La 5.4.2008 Kärpät - Blues (1. finaali) ‎

  • 40 482
  • 206
Tila
Viestiketju on suljettu.

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Höpö höpö. Yksikään joukkue top -nelosessa ei heitä niin paljon pitkää lättyä kuin kärpät. Toki ymmärrän että se on vaikea käsitellä taitokiekko joukkueen kannattajalle, kun oma joukkue pelaa ehkä tylsintä kiekkoa ikinä, kytäten vastustajan virheitä.

Jaa, että Kärpät pelaa vai tylsintä kiekkoa ikinä. Jep, jep. Mun mielestä Kärpät kyllä varsinkin kotonaan pyrkii kontrolloimaan ja rakentamaan peliä koko ajan ja sitä kautta luomaan tilanteita jatkuvasti. Ns. kiekko liikkuu miehet liikkuu, rintamahyökkäykset vyöryvät kohti vastustajan maalia 4 hyökkäystrion voimalla.

Vieraissa on pelityyli ehkä hieman passiivisempi, mutta kyllä silloinkin kiekkoa pyritään pitämään jos vain mahdollista. Eri asia on jos vastustaja onnistuu saamaan niin hyvän prässin päälle että joudutaan totaali kuseen ja silloin niitä pitkiä on parempi heitellä kuin kaivaa kiekkoa omasta verkosta. Näin on
kuitenkin tapahtunut melko harvoin.

EDIT.
Itse pidän totaalikiekkoa hyvänä pelitapana, eli olen ns rautakorpi -fani, mutta olisi minkkifaneillakin aika tunnustaa, että luisteluun perustuvan hurlumhei -kiekon aika on täällä oulussa hyvin kaukana takana päin.

Tiedoksi vain, että Kärppien pelityyli on aina perustunut kovaan luisteluun eikä mihinkään totaalikyttäilyyn.
 
Viimeksi muokattu:

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Bluesin kokoonpano:

Maalissa:
30 Bernd Brückler

1. kenttä:
26 Oskar Osala
39 Ville Viitaluoma
19 Mikko Lehtonen
42 Arto Laatikainen
6 Mikael Kurki

2. kenttä:
40 Jaakko Uhlbäck
44 Ben Eaves
25 Ryan Keller
34 Ismo Kuoppala
22 Rami Alanko

3. kenttä:
18 Erkki Rajamäki
57 Tomi Sallinen
16 Pasi Tuominen
2 Juha Gustafsson
3 Santeri Heiskanen

4. kenttä:
12 Joni Töykkälä
21 Tero Koskiranta
85 Toni Kähkönen

Varalla:
1 Mikko Koskinen
23 Ville Lajunen
15 Patrik Lostedt
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Kärppä lineup:

Pesonen - Viuhkola - Hyvönen
Andersson - Sahlstedt - Aaltonen
Kuusela - Bros - Kratena
Normio - Paakkolanvaara - Aarnio

Lehtonen - Laamanen
Jaakola - Jokinen
Haakana - Ylönen
Kiren - Alikoski (h)

Tarkki (Chiodo)
 

Vertical

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllähän kun noita hyökkäysketjuja paperilla katsoo, niin onhan se aivan järkyttävän kova! Mutta tuo puolustus, jos ei miehet saa hyökkäykseen lähdössä kiekkoa lapaan niin Bluesin on huomattavasti helpompi puolustaa. Ja kun tuota puolustusta katsoo niin... Eihän se luottamusta herätä. Paljonkohan Lehtonen pelaa tässä ottelussa.

Heh, NA keep going!
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kyllähän kun noita hyökkäysketjuja paperilla katsoo, niin onhan se aivan järkyttävän kova! Mutta tuo puolustus, jos ei miehet saa hyökkäykseen lähdössä kiekkoa lapaan niin Bluesin on huomattavasti helpompi puolustaa. Ja kun tuota puolustusta katsoo niin... Eihän se luottamusta herätä. Paljonkohan Lehtonen pelaa tässä ottelussa.

Heh, NA keep going!

Kyllä, Kärppien rosteri on tuollaisenaankin aivan liigan All-Star-kamaa. Täytyy toivoa, että viikon pelaamattomuus näkyy ja että Blues onnistuisi sen hyödykseen käyttämään. Vielä jos Tarkkikin pomputtaisi koko pelin, niin kuka tietää...
 
Suosikkijoukkue
TPS
Huhhuh, kova on Kärppien hyökkäys, eikä se puolustuspääkään niin heikko ole. Aika fakiiritemppuja saavat kylläiset espoolaiset tehdä, jos Kärppien armadan pysäyttävät. Toivottavasti eivät - ainakin tämä turkulainen pitää peukut pystyssä Kärppien puolesta!
 

Kasatonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, San Jose Sharks
Täytyy todeta, että tässä on mielenkiintoisin finaalipari pariin vuoteen. Vastakkain myös kaksi sympaattista valmentajaa, joista Matikainen kerää minulta suurimmat pisteet. Äijämäinen, rehellisen oloinen ja jämäkkä tukkijätkä (ehkä vähiten partansa ansiosta, jota nelosen urheiluaamussa naureskeli).

Tästä tulee hieno sarja. Loistojuttu liigan kiinnostavuuden kannalta, että Blues on vihdoinkin mukana finaaleissa.

Hyvin sanottu. Mikaan verivihollinen ei ole vastassa ja niinpa tunnetason en itsellani odota nousevan ihan aiempien finaalisarjojen tasolle, kavi miten tahansa. Pieni toivonkipina ylilyonneista jne on jolloin pedattaisiin asemia ecl peleja varten.

NA: Karppien nykypelilla ei ole mitaan yhtymakohtaa siihen shaisseen mita tappara 2003 pelasi. Ota porkkana kateen ja avaa tv tanaan klo17. Jos todella olet sita mielta etta esim avauspelissa on jotain samaa, kerro toki.
 

Weasels

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tässähän alkaa nyt jo pikkuhiljaa pienoinen kuume taas nousemaan. Nyt kun vielä saisi unista kiinni voisi shokkitilan jälkimainingit nollaantua ja voi olla että huomenna jo jännittäisikin sitten taas.

Kärpistä on jotenkin jäänyt tänä vuonna tietyllä tavalla vaisu kuva. Jotenkin tuntuu ettei se rosterikaan ole ihan viime vuosien tasolla, ja joukkue on jotenkin ilmaiseksi mitään tekemättä finaalissa. Ehkä joukkue vain on sitten jo liian hyvä liigaan. Kesästä lähtien Kärpät ja Jokerit meni Eurooppaan ja Espoo meni askel kerrallaan kohti mitalia. 2/3 edellisistähän on jo toteutunut.

Toissa vuoden puolikkaissa tuntui ettei meillä ole edes siimaa ja ainoat muistikuvat ovat jonkun nobody tshekin Kapten Jockelle hommaama ulosajo ja Läskilassen pyllähdys "mä otan kaikki muut kiinni, mutta rankkareita en yhtään" Bäckströmin nivusten päälle.

Viimevuoden välierissä Kärpät taklasi meidän jaritolsista ja johannesalasista paskat pihalle mystisten Bumen ja Lupan johdolla. Tämän vuoden Kärpät ei herätä minkäänlaisia tunteita. Pelkästään valtavalla rahalla koottu HMV joukkue on vastassa.

Katsotaan mihin asti eväät riittää tänä vuonna. Tämä on mahdollisuus. Huominen(tänäinen) peli näyttää sarjan suunnan ja millä tasolla tässä todellisuudessa mennään. Itse myös muistan ihan tästä lähimenneisyydestä erään esimerkin jossa se suuntakin voi sarjan keskellä vielä muuttua.

Taas tätä jokavuotista sontaa. Kärpistä jäänyt vaisu kuva kauden jälkeen. En minä nyt ymmärrä, mitä Kärppien olisi pitänyt tehdä jotain vielä paremmin: runkosarjan voitto, pistepörssin 10 parhaan joukossa montako Kärppäpelaajaa? Tyylipuhtaasti finaaleihin Ilves-sarjaa lukuunottamatta. En minä sano, että Kärpät kävelisi Bluesin todellakaan yli vaan et kyllä Kärpät on ollu todella varma runkosarjassa.

Sitten semmoinen toivomus kaikille: jätetään ne syytökset vastapuolen pelaajista roskikseen ja keskitytään analysoimaan rehellisesti näitä pelejä molempia joukkueita kunnioittaen. Sen nämä joukkueet ovat ansainneet!
 

Weasels

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Höpö höpö. Yksikään joukkue top -nelosessa ei heitä niin paljon pitkää lättyä kuin kärpät. Toki ymmärrän että se on vaikea käsitellä taitokiekko joukkueen kannattajalle, kun oma joukkue pelaa ehkä tylsintä kiekkoa ikinä, kytäten vastustajan virheitä. Itse pidän totaalikiekkoa hyvänä pelitapana, eli olen ns rautakorpi -fani, mutta olisi minkkifaneillakin aika tunnustaa, että luisteluun perustuvan hurlumhei -kiekon aika on täällä oulussa hyvin kaukana takana päin.

Edelleenkin muistan helvetin hyvin sen kun työkaveri sanoi 2003 3 - 0 ottelusarjan jälkeen. "Oon tyytyväinen ko kärpät ei pellaa tuomosta estokiekkoa. Se pillaa koko lajin". Nyt saa arvata mitä kyseinen henkilö sanoaa tänä päivänä. No minä kerron. "Ei sillä pelitavalla oo mittään väliä kuhan tulosta tulee". Tästä olen muuten ihan samaa mieltä hänen kanssaan. Takki viuhuu jne... :-)

NA

Se, että joku sun kaveris sanoo jotain makkaratehtaan iltavuoron jälkeen niin ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Kärppien pelityyli ei ole ikinä ollut eikä tule olemaankaan Tapparan tyylin mukaista! Luojan kiitos tästä. Katoppa niitä Kärppien pelejä muualtakin kuin makkaratehtaan vapaa-ajan kopin netti-iltalehdestä.

Edit: kappale väärään paikkaan...
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Taas tätä jokavuotista sontaa. Kärpistä jäänyt vaisu kuva kauden jälkeen. En minä nyt ymmärrä, mitä Kärppien olisi pitänyt tehdä jotain vielä paremmin: runkosarjan voitto, pistepörssin 10 parhaan joukossa montako Kärppäpelaajaa?
Aivan samaa mieltä. Ykköskenttä ja erityisesti suomalainen ja oululainen parivaljakko Hyvönen ja Pesonen on ollut aivan maaginen läpi kauden. Ehkä ne odotukset on joillakin vaan hiukan liian korkealla jo, mutta eivätköhän hekin ensi kaudella joudu palaamaan maan pinnalle.

Nyt keskitytään nauttimaan finaaleista!

Toivoisin jotain pientä kähinää myös peliin. Haakana voisi kouluttaa viimeisimmässä Jokerit-Blues pelissä maalinedustaa hallinnutta Iso-Erkkiä. Nähtäisiin todellista SM-liigan raskassarjalaisten välistä vääntämistä, tönimistä, naaman hierontaa jne. Toivottavasti Nokan peluutuksessa nämä kaksi kohtaavat toisensa jäällä usein.
 

zztop

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Oma toiveeni on se, että Kärpät todistaa hyvyytensä joukkueena ja Blues taistelee sen minkä pystyy. Itseäni eniten harmittaa kaikki kukku mitä Kärpistä kirjoitetaan ja sanotaan. Toivon, että tässä finaalisarjassa nämä väitteet todistetaan Kärppien toimesta vääräksi. Eli Kärpät saisi voittaa tänään ja muutenkin riittävän selvästi.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Toivoisin jotain pientä kähinää myös peliin. Haakana voisi kouluttaa viimeisimmässä Jokerit-Blues pelissä maalinedustaa hallinnutta Iso-Erkkiä. Nähtäisiin todellista SM-liigan raskassarjalaisten välistä vääntämistä, tönimistä, naaman hierontaa jne.

Aivan varmasti nähdään! Blues ei takuulla tule anteeksi pyydellen Ouluun, vaan koko Kärppä jengin pitää olla valmis pistämään kroppaa likoon. Luulen että tänään nähdään erittäin fyysistä peliä ja että myös Kärpät tulee jakamaan paljon niittejä. Ilves sarjan 5:ssä pelissähän nähtiin jo hyvää meininkiä kun vastattiin hyvin Ilveksen fyysisyyteen. Silloin äijää lensi seinille mennen, tullen ja palatessa !

Tosin Blues pisti torstaina sitten Narria seinille oikein olan takaa (ja vähän edestäkin), joten erittäin kovaa tulee varmasti espoolaisetkin, mutta en kuitenkaan usko että lähtevät aivan niin kuluttavaan pelityyliin kuin viimeksi nähtiin. Naamanhierontaa ja torikokouksia on silti takuuvarmasti luvassa.

Tässähän alkaa tosiaan pikkuhiljaa fiilis jo nousta! Muutama alle tässä pikkuhiljaa ja hallia kohti täytyy alkaa sitten valumaan.. Etä-Kärppiäkin vissiin lähes sata tulossa, joten hyvät vahvistukset saadaan Poro-Mafian ympärille! Tänään laitetaan katsomossa vitos vaihde silmään !

On Vain Yksi Oulun Kärpät !
 
Viimeksi muokattu:

Jeda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Tänään Blues tulee tappion uhatessa pelaaman sääntöjen rajamailla tai ihan selkeästi niiden ulkopuolella. Kärppien ainut mainittava heikkous on fyysisyyden puute, ei tosin siinä määrin kuin jotkut väittävät. Tällä tarkoitan, että jokainen voitettu kaksinkamppailu on osoitus oikeanlaisesta fyysisyydestä. Ja kyllähän Kärpätkin kaksinkamppailuja voittaa. Sen sijaan "miestä seinälle" meininki on Bluesilla aivan toisella tasolla. Sillä voi sekä voittaa että hävitä pelejä (kysykää töölöläisiltä). Pointtini on, että mikäli Blues on häviämässä maalintekokilpailun, saattaa sattua valitettava ylilyönti. Jota ei tietenkään käskytetty.
 

nastamuumio

Jäsen
Suosikkijoukkue
TIIKERIT (kovin junnuseura ikinä!)
Tossa Jeda otti esille fyysisen pelin kortin. Jatkan aihetta sen verran, että luulen, että Blues tulee tänään antamaan erityistä painetta Mikko Lehtoselle. Hän voi olla tukevan korttitalon se yksittäinen kortti, jota horjuttamalla saadaan koko pakka huojumaan. Luulen siis, että Lehtosta piestään tänään kuin vieraista sikaa. Jos ei lyödä, niin Kärpät vie pelin.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ottelun tuomarit on näköjään sitten Sami Partanen ja Jyri Rönni. Ois nyt voinu jonkun paremman kaksikon sinne laittaa, mutta kai se loppujen lopuksi on ihan sama ketkä siellä vislaa (tai on vislaamatta). No, ainakin Bluesilla on koekemusta tästä parivaljakosta.
 
Tänään Blues tulee tappion uhatessa pelaaman sääntöjen rajamailla tai ihan selkeästi niiden ulkopuolella. Kärppien ainut mainittava heikkous on fyysisyyden puute, ei tosin siinä määrin kuin jotkut väittävät. Tällä tarkoitan, että jokainen voitettu kaksinkamppailu on osoitus oikeanlaisesta fyysisyydestä. Ja kyllähän Kärpätkin kaksinkamppailuja voittaa. Sen sijaan "miestä seinälle" meininki on Bluesilla aivan toisella tasolla. Sillä voi sekä voittaa että hävitä pelejä (kysykää töölöläisiltä). Pointtini on, että mikäli Blues on häviämässä maalintekokilpailun, saattaa sattua valitettava ylilyönti. Jota ei tietenkään käskytetty.

Juu, näistä on puhuttu tosi usein. Oikeasti koskaan ei vielä käytännössä ole pahoja ylilyöntejä tapahtunut. Käskytettynä tai ilman. No nähdäänpä sekin tänään. Oulussa on kuitenkin pelattu näitä tosipelejä jo vuosia, ehkä Espoo ensikertalaisena tuo jotain uutta ja piristävää.
 

Tipi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Höpö höpö. Yksikään joukkue top -nelosessa ei heitä niin paljon pitkää lättyä kuin kärpät. Toki ymmärrän että se on vaikea käsitellä taitokiekko joukkueen kannattajalle, kun oma joukkue pelaa ehkä tylsintä kiekkoa ikinä, kytäten vastustajan virheitä. Itse pidän totaalikiekkoa hyvänä pelitapana, eli olen ns rautakorpi -fani, mutta olisi minkkifaneillakin aika tunnustaa, että luisteluun perustuvan hurlumhei -kiekon aika on täällä oulussa hyvin kaukana takana päin.

Piti vielä tarttua tähän näin puolueettominkin silmin, paljon Kärppien pelejä paikan päälläkin nähneenä. Tällä kaudella, ja etenkin Kärppien peräpään osoittaessa pientä heikkoutta (lue: niin moket, kuin pakiston fyysisyys), on KJ ottanut nimenomaan taktisesti aika nerokkaastikin strategiaksi "hurlumhei-hyökkäyksen". En tarkoita, että Kärpät hyökkäisivät päättömästi, ei. Itse asiassa näyttäisi olevan, että KJ hyökkäyttää joukkuettaan rohkeasti silläkin uhalla, että omissa aina ropisee silloin tällöin.

Tämä näkyi etenkin Ilves-sarjassa, ja vielä osittain Tappara-peleissäkin. Katsokaapa maalilukemia. Kuten tuolla yllä kävikin jo ilmi, on etenkin Raksilassa nähty hyvinkin railakasta hyökkäyspeliä. Tähän asti on menty periaatteella: "tehdään pari enemmän, kuin vastustaja". Saapa nähdä, mihin suuntaan peli asettuu finaaleissa. Erittäin mielenkiintoiset, ja toivottavasti katsojaystävälliset pelit tulossa. Paikalla ollaan.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Tuli tuossa mieleen, että Jokerithan vei Bluesia yhden kentän toimesta välillä aivan miten tahtoi, ja viimeisessäkin pelissä saivat lähes minuutin mittaisen pyörityksen aikaan Blues-maalille. Mitenhän mahtaakaan käydä, kun Kärpät Viuhkolan, Aaltosen, Brosin, Pesosen, Hyvösen ja kumppaneiden johdolla saavat myllyn käyntiin Blues-päädyssä?
 

dodi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paha on palannut takaisin!
Mikkolaa ei sitten saatu pelikuntoon. Todella suuri menetys finaaleihin. Nosti tasoaan runkosarjasta huimasti ollen pelaamissaan pudotuspeleissä jopa Kärppien paras puolustaja. Selkeästi johti puolustusta Lehtosen kanssa joka tapauksessa. Varokaa Jokeripelaajat Pyymäkeä pronssiottelussa mikäli pelaa. Kaksi sarjaa, kaksi miestä ulkona loppukauden polvitaklauksilla.

Hieman arveluttaa tuo Kärppien puolustus kahden tärkeän miehen puuttuessa, mutta hyökkäys onneksi on leveä kuin keski-ikäisen miehen vyötärö. Hyökkäys on paras puolustus, näinhän se vanha fraasi menee ja toivottovasti pitää myös paikkaansa. Hyökkäyksen voimaan luotetaan ja tänään otetaan ensimmäinen kiinnitys kannuun.
 

Weasels

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tossa Jeda otti esille fyysisen pelin kortin. Jatkan aihetta sen verran, että luulen, että Blues tulee tänään antamaan erityistä painetta Mikko Lehtoselle. Hän voi olla tukevan korttitalon se yksittäinen kortti, jota horjuttamalla saadaan koko pakka huojumaan. Luulen siis, että Lehtosta piestään tänään kuin vieraista sikaa. Jos ei lyödä, niin Kärpät vie pelin.


Höpön löpön. Tämä on taas sitä joka vuotista scheissea, mistä olen aikaisemminkin sanonut. Joka stanan kevät puhutaan, kuinka Kärppiä viedään fyysisellä pelillä. Ei viedä! Kärpät osaa fyysisen pelin myös, se ero on vain puhtaassa pelissä. Vaikka finaaleissa tulis vastaan "Majavan Riento" 50-kiloisine poikineen niin sielläkin huudettaisiin kirkossa yhteen ääneen, kuinka Kärppiä viedään fyysisesti. Lopettakaa nyt jumankauta nuo kliseet ja keskittykää tämän päivän kiekkoon!
 

nastamuumio

Jäsen
Suosikkijoukkue
TIIKERIT (kovin junnuseura ikinä!)
Höpön löpön....diipadaapa

En puhunut Kärppien horjuttamisesta, vaan Lehtosen totaalisesta murjomisesta, joka onnistuessaan syö koko joukkueen selkärankaa. Kaikki panokset siis Lehtoseen. Esimerkiksi Pesosta on turha kuumentaa, koska hän saa vain lisää energiaa erikoiskohtelusta.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Suomen maajoukkue, altavastaajat
Mikkolaa ei sitten saatu pelikuntoon. Todella suuri menetys finaaleihin. Nosti tasoaan runkosarjasta huimasti ollen pelaamissaan pudotuspeleissä jopa Kärppien paras puolustaja. Selkeästi johti puolustusta Lehtosen kanssa joka tapauksessa. Varokaa Jokeripelaajat Pyymäkeä pronssiottelussa mikäli pelaa. Kaksi sarjaa, kaksi miestä ulkona loppukauden polvitaklauksilla.

Onko tilanne tosiaan se että Mikkola on sivussa koko finaalisarjan ajan?
 

Weasels

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
En puhunut Kärppien horjuttamisesta, vaan Lehtosen totaalisesta murjomisesta, joka onnistuessaan syö koko joukkueen selkärankaa. Kaikki panokset siis Lehtoseen. Esimerkiksi Pesosta on turha kuumentaa, koska hän saa vain lisää energiaa erikoiskohtelusta.

Mitä tarkoitat Lehtosen totaalisesta murjomisesta? Mitä se tarkoittaa ja kenen toimesta? 20-vuotiaan espoolaispelaajan? Tarkenna nyt hieman.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Kyllä, Leluun vain kovaa painetta, niin johan alkaa tutit tipahdella ja turhautuminen söisi koko Kärppä-pakkaa.

Toivottavasti Brückler saa pelihuumorista kiinni heti alussa. Myös siinä piilee Espoon mahdollisuus. Kärpillä on vain hävittävää, joten nöyrästi vain Espoo.
 

Nametuss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Kyllähän kun noita hyökkäysketjuja paperilla katsoo, niin onhan se aivan järkyttävän kova! Mutta tuo puolustus, jos ei miehet saa hyökkäykseen lähdössä kiekkoa lapaan niin Bluesin on huomattavasti helpompi puolustaa. Ja kun tuota puolustusta katsoo niin... Eihän se luottamusta herätä. Paljonkohan Lehtonen pelaa tässä ottelussa.

Heh, NA keep going!

Voitasko nyt lopettaa tämä turha papereitten kyttääminen ja onko sillä nyt niin suurimerkitys että minkä niminen kaveri siellä pelaa? Finaaleissa mitataan se että kumpi haluaa ihan oikeesti voittaa.

Raivostuttavaa tuommoinen nimien kyttääminen.
"Ai, katos Ilkka Kanerva on Bluesin kokoonpanossa mukana. Tuo on niin kova ukko että huh huh"
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös