La 19.5.2012 klo 14.30 Välierä: Venäjä - Suomi

  • 57 672
  • 167
Tila
Viestiketju on suljettu.
Liikaa tuli tyhmiä jäähyjä, vaikka jotkut niistä tulikin heppoisesti. Koivulta taisi olla bensa lopussa tänään. Jalonen yritti kyllä viilata ketjuja tänään, mutta en huomannut juurikaan vaikutusta. Jotenkin tuntui että luovutettiin liian helpolla tänään. Immosen ketju ei oikein onnistunut koko kisoissa, tässä on yksi iso syy. Yhdellä ketjulla on vaikea voittaa. Kontiola sentään yllätti positiivisesti tänään. Yllätti muuten Hietasen valinta kolmen parhaan suomalaispelaajan joukkoon. Filppula tuntui jäätyvän siinä av-hyökkäyksessä. Siinä olisi pitänyt saada kiekko pömpeliin.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eihän ne Suomen vedot menneet edes Varlamoville asti. En nähnyt yhtään edes pelastukseksi laskettavaa torjuntaa häneltä.

Tästä kyllä samaa mieltä. Ei Suomi päässyt kunnollisiin maalipaikkoihin ottelussa juuri ollenkaan, ja kun pääsi, laukaukset menivät järjestään joko yli tai ohi. Ei Varlamovin tarvinnut todellakaan ihmeitä esittää tänään.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Filppula ei jäätynyt, vaan Nikulin heittäytymällä karvasi kiekon pois hänen lavastaan.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Että semmoinen matsi.

Itse asiassa Suomi ei ollut edes pelillisesti ihan noin paska mitä numerot kertovat, mutta kuvaavaa oli, että sekä Koivun 1. ketju ja tähän asti paras pakkiparimme Väänänen-Järvinen olivat omalla alueella aivan vastaantulijoita Malkinia vastaan. Tämän kauden maailman parasta pelaajaa ei pysäytä koivut ja väänäset, saati sitten jotkut jaakolat ja vehaset.

Venäjä oli myös asiallisesti valmennettu eli ei tullut sieltä tasoitusta ja kun pelaajamateriaalin ero on mitä on, eikä Suomen veskari venynyt ihmeisiin, niin eipä ollut mitään jakoa. Vastaan pyristelemistä ja siinä kaikki.

Jalosen täydellisesta reagoimattomuudesta tappio-asemassa voisi kyllä vittuuntua, jos siihen ei olisi jo tuurtunut. Ei aikalisää, ei veskarin vaihtoja, ei mitään (pl. jokin yksittäinen ketjumuutos). Ei Suomi tänään siis varsinaisesti valmennukseen kaatunut, mutta toi Jukan tyyli ottaa turpasaunoja vastaan edes yrittämättä mitään on kieltämättä erikoista koutsaamista.

Ei voida lähteä myöskään siitä, ettei huonomman pelaajamateriaalin Suomella ole mukaa varaa ottaa 2-3 jäähyä per matsi, eli alivoiman pitää parantua. Nyt yksikin jäähy on aina joku katastrofi Jalosen jengille.

Mutta ei nyt silti mikään megavitutus ole päällä, koska jengien tasoero oli vaan niin suuri, ettei jälkispekulointi tämän enempää nappaa.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Kyllähän Jalonen sekoitti ketjuja aika paljonkin, en usko sillä enempää saatavan positiivista aikaan. Olisin itse halunnut Joensuun, Pilhströmin ja Komarovin isompaan rooliin, mutta silloin oltaisiin rikottu ne hyvin pelanneet. Pyörälä ei tuntunut pääsevän missään vaiheessa mihinkään. Tuppurainen olisi ollut nopeana kaverina parempi vaihtoehto, mutta kyllähän se sentteri aina houkuttaa.

Rämöä toivoin maaliin 4-1 tilanteessa. Olisi saanut sitten joko Vehanen keskittyä jo huomiseen tai vaikka täten herätelty joukkuetta. Tosin aika se ja sama tuossa vaiheessa, koska kyllähän Suomella ihan yritystä oli. Tänään vastustaja oli vain selvästi parempi joka osa-alueella, sitä ei voine ketää kiistää.

Datsjuyk on kyllä kova kaveri. Tuntui, ettei se oikein viitsinyt edes luistella, kun oli silti niin paljon parempi. Nyt tuntuu, että Venäjälle finaali on vain alkulämpöön verrattava, mutta eikös Tshekki hiljattain juuri kurmoottanut Venäjää finaalissa?
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Siis..? Semin kuuluisi kirjoittaa siellä Amerikassa Syomin, ei Sjomin. Sjomin on kirjoitusmuoto vain suomeksi, Syomin englanniksi. Yashin lausutaan englanniksi Jashin, Syomin lausutaan Sjomin.

Ja kuten kirjoitin tuonne äänestyksen puolelle, Semin on siis poikkeustapaus, kuten Fedorov ja Kovalevkin. Nämä nimet ovat käännetty englanniksi väärin, ehkä tahallaan tai sitten vahingossa.

Sitähän sä kysyit. Eli sitähän mä tarkotin. Siksi Seminiä ei kirjoiteta Sjomin, koska sitä ei englanniksi lausuttaisi kuten suomeksi. En tiedä miten pystyit sen noin päin kääntämään. :) Eli kun joku kertoi, että Semin lausutaan Sjomin, ajattelin vastata että sen kirjoittaminen kyseisellä tavalla ei sopisi englannin lausumiseen. Siksihän Jashin on "vaihdettu" fiksusti Yashiniksi.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Eihän ne Suomen vedot menneet edes Varlamoville asti. En nähnyt yhtään edes pelastukseksi laskettavaa torjuntaa häneltä.

Taysin samaa mielta. Suomi ei edes kunnolla paassyt kokeilemaan Venajan veskaria. Ja meidan poikien laukaukset ovat aivan liian heppoisia ja hitaita venalaisten huppuihin verrattuna. Kudit ovat nopeita ja ne menee 150km/h.

Siina on se valtava ero.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Eihän ne Suomen vedot menneet edes Varlamoville asti. En nähnyt yhtään edes pelastukseksi laskettavaa torjuntaa häneltä.

Varlamov otti tänään about 5-6 selkeää maalipaikkaa Suomelta pois loistavalla lähitilannepelaamisellaan... Kyllä se nyt vaan veti Suomen hyökkääjiä vastaan ns. pidemmän korren ja vei Vehasta ku litran mittaa veskareiden vertailussa!
 

Micqou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Avs, Mikko Rantanen, (HPK)
Kyllähän peli ratkesi tänään suurilta osin siihen että tänään sattui venäläisillä uppomaan lähes jokainen veto, eikä vähiten sen takia ettei todellakaan ollut mikään Vehasen paras päivä. Noh, kerrasta poikki järjestelmässä on molemmilla se 40-60% todenäköisyys viedä ottelu joten välillä näitä joudutaan häviämään, eikä edes viime vuoden mestaruuden takia kauheasti tällä hetkellä harmita.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Oikein nähty....

Varlamov otti tänään about 5-6 selkeää maalipaikkaa Suomelta pois loistavalla lähitilannepelaamisellaan... Kyllä se nyt vaan veti Suomen hyökkääjiä vastaan ns. pidemmän korren ja vei Vehasta ku litran mittaa veskareiden vertailussa!

.....arvon Salama. Kyllä MM-skabojen ykkösveskari torjuu Venäjän maalilla, ei siitä pääse yli eikä ympäri.

Kaikkiaan täysin ansaittu voitto Venäjälle, turha rutista. Keskittymiseen pronssiotteluun jäi onneksi riittävästi aikaa verrattuna Tsekinmaahan ja Slovakiaan. Toivottavasti J. Jalonen ymmärtää "arpoa" kaikki kultamunat samaan koriin (Granlund - Koivu - Filppula).
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Oli sellainen peli, ettei edes vituta. Alku lähti upeasti, mutta fiilis oli, että pitäisi jaksaa kolme erää. Vehanen ei tehnyt game savereita ainuttakaan, eli ei ollut pelin päällä mielestäni, vaan hänellä oli huono päivä. Varlamov ei välttämättä ollut kauhean hyvä mokke hänkään tänään, mutta saahan sitä pommittaa vaik kuin, kun pommitus kilpistyy kuvitelmaan, että kiekko menee mokesta läpi tai jotain muuta vastaavaa. Mertaranta nyt hokee loisteliaiksi paikoiksi melkein kaikkea, mikä maalia kohden liikkuu.

Parhaansa Leijonat yritti, jokainen, mutta alun jälkeen alkoi usko menemään, etenkin, kun ekan erän lopussa Venäjä meni ohitse jo. Uskon, etteivät pelaajat enää luottaneet sataprosenttisesti Vehaseen. Siellä oli sellaisiakin maaleja, että Vehasen olisi pitänyt kyetä ne torjumaan. Kaikki ei ollut Malkinin häikäiseväisyyttä.

Pronssista kisatessa pitää saada henki päälle. Tuli sieltä Tsekki tai Slovakia, niin helppo peli ei tule olemaan ja pronssi on aina pronssi ja kuten toimittaja totesi, niin ei kotikisoissa ole mitalia vielä tullut. Nyt sais luvan tulla ja siihen uskon.

Venäjä oli niin paljon parempi, kun mokoma pelasikin joukkueena, että ei tässä kannata alkaa ketään kummoisemmin haukkumaankaan meikäläisistä. Jos Vehanen laitetaan huomenna maaliin, niin uskon, että hoitaa homman kotiin. Jos Rämö laitetaan, se olisi mielenkiintoista muuten nähdä. Mulle käy kumpi tahansa. Pronssi voitetaan!
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Pari ranskalaistyyppistä seitinohutta näin iltapäivän lopuksi:

- Suomi aloitti rohkeasti ja ensimmäinen vartti mentiin meidän komennossa. Bonuksena mukavalla pompulla tehty Niskalan maali.

- Malkin sai paikan. Malkin teki maalin.

- Väänänen sai liian helpon jäähyn, jonka aikana Malkin sai paikan. Malkin teki maalin.

- Malkin kaatui ilkeästi laitaan päin ja Järvinen sai aiheettoman jäähyn, joskin tilanne oli "sen näköinen", että tuomari varmasti ihan vilpittömästi luuli viheltävänsä selvän kampituksen pois.

- Venäjä sai pelin hallinnan itselleen pari viimeisen viivan kohtien ansiosta.

- 1. erätauko: ei hätää, rivit kuntoon, voidaan nousta

- toisen erän alku: ei auta mikään, Venäjä sai pelihuumorin päälle

- Ovetshkin sai paikan. Ovetshkin teki maalin.

- Koivu otti vitutuskakkosen. Malkin sai paikan. Malkin teki maalin.

- Peli oli selvä. Tämän jälkeiset tapahtumat ovat minusta aika yhdentekeviä minkään suhteen.

***

Jos johonkin yksittäiseen asiaan pitäisi kiteyttää Venäjän voitto, on se Jevgeni Malkin. Venäjä oli kokonaisuudessaan hyvä, muttei kuitenkaan ihan noin paljon parempi ilman Malkinin huikeita otteita. Malkin oli paikalla, kun pienillä pompuilla oli merkitystä ja panokset pöydällä ja käänsi laivan heidän kurssiinsa.

Vehanen ei pelannut elämänsä peliä, mutta sitä ei tehnyt joukkue edessäkään. Joensuulle ja Konnalle puhtaat paperit minulta. Muilta todella hampaaton iltapäiväpuhde.

Hyvä JOUKKUE meni finaaliin. Venäjää on mukava katsoa, kun heillä kulkee. Ensi vuonna uusi yritys.

EDIT:
Filppula ei jäätynyt, vaan Nikulin heittäytymällä karvasi kiekon pois hänen lavastaan.
Filppula oli parhaalla vetosektorilla ja hänellä oli aikaa ampua ennen Nikulinin heittäytymistä. Kuti jäi jostain syystä piippuun ja hän päätti siirtää vielä rystylle (ja kai hakea syöttöä). Tässä vaiheessa Nikulin ehti väliin.
 
Viimeksi muokattu:

Jääkuutio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins + ex-Kiekko-Espoo
Filppula ei jäätynyt, vaan Nikulin heittäytymällä karvasi kiekon pois hänen lavastaan.

Sama, tää oli juuri niitä tilanteita, että epäonnistuneen laukauksen jälkeen vastaavasti itkettäisiin että "miksi ei malttanut syöttää kun kaveri oli ihan vapaana"... Nikulinilta hienosti pelattu tilanne.
 

Viuhula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei jäänyt paljoa jossiteltavaa, toinen oli selvästi parempi. Koskahan Suomen juniorimylly tuottaa edes yhden pelaajan, joka osaa laukoa kiekkoa kuten Malkin?

Vähän tuli mieleen 2008 MM-välierä, Venäjä pelasi joukkueena, ei yksilöinä. Tänään, eikä 2008 ollut leijonilla nokankoputtamista, sen verran kuitenkin on sitä henkilötaitoa enemmän itänaapurilla.

Vehasta ei kauheasti voi syyttää, toki ei olallekaan taputella. Ovechkinin maali kuitenkin olisi noista kuudesta kyllä pitänyt torjua, se mielestäni noista menee eniten Vehasen piikkiin, jos joku. Mutta kuten moni muukin edellä, niin mielestäni Rämö vaan häkkiin huomenna torjuun himmeämmät mitalit kotiin.
 

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
Kannattaa muistaa, että Venäjä meni finaaliin pelkästään siksi, että muun muassa Pekka Rinne, Joni Pitkänen ja Tuomo Ruutu kieltäytyivät tulemasta joukkueen avuksi. Jollain ihmeen keinolla (lahjonta, uhkailu?) neukut saavat parhaat pelaajansa mukaan MM-kisoihin, tällä kertaa Jevgeni "doping" Malkin onnistui kisoissa, joten neukuille suosiolliset tuomarit ja huippuvireinen Jevgeni "doping" Malkin olivat liikaa varamiehiselle Suomelle.
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Aijai, käsittämättömän ihana joukkue tuo Venäjä silloin kun ne todella pelaa. Sitä yksilötaidon määrää...ihan tässä herkistyy, sniif!

Mutta ei siinä. Suomea ei tänään olisi pelastanut kukaan eikä mikään. Itseasiassa epäilen että Venäjä olisi tänään voittanut minkä tahansa joukkueen tältä planeetalta, sen verran oli jäätävä esitys heiltä. Varma mestari.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Aijai, käsittämätön tuo Venäjä silloin kun ne todella pelaa. Sitä yksilötaidon määrää...ihan tässä herkistyy, sniif!

Mutta ei ei tänään olisi pelastanut kukaan eikä mikään. Itseasiassa epäilen että Venäjä olisi tänään voittanut minkä tahansa joukkueen tältä planeetalta, sen verran oli jäätävä esitys heiltä. Varma mestari.

Ehei, täällä on jo kerrottu, että Venäjällä ei ole kauhistuttavasti esiin nousevia yksilöitä eikä NHL-tähtiä, jotka tuhoavat jääkiekon. Mitä nyt yksi pistepörssin voittaja, joka tarvitsee puoli sekuntia maalin tekemiseen, ja pari kentällistä muita.

Takaisin todellisuuteen: jos tuolla lailla jatkavat, niin mestaruus tulee kyllä. Ei voittajasta kahta sanaa, vaikka Vehanen ei nyt pystynyt seisomaan päällään 60 torjunnan edestä ja Koivun idioottimainen B-junnuhermot -kostojäähy taittoi sitten kamelin selän.

Pronssikin on Suomelle ihan kelpo saavutus tuolla joukkueella, joten sen luulisi kiinnostavan. Ei vielä tänään, mutta huomenna.
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Takaisin todellisuuteen: jos tuolla lailla jatkavat, niin mestaruus tulee kyllä. Ei voittajasta kahta sanaa, vaikka Vehanen ei nyt pystynyt seisomaan päällään 60 torjunnan edestä ja Koivun idioottimainen B-junnuhermot -kostojäähy taittoi sitten kamelin selän.

Tuota Koivun aivopierua on kommentoitu yllättävän vähän, vaikka se oli Kapteeni Taydellisyydeltä todella hölmö ratkaisu. Jälkikäteen ajatellen ei peli siihen ratkennut, mutta siinä vaiheessa olisi ollut vielä mahdollisuus takaa-ajoon.
Vehanen oli huono, mutta ei Suomi häneenkään kaatunut.
Tässä pelissä vaan näkyi karusti ero NHL:n ykkösketjun miesten (Malkin, Ovetskin, jne..) ja 2.-3.-ketjujen miesten (Koivu, Jokinen, Filppula) välillä.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Kannattaa muistaa, että Venäjä meni finaaliin pelkästään siksi, että muun muassa Pekka Rinne, Joni Pitkänen ja Tuomo Ruutu kieltäytyivät tulemasta joukkueen avuksi.

Oh-la-la! Nain yksinkertaista se olisi ollut. Kerro lisaa, hyva veli.
 

Flip#51

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tässä pelissä vaan näkyi karusti ero NHL:n ykkösketjun miesten (Malkin, Ovetskin, jne..) ja 2.-3.-ketjujen miesten (Koivu, Jokinen, Filppula) välillä.
Joopa joo.. Ennemmin pelissä näkyi se, että siinä missä Venäjällä oli pari ketjullista näitä malkineita, ovetskineja, datsjukeja, seminejä yms., Suomella oli Koivu ja Filppula. Tällaiset mutkat suoriksi-heitot ovat juuri niitä kaikkein vittumaisimpia: ainoa eri korin jätkä tuolla kentällä oli Malkin - loput NHL-ukot ihan tasavertaisia pl. vaisu Jokinen, mutta oliko tämä yllätys?

Huono matsi Suomelta, mitään yksittäisiä syntipukkeja on turha etsiä silloin kun vähän kaikki menee mönkään. Pakit ei terävimmillään, veska ei tee gamesavereita, hyökkääjät eivät saa paikoista sisään. Vastaavasti kun vastustaja on huippuluokkaa ja pelaa erinomaisen pelin, tulos on nähdyn kaltainen.

Ei syytä lynkata Koivua, Väänästä, Vehasta ja kumppaneita.
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
. Muistakaa mitä tarkoittaa voissa paistaminen ja kuinka paljon kutakin vituttaa se, että sota hävittiin ja kuinka siitä jälkeenpäin on koulussa meille valehdeltu, että otettiin torjuntavoitto..

Miksi vuonna keppi ja kivi käydyn sodan pitäisi ketään enää vituttaa? Past is past.

Itse asiaan: Suomelle nähdyn pelin perusteella hatunnosto. Joukkue väänsi ihan hyvin, mutta ei tuollaisella kyläsarjan materiaalilla ja yhdellä teinitähdellä tosipaikassa selätetä tosissaan pelaavaa Venäjää. Jos Suomella olisi ollut huono päivä, niin rybyt olisivat takoneet kympin rikki aivan varmasti. Huomenna pronssia ja edes vähän hyviäkin muistoja matkaan.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Eihän ne Suomen vedot menneet edes Varlamoville asti. En nähnyt yhtään edes pelastukseksi laskettavaa torjuntaa häneltä.

Tämä on ihan totta. Toisaalta myös vaikka Vehaseen ei sinällään kaaduttu, niin eipä Petriltäkään näitä venymisiä nähty kovin montaa. Näin nopeasti tulee mieleen ainoastaan herrasmiespelaaja Perezhoginin nollaaminen ensimmäisessä erässä. Ei Venäjä mitää rumputulta järjestänyt (23 laukausta), vaikka paikat toki pääasiassa laadukkaita olivatkin. Tulee vain lähinnä mieleen kontrasti siihen miten Lehtonen naulattiin täällä "merkityksettömän" USA-matsin jälkeen alkusarjassa.

linkki: Youtube.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Venäjä oli yllättävänkin ylivoimainen. Malkin on kyllä ihan liekeissä juuri nyt, eikä suomalaisista ollut pysäyttämään muutakaan tähtisikermää. Näkisin, että puolustusosaston puutteet ja hyökkäysmateriaalin kapeus koituivat Suomen kohtaloksi näissä kisoissa. Varsinkin Immosen peli oli järkyttävää katseltavaa (mikä sitä jalkaa oikeasti painaa?) ja iso syy sille, ettei Suomella ollut koko kisoissa mitään 2. ketjun statuksen ansaitsevaa kombinaatiota. 1. ketju on ollut hyvä läpi turnauksen lukuunottamatta paria ensimmäistä peliä.

No, pronssikin on tuolle joukkueelle kova saavutus. Tällä kertaa on jotain panostakin kun Koivun Mikon mitaliputkelle pitäisi saada jatkoa...
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Suomi pelasi ensimmäiset 15 minuuttia loistavasti, silloin olisi pitänyt naulata tämä peli muutamalla maalilla, mutta ei ja Venäläiset karkasi. Kokonaisuutena huono peli Suomelta ja Venäjä meni ihan ansaitusti finaaliin.

Toivottavasti huomenna jaksetaan pelata pronssi meille, niin turnee olisi mennyt ihan hyvin.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Ei niitä maailmanmestaruuksia joka vuosi viitsisikään ottaa, ensi vuonna sitten jo maistuisikin! Ihan ok peli Suomelta, Vehanen ei nyt juuri venynyt, mitä tietysti olisi tarvittu, mutta olihan tuossa ihan eväät voittoonkin tai vähintään numerollisesti tasaisempaan taisteluun. Pieniä ovat nämä marginaalit.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös