Löytyykö tietokone-experttejä?

  • 2 861 437
  • 19 219

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
tarkempi kuvaus yhteystyypistäsi on aika välttämätön asian debuggaamiseksi.

Yhteys on DNA:n Welho Laajakaista M 40M, eli ADSL-liittymä, joiden myynti lopetettiin 2011. Voisiko vika liittyä tuohon?

Tein myös nuo sata WOT-pingiä ja tulokset ovat seuraavat:

Ping-tilastot 213.252.131.215:
Paketit: Lähetetty = 100, Vastaanotettu = 97, Kadonnut = 3
(3% hävikki),
Arvioitu kiertoaika millisekunteina:
Pienin = 54 ms, Suurin = 346 ms, Keskiarvo = 60 ms
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mitenkäs jengi ottaa omista läppäreistään backuppeja? Itellä olisi kotiverkossa iso verkkolevy ja tekisi mieli ottaa läppäristä ihan full bu mikä pysyisi automaattisesti ajan tasalla.

Onko tässä windows kasissa jotain omaa toimintoa millä ton voisi hoitaa tai mika softa sopisi hommaan.
 
Viimeksi muokattu:

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Yhteys on DNA:n Welho Laajakaista M 40M, eli ADSL-liittymä, joiden myynti lopetettiin 2011. Voisiko vika liittyä tuohon?

Tein myös nuo sata WOT-pingiä ja tulokset ovat seuraavat:

Ping-tilastot 213.252.131.215:
Paketit: Lähetetty = 100, Vastaanotettu = 97, Kadonnut = 3
(3% hävikki),
Arvioitu kiertoaika millisekunteina:
Pienin = 54 ms, Suurin = 346 ms, Keskiarvo = 60 ms

Lähinnä siis kanssa kiinnostavaa on se että onko sinulla ADSL-liittymän jälkeen vielä joku reititin vai onko koneesi kiinni suoraan ADSL-modeemissa verkkopiuhalla.

Tuo packet lossien määrä viitannee siihen että yhteydessä on jotain satunnaista vikaa joka sitten aiheuttaa tuollaisia isompia "lagipurskeita", eli välttämättä mikään ei varsinaisesti vie kaistaa jatkuvasti mutta jollain satunnaisin välein esim. virustutka, windows update tai ties mikä tekee jotain joka priorisoi yhteyden sille. Joskus myös verkkokortin ajuri jumittelee ja se hukkaa dhcp-yhteyttä tms. Esim. vaikka koneesi on uusi, voi ns. verkkopiirisarjan ajuri olla itseasiassa vuosia vanha windowsin default-ajuri, uuden ajurin etsiminen (windows updatesta pitäisi löytyä tai ainakin koneesi valmistajan emolevyjen päivityspaketeista) ja asennus voi poistaa ongelman täysin. Tai sitten modeemistasi alkavat sähkösavut päästä pois hiljalleen...Vaihtoehtoja on about n. miljoona ja valitettavasti vian löytäminen ei ole niin triviaalia, yksi lähtökohta on nyt vaikka ainakin buutata kerrallaan jokainen verkkolaitteesi ja tehdä aina sama testiajo ennen kuin buuttaat seuraavan laitteen.
Ts. ensin buuttaa ADSL-modeemi, aja pingi, sitten buuttaa mahdollinen reititin, aja pingi, buuttaa tietokone, aja pingi. Jos tuo sama packet loss ja suurien latenssien satunnainen ilmeentyminen jatkuu silti niin vika on silloin todennäköisimmin juuri verkkokortin ajurissa, operaattorisi väliasemissa ja/tai jossain kolmannessa softassa joka silti tahtoo tukkia kaistaasi.

Esim. omalla kohdalla sadan pingauksen setti tankkipeli.fihin tuotti
100% läpimenoprosentin ja keskimäärin 49ms latenssin ja suurin latenssi oli 52ms eli ei todellakaan noita satojen millisekuntien latensseja joita sinulla oli tullut, tämä viittaisi tasan juuri sinun koneesi ongelmaan.

Ping statistics for 213.252.131.215:
Packets: Sent = 100, Received = 100, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 47ms, Maximum = 52ms, Average = 49ms

edit: Tracertillakin voisi sitten leikkiä jos buuttailuitten tuloksena ongelma ei katoa eikä ajurienkaan päivitys auta. Mutta tosin jos vika on jossain operaattorien keskuksissa, korjaantumista kannattaa toivoa vähänkuin lottovoittoa, todennäköisempää on kyllä vika omassa koneessa/reitittimessä.
 
Viimeksi muokattu:

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Lähinnä siis kanssa kiinnostavaa on se että onko sinulla ADSL-liittymän jälkeen vielä joku reititin vai onko koneesi kiinni suoraan ADSL-modeemissa verkkopiuhalla.

Kone on suoraan kiinni Cisco EPC3825 -kaapelimodeemissa, joka on bridged-tilassa.

Alan tsekkailla noita ajureita seuraavaksi.

edit. Luulin, että ajurit olisivat about ajan tasalla, mutta luulo ei olekaan tiedon väärti. Asensin DriverEasyn ja tsekkasin sillä ajuritilanteen, ja peräti 34 ajuristani oli tarjolla uudemmat versiot. Asentelin tärkeimmät jo ja kokeilin WOTia ja kuinkas olikaan, ensimmäisen testierän aikana ei tullut yhtään lagipiikkiä, kun aiemmin niitä on tullut varmaan 5-15 joka matsissa. Jatkan testailua, mutta kyllähän tämä lupaavalta vaikuttaa.
 
Viimeksi muokattu:

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Olen nyt testaillut WOTia ja CS:ää ja pahasti näyttää siltä, että mirasanen lag-ongelmat ovat historiaa. Kerros varjo wot-nimimerkkisi, niin pistän kiitokset tulemaan pienen kultalähetyksen muodossa ;)
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
:D olen kyllä itse onnistunut hyvin välttämään koukuttumista WOT:iin siten etten ole kokeillutkaan peliä (kiekko.tk vei jo aikanaan liikaa aikaa mitä taas nykyään ei enää ole) mutta tokihan nyt nettipelaaja aina auttaa toista hädässä. Käytä siis kultasi Jatkoajan eduksi ja tuhoa enemmän vihollisia paremmilla varusteilla :)
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
Jaahas, nyt mennään sitten next level. Katotaan onko täällä ketään sioista tietävää... Näymmä unohtui a tosta pois.

Eli ongelmana olisi muutama puuttuva ominaisuus appiin minkä alalleni ajattelin tehdä. Koneeni hyrrää Winillä eli xcode summuut omenaisuudet joutuu unohtamaan. Appin tekemiseen käy minun puolestani mikä tahansa sivusto tahi ohjelma. Tarvitsisin siis appiini keskusteluosioita minne ketjun avaamisesta pitäisi maksaa esim. 0,79€ hinta ja tämä hoituisi kuten pelien extrojen osto suoraa puhelimesta. Ei PayPalia, yms. Keskusteluosioita/"palstoja" tulisi muutamia eri aihealueiden alle. Ks. ketjuihin voisi kaikki sitten vastata kuitenkin ilmaiseksi. Ohjelmaan tarvitsisi saada myös kirjautuminen ja ihmisille omat profiilit kaikkien nähtäviksi. Kaikkien profiileihin pitäisi voida jättää myös arvostelu ja ketjujen avaamisiin voisi myydä mahdollisesti myös ns. poletteja esim. vitosella kymmenen avausta, jne. Jonkinmoinen "joka kuudes ilmoitus ilmaiseksi" olisi myös ystävällinen käyttäjälle.

En ole löytänyt paikkaa missä nämä saisin appiini sisällytettyä ilman ohjelmointia. Kiitollinen olisin esim. linkistä joka ohjaisi minut tarvitsemieni ohjeiden luokse tai sitten vaan yksinkertaisesti maksaisin sinulle avustasi. Ohjelma pitäisi saada toimimaan yleisimmillä älypuhelimilla, eli lataaminen pelkästään appstoresta ei riitä vaan pitäisi saada se myös androille summuille. Monet sivustot jotka tarjoavat alustaa appien teolle omaavat myös ominaisuuden joka tekee appista toimivan kaikille alustoille, eli ylimääräistä hommaa siitä ei pitäisi tulla. Tämmöistä appia ei suomessa ole tarjolla ja kun tämän käyttäminen säästää, joissain tapauksissa jopa huomattavasti, ihmisten lompakkoa niin haluan uskoa että tällä voisi tehdä euroja kunhan kaiken saa toimimaan kunnolla. Lisäominaisuuksia/päivityksiä olisi varmasti myöhemmin tulossa ja jos apuasi haluat vielä tulevaisuudessakin antaa/eli myydä niin voinemme sopia vaikka joistain prosenteistakin. Kaikesta voidaan neuvotella, mutta tärkeintä olisi nyt vain saada tämä rullaamaan eteenpäin ja appi siten valmiiksi.

Pistele vaikka YV:tä jos kiinnostuit.


Iso kiitos.
 

Hamraan

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ottawa Senators, Edmonton
N9 Wi-Fi hotspot + win8.1 = prkl

Olen käyttänyt win8 läppäriä kännykän netillä ja ilmeisesti 8.1 päivitys "korjasi" tämän mahdollisuuden pois. Läppäri kyllä havaitsee että lähistöllä saattaisi olla wlan mutta listaukseen josta yhteys valitaan tämä hospotin luoma wlan ei tule näkyviin. Kohtalontovereita joilla olisi ratkaisu tähän? Kiinnitin usb kaapelilla kännykän koneeseen myös mutta en sitäkäpn kautta osannut löytää edes mahdollisuutta käyttää nettiä.

nimimerkillä hieman harmitti mökillä kun SaiPa-peliä ei sitten saatukkaan näkyviin.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mikähän mahtaa olla Logitechin langattomassa hiiressä vialla, kun yhtenään takkuilee ja lakkaa toimimasta. Patteria olen vaihdellut useampaan otteeseen ja vastaanotin-tikkua vaihtanut eri portteihin. Nyt näyttää vaihteeksi toimivan, kun otin patterin kannen pois. Ei kai se parempaa kosketusta luulisi tuolla tavoin saavan?
 

Jakedeus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyselen nopeata apua, itsehän tietokoneista en ymmärrä oikein mitään.

Eli surfaillessa iski yhtäkkiä tuo "poliisi-haittaohjelma", mikä vetää koneen lukkoon. En tiedä oikein miksi, mutta ensimmäisenä toimenpiteenä päätin napista painamalla bootata koneen. En tiedä menikö jotakin rikki, mutta kone ei enää anna avata windowsia (vista). Jää vain junnaan ikuisuuksiin "odota hetki" kohtaan.

Päätin koittaa vikasietotilaa, jonka valittuani kone automaattisesti sammuttaa itse itsensä ja avaa normaalitilassa, jolloin junnaaminen "odota hetkessä" taas jatkuu.

Nyt koitin järjestelmän palautusta f8:a käynnistyksen yhteydessä painaen ja pääsinkin "korjaa kone" valikkoon. Järjestelmän palautuksessa sai ensin valittua "palautuskohteen", mutta sitten kone ilmoitti "että kohteessa c on virheitä, jotka täytyy tarkistaa. Laitoin tarkistuksen tiedostoista etenemään, jolloin yhdessä vaiheessa tuli ilmoitus, että "virhettä ei voitu palauttaa tms" ja tarkistus katkesi. Nyt järjestelmän palautusta yrittäessä "palautuskohteita" ei enää löydykkään. Kone tarjoaa vaihtoehdoksi palautuspisteen luomista avaamalla "järjestelmän suojaus" toiminnon mikä ei kuitenkään toimi, koska "tietokone on rajoitetussa diagnostiikkatilassa". Vittu!

En usko, että kukaan pystyy suoraan tarjoamaan täydellistä vinkkiä millä koneen saa toimimaan, joten kyselen, että tietääkö kukaan Tampereen alueelta hyvää huoltoliikettä minne koneen voisi viedä heti aamusta tutkittavaksi. Mieluiten Kaleva-keskusta akselilta.

Parit word-tiedostot tuolla olisi koneen sisällä, mitkä olisi kiva saada säilytetyksi, mutta onnesta ei mitään elintärkeätä.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...

Nyt on joku uus versio liikkeellä, ei nimittäin noilla ohjeilla lähtenyt. rundell32 ei suostu killaan, eli tiedostoja jotka siihen liittyy ei pystynyt poistaan ja tiedostokin oli eri nimisiä fr9lerh.* tms joita oli sitten appdatassa JA käyttäjäprofiilin alla. Safemode commandpromtilla aiheutti vaan aina uudelleenkäynnistyksen... no ransomware näyttää itseään vain 1:näytöllä, joten kakkosnäytölle kun siirsi regeditin ja commandpromptin niin tunnissa sain poistettua... mutta noilla Fsecuren KEY.llä ei regeditistä mitään löytynyt, eikä heitin removaltool toiminut (joka johtu tosin Zonealarmin herjaikkunan siirtymättömyydestä ja Zonen killauksen aiheuttaneesta nettikatkoksesta, joten bootti ja uusix).

Mutta siis ohjeet ei toiminu tän uuden version kanssa.. käsityöksi meni

(EDIT: siis tänään tupsahti ilmeisesti Ed2n networkista mitä ilmeisemmin, koska surffausta tehtiin Operalla ja vaan Facessa ja palstoilla... pitäs vaan pitäytyä .torrenteissa, mutta ed2:sta kun saa vanhoja filuja, jotka on muualta hukkunu... enpä taira mennä taas vähäänaikaan...)
 

Jakedeus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jep, kiitoksia vain ohjeista, mutta kuten Tarinankertoja kirjoittelikin, en löytänyt kyseistä tiedostoa enkä osaa sitä itse etsiä, joten kysyn edelleen josko joku tietäisi Treen keskustan alueelta huollon minne koneen voisi viedä ja mistä koneen saisi mahdollisimman nopeasti ulos. Ei oikein kavereitakaan ole ketkä tämän tyyppisiä hommia tuosta noin osaisivat.
 
Jep, kiitoksia vain ohjeista, mutta kuten Tarinankertoja kirjoittelikin, en löytänyt kyseistä tiedostoa enkä osaa sitä itse etsiä, joten kysyn edelleen josko joku tietäisi Treen keskustan alueelta huollon minne koneen voisi viedä ja mistä koneen saisi mahdollisimman nopeasti ulos. Ei oikein kavereitakaan ole ketkä tämän tyyppisiä hommia tuosta noin osaisivat.
Pakko tässä kohtaa kertoa omasta kokemuksesta. Viime viikolla oma tietokoneeni hajosi, ja suhteellisen paljon tietokoneista ymmärtävänä tiesin että vika on joko näytönohjaimessa tai emolevyssä joten jompi kumpi olisi uusittava. Tarkempaan vianmääritykseen olisin kuitenkin tarvinnut varaosia, ja koska omistan vain tämän yhden tietokoneen, päätin turvautua ensimmäistä kertaa elämässäni korjauspalveluun, jollaiseksi viiden sekunnin googletuksen jälkeen valikoitui otavalankadulla yksityisosoitteessa toimiva firma. Kerroin havaintoni koneen tilasta ja sovittiin että viallinen komponentti selviää tunnin veloituksella. Äijä soitti reilun kolmen tunnin päästä eikä ollutkaan saanut määritettyä viallista komponenttia, ihmetteli vain kuin kone ei piippaa. No eihän se tietenkään piippaa kun olen jättänyt piipperin kytkemättä. Turhautuneena sanoin hakevani koneeni takaisin, ja hieman pitkin hampain ehdotin maksavani puolet sopimastamme tuntiveloituksesta. Tämä kävi herralle hyvin. Sanomattakin lienee selvää että mitään kuitteja ei äijä kirjoittanut. Kotona, kun sitten kuitenkin jouduin vaivaamaan tuttuja saadakseni varmuuden viallisesta komponentista kun äijä ei sitä sopimuksestamme huolimatta saanut tehtyä, huomattiin vielä äijän kasaan laittamaa konetta purkaessa että oli toisen muistislotin klipsi oli katkaistu. Onneksi se oli alunperinkin emolevy joka oli rikki, joten ei tarvinnut enää ottaa yhteyttä tähän väsyneeseen äijään ja ruveta selvittelemään aiheutettuja vahinkoja.

Tämän yksittäisen kokemuksen perusteella ainakin tästä puljusta kannattaa pysyä kaukana. Tästä opin sen, että palveluntuottajia ei valita viiden sekunnin googletuksella, ja sen että it-hankinnoissa ostajalla on aika suuri vastuu kaupan onnistumisesta, vaikka kyseessä olisi mitä edullisin ja yksinkertaisin asia. Onni onnettomuudessa en maksellut oppirahoina kuin muutaman tunnin aikaa, hieman vaivaa ja parikymmentä euroa.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hei, osaisikohan joku jelpata tietokone tumpeloa pienen ongelman kanssa. Minulla on yhteytenä Saunalahden 4 g nettitikku ja aina kun koetan asentaa esim. windows päivityksiä tulee herja, että "käytössäsi on käytön mukaan laskutettava yhteys, saatat joutua maksamaan latauksista".

Näin ei kuitenkaan ole, koska sopimus on kiinteähintainen, onko minulla joku asetus ns. viturallaan ja löytyisikö vinkkejä voiko tuon korjata ?

En tiedä liittyykö tuo ilmoitus mitenkään siihen, mutta esim. windowsin päivitysten asentaminen on aina lähinnä päivän projekti, vaikka niiden pitäisi asentua automaattisesti.
 

Ektar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Boston Bruins
Eikös tuo vain tarkota, että käyttäessä datayhteyttä se datan siirtäminen maksaa? Eli kun sulla on se sopimus nii se maksaa sen verran ku sun sopimus on kuussa. En tiedä saako sitä ilmoitusta pois tosin.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eikös tuo vain tarkota, että käyttäessä datayhteyttä se datan siirtäminen maksaa? Eli kun sulla on se sopimus nii se maksaa sen verran ku sun sopimus on kuussa. En tiedä saako sitä ilmoitusta pois tosin.
Tänks, enpä taas osannut ajatella, että voihan se olla noinkin. Ja tosiaan, ei minulle koskaan ole mitään ylimääräisiä laskuja tullut.

Näin ummikkona lähinnä siitä huolestuin, että olenko laittanut jonkun asetuksen väärin, kun sopimus on kiinteähintainen ja silti ilmoitellaan, että voi sitten maksaa "käytön mukaan".
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
bozik, MS Windows on aika reilu kun varoittelee että tästä voi tulla laskua.. ;)
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Sain jollain ihmeen konstilla oman läppärini näppiksen tuottamaan pelkkiä numeroita. Fujitsu Ultrabook on kyseessä. Onko tieto, millä komennolla saan homman pelaamaan normaalisti?

Edit: Jaahans, win-näppis + num lock
 

Funky Duck

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mistä johtuu, etten pysty lataamaan millään nettiselaimella mitään tiedostoja netistä? Esim. Chrome ilmoittaa, että "Epäonnistui - Estetty" ja lisätiedot sanoo, että "Tietokoneesi suojausasetukset estivät tämän tiedoston. Tästä johtuen Windowsin liitetiedostojen hallinta poisti tiedoston." Olen yrittänyt katsoa kaiken maailman asetuksia ohjauspaneelista ja selaimien omista asetuksista, mutta en vain saa ongelmaa poistumaan. Ideoita?

Käytössä on Comodo Firewall sekä Avast -virustorjuntaohjelma. Mihinkään en ole siis tehnyt mitään muutoksia, ennen kuin tämä ongelma alkoi tänään esiintyä. Tuli siis ns. puskista. Netti toimii muuten ihan normaalisti.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Mistä johtuu, etten pysty lataamaan millään nettiselaimella mitään tiedostoja netistä? Esim. Chrome ilmoittaa, että "Epäonnistui - Estetty" ja lisätiedot sanoo, että "Tietokoneesi suojausasetukset estivät tämän tiedoston. Tästä johtuen Windowsin liitetiedostojen hallinta poisti tiedoston." Olen yrittänyt katsoa kaiken maailman asetuksia ohjauspaneelista ja selaimien omista asetuksista, mutta en vain saa ongelmaa poistumaan. Ideoita?

Käytössä on Comodo Firewall sekä Avast -virustorjuntaohjelma. Mihinkään en ole siis tehnyt mitään muutoksia, ennen kuin tämä ongelma alkoi tänään esiintyä. Tuli siis ns. puskista. Netti toimii muuten ihan normaalisti.
Siis et pysty lataamaan mitään tiedostoja?
Etkö siis pysty tallentamaan vaikkapa Iltalehden sivuilta jotain kuvaa omalle koneellesi?
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Juuri näin, esimerkiksi kuvan tallentaminen koneelle ei onnistu. Tämä menee täysin yli ymmärrykseni.

Kokeiles tätä:

Tietokoneesi saattaa estää lataukset kokonaan. Tarkista Windowsin Internet-suojausasetukset ja varmista, että voit ladata tiedostoja:

Näiden asetusten muuttaminen vaikuttaa Google Chromeen sekä tietokoneesi muihin selaimiin.

Valitse Käynnistä > Ohjauspaneeli.
Valitse Internet-asetukset. Näkyviin avautuu Internet-ominaisuudet-ikkuna.
Valitse Suojaus-välilehti.
Valitse Internet-vyöhyke (maapallokuvake).
Klikkaa Mukautettu taso -painiketta. Näkyviin avautuu Suojausasetukset-ikkuna.
Vieritä ikkunaa alaspäin kohtaan Lataukset > Tiedostojen lataaminen.
Valitse Ota käyttöön.
Vieritä listaa alaspäin kohtaan Muut > Sovellusten ja mahdollisesti haitallisten tiedostojen käynnistäminen.
Valitse Kysy vahvistus.
Klikkaa OK.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös