Lauri Mikkolalle potkut

  • 221 100
  • 1 477

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Kaudella 2016-2017 peli lähti kohenemaan kesken kauden.

En tiedä kuinka laajalti asiasta on vuosien aikana puhuttu, mutta olen tuolloisen joukkueen jäsenen kautta kuullut, että kesken kyntämisen joukkueen kapteenisto Kukkosen johdolla istui alas Junnon kanssa. Kapteenisto linjasi, että ilman muutoksia hommasta ei tule mitään. Kaitsua ei potkittu, mutta seuraus tästä oli, että Mamba sai ison roolin pelillisestä ilmeestä, ottaen periaatteessa vastuun kokonaan vaikka Suikkanen aitiossa olikin. Tämän jälkeenhän Kärpät oli kuntopuntarin kärjessä loput runkosarjasta.

Jotain vastaavaa tarvittaisiin nytkin, en vain tiedä onko tuossa joukkueessa sisällä tarpeeksi sielua nyrkin pöytään lyömistä varten. Välittääkö kukaan tarpeeksi?
 

Koffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Te jotka ehdotatte juuri NYT potkuja Mikkolalle, niin kertokaa että kuka olisi palkattavissa tilalle? En usko että Jalonen tulisi, en ikinä!
NYT potkut Mikkolalle olisi herätys joukkueelle ja meille kannattajille. Ihan sama mihin uskot ja kuka tulisi, mutta muutosta tämä jengi kaipaa joka tapauksessa . Vai olenko väärässä?
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jaa, minä näen tuossa pelkästään voitettavaa. Jalonen keräisi vain ja ainostaan lisää kannatusta tällä pestillä. Jalosella on paikka kärppäläisten sydämissä riippumatta siitä, miten tämä keikka menisi. Tällainen lyhyt stuntti synnyinseudulle voisi olla raikas ennen liiton hommia. En minäkään todennäköisenä pidä Jalosen Kärppäpestiä, mutten noin varma asian toteutumattomuudesta ole kuin sinä. Perustelusi ei myöskään ollut kovin hyvä.
No mutta kun Jalonen varmaan jo keskittyy elokuun nuorten MM-kisoihin. Totta kai todella paljon toivon, että Jalonen tulisi pelastamaan meidät, mutta tähän on todella vaikeaa uskoa.

Miksi Jalonen kiinnostuisi nyt kesken alle 20-vuotiaiden pestin tulla kokeilemaan ja kenties pettymään Kärppiin? Ei mun mielestä mikään!
 

Aho#5

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joku rautainen ammattilainen tuonne penkin taakse tarvitaan.. Erkka Westerlund?
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jotain vastaavaa tarvittaisiin nytkin, en vain tiedä onko tuossa joukkueessa sisällä tarpeeksi sielua nyrkin pöytään lyömistä varten. Välittääkö kukaan tarpeeksi?
Joukkuekemia saattaisi kapteenistosta puristaa Kukkosen kovuisen tyypin kyllä. Enemmän olisin huolestunut seurajohdossa, tai muusta valmennustroikasta. Mamballa oli aikoinaan arvokasta päävalkkukokemusta Laserista, nykyvalmennustroikalla kellään ei ole kokemusta päävalkun tehtävistä.

Late Mikkola olisi ollut huomattavasti nähtyä paremmassa asemassa mikäli hänellä olisi ollut kokemusta esim. Mestijoukkueen valmentamisesta.
 

J_Boumedienne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Kärpät, Suomen palloilumaajoukkueet
(Lainattu toisesta ketjusta) Tähän osin liittyen, niin Kalle Sahlstedt avasi aika hyvin ja laajasti "Äijiensuo" -podcastissa viime syksynä, omaa sielumaisemaansa sekä näkökulmaa mitä tulee valmentajapalkkauksiin. Sahlstedt kertoi, miten laaja prosessi uuden valmentajanimen kartoitus Pekka Virran tilalle oli. Monen monta kahvi- ja lounashetkeä tuli vietetty eri kandidaattien kanssa jutellen. Sahlstedt juuri avasi sitä, että miten epävarmalla pohjalla se valmentajapalkkaus loppupeleissä on, koska ethän sä nyt koskaan tiedä toisesta ihmisestä kaikkea parin tunnin kahvittleuhetken aikana. Pitää vain pyrkiä keskutelemaan ja haistelemaan, että löytyykö niitä yhteisiä näkemyksiä, visioita ja ajatuksia asioiden suhteen.

Marko Virtanen sitten lopulta nousi ylitse muiden ja Sahlstedt lopulta mainitise, että kyllä se oli se Virtasen ammattimainen ote, joka teki Sahlstedtiin vaikutuksen ja toinen aspekti oli Virtasen kokemus ja historia. Sahlstedt oli arvoinut Virtasen suorituksia JYP:issä ja peilannut niitä Virtasella käytössä olleeseen pelaajamateriaaliin, joka oli hyvä, muttei erinomainen, aika lailla koko Virtasen JYP-pestin ajanjakson. Tämä oli Sahlstedtin papereissa todella tärkeä tekijä, että löytyi vertailukohtaa historiasta ja jo voimassa olevia näyttöjä Virtasen ammattimaisuudesta ja laadusta valmentajana.

Virtanen oli todistanut JYP:issä pärjäävänsä erinomaisesti hyvällä, muttei kuitenkaan loistavalla Liigan kärki pelaajistolla (hyvä valmentaja kera hyvän pelitavan saa pelaajista enemmnä irti...jne.). Juuri tämän takia se historia ja vertailukohdat ovat tärkeitä, jotta näkee jo, että minkä tason seppä on kyseessä, kun ei sen parin tunnin kahvitteluhetken aikana paljoa irti ehdi saamaan. Virtasen kokemus puhui puolestaan.

Myös Virtasen kristallinkirkkaat visiot myös nykypäivän jääkiekosta ja Lukon organisaatiosta (missä ollaan, mihin ollaan menossa, miten sinne päästään...). Virtanen oli ammattimaisesti valmistautunut, oli analyysit tehty Lukosta ja pelistä sekä näkemyset olivat yhteneväiset Sahlstedtin kanssa yms. Sahlstedt kertoi myös, miten hänen uskonsa Virtasen asettamaan vaatimustasoon arjessa ja joukkueen keskuudessa sekä Virtasen käsitykseen kokonaiskuvasta olivat Sahlstedtin vakuuttavia tekijöitä.

Sahlstedt myös suostui avoimesti myöntämään, että (yllätys yllätys), kyllä se suurin tekijä, joka eron tekijä, kaikessa muodossaan, oli Virtasen kokemus. Sahlstedt kertoi, että kyllä myös hieman kokemattomille valmentajille pitää joskus se mahdollisuus antaa, mutta raaka fakta vain on, että Liiga-tasolle tultaessa se hyppy on vaan niin iso vaatimustason ja laadun suhteen, että Sahlstedt arvostaa tämän johdosta suuresti kokemusta ja aiempia näyttöjä, jotka painavat vaakakupissa valmentajapalkkauksen suhteen. Sahlstedt myös kertoi Lukon suhtautumisen asiaan, että suoraan sanottuna: hankkii mieluummin ne ensiaskeleet valmentaja paikalta ja käy työharjoittelemassa, jossain muualla, kuin Rauman Lukossa.

Pelaajahauissa Lukko uskaltaa myös turvata hieman nuorempiin pelaajiin, mutta valmentajakysymys on Sahlstedtin mielestä vain sellainen asia, että kyllä hän siinä kallistuu mieluummin kokemuksen puoleen, koska se ei todellakaan ole helppoa ja kevyttä hommaa tuo Liiga-joukkueen valmentaminen ja oikeassahan Sahlstedt tuossa on. Kokemus, se, että on nähnyt asioita, on kokenut asioita, löytyy työkaluja erilaisista tilanteista, niiden käsittelyistä, paineensietokykyä, näyttöä osaamisesta...

Nämä ovat asioita jotka tarjoavat paremmat eväät menestykselle seuran suhteen ja myös paremmat eväät valmentajalle onnistua, niinkin vaativassa pestissä, kuin Liiga-valmentaja. Tämä on tällä hetkellä Lukon ja Sahlstedtin linja, vaikka toki vitsalinkin, että nyt kun noin sanoo, niin joskus Lukossakin sitten se keltanokka koutsi vielä nähdään.

Sahlstedt myös arvosti Virtasta, että oli valmis valmentamaan vuoden Lukon A-junnuissa ja Virtasen reaktio oli positiivinen tuon asian suhteen, koska Virtanen kokeneen kehäkettuna ymmärsi heti, että mitä sillä haetaan ja, että miten se hyödyttää häntä suuresti. Kuulemma noille haastattelukierroksille oli ilmestynyt Virtasta huomattavasti kokemattomampia ja koppavia rookie-koutseja (eli nollakokemus Liigan päävalmentaja paikalta), jotka olivat hieman nenäänsä nyrpistäen suhtautunut tähän Sahlstedtin ehdotukseen, joka oli omiaan karsimaan ehdokkaita pois, koska tuo oli reaktio, mistä Sahlstedt ei todellakaan pitänyt.

Selkeää, johdonmukaista ja järkevää puhetta kaikkinensa Sahlstedtilta, Taustatyöt on tehty, visioiden ja näkemysten yhteensopivuus yksityiskohdista ja isosta kokonaisuudesta tehty ja vielä kerran kokemus, kokemus, kokemus, joka vaakakupin Virtasen eduksi käänsi. Hieman eri lähestyminen ja näkökulma tähän valmentajapalkkaukseen, kuin muuan Harri Aholla. Lukossa on asiat pohdittu pitkästi ja hartaasti, tehty vertailut historiaan, tarkastettu visioiden ja ideoiden yhteensopivuudet tarkasti läpi ja lopputulema oli, että seulan läpäisi _kaikista paras ehdokas_ kuten työnhakuprosesseissa kuuluukin käydä.

Sahlstedtin kommentit valmentajapalkkauksiin liittyen tuossa Äijiensuo -podcastissa: 3.jakso, osa 2, noin ajasta 57:00. Löytyy ainakin Spotifysta. Olisin jakanut linkin, mutta enpä tuolta Spotifysta osaa.

Vahva kuuntelusuositus.
Kärppien valmentajarekryprosessi Mikkolan kohdalla:

Aho: "Kiinnostaisko Late Kärppien päävalmentajan pesti? Kun sulla on organisaatiosta jo kokemusta, ja meillä on tällanen valmentajapolkusysteemi".
Mikkola: "Joo".
Aho: "Hienoa. No sitten vielä yksi pakollinen kysymys, niin saadaan velvollisuudet hoidettua: millaista peliä näkisit Kärppien pelaavan alaisuudessasi?"
Mikkola: "No silleen nopeeta".
Aho: "Loistavaa! Paikka on sinun!"
 

Fedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Coyotes
No miten se patsas selitti lehdistötilaisuudessa tämänkertaista fiaskoa?
Itkuaan pidetellen ei oikein saanut mitään järkevää kerrottua. Näkee jo olemuksesta, että takki alkaa olemaan tyhjä tähän leikkiin. Kova epätoivo nousee kovasti esiin tuossa haastattelussa. Kenties on jo luovutettu. Ei ainakaan uskoa luo tulevaan, kun ei herra ulospäin osaa kertoa, että mikä mättää.
 
Viimeksi muokattu:

mize

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Joku rautainen ammattilainen tuonne penkin taakse tarvitaan.. Erkka Westerlund?

Erkka juuri kommentoi rauman paikallislehdessä, että nauttii nykyisestä roolistaan Tepsin hallituksessa ja että pitäis olla todella spesiaali juttu, että valmentamaan lähtisi.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kari Jalonen taitaa koutsata 20-vuotiaat elokuussa joululta siirtyneissä MM-kisoissa. Luulen, että hän valmistautuu tuohonkin tämän kevään ajan.
 

Corona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
No miten se patsas selitti lehdistötilaisuudessa tämänkertaista fiaskoa?
Ei mitään järkevää. Tuskin sitä kyllä odotitkaan.

"Köhöm, joo. Erikoiset tilanteet oli isossa roolissa tänään tohon ja loistava eka erä meiltä, mutta sittempä se jäikin siihen."
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
"Erikoiset tilanteet olivat tänään isossa osassa..."

Nyt ihan oikeasti...

Viimeiseen asti, ei joko suostu tai vain osaa myöntää mitään muuta vikaa. Aina vaan ne sattumukset ja erikoisuudet. Nyt olen jo vakuuttunut, että ei vain osaa. Takki näytti Mikkolalla olevan lehdistötilaisuudessa tyhjä. Eksynyt ja epätoivoinen katse kasvoilla, sitä ihan samaa surkeaa ja säälittävää lööperiä, mitä koko kauden ajan. Ei tämä touhu ole enään (ollut toki pitkään aikaan) Mikkolan näpeissä.
 

J_Boumedienne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Kärpät, Suomen palloilumaajoukkueet

pussukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Osanotot jo ennakkoon sinne pohjoiseen jos tuo totetuu.
Jos Lauri Mikkolan potkut toteutuisivat, niin se olisi suuren juhlan paikka.

Jos taas kommentoit Roger Mooren linkkiä, niin se on uutisankka vuodelta 2008. Olisi saattanut tulla ihan mielenkiintoinen kausi kaudesta 2008-2009, jos Hullu-Rami olisi ollut puikoissa Buddhan sijaan.
 

Corona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ironisintahan tässä on se, että tälle työharjoittelijalle joudutaan maksamaan vielä ensi kaudestakin palkkaa. Tuli kenkää sitten nyt tai kesällä. Kalliita oppirahoja, vaikka opiksi tästä tuskin otetaan.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Olisi saattanut tulla ihan mielenkiintoinen kausi kaudesta 2008-2009, jos Hullu-Rami olisi ollut puikoissa Buddhan sijaan.
Ai saakeli. Alkoi ihan kihelmöimään pelkkä ajatus. Kohtuullisen lyhyellä sytytyslangalla varustettu Daniel Corso jäällä ja Rami penkin takana. Siinä olisi muuten oikeasti ollut niitä kuuluisia sirkushuveja tarjolla ihan koko rahalla. Lisäksi jengissä oli Antti Aarnio ja nuori Juho Keränen yms.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös