Lauri Mikkolalle potkut

  • 219 536
  • 1 477

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä Kärpät tähänkin kauteen varmasti on panostanut rahallisesti Liigan mittapuussa isosti, mutta silti sellainen tietynlainen pöhötys ja laiskuus paistaa läpi, missä menestystä ei tosissaan janota, vaan vedetään vähän vasurilla eteenpäin ja katsotaan mihin se riittää. Kärppien budjetilla ja varoilla ei näin pitäisi olla.
Tämä tulee muuttumaan vasta sitten, kun saluunan ovista astuu sisään uusi päävalmentaja, joka ei kumartele yhtään seurajohdon suuntaan.

Ja tällä en tarkoita sitä, että muita kohtaan täytyisi olla mulkku. Vaan sitä, että päävalmentaja omaa visionsa, mistä ei tingitä tuumaakaan. Kaikki tehdään viimeisen päälle siten, miten päävalmentaja haluaa tavoitteenaan menestys, sekä vaatimustaso.

Virkkunen höpisi viime kauden päätteeksi jotain päävalmentajan vastuun vähentämisestä, mitä tulee urheilupuoleen. Jo tuosta oli helppo päätellä, että heikolla tiellä ollaan. Nyt päävalmentajana on seurajohdon toiveiden mukaisesti mies, joka on hyvää pataa seurajohdon kanssa. Mikkola ei ole sellainen päävalmentaja, joka vaatii koko organisaatiolta parasta mahdollista, mitä tulee urheilupuoleen. Hänellä ei riitä auktoriteetti siihen. Sitten toki vielä pelin valmentamisen puutteet, ja tässä ollaan.

Hyvänä esimerkkinä jo nostamasi Marjamäki, joka laittoi koko organisaation ruotuun saapuessaan Ouluun. Bussimatkat vaihtui lentokoneisiin, pelaajat ohjastettiin kädestä pitäen kauppaan näyttämään, millaisella ravinnolla urheilijat elävät. Pelitavasta ei tingitty tuumaakaan. Aaltosen kanssa käytiin kauden 13-14 aikana monet keskustelut, kun pelitapaan sitoutuminen tuotti hankaluuksia. Kukkonen hyvänä lisänä ylläpitämässä päivittäistä vaatimustasoa.

KalPan hopealle, ja Lukon mestaruuteen luotsannut Virta on toinen hyvä esimerkki vaatimustasosta. Lukosta saivat lähteä seuraikoni Niskala, sekä konkari Marttinen, kun homma ei toiminut. Ei kumarreltu ketään. Lukossa se toki otti aikansa, mutta kaksi viimeistä kautta olivat melkoista näytöstä. TPS:ssä ja Ässissä Virta jousti ulkoisen paineen vuoksi omista periaatteistaan, mutta paluu KalPaan palautti Virran liigavalmentajien huipulle. Tuloksena hopeaa melko vaatimattomalla materiaalilla.

Kärppien organisaatio kaipaa tuuletusta.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Ottamatta sen enempää kantaa peliesityksiin taikka Mikkolan potkuihin, niin ainakin minun mielestä Kärppien koko organisaatiosta uupuu ja loistaa poissaolollaan se tekemisen meininki, josta Kärpät oli niin tunnettu Marjamäen aikana sekä Mannerin ensimmäisellä kaudella. Varsinkin Marjamäen aikana koko organisaatio suorastaan janosi mainetta ja mammonaa, joka näkyi äärimmäisenä vaatimustasona kentällä ja kentän ulkopuolella urheilujohto vahvisti jo entuudestaan vahvaa joukkuetta lisää, vain varmistaakseen menestyksen. Omasta mielestä tämän hetken ja kauden IFK muistuttaa Marjamäen Kärppiä monellakin tavalla ja Helsingissä on ikään kuin päätetty, että tälle kaudelle menestyminen on ainoa vaihtoehto.

Kyllä Kärpät tähänkin kauteen varmasti on panostanut rahallisesti Liigan mittapuussa isosti, mutta silti sellainen tietynlainen pöhötys ja laiskuus paistaa läpi, missä menestystä ei tosissaan janota, vaan vedetään vähän vasurilla eteenpäin ja katsotaan mihin se riittää. Kärppien budjetilla ja varoilla ei näin pitäisi olla.
Samaa mieltä. Kyllä se vaan niin on, että jotenkin Marjamäen aikana visio, suunnitelmat, strategiat ja ihan kaikki oli kristallinkirkasta ja kaikille selvää. Tultiin ja laitettiin koko organisaatio aina pelaajien ruokailutottumuksia, unirytmejä ja toimisto toimintaa myöten tiptop kuntoon. Kaadettiin muureja ja seiniä joukkuehengen tieltä (ja myös ihan kirjaimellisesti pukukopista) ja visio oli koko ajan kristallinkirkkaana mielessä. Marjamäellä oli täysin, siis täysin kristallinkirkkaana mielessä pelisysteemi, että minkälaista peliä haluaa Oulun Kärppien pelaavan ja ennen kaikkea oli tiedossa tasan, että minkälaisia pelaajia haluaa joukkueeseensa sekä minkälaiseksi haluaa joukkueen muovautuvan. Mistään ei tingitty tuumaakaan.

Myös tuohon joukkuehenkeen liittyen, niin vaatimustaso oli maximissaan. Laten eka kausi lähti yskähdellen käyntii ja käytiin ottamassa Hämeenlinnassa HPK:lta turpiin jotain 6-2. Pelin jälkeen kopissa pidettiin kriisipalaveri ja oliko Vallin vai Kukkonen, joka eräässä CMoren studiossa tuota palaveria avasi ja sen, että miten avoimesti siellä käytiin asioita käytin läpi ja kissa nostettiin pöydälle. Päätettiin laittaa rima niin tappiin kuin olla ja voi ja päätettiin, että nyt tämä perseily loppuu.

Kopissa oli isoja persoonia ja johtajia jotka pystyivät laittamaan omat egonsa sivuun ja avoimesti myöntämään myös itse omat virheensä. Pelaajat vaativat ja niin vaati päävalmentajakin. Tämän jälkeen tulikin sitten 17 ottelun voittoputkea, runkosarjan piste-ennätystä ja loppu on historiaa.

Enkä sano, että tämä sama temppu onnistuisi nyt uudestaan Marjamäeltä, jos takaisin tulisi. Pitää muistaa, että siinä Marjamäen tulossa oli ajoitus ja aivan kaikki osui nappiin Kukkosen sekä Pyörälän paluun myötä, oli rämmitty pitkään jne. ja hetki oli vain täydellinen. Mutta silti, tuo vision selkeys ja se hurja määrätietoisuus, joka Marjamäelläkin oli, oli jotain mikä minua itseäni sykähdytti ja jätti vaikutuksen. Kaikki tuntui olevan vain niin selkeää, että mitä kohti pyritään. Se Marjamäen aika oli johdonmukaista ja äärimmäisen selkeää staregialtaan ja Marjamäen näkemys oli äärettömän vahva, mihin koko Oulun Kärppien organisaatiota pitää viedä.

Oltiinkin jälleen kerran @Huml71 :in kanssa samoilla linjoilla, kun itse vielä kirjoittelin tätä.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tämä tulee muuttumaan vasta sitten, kun saluunan ovista astuu sisään uusi päävalmentaja, joka ei kumartele yhtään seurajohdon suuntaan.
Päävalmentaja toki on se suurin osa pelilliseen tulokseen, mutta ainakin itse näen ja koen, että se joukkueen menestys vaatii nimenomaan piinkovan päävalmentajan sekä vähintään yhtä kovan urheilutoimenjohtajan.

Kuten jo nostit Virran ja Virran vaatimustason framille, niin lisättäköön siihen vielä se, ettei Lukon vajaan puolentoista kauden Liigan dominoiti olisi ikinä ollut mahdollista ilman Kalle Sahlstedtia, joka on vähintääkin yhtä määrätietoinen ja voitonhaluinen mitä Virta on. En tiedä, onko Aho urheilujohtajana sellainen, joka kaipaa ohjausta ja auktoriteetin vierelleen kuten Marjamäki, vai onko kyseessä esim. Sahlstedtin kaltainen urheilujohtaja, joka tiedostaa täysin mitä menestyminen koko organisaatiolta vaatii ja tarpeen tullen potkii sitten persuksille tiettyjä tahoja, jotka eivät ole 110% sitoutunut päävalmentajan ja urheilujohdon strategiaan.

Enkä siis väitä, että Aho olisi jotenkin huono urheilujohtaja, mutta Sahlstedtin tullessa taloon sen tajusi, kuinka helvetin iso rooli oikeasti pätevällä urheilujohtajalla on kokonaisuuteen.

Noin muuten kyllä pystyn allekirjoittamaan viestisi sanasta sanaan, joskin näen että kestomenestyvä joukkue koostuu kahdesta palasesta, eikä vain määrätietoisesta päävalmentajasta. Ja tämä kaikki tietenkin korostuu vielä siinä, mitä pienemmäksi seura Liigan mittapuussa menee.
 

Micol

Jäsen
En tiedä, onko Aho urheilujohtajana sellainen, joka kaipaa ohjausta ja auktoriteetin vierelleen kuten Marjamäki, vai onko kyseessä esim. Sahlstedtin kaltainen urheilujohtaja, joka tiedostaa täysin mitä menestyminen koko organisaatiolta vaatii ja tarpeen tullen potkii sitten persuksille tiettyjä tahoja, jotka eivät ole 110% sitoutunut päävalmentajan ja urheilujohdon strategiaan.
Eihän Aho mitään vaadi keltään, vaan keskittyy lähinnä tekemään sopimuksia pelaajien kanssa. Ehkä myös skouttailee muutaman viikon vuodesta, mitä ehtii muilta tärkeiltä töiltään. Tällainen rooli on tiivistettynä Oulun Kärppien UTJ:lla. Perseelle hän ei kyllä potki ketään - se on varma. Omalla hiekkalaatikolla on mukavampi touhuta kaikessa rauhassa.

Kärpissäkin tarvittaisiin jo pikkuhiljaa UTJ:n paikalle jotain Sahlstedtin kaltaista organisaation ja urheilupuolen herättelijää.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En tiedä, onko Aho urheilujohtajana sellainen, joka kaipaa ohjausta ja auktoriteetin vierelleen kuten Marjamäki, vai onko kyseessä esim. Sahlstedtin kaltainen urheilujohtaja, joka tiedostaa täysin mitä menestyminen koko organisaatiolta vaatii ja tarpeen tullen potkii sitten persuksille tiettyjä tahoja, jotka eivät ole 110% sitoutunut päävalmentajan ja urheilujohdon strategiaan.
Ahon UTJ-pestin aikana Kärppien päävalmentajana ovat toimineet: Alatalo, Haapakoski, Aravirta, Marjamäki, Suikkanen, Manner, sekä Mikkola.

Ei järin vakuuttava lista. Alatalon palkkaamisessa Aholla ei tosin ollut osaa eikä arpaa, sillä Aho siirtyi UTJ:ksi kesken Alatalon toisen kauden. Näistä ainoastaan Marjamäki, sekä Manner ovat onnistuneet. Mannerin kilpeen tuli toki häpeällinen tahra viime kaudesta, mutta sitä ennen tuloksellisesti hyvää työtä. Ilman laadukasta päävalmentajaa Kärpät on poikkeuksetta ollut hukassa. Aho kuitenkin vastaa myös päävalmentajan rekrytoinnista.

Alatalon tilalle tuli Ahon hyvä kaveri Haapakoski, kenelle annettiinkin sitten kesken kauden kenkää. Tätä Aho harmitteli kovin jälkikäteen, kun hyvä ystävä jouduttiin laittamaan kiertoon, ja että tekisi nykyään toisin. Tämä oikeastaan kuvastaa koko organisaation tilaa tällä hetkellä: kunhan kenelläkään ei tule paha mieli, niin kaikki on hyvin.

Ahon pistäisinkin siis ehdottomasti kiertoon päätavoitteena kunnianhimon, ja vaatimustason palauttaminen Ouluun. Kummallista onkin, että Aho on nähnyt miten se temppu tehdään, ja taas ollaan tässä tilanteessa. Seurajohto halunnee pitää langat tiukasti otteessaan, ettei homma vahingossakaan kävisi työstä.

Noin muuten kyllä pystyn allekirjoittamaan viestisi sanasta sanaan, joskin näen että kestomenestyvä joukkue koostuu kahdesta palasesta, eikä vain määrätietoisesta päävalmentajasta. Ja tämä kaikki tietenkin korostuu vielä siinä, mitä pienemmäksi seura Liigan mittapuussa menee.
Näinhän se on, mutta Kärppien kohdalla se on nimenomaan päävalmentajavetoista heikon UTJ:n vuoksi. Visio puuttuu.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pelin jälkeen kopissa pidettiin kriisipalaveri ja oliko Vallin vai Kukkonen, joka eräässä CMoren studiossa tuota palaveria avasi ja sen, että miten avoimesti siellä käytiin asioita käytin läpi ja kissa nostettiin pöydälle. Päätettiin laittaa rima niin tappiin kuin olla ja voi ja päätettiin, että nyt tämä perseily loppuu.
Tässä vielä kyseinen videopätkä C Morelta ja tosiaan sekä Vallin että Kukkonen äänessä:

 

Stargazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Boston Bruins
Itseä hämmästyttää kuinka hienosti seurajohto osaa olla hiljaa. Onkohan Virkkunen antanut tällä kyseisellä kaudella yhden haastattelun jossa visioi Kärppiä Euroopan parhaaksi kasvattajaseuraksi. On se toki hyvä olla tavoitteita.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä Kärpät tähänkin kauteen varmasti on panostanut rahallisesti Liigan mittapuussa isosti, mutta silti sellainen tietynlainen pöhötys ja laiskuus paistaa läpi, missä menestystä ei tosissaan janota, vaan vedetään vähän vasurilla eteenpäin ja katsotaan mihin se riittää. Kärppien budjetilla ja varoilla ei näin pitäisi olla.
Rahallisesti panostus on ollut normaalia selvästi rauhallisempi. Koronan luoma uhka on otettu tosissaan ja siinä mielessä on tehty järkevä päätös.

Ymmärrän tuon ajatuksen pöhötyksestä ja laiskuudesta. Tuommoisia mielikuvia syntyy helposti, kun suurseuralla on vaikeuksia. Se on jotenkin niin helppo todeta, että kyseessä on pöhöttynyt suurseura, joka laiskuuttaan tuhoaa itse itsensä. Muita syitä ei voi olla olemassa.

En minä sano, etteikö Kärppien organisaation toiminnassa parantamista olisi, mutta kovasti Kärpissä kuitenkin tehdään töitä ja yritetään johdattaa laivaa menestykseen haasteellisissa oloissa. Ei tämä tahdosta ole kiinni ja ammattitaitoa ainakin tulosten perusteella on jonkin verran. Onko ammattitaitoa sitten riittävästi tai tarpeeksi laaja-alaisesti muuttuvassa ympäristössä, en tiedä. Esimerkkinä on helppo nostaa esille pelaajatarkkailu, jonka olisi varmasti voinut hoitaa menestyksekkäämmin.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En minä sano, etteikö Kärppien organisaation toiminnassa parantamista olisi, mutta kovasti Kärpissä kuitenkin tehdään töitä ja yritetään johdattaa laivaa menestykseen haasteellisissa oloissa. Ei tämä tahdosta ole kiinni ja ammattitaitoa ainakin tulosten perusteella on jonkin verran. Onko ammattitaitoa sitten riittävästi tai tarpeeksi laaja-alaisesti muuttuvassa ympäristössä, en tiedä. Esimerkkinä on helppo nostaa esille pelaajatarkkailu, jonka olisi varmasti voinut hoitaa menestyksekkäämmin.
Tuo työnteko ei välity lainkaan kannattajille: päinvastoin. Päävalmentajarekry on tästä hyvä esimerkki: kokematon, seuran oma poika. Tarinana varmaan hieno, mutta ei suurseura voi näin leikkiä menestyksen kustannuksella. Kysymys siis onkin, että miten tuo työnteko näkyy näin käytännössä meille kannattajille?

Median suuntaan sen pallon voisi myös heittää, että koittakaa nyt haastaa Ahoa, Virkkusta, sekä myöskin Mikkolaa tästä nykyisestä suuntauksesta. Mitä halutaan? Mitä tehdään tavoitteiden saavuttamiseksi? Mikä pelissä konkreettisesti mättää, ja miten puutteet korjataan?

Ammattitaidosta en myöskään mene takuuseen. Pahoja puutteita sillä saralla ainakin on. Ääripäästä toiseen: Aravirta, Marjamäki, Suikkanen, Manner, ja nyt Mikkolan johdolla ollaan valumassa jälleen kohti pohjaa. Harharetkiä menestyksen jälkeen. Hatuksi sitten vielä Virkkusen aivan käsittämättömät kommentit medialle.

Tuuletus voisi ihan oikeasti tehdä hyvää koko organisaatiolle. Aho on ollut pestissään nyt 12 vuotta vaihtelevin tuloksin. Olisiko aika kokeilla jotain muuta? Toki vaarana on se, että pestiin palkataan joku seuraava 'oma poika', kenellä ei ole tarvittavaa näkemystä suurseuran urheilullisen puolen pyörittämiseen. Lasse Kukkonen on ainoa nimi, joka tuon pestin voisi 'omana poikana' joskus periä. Ei jäisi ainakaan vaatimustasosta kiinni.

Kahdesta viimeisestä lauseestasi olen tismalleen samaa mieltä, eikä Aho saa puhtaita papereita tuollakaan saralla.
 
Viimeksi muokattu:

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itseä hämmästyttää kuinka hienosti seurajohto osaa olla hiljaa. Onkohan Virkkunen antanut tällä kyseisellä kaudella yhden haastattelun jossa visioi Kärppiä Euroopan parhaaksi kasvattajaseuraksi. On se toki hyvä olla tavoitteita.
Tommi on etätöissä
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
En minä sano, etteikö Kärppien organisaation toiminnassa parantamista olisi, mutta kovasti Kärpissä kuitenkin tehdään töitä ja yritetään johdattaa laivaa menestykseen haasteellisissa oloissa. Ei tämä tahdosta ole kiinni ja ammattitaitoa ainakin tulosten perusteella on jonkin verran. Onko ammattitaitoa sitten riittävästi tai tarpeeksi laaja-alaisesti muuttuvassa ympäristössä, en tiedä. Esimerkkinä on helppo nostaa esille pelaajatarkkailu, jonka olisi varmasti voinut hoitaa menestyksekkäämmin.

Miten se kova työnteko ja menestykseen johdatus käytännössä näkyy? Miten siellä on korjattu kurssia viimeisen kahden vuoden aikana?
 

Koffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mikkola iskee päätä seinään eikä suostu nostamaan sitä päätä ja kuuntelemaan myös muita. Taisi olla Rädyn kohdalla näin ja taitaa olla valmennuksellisten kuvioiden mukaan myös näin- vaihtoon koko mies ja uutta tilalle.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Miten se kova työnteko ja menestykseen johdatus käytännössä näkyy? Miten siellä on korjattu kurssia viimeisen kahden vuoden aikana?
Laadukkaan junioritoiminnan järjestämisenä, laadukkaana ja vastuullisena talouspuolen toimintana,, kovien pelaajien hankkimisena, ottelutapahtuman parantamisena, some-toiminnan parantamisena, haluna kuulla epäkohdista ja sitä kautta toiminnan laaja-alaisena parantamisena. Lista on vielä paljon pidempi ja mielelläni paremmalla ajalla kirjoitan asiasta syvemminkin.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Jos minulla olisi kypsässä aikuisiässä oleva tytär, niin ilomielin ottaisin vävypojakseni Lauri Mikkolan. Mukava ja ystävällismielinen henkilö, eikä vaikuta hankaluuksia aiheuttavalta jästipäältä. Sen sijaan jos minulla olisi johdettavanani mestaruutta tavoitteleva jääkiekkojoukkue Liigassa, niin Lauri Mikkola ei nähdyn perusteella olisi ainakaan ensimmäisten 50 henkilön listallani, joista päävalmentajavalinnan tekisin.
 

Petrov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät , Carolina Hurricanes
Mikkola iskee päätä seinään eikä suostu nostamaan sitä päätä ja kuuntelemaan myös muita. Taisi olla Rädyn kohdalla näin ja taitaa olla valmennuksellisten kuvioiden mukaan myös näin- vaihtoon koko mies ja uutta tilalle.
Aatu Rädyn kauppa ja jonkinlainen työpaikkakiusaaminen ennen sitä oli se viimeinen erhe. Peluutusongelmat ja pelikirja voivat kehittyä, mutta kun luovutetaan keskushyökkääjäpulaa potevasta joukkueesta piste/peli kykenevä talentti pois kilpailijalle on idiotismia. Eilen tämä konkretisoitui. --->Ulos.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Laadukkaan junioritoiminnan järjestämisenä, laadukkaana ja vastuullisena talouspuolen toimintana,, kovien pelaajien hankkimisena, ottelutapahtuman parantamisena, some-toiminnan parantamisena, haluna kuulla epäkohdista ja sitä kautta toiminnan laaja-alaisena parantamisena. Lista on vielä paljon pidempi ja mielelläni paremmalla ajalla kirjoitan asiasta syvemminkin.
Laadukas juniorityö, check ainakin toistaiseksi. Sielläkin sukellusefektiä havaittavissa sauna-Laukkasen johdolla. Ollaanko tätä asiaa muuten käsitelty täällä lainkaan? Millä perusteilla Laukkanen valittiin A-junioreiden ruoriin?

Talouspuoli check.

Kovat pelaajat ovat pääsääntöisesti omia kasvatteja, jotka palaavat kotiin. Tuon ringin ulkopuolelta sihti on ollut sitten heikompi.

Ottelutapahtuman parantamiseen en ole hirveästi ottanut kantaa, sillä se on minulle toissijaista. Minä viihdyn, kun Kärpät menestyy.

Halu kuulla epäkohdista ei välity kannattajille. Epäkohdat kun nykytilanteessa kohdistuvat lähinnä joukkueen peliin, sekä materiaaliin. Tästä on toki mediaakin syyttäminen, sillä Kärppien seurajohtoa sekä valmennusta ei haasteta tarpeeksi.
 

Mandoliino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kaikille kenkää.

Lueskelin huvikseni Kärppäpalstaa läpi ja aika rajusti tulee piiskaa omilta eilisen tappion jälkeen. Se on toki hyvä asia, koska eikai ison budjetin joukkueen nykykuntoon voi tyytyväinenkään olla.

Mutta itse kun katselen tilannetta ulkopuolelta niin en olisi ihan näin jyrkkä. Jukurit on tällä hetkellä Liigan, lähes millä tahansa kuntopuntarilla mitattuna, kovakuntoisin (tai toiseksikovakuntoisin) joukkue ja on esim. Viimeisen 5 matsin otannalla päästänyt vähiten maaleja. Eli muillakin on ollut vaikeuksia Jukureita vastaan. Toki on houkuttelevaa laittaa Jukurit ”ynnä muut” ja ”mestisnousija” koriin ja sitä kautta suurennella eilistä tappiota (muistellen samalla taannoista Sport tappiota samalla tausta-ajatuksella).

Fakta on että eilinen peli olisi voinut kääntyä miten vaan. Yksi onnekkaampi pomppu Kärpille tai yksi paraatitorjunta pois Salmiselta ja yksi lisää Galimoville niin tällä palstalla olisi ihan erilainen ääni kellossa. Laukaukset oli eilen tasan, vaaralliset maalipaikat melko tasan ja kiekonhallinta Kärpillä. Pelin alkuvaiheessa Kärpät vei Jukureita ”isät vs. pojat” tyylillä. Viihdyttävä matsi jossa kumpi vain olisi voinut voittaa eikä pistejakokaan olisi väärin ollut. Lopulta Kärpät hävisi pienellä marginaalilla Liigan kovakuntoisimmalle joukkueelle. Eli ei Kärpät nyt niin huonosti pelannut (!)

Ehkä se odotustaso on Oulussa vaan niin poskettoman kova että kesken kaudenkin on vaikea hyväksyä mitään muuta kuin top3 sijoitus runkosarjassa sekä pitkät voittoputket joissa näitä ennakolta heikommaksi oletettuja joukkueita (kuntopuntarista välittämättä) pyöritellään tennislukemin.

Älkää nyt alkako kaikkia potkimaan pihalle :)

…Ja niille jotka ajattelee että ”älä nyt tule Jukurimies tänne huutelemaan kun et pelistä mitään ymmärrä eikä teillä ole edes kiekkokulttuuria siellä Mikkelissä” (huom! Sarkasmia/itseironiaa), niin olen kannattanut ja seurannut myös muita Liigajoukkueita monta vuosikymmentä ja asun pk-seudulla.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
koko viesti
Odotukset ovat mielestäni liigan suurseuran, 2000 -luvun menestyneimmän joukkueen mukaiset. Jokaisella kaudella tulisi pelata mestaruudesta. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että näin ei tule tapahtumaan.

Enemmän täällä vituttaa se, että tätä taistelua paikasta kuuden joukkoon seurataan toista kautta putkeen. Kyllä ne tavoitteet pitäisi olla jossain ihan muualla. Ja varmaan ovatkin, mutta tällöin ollaan epäonnistuttu karkeasti. Kaikkia ei tarvitse potkia pihalle, vaan ne henkilöt, jotka saavat ratsastella vastuullisilla tonteilla ilman tulosvastuuta.

Jukureille nostan toki hattua. Sanotaan nyt vaikka näin, että kuntokäyrien pitäisi näillä joukkueilla olla lähtökohtaisesti päinvastaiset.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jukurit on tällä hetkellä Liigan, lähes millä tahansa kuntopuntarilla mitattuna, kovakuntoisin (tai toiseksikovakuntoisin) joukkue ja on esim. Viimeisen 5 matsin otannalla päästänyt vähiten maaleja. Eli muillakin on ollut vaikeuksia Jukureita vastaan.
Ehdottomasti kunnia Jukureille pirteissä merkeissä sujuneesta kaudesta. Hyvää työtä on Mikkelissä paiskittu käytössä olevat pelimerkit huomioiden. Ja Kärpistäkin on jo pari ansaittua voittoa tälle kaudelle napattu.

Se tässä vaan monia Kärppien kannattajia kyrsii, kun kärkijoukkueita vastaan otteluiden kääntäminen voitoiksi on Kärpillä ollut jo pidemmän aikaa haastavaa, ja tällä kaudella niitä vaikeuksia on ollut oikeastaan koko sarjataulukon paremman puoliskon kanssa. Kevättä silmällä pitäen nämä haasteet eivät kovin hyvää lupaile.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Lueskelin huvikseni Kärppäpalstaa läpi ja aika rajusti tulee piiskaa omilta eilisen tappion jälkeen.
Älä nyt tule Jukurimies tänne huutelemaan kun et pelistä mitään ymmärrä eikä teillä ole edes kiekkokulttuuria siellä Mikkelissä.

;)

Mutjoo ei siis mitään Jukureilta pois, hyvää duunia on tehneet OJ:n johdolla pienellä budjetilla. Sehän tässä nyt siis vituttaakin kun Kärpät vetää alle arvostelun liigan kärkipään budjeteilla jo toista kautta putkeen. Ja ennen kuin joku tulee hehkuttamaan että ollaan sillä ja sillä sijalla niin ei kiinnosta, Kärppien pitää olla valtakunnan ykkönen. Piste.
 

Goljat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, PattU
Älä nyt tule Jukurimies tänne huutelemaan kun et pelistä mitään ymmärrä eikä teillä ole edes kiekkokulttuuria siellä Mikkelissä.

;)

Mutjoo ei siis mitään Jukureilta pois, hyvää duunia on tehneet OJ:n johdolla pienellä budjetilla. Sehän tässä nyt siis vituttaakin kun Kärpät vetää alle arvostelun liigan kärkipään budjeteilla jo toista kautta putkeen. Ja ennen kuin joku tulee hehkuttamaan että ollaan sillä ja sillä sijalla niin ei kiinnosta, Kärppien pitää olla valtakunnan ykkönen. Piste.

Sitä mä en vaan tässä yhtälössä ymmärrä, et miten Kärpät vetää alle arvostelun, jos on sarjataulukossa jotakuinkin budjetin ja pelaaja materiaalin edellyttämällä tasolla? Mikkolaa vedetään kölin alta ja kaikki on paskaa paitsi kusi. Ehkäpä tämä budjetin pienentäminen ja omiin kasvatteihin (niin pelaajien, kuin valmentajien osalta) luottaminen on harkittua taktiikkaa näinä epävarmoina aikoina.
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Lueskelin huvikseni Kärppäpalstaa läpi ja aika rajusti tulee piiskaa omilta eilisen tappion jälkeen. Se on toki hyvä asia, koska eikai ison budjetin joukkueen nykykuntoon voi tyytyväinenkään olla.

Mutta itse kun katselen tilannetta ulkopuolelta niin en olisi ihan näin jyrkkä. Jukurit on tällä hetkellä Liigan, lähes millä tahansa kuntopuntarilla mitattuna, kovakuntoisin (tai toiseksikovakuntoisin) joukkue ja on esim. Viimeisen 5 matsin otannalla päästänyt vähiten maaleja. Eli muillakin on ollut vaikeuksia Jukureita vastaan. Toki on houkuttelevaa laittaa Jukurit ”ynnä muut” ja ”mestisnousija” koriin ja sitä kautta suurennella eilistä tappiota (muistellen samalla taannoista Sport tappiota samalla tausta-ajatuksella).

Fakta on että eilinen peli olisi voinut kääntyä miten vaan. Yksi onnekkaampi pomppu Kärpille tai yksi paraatitorjunta pois Salmiselta ja yksi lisää Galimoville niin tällä palstalla olisi ihan erilainen ääni kellossa. Laukaukset oli eilen tasan, vaaralliset maalipaikat melko tasan ja kiekonhallinta Kärpillä. Pelin alkuvaiheessa Kärpät vei Jukureita ”isät vs. pojat” tyylillä. Viihdyttävä matsi jossa kumpi vain olisi voinut voittaa eikä pistejakokaan olisi väärin ollut. Lopulta Kärpät hävisi pienellä marginaalilla Liigan kovakuntoisimmalle joukkueelle. Eli ei Kärpät nyt niin huonosti pelannut (!)
Juu, ei Kärpät eilen olisi ansainnut voittoa. Jukurit on kova joukkue tällä hetkellä. Sanoisin top6, Kärpistä en niinkään tiedä. Kyllähän Kärppäfaneja vituttaa kokonaiskuva ajoittain (ehkä suurimman osan ajasta, heh) heikosta, haluttomasta ja kurittomasta Kärppälaumasta, jonka kruunaa Late, tällä tasolla täysin kokematon valmentaja, joka vaikuttaa olevan helvetin jääräpäinen.

Raju piiska on oikeutettua, sillä viimeiset yli 10 peliä on ollut ihan järkyttävää paskaa. Eilen alkoi näkyä jo merkkejä paremmasta, ensimmäisen erän verran. Sen jälkeen unohdettiin hyvä ja alettiin perseilemään huolella. Jääkiekkopelissä tärkeintä on saada suht ehjä kuuskymppinen. Kärpillä jo ehjät kakskymppiset voi laskea yhden käden sormilla. Yksilöt kantaa, mutta pelitapa (mikä pelitapa?) ei.
Ehkä se odotustaso on Oulussa vaan niin poskettoman kova että kesken kaudenkin on vaikea hyväksyä mitään muuta kuin top3 sijoitus runkosarjassa sekä pitkät voittoputket joissa näitä ennakolta heikommaksi oletettuja joukkueita (kuntopuntarista välittämättä) pyöritellään tennislukemin.
Kärpät on tuon odotustason itse asettaneet huippukausina, jolloin Kärppiä ollaan viety jo joidenkin toimesta KHL:ään. Odotusarvo on mestaruus. Niinkuin se on myös HIFK:lla ja Tapparalla. Kaikki muut on pettymyksiä.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sitä mä en vaan tässä yhtälössä ymmärrä, et miten Kärpät vetää alle arvostelun, jos on sarjataulukossa jotakuinkin budjetin ja pelaaja materiaalin edellyttämällä tasolla? Mikkolaa vedetään kölin alta ja kaikki on paskaa paitsi kusi. Ehkäpä tämä budjetin pienentäminen ja omiin kasvatteihin (niin pelaajien, kuin valmentajien osalta) luottaminen on harkittua taktiikkaa näinä epävarmoina aikoina.
Eli kun viimeisten 20 ottelun (1/3 runkosarjasta!) osalta Kärpät löytyy sijalta 9., niin kaikki on hyvin, sillä alkukaudesta saatiin kasaan hyvin pisteitä?

1/3 otannalla Kärppien tekeminen on ollut alle kaiken arvostelun. Tämä ei siis ole mielipide, vaan se on nähtävissä ihan liigan tilastoja vilkaisemalla.

Jos suunta olisi päinvastainen (Tappara, IFK, Ilves), niin eihän tässä olisi huolta. Alkuun käynnistymisvaikeuksia, ja hiljalleen peliä kasaan uuden päävalmentajan turvin. Nyt on käynyt niin, että muut ovat parantaneet peliään kauden mittaan, ja Kärpät on vajonnut sääliplayoff-tasolle.

Kärpät on pelannut samalla pistetahdilla kolmanneksen runkosarjasta, millä sijalta 11. löytyvä KalPa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös