Löytyykö tietokone-experttejä?

  • 2 860 683
  • 19 219

Nick Neim

Jäsen
Ite kun en mikään tekniikan ihmelapsi ole, on pakko kysyä suhteellisen pientä ongelmaa, joskin ärsyttävää sellaista.

Mistä ihmeestä johtuu koneen uudelleen käynnistyminen, kun yritän pelata jotain asennettua peliä? Oli peli sitten freewarea, demoja tai ihan ostettuja kokoversioita. Selainpelit yms toimii. Samoin toimii EHM (siis Eastside Hockey Manager, asennettu peli), mutta mikään muu asennettu peli ei sitten toimikaan. Koneen tehoistakaan tuskin jää kiinni, jos tää alkaa käynnistymään uudestaan jonkun Pro Pilkin tai Deluxe Ski Jumpin takia.. Ne kun ei kovin paljon tehoja koneelta vaadi. Pelit on asennettu uudelleen moneen otteeseen, siitä ei ole apua. En vain satu keksimään vian syytä, joten jos joku viisaampi osaisi valaista asiaa? Pienetkin vinkit otetaan ilolla vastaan. Kiitoksia jo etukäteen.

EDIT: Tarkennuksena vielä, kone käynnistyy uudelleen jo pelien mahdollisien alkumainoksien tai vastaavien kohdalla, en siis pääse pelaamaan ollenkaan.
 

Teloch

Jäsen
Räpläsin tuossa Windows Vistaan toisen käyttäjätunnuksen, johon laitoin käyttäjäkontrollin kautta www-rajoitteen, joka sallii kolme (3) eri sivustoa ja blokkaa kaiken muun. Vieläkö tämä rajoitus on kierrettävissä proxyilla tai vastaavilla, eli vieläkö rajoite-noviisin pitää keksiä jotain uutta että surffailu pysyy tuolla toisella tunnuksella hallinnassa?
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kokeile käyttämällä modemista virta pois ensin. Sitten avaa cmd-ikkuna ja anna ensin komento ipconfig /release ja sitten ipconfig /renew. Pelkällä ipconfig komennolla voi tarkistaa, että kone on saanut ip-osoitteen ja oletusyhdyskäytävä ja aliverkon peite ovat oikein.

Kiitos. Valitettavasti ei toimi edelleenkään. IP:t löytyy jne ja opaskirjan mukaan kaikki valot palaa kuten pitääkin. "Ota yhteys palveluntarjoajaasi" siellä näkyi kun toisella selaimella yritin.

Heitän varmaan seinään koko vehkeen.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Kiitos. Valitettavasti ei toimi edelleenkään. IP:t löytyy jne ja opaskirjan mukaan kaikki valot palaa kuten pitääkin. "Ota yhteys palveluntarjoajaasi" siellä näkyi kun toisella selaimella yritin.

Heitän varmaan seinään koko vehkeen.
Se että lähiverkkoyhteys toimii kertoo vain siitä että ongelmaa ei ole välillä modeemi-tietokone, mutta että netti ei toimi, sen syy on välillä operaattori-modeemi. Taikka sitten se että modeemi on rikki. Operaattori-modeemi väli voidaan katkaista siksikin että lasku on maksamatta. Mutta tästä ei nyt varmaankaan ole kyse.

Yleensähän operaattori-tietokone väli varmentuu sillä palaako modeemin DSL-ledi katkomatta. Jos kyllä, netin pitäisi toimia, poislukien se tapaus että operaattori on hukannut IP-osoitteesi joka pitäisi korjautua buuttaamalla modeemi. Jos ei korjaannu, yhteys operaattoriin ja ne buuttaa oman korttinsa, joka myöskin vaikuttaa asiaan.

Asian tekee kiusalliseksi se, että mikäli yhteydessä on ongelmia, operaattori kehoittaa kokeilemaan yhteyttä toisella modeemilla (ainakin Sonera). Jos asiakas tekee vikaraportin operaattorille, joka johtaa huoltajakäyntiin ja jos käy ilmi että ongelma ei johdu operaattorista, asiakas joutuu maksamaan 99€ laskun. Koska Sonera käyttää tässä jotakin firmaa joka hoitelee asioita Soneran puolesta ja laskuttaa Soneraa töistä joita joutuu tekemään ilman että joutuisi korjaamaan aiheuttamaansa vikaa.

Mikäli kaikki näyttäisi olevan ok mutta netti ei vain toimi, yksityiskäyttäjän on aika vaikea arvioida missä on syy. Pahimmillaanhan nuo on hankalia juttuja ja ei ole helppoa saada toista modeemia jolla testata yhteyttä.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Taikka sitten se että modeemi on rikki. Operaattori-modeemi väli voidaan katkaista siksikin että lasku on maksamatta. Mutta tästä ei nyt varmaankaan ole kyse.

Niin onhan nuo aika heiveröisiä muovileluja kun niitä ennenkin on hajonnut, mutta luulisi niiden nyt yli puoli vuotta kestävän. Eikä tässä mitään ukkostakaan ole mielestäni ollut mikä tuollaisia kait rikkoo aika helpostikin. Seuraavan laskun eräpäivä on ensi viikolla, joten jää kyllä siinä vaiheessa maksamatta jos ei edelleenkään toimi.

Pahimmillaanhan nuo on hankalia juttuja ja ei ole helppoa saada toista modeemia jolla testata yhteyttä.

Joo, tarttis olla aina kaksi konetta ja kaksi modeemia käytössä, jotta pystyisi testaamaan paremmin missä vika.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Joo, tarttis olla aina kaksi konetta ja kaksi modeemia käytössä, jotta pystyisi testaamaan paremmin missä vika.
Jos modeemia on vaikea saada lainaan, ehkä helpompaa on kiikuttaa modeemi kaverille, jolla on netti ja testata sen toimivuutta kaverilla. Ja jos oma kone on läppäri, ottaa sekin mukaan.

Tässä joku aikaa sitten mulla oli sellaista ongelmaa että netti pätki väliin useitakin kertoja päivässä mutta pysyi kuitenkin päällä väliin 5-8 tuntiakin putkeen. Ja DSL-valo paloi koko ajan katkomatta. Jotta olisin voinut testata toimiiko ongelmatta toisella modeemilla, mun olisi pitänyt saada joltakin modeemi lainaan minimissään vuorokauden ajaksi mutta kukaanhan ei tuohon suostu. Siispä jouduin ostamaan toisen modeemin ja varsin pian kävi ilmi että sama vika on myös sen kanssa joten tein vikaraportin. Operaattori tapasi kadottaa IP-osoitteeni aika ajoin joten "korjaustoimi" oli se että he buuttasi oman korttinsa jonka jälkeen ongelmia oli edelleenkin, joskin hieman harvemmin. Olen tehnyt toisenkin vikaraportin, taas on jotakin "korjattu", en tiedä mitä ja aina väliin samaa ongelmaa esiintyy edelleen...

Ja mulla on kaksi toimivaa modeemia, no onpas varamodeemi jos jompikumpi hajoaa...
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pitääkö olla joku tweeter tili tms. että tuo toimii? Yritin lisätä Dregerin tweeterin "follow" komennolla mutta tuli vaan jotain server erroria.
Juu, ei taida onnistua käyttäminen ilman twitter-tiliä.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Noniin, nyt toimii hyvin. Kiitoksia!
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Osaako joku suositella noista 'ultrakeveistä' (13 - 15 tuuman näytöllä) kannettavista ja alle mielellään alle tonnin hintaluokasta jotain tiettyä konetta, joka tällä hetkellä edustaa best-buy ostosta? Kone tulisi aika peruskäyttöön (vaimolle) noin muuten, mutta sillä tehdään paljon - ammatikseen - kirjoitustyötä, eli näppäimistö olisi ihan jees olla hyvä. Tosin kone tulee toimistolla kiinni telakointiasemaan (jollainen koneeseen pitäisi saada ostettua) isomman näytön ja irrallisen näppäimistön kera, joten liiaksi tuota näppäimistön laatua ei kuitenkaan tarvitse korostaa. Kaikkein tärkeintä, että kone olisi kestävä ja luotettava, mutta sellaista ei taida enää kukaan valmistajista pitää kilpailuvalttina, samaa huttua kaikki? Kuljetettavuutta arvostan tässä tapauksessa sen vuoksi, että kone tulee olemaan tulevan omistajansa (hennon naisen harteilla) mukana reissussa paljon, viikottain, sekä tietty kodin ja työpaikan välillä päivittäin. Ei siis tule pelkästään pöytäkoneen korvikkeeksi...

Toinen mikä kiinnostaa (itselle) olisi noi miniläppärit, mutta mahtaako niissä missään olla sisäänrakennettua dvd-asemaa, koska reissun päällä voisi olla joskus mukava katsoa leffoja? Ja mikä mahtaa olla noista nyt tarjolla olevista koneista se 'ykkönen'?
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Se että lähiverkkoyhteys toimii kertoo vain siitä että ongelmaa ei ole välillä modeemi-tietokone, mutta että netti ei toimi, sen syy on välillä operaattori-modeemi.

Vika näyttäisi toistaiseksi korjaantuneen! Yhteys oli noin 3-4 vuorokautta poikki. En tarkkaan tiedä kun mulla oli koko eilisen päivän kaikki koneen ja modeemin johdot pois seinästä ja illalla päätin vielä kokeilla. Eli itsestään lähti käyntiin, ja syy on minulle täysi mysteeri (operaattori?). Näin pitkää katkoa ei ole koskaan ennen meidän nettiyhteyksissä ollut.
 

Sir von Aulis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Nyt tarvitsisin apua tietokoneen kanssa.

Kone ei enää toista minkään valtakunnan ääntä, ja kun asiaa ohjauspaneelin kautta tarkistin, niin sen antaman ilmoituksen mukaan koneessa ei ole kaiuttimia käytössä, ei edes läppärin omia. Eli jotain oleellista on joko kadonnut tai menny paskaksi. Näytön oikeassa alareunassa olevaa "työkalupalkkia" kun katsoo, niin sieltä ei löydy enää sitä äänenvoimakkuuden säätöä. [muoks] niin joo, auttaisko sitten järjestelmän palautus asiaan? Eli asetukset aikaan viikko takaperin? Ja mitenkä tuo tehtiin? kyselee tymä Pohjosesta[muoks]

Melko sekava on tuo sepustus, mutta toivottavasti joku ottaa tuosta tolkkua.

Mitä tehdä, ollako ilman musiikkia koko juhannus? Auttakaa!
 
Viimeksi muokattu:

Lawless

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toinen mikä kiinnostaa (itselle) olisi noi miniläppärit, mutta mahtaako niissä missään olla sisäänrakennettua dvd-asemaa, koska reissun päällä voisi olla joskus mukava katsoa leffoja?
Ainakin aiemmin asian laita oli niin, että miniläppäri (netbook) oli määritelty sellaiseksi laitteeksi, joka nimenomaan ei sisällä mitään optista asemaa. En ole aivan varma pitääkö tämä enää paikkaansa.
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Ainakin aiemmin asian laita oli niin, että miniläppäri (netbook) oli määritelty sellaiseksi laitteeksi, joka nimenomaan ei sisällä mitään optista asemaa. En ole aivan varma pitääkö tämä enää paikkaansa.
Aisia on edelleen näin. Tottakai voi hankkia ulkoisen DVD-aseman jonka kytkee silloin kun aikoo katsoa leffoja. Ei maksa montaa kymppiä enää.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Nyt tarvitsisin apua tietokoneen kanssa.

Kone ei enää toista minkään valtakunnan ääntä, ja kun asiaa ohjauspaneelin kautta tarkistin, niin sen antaman ilmoituksen mukaan koneessa ei ole kaiuttimia käytössä, ei edes läppärin omia. Eli jotain oleellista on joko kadonnut tai menny paskaksi. Näytön oikeassa alareunassa olevaa "työkalupalkkia" kun katsoo, niin sieltä ei löydy enää sitä äänenvoimakkuuden säätöä. [muoks] niin joo, auttaisko sitten järjestelmän palautus asiaan? Eli asetukset aikaan viikko takaperin? Ja mitenkä tuo tehtiin? kyselee tymä Pohjosesta[muoks]

Melko sekava on tuo sepustus, mutta toivottavasti joku ottaa tuosta tolkkua.

Mitä tehdä, ollako ilman musiikkia koko juhannus? Auttakaa!
Tommonenhan ei ole helppo selvittää ellei itse ole törmännyt juuri vastaavaan ongelmaan. Johtolankojahan sulla on tossa mitä seurata, lähtisin siitä että alapalkissa oikealla ei ole äänenvoimakkuus-kuvaketta.

Ekaksikin, mullakin on se joskus kadonnut buuttauksen jälkeen ja palautunut kun olen buutannut uudelleen. Toiseksi, sitä asiaa voi katsella lisää painamalla alapalkkia hiiren oikealla painikkeella. Siitä aukeaa valikko, Vistassa joka mulla on, edetään näin, muissa käyttiksissä samantyyppisesti kai:
Ominaisuudet –> Ilmaisinalue
siellä on "Valitse mitkä järjestelmäkuvakkeet näytetään aina". Tässä yhtenä vaihtoehtona on Äänenvoimakkuus, jossa sulla ei ole rastia ja kohde harmaana niin ettei siihen voi rastia edes laittaa? Jos voi niin laita ja homman pitäisi toimia.

Tämän jälkeen jää kaksi mahdollisuutta.
1. päivitä koneesi ääniajuri hakemalla uusi laitetoimittajan webbisivulta (kai sulla vielä joku ääniajuri on listassa, ettei ole jostakin mystisestä syystä poistunut)
2. mene koneen setup:iin ja katso ettei siellä ole otettu ääniajuria pois

Järjestelmänpalautus voi olla myös mahdollisuus mutten sitä tunne enkä hirveästi siihen usko, jos jotakin on mennyt "rikki" (ohjelmistoa toki, ei rautaa).
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Aisia on edelleen näin. Tottakai voi hankkia ulkoisen DVD-aseman jonka kytkee silloin kun aikoo katsoa leffoja. Ei maksa montaa kymppiä enää.

Asia selvä, eipä noista siinä tapauksessa ole mulle matkakaveriksi... Ulkoinen DVD-asema ei toki paljoa maksa, mutta kun sitä alkaa pienen koneen mukana kuljettamaan reissussa, niin jotenkin se hyöty valuu kuin vesi hanhen selästä esimerkiksi aikaisemmin mainitsemiini ultrakevyisiin kannettaviin verrattuna. Toki hintaluokka on jo toinen, mutta myös näytön koko. Joskus reissun päällä ollessa tulee tilanteita ja hetkiä, jolloin olisi mukava rentoutua ja katsoa joku hyvä leffa.

Eikö kenelläkään palstalaisella ole kokemusta noista ultra-ohuista/keveistä kannettavista? Yhtä Macin sellaista testasin ja vaikutti kaikin puolin hyvältä laitteelta. Asus ainakin valmistaa PC puolelta...
 

Sir von Aulis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Tommonenhan ei ole helppo selvittää ellei itse ole törmännyt juuri vastaavaan ongelmaan. Johtolankojahan sulla on tossa mitä seurata, lähtisin siitä että alapalkissa oikealla ei ole äänenvoimakkuus-kuvaketta.

Ekaksikin, mullakin on se joskus kadonnut buuttauksen jälkeen ja palautunut kun olen buutannut uudelleen. Toiseksi, sitä asiaa voi katsella lisää painamalla alapalkkia hiiren oikealla painikkeella. Siitä aukeaa valikko, Vistassa joka mulla on, edetään näin, muissa käyttiksissä samantyyppisesti kai:
Ominaisuudet –> Ilmaisinalue
siellä on "Valitse mitkä järjestelmäkuvakkeet näytetään aina". Tässä yhtenä vaihtoehtona on Äänenvoimakkuus, jossa sulla ei ole rastia ja kohde harmaana niin ettei siihen voi rastia edes laittaa? Jos voi niin laita ja homman pitäisi toimia.

Tämän jälkeen jää kaksi mahdollisuutta.
1. päivitä koneesi ääniajuri hakemalla uusi laitetoimittajan webbisivulta (kai sulla vielä joku ääniajuri on listassa, ettei ole jostakin mystisestä syystä poistunut)
2. mene koneen setup:iin ja katso ettei siellä ole otettu ääniajuria pois

Järjestelmänpalautus voi olla myös mahdollisuus mutten sitä tunne enkä hirveästi siihen usko, jos jotakin on mennyt "rikki" (ohjelmistoa toki, ei rautaa).

Tuota noin, kun ääniasetuksia katselee, niin ruudulla näkyy vain ilmoitus, että äänilaitteita ei ole.

Koitin tuota ajuria metsästää, mutten sellaista löytänyt. Voisiko joku asiantuntija auttaa, vituttaa kun kone on mykkänä ja häihin pitäis biisilistaa tehdä.

Muutkin ylläolevat toimenpiteet suoritin, mutta ratkaisua ei löytynyt. Silti kiitos Beltranille.
 

pepsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukka Seppäsen pelipaikaton fantasia
Itsellä olisi hieman erikoinen ongelma, ja epäilen, että tämänkaltaiseen mitään ratkaisua on, mutta kokeillaan nyt kuitenkin.

Eli minulla on melko uusi kone, alle vuoden vanha. Viime aikoina kuitenkin on ilmennyt sellaista ongelmaa, kun käynnistän konetta, niin ennen sitä vaihetta, kun Windows XP:n logo pamahtaa ruutuun ja "lataa" sitä vihreätä palkkia niin ruutu jää mustaksi. Ja vasemmassa yläkulmassa vilkkuu viiva (-).

Tämä jatkuu siis loputtomiin ja täytyy sitten käynnistää kone uudelleen. Ja tämä saattaa toistua lukuisia kertoja putkeen. Joskus kerran, joskus 15. Joskus ei ollenkaan. Eli joskus kone menee suoraan päälle, mutta joskus menee pitkiäkin aikoja, ettei kone mene Windowsiin asti.

Rasittaa joskus aika pahasti, jos täytyisi saada kiireellä kone auki ja nopeasti pitäisi jokin asia selvittää koneelta. Ja eikös kone kärsi lopulta siinä, jos joutuu konetta jatkuvasti sammuttelemaan suoraan virtanäppäimestä?
 

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Joo.
Tein uuteen koneeseen (Windows7) yhteen kansioon: piilota.
Katosi toki näkyvistä, mutta en saa sitä enää esiin.
Koneessa on vain yksi käyttäjätili "Käyttäjä" ilman salasanaa, eli ei ole erikseen muita tilejä. Miten saan sen kansion takaisin näkyviin? Siellä on monta tiedostoa joita tarvitsen ja jotka kätkin ettei niitä tuhota vahingossa...
T: Käsi.
 

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Joo.
Tein uuteen koneeseen (Windows7) yhteen kansioon: piilota.
Katosi toki näkyvistä, mutta en saa sitä enää esiin.
Koneessa on vain yksi käyttäjätili "Käyttäjä" ilman salasanaa, eli ei ole erikseen muita tilejä. Miten saan sen kansion takaisin näkyviin? Siellä on monta tiedostoa joita tarvitsen ja jotka kätkin ettei niitä tuhota vahingossa...
T: Käsi.
Ainakin Vistassa täällä, seiskasta en ole 100% varma:

Oma tietokone -> Järjestä -> Kansion ja haun asetukset -> Näytä
Lisäasetuksissa on kohta "Piilotetut tiedostot ja kansiot", vaihda siinä valinta oikeaan kohtaan. Oletan ainakin että tuossa on sinulla nyt "Älä näytä jne".

Toivottavasti oli kyse noin yksinkertaisesta ongelmasta?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
W7:Piilotettujen tiedostojen näyttäminen
Piilotettujen tiedostojen ja kansioiden näyttäminen:
Avaa Kansion asetukset napsauttamalla.
Valitse Näytä-välilehti.
Valitse Lisäasetukset-kohdassa Näytä piilotetut tiedostot, kansiot ja asemat ja valitse sitten OK.
Lisätietoja piilotieodostoista on ohjeaiheessa Mikä on piilotiedosto?.

Tällaisen ohjeen löysin W7 64-bit käyttiksestä.
 

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Eräs käyttäjä, verikuut, lähetti yv:nä viestillä ohjeet mitkä johannes kertasikin ja ne toimivat!
Kiitos, arvasin että ei ole asiaa mitä Jatkoajan ihmiset eivät tietäisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös