La 5.4.2014 Tappara - Lukko, 3. välierä

  • 29 055
  • 201
Ei yhtään protestoinut joo. Mitä nyt suu vaahdossa mailaa paiskoi pitkin kenttää. Se, että siitä ei tullut kymppiä joka ilman muuta olisi kuulunut, kertoo että tässä vaiheessa tuomaritkin jo tajusivat että heitä on kusetettu.

Sinäkö tiedät ihan varmasti, että Levosen käsi ei noussut välittömästi kontaktin tapahduttua? Vai kuulutko siihen "eihän lähempi tuomari reagoi kontaktiin mitenkään, vaikka on ihan vieressä" -porukkaan, joka ei tajua kahden päätuomarin systeemin vastuualueista hölkäsenpöläystä.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Sinäkö tiedät ihan varmasti, että Levosen käsi ei noussut välittömästi kontaktin tapahduttua? Vai kuulutko siihen "eihän lähempi tuomari reagoi kontaktiin mitenkään, vaikka on ihan vieressä" -porukkaan, joka ei tajua tuomaroinnista hölkäsenpöläystä?
Levosta ei todella näy, mutta kättä siinä ei olisi pitänytkään nostaa vaan viheltää suoraan kun kiekko oli koko ajan Tapparallakin ja sitä vihellystä ei tullut ennen kuin Zabo teki hurjat.
 
Levosta ei todella näy, mutta kättä siinä ei olisi pitänytkään nostaa vaan viheltää suoraan kun kiekko oli koko ajan Tapparallakin

Miksi kättä ei kuulu nostaa, jos kiekko on rikkoneella joukkueella? Tuollaisessa tilanteessa tuomari nostaa ensin käden pystyyn jäähyn merkiksi ja katsoo sen jälkeen, kummalla joukkueella kiekko on hallussa. Hänhän ei rikehetkellä katsellut kiekkoa, sillä jos hän olisi tehnyt niin, ei hän olisi nähnyt sitä rikettä. Aikaa kontaktista vihellykseen kuluu noin pari sekuntia, ja tuollainen viive hyvin helposti syntyy siitä, kun etsii sen maalinedustilanteen seuraamisen jälkeen katseellaan kiekon. Harvemmin se jäähyvihellys tulee alle sekunnin kuluessa rikkeestä, vaikka jäähy tulisi kiekollisessa tilanteessa, jota tuomari seuraa koko ajan ja tuomari on heti varma tuomiostaan.

Eli kaikki pelkän tv-kuvan perusteella "siinä meni filmi komeasti läpi" -nillitystä harjoittavat osoittavat vain oman tietämättömyytensä. Vain livenä Levosen toiminnan nähneillä voi tuon kommentin puolesta olla jotain valideja perusteita.
 
Viimeksi muokattu:

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Paikan päällä sen on joku tarkkasilmäinen saattanut huomatakin, millaisella viiveellä tuomarin käsi nousi, mutta aika harva tätä asiaa taitaa sielläkään osata seurata. Kuten tästäkin ketjusta hyvin huomaa, suurin osa katsojista keskittyy vain siihen tilannetta lähempänä olevaan tuomariin ja nillittää sitten siitä, että sillä ei käsi noussut. Ei pidäkään nousta, koska hänen vastuullaan oli valvoa kiekkoa, joka oli törmäyksen tapahtuessa parinkymmenen metrin päässä Greenistä ja Zapolskista.

Paikan päällä tilanteen nähneenä kumpikaan tuomari ei reagoinut itse "kontaktiin".
 

EngAge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mielestäni turhaa vatvomista Zapolski-Green -tilanteesta. Kyllä siellä niin lukkolaiset kuin tapparalaisetkin rikkeiden jälkeen korostaa tapahtunutta rikettä esimerkiksi jäämällä jäähän, lopettamalla pelaamisen tai anelemalla tuomareilta. Yksi tapaus kymmenien joukossa.

Hienoa pelissä oli se, että Tapparan ylivoima ei onnistunut, Lukon onnistui.
Sekä se, että Tapparan alivoima ei onnistunut, Lukon onnistui.
Yksi yhteen, eli sarja kääntyi? Kyllä.

Zapolle nollapeli tärkeässä pelissä Hakametsässä - täydelle hallille. Maistuu.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Opettele säännöt! Maalivahti on koskematon, tuosta pitääkin tulla jäähy, ei tuomarit olisi huomannut jo ei olisi pistäny pienet filmit kehiin. Toki vähän typerää jäädä tekemään kuolemaa siihen, mutta korostan, että säännöt on sääntöjä.

Ekassa pelissä Metsola filmasi samanlaisesti, ja Lukon maali hylättiin. Jos se olisi hyväksytty, peli olisi voinut olla hyvin erilainen, ja myös koko sarja erilaisessa tilanteessa.

Ollaanko sujut, että mokkejen filmit tällä hetkellä 1-1?

Metsola ei ole tainnut ottelusarjassa jäädä kertaakaan jäähän makaamaan ja liiottelemaan kontaktia? Hänet on kuitenkin lanattu kontaktilla kaksi kertaa useammin kuin Zapolski.

Hauska lukea samojen kirjoittajien tekstiä, jotka ensimmäisen pelin jälkeen oksentelivat filmauksista ja että ei niin pienistä kontakteista voida peliä laittaa poikki. Myös kampitus ei ole jäähyn arvoinen, mikäli kaatumista korostaa. Nyt nämä, tapparalaisten objektiivisuutta arvostelleet, kirjoittajat mesoavat suu vaahdossa, että on aivan oikein korostaa kontaktia ja kontakti maalivahtiin on kontakti, joka tulee viheltää pois.

Tilanteen voisi nähdä myös niin, että Zapolski liukuu omaa luistelulinjaansa liikkuvaa maskimiestä päin. Kontaktihan on selvä, aiemmista vastaavista on puhallettu peli poikki ja laitettu aloitus keskialueelle. Mielenkiintoinen ennakkotapaus, jonka tulkintaa jatkossa vastaavissa tilanteissa seuraan mielenkiinnolla
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mitä se Metsola sitten on harrastanut? Lukolta on yksi maali hylätty miehen mentyä perseelleen. Lisäksi Sipiläinen on saanut jäähyn kun Metsola haki kontaktin maalin takana.

Miksi te ette voi katsoa sitä tilannetta uusintana Ruutu.fi, kun se on siellä nähtävillä?

Metsola ei "hae kontaktia" maalin takana, vaan seisoo paikallaan Sipiläisen osuessa takaapäin (varmaankin vahingossa) polvitaipeeseen. Jopa Tiki näki tilanteen ja se on paljon se.

Miksi päivänselvästä tilanteesta jaksetaan päivätolkulla väittää jotain muuta kuin selvästi videolta näkyy?
 
Viimeksi muokattu:

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tämän kommentin luotettavuudesta kertoo omaa kieltään se, että sana kontakti on täytynyt laittaa lainausmerkkeihin, vaikka tilanteessa oli päivänselvä osuma.

Tätä odotinkin. Sinun kommenttiesi luotettavuuden puolesta ei kerro mikään. Sinun tehtäväsi on ollut koko aamun kommentoimassa Bailenin tilannetta sekä tätä. Sinun tehtäväsi on ollut kommentoida kanssakirjoittajia nillittäjiksi tms. Sinä et nähnyt peliä paikan päällä, minä näin. Sinä et tiedä mitään minun luotettavuudestani tai roolistani paikan päällä. Sinä jauhat täällä omiasi vailla mitään asemaa.

Voit jatkaa Tappara-vastaista kirjoitteluasi Aamulehden verkosivuilla. Siellä ne Tapparan epäonistumista toivoivat muutkin Ilves-fanit kokoontuvat.

Kumpikaan eilisen ottelun päätuomareista ei reagoinut "kontaktiin".
 

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
Turha kitistä yksittäisistä tilanteista. Tapparalla on hyökkäyspelin fokus pielessä. Esim. Kakkosketjun on ihan turha keskittyä mihinkään ylimääräiseen. Jalkaa vaan liikkeelle ja suorien hyökkäysten suunta maalia kohti. Nyt kaksi kiekotonta hakee jotain huipputontteja kauempaa. Antaa raumalaisten hösätä ja kitistä. Tapparan pitää ammentaa voima ja huuma omien onnistumisten kautta.
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparalla on hyökkäyspelin fokus pielessä. Esim. Kakkosketjun on ihan turha keskittyä mihinkään ylimääräiseen. Jalkaa vaan liikkeelle ja suorien hyökkäysten suunta maalia kohti. Nyt kaksi kiekotonta hakee jotain huipputontteja kauempaa.

Tässä se oli tiivistettynä eilisen tappion taustatekijä. Suoraviivaisuus puuttui jälleen kerran.

Rautakorpi häviää kollegoilleen näissä epäselvissä tilanteissa, niiden tulkinnoissa ja mediapelissä. Hänen pitäisi keskittyä omiin vahvuuksiinsa eikä yrittää pärjätä lajeissa, joissa roikkuu jatkuvasti kakkossijalla. Koko joukkueen fokus häviää siinä vaiheessa, kun valmentajan keskittyminen alkaa harhailla.
 

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Rautakorpi häviää kollegoilleen näissä epäselvissä tilanteissa, niiden tulkinnoissa ja mediapelissä. Hänen pitäisi keskittyä omiin vahvuuksiinsa eikä yrittää pärjätä lajeissa, joissa roikkuu jatkuvasti kakkossijalla. Koko joukkueen fokus häviää siinä vaiheessa, kun valmentajan keskittyminen alkaa harhailla.

Tässä on mielestäni hyvin kiteytetty Tukka-Jukan akilleen kantapää. Toivoin ennen sarjan alkua että Lukko olisi saanut Rautakorven keskittymään vääriin asioihin heti alusta, silloin sekoaa myös koko Tapparan peli. Rautakorpi on noinkin hyväksi valmentajaksi yllättävän paljon tunteella mukana pelissä ja silloin kun se tunne saadaan sieltä nousemaan, niin Lukko on vahvoilla. Ihminen se Rautakorpikin on heikkouksineen. Toivottavasti Äijänsuon kotiyleisö huomioisi myös tämän maanantaina ja antaisi jotain pientä kuittia Rautakorven suuntaan sopivissa tilanteissa.
 

Seo_Tappara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onnea Lukolle voitosta, tosin se taisi jäädä viimeiseksi tässä sarjassa. Huomenna tullaan näkemään yksipuolinen näytös Tapparan osalta ja keskiviikkona sarja katkaistaan Tampereella.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Onkohan Dufva lähettänyt jotain terveisiä Zapolskille? Ihmettelen kovasti että täällä ilmeisen tosissaan verrataan selkeitä maalinvahtiin kohdistuneita rikkeitä puhtaaseen filmaamiseen. Päätä pois perseestä nyt edes hiukan. Toivottavasti tämä episodi jää viimeiseksi vastaavanlaiseksi ja myös toinen joukkue sarjassa rupeaisi keskittymään pelaamiseen.
 
Vuosia jääkiekkoa seuranneilla ihmisillä saattaa olla joitakin esimerkkejä mielessä.

Niin no itse ajattelin lähinnä tuota eilistä peliä. Sen pelin tiimoilta Rautakorpi kritisoi mediassa yhtä ulosajotuomiota, mutta se tuskin kuuluu näihin "epäselviin tilanteisiin", joiden tulkitsemisessa Rautakorvella on vaikeuksia, sillä tuossa ulosajotilanteessa ei ollut mitään epäselvää.
 

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sinäkö tiedät ihan varmasti, että Levosen käsi ei noussut välittömästi kontaktin tapahduttua? Vai kuulutko siihen "eihän lähempi tuomari reagoi kontaktiin mitenkään, vaikka on ihan vieressä" -porukkaan, joka ei tajua kahden päätuomarin systeemin vastuualueista hölkäsenpöläystä.

Etkö yhtään ymmärtänyt mistä kirjoitin? Väitettiin että Green ei protestoinut, mikä ainakin meille paikalla olleille on ihan selvää bullshittiä. Greenin käytös oli sellaista että se edellytti kymppiä ihan kristallinkirkkaasti. Sitä ei kuitenkaan tullut ja spekuloin vain että miksi ei. Ehkäpä oli Levonen ehtinyt nähdä kuutiolta uusinnan tai muuten vain miettiä näkemäänsä jonkin aikaa.

Olin paikan päällä muutaman metrin päässä Zapolskista mutta en voi väittää tilannetta livenä nähneeni koska seurasin kiekkoa, näin varmaan useimmat muutkin. Greenin riehunnan ja sen epäjohdonmukaiset seuraukset näin oikein hyvin.
 
Etkö yhtään ymmärtänyt mistä kirjoitin? Väitettiin että Green ei protestoinut, mikä ainakin meille paikalla olleille on ihan selvää bullshittiä.

Greenin voimakas protestointi näkyi kyllä telkkarissakin. Minä en puhunut siitä, vaan kyselin, että mistä sinä olet niin varma, että kymppiä ei tullut, koska "tuomarit tiesivät menneensä vipuun"? Mistä sinä tiedät, että ilman Zapolskin filmiä ei jäähyä olisi tuomittu? Nyt ei olisi minusta ollut huono vaihtoehto sekään, jos sekä Greenille että Zapolskille olisi tuomittu kakkonen. Ei Zapolskin filmi poista sitä Greenin selvää rikettä.
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Valmennuksen sanomiset ja tekemiset eivät rajoitu koskaan pelkästään medialle annettuihin lausuntoihin. Kyseessä on tiivistetysti
1. Se, mitä sanotaan julkisesti
2. mitä ei sanota julkisesti, mutta pitäisi sanoa.
3. Se mitä sanotaan ja miten toimitaan ilman median läsnäoloa, esim. pelaajille, otteluvalvojille, tuomareille jne.
4. Se, miten tilanteisiin reagoidaan pelitilanteissa vastustajien, tuomareiden, omien pelaajien ja muun oman väen suuntaan.

Eilen varsinaisen peliajan päättyessä minua häiritsi se, että Tapparan valmennusjohtoa (ei tosin Rautakorpi) jäi pukukoppikäytävällä huutelemaan Lukon henkilökunnalle asioita. Tuossa tilanteessa tiesin, että Tappara häviää pelin. Greenin jäähy oli tuomittu ja tuossa vaiheessa pitäisi keskittyä VAIN JA AINOASTAAN seuraavaan erään. Silti hukataan energiaa ja keskittymistä kavereiden tekemisiin. Näistä löytyy muitakin esimerkkejä takavuosilta vaikka kuinka.
 
Eilen varsinaisen peliajan päättyessä minua häiritsi se, että Tapparan valmennusjohtoa (ei tosin Rautakorpi) jäi pukukoppikäytävällä huutelemaan Lukon henkilökunnalle asioita. Tuossa tilanteessa tiesin, että Tappara häviää pelin. Greenin jäähy oli tuomittu ja tuossa vaiheessa pitäisi keskittyä VAIN JA AINOASTAAN seuraavaan erään. Silti hukataan energiaa ja keskittymistä kavereiden tekemisiin. Näistä löytyy muitakin esimerkkejä takavuosilta vaikka kuinka.

Eikö Tappara ikinä voita jatkoaikoja matseissa, joissa valmennusjohto hukkaa keskittymistään kavereiden tekemisiin?
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hallissa huudatettiin yleisöä Green-Zapo-tilanteessa jumbolla useaan kertaan näytetyllä videolla, joka oli kuvattu toisesta päädystä ja näytti siltä, että Zapo putoaa polvilleen pelkästä Greenin ohiluistelun ilmavirrasta. Tähän ketjuun linkattu video kertookin sitten ihan muuta. Kontakti on aivan selvä ja Zapolskin pää heilahtaa kontaktista. Zapolski kaatuu ymmärrettävästi tilanteesssa heti.

Hallissa näin tilanteen juuri näin eli että kontaktia ei olisi ollut ollenkaan. Jälkikäteen netin videosta pystyy toki näkemään asian oikean laidan. Filmi tai ei, kaksi minuuttia voi antaa.

Bailenin taklauksen sen sijaan näki ihan hyvin jo hallin lukuisista hidastuksista, selkeä päähän kohdistunut taklaus. Toivottavasti Koivisto on kunnossa. Toki on todettava, ettei Bailen ole pelaaja, joka hakisi mitään vahingoittamisyrityksiä. Kyse oli enemmänkin huonosta reaktiosta ja taitamattomuudesta. Toki nimen selässä ei pidä antaa tässäkään vaikuttaa: reilusti pelikieltoa on oikeutetusti tulossa.

Itse pelistä Lukko ansaitsi voittonsa. Tapparalla oli ehkä paremmat maalipaikat (varsinkin Palolan tolppa), mutta kokonaisuutena pelillisesti mentiin hyvin tasaisesti. Tänään ei onnistunut Tappara ratkaisemaan ylivoimalla, tosin raumalaisten vastaava oli myös jatkoajalle asti saamatonta.

Olihan tämä esityksenä tietysti aivan toista kuin se Pelicans-sarjan viides peli Tampereella. Viimeinen terävyys jäi vain puuttumaan, molemmat joukkueet puolustivat tiiviisti. Koko sarjan ratkaisun kannalta avainasemassa onkin, pystyykö Lukko pitämään pakettinsa jatkuvasti yhtä kurinalaisena kuin Tappara on onneksi nyt viime peleissä pystynyt pitämään? Avauspelin provokaatio-taktiikan RD on mitä ilmeisemmin haudannut (mikä on Lukon kannalta hyvä asia).

Seuraava peli on erittäin tärkeä sarjan kannalta - niin oli tämäkin, mutta Raumalla Lukolla on jo mahdollisuus selviytymistaistelun sijaan ottaa henkistä yliotetta. Se sijaan jos Tappara voittaa maanantaina, sen kyllä pitää mennä tästä sarjasta jatkoon.
 
Toivottavasti Zapolski pääsi edes puoliksi yhtä paljon Tapparan pelaajien ja Rautakorven ihon alle tuolla tempullaan kuin täällä muutaman avohakkuualueen verran nessuja suurkuluttaneiden Tapparafanien. Jos joukkue takertui yhteen maalivahdin filmaamiseen fanien tavoin, vaikka tehtyjä maaleja oli nolla, on tämä Lukon sarja.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Iso-Britannia vs Norja
  • 4.35
  • 4.45
  • 1.61
Ruotsi vs Ranska
  • 1.03
  • 16.00
  • 24.00
Kazakstan vs Puola
  • 1.72
  • 5.10
  • 3.35
Suomi vs Tanska
  • 1.21
  • 7.50
  • 12.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös