Löytyykö tietokone-experttejä?

  • 2 859 495
  • 19 216

Mayday

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Osaisiko kukaan sanoa mitä voisi tehdä läppärille joka ei suostu buuttamaan käytännössä mitään? Virta lähtee normaalisti päälle mutta kun näyttöön tulee käynnistetään windowsia niin menee pari sekuntia ja näyttö ikäänkuin pimenee, mutta kone pysyy päällä.

Saman tempun tekee vaikka yrittäisin asentaa winukan uudelleen, tosin uudelleenasennuksessa vika ilmenee aina siinä vaiheessa kun "Windows is loading files" eli aika alussa. Edes formatointi/winukan asennuskohteen valitsemis kohtaan ei kerkeä mennä. Repair/restore cd:tä yms shaigonit testattu, näitten kanssa tullu vehtailtua vuosia mutta moista robleemaa ei olekkaan ennen vastaan tullut. Joissain määrin veikkaan kovalevyn vahingoittumista koska ei buuttaa windowsia ja kohta missä pitäisi valita kovalevy jolle windows asennettaisiin ei tule näkyviin koska tilttaa ennen sitä? Tietty jos laittas winukan tikulle ja sitä kautta buuttais ja yrittäis asentaa..

EDIT: Ja kovalevyn testi ilmoittaa myös: Hard disk Short DST test failed
 
Viimeksi muokattu:

J.J.Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Muistitikku on koneessa ja kone yhtäkkiä sammuu syystä tai toisesta. Tallettaako koneen kovalevy käynnissä olleen tapahtuman jollekin omalle tiedostolleen josta sen voisi pelastaa, jos esim. muistitikku vaurioituisi tuon äkillisen sammumisen yhteydessä?
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Muistitikku on koneessa ja kone yhtäkkiä sammuu syystä tai toisesta. Tallettaako koneen kovalevy käynnissä olleen tapahtuman jollekin omalle tiedostolleen josta sen voisi pelastaa, jos esim. muistitikku vaurioituisi tuon äkillisen sammumisen yhteydessä?

Koneen kaatumisesta muodostuu ns. "dump file", ja ne löytyy ainakin omalta Windows 7 koneelta polusta: C:\Windows\Minidump
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Muutama Impress / OpenOffice kysymys

1. Jos esittelen diaa jossa on viisi riviä tekstiä, miten saan tilanteen niin että aluksi katsojalle näkyy vain yksi rivi ja seuraavat ilmestyvät vasta hiiren klikkauksella tms jutulla, mielellään ei tietyn ajan kuluttua?

2. Miten teen sanalle jonkun selityslaatikon tms, eli toiminto olisi sellainen että jos vien hiiren kyseisen sanan päälle, näyttöön avautuu ikkuna jossa on tuota selitystä?
 

J.J.Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Koneen kaatumisesta muodostuu ns. "dump file", ja ne löytyy ainakin omalta Windows 7 koneelta polusta: C:\Windows\Minidump

Kiitti.

Muistitikusta vielä sen verran, että kun kopioin tikun tietoja saman tikun uusiin kansioihin, niin käytännössä aina kun yritän poistaa tikkua se herjaa ettei sitä saa poistaa koska työskentelee vielä. Kaikki ikkunat on suljettu ja periaatteessa kaikki hommat on hoidettu, mutta silti herjaa tuota kun yrittää irrottaa laitetta turvallisesti. Suoritan nuo kopioimiset make a copy-toiminnolla, mutta en usko sen olevan mitenkään ratkaisevaa.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pian kymmenvuotias Telewellin ADSL-modeemi (TW-EA510 v3)nyykähtelee perheen WLAN-käytössä vähän väliä. Langoilla roikkuu vaihtelevasti ainakin TV, pari kännyä, kaksi läppäriä ja Squeezebox. Varsinkin Netflix-käytössä ongelmia tulee tuhkatiheään ja boxin buuttaaminen on ainoa keino päästä eteenpäin.

On siis vaihdon aika ja tarpeissa sellainen, joka kykenee luotettavammin hallitsemaan usean päätelaitteen yhtäaikaisen liikenteen. Talon muodosta johtuen etusijalle vielä sellainen, jonka WLAN-kantama on reilu, vähintään 30m. Olisiko fiksuja ehdotuksia?
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Heitin tämän tuonne sekalaisiin kysymyksiin jo, mutta täällä saattaa saada paremman näkyvyyden. Josko joku ystävällinen sielu viitsisi kommentoida.
Word 2013 ja eilen luotu tiedosto. Tallensin työni eilen uutena versiona 15.49 ja etusivun mukaan sitä on muokattu 16.22. Kansiossa väitetään kuitenkin, että viimeksi sitä on muokattu 20.49, jolloin tallensin sen ja suljin koneen.

Ei tässä muuta ongelmaa ole kuin se, että nyt tiedostoa avatessani eteen tuli kysymys, notta käytetäänkä palvelimen versiota vai omaa. Klikkasin wtf-fiiliksissä omaa, jolloin eteeni pomppasi kaiketi tuo eilen 16.22 luotu tiedosto. Yli neljän tunnin duuni hävisi jonnekin hevon helvettiin. Klikkasin tiedoston palautusta, mutta väittää, ettei aiempia versioita ole.

Mistähän tuota voisi yrittää nyt kaivella? Onedrivelle siis on tallentunut nuo aiemmat kaikki ja homma on toiminut. Nyt jostain syystä ei suostu mihinkään. 10 minuutin välein on ollut automaattitallennus asialla.
 

pot67

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Osaako kukaan sanoa, mikä minulla on vialla Katsomossa. Ennen toiminut normaalisti, nyt näyttää sekunnin ohjelmaa, mutta sitten tulee musta ruutu teksti "Tapahtui virhe. Ota yhteys asiakaspalveluun."

Silverlight ja Flash poistettu ja asennettu uudelleen. Kokeiltu kaikkia eri selaimia. Kerran sain toimimaan ilman ääniä. Sitten poistin CCleanerilla rekisteritiedot eikä enää kuva toiminut.
 

Falling Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Nyt tarvittais vinkkejä F-Securen käyttöön. Se nimittäin löytää troijalaisen erään pelin työkalusta, vaikka kyseessä on täysin luotettava sovellus. Miten voin lisätä Internet Security14:ta Deep Guard -ohjelmaan kiellon tarkastaa kyseistä tiedostoa/ohjelmaa käyttöönoton alkaessa? Nyt se antaa vain listan ohjelmista, jotka olen hyväksynyt, muttei anna lisätä sinne uusia.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Koneen lämmöt

On tuossa aeimmin moitteetta toiminut kone saanut shokin tässä pari kertaa lyhyen ajan sisään. Blue screenia tai on muuten vaan jäätynyt (ei reagoi näppäimistöön eikä hiireen). On sitten tullut seurattua noita prosessorin lämpötiloja. 60-70 asteen välillä hyrrää. Tuntuu aika kovilta lukemilta. Prosessori on i7 860. Toinen paljon tykimpi koneeni on i7 3770, mutta sen lämpötilat pyörivät 40-50 asteen välillä. Intelin sivuilla väitetään, että reilukin 60 astetta olisi normaali i7-prosessorille, mutta eikai tuo nyt mikään saunankiuas pitäisi olla!?

Mitäs mikrotietäjät sanoo?
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Kotona on Elisan palvelu ja käytössä edelleenkin kuusi vuotta vanha Telewell- WLAN- tukiasema joka on kiinni "seinässä". Verkossa olevien laitteiden määrä on jo melkoinen: 2 iPadia, tietokone, puhelimet, AppleTv...ja minusta tuntuu että verkko takkuilee nykyään melkoisesti.

Joskus vuosi sitten Gigantin myyjä kauppasi mulle Telewellin kylkeen reitittimen, jonka ohjeiden mukaan konffasin mutta ei toiminut ja jouduin palauttamaan liikkeeseen.

Voisiko joku ekspertti auttaa miestä mäessä ja ehdottaa seuraavaa yksinkertaista ja toimivaa askelta? Tarvitsenko reitittimen (miksi?) vai olisiko helpointa vaan korvata tuo Telewell- reliikki jollain modernilla yhdellä purkilla. Millä?
 

#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Asensin linux mint 16 lenovo M58 koneeseen. (6258-AHG) Siinä pitäisi olla Intelin piirit (sekä äänelle että kuvalle) ongelmana on nyt se etten saa ääntä ulos DP:n (töllössa HDMI eli dapterilla mennään) kautta. Luultavasti se onnostuu muokkaamalla jotain konffitiedostoa mutta mitä ja mitä pitäisi muokata?
 

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KR69, K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
Buffalon ulkoinen kovalevy vissiin hajoamassa? (malli joku Ministation-HD-PCU2(??))

Jokatapauksessa, jumalaton rätinä kuuluu ja esim. joitain tiedostoja toistaessa pätkääsee kesken toiston, esim. winampilla biisi sattuu keskeytymään jossain kohtaa eikä toista enää (mainittakoot sekin että sininen merkkivalokaan ei pala)..

Oisko mitään tehtävissä vai pitääkö lähteä kovokaupoille?
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Meikällä on 2011 hankittu läppäri Acer Aspire 5741G, jossa Intel Core i3-350 -prosessori, NVIDIA Geforce GT 320 -näytönohjaimella. Käyttöjärjestelmä on Windows 7.

Tietokone vetää kuolevat joutsenet vähintään tunnin käytön jälkeen. Kuolevia joutsenia on kolmea tyyppiä:

Tietokone jumittaa totaalisesti, näyttö pysyy käynnissä, mutta jäätyy täysin.

Tietokone sammuu blue screen of deathin kautta.

Tietokone pysyy käynnissä, mutta näyttö pimenee tyystin. Jälkimmäinen tapahtuu yleensä pienestä hipaisusta koneen pohjaan.

Joko on syytä hakata kone paskaksi kirveellä, vai onko mitään pelastettavissa? Tärkeimmät tiedostot on varmuuskopioitu erilliselle kamppeelle. Olen imuroinut koneen välämät moneen otteeseen kevyellä imuteholla, paineilmaa en ole vielä kokeillut, koska paineilmaa ei juuri nyt ole saatavilla. Imurointi on aiemmin auttanut. Saatoin kyllä tehdä perustavanlaatuisen virheen, kun vähän hönöpäissäni laitoin koneen pakastimeen pariksi tunniksi, muovipussissa tosin.
 

Da-Capo

Jäsen
Löytyykö keinoa, jolla saisi ipadilta veikkaustv:n näkymään koko ruudulle appletv:llä? Nyt jättää mustat palkit laidoille, joten kuva jää niin pieneksi, että parempi pädiltä katsoa.
 

Kurkijalka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turtleneck
Mulla on koneena Asuksen UX32A ja koneen käynnistymisessä menee nykyään todella kauan. Aiemmin mylly käynnistyi kymmenessä sekunnissa ja nyt siihen menee yli kymmenen minuuttia. Jos kone ehtii menemään lepotilaan, se kaatuu ja antaa blue screenin jossa lukee "DRIVER_POWER_STATE_FAILURE". Koneessa on 24gb SSD ja oletan vian liittyvän siihen. Löytyykö SSD:lle jotain ajureita tai päivityksiä, jolla vian voisi korjata? Tai onko palstalaisilla kokemuksia samasta viasta?
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Uleåborgir: Postaa BSODn tekemät dmp-tiedostot tänne foorumille:
BSOD Help and Support - Windows 7 Help Forums

Sieltä saat parhaiten apua.

-Tinke

Kiitos vastauksesta! Eräs hieno palstalainen pisti jo tunnin perästä viestin, että voi katsoa konetta, ja hän oli tutkinut juuri nuo dumppaustiedostot ja diagnoosina oli ylikuumeneminen. Hän purki koneen osiksi, kokosi uudestaan ja nyt kone toimii taas normaalisti. Näistä Acer-läppäreistä puuttuu ilmanottovälämä kokonaan, ja tästä syystä ylikuumenemisesta johtuvia ongelmia on kosolti. Häätyisi hankkia ulkoinen jäähdytin.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
tulevaton:

Katso ja vertaile vaikka virustorjuntaohjelmia mitä noissa kahdessa koneessa on asennettuna? Niissä on aika iso ero yleensä. Ja asenna vaikka CCleaner kumpaankin koneeseen ja katso sillä koneiden speksit ja pastea tänne?

Esim oman pöytäkoneeni speksit:
imgur: the simple image sharer

Ja voihan olla että Windows 7 koneessa on jotain ylimääräisiä softia päällä jotka hidastavat vähän konetta? Esim korjasin yhtä konetta vähän aika sitten joka vaikutti nettikäytössä erittäin hitaalta. Vika olikin siinä että kone oli wlanilla kiinni mokkulatukiasemassa ja wlan-kanava oli tukkoinen => netti toimi hemmetin hitaasti. Eli vika voi olla melkein missä tahansa.

-Tinke
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Osaako joku fiksumpi kertoa, että sopiiko tälläinen SSD suoraan tähän läppäriin?

Linkit verkkokauppa.comiin ja Dellin kotisivuille

Pitäisi mennä.

Tässä on kaikenlisäksi vielä hyvä video miten kovalevyn tuohon malliin saa itse vaihdettua. Tosin en tiedä onko kyseisessä läppärissä uusimmat sata-liitännät, eli saako kaikkea "tehoa" SSD:stä irti. Myös tuo Kingstonin v300 on yksi markkinoiden hitaimmista SSD-levyistä mutta on halpan hintansa vuoksi suosittu. Tosin ero vanhan malliseen savikiekkoon, riippumatta levystä ja kytkennöistä, on silti kuin yöllä ja päivällä.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Linux

Siis voiko klinuksin asentaa jo olemassa olevaan osioon ilman, että pitäis formatoida koko paska? Eli tarkoitus olisi juoksuttaa Win 7 ja Linuxia samalla koneella, valiten alkukäynnistyksessä kumpi ajetaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös