La 19.5.2012 klo 14.30 Välierä: Venäjä - Suomi

  • 57 645
  • 167
Tila
Viestiketju on suljettu.

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Mitä vittua täällä ihmetellään? Vastassa oli kaikkiaan kovempi nippu kuin vuosiin. Bolt voittaa Hartosen! Huomenna vaan pronssia kaulaan!
 

Kiekkovelho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Voittaja ei sinänsä ollut yllätys, jos katsoo vaikka materiaaleja ja venäjän suorituksia tätä ennen. Suomenhan pitäisi pelata lähes täydellinen peli joka osa-alueella ja venäjän epäonnistua jossain määrin, jotta suomi voittaisi. Suurimaalinen voitto ehkä se pieni yllätys.

Maalivahdeista vielä, että ne ovat kyllä enemmän tai vähemmän kaiken murjonnan alla jos joukkue häviää.
Se on lähes joka kisat kun jossain vaiheessa suomen vahteja syytetään tappioista. Helppo sanoa venäjän maalivahdin olevan parempi kun päästä kaksi ja toinen kuusi.

Mutta todellisuushan on se, ettei suomella ollut juuri sellaisia paikkoja, tai sen tason laukojia/tekijöitä omista paikoistaan, josta venäjän supertähdet esim. maalit teki. Jos olisi ollut, ei olisi venäjän häkkärikään niitä kiinni ottanut.
Esim. se Ovechkinin maali oli niin täydellinen, kova, nopea ja yllätyksellinen veto, ettei sellasta olisi juuri kukaan torjunut, eihän sellaista vetoa edes pidä torjua, veisi jo hohdon koko maalinteosta, jos siellä täydellinen muuri seisoisi.

Monasti ei myöskään muisteta, ettei se vastustajankaan maalivahti kaikkea kiinni ota ja sen piikkiin ei yleensä pistetä mitään, vaikka menisi helppokin.
4-1 tilanteessa oli Vehasenkin vaikea varmasti olla enää huippuiskussa, kun muun joukkueen taso laski ja usko meni.
Mielestäni oli Vehaselta hyvä peli ja tappio johtui selkeästi kenttäpelaajista.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Ihmettelen sitä, että miksi Jalonen ei ota koskaan aikalisää? Taitaa olla Vancouver 2010 silloin kesken ekan erän raiskauksen ainut kerta, jolloin Jalonen on maajoukkueessa aikalisän ottanut. Miksiköhän Jaloselle se aikalisän ottaminen on niin vaikeaa?

Toinen asia se, että miksi Jaloselle se maalivahdin vaihtaminen on niin vaikeaa? Sama juttu, taitaa olla Vancouver 2010 silloin kesken ekan erän raiskauksen ainut kerta, jolloin Jalonen on maajoukkueessa maalivahdin vaihtanut, ellei se maalivahti ole loukkaantunut kesken pelin.

Ihmettelyn aihe 1: nykyään kaikki turnaukset ovat jotain tv-pelejä, joissa on 2-3 pitkää mainoskatkoa per erä jolloin peli on poikki. Aikalisällä ei ole enää entisenlaista merkitystä, kun koko ajan on vastaavia taukoja. Toki sen joskus voisi ottaa esim. loppuhetkillä vain taatakseen ykköskentälle lepoaikaa.

Ihmettelyn aihe 2: tätä olen ihmetellyt minäkin. Viimeistään 4-1 -tilanteessa olisi voinut pistää Rämön maaliin ja antaa Vehasen keskittyä pronssipeliin, jos mies siinä pelaa. Jos taas ideana on antaa Rämön pelata pronssipeli, niin sitten on aika lailla sama, mutta luultavasti Vehasella mennään loppuun asti.
 
Helvetin kova joukkue Venäjällä. Malkin on jotain uskomatonta, dominoi Suomea tänään miten tahtoi. Ja ne hetket kun Venäjä pääsi pyörittämään heidän kaunista taitokiekkoa - aijai. Ovechkin ja Semin pelasivat mielestäni hyvän pelin, toisin kuin moni oletti. Varly oli myös aivan loistava, teki suorastaan pari ryöstöä ensimmäisessä ja toisessa erässä.

Ei Suomi mielestäni Vehaseen tänään kaatunut (ehkä?), vaan oli yksinkertaisesti paskempi joukkue. Vehanen ei tosin myöskään pitänyt Suomea torjunnoillaan pystyssä. 2-1 ja 3-1 -maalit lipsahtivat mielestäni vähän turhan helposti. Väänäsen Ossilta ja Järviseltä turnauksen paskin peli puolustuspäähän huonoon aikaan. PIG-ketju oli myös suorastaan huono.

Pesosesta vielä erikseen: hyi vittu. Joka tilanteessa, missä on rähmällään heikon pelaamisensa tai filmauksensa takia suuntaa hän katseensa tuomareihin ja usein levittää jopa anelevasti kätensä. Oksettava pelaaja kaiken kaikkiaan, toivottavasti en enää ikinä nää häntä leijonissa.
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Mutta todellisuushan on se, ettei suomella ollut juuri sellaisia paikkoja, tai sen tason laukojia/tekijöitä omista paikoistaan, josta venäjän supertähdet esim. maalit teki.

Tästä eri ja samaa mieltä. Kyllä Suomella paikkoja oli ihan samanlailla kuin Venäjäläkin. Saman tason laukojia ei vain meillä ole. Yläputken alle pitäis osata kohottaa. Ne kädet... Olemme kädetön maa...
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

anonima

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Miksi vuonna keppi ja kivi käydyn sodan pitäisi ketään enää vituttaa? Past is past.

Miksi jollakulla on oikeus kyseenalaistaa toisen vitutus? Tai isänmaallisuus? Ehkä siksi, että on valmistunut Tampereen yliopiston sosiologian laitokselta?

Suomella ei ollut mitään jakoa. Vehikseltä huono peli ja kun omalla tasolla ei oltu kuin ensimmäiset viisitoista minuuttia niin näin käy. Huomenna otetaan pronssit ja saadaan kajauttaa, ah Maamme-laulu.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
3-1-maalissahan Ovetshkin pääsi ampumaan paraatipaikaltaan. Juuri tuolta paikalta hän tekee NHL:ssäkin maaleja. Ei siinä Vehasella ollut mahdollisuuksia.
 
3-1-maalissahan Ovetshkin pääsi ampumaan paraatipaikaltaan. Juuri tuolta paikalta hän tekee NHL:ssäkin maaleja. Ei siinä Vehasella ollut mahdollisuuksia.

Juurikin näin. Huolimatonta puollustamista ja olisi ollut mailalla pelattavissa pois veto mutta ei. Oli päivän kunto tai kiinnostus mikä hyvänsä niin tuosta paikalta Ovetshkin laittaa kyllä kiekon aika kovalla prosentilla maaliin. Ja tänään kiinnosti.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
3-1-maalissahan Ovetshkin pääsi ampumaan paraatipaikaltaan. Juuri tuolta paikalta hän tekee NHL:ssäkin maaleja. Ei siinä Vehasella ollut mahdollisuuksia.

Höpöhöpö.

Ove veti ylös, Vehanen veti maihin. Vehanen oli niin kuutamolla kuin molari vain voi olla koko pelin ajan. Joskus molari antaa mahdollisuuden huonommallekkin voittaa, tänään noin ei käynyt.

Mikä mahtoi olla suomen torjunta% tänään, 70 tai jotain? Kyllä tänään kaaduttiin pelaavaan maalivahtiin, onneks huomenna on päivä uus.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Joopa joo.. Ennemmin pelissä näkyi se, että siinä missä Venäjällä oli pari ketjullista näitä malkineita, ovetskineja, datsjukeja, seminejä yms., Suomella oli Koivu ja Filppula. Tällaiset mutkat suoriksi-heitot ovat juuri niitä kaikkein vittumaisimpia: ainoa eri korin jätkä tuolla kentällä oli Malkin - loput NHL-ukot ihan tasavertaisia pl. vaisu Jokinen, mutta oliko tämä yllätys?

No ei nyt kuitenkaan lähdetä keulimaan suomalaisten tasolla. Koivu ja Filppula ovat NHL:ssä hyviä pelaajia, mutta kumpikaan ei ole sellainen pelaaja joka pelejä yksilösuorituksillaan tai varsinkaan vedoillaan ratkaisee. Venäjällä tuollaisia pelaajia oli 4, joista se yksi erottui sitten vielä niitä muita enemmän.

Siihen on syynsä että Ovechkin on tehnyt ~50 maalia kaudessa, Malkin ~90p kaudessa ja Filppula sekä Koivu sellaista 15-20 maalia.

Kärjistetysti Koivu&Filppula tekevät vähän enemmän(10-20) pisteitä parhaimmillaan kuin Malkin&Ovechkin maaleja kaudessa.

Filppula ja Koivu ovat kuitenkin pelanneet hyvät kisat ja täyttäneet paikkansa, mutta joko saman tasoisia pelaajia pitäisi olla enemmän tai mieluiten sitten vielä se 1-2 huipputähteä, joilla löytyisi varsinkin sitä maalintekovoimaa.

Suomi joutuu aina tekemään paljon enemmän töitä maaliensa eteen, Suomi tekee vastustajan maalivahdista paremman, jne. Tämä johtuen siitä että ei ole, eikä ole ollut vuosiin sitä vaadittavaa maalintekotaitoa, pl. Selänne parhaimmillaan.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Vähän turhaa tietysti heitellä näitä äijiä mihinkään koreihin, kun joukkuelajissa se ei aina totuutta kerro, mutta onhan se vähän niin, että kahden pelitapaansa noudattavan ja taktisesti tasavertaisen joukkueen kohtaamisen voittaa yleensä se, jolla on paremmat yksilöt. Suomella on NHL:ssä runkopelaajia sekä muutamia huippupelaajia. Tähtistatusta voi kai sovitella jollekin Rinteelle. Venäjällä sen sijaan on yksi kiistaton supertähti, joka ratkoo parhaimmillaan pelejä yksin, ketjullinen tähtiä ja siihen päälle vielä niitä KHL-tähtiä ja änärin runkopelaajia. Kai tuo ero jossain näkyy, jos kurittomuutta ei ilmene, eikä Suomen veskari pelaa unelmaottelua.

Koivu ja Filppula ovat loistavia pelaajia, mutta olen samaa mieltä eaglen kanssa, että heille pitäisi olla samantasoisia kavereita pariin kenttään tai edes yksi malkin/crosby/selänne kaveriksi. Esim. Filppula-Koivu-Ruutu on varmasti aika ideaali ketju Sotshiin, mutta mistä revitään toinen samanlainen? Neloseen ja kolmoseen riittää kyllä vaihtoehtoja.
 

Acid

Jäsen
En ymmärrä. Pelin katsoin ja tuloksen olen tarkistanut moneen kertaan. En silti voi uskoa tätä. Petri "Jumala" Vehanenhan ei päästä 5:ttä maalia vaikka ei olisi yhtään pakkia kentällä. Toisaalta nyt meni 6 eli kai se sitä sitten tarkoitti ettei voi mennä 5, mutta enemmän kyllä menee tuolle imurille. Vehanen suli totaalisesti kun joutui vähän torjumaan muita kuin löysiä rannareita puolesta kentästä. Olisi mielenkiintoista kuulla nyt tältä yhdeltä Vehas fanilta, että kuinka tämä on mahdollista. Onko nyt vika joukkueessa, kun aikaisemmin oli maalivahdissa?
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
JEVGENI MALKIN PRESIDENTIKSI! Puhutaanhan kuitenkin maailman toiseksi parhaasta kiekkoilijasta. Ei haittaa yhtään.

PS. Huomenna Tsekille naamaan.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Hahaha! Ei voi kun nauraa muutamalle yllä olevalle jokeri-fanin itkunsekaiselle hössötykselle;)
Oma kristallipallo ja enne-uni kertovat että tänään tulee selkään. Punakone läpsytteli puolivaloilla?(en tiedä kun en katsonut) Norjan kumoon antaen suomelle sen käsityksen että homma ei toimi ja jotta ovat tänään täydessä tikissä.

Peli varmaankin on suomen hallussa suuren osan aikaa mutta viimeistelytehokkuus+ venäjän 10 päästettyä maalia koko turneessa kielii pahaa. Ja sitten taas itänaapurin kärjillä on niin vaaralliset laukaukset että montaa paikka ei välttämättä tarvita.

Sehän meni täysin mun palloni mukaan plus että ei ollut Vehaselta paras mahdollinen päivä, mutta Malkin ja Ove on aikamoisia pelimiehiä.
 

JofaPlayer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Samanlainen vitutus jääkiekossa maajoukkueen osalta viimeksi 2010 Vancoverin välierästä...Tällä kertaa ei ollut sentään pelillinen raiskaus vastustajalta ja tuloskin antaa vähän väärää kuvaa pelin hallinnasta. Oli Väänäsen luistinomaria sun muuta...

Turha selitellä, kaveri oli pirun kova ja Slovakialta vaaditaan todellinen ihme jos voiton haluavat ottaa. 4-1 maalista eteenpäin ei muistu mitään tiettyä tilannetta mieleen ( muu kuin Granlundin maali ), sen verran mieli meni maahan ja katse löi tyhjää siinä kohti kun tajusi että finaaliin pääsy kotikisoissa tarvitsisi todellisen ihmeen. 2-1 tai 3-1 vikalle erälle mentäessä olisin vielä uskonut todella että Suomi nousisi vähintään maalin päähän / tasoihin vikoille minuuteille mennessä, mutta viimeistään 4-1 maalin jälkeen peli meni aivan sekaisin.

Varlamov vei Vehasta, mutta maalivahtipeli ei ollut kaikkein suurin syy häviöön. Venäjä oli vaan niin kova viimeistelemään, että ei omista joukoista tarvitse epäonnistujua juurikaan etsiä vaan oltiin huonompia.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Kai se on myönnettävä, että Suomen pelikirja-jääkiekko hävisi taidolle, ihan vaan taidolle. Kun taitoa on riittävästi niin mikään taktiikka ei välttämättä pysty pysäyttämään. Jevgeni Malkin on ollut pelaaja, jota mikään taktiikka ei ole tässä turnauksessa pystynyt pysäyttämään. Malkinia on myös tukemaan taitavia pelaajia, kuten Ovechkin, Semin, Datsyuk, Zherdev, Shirokov ja Popov. Suomen pelaajamateriaali ei ollut riittävän hyvä kisaamaan voitosta nyt. Venäjä oli myös taktisesti kypsä joukkue ja pelasivat kurinalaisesti läpi ottelun.

Mielestäni kuitenkin Venäjän pakit pääsivät liian helpolla. Sen piti olla vastustajan heikkous, mutta minun silmääni Suomi ei painostanut tarpeeksi heitä. Maalivahdin piikkiin en laittaisi noita maaleja. Ihan tekijämiehiä siellä toisella puolella oli ja välillä maalivahti tarvitsee myös tuuriakin. Ei ole kuitenkaan syytä pistää päätä pensaaseen, sillä Suomelta ei voi joka vuosi odottaa kultamitalia. Mitalipeleihin pääsy on todella kova saavutus ja vielä voivat pronssit napata muistoksi.

Ihan vain mietiskelen, mistä Suomeen saadaan vastaavanlaisia yksilöitä, joita Venäjällä on? Suomen tästä joukkueesta puuttui huippuyksilöitä, jotka kykenevät ratkomaan henkilökohtaisella osaamisellaan pelejä. Ei välttämättä ole tulevinakaan vuosina huippuyksilöitä Suomella ja joukkuepeli on tärkein ase jatkossakin. Selänteen, Kurrin ja Jokisen uraa pitää vain arvostaa sillä he olivat lähes ainoita huipputason maalintekijöitä parhaina vuosinaan.
 

Kiekkovelho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tästä eri ja samaa mieltä. Kyllä Suomella paikkoja oli ihan samanlailla kuin Venäjäläkin. Saman tason laukojia ei vain meillä ole. Yläputken alle pitäis osata kohottaa. Ne kädet... Olemme kädetön maa...

No joo totta, olihan suomellakin paikkoja, vaikka tietysti yksilötaidolla Oviekin pääsi omaan paikkaansa, johon heikompi ei olisi päässyt ja vielä jäätävä ratkaisu päälle.
 

KJR_63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa. LA Kings
Lisäksi nyt Venäjäkin pelaa "pelikirjajääkiekkoa," he pelaavat kurinalaisesti molempiin suuntiin. Ei se ole enää pelkästään taitojoukkue.
 

Kiekkovelho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
3-1-maalissahan Ovetshkin pääsi ampumaan paraatipaikaltaan. Juuri tuolta paikalta hän tekee NHL:ssäkin maaleja. Ei siinä Vehasella ollut mahdollisuuksia.

Juuri näin ja lähtee leikkaamaan vielä keskialueelle päin, jolloin Vehasen on pakko liikkua keskemmälle ja jos olisi peittänyt yläkulmat, tilaa olisi alhaalla ja ylöshän on vaikeampi osua, joten luonnollista peittää minkä voi ja olla parhaassa asennossa. Täällä ei juurikaan tuollaisia vetoja ole nähty, ja onhan kaveri tuossa asiassa nhl:kin parhaita, eli oli peliliikkeenä hienoa katseltavaa.

Toisessa semissä nähtiin mikä on maalivahdin maali kun slovakia teki ensimmäisen maalin, nämä olivat kaukana siitä.
 

Acid

Jäsen
Sehän meni täysin mun palloni mukaan plus että ei ollut Vehaselta paras mahdollinen päivä, mutta Malkin ja Ove on aikamoisia pelimiehiä.
Kuinka on mahdollista, että sankarisi päästi 6 maalia? Sinun mukaasi Vehanen ei päästä 5:ttä maalia vaikka kentällä ei olisi yhtään pakkia. Vehanen oli paska. Tuossa se ero näkyy, kun joku loistaa jossain EHT hömpötyksissä ja ne oikeasti kovat jätkät NHL:ssä.
 

Sääksi

Jäsen
Jotenkin tähän keskusteluun sopii mainiosti Vehasen oma kommentti tämän päivän Länsi-Suomessa.

"Ei ole tullut vielä maaliakaan, jota en olisi suihkussa ottanut pelin jälkeen kiinni"

Omasta mielestäni koko Suomi oli näissä kisoissa ihan vitusti Venäjää huonompi ja oikea joukkue taistelee kullasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös