La 3.10.2015 Kärpät - HIFK

  • 7 256
  • 51

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Harvassa, liian harvassa, ovat nykyään lauantait, jolloin jo aamulla tietää, että illalla on luvassa jotain erityistä Raksilassa. No, nyt sellainen pelipäivä on onneksi käsillä, kun rakas vihollinen, takatukkarokkareiden kannustama HIFK saapuu Ouluun. Liputan Liigassamme kalliiden ja mielenkiintoisten joukkueiden puolesta. Tällainen HIFK todellakin on. Tänään Raksilan lipputangoissa heiluvat kuitenkin vain mustakeltaiset liput. Jälleen kerran meillä on mahdollisuus kuitata vanhat vääryydet, kuten case-Granlundit, Pesosen houkutteleminen väärälle polulle ja vuoden 2011 mestaruutenne, joka oli kyllä aikamoinen Oulun alistus. Helsinkiläisten kaatamisessa on aina oma, erityinen viehätyksensä.

Kärpät on pelannut kaksi viimeisintä kotiotteluaan täysin puolustuksen kautta. Näistä raavittiin 2-0 ja 3-0 voitot yleisön haukotellessa katsomossa. Tänään uskon erilaiseen, viihdyttävämpään otteluun. HIFK vastustajana on selvästi aiempia kovempi, eikä varmasti pelaa samanlaisella siilipuolustuksella kuin Ässät ja Ilves. Kärpät on pelannut viimeksi tiistaina. Näin ollen pelaajilla riittää energiaa ja näyttöhaluja loppuunmyydyn Raksilan janoiselle yleisölle. Voipi olla, ettei Kärpät pysty tänään yhtä kliiniseen puolustuspelaamiseen kuin parissa aiemassa kotipelissään. Se ei haittaa, sillä tänään saa tunnelma viedä.

HIFK on saanut valmistautua tähän syksyn kohokohtaansa pelailemalla voitokkaasti kotitanhuvilla Helsingissä. HIFK oli viimeisessä kamppailussaan Ässiä vastaan heikohko, vaikka lopulta onnistuikin kaksi pistettä kairaamaan. Lieköhän matka hallitsevan mestarin kotiluolaan jo pyörinyt pelaajien takaraivoissa? Veikkaampa, että HIFK saapuu tänään jäälle aivan erilaisessa moodissa kuin toissapäivänä.

Kärppien terveystilanne on hyvä. Tiistaina pelatusta pelistä sivussa olivat ainoastaan Suoranta ja Pirnes. Molemmat voivat olla pelikunnossa jo tänään. Jos näin, Kärppien joukkue on täysin terve. Aloittava maalivahti lienee Aittokallio. HIFK:lta tärkeistä pelimiehistä sivussa ovat Zaborsky, Hintz ja Lamberg. Aloittava maalivahti lienee Husso.
 
H

Hidas_ja_kankea

Jälleen kerran meillä on mahdollisuus kuitata vanhat vääryydet, kuten case-Granlundit, Pesosen houkutteleminen väärälle polulle ja vuoden 2011 mestaruutenne, joka oli kyllä aikamoinen Oulun alistus. Helsinkiläisten kaatamisessa on aina oma, erityinen viehätyksensä.

Ei saa unohtaa Hakin aloituksessa tahallisesti tehtyä mailan iskua Ronon silmään, josta tuli pitkä saikku, ei tietenkään jäähyä ... ja monta muuta asiaa ...

Kaksi etukäteen asetettua ennakkosuosikkia. Odotuslistallani on ensisijaisesti hyvä peli, mutta en laita pahakseni Kärppien voittoa. Hyvät pelit ovat olleet kortilla.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree!
Ehdottomasti syksyn kohokohtia kun naukumaijat saapuu Ouluun! Nyt loppuu se muniinpuhaltelu ja tunnetta kaukaloon sekä katsomoon. Parasta olisi jos pelin alkuun saataisiin oikein räikeä tuomarivirhe ja IFK:lle maali tai kaksi sekä yleisöön vähän L Ä M P Ö Ä ! :D Lopputuloksesta ei niin väliä mutta pieni lauantaisauna ei olisi pahitteeksi tähän saumaan !!!

HAKKAA PÄÄLLE!
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Olis kyllä vaihtelua jos tässä pelissä tapahtuis jotain.. Ihan mitä vain. Lauantai sauna kuumaksi. Åsten, sytytä raksila. Mestaruuksista huolimatta alkaa olla jo mitta täynnä tätä Marjamäen kiekkoa..
 

Tratikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olis kyllä vaihtelua jos tässä pelissä tapahtuis jotain.. Ihan mitä vain. Lauantai sauna kuumaksi. Åsten, sytytä raksila. Mestaruuksista huolimatta alkaa olla jo mitta täynnä tätä Marjamäen kiekkoa..

Joo, onhan se paska. Vaihtoon vain valmentaja ja Aravirtaa tilalle.

Tänään kyllä pitäs tunnetta löytyä. HIFK on sellainen vastustaja joka sytyttää ainakin fanin ja pitäisi kyllä sytyttää myös kotijoukkueen. Vähän turhan paljon on taso heitellyt alkukaudesta, mutta tähän hieman hitaaseen kauden alkuun on Marjamäen aikana tottunut. Ei tuo pelisysteemi helppo ole, mutta kun se lähtee toimimaan niin uskon, että kyllä tälläkin kaudella mestaruudesta taistellaan.
 

wloff

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK:lle on napsunut voittoja, tai ainakin onnistumisia rankkarilotossa tasapelien jälkeen, mutta Törmäsen systeemit tuntuvat olevan aivan sekaisin ja minkäänlaisesta järkevästä joukkuepelistä ei ole tietoakaan. Pisteitä kairataan todella sekavien esitysten jälkeen laadukkaan puolustuksen ja joidenkin taidokkaiden yksilösuoritusten avulla.

Pitää toivoa, että jengi syttyy lauantai-iltaan ja kovaan vastukseen, sillä jos peli näyttää samalta kuin Ässiä vastaan niin tänään tulee kylmää kyytiä.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toivottavasti saadaan hyvä peli aikaan. Ensimmäinen ottelu tällä kaudella, mitä odotan oikein vesikielellä, vaikka ei ehkä syytä olisi kun miettii kuinka paskaa peliä IFK esitti toissapäivänä. Toisaalta, enpä tiedä kuinka moni muu muistaa, mutta sama juttu se oli viime kaudella noiden pelien kanssa, sillon kun oli tiedossa että loppuviikosta on vielä se TOP5 jengiä vastaan pelattava peli.

Jokseenkin käsittämätöntä, että tällä joukkueella on yksi tappio alla koko kaudelta, vaikka peli ei ole silmiä hivellyt.

Aittokallio vs. Husso illan mielenkiintosin pari. En ole Samin otteita niinkään seurannut, mutta meillä Ville on ollut kovassa tikissä!
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
IFK on ollut Oulussa usein yllätysvalmis. Jopa silloimkin, kun Kärpät on ollut huomattavasti suurempi ennakkosuosikki kuin mitä tänään on. Toisaalta Kerho ja Ässät haki juuri pisteen Nordesjöötiltä, joten eivät punaiset missään tappavassa iskussa ole. Kärpät vie, jos malttavat pelata Marjamäen kiekkoa. Jos taas lähtevät mukaan IFK:n päättömään ryntäilyyn, niin silloin lopputulos on rouva Fortunan näpeissä.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
IFK tänään:

Ikonen - Ramstedt - Rask
Partanen - Elkins - Puustinen
Luttinen - Leino - Saarelainen
Åsten - Nykopp - Mieho

Auvitu - Grillfors
Järvinen - Generous
Taipalus - Taimi
Heikkinen

Husso (Lankinen)
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Olispa IFK:llakin joskus samanlainen 3-kenttä kun Kärpillä tänään. Lahjakkaita, nuorena liigaan nousseita omia kasvatteja. Hienoa toimintaa Oulussa jo pitkään junnutuotannossa.
Itse pelin vie Stadin Kingit 1-3. Perusteluna se, että saadaan Kärpätkin mukaan tohon sekameteli-hokiin, jolloin systemaattisemmin pelaavan joukkueenkin peli sekoaa. Ja IFK vie voiton.
 

Ardbeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, New York Rangers
Saa nähdä millainen IFK tänään luistelee jäälle. Jos touhu on lähelläkään samaa kuin Kerhoa vastaan jälkimmäinen puolisko, tai Ässiä vastaan koko peli, niin tulee kylmää kyytiä. IFK:lla tullut erinomaisesti peliin esimerkiksi TPS:ää ja Kerhoa vastaan ja suorastaan dominoinut ensimmäiset 20-30min, mutta tämän jälkeen passivoitunut totaalisesti ja antanut hallinnan vastustajalle. Tämän seurauksena mm. Kerhoa vastaan menetettiin yksi piste ja kaukana ei ollut että sama olisi käynyt TPS:n kanssa. Onko joukkueen kuntopohja riittämätön pelaamaan tuolla tavalla koko 60min, vai lähteekö päätös passivoitumisesta valmennukselta? Hieman pelkona, kun myös Kärppien puolelta on haukuttu omaa peliä, että tänään nähdään 60min molemminpuolista muniinpuhaltelua ja ottelu päättyy rankkareilla 2-1 jommallekummalle, molempien tehdessä maalinsa ylivoimalla.

Kärpät on pelissä luonnollisesti ennakkosuosikkina, mutta on IFK:lla mahdollisuudet peli myös hoitaa. Erikoistilannepelaaminen varmaankin taas erittäin olennaisessa roolissa, veikkaankin IFK välttävän taas viimeiseen asti jäähyjen ottamista. Tämä tietysti saattaa johtaa siihen, että tunnetaso ei nouse kovin korkeaksi. Tasonnostoa punaisten puolelta kaivataan erityisesti Ramstedtilta, joka tällä hetkellä tappaa ketjunsa hyökkäyspeliä tehokkaasti. Elkinsin ketju toimii mainiosti molempiin suuntiin, ja tehoja tulee pelistä toiseen. Nykopp oli pirteä Ässiä vastaan, joskin ensimmäinen peli pitkään aikaan näkyi kyllä miehen otteissa, mutta lupaava alku kuitenkin. Kolmoskentältä ei varmaan voi taas ihmeitä odottaa ainakaan tasakentällisin, jollei Leino saa jotain ihmeellistä suonenvetoa hyökkäyspelaamiseen. Husso aloittanut aivan erinomaisesti tämän kauden ja pelaa itselleen selkeää ykkösvahdin paikkaa, vaikka toki Lankiseltakin nähty ihan ok otteita.

Kärpiltä kiinnostuksen kohteena luonnollisesti hehkutetut junnut Puljujärven johdolla. Toiveissa myös, että esimerkiksi Humlia alettaisiin kuumentamaan heti alusta asti jotta saataisiin tunnetta kaukaloon ja katsomoon.
 
Suosikkijoukkue
HIFK,Nashville Predators ja Nurmijärven Kurra
Joko se Taimi meni taas rikki? liigasivuston mukaan HIFK:n kolmospakkipari on Taipalus-Heikkinen ja Tamminen merkattu 7. pakiksi. Viime kaudella HIFK voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen Raksilassa maalein 1-4. Luotetaan tähän ja laitetaan tulosvetoon Kärpille 2,3 ja HIFK 3,4.
 

wloff

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joko se Taimi meni taas rikki? liigasivuston mukaan HIFK:n kolmospakkipari on Taipalus-Heikkinen ja Tamminen merkattu 7. pakiksi. Viime kaudella HIFK voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen Raksilassa maalein 1-4. Luotetaan tähän ja laitetaan tulosvetoon Kärpille 2,3 ja HIFK 3,4.
hifk.fi:n mukaan Taimi on kehissä. Tiedä sitten kummalla on ajankohtaisempaa tietoa.
 

Verilepakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
HIFK osoitti tylysti että pelin ei tarvitse olla kummoista kunhan kärkiäijät osaa hommansa. Kärpillä ei vaan materiaali tällä hetkellä riitä Liigaan. Ehdottomasti pari maalintekijää sisään ja vielä vaikka Maxwell tuomaan kiekkovarmuutta niin alkaa rosteri olla kilpailukykyinen.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Selkeästi vauhdikkain ja viihdyttävin Kärppä-peli tällä kaudella tähän asti. Tuomareilla ei ihan pitänyt linja mailankäytön suhteen, mutta ei haittaa kun muuten oli loistava matsi. Kärpät sai kolmannessa erässä kaksi yv:tä, joissa ei yhtään ainutta maalipaikkaa. Melkein tekisi mieli sanoa, että tähän ratkesi tänään. Toisaalta kauden trendiin verrattuna siinä mielessä erilainen peli Kärpiltä, että erien alussa oltiin tällä kertaa hereillä. En yleensä suolaa yksittäisiä pelaajia, mutta alkaa olla selvää, että Puljujärvi ei pysty vielä pelaamaan vahvuuksillaan liigassa, valitettavasti.

Hyvät maalipaikat ottelussa. Suluissa paikat yv:llä:

1erä: 4-5 (1-2)
2erä: 5-2 (0-0)
3erä: 1-0 (0-0)
yhteensä: 10-7 (1-2)
(jatkoajan paikat: 1-1)

Kärppien maalipaikkajakauma, yksi meni ohi:

Junttila 3
Mäenalanen 2
Huml 1
Kukkonen 1
Niemi 1
Pyörälä 1
Aaltonen 1
 

manemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Loistava peli ! Edelliset pelit ovat olleet Kärpiltä tunteetonta nyhjäystä mutta nyt oli meininkiä.
Lopputulos tietty harmittaa, mutta nyt oli sellaista peliä josta mielellään maksaakin. Kausi 15-16 on alkanut ;)
 

sinikettu

Jäsen
HIFK osoitti tylysti että pelin ei tarvitse olla kummoista kunhan kärkiäijät osaa hommansa. Kärpillä ei vaan materiaali tällä hetkellä riitä Liigaan. Ehdottomasti pari maalintekijää sisään ja vielä vaikka Maxwell tuomaan kiekkovarmuutta niin alkaa rosteri olla kilpailukykyinen.
Itsehän en millään kykene ymmärtämään miten Kärppien joukkue olisi millään tavalla heikompi kuin vastustajiensa. Tällä hetkellä Puljujärvi ja Kalapudas ovat tuolla sellaisia, joille ei tunnut oikein olevan hirveästi käyttöä. Ja Kalapudas kohta korvautuu Pirneksellä. Näkisin, että nykyinen ongelma on enemmänkin pelitavallinen. Tuo nykyinen hitaat lähtöt ja huonot syötöt -systeemi ei vain yksinkertaisesti toimi. Joka ikinen joukkue on huomannut tuon ja joka ikinen ottelu sinne myös yritetään iskeä. Se myös toimii joka ikisessä ottelussa ainakin osittain. Tänäänkin se onnistui erityisesti Nutivaaran liiallisen pelirohkeuden muodossa.

Samoin näyttää, että Kärpissä on tällä hetkellä ponnettomuutta, motivaation puutetta ja halua vetää täysillä joka ikisessä vaihdossa. Tasatilanteessa tyydytään neppailemaan vastustajan tahdissa ja takaa-ajoasemassa painetaan kaasua pohjaan. Ja huonojen syöttöjen ansiosta vastustajalle annetaan vähintään se yksi namupaikka per erä.

Edelliset asiat kuntoon ja alkaa peli rullaamaan. Toki yksi sentteri mahtuu pelaajakalustoon ja se saattaa sitä jopa vaatiakin.

Ottelu oli itsessään varsin mainio ja viihdyttävä. Kaksi hyvää joukkuetta (Kärppien mollaamisesta huolimatta) pelasi ja toinen voitti, sen pituinen se.
 
Loistava peli ! Edelliset pelit ovat olleet Kärpiltä tunteetonta nyhjäystä mutta nyt oli meininkiä.
Lopputulos tietty harmittaa, mutta nyt oli sellaista peliä josta mielellään maksaakin. Kausi 15-16 on alkanut ;)

Minua ei harmita edes tappio. Oli mukava katsoa pitkästä aikaa kunnon jääkiekkoa, eikä mitään alkukauden krokettia. Enemmän on yleensä vituttanut umpitylsän "2-0 nyhjäysvoiton" jälkeen. Kiitos HIFK:lle hyvästä vastuksesta.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vastustajalla on väliä. Jo ensimmäisestä vaihdosta näki sen, että ottelun tempo on valo vuoden aiempia otteluita kovempi. Harmi, ettei sarjassamme ole montaa yhtä laadukasta joukkuetta kuin HIFK. Turhauttavaa on taas ensi lauantaina palata arkeen ja jännittää, onko KooKoon pelaajilla mukanaan mailat, vesurit vai kirveet. No, erinomainen peli kaikkinensa Kärpiltä. HIFK teki tyylikkään ja osin kovin onnekaankin ryöstöretken Ouluun. Tappio ei juurikaan harmita, sillä pelin laatu ja Kärppien lähes suvereeni hallinta lämmitti mieltäni kovin. Juna jyskyttää takuuvarmasti kohti määränpäätään.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Hyvät maalipaikat ottelussa. Suluissa paikat yv:llä:

1erä: 4-5 (1-2)
2erä: 5-2 (0-0)
3erä: 1-0 (0-0)
yhteensä: 10-7 (1-2)
(jatkoajan paikat: 1-1)

Kärppien maalipaikkajakauma, yksi meni ohi:

Junttila 3
Mäenalanen 2
Huml 1
Kukkonen 1
Niemi 1
Pyörälä 1
Aaltonen 1

Laatupaikat varmaankin noin. Fenwick (miinus turhat nepit) jotakuinkin näin:

0 -10min, 5-2
10-20min, 3-5
1.erä yhteensä: 8-7
20-30min, 8-1
30-40min, 1-2
2.erä yhteensä: 9-3
40-50min, 5-0
50-60min 3-1
3.erä yhteensä: 8-1

60min yhteensä: 25-11

Täysin ylivoimainen esitys Kärpiltä. Tällä kertaa 1 piste, mutta toista sama peli 10 kertaa, niin Kärpät voittaa 8/10.

Kärpillä ei vaan materiaali tällä hetkellä riitä Liigaan.

Ei riitä ei :D
 

Lapinmies

Jäsen
Minua ei harmita edes tappio. Oli mukava katsoa pitkästä aikaa kunnon jääkiekkoa, eikä mitään alkukauden krokettia. Enemmän on yleensä vituttanut umpitylsän "2-0 nyhjäysvoiton" jälkeen. Kiitos HIFK:lle hyvästä vastuksesta.
Sama homma. Loistavaa peliä molemmilta. Kun on nähnyt Kärppien kaikki pelit teeveestä katsottuna, niin tässä oli sitä jotain, Näin maallikkona katsottuna,
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree!
Hieno peli! Kovaa yritystä puolin ja toisin. Taklauksia ja tunnetta. Katsomokin heräili aika ajoin!

Tappiokaan ei harmita hirveästi, koska peli oli hyvä. Kiitos vaan kaikille.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
60min yhteensä: 25-11

Täysin ylivoimainen esitys Kärpiltä. Tällä kertaa 1 piste, mutta toista sama peli 10 kertaa, niin Kärpät voittaa 8/10.

Nuo menee aika yksiin torjuntojen kanssa (12-30). Ite tykkään tosiaan tiukemmalla kammalla seuloa. Laatupaikkojen valossa ei mitenkään selkeästi Kärppien peli, ainoastaan toinen erä. Muuten tasaista. IFK hiukan terävämpi YV:llä.
 

Röda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Möyrivä IFK
Täysin ylivoimainen esitys Kärpiltä. Tällä kertaa 1 piste, mutta toista sama peli 10 kertaa, niin Kärpät voittaa 8/10.
En nyt ehkä kuitenkaan ihan näin ylimielinen olisi tämänpäiväisen matsin perusteella. Mielestäni tässä pelissä varsinkin pelin katsomisella ja teksti-tv scouttauksella pääsi hyvin erilaisiin lopputuloksiin pelin tapahtumista.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
En nyt ehkä kuitenkaan ihan näin ylimielinen olisi tämänpäiväisen matsin perusteella. Mielestäni tässä pelissä varsinkin pelin katsomisella ja teksti-tv scouttauksella pääsi hyvin erilaisiin lopputuloksiin pelin tapahtumista.

Juuri näin. Peliä katsomalla Kärpät oli aika selvästi parempi. Teksti-TV:stä katsottuna tasaista (molemmat teki yhtä monta maalia varsinaisella).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös