Löytyykö tietokone-experttejä?

  • 2 857 794
  • 19 216

Beneway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Mario Lemieux, Jyp
Tämä linkki tarjoaa simppelin ohjeen, joka saattaisi ratkaista ongelmasi.

Kiitos vinkistä. Tein homman noiden ohjeiden mukaan, mutta zoom-level ei silti pysy pienenä, kun avaan uuden välilehden. Kaikki on aina uudessa välilehdessä aivan hemmetin suurta.

Kyrsii, kun tulee noita välilehtiä käytettyä niin pirusti, ja on ärsyttävää pienentää jokaisen zoom-level rullalla. Eikö tähän auta mikään? Ladata joku vanhempi versio Firefoxista?

EDIT: Olipas hankaa etsiä enklanniksi asiaa googlesta. Näköjään kaikilla sama ongelma. Firefox vetänyt päivityksensä vihkoon, tai jotain. Parempi varmaan palata takaisin versioon 21.

Linkistä Mozillan supporttiin.
 
Viimeksi muokattu:

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei jumalauta mä olen kyllä käsi tietokoneiden kanssa. Kaverilla oli ylimääräinen pöytäkone, jota ei tarvinnut ja antoi sitten minulle kun ilman kunnon konetta olen elellyt pidemmän aikaa. Oman CD-aseman kuulemma tarvitsisin ja mahdollisesti uuden virtalähteen, sillä edellisessä virtalähteessä on jotain häikkää. No, ei kun koppa kantoon ja kotiin.

Vanhan tietokoneen koppa auki ja sieltä CD-asemaa ja toimivaa virtalähdettä metsästämään. Ruuvit sun muut irti ja ta-daa, cd-asema liikkuu 2 senttiä muttei lähde irti kirveelläkään. Myöskään virtalähdettä en saa irti, vaikka mielestäni kaikki mahdollinen ja mahdoton on ruuvattu irti. Ei liikahda perkele milliäkään, ihan kun olisi pultattu kiinni. Huvittavaa tästä toki tekee se, että itse ostin tuon virtalähteen ja laitoin kiinni, mutta irti saaminen tuntuu olevan ylitsepääsemätöntä.

No, perkeleiden ja saatanoiden jälkeen ajattelin katsella mitä muuta voisin vanhasta koneesta ottaa uusiokäyttöön. Muistikammat irti ja kiinni uuteen koneeseen, jee edes yksi asia onnistuu! No eipä onnistanutkaan, emolevyn ohjekirjan mukaan nuo kammat eivät käy uuteen koneeseeni. Olisihan se toki pitänyt arvata.

Uudessa koneessa on 200gb kovo. Onpa pieni, ajattelin, ja muistin että kaapissa lojuu yksi käyttämätön teran kovalevy samalta valmistajalta. Mikä voisi mennä vikaan? Sain kuin sainkin vanhan kovon ähellettyä irti ja uuden ruuvattua tilalle...kunnes tajuan, etteivät nuo johdot natsaa uuden kovalevyn kanssa ollenkaan. Ja ei kun vanha takaisin kiinni.

Hermosauhujen jälkeen muistelin kuulleeni, että tuossa kovalevyssä olisi sisäänrakennettu Windows Vista, joten en periaatteessa tarvitse sitä cd-asemaa ollenkaan. Koppa siis kiinni, piuhat seinään ja virrat päälle...ei mitään. Ai niin, siinä virtalähteessä oli kuulemma "jotain häikkää" eli koko paska ei toimi. Ja vanhaa en edelleenkään saa irti kopasta jotta saisi iskettyä tilalle.

Siis ei jumalauta mä vihaan tietokoneita. Siis tätä raudan kanssa taistelemista. Mikään ei onnistu yksinkertaisesti ilman itkua, hammasten kiristystä ja vitunmoista tappelua ja googlettamista. Kyllä, en vain osaa. Ja varauksettomat respektit teille kaikille jotka osaatte. Teikäläisiä pitäisi tuntea enemmän, jotta joskus oppisinkin jotain. Tuo vanha koneeni on alunperin Verkkokaupasta ostettu pakettikone, joka tuntuu olevan oikein tarkoituksella rakennettu niin, että osia ei saa irti. Kaikki jää johonkin jumiin tai on niin pienessä tilassa, ettei ruuvimeisselillä tee mitään. Vittu :D
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Mielenkiintoinen Wifi Hotspot ongelma. Käytän silloin tällöin kännykkää (Lumia 920) internetjakoon. Ominaisuutta olen käyttänyt tasasin välein joulukuusta lähtien ja varsinkin nyt kesällä, kun en ole kotona, käytän läppäriä (Win7) puhelimen kautta.

Jo alkukesästä tuli sellainen ongelma eteen että muutaman minuutin käytön jälkeen internetyhteys katosi läppäristä. Puhelin itse yhdisti normaalisti nettiin. Yhteys rupesi taas toimimaan kun sammutin ja käynnistin uudelleen internetjaon puhelimesta. Kesän aikana yhteyden pysyminen on mennyt koko ajan lyhyemmäksi.

Toissapäivänä ongelma oli siinä pisteessä että nettiyhteyttä ei tule enää ollenkaan tietokoneelle asti. Tyttären Galaxy Tab toimi hetken, mutta sekin yhteys lakkasi toimimasta noin 15 minuutin käytön jälkeen.

Kaksi päivää olen yrittänyt ratkoa ongelmaa eri keskustelufoorumien ehdotuksien mukaan. Kokeilin kaiken maailman temppuja tuloksetta. Sain netin taas toimimaan niinkin tyhmältä kuullostavalla tempulla että pitää asentaa espanjankielinen näppäimistö Lumiaan (viesti #15). Noin 5 minuutin päästä puhelin taas lopetti netin jakamisen.

Päätin reilu tunti sitten kokeilla ehdotusta muuttaa DNS-osoitteeksi Googlen avointa 8.8.8.8 läppärissä (viesti #39). Ja nyt taas kaikki toimii kun junan vessa.

Näköjään kyseessä on siis Elisa/Saunalahti ongelma, eikä Lumia-ongelma, sillä kun googlasin suomenkielisiä tuloksia, niin kaikilla joilla oli sama ongelma oli kyseisen operaattorin käyttäjiä, aivan kuten minäkin.

Ja sitten itse kysymykseen:
DNS:n tarkoitus nettiyhteyden suhteen menee yli minun hilseen. Miten on mahdollista että automaattinen DNS alkaa toimimaan heikommin ja heikommin muutaman kuukauden aikana, kunnes lopettaa toiminnan täysin? Sitten muuttamalla osoitteeksi Googlen avoimen palvelimen kaikki taas toimii normaalisti? Puhelimeen ei ole tullut softapäivityksiä kesän aikana ja käyttöpaikkakin on koko ajan ollut sama.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Ja sitten itse kysymykseen:
DNS:n tarkoitus nettiyhteyden suhteen menee yli minun hilseen. Miten on mahdollista että automaattinen DNS alkaa toimimaan heikommin ja heikommin muutaman kuukauden aikana, kunnes lopettaa toiminnan täysin? Sitten muuttamalla osoitteeksi Googlen avoimen palvelimen kaikki taas toimii normaalisti?

Ongelma on tuttu. Saunalahti ei löydä vikaa omasta DNS palvelimistaan. Eikä myönnä mitään, vaikka laitoin työpödän videoksi tallentaen. Mulla siis Sauniksen ADSL ja samoja DNS ongelmia. Nyt googlen DNSllä toimii.. mutta siitä tulee muita onelmia ElisaViihteen jne kanssa välillä. Niinpä mulla on DNS palvelimina ADSLssä molemmat googlet ja molemmat Elisat.

DNS on siis se palvelu joka tulkkaa kirjotetut osotteet ip osoitteiksi. Ilman DNSää pärjää, jos osaa suosikki ipt ulkoa
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Voi kivespussi, taas täällä. Nyt on viimeinen oljenkorsi käytössä.

Vanhasta pöytäkoneesta hajosi yli 6 vuotta uskollisesti palvellut näytönohjain ja päätin hakea halvalla uuden hiukan paremman. Malliksi valikoitui ASUS EN210 Silent, eli ikuisena ATI-miehenä vaihdoin vihdoinkin nVidian tuotokseen. Ja vituiksihan se meni.

nVidian ajureiden asentamisen jälkeen kone pitää bootata ja sille tielle se jää. Eli kone joutuu ikuiseen limboon ja Windowsin starttiruudun jälkeen hyrrää hetken ja boottaa taas. Mitään virheilmoituksia tai muuta ei näy, emolevyn koodi näyttää FF. Toki Windows Error Recovery tulee jokaisella uudelleenkäynnistyskerralla ja vikasietotilassa ajurit pystyy poistamaan ja taas homma toimii. Mikähän vittuvattu tuossa nyt mättää?

Netistä löytyi paljonkin samankaltaisia ongelmia, vaan ei niihin juuri ratkaisuja. Koitan siis täältä. Käytössä Windows 7 64-bit, emo on Abit AB9 ja virtalähde tarjoaa 500W, kortti on kiinni PCIe x 16 railossa. Virtalähteen riittävyyttä epäilin ensin, mutta kun testailin "paljaalla" kokoonpanolla ilman mitään kilkkeitä sama meininki jatkui. Ei kai tuollainen kohtalaisen köykäinen näytönohjain mahdottomia vaadi. Ajureita on testailtu uutta ja vanhaa ja vähän siitä välista - tuloksetta.

Mitähän tässä pitäisi seuraavaksi kokeilla? Rukousta? Enempää rahaa en tuohon rakkineeseen aio kyllä sijottaa, kun toimii lähinnä hätävarana ja tarvittaessa mediakeskuksena. Mutta kyllä se nyt toimimaan olisi kiva saada, varsinkin tän kahden päivän (ja yön) taistelun jälkeen!
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
vikasietotilassa ajurit pystyy poistamaan ja taas homma toimii.

Asentaako winkkari sitten uudestaan nVidian ajurit? Kas kun ne ei poistu laitehallinasta poistamalla, vaan pitää katsoa ne tiedostot myös, tai Winkkari niitä koittaa käyttää nVidian tunnistaessaan. eli Vikasietotilassa katosoo laitehalinnansta ajurien sijainnin, ja poistaa .dll:t jne. Sitten asentaa Generic VGA ajurin, jollon winkakrin pitäsi käynnistyä 800x600 (tai 640 x 480) tilaan normaalisti. Ja vasta tänä jälkeen koittaa asentaa ajurit uusiksi.

vielä huolellisempi jos haluaa olla, laitaa ATIn takas, poista ATInkin tiedostot, sitten laitehallinasta laiteen ja sitten asentaa Generic VGA ajurit, ATI pois, nVidia tilalle ja sit. Myäs winkkarin päivitykset ensin ajan tasalle. Jossain Win7 64bit päivityksessä päivitty jotkut nVdian ajurit, jotka asensi toisen palomuurin ja se sekotti koneen niin, että mitään ohjelmaa ei saanut oikeuksien puuttuessa käyntiin...
 

Paastainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP & 80-luvun HoNsU
ATI-miehenä vaihdoin vihdoinkin nVidian tuotokseen.
...vikasietotilassa ajurit pystyy poistamaan ja taas homma toimii.

ATI ja nVidia ei todellakaan tykkää toisistaan, ensiksi kannattaa poistaa ATI ajurit Un-Install Utilityllä, jonka jälkeen buutti ja sen jälkeen vasta nVidia ajurit sisään.
Toisaalta Format C: on myöskin toiminut jos on onnistunut sekoilemaan ajureiden kanssa lahjakkaasti =)
 

calvin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maailman myrkyllisin jääkiekkojoukkue
Käytössä Win 7 pro, ja ongelmana on että kun läppärin laittaa nukkumaan niin se ei aina (tai juuri koskaan) kysy salasanaa kun koneen herättää. Asetuksissa on kohdassa "Password protection on wakeup" täppä asetuksessa "Require a password". Onko jossain asetuksissa mahdollisesti toinen kohta joka voisi vaikuttaa salasanan kysymiseen?

Toinen kysymys, saako windowsiin määriteltyä näppäinyhdistelmän joka suoraan lukitsisi koneen ilman että joutuu ensin painamaan ctrl-alt-del ja sitten enter?

Kolmas kysymys, saako jostain säädettyä niin että lukitun koneen avaaminen ei vaatisi ctrl-alt-del kombon painamista vaan kun kone herää lukittuna virransäästötilasta niin se olisi suoraan vastaanottamassa salasanaa?
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Toinen kysymys, saako windowsiin määriteltyä näppäinyhdistelmän joka suoraan lukitsisi koneen ilman että joutuu ensin painamaan ctrl-alt-del ja sitten enter?

Start (windows-näppäin) +L
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
ATI ja nVidia ei todellakaan tykkää toisistaan, ensiksi kannattaa poistaa ATI ajurit Un-Install Utilityllä, jonka jälkeen buutti ja sen jälkeen vasta nVidia ajurit sisään.
Toisaalta Format C: on myöskin toiminut jos on onnistunut sekoilemaan ajureiden kanssa lahjakkaasti =)

Vanhat ajurit on kyllä tuhottu kissojen ja koirien kanssa aivan joka paikasta, on käytetty Driver Sweeperiä ja vaikka mitä. Kone siis toimii "moitteetta" kun ajurina on "Standard VGA adapter" vai mikä vhittu nyt onkaan, mutta välittömästi nVidian ajurien asennuksen jälkeen alkaa tuo bootti looppi. Täytyy koittaa vielä tyhjällä kovalevyllä alusta saakka windows + nvidia asennushelvetti, jos se kelpaisi. Vittu tätä säätämisen määrää.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
välittömästi nVidian ajurien asennuksen jälkeen alkaa tuo bootti looppi.

Emon piirisarja ei ehkä tue jotain nVidian ominaisuutta. BIOSn fläsäytys, jos mahdollista, kannattaa kokeilla. Tai goolata tätä kombinaatiota, josko ei vaan toimi.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Emon piirisarja ei ehkä tue jotain nVidian ominaisuutta. BIOSn fläsäytys, jos mahdollista, kannattaa kokeilla. Tai goolata tätä kombinaatiota, josko ei vaan toimi.

Jep, koitetaan tuo fläshäys sitte seuraavaks. Emohan on vanha kun taivas, mutta ei tuossa periaatteessa pitäisi olla yhteensopivuusongelmaa. Mistäs näistä koskaan tietää. Paskan möivät, onneks oli halpa. Tai ehkä juuri siksi. Joukkueemme kiittää avunantajia.
 

Makkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Mikäköhän on vikana, kun aina konetta käynnistäessä se jää tuohon HP:n siniseen avausnäyttöön (missä on f9 - setup, f10 xxx ...) tai jos ei paina mitään hetkeen, niin menee vain mustaan ruutuun jossa lukee jotain "press any key to reboot" ja ei tapahdu mitään mistään.

Ongelma tuli täysin yhtäkkiä, n. viikko sitten kone vain alkoi tekemään noin. Ajoin Windowsin startup managerin mutta siinä ei löytänyt mitään ongelmia.

Any ideas?
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
menee vain mustaan ruutuun jossa lukee jotain "press any key to reboot" ja ei tapahdu mitään mistään.

Jos boottaa CD:ltä, niin kovalevy sökö. Jos HDD, no hätä, SSD, vaikeempaa.,

eli uus kovis, uus käyttis, ja sen jälkeen joku Recovery softa käyttöön
 

Makkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Jos boottaa CD:ltä, niin kovalevy sökö. Jos HDD, no hätä, SSD, vaikeempaa.,

eli uus kovis, uus käyttis, ja sen jälkeen joku Recovery softa käyttöön

Niin ja siis en halua bootata mitään kautta. Sitten kun menee tuosta sinisestä näytöstä F10:llä setuppiin ja sieltä exittiä, niin käynnistää koneen normaalisti. Eli siis kone kyllä toimii, mutta pitää neppailla joka kerta tuota kautta, mikä pistää vituttamaan pidemmän päälle.
 

Haastattelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Winnipeg Jets
Täällä olisi seuraavanlainen ongelma: Ps3 on piuhalla kiinni nettiboksissa ja läppäri ja puhelin sitten yhdistävät wlanin kautta. Pleikkaria pelatessa käytän toisinaan kuulokemikrofonia, mutta jostain syystä aina kun laitan vastaanottimen kiinni pleikkaan, katkeaa läppäristäni netti. Mistäköhän mahtaa johtua ja saako jotenkin fiksattua?
 

DefenceX

Jäsen
Saattaa mennä hieman ohi aiheen, mutta annetaan tämän kerran mennä. Osaako palstaveljet suositella ohjelmaa, jolla pystyisi nauhoittamaan kuvaa omasta näytöstä? Tarkoituksena on ohjelmalla tallentaa erinäisiä urheilutapahtumia (lähinnä Flyersin ja Jokereiden pelit) ja myöhemmin polttaa pelit sitten levylle.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Saattaa mennä hieman ohi aiheen, mutta annetaan tämän kerran mennä. Osaako palstaveljet suositella ohjelmaa, jolla pystyisi nauhoittamaan kuvaa omasta näytöstä? Tarkoituksena on ohjelmalla tallentaa erinäisiä urheilutapahtumia (lähinnä Flyersin ja Jokereiden pelit) ja myöhemmin polttaa pelit sitten levylle.

Jos haluat välttämättä tallentaa oman näytön kuvaa niin camstudio vaikuttaisi aika suositulta:

CamStudio Ohjelmat | ilmaisohjelmat.fi

Itse olen käyttänyt UrhoTVn streamien tallentamiseen RePlay Media Catcher ohjelmaa:

Video Downloader and MP3 Recorder - Replay Media Catcher

-Tinke
 
Saattaa mennä hieman ohi aiheen, mutta annetaan tämän kerran mennä. Osaako palstaveljet suositella ohjelmaa, jolla pystyisi nauhoittamaan kuvaa omasta näytöstä? Tarkoituksena on ohjelmalla tallentaa erinäisiä urheilutapahtumia (lähinnä Flyersin ja Jokereiden pelit) ja myöhemmin polttaa pelit sitten levylle.

Tää onkin sitten vähän haastavampi juttu jos meinaat suoriltaan kuvakaappauksella nauhottaa ruudulla pyörivää kuvaa. Fraps kyllä tekee sen ja vielä varsin hyvin. Mutta 1:50 vie neljä gigaa tilaa. Siis yksi minuutti viisikymmentä sekunttia.

Joku ohjelma joka lataa streamin olisi ehkäpä parempi. Eli ei nauhoita sitä mitä ruudulla tapahtuu vaan tallentaa vaan streamia suoraan.

Äkkiseltään ei tule tämmöistä ohjelmaa mieleen valitettavasti, mutta semmoisia on olemassa.

Kaikista ilkein juttu tässä taitaa olla kuitenkin tuon kuvan laadun säilyttäminen sinne levylle asti...

Toisin sanoen: Tarvitset ohjelman joka "lataa" streamin, et ohjelmaa joka tallentaa näytöllä tapahtuvia jutskia.

En nyt ihan hirveästi ollut apuna varmaan, mutta luulisin, että helpottaa googlettamista.

EDIT: Tinke kerkesikin heittämään muutaman softan tuohon. Mites tuo Cam ? Miten paljon vie tilaa minuutissa ja mitä pakkausta se käyttää ? eli mites kuvanlaatu. Itsekkin kiinnostus heräsi.

Tuo Replay media catcher vaikuttaisi sellaiselta ohjelmalta mitä hain takaa.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
EDIT: Tinke kerkesikin heittämään muutaman softan tuohon. Mites tuo Cam ? Miten paljon vie tilaa minuutissa ja mitä pakkausta se käyttää ? eli mites kuvanlaatu. Itsekkin kiinnostus heräsi.

Tuo Replay media catcher vaikuttaisi sellaiselta ohjelmalta mitä hain takaa.

CamStudio pystyy tuohon oman näytön kuvan tallentamiseen mutta ei mielestäni ole kovin hyvä softa tähän käyttöön. CamStudiossa voi vaihtaa mitä koodekkia käyttää tallentamiseen. RePlay Media Catcher on todella kätevä softa jos haluaa jonkin streamin tallennettua omaan käyttöönsä.

-Tinke
 

Ektar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Boston Bruins
Saattaa mennä hieman ohi aiheen, mutta annetaan tämän kerran mennä. Osaako palstaveljet suositella ohjelmaa, jolla pystyisi nauhoittamaan kuvaa omasta näytöstä? Tarkoituksena on ohjelmalla tallentaa erinäisiä urheilutapahtumia (lähinnä Flyersin ja Jokereiden pelit) ja myöhemmin polttaa pelit sitten levylle.

Macilla ainakin Quicktime Pro tai tavallinen versio (en muista kumpi) pystyy nauhoittamaan omalta ruudulta ja äänetkin saa ainakin Soundflowerin kautta. En tiedä toimiiko QT samalla tavalla Windowsilla.
 

DefenceX

Jäsen
Jatketaanpa hölmöillä kysymyksillä. Tinke-80 suosituksesta ajattelin ostaa tuon RePlay Media Catcher ohjelman. Ohjelma laitetaan siis päälle ja kuvaa kaiken mitä ruudulla tapahtuu vai pystyykö tuolla nauhoittamaan ainoastaan tuon striimiin ja samalla tekemään jotain muuta? Lisäksi tuleeko noista sen verran pieniä tiedostoja, että ne menevät hyvällä kuvanlaadulla tuommoiselle 16x dvd-r levylle?
 
Suosikkijoukkue
Arsenal
Kahta ohjelmaa huutaa - löytyykö netistä ilmaista ja toimivaa?

Tärkeämpi olisi löytää ohjelma, joka purkaa pdf-tiedoston Exceliin. Entisellä työkoneella oli käytössä lisenssiohjelma Able to Extract, joka oli ihan loistava. Tietääkö joku vastaavan ilmaisen? Tai jopa halvan lisenssiohjelman? Tätä tulee tarvittua niin paljon, että voi joutua jopa rahalla ohjelman hankkimaan.

Toista, yksittäistä käyttökertaa varten tarvitsisin ohjelman, jolla saisin netissä olevan mp4-pätkän katsottua "kuva kuvalta" tai hidastettuna. Tähän en viitsi rahaa pistää kiinni, mutta tietääkö joku ohjelman, jonka avulla onnistuisi? Joskus muistan kuulleeni jostakin Kino-alkuisesta ohjelmasta, mutta pelkällä kinolla tulee googlesta vähän liikaa vaihtoehtoja...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös