoi ampua pari, kolme tolppaa pelissä, ja silti tehdä jotkut 1+2 tehot.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös