Lauri Korpikoski TPS:ään

  • 692 675
  • 3 112

Piku84

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Dallas Stars, Frölunda
Mutta eikö Korpikoski nimenomaan ollut pelaajiston valitsema kapteeni ja Junnu joukkueenjohdon valinta?

Jep mulla jäi viesti vähän sekavaksi. Lähinnä puolustin Jasua ja annoin oman mielipiteeni Korpparin solveltuvuudesta kapteeniksi. Korpikoski on varmasti pidetty ja arvostettu kaveri pelaajien keskuudessa. Heti syksyllä sitten ikävä loukkaantuminen, jonka seurauksena Jasu otti homman ansiokkaasti haltuun. Tuli jo viime kaudella hehkutettua Jasua joukkueen "todellisena" kapteenina, joten täksi kaudeksi homman virallistaminen oli ainakin mulla odotuksissa koko ajan. Laurin kanssa koko tämä keissi menee ihan päinvastoin, kun mitä kukaan meistä vuonna 2018 kuvitteli. Laurille terveyttä ja hyviä pelejä ilmeisesti Sveitsin? puolelle.. Itse puolestani pyrin seuraavan viikon aikana nollaamaan tämän keissin.. Joukkueen menestys ei Korpikoskesta kiinni jää.
 
Viimeksi muokattu:

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Miten sattuskaan.

Siis mitä vittua? Tämän pointti oli?

Voiko geneerisempää jääkiekkokuvaa ollakaan? HC TPS ilmeisesti julkaisee pelaajakuvat jatkossa käyttämällä 3. luokan koulukuvia? Ai prkl, ei se onnistukaan - joku on varmasti ollut koulukiusattu ja se tuo case Korpikosken pintaan.
 

Forre

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vaikka olin aikoinani innoissani Korpikosken sopimuksesta, niin en voi kyllä sanoa olevani erityisen pettynyt hänen poistumisestaan. Osittain tämä varmaan johtuu Tepsin nykyvireestä ja osittain häneen asettamistani ennakko-odotuksista. Odotin Laurin korvaavan Kallion pelillisesti, kuin myös johtajana ja kumpaankaan hänestä ei täysin ollut. Parhaimmillaan Korppari oli täysin ylivoimainen, mutta nämä ottelut ovat melkein yhden käden sormilla laskettavissa. Hänestä ei myöskään huokunut samanlaista johtajuutta kuin Kalliosta tai Jasusta nykyään.

Korpikosken ajasta Tepsissä minulle ei ole myöskään oikeastaan mitään hyviä muistoja. Kallion aikana Tepsi nousi suosta suuresti hänen, Perrinin ja Tallinderin ansiosta ja Tepsi pelasi monia otteluita, joita muistelee vieläkin. Jasun aikana sen sijaan ollaan oltu finaaleissa ja taas sarjakärjessä. Korpikosken kapteeniuteen on sen sijaan ajoittunut sulaminen keväällä Kerhoa vastaan, kun Lauri oli vain rasite joukkueelle, seuraavan kauden kaikki perseily muun muassa Jonnen ja Kaskisen kanssa ja playoffien ulkopuolelle jääminen ja viime syksyn huono alku ennen kuin Laurin kauden päättymisen jälkeen tepsin nousu alkoi. Korpikoskea ei näistä mistään voi syyttää, mutta ei minulle tule mieleen oikeastaan yhtäkään ottelua, jossa Lauri olisi pelannut, jonka haluaisin kokea uudelleen.

Hoitihan Tepsi viestinnän tämän ympärillä paikoittain päin persettä, mutta on minussa sen verran fanipoikamaisuutta, että en jaksa kaikkea paskaa sinne antaa. Jos toive lainalle lähtemisestä on tullut vasta eilen, ei Tepsi voi julkaisemilleen haastatteluille mitään. C:n photoshoppaaminen oli toki älytön ja täysin vältettävä temppu. Ymmärrän myös, että koska en tepsiä vielä viime vuosikymmenen alussa seurannut, niin kaikki sen ajan sähellykset eivät mielessäni paina ja olen siksi ehkä hieman armollisempi Tepsiä kohtaan.
 
Suosikkijoukkue
TPS
En ole tähän keskusteluun tainnut kertaakaan osallistua kun homma on ollut niin sekava. En myöskään jaksa nähdä vaivaa kirjoitella omia kuulemisia mitä TPS:stä on kantautunut kun ne hukkuu älämölöön ja tulkitaan huhuiksi, seuran puolusteluksi ym. Jotenkin nyt kuitenkin pakottava tarve sanoa jotain, kun katsoo tätä roskispaloa.

Ei käy kiistäminen, etteikö tätä viestintää ja erityisesti kuvamanipulointi asiaa olisi hoidettu aivan älyttömän huonosti.

Itse Korpikoski-kohussa käsitykseni ei ole tässä syksyn aikana muuttunut miksikään: sukset meni ristiin urheilujohdon kanssa viime keväänä, kun Korpikoski oli odotettua nopeammin pelikunnossa, mutta hänet laitettiinkin backup joukkueen kanssa harjoittelemaan. Tämähän on lehtijutuissakin todettu, mutta jotenkin sitä ei ole täällä noteerattu itse ongelmaksi. Tätä ei NHL paluumuuttajan ylpeys kuitenkaan kestänyt ja tästä asti on ollut sukset ristissä, ainakin osittain Uraman ja ehkä myös muun porukan kanssa.

Asioita olisi varmasti voinut hoitaa paremmin koko tämän saagan ajan. Siihen en osaa ottaa kantaa, toimiko urheilujohto oikein, kun ei päästänyt Korpikoskea kokoonpanoon pudotuspeleissä ja finaalisarjassa. Varmaan kummankin suuntaiseen ratkaisuun löytyy perustelu eikä välttämättä kukaan muu, kuin muutama henkilö Korpikoski ja Urama mukaanlukien tiedä tarkkaan, millaisia keskusteluja silloin on tarkalleen käyty. Siksi on vaikea vetää johtopäätöksiä ja uskallan väittää, että kukaan täällä ei pysty siihen. Jos siellä on jompi kumpi ollut täysin asennevammainen, emme varmaan saa sitä selville.

Paljon on saanut TPS kritiikkiä niukasta kommentoinnista. Näen jonkun järjen siinä, että eivät ole tällaista kiistelyä halunneet julkisesti kommentoida. Eikö se olisi tulkittu epäkunnioitukseksi tähtipelaajaa kohtaan? Ongelmaksi muodostuu tietty, jos toinen osapuoli tarjoaa näkeymksiään julkisuuteen hyvin avokätisesti.

Se, miten tämä paluu nyt meni täysin päin vihkoa... en tiedä... Nyt menee vahvasti arvailun puolelle, mutta voisiko olla niin, ettei Korpedolla ollut enää keinoja pakoilla vastuutaan saapua hallille vaikka oli edelleen katkera seuralle, ja kun kumpikaan ei siinä voita jos mies pelaa sillä mentaliteetilla, oli ainoa järkevä ratkaisu päästää hänet muihin ympyröihin? Kuten sanottu, arvailua.

Totta kai nyt vituttaa tämä tilanne ja näillä tiedoin molempien osapuolten toiminta. Samalla kuvittelen, että tämä tilanne on monien asioiden summa ja valitettavasti tässä on monta asiaa, mitä voinut mennä pieleen, myös mennyt pieleen.

En kuitenkaan ole nyt kansitakkia ja kaulahuivia polttamassa, vaan tyydyn iloitsemaan siitä, että TPS on sarjataulukon kärjessä ja tämänpäiväisessä pelissä 3 omaa kasvattia teki maalit ja voitettiin. Koko maailma ei siis ole loppunut, vaikka tästä ketjusta saakin sen kuvan. Tämän jälkeen varmaan Elysee areena palaa tai Ahokas saa kenkää, joten iloitsen varovasti ja vain ihan vähän.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Siis mitä vittua? Tämän pointti oli?

Voiko geneerisempää jääkiekkokuvaa ollakaan? HC TPS ilmeisesti julkaisee pelaajakuvat jatkossa käyttämällä 3. luokan koulukuvia? Ai prkl, ei se onnistukaan - joku on varmasti ollut koulukiusattu ja se tuo case Korpikosken pintaan.

Rauhoituppas nyt. Sattus vaan olemaan aika täsmälleen samanlainen, kuva kun tuo aikaisemmin kohua herättänyt. Enkä epäile, että tämä olisi ollut tahallinen, vaan ihan pilke silmäkulmassa heitin tuon. Lepo vain arvon Jay Low.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Itsehän olen aina tyytyväinen siitä, että joku pääsee tovereista tai hinaajista muuallle, vaikka kortistoon. Mikä tahansa on parempi.
Tämä nyt ei liity Korpikoskeen, mutta jatketaan samalla linjalla. Ikävää kun Tepsissä futarit eivät pelaamalla pääse Veikkausliigaan ja huhujen mukaan maalitykkinne Latonenkin haluaa päästä urallaan eteenpäin ja on siirtymässä Paraisten Piffeniin. Itse kyllä näkisin Tepsin mielelläni Veikkausliigassa, koska paikallispelit ovat hienoja tapahtumia.
 

Tuamas

Jäsen

ILIMAVEIVI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS

Tuamas

Jäsen
No , onhan noita maalintekijöitä/ pelaajia samalla kuvakulmalla julkistettu enenkin. Minusta hölmöä lähteä hakemaan jotakin yhtäläisyyttä tuoon Korpikoski keissiin. aikaisemmat kuvat on ilmeisesti olleet sitten enne unia.

Syvä puuh.

Se pointti oli, että juuri tänään noheva viestijä olisi kaivanut jonkun muunlaisen kuvan kuin sellaisen josta samanlaisesta on juuri päästy iltapäivälehtiin.

Toki jos tarkoitus oli antaa pölöilylle tulta liekkeihin, niin voi sen noinkin tehdä.
 

12961

Jäsen
Syvä puuh.

Se pointti oli, että juuri tänään noheva viestijä olisi kaivanut jonkun muunlaisen kuvan kuin sellaisen josta samanlaisesta on juuri päästy iltapäivälehtiin.

Toki jos tarkoitus oli antaa pölöilylle tulta liekkeihin, niin voi sen noinkin tehdä.

Jos oikein vekkuli olisi ollut, niin tuostakin olisi voinut poistaa sen A:n jo valmiiksi. Ihan vaikka korostaakseen aiempaa vittuilua.

Tietysti Paintilla ja vielä tökerömmällä jäljellä.

Kun kerran farssi on aloitettu niin vietäisiin se sitten edes loppuun asti. Voisi vaikka kääntyä ihan aidon huumorin puolelle tilannekomiikan sijaan.
 
Viimeksi muokattu:

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En tiedä. Melkoisen shown ovat Korpikoski ja TPS saaneet aikaiseksi. Mahtaako kukaan enää tietää, mitä kaikkea tässä oikeasti on tapahtunut? Ei tässä kokonaan syytöntä osapuolta taida enää olla, mutta kukapa näistä tietää. Kun näitä viime päivien käänteitä miettii, niin vaikeahan niitä MTV:n, IL:n ja IS:n jo kesällä julkaisemia tekstejä on täysin tuulesta temmattuina pitää. Eivät niiden väitteet välttämättä täysin osu, mutta kyllä siellä toimittajat jotain savua haistoivat. Ei tällainen kaunis kaaos täysin huomaamatta varmasti syntymään päässyt.

Se tosin on varmaa, että TPS:n viestintä keksi ampua omaan nilkkaansa. Tökerö photoshoppaus, jolla yritettiin häivyttää mielikuvia Korpikoskesta joukkueen kapteenina. Korpikoskesta, joka oli joukkueen valitsema kapteeni.... Kun virhettä aletaan osoittaa ja hieman kyseenalaistaa viestin halveksuva sävy seuran entistä kapteenia kohtaan, niin vedetäänkö hallitusti liinat kiinni? Mitä vielä. Lähdetään selittelemään jotain päättömiä nykyisen kapteenin kunnioituksesta, kuinka ei kunnioituksesta voida julkaista kuvaa Korpikoskesta C-rinnassa. "Linja", jota pari päivää sitten ei ilmeisesti ollut olemassakaan.

En faktoja tuntematta lähde sen enempää ketään ristiinnaulitsemaan tästä Korpikoski-tapauksesta. Ehkä toimistolla on vedetty isommin vihkoon, ehkä ei. Melkoinen farssi tästä kuitenkin kehkeytyi. TPS:n viestintä sen sijaan voisi tämän tapauksen hoitamista istua pohtimaan peilin äärellä. Voisi katsoa mitä nyt on tehty ja keksiä jotain ihan muuta seuraavalla kerralla. Nyt tarjoiltiin syöttöjä lapaan varsin kriittiselle ja tarkkasilmäiselle somekansalle.
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Voisko joku teistä virtuaalista kirvestä kaivoon heittävistä kertoa, millä tavalla TPS-organisaatio, sen johto tai työntekijät ovat Sinua arvon jääkiekon seuraajaa loukanneet? Että mikä aiheuttaa nämä vahvat henkilökohtaisen tai kollektiivisen loukkaantumisen tunteet?

Nyt jumalauta vastaatte kun vanha mies kysyy. Täällä on tänään muutaman tunnin sisään nillitetty kuusi sivua aiheesta. Sille on oltava jokin peruste.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Korpparille menestystä sekä terveyttä Sveitsin reissulle ja sitä kautta pidempää pahvia alppimaahan jonka myötä Laurin ei tarvitsisi pahoittaa enää mieltään sen enempää mukaanlukien lukuisat tännekin kirjoittaneet muiden joukkueiden fanit ja TPS pääsisi eroon hänen kanssaan tehdystä järjettömästä sopimuksesta. Amen.
 

eCiuj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kymmenisen sivua uusia viestejä, ei riitä järki eikä jaksaminen jokaisen lukemiseen. Voi olla toisintoa, mutta toivottavasti jotain uuttakin.

TPS veti kyllä pahasti vihkoon tuon Korpikosken lainasiirtoa koskeneen tiedotteen kanssa. Todellakin, viestinnällinen mestariajatus photoshopata C-kirjain pois Korpikosken rinnasta. Miksi? Ettei kukaan vahingossakaan saa päähänsä ajatusta, että TPS päästää kapteeninsa lainalle. Ajatus "kaunis", mutta samalla viestivät ei kenellekään. TPS:ää yhtään tarkemmin seuraavat kyllä tietävät, että Juhani Jasu on TPS:n kapteeni. Osaisin itsekin vastata tähän kysymykseen, vaikka olisin puolisammuneena baarin nurkassa vierasreissun jäljiltä. Vastaavasti ne etäisemmin TPS:ää seuraavat tuskin ovat olleet lähtökohtaisestikaan ajan tasalla "case Korpikosken" kanssa, vaikea huomata kaverin siirtyminen pois kun tällä kaudella pelejä vyöllä nolla. Eli toisin sanoen tämä TPS:n viesti ei tavoitellut ketään.

Kannattajat ja Seura käyneet dialogia aiheen tiimoilta ja siellä on nostettu käsi pystyyn virheen merkiksi. Ei muuta tehtyä tekemättömäksi, mutta viesti mennyt perille -- edes heidän suuntaan. Samalla (ehkä vähän ristiriitaisesti) viestintäpäällikkö puolustelee asiaa mediassa, mutta tämän puolustelun taustalla taitaa olla halu suojella photoshoppauksen taustalla olevaa nuorta viestintäosastoa. Kuulemma siellä ollaan aika paskana. Samalla ihan syystäkin, kerta mokattu on, mutta kuten Valtosen Oskukin twiittaa siellä on ihmisiä töissä.

Tämä puolustelu itsessään aika ontuvaa, ehkä jopa hieman Juhani Jasua lynkkaavaa. Esimerkiksi Hall of Famessa on useampi paita, joissa C-kirjain rinnassa, tuskin Jasu yöuniaan näiden paitojen olemassaolon tähden menettää. Kunhan vain tämä paska ei reflektoidu joukkueeseen. Siellä vedetään kunniakkaasti sarjakärjessä ja näin kannattajan näkökulmasta vaikka kulisseissa kuohuu niin joukkueelle täysi tuki. Toivottavasti viimeinen viestini tähän ketjuun, ehkä toukokuussa sitten seuraavaksi.
 

Batisland

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Katselin tuossa huutokauppatarjontaa illan paidoista. Pisti vain silmään, että myös Korpikosken paita oli huudettavana.

Ihan omaa mutuilua, mutta onko Korpikosken ollut tarkoitus pelata tässä pelissä, mutta Korppari ilmoittanut pelaajakortti-, yms haastattelujen jälkeen, että pitäkää tunkkinne ja minä käytän ulkomaanoptioni?

(Linkki vie huut.netin sivulle, jossa kaupataan illan roosanauhapaitoja)
hc tps - Haku - Huuto.net

Edit. Tai sitten ei. Tarkemmin kun katselee, niin siellä on loukkaantuneidenkin paitoja.
 

Äänetön

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Turun-Puuhastelu-Seura puuhastelee taas siihen malliin, että jopa monet elokuvakäsikirjoittajat olisivat kateellisia.

Jos joku vielä oikeasti epäilee, ettei TPS ole yrittänyt savustaa Korpikoskea ulos joukkueesta ja seurasta, niin en tiedä missä haavemaailmassa silloin elää. Silloin täytyy olla sellaiset mustavalkoiset värilasit päässä joihin on valkoinen jäänyt tehtaalla tekemättä.

Toinen hyvin pieni vaihtoehto on, että TPS:n viestintä on epäonnistunut totaalisen karmealla tavalla ties kuinka monta kertaa putkeen. Mutta eihän tuollaista voi ammattiorganisaatiossa tapahtua, eihän?

Me pyöritetään täällä enemmän kuin monen sadan tonnin juttua ja te tulette tänne vaan naureskelemaan - ihan aiheesta.

"No Jokinen sen siinä keksi ihan viime metreillä, veti ässän hihasta, että vedetään paintilla C rinnasta pois, niin kukaan ei muista Korpikoskea enää lokakuun puolen välin jälkeen"
Tepsin kannattajalla jää varmaa usein luu käteen Turun yössä, kun sillä naisella ei lukenut otsassa faktana: minä haluan sinua, vaikka kaksi viimeistä tuntia on hinkattu toisia ja vaihdeltu kuumia katseita. Ei lukenut missää et se ois halunnu mun mukaan!
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Katselin tuossa huutokauppatarjontaa illan paidoista. Pisti vain silmään, että myös Korpikosken paita oli huudettavana.

Ihan omaa mutuilua, mutta onko Korpikosken ollut tarkoitus pelata tässä pelissä, mutta Korppari ilmoittanut pelaajakortti-, yms haastattelujen jälkeen, että pitäkää tunkkinne ja minä käytän ulkomaanoptioni?

(Linkki vie huut.netin sivulle, jossa kaupataan illan roosanauhapaitoja)
hc tps - Haku - Huuto.net

Edit. Tai sitten ei. Tarkemmin kun katselee, niin siellä on loukkaantuneidenkin paitoja.

On muuten joku huutanut Korpparin paidasta 500e. Vain Pärssisen paidasta (750e) huudettu enemmän.
 

pikkusikaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kapteenit tanskalaisen taxin takapenkillä
Tämä puolustelu itsessään aika ontuvaa, ehkä jopa hieman Juhani Jasua lynkkaavaa. Esimerkiksi Hall of Famessa on useampi paita, joissa C-kirjain rinnassa, tuskin Jasu yöuniaan näiden paitojen olemassaolon tähden menettää. Kunhan vain tämä paska ei reflektoidu joukkueeseen. Siellä vedetään kunniakkaasti sarjakärjessä ja näin kannattajan näkökulmasta vaikka kulisseissa kuohuu niin joukkueelle täysi tuki. Toivottavasti viimeinen viestini tähän ketjuun, ehkä toukokuussa sitten seuraavaksi.
Juhlavuoden kunniaksi Hall of Famelle voisi laittaa kuvan kaikista seuran kapteeneista. Lauri sitten tällä kuvalla, ettei totuus unohdu. Vielä on vähän siivottavaa, kun ikävä historia lävähtää silmille pelkästään kirjoittamalla googlen hakuun "TPS captains". Eka osuma on Lauri Korpikosken kuvalla varustettu Wikipedia-sivu.
 

pikkusikaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kapteenit tanskalaisen taxin takapenkillä
Voisko joku teistä virtuaalista kirvestä kaivoon heittävistä kertoa, millä tavalla TPS-organisaatio, sen johto tai työntekijät ovat Sinua arvon jääkiekon seuraajaa loukanneet? Että mikä aiheuttaa nämä vahvat henkilökohtaisen tai kollektiivisen loukkaantumisen tunteet?
No siis ihan ymmärrettävää mielestäni, että pohditaan miten tätä seurahistoriaa nykyisin luetaan. Monella saattaa olla viime vuosien kausikirjoja kotonaan. Ei näitä hirveästi uskalla kommentoida, Härkämäessäkin on aika moni kämppä pimeänä, kun pelätään et ne kausikortin tuoneet jätkät tuleekin nyt hakemaan sen vanhan kausikirjan kämpästä, sen jälkeen olohuoneen valaiseekin se Artukaisten kristalliyönä tunnettu kirjarovio.
 

pikkusikaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kapteenit tanskalaisen taxin takapenkillä
Jotenkin nautin tästä, kuinka TPS perseilee vuodesta toiseen. Ja aina vielä jollain uudella ja viihdyttävällä tavalla. Kun arvostus on joukkueen kapteenia kohtaan tämä niin arvata saattaa, mitä se on jollain rivikannattajalle.
Siitä nousi ihan helvetinmoinen haloo, kun Vahalahdesta soiteltiin teidän toimistolle ja sanottiin sen olevan paskana. Otettiin opiksi ja hoidettiin homma tällä kertaa näin.
 

marse

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nyt jumalauta vastaatte kun vanha mies kysyy. Täällä on tänään muutaman tunnin sisään nillitetty kuusi sivua aiheesta. Sille on oltava jokin peruste.

On myönnettävä, että tämä on erittäin vaikea kysymys, johon ei oikein osaa itsellekään vastata. Loukkaantumisen tunne on kuitenkin kiistatta olemassa, mutta miksi? Täytyy tutkiskella tuntoja.

Ensin on todettava, että suhtaudun ehkä keskimääräistä tunteikkaammin nimenomaan pelaajiimme, erityisesti omiin kasvatteihin ja vielä erityisemmin omiin NHL-pelaajiimme. Minulle tepsiläisten pelaajien menestys on tärkeää ja arvostan erityisesti sitä, että Suomessa ei pelata muissa joukkueissa, ulkomaille saa aina lähteä. Tämä nyt vain taustatiedoksi sille, että olen jo lähtökohtaisesti hieman puolueellinen tässä asiassa. Mutta omia tuntojahan tässä nyt oli tarkoitus analysoida.

Minullekaan silti pelaajat eivät ole seuraa suurempia, se on selvä asia. Mutta pelaajat ovat suurempia kuin toimihenkilöt seuran taustalla. Taustavaikuttajat ovat meillä vain töissä, kannattajat ovat seura, noin vähän liioitellusti. Rehellisyys on ensimmäinen asia, jota odotan seuran taustoilta. Muussa tapauksessa ollaan siinä pisteessä, että mielikuva ja tunne kääntyvät siihen suuntaan, että nämä taustahenkilöt kuvittelevat olevansa seuraa suurempia. Seuran nykyinen omistus tuo tähän jo pienen haasteen. Miksi kannattaa seuraa, joka on vain rikkaiden omistajien leikkikalu, jonka tappiot kuitataan vuodesta toiseen? Olen vielä kokenut, että TPS ei itse asiassa ole leikkikalu, vaan omistajilla on aito palo saada tässäkin asiassa tulevaisuus paremmaksi. Eli hekään eivät ole seuraa suurempia, joten asia kunnossa. Tämä ei toki ole tämän ketjun juttuja.

Jos nyt ensin mietitään, mitä me tiedämme ja toisaalta emme tiedä tästä tapauksesta.

  • Tiedämme, että Korpikoski on poistunut pelaavasta vahvuudesta leikkauksen vuoksi. Tässä ei varmasti mitään omituista. Ok, on huhuiltu tässäkin ketjussa, että TPS on suunnilleen pakottanut Korpikosken leikkaukseen jne. mutta unohdetaan nämä jutut jo liian naurettavina, vaikka emme tällaisista asioista mitään voi tietääkään. Ei mene siis tunteisiin tämä.
  • Meille on nyt kerrottu seuran toimesta, että Korpikoski palasi jääharjoitteluun huhtikuussa. Meille kuitenkin kerrottiin, että valmennus ei halunnut päästää Korpikoskea joukkueen mukaan, vaan hänet ohjattiin ns. kakkoskuplaan. Seura vähän valkopesi tätä tiedotteessaan kertomalla kakkoskuplassa olleen useita liigapelaajia ja junnuja, ikään kuin kyseessä olisi ollut lähes joku farmijoukkueen tasoinen taho. Sellaista mielikuvaa ei kyllä syntynyt viime keväänä. Tämä muistuttaa vähän farmikomennusta muutenkin Korpikosken kannalta. Kapteeni saapuu loukkaantumisesta treenivahvuuteen ja päätyykin kakkoskuplaan, josta ei ole lähtökohtaisesti tarkoitus ketään peluuttaa. On totta, että joukkue ja valmennus saavat päättää kokoonpanosta ja asiassa ei sinänsä ole mitään erityistä paperilla. Mutta onko tämä tyypillistä toimintaa jääkiekossa Suomessa? Olisiko kuitenkin yleisempää, että kapteeni olisi palannut koppiin ja ollut sitten vaikka penkillä tai poppareilla, jos valmennus kokee, ettei kentälle ole asiaa? Ok, emme tiedä, onko Korpikoski niin paska jätkä, että olisi kiukutellut ja pilannut ilmapiirin. Vaikea uskoa tarunhohtoisen ja ikonisen seuran kapteenista, mutta emme tiedä tätä. Lisäksi on niin, että joukkue oli matkalla finaaleihin ja valmennuksen velvollisuus on parhaalla taidollaan varmistaa, että se ei vaarannu missään olosuhteissa. Joten ok, ei pahastusta tästä vielä. Huhut kuitenkin kertovat, että Korpikoski veti herneen nenään, mutta emme tiedä tätä. Tämä jättää kuitenkin kytemään pienen kipinän, pitäisikö minunkin sittenkin vetää herne nenään? Muista ensimmäinen kohta, suhtaudun kärkipelaajiimme keskimääräistä tunteikkaammin.
  • Otetaan mukaan huhuja tähän väliin. Huhutaan, että Korpikoski laitettiin kakkoskuplaan, koska välit menivät poikki Korpikosken edustaessa pelaajia neuvotteluissa palkanalennuksista ym. Huhutaan myös, että kaikki on osa isompaa salaliittoa, koska Korpikosken sopimus on liian kallis ja siitä halutaan eroon. Huom! Samaan aikaan kun seura tekee miljoonia tappiota joka vuosi, eikä rahankäytön tehokkuus tunnu muutenkaan olevan mikään prioriteetti. No, näitä asioita emme tiedä, joten emme oikein voi loukkaantua. Mutta palapeli sopii kumman hyvin yhteen. No, niinhän se aina sopii salaliittoteorioissa, siksi ne ovat niin kiehtovia. En kuulu salaliittoihin uskoviin ihmisiin tosin. Jos nämä seikat olisivat totta, vetäisin herneen nenään. Yllä on jo kerrottu miksi, en hyväksyisi pelaajan kyykytystä kannattamaltani seuralta. Vaikuttaisi, että toimihenkilöt kuvittelevat olevansa seuraa suurempia. Osa kannattajista laskee laskelmoidusti seuran etua, liian kallis sopimus on taakka, joka haittaa seuran pelillistä menestystä. Minä en kuulu heihin, sopimus on tehty ja sillä siisti, odotan rehellisyyttä kannattamaltani seuralta ja sitä, että sopimuksia kunnioitetaan. Kuuden vuoden ajanjakso on lyhyt kärsimys tyhmästä sopimuksesta seuran satavuotisessa historiassa ja minun 35 vuotta kestäneessä kannattamisessani. Tärkeämpää on pelaajan hyvinvointi ja se, että seura on hyvämaineinen toimija. Koska huonomaineisia mulkvisteja ei huvita kannattaa, niin se vain on. Mutta ok, emme tiedä näitä asioita, joten ei nyt sitten loukkaannuta. Vähän vaan alkaa jo ottamaan päähän.
  • Onko seura hyvämaineinen toimija, johon voi luottaa? Tämä on vähintään kolmas mielenkiintoinen seikkailu lähihistoriassa. Ensin Vahalahti ajettiin muualle ja mustamaalattiin vielä perään. Meni muuten tunteisiin, ei varmaan yllä olevan tekstin jälkeen tarvitse perustella miksi. Ok, henkilöityi sellaisiin toimihenkilöihin, jotka ovat poistuneet, Vahalahti on penkin takana ja antanut asian siis nähtävästi seuralle anteeksi, joten annetaan mekin. Jonnen laiton irtisanominen oli toinen mielenkiintoinen tapaus. Ok, Jonne olikin alkoholisti ja valehteli, joten annetaan nyt sitten varmaan anteeksi tämäkin tapaus. Mutta varauksella kuitenkin, ei oikein huvittaisi kannattaa seuraa, jonka todetaan toimineen laittomalla tavalla omaa pelaajaa vastaan. Nyt meillä on kolmas tapaus, jossa on paljon kysymysmerkkejä (no oli siellä vielä Suomisen orjasopimuskin lähihistoriassa). Eivät nämä liity toisiinsa millään tavalla, ajattelee varmasti se omituinen lukija, joka on tänne asti jaksanut lukea. Näinhän se on, mutta viestin tarkoitus onkin tulkita omia tuntoja ja nämä kaikki yhteensä summautuvat siihen, että alkaa mennä vati nurin melko helposti nykyään ja luottamus seuran toimijoihin alkaa olla vaakalaudalla.
  • TPS julkaisi tiedotteen, jossa todettiin, että mitään väärää ei ole tehty. Korpikoskea ei ole suljettu pois seuran toiminnasta, vaan hän on ollut sairauslomalla. No kyllä me tämä tiedettiin. Ei ole suljettu seuran toiminnasta ei, mutta on osoitettu kakkoskuplaan. Kesällä on treenattu, videoita löytyy ja huhut kertovat, että on oltu kovassa iskussa. Sitten alkoi sairausloma, emme tiedä miksi. On vaikea päättää, miten tähän suhtautuu, kun ottaa huomioon, että samaan aikaan huhutaan, että pelaaja kuitenkin kokee tulleensa syrjityksi. Emme tiedä onko syrjitty, emmekä itse asiassa tiedä, kokeeko pelaaja edes niin.
  • Me tiedämme, että TPS teki selvityksen siitä, onko syrjintää ollut. Selvitys tehtiin käyttäen apuna ulkopuolista asiantuntijaa, kertoo tiedote. Tästä saa sellaisen kuvan, että on suunnilleen jostain konsulttifirmasta ostettu puolueeton selvitys (joo, ei tällainen tulkinta perustu mihinkään, mutta sellainen kuva taisi tulla aika monelle). No sittemmin paljastui, että selvitys oli sisäinen (joo ei väitettykään muuta) ja että tuo ulkopuolinen selvittäjä olikin Mika Palmgren, joka on kuulemma myös toiminut TPS:n asianajajana tässä Korpikosken tapauksessa. Istuu myös HJK:n hallituksessa niin kuin nykyään on tapana täällä, mutta siitä ei saa pahastua jääkiekkofoorumilla. Täyttääkö tämä kaveri ulkopuolisen määritelmän? Onko selvityksellä sittenkään mitään virkaa? Onko koko tiedotteella sittenkään mitään virkaa? Kai hän nyt sitten ulkopuolisen määritelmän täyttää. Mutta ei hemmetti, ei tämä nyt ihan taas hyvältä kuulosta, vai kuulostaako?
  • Heti tiedotteen perään Korpikoski päätti lähteä lätkimään. Emme tiedä käyttikö sopimuksessaan olevaa optiota, sillä emme tiedä, millainen optio on, onko voimassa esimerkiksi kesken kauden. Eipä sillä väliä ole, lähti joka tapauksessa. Emme tiedä, miksi lähti. Ei halunnut jäädä, mutta emme tiedä miksi. Kyseessä on pelaaja, jota kosiskeltiin tekemään sopimus istuttamalla aitiossa, kuvaamalla videotaululle häntä siellä aitiossa, iskettiin kauheat rahat pöytään. Kohdeltiin kultapojuna silloin vielä. Ei ole tehty mitään väärää, Palmgrenin Mika sanoi, mutta hän ei silti halua jäädä. Onko uskottavaa? Ei ole tietoa, mutta tekisi mieli vetää herne nenään, on tässä niin paljon taas kaikkea.
  • Viimeinen isku on vielä tulematta. Siitä kultapojusta, joka kosiskeltiin ultrakalliilla sopimuksella puoliväkisin tänne meidän joukkueemme kapteeniksi, on otettu valokuva, jossa hän läpsyttelee maalia, silloin kun kaikki oli vielä hyvin. Legendaarisen suurseuran kapteeni on kuvassa juhlimassa maalia. Legendaarisen suurseuran kapteeneilla on joku merkitys, he ovat erityisiä. Heistä otetut kuvat C rinnassa ovat pala historiaa. Siellä on kotisivujen historiaosiossa 60-luvun kapteeni kuvassa C rinnassa, joku vittuili siitä Twitterissä myös jo. Tämä kuva Korpikoskesta voisi olla 50 vuoden päästä historiaosiossa muistuttamassa siitä, että hän oli kerran tämän suurseuran kapteeni, osa jotain suurempaa. Ne saatanan tunarit veti Paintilla sen C:n piiloon siitä kuvasta ja julkaisi uudelleen. Ne vetivät nyt lokaan jotain symbolista, vetivät sen tähän kaikkeen paskaan mukaan ja nostivat jumaliste itsensä seuraa suuremmaksi. Ihan turha tulla lässyttämään, että oli joku kokematon hiiren liikuttelija, joka sen teki. Mistä jollekin rivityöntekijälle tuollainen idea voisi edes tulla? Kai nyt sitten on sanottava, että emme tiedä, oliko tämä C:n piilotus viimeinen kiusanteko pitkässä kiusanteon sarjassa. Onko uskottavaa?
Paljon on asioita, joita emme tiedä, mutta kun noista kaikista kohdista summataan yhteen pienen pieni pala hernettä, onnistun vetämään yhden palkokasvin sieraimeen. Seura, jonka track record on sellainen, että kaikenlaista voi odottaa, on taas iltapäivälehdissä. Onko tässä nyt taas vaan savua ilman tulta? Näinhän se on negapetterin varmaan käytävä kylmässä suihkussa ja läpsyteltävä käsiä yhteen, sillä joukkue menestyy hienosti ja sehän tässä on tärkeintä. Vai onko?

En tiedä, ehkä minun kannattaisi vaan lopettaa TPS:n kannattaminen. Lopettaa vaan kuin seinään. Myydä Jonne Virtasen nimmarikortti. Ei ole ollut lähellä aikaisemmin, mutta onhan urheilujoukkueen kannattaminen melko omituinen harrastus noin lähtökohtaisestikin. Ne toiset on siellä vaan töissä, meillä on elinkautinen menossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös