La 13.9.2014 Ässät - JYP

  • 11 546
  • 68

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
JYPin kanssa pelatut ottelut ovat olleet yleensä aina viihdyttäviä ja fyysisiä. Toivotaan samaa tänään, ja tietenkin Ässien voittoa ;)

En sanoisi, että ovat aina olleet, mutta viime kaudella erottuivat edukseen. JYPin pelityyli on säilynyt melko samana aina isä Riston ajoista, mutta mielestäni viime kauden Porin-peleissä oli jotain silmää miellyttävää lisävivahdetta.

Odotan ihan kelpo jääkiekko-ottelua millä tahansa mittarilla.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
JYPin pelityyli on säilynyt melko samana aina isä Riston ajoista, mutta mielestäni viime kauden Porin-peleissä oli jotain silmää miellyttävää lisävivahdetta.

Odotan ihan kelpo jääkiekko-ottelua millä tahansa mittarilla.
JYPin pelityyli on muuttunut niistä ajoista todella paljon. Kaukana ovat ajat jolloin JYP taklasi aktiivisesti. Kaukana ovat ne ajat jolloin JYP oli suoraviivainen. Nykyään JYPin pelityyli muistuttaa hieman Virran valmentaman KalPan pelityyliä mutta se on vain huomattavasti sekavampi.

Vähän luulen että tulet pelin tasoa ajatellen pettymään ja pahasti.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
En sanoisi, että ovat aina olleet, mutta viime kaudella erottuivat edukseen. JYPin pelityyli on säilynyt melko samana aina isä Riston ajoista, mutta mielestäni viime kauden Porin-peleissä oli jotain silmää miellyttävää lisävivahdetta.

Odotan ihan kelpo jääkiekko-ottelua millä tahansa mittarilla.

Kyllä valitettavasti peli on tullut hyvin kauaksi RD:n ajoista. Tylsää läpsyttelyä oli koko viime kausi, eikä luvassa liene suurta muutosta täksikään kaudeksi. Eilinen Sport-peli ei todellakaan tehnyt suurta vaikutusta. Kärkimiehet Tuppuraista lukuunottamatta aivan yössä ja sitä ei kyllä meidän sakki kestä. Toivottavasti tänään nähdään muutosta parempaan päin. Yksi asia on sanottava kuitenkin yhdestä meidän kärkimiehistä. Perrin oli suurinpiirtein ainoa, joka yritti taklata. Muut eivät varmaan uskalla uhmata Virtasen mahtikäskyä. Jokatapauksessa mielenkiinnolla odotan päivän peliä. Suosittelen kiinnittämään huomiota Boycen ketjuun ja Hännikäinen-Tuppurainen parivaljakkoon. Ikonenkin vaikuttaa vuotta valmiimmalta pelaajalta ja on iso osa JYP-hyökkäystä tällä kaudella.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
JYPin pelityyli on säilynyt melko samana aina isä Riston ajoista, mutta mielestäni viime kauden Porin-peleissä oli jotain silmää miellyttävää lisävivahdetta.
Oliko se lisävivahde se että Ässät voitti?

Virtasen jazz-kiekko bobbymcferrinmäistä tajunnavirtaa joka nojaa hitaisiin lähtöihin mutta johon tulee hetkittäin bassosoolona pari nopeaa lähtöä jotka tulevat RD:n ja Ahon aikana pelanneiden selkäytimestä.

Eilen JYP pelasi Sportia vastaan kolmannessa erässä puhdasta RD pystysuunnan riistokiekkoa. JYP voitti tuon erän 3-0.

Eiköhän JYP aloita taas jazz-kompilla. Yks, kaks, eiku..yks, kaks...eiku
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Onhan tämä hubaa aikaa, kun kausi taas alkoi. Ässiä vastaan on viime kausina ollut usein jänniä ja tiukkoja pelejä, ja pisteet etenkin Isomäestä ovat maistuneet paljonkin. Pidin paljon Ässien pelistä männä vuosina, ja juuri tämän pelityylin vuoksi olin sitten loppujen lopuksi tyytyväinen Ässien mestaruudesta (vitutti välierätappio aika pitkään, enkä suostunut tätä myöntämään, mutta ehkä alan vihdoin pääsemään tästä ylitse).

Eli Ässät vastassa. Ensimmäisen pelin JYPiltäkin näin vasta eilen tällä kaudella, ja jos nyt ihan rehellisiä ollaan, paljon pitää parantua hurrikaaninutuilla, jos pisteitä aiotaan hulluilta hitsaajilta viedä. Sport ei lopulta ollut ihan oikea mittari, vaikka osin positiivinenkin yllätys oli Sportin joukkue. Ei se nyt ihan sysipaska ollut, mutta ei kyllä JYPikään ihmeellisiä esittänyt.

Tuomarilinja... Mitä vittua? Joku tarkoituksenmukaisuus siinäkin pitäisi olla. Toki säännöt ovat säännöt, mutta aikamoiseksi sillisalaatiksi pelit menevät, jos jäähyjä tällä kaudella annetaan tällä tavalla. Kaippa tässä haetaan sitä, että pelaajat / valmentajat reagoisivat tähän, mutta jotenkin sekin epäilyttää. Minusta pieni kamppailu ja sääntöjen rajamailla pelaaminen kuuluu kamppailulajiin, pikku rottaa pitää saada pelata. Taito se on sekin. Mutta tämä nyt vain on minun mielipiteeni, ymmärrän kyllä, että jotkut ovat varmasti eri mieltä, enkä ala sitä näkökulmaa sinänsä haastamaan.

Summa summarum: terve taas Pori, kivat oli Jazzit ja parempi (tai vähemmän huonompi) voittakoon.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Kyllähän siellä kamppailupelaaminen sallitaankin ja maalin edustallakin saa hieroa naamaa ihan huolella. Mailalla rikkominen otetaan pois ja se on erittäin hieno asia. Koukut ja huitomiset. Ei kukaan käske pelaajia tekemään sitä. Tämä on ainoa oikea linja. Taklaamista ei olla kieltämässä, mutta se ylimääräinen, joka on kaukana kamppailupelaamisesta, otetaan pois.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Jatketaan tällä tiellä kun nyt varsin sisäsiistiksi veljeilyksi tämä meinaa mennä tässä ketjussa.
Eero Elo kyllä ihmetyttää itseäni tasaisin väliajoin. Eväitä tuntuisi olevan kovaksikin snaiperiksi, mutta jostain syystä ei vain millään lähde. Ja itse olen kuitenkin liigaa seuratessa todistanut muuan Joel Armian vaiherikkaat vaiheet. Mielialapelaajana pahempi kuin Armia? Ja jottei tule väärinkäsityksiä, on Armia huikea peluri jo nykyäänkin eri maisemissa. Elo sen sijaan ei ihan ehkä niinkään kotoisessa liigassa.

Elo on siitä vähän hankala pelaaja arvioida, kun laukaus on n. ainoa selkeävahvuus. Jos haluaa kehittää itsensä huippu snaipperiksi, niin mun mielestä kiekotonta pelaamista pitäis parantaa. Itse haluan vielä tänä vuonna katsoa mitä kausi tuo tullessaan.

Joppesta en ehdi, kun peli alkaa.... JEEEEE ROK ROK ROK
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Ässille onnittelut voitosta. Pelihän oli suhteellisen tasainen ja kovaa tasaista vääntöä.
Ässät kuitenkin käytti paikkansa, pelasi kaksinkamppailut vahvasti ja hyvin tarkkaa peliä.

JYP taisteli hyvin ja uhrautuvaa peliä, mutta ei tuosta mitään tule, jos ei 5vs5 pelissä saada kiekkoa parhaalle maalintekosektorille millään.
JYPin hyvät maalipaikat 5vs5 pelissä olivat n. 1-3 tilannetta.
Kamalaa paskaa tuo meidän hyökkäyspeli ja viimeistely. YV pyörii kyllä alueella, mutta kuka tekee maalit?

Tästä on suunta vain ylöspäin, oltiin huonoja, mutta kyllä Ässät teki meistä huonon myös ja pelasi varmasti oman suunnitelmansa mukaisen pelin.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Waqussa on selvästi romanttisen pelurin vikaa. Pakkohan tuosta on tykätä. Ei huano.

Onnittelut padalle! Piste! Ansaittu voitto ja piste tällekin. Austin Smithistä pidin suuresti ja ei paljon pahemmaksi jäänyt Staffordin rauhallisuus yyveen viivamiehenä. Parkkonen sen sijaan oli vähän farssi.

Ehdin jo mainita Marko Virtasen tuoneen JYPin peliin uuden ulottuvuuden ja nyt pelikirjaan lisätään näennäis-jääkiekko. Ollaan olevinaan läsnä, vähän taistellaan ja vähän väännetään. Tehdään vähän kaikkea. Jokainen tietää mihin tällainen tekeminen johtaa. Toki jälleen kerran myös reagointi-pelaaminen nousi esiin. Tämä tarkoittaa perässä hiihtelyä ja parin maalin tappioasemassa otettua aikalisää ajassa 59min. JYP palasi tänään arkeen.

Pelaajiston osalta lähdetään posin kautta liikkeelle ja ylistetään Markus Hännikäistä. Tämä poika tuo vielä iloa ja riemua. Paljon. Harmi kun tällainen asenne ei muuhun porukkaan tartu.

Tuomas Pihlman ja Antti Jaatinen sen sijaan ovat sen toisen ääripään kamaa. Huhhuh. Ei voi muuta sanoa ko. herrojen touhusta. Mikot Luoma&Mäenpää myös ansaitsevat kehut. Fantastista suorittamista läpi ottelun ja ensiksi mainittu kruunasi pelinsä ratkaisuhetkillä.

Kehutaan kuitenkin pelikuria jottei mene ihan liian kriittiseksi. Hyvin oli joukkue balanssissa ja jäähypenkkiä ei pahemmin kulutettu. Eiku...

Etiäppäin.
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Hännikäiselle ehdottomasti plussa. Pojalla putki kulkee ja asenne on kohdallaan, pakko tykätä!
En vaan usko, että hänestä on sateentekijäksi varsinkaan yksin, suurta iloa hän tulee kaudella tuomaan joukkueelle.

Jaatisen ja Pihlmanin kiintiöpaikat on kyllä kyseenalaistettava, molempien pitkät sopimukset on kyllä suurimpia virheitä nyky-JYPissä.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
3 pinnaa olisi kiva juttu, kuten aina (varsinkin kotipeleissä) pitäisi olla odotuksena. Mitään maali-iloittelua tänään tuskin tulee, homma voi ratketa yhteen, kahteen erikoistilanteeseen. Avauspelissä Lukkoa vastaan Ässät jäähyili aivan saatanasti, samaa ei tänään pitäisi missään nimessä jatkaa. Liikettä luistimiin ja koukut pois kainaloista, siinä ohjetta Ässäpelaajille.

Täähän meni aika putkeen, tosin vieläkin jäähyjä vähän liikaa. Rinteelle nollapeli ja Kärjelle eka liigamaali. Siinä tärkeimmät 3 pinnan lisäksi. Kiitos ja näkemiin!
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Muistelisin Waqu sinun olevan JYP-osion positiivisempaan remmiin kuuluva kirjoittaja?

Otan tämän illan pelistä kiinni, koska saan sitä kautta parhaan esimerkin miksi Marko Virtasen voi kyseenalaistaa. Eli. Eikö sinua häirinnyt yhtään tuo ettei päävalmentaja reagoinut kahden maalin tappioasemaan viimeisen kympin alkaessa? Aikalisä olisi pitänyt ottaa tuolloin ja muutaman kirosanan voimin tykittää joukkueeseen henkeä. Sen sijaan nähtiin sitä samaa mitä nähty jo vuosi. Valmentaja reagoi siinä vaiheessa kun sillä ei ole enää mitään merkitystä. Vastuu on yksilötasolla myös pelaajissa, mutta tämän laivan kipparin pitäisi hoitaa tonttinsa.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Perseitä kentällä!

Olipas mukava kotiavaus Padalta. Luistin kulki ja periksi ei annettu.

Tuomarilinja oli kyllä melkoinen. Muutama todella erikoinen jäähy ja vastapainoksi muutama viheltämättä jättäminen. Saas nähdä kauanko pelaajilla kestää oppia linja, ja toisaalta kauanko valittu linja pitää. Tänään se piti ehkä kaksi erää.

Ei oikein osaa sanoa kuka oli Ässistä kentän parhaimmistoa. Kärjeltä ainakin uran eka liigamaali, Smithiltä hieno rankkari ja Rinteeltä upea nollapeli. Saarela jakoi muutaman todella mehevän passin, harmi ettei kiekko mennyt jatkosta pesään.

Miinuksia ei oikein voi kenellekkään kotijoukkueesta antaa voitetun nollapelin jälkeen.

Toivottavasti seisomakatsomon takaa saadaan pian ovet auki, nyt on nuo röökipaikat aika vähissä.
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Lainaisin ZayWestin viestiä, jos vain pystyisin, mutta nyt tämä jumiutuu vaan lataamaan quotea.

En ehkä lue itseäni positiiviseksi kirjoittajaksi, pyrin olemaan realistinen ja muodostan kuvan sen mukaan mitä näen,
en yleisen mielipiteen mukaan. Eli jos joku saa lokaa vaikka ei pitäisi niin puolustan ja vaikka toisinpäin.
Virtaseen minulle ei ole missään vaiheessa vielä luottoa syntynyt, johtuen siitä, että viime kaudella peli oli paskaa läpi kauden (vaikka tulosta ihan kivasti tulikin).

Aikalisä otettiin liian myöhään, kiriä ei ollut, ei sitten minkäänlaista. Samaa epätoivoista päätyyn roiskimista ja vastustajaa päin laukomista mitä aikaisemminkin.
Henkeä tai kiriä ei näkynyt, joten paha siihen ottaa kantaa. Ohkainen tulosyksikkö kyykkäsi, mutta kyllähän Perrinit on helppo pimentää, kun ei muuta "tehokenttää" ole.

Toki tässä vaiheessa ei ole mitään menetetty ja toivon vahvasti, että peli lähtisi rullaamaan. Tottakai toivon JYPille menestystä ja peli lähtisi rullaamaan, mikään ei vielä
siihen kuitenkaan indikoi. Viime kaudella kovalla materiaalilla pärjättiin jotenkin, ei kuitenkaan materiaaliin nähden hyvin.
Oli tiedossa, että maalinteosta tulee näin ohkaisella kärjellä vaikeaa, jos ei montaa tasonnostoa tule. Uhkakuvat tällä erää näyttävät toteutuvan, mutta kuten sanottu
on otanta vielä liian ohkainen.

Toivotaan parasta ja pelätään pahinta.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Ohkainen tulosyksikkö kyykkäsi, mutta kyllähän Perrinit on helppo pimentää, kun ei muuta "tehokenttää" ole.

Olen eri mieltä. Kyllä siellä on kaksikin potentiaalista tehokenttää, mutta kun eivät saa vastuuta kun pitää heittää Perrinit luomaan paitsioita ja harhasyöttöjä joka hetki, kun on vähänkin momentum (jonka on toki kolme muuta luonut) omilla. Minua raivostuttaa se, että peluutus on tällä hetkellä ainoa joka siellä kusee. Perrinit ja Mäenpäät hiuksista helvettiin ja antaa peliaikaa niille joita kiinnostaa.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Vaikeaa oli taas kerran. Ykkösmiehet ihan unessa, tai oikeastaan ihan jokainen Tarkkia lukuunottamatta. Ainoa + merkkinen tapahtuma ottelussa oli toisen erän alku ja se kesti niin pitkään kun tuli tuo rankkari, mistä Smith veivasi hienon kaapin.

- Pelasko Perrin?
- Hitaat pakit
- Ylivoima ja niiden paitsiot
 

alias

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kotiavaus takana ja paikanpäältä katseltuna. Saarelalta mielestäni hyvä peli. Syötti hienosti Kärjen 1-0 maalin, ja myöhemmin pakki kahville ja avopaikka Kärjelle? joka ei kuitenkaan saanut tyhjiin. JYP oli mielestäni ihan ok 5-5 pelissä mutta viimeistely oli huonoa. Rinne pelasi eleettömän varmasti ja mikäli jatkaa samoja otteita, niin maalivahtiin Pata ei ainakaan kaadu. Tarkki pelasi JYPin maalissa myös hyvän pelin. Pelissä nähtiin myös JYP puolustajan komea taklaus Ässä hyökkääjään ( Huhtanen?). Yleisö vaati jäähyä mutta omasta mielestäni oli ihan puhdas niitti vastapalloon.

Kaksi peliä takana ja viisi pistettä, tästä on hyvä jatkaa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Pelissä nähtiin myös JYP puolustajan komea taklaus Ässä hyökkääjään ( Huhtanen?).

Tarkoitit sitä kun Auvinen kolasi Smithin? Puhdas niitti ja Smith vain sattui lentämään pahannäköisesti jäähän.
 

alias

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tarkoitit sitä kun Auvinen kolasi Smithin? Puhdas niitti ja Smith vain sattui lentämään pahannäköisesti jäähän.

Saattoi olla. Istuin Rauman puoleisessa päädyssä enkä nähnyt numeroita. Ässä hyökkääjä lensi päin laitaa ja otti happea tovin. Luulin että oli Huhtanen.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Saattoi olla. Istuin Rauman puoleisessa päädyssä enkä nähnyt numeroita. Ässä hyökkääjä lensi päin laitaa ja otti happea tovin. Luulin että oli Huhtanen.

Juu ei ollut vaan Smith. Sanoi pelin jälkeen haastattelussa itsekin, että olisi pitänyt ottaa taklaus paremmin vastaan.
 

DiamondDoll

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Jesse Joensuu
Viihdyttävä peli näin Ruudun kautta katsottuna. Laitetaan tähän perinteiset plussat ja miinukset.

+ Austin Smith. Hieno pelimies. Joko näiden peliesitysten mukaan täyttää ns. asiantuntioiden mukaan ne ulkomaalaisvahvistuksen tunnusmerkit?
+ Rasmus Rinne. Osoittanut kauden alkuun huimaa kehitystä ja tällä(kään) kaudella ei kaaduta maalivahtiin, Joko nyt voi kehua Rosendahlia hyvästä työstä?
+ Nuorten esiinmarssi. Kärki, Viljanen, Saarela etunenässä pelanneet todella kypsästi
+ Stafford kylmänviileä esitys. Toivolalle sulka hattuun tästä löydöstä

- Parkkonen oli todella hukassa, varsinkin ensimmäisessä erässä. Loppua kohden onneksi paransi. Kun Lindell palaa, näillä esityksillä Parkkonen pois kokoonpanosta. Pelotti joka kerta kun PP kiekkoon koski omassa päässä.
- Yleisömäärä. Pettymys. Kotiavaus, peli kulkee ja vain about 4100 katsojaa löysi tiensä hallille??

Jypistä pisti silmään Perrin. Aikaisemmin kelpo pelimies oli tänään ihan sukka. Onko herran taso oikeasti laskenut noin alas vai oliko tänään vaan huono päivä?
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Jypistä pisti silmään Perrin. Aikaisemmin kelpo pelimies oli tänään ihan sukka. Onko herran taso oikeasti laskenut noin alas vai oliko tänään vaan huono päivä?

Omasta mielestään hän on elämänsä kunnossa. Kädet käyvät kyllä vielä ja pelinäkemys on huippuluokkaa. Valitettavasti vaan se ei toteutusvaiheessa enää toimikaan. Koko pre-season ja nämä kaksi ensimmäistä peliä ovat olleet niin kamalaa paskaa, ettei järki riitä. Henkilökohtaisesti penkittäisin miehen ainakin ylivoimasta. Samoin Mäenpään, jonka syöttötaito muistuttaa tällä hetkellä ala-asteen pihalätkää. Hubacek tekee töitä, muttei todellakaan sovellu ykkösketjuun, siitä hyvä esimerkki oli kova kosketus tyhjän maalin edessä. Pihlman nyt on kaukana huipputasosta ja on käyttökelpoinen enää vain alivoimalla, kun ei ole riittävästi parempiakaan. Harmittaa ettei ne saa vastuuta ylivoimalla, jotka olisivat tällä hetkellä kykeneväisiä ratkaisuihin. Eli Ikonen, Boyce, Hännikäinen ja kumppanit.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
- Yleisömäärä. Pettymys. Kotiavaus, peli kulkee ja vain about 4100 katsojaa löysi tiensä hallille??
Pettymys oli kyllä itsellenikin, alunperin olisi yli 5k odottanut mutta eilen lipputilanteen nähneenä jo tiesi ettei mennä yli viiden. Sen sijaan en tiedä onko posia vai ei, mutta Porissa oli tänään liigan peleistä eniten porukkaa paikalla. Katsotaan sitten ensi perjantaina kun Tappara ja Metsola saapuvat kattilaan.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Mistäs tuo rankkari tuomittiin?, juuri siinä kohtaa olin jääkaapilla hakemassa lisää evästä. On muuten Ässät osunut kolmesta rankkarista kolme kertaa tällä kaudella. Kova suoritus.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös