Ilmoitukset

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

Lahtelainen fanikulttuuri

Viestiketju osiossa 'Pelicans' , aloittajana laituri, 24.09.2006 klo 19.22.

 1. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Lainaus:
   
 2. Oletan että Theofilus puhui näistä huligaaneista. Joten mun kättä ei lasketa siinä otoksessa. Vai mitä tarkoitit?
   
 3. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  No jos nyt lähdetään siitä oletuksesta, että nämä "kannattajat" olisivat eilen halunneet nähdä Sportin ja Pelicansin välisen lätkäottelun, olisivat jengien johtajat syrjäisemmän myllytyspaikan valinnalla ehkä voineet antaa tähän paremman mahdollisuuden. Eikö silloin jengien johtajilla voisi olla hyvä syy nostaa käsi pystyyn ja tunnustaa, että ei mennyt nyt homman organisointi ihan lapaan?

  Toki myönnän olevan melko kaukaa haettua olettaa, että näitä paskalakkien mielivallan uhreiksi jälleen kerran joutuneita nuoria kapinallisia hirveästi kiinnostaisi joku lätkäpeli.
   
 4. Theofilus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Muotoilin ehkä ns. vähän huonosti.

  Eli miksei nosteta kättä pystyyn, että hei, ei me (tai osa meistä) edes haluta kannustaa joukkuettamme vaan tärkeintä on päästä myllyttämään. Nimimerkki RV16, lahtelaisen "fanikulttuurin" pioneeri ja jossain määrin tämän Ääriliikkeen edustaja täällä Jatkiksessa on lähinnä piipittänyt jotain siitä, että on hienoa, ettei kukaan vasikoi ketään. Tai sitten siitä, että täällä on mahdotonta keskustella fanikulttuurista.

  Vuodesta toiseen tätä samaa tapahtuu, mutta keskenkasvuisia lahtelaisia ei tunnuta saavan millään kuriin. Muistetaan se, että paska valuu aina alaspäin, joten RV ja kumppanit vois jossain vaiheessa kasvattaa ne kuuluisat pallit ja ryhtyä toimiin.

  Toki jos pelkona on saada Lahden yöelämässä turpiinsa sen vuoksi, että laittaa kannattajaporukassa asiat järjestykseen niin ehkä kannattaa lopettaa vastuullinen toiminta.
   
 5. Sanainen arkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
  Lainaus:
  Arvoisa Theofilus. Jos et ole elänyt 60-70 lukujen Liipolassa tai Mukkulassa, et tiedä elämästä mitään (vapaa sitaatti topicista Jantusen toilailut). Lähe meneen puuttumasta toisten asioihin.
   
 6. Jääkuutio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues ja Bruins
  Ilmeisesti x ihmistä tapelleet keskenään jossain "sivummalla" ja kaikki ovat olleet myllyhalukkaita. Missä ongelma? Helvetisti parempi näin verrattuna siihen että ulkopuoliset olisivat olleet kohteena?
   
 7. Lainaus:
  Ihanko tosissaan pitäisi nyt lähteä vastaamaan hypoteettiseen teoriaan joka on sun omasta mielestäkin kaukaa haettua? Ei jaksa kyllä.
   
 8. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Otetaan hieman realistisempi näkökulma asiaan. Valitsemalla syrjäisempi myllytyspaikka olisi ollut parempi mahdollisuus välttyä putkareissuilta. Eikö tämän vuoksi olisi hyvä tunnustaa, että paikan valinta ei mennyt ihan nappiin?
   
 9. Sanainen arkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
  Lainaus:
  Ihmisten myllyhalukkuus on ongelma. Toinen, ehkä isompaa ihmisjoukkoa koskeva ongelma on se, jos on myllyhaluttomia ihmisiä jotka eivät pidä myllyhalukkuutta ongelmana.

  Ihmisten väliselle kamppailulle on olemassa monta hyvää kanavaa. Mainitaan nyt vaikkapa nyrkkeilyurheilu. Taitaa vaan olla niin, että niissä urheilupiireissä ei kovin hyvällä katsota näitä "myllyhalukkaita" (joiden elämässä muutaman perusongelman korjautuminen johtaisi melko varmasti myllyhaluttomuuteen...).
   
 10. Julius Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Lainaus:
  Ei ne mun mielestä ihan finni-ikäisiltä näyttäny, mutta liittyiskö tämä nyt siihen mitä kuulin että Kaarlen nurkilta olisi käännytetty bussi takaisin etelään, joka piti heti ABClla ekan pysäyksen, ja sieltä taksilla lähti osa takaisin hallille. Sittemmin saman näköinen dösä oli pelin jälkeen hallin nurkalla noutamassa ninjan värisiä matkustajia.
  Polliiseja oli muuten siinä nurkalla aika riskisti, ja kuulin yhden sanovan että miten hitossa toi bussi voi olla vielä täällä.

  En tiedä sitten mitä oikeesti on sattunu ja liittyykö edes juttuun, enkä viitsi asiaan enempää paneutua.

  Vittumainen tappio meille tänään, ja näköjään ansaittiin se. Onnittelut Lahteen.
   
 11. RV16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chilinakit ja muu paskansyönti
  Faktat tiskiin:

  - lahtelaisista yksi oli putkassa pelin ajan, tämäkin lähinnä sen takia, että henkkarit olivat jääneet bussiin. Ainakaan Lahen puolella ei ole mistään sairaalareissuista kuultukaan.
  - Vaasan poliisit lähinnä naureskelivat tapahtuneelle, että "Menkäähän seuraavaksi Laihialle koittamaan, pääsette kyllä peliin, olkaa vain iisisti loppuilta."
  - kaikki muut porukasta (paitsi se yksi) olivat loppujen lopuksi hallissa koko ottelutapahtuman ajan, viimeisessä erässä ainoina koko Pelicans-kannattajakunnasta vieraskatsomossa laulamassa kannatuslauluja ja tukemassa joukkuetta
  - katsomosta ketään ei poistettu, päin vastoin ilmoitettiin että menkää sinne vain
  - ottelun jälkeen lahtelaisista ketään ei laitettu maijaan, vaan kaikki pääsivät Lahteen
  - nujakan paikkavalinta olisi voinut olla parempikin, eli syrjäisempi, mutta se olikin vaasalaisten valitsema paikka

  LaFontainelta vaasalaisena suhteellisen älyvapaita kommentteja kolmannesta erästä, sivuttaen pitkän liudan kannattajalauluja, joita sieltä huudettiin. Provosointi on ilmeisesti vain Red Armyn, päädyn reunimmaisen business-aition ja pääkatsomon pappaköörin yksinoikeus? Nämä kaksi viimeksi mainittua ovat kunniakkaampia provosoidessaan ja jättäessään Sportin kannustamisen tekemättä?

  Mitä tulee joihinkin kommentteihin, niin minä olen henkilö, joka voi huomauttaa baarissa rettelöinnistä. Mutta en ole henkilö, joka asettuu kahden porukan väliin, jos nämä haluavat jossain muita häiritsemättä myllyttää. Jos joku haluaa tulla siitä sukkasaippuaa tai turpaan antamaan, niin siitä vaan. Se olisikin näiltä yhteiskunnan pyhimyksiltä aika kuvaava ratkaisu.

  Itse hyväksyn esimerkiksi base-hyppäämisen ja aseella metsästämisen, vaikka nekin ovat loppujen lopuksi hengenvaarallisia harrastuksia ja niissä on ihmisiä kuollutkin, jos asian haluaa niin nähdä. Ja ennen kuin lappeenrantalaiset ja kumppanit tulevat keuhkoamaan, niin Vaasan tapaukseen en tämän viestin jälkeen kommentoi enempää. Asiat riippuu lähinnä siitä mihin perspektiiviin ne laittaa. Tappeluja en puolustele (paitsi kaukalossa), mutta en myöskään hurskastele tai menetä yöunia jossain sivukujalla tapahtuvista asioista, vaikka ne johtaisivatkin yhteiskunnan normien ulkopuolelle.
   
  Viimeksi muokattu: 15.02.2015 klo 15.45
 12. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  Mielenkiintoisia faktoja, ihmetyttaa vain etta miksi poliisin ja Sportin turvallisuuspaallikon kommentit ovat varsin toisen suuntaisia naissa kahdessa artikkelissa:

  Fanit Tappelivat Vaasassa-Useita Putkaan

  Poliisi: Lätkäkahakasta kiinniotetut vaitonaisia

  Vituttaa ihmiset, jotka jaakiekon nimissa tappelevat ja pilaavat omalta osaltaan jaakiekon mainetta. Menisivat ilman fanipaitoja tappelemaan sinne metsaan, niin ei ainakaan muita vedettaisi lokaan.

  Lainaus:
  Harrastuksia? Tappeleminen metsassa on nyt siis harrastus? Ei jumalauta mita jengia...
   
 13. Pat_LaFontaine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
  Lainaus:
  Antasit olla omassa arvossa kyseisen nimimerkin kommentit, koskien näitä larppaamisia.
  Pari viikkoa takaperin hän kommentoi Lepran Birra-casea mm näin.

  Lainaus:
  Kertoo nimimerkin arvomaailmasta jo aika paljon...
  Boldaus oma!
   
 14. Arsi Haakana Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans
  Lainaus:
  Juuri tämähän näissä eniten vituttaakin, kun se on nimenomaan kyseisten ryhmien seurat jotka sen paskan saavat niskaan. Sitten ihmetellään joukossa kun tulee kaiken maailman sääntöjä, kieltoja ja rajoituksia jarruttamaan kannattajakulttuurin kehitystä. Miksi järjestäjätahot antaisivat minkään sortin myönnytyksiä ryhmille, jotka heidän varpailleen tallovat.

  Toki se on sanottava että yhdeksän kertaa kymmenestä media räjäyttää sen pankin itse ylikorostamalla negatiivisia tapahtumia, mutta kaiken alku on kumminkin näitten kyseisten tapahtumien tekijöissä. Saman energian ja innokkuuden kun käyttäisi kannattajatoiminnan kehittämiseen mikä menee idiotismiin, niin voisi positiivista kehitystä tapahtua enemmän.
   
 15. Rademoottori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  osallistuminen
  Yllä olevassa nimim. Kananlennon tekstissä on linkki, jossa käsitellään Vaasassa ennen Liiga-ottelua tapahtuneita asioita. Se juttu on kirjoitettu sanomalehti Pohjalaisen "saamien tietojen pohjalta". Tällöin voidaan viitata Hevosmiesten Tietotoimiston tarinoihin tai olettamuksiin.
  Siinähän vielä jutun lopussa mainitaan, että poliisilta ei oltu saatu kommenttia tapahtuneesta.

  Noh, nyt tänään on saatu Vaasan poliisin kommentti. Laitan siitä linkin tämän loppuun.

  Lainauksia Vaasan poliisin kommenteista:

  "...Poliisi tavoitti paikalta ja sen läheisyydestä 20-30 pääosin nuorta miestä Vaasan ja Lahden seuduilta".
  . . .
  "Poliisi otti säilöön kahdeksan henkilöä. Kiinniotetut olivat hyvin vaitonaisia siitä, mitä tapahtumapaikalla oli tapahtunut".
  . . .
  "Yksittäiseksi jääneen kahakan jälkeen tilanne rauhoittui. Poliisin ei tarvinnut ottaa kannattajia kiinni enää myöhemmin, eikä jäähallistakaan jouduttu ketään poistamaan ottelun aikana".

  Linkki koko juttuun Vaasan poliisin kommenteista:
  Poliisi Vaasan kiekkorähinästä: "Kokoontumisen yleisilme levoton" -ESS.fi

  Miksikö tämän linkin laitoin? Juoruilta katkaistiin näin siivet. Täällähän joku Sport-kannattaja kertoili, että vieraskatsomosta tyhjennettiin väkeä ym.ym.
  Poliisin mukaan näin ei ollut. -Ketä tässä uskoa?

  Lopuksi sanon, etten kirjoittanut tätä ollakseni puolustelemassa tappeluita, en kannata niitä. En myöskään kannata perättömien tarinoiden sepittämisiä.
   
 16. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Tuliko tämä uutisena? Ko. harrastukseen voit perehtyä paremmin esim. Wikipediassa:
  Live action role-playing game - Wikipedia, the free encyclopedia

  Lainaus:
  Mistä olet vetänyt johtopäätöksen, että siellä on tapeltu fanipaidat päällä?
   
 17. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  Jep tama on ihan totta. Ja kun tiedetaan, etta media tarttuu takuulla kaikkeen negatiiviseen niin sita vahemman niille pitaisi antaa aihetta kirjoittaa. Mutta eipa se kai naita sankareita kiinnosta, jos samalla leimataan muutkin lahtelaiset huligaaneiksi.
   
 18. Kirjoittelija Jäsen

  Täytyy antaa nimimerkille RV propsit siitä, että asian sisäinen käsittely ja ennaltaehkäisy on toiminut ilmeisen hyvin, sillä ainakaan uutisten mukaan Vaasassa eivät Pelicans-fanit riehuneet missään baarissa.
   
 19. Mastojen varjo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Kertokaahan mulle nyt, että miten tämä vaikeutti teidän elämäänne?

  Lainaus:
  Tiedän kuitenkin, kummankin puolella olleista lähes kaikki on tehnyt enemmän kannattajatoiminnan eteen kun 99% täällä avautujista, joten saanen vähän kyseenalaistaa kommenttia. Pitäisikö töissä käyminen tai jatkoaikaan kirjoittaminen kieltää samalla perusteella?

  Nyt sattui huono säkä ja koiranulkoiluttajamummeli sattui osumaan syrjäiselle paikalle ja pilasi kukkahattusetien sunnuntain ja maanantain.
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2015 klo 20.32
 20. Arsi Haakana Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans
  Lainaus:
  Ei sitä kukaan ole kiistänytkään etteikö hippasille osallistuneet olisivat tehneet kannattajatoiminnan eteen enemmän hyvää kun täällä huutelijat. Tiedän kyllä että ovat, noin niinkuin Lahtelaisten osalta.
  Pointti vaan ei ollut siinä mitä ko. henkilöt ovat joskus tehneet, vaan siinä mihin se tekeminen kannattaisi suunnata saadakseen jotain hyvää aikaan. Niin kauan ku suomalainen media toimii, niin nämä älynväläykset eivät vie kannattajakulttuurin mainetta ainakaan parempaan suuntaan.

  Sehän kumminkin toimii kannattajatoiminnan yhtenä pointtina, että sitä samalla kehitetään eteenpäin.
   
 21. Quattro Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tyräsmiehet
  Lainaus:
  No kerroppas sedälle mitä hyvää tämä porukka on kannattajatoiminnalle tehnyt enemmän kuin täällä heitä ihan syyttä suotta haukkuvat kukkahatut.
   
 22. Diablo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Urheilullisesti avoin Liiga & Mestis
  Nojoo vielä vanhoja kaivelen, mutta muutama yksityiskohta jäi mietityttämään.

  - Joku taisi mainita, että nämä Pelicans-fanit olisivat olleet hallissa ihan ensimmäisestä erästä saakka. Eikö se ollut nimenomaan niin, että vasta kolmanteen erään he ilmeistyivät sinne vierasfanien kulmaukseen? Missä lie olivat sitten useamman tunnin ajan hengeilleet tässä välissä.

  - Eikö tämä fanidösä pitänyt nimenomaan käännyttää Lahteen. Miten ihmeessä kannattajat on sitten kuitenkin päästetty halliin vielä (kesken pelin?)?

  - Oliko kaikki dösällä tulleet näitä "myllyttäjiä", jotka olivat ilmeisesti tulleet jo ennen klo. 15:stä Vaasaan?

  - Ultrasien puolelta pystyi hyvin arvelemaan ketä siellä on saattanut rähinöissä olla osallisena, sen verta monta vakinaamaa/capoa päädystä puuttui, mikä heijastui myös yleiseen tunnelmaan/toimintaan.
   
 23. Spike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Nämä 99% ovat myös aiheuttaneet vähemmän negatiivista julkisuutta Pelicans nimiselle seuralle ja siihen miten muualla Suomessa Pelicans ja sen kannattajat (tähän kategoriaan kuuluu muitakin kuin te) tunnetaan, mitä tämä apinalauma viimeisen kuukauden aikana yhteensä.

  Lainaus:
  Varmaksi en mene vannomaan, mutta sen verran olen ymmärtänyt, että dösä käännytettiin kyllä Lahteen, mutta olivat pysähtyneet jossain kohtaa ja siitä sitten osa ilmeisesti matkanneet takaisin hallille.
   
 24. Jari66 Jäsen

 25. RV16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chilinakit ja muu paskansyönti
  Lainaus:
  Tervetuloa mukaan hyväntekoon, sitähän se joukkue taitaa nyt tarvita normaaliakin enemmän.

  Lainaus:
  Heitetään nyt vaikka 3000 ottelun, varovaisestikin arvioiden 2000 ottelun verran ihan sitä kannattajatoiminnan ydintä, eli katsomotunnelman ylläpitämistä.

  Lainaus:
  Voihan sitä peliä seurata hallissa muualtakin kuin yhdestä kulmauksesta.