Lauri Tukonen Turun Palloseuraan!

  • 188 055
  • 691

tunsbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS&NHL, #11, #9, #96, #55, #24, #8, #44, #20, #86
@Kulttimörkö Ihan hyvä kommentointi. Et mun puolesta ainakaan joudu pelikieltoon.
Siihen taas vaikuttaa osaltaan myös Tukosen loukkaantumishistoria varsinkin päävammojen osalta.
Mutta tämä. Oman muistini mukaan Tukosella ei juurikaan noita päävammoja ole ollut. Kaikkea muuta kylläkin.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Näitä tulee melkein joka kierros? Ok. Linkki yhteen riittää. Missä tullaan numeroihin yhtä puhtaasti, missä taklaajalla on sama aika jättää teko tekemättä, missä taklattava ei käännä selkäänsä juuri taklaushetkellä.
Ei minulla ole tässä mitään linkkejä tilanteisiin jossa ei tapahdu mitään. Tuo on vain mututuntumani; selkäänajoja tapahtuu, aina niissä ei ura pääty (toivottavasti ei Tukosellakaan). Niinkuin edellä sanottiin, Tuppurainen tuli holtittomasti, ehkä ajatteli että Tukonen kääntyy, ehkä ei ajatellut mitään, mutta vastuu on tietysti yksin Tuppuraisen. Samaten en usko että Lassila sen paremmin tahallaan löi päähän vs tähtäsi polvareihin, vaan menetti vaan malttinsa ja huitaisi sen enempää seuraamuksia tai osumakohtaa ajattelematta.
Riksmanin huitaisu oli myös todella ruma, sen seitsemän peliä olisi voinut tuostakin antaa, vaikka hiukan lievempänä rikettä pidänkin kuin Lassilan. @tunsbe
@Kulttimörkö
Mutta tämä. Oman muistini mukaan Tukosella ei juurikaan noita päävammoja ole ollut. Kaikkea muuta kylläkin.
Yksi aiempi aivotärähdys tämän mukaan. Selän olisin sanonut jos joku erityisen lasinen kohta olisi Latelta pitänyt mainita.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HC TPS, Lauri Tukonen
Hiljaseks vetää tämä juttu, niin isoista asioista on nyt kyse. Ei voi kuin toivoa kaikkea hyvää Tukoselle.
 

timpo09

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itkuhan se tuli kun Laten haastattelua katsoi. Toivon Latelle kaikkea hyvää ja nopeaa toipumista.

Tuppuraiselle ei oikeastaan säälipisteitä heru yhtään nyt. Turha kenenkään nyt tulla sanomaan että muttaku Lassila muttaku Lassila, se ei liity millään tavalla tähän.
 

Vino

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Anteeks, tarkotus ei ollut provosoida. Tarkotin huonosti muotoidulla kirjotuksella sitä, että aina ei kannata kaikkea uskoa mitä media kirjottaa. Melkein aina niihin on laitettu jotain lisää (tässä tapauksessa ei).

Tapaus on kohdaltani loppuun käsitelty ja toivon Tukoselle pikaista paranemista.
 

tunsbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS&NHL, #11, #9, #96, #55, #24, #8, #44, #20, #86
Yksi aiempi aivotärähdys tämän mukaan. Selän olisin sanonut jos joku erityisen lasinen kohta olisi Latelta pitänyt mainita.
Katos, tossa olikin aika hyvin kaikki vaivat kerrottu. Ei kuitenkaan ihan hetkeen ole aivotärähdystä ollu. Toki ei sillä ajalla välttämättä merkitystä ole.

Tämä kannattaa kaikkien lukea ketä Tukosen tilanne kiinnostaa. Aika pysäyttävä etten sanois. --> Linkki TS Kiekon juttuun. Tukonen: ”On ollut aika synkkä episodi” | TS Kiekko

Ehkä ne tärkeimmät:
"Muistan, kun menimme jäälle toiseen erään. Seuraava muistikuva onkin pukukopin lattialta, missä oksensin verta."

Tukonen tuntee Tuppuraisen hyvin. Hän ei kuitenkaan ole suostunut puhumaan vanhan kaverinsa kanssa.
" En ole halunnut jutella hänen kanssaan, etten sano jotain, mitä myöhemmin kadun. Ei hän varmaan minua tahallaan vahingoittanut, mutta silti…
Tuppurainen on kokenut pelaaja, jolla oli tilanteessa runsaasti aikaa miettiä, mitä tekee. Kyseessä ei ollut mikään sadasosasekunnin reaktio. Hän lähti laidan vieressä tapahtuneeseen kamppailutilanteeseen kolmantena pelaajana kaukaa takaani. Ja tuppasi minua selkään niin, että lensin pää edellä laitaan."

E: Videohaastattelu.. Ihan jäätävää katsoa.. Toi jätkä on oikeesti aika pahassa jamassa. Kaikki se iloisuus mitä ollut ennen ni kadonnu.
Lääkäreiden mukaan pitkä toipumisjakso edessä. Ja senkään jälkeen ei tiedä mitä tapahtuu.

Isot tsempit Latelle, että pystyy edes kohtuu normaalia elämää elämään jos sikseen ettei kentälle pääse. Jätkällähän on 4kk muksu kotona. Edes sen kanssa sit pystyis olee.
 
Viimeksi muokattu:

hokielmeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
TS Kiekon haastiksessa Tukonen toteaa asiat vähän suoremmin.

"Tuppurainen on kokenut pelaaja, jolla oli tilanteessa runsaasti aikaa miettiä, mitä tekee. Kyseessä ei ollut mikään sadasosasekunnin reaktio. Hän lähti laidan vieressä tapahtuneeseen kamppailutilanteeseen kolmantena pelaajana kaukaa takaani. Ja tuppasi minua selkään niin, että lensin pää edellä laitaan. Onko oikeudenmukaista, että minä olen pois kaukalosta ties miten pitkään ja hän pelaa lyhyen pelikiellon jälkeen? Onko oikeudenmukaista, että minä menetän ehkä elantoni sen takia, mitä hän teki?"

Tukonen kertoo myös, ettei ole suostunut puhumaan Tuppuraisen kanssa, vaikka ovat vanhoja tuttuja. Ei mikään ihme, on varmaan tunteet pinnassa, sillä onhan tuo tilanne nyt ihan karmea. Toivottavasti mies paranee mahdollisimman pian, ja vielä joskus pääsee kaukaloonkin. Tsemppiä Late!

Tukosen haastattelu TS Kiekossa.

Edit: tunsbe oli nopeampi
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Näytti kovalta paikalta Laurille, eikä ihmekään. Tyhjääkin tyhjempi tuijotus. Tsemppiä täältä Stadista, pelkkää hyvää.
 

Iso-Olli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toivottavasti Lauri pystyy vielä joskus viettämään normaalia elämää. Kovasti tulee Kovasen tapaus mieleen. Päävammat ovat jääkiekon syöpä ja näitä ei saada pois ennen kuin pelaajat alkavat kunnioittaa toisiaan.
 

T. Blade

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Täytyy yhtyä muihin kirjoittajiin, sillä pahaa teki kyllä minullakin katsoa Tukosen haastattelua. Toivottavasti ei tulisi prosessissa mitään takapakkia, vaan tervehtyminen tästä kuitenkin lähtisi käyntiin. Tuskinpa Tukosta enää tällä kaudella nähdään kentällä, mutta eipä se olekaan se oleellisin seikka tällä hetkellä. Ensin perusasiat kuntoon, jotta pystyy elämään normaalia elämää ja sitten voidaan katsella sitä tulevaisuutta kiekon parissa. Tsemit Tukoselle!
 

tunsbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS&NHL, #11, #9, #96, #55, #24, #8, #44, #20, #86
Osittain väärään ketjuun tulee ja koskee vähän liikaa tuota Gratton - Lassila juttua, mutta voi myös soveltaa Tukosen loukkaantumiseen.
Eli tämä --> Linkki IS:n uutiseen SM-liigassa kuohuttanut häijy viikateisku uudelleen kurinpidon käsittelyyn? - SM-liiga - Ilta-Sanomat
Mikäli Gratton loukkaantuu vakavasti esim. näkö lähtee niin tapaus voitaisiin käsitellä uudestaa.
"SM-liigan kurinpitosääntöjen mukaan tapaus voidaan käsitellä uudelleen. Säännöissä sanotaan, että muutosta voi hakea valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle. Lisäksi kurinpitosäännöissä lukee, että liigahallitus voi erityisen painavasta syystä ja määräajoista riippumatta poistaa rankaisuvaltaa käyttäneen elimen päätöksen tapahtuneen menettelyvirheen tai säännösten väärän soveltamisen takia sekä tarvittaessa palauttaa tilanteen uudelleen käsiteltäväksi."

Eiköhän tässä tilanteessa jos Tukosen ura olisi mahdollisesti paketissa niin käsiteltäisi uudestaan Tuppuraisen pelikielto myös..?
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eiköhän tässä tilanteessa jos Tukosen ura olisi mahdollisesti paketissa niin käsiteltäisi uudestaan Tuppuraisen pelikielto myös..?

Hyvä poiminta. Täysin samaa mieltä olen itsekkin. Molemmat 7 ja varsinkin 4 peliä ovat aivan liian pienet tuomiot. Aluksi luulin, ettei Grattonille käynyt mitään. Olen mielestäni siis oikeutettu muuttamaan mielipidettäni.

Molemmille se +20 peliä ja palkasta kaikki pois. Eipä tuu uusiks tehtyä tollasia temppuja ja asianosaiset (Tukonen, Gratton ja me fanit) saamme mielenrauhan. Kurinpidon on näytettävä ettei tälläinen ole ok.

Ja vielä ettei mene ihan OT:ksi: Parane, Tukonen!
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Niinhän tässä nyt ikävä kyllä kävi kuin aiemmin pelkäsin ja pelottelin. Eivät ole aivovauriot yksinkertaisia ja helppoja. Tämän takia toivon edelleen kiristyvää linjaa niin päähänkohdistuviin taklauksiin, laitataklauksiin, selästä taklauksiin kuin ryntäyksiinkin. Ei tätä asiaa tällaisilla parin ottelun pelikielloilla saada ojennukseen. Olen ankaramman linja kannattaja.

Mielestäni myös teon seurauksilla pitää olla vaikuttavuutta rangaistukseen. En oikein pysty käsittämään, miksei näin olisi. Toki tässäkin asiassa pitää osata käyttää maalaisjärkeä. Esimerkiksi Tuppuraisen vastuuttomasta selästä tuuppauksesta koitui Tukoselle epäonnekkaasti lähes pahimmat mahdolliset seuraukset. En näe, että tämän vuoksi Tuppuraista pitäisi rangaista seurauksen perusteella yhtään lisää. Toisaalta taas Lassilan pimenemisen seurauksena tapahtunut hulluhuitaisu oli suoritus, jossa olisi voinut käydä paljon pahemminkin. Voi varmaan sanoa, että nyt oli onnea matkassa, ettei Grattonin silmämuna mennyt samoin tein palasiksi. Ehdottomasti kannatan tässä tapauksessa lisäsanktioita, mikäli Grattonin silmävamma osoittautuu vakavaksi. Sekavaa tekstiä suolsin. Olen pahoillani siitä. Toivottavasti edes joku näkee siitä punaisen langan.
 

Andrei

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hirveää luettavaa ja katsottavaa nuo jutut Laurista :(. Pikaista paranemista, toivotaan että pääser pian takaisin elämän syrjään kiinni!
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Aika pysäyttävä video kyllä Tukoselta. Sinälläänhän tuossa ei mitään ole, mutta kun tietää ja on pidempään miehen ulosantia seurannut niin kaveri kyllä valitettavasti aivan muissa mielentiloissa tällä hetkellä. Paljon on Lauria loukkaantumiset vaivanneet, mutta kyllä mies on aina aikalailla posin kautta hommia ajatellut, vaikka miehen kanssa olisi jutulle tunkenutkin kesken loukkaantumisen tai muuten huonomman jakson niin aina on hymyssä suin juttua viskonut. Tuntuu olevan nyt miehellä kaikkien aikojen koettelemus, tsempppiä Latelle!
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Yhden idiootin takia Laurin ura saattaa olla vaarassa, unohtamatta miten tuo vaikuttaa elämiseen.
Voimia Laurille!
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tsemppiä Tukoselle täältäkin!

Näihin jatkuviin päähän kohdistuviin taklauksiin tulisi puuttua isolla kädellä Liigan toimesta. Tänäänkin Sammalkangas pääsi kuin koira veräjästä kahden ottelun pelikiellollaan. Jos Liiga ei aio tehdä asialle mitään, niin silloin pelaajat ryhtyvät puolustamaan oikeuksiaan ja me kaikki tiedämme mitä se tarkoittaa.
 

JP900

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tsemppiä Tukoselle parantumiseen. Tuon haastattelun perusteella toki mies on edelleen vähän pihalla koko hommasta.

Tuppuraiselta ei varmasti viimeiseksi kerraksi jäänyt, en usko että yritti vahingoittaa koska ei siihen mitään syytä ollut. Miehen ajoitus näissä taklauksissa on avuton ja siihen voisi vaikka pyytää apua joltain henkilöltä joka osaa taklata oikein. Selvästi turhaan taklasi tuossa, kuten Tukonen sanoi, kolmantena pelaajana.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Kyrpii lukea tähänkin osioon kirjoittelevien vieraskannattajien vähättely Tuppuraisen teon suhteen, turha tuollaista tekoa on millään olosuhteilla tai epäonnella perustella ja puolustella.

Laurille voimia kuntoutukseen joka toivottavasti johtaa tervehtymiseen ja täysipainoiseen elämään.
 

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
Paljon tsemppiä Tukoselle täältäkin. Niinkuin tuonne kurinpito-ketjuun jo kirjoitin, niin kyllä tästä on jäänyt hemmetin huono maku, että miten tuo hoidettiin. Kyllä on Liigalla ja sen kurinpitoelimillä peiliin katsomisen paikka.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Kyllä tuo lausunto − Mutta rehellisesti sanottuna, ei pelaaminen paljon ole käynyt edes mielessä. Enemmän olen ollut huolissani siitä, että saan arkielämäni taas rullaamaan normaalisti. Että toivun tästä sellaiseen kuntoon, että pystyn elämään normaalia elämää, tekee itselle pahaa. Toivottavasti Tukosta jaksetaan Mutkan toimesta ainakin tukea ja muistaa säännöllisesti ainakin loppukausi, se on vähintä mitä tässä voidaan tehdä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tsemppiä Tukoselle täältäkin!

Näihin jatkuviin päähän kohdistuviin taklauksiin tulisi puuttua isolla kädellä Liigan toimesta. Tänäänkin Sammalkangas pääsi kuin koira veräjästä kahden ottelun pelikiellollaan. Jos Liiga ei aio tehdä asialle mitään, niin silloin pelaajat ryhtyvät puolustamaan oikeuksiaan ja me kaikki tiedämme mitä se tarkoittaa.
En ole koskaan nähnyt Lasse Kukkosen tappelevan. Sunnuntaina hän kuitenkin yritti haastaa Tuppuraisen kaksi kertaa. Kummallakaan kertaa Tuppurainen ei suostunut tanssiin. Jälkimmäisellä kerralla Lasse heitti Tuppuraisen tyylipuhtaalla niskalenkillä jäänpintaan. Poikkeuksellista toimintaa Kukkoselta. Vaikka viime keväinen Tuppuraisen suorittama selästä taklaaminen oli muka sovittu, kyllä hajonneet kylkiluut vielä huusivat pikkaisen takaisin maksua. Hankalaksi menee Tuppuraisen pelaaminen, mikäli ei miehisty ja lopeta takaapäin vaanimista. Vaikuttaa siltä, että Tuppuraisen arvostus kanssapelaajien keskuudessa on jyrkässä laskussa, eikä syyttä.
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Kyrpii lukea tähänkin osioon kirjoittelevien vieraskannattajien vähättely Tuppuraisen teon suhteen, turha tuollaista tekoa on millään olosuhteilla tai epäonnella perustella ja puolustella.

Laurille voimia kuntoutukseen joka toivottavasti johtaa tervehtymiseen ja täysipainoiseen elämään.
Ei tuota voi paljoa vähätellä tai puolustella. Eihän tämä Tuppuraisen tarkoitus ole ollut, mutta joka kerta kun tuollaiseen lähtee, niin seuraus voi olla tämä (tai jopa pahempi). Pelikieltohan tuosta oli järjenvastaisen lyhyt ja on aika surullista, että 4 peliä tuosta tuli.

Mikä vituttaa eniten, on Tukosen kohtalo. On ollut liigassa suosikkipelaajiani jo ipan ajoista lähtien, vaikka ei siinä omassa seurassa ole pelannut. Todella viihdyttävä soturi, joka on erittäin taitava ja nopea. Ihan varmasti NHL-ura olisi ilman loukkaantumisia ollut edessä. Tällä kaudella ollut terveenä ja kovaa jälkeä vihdoin tuli.

Paranemisia Laurille ja täytyy toivoa paluuta kaukaloon. Toki sitä ennen tulee toivomus siitä, että tervehtyy täysipainoiseen elämään noin muutoin. Tukonen olisi terveyden "ansainnut".
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös