Löytyykö tietokone-experttejä?

  • 2 862 503
  • 19 220

TML

Jäsen
Oisko ketään kuka osaa auttaa peukalo keskellä kämmentä olevaa äijjää.
Eli tälläinen pulma tällä kertaa:

Jotenkin onnistuin tuossa aiemmin tällä viikolla töpeksimään flash-playerini sillä tavalla että youtube -videot ja useat muutkaan videot ynnä muut nettisivut eivät näy minulla. Tulee teksti "Hello, you either have JavaScript turned off or an old version of Adobe's Flash Player. Get the latest Flash player."
Sitten menen suoralla linkillä adoben sivuille ja valikkoon mistä napataan "agree and install now". http://get.adobe.com/flashplayer/
Sitten tulee teksti "Important Message: You may need to click the gold bar at the top of the browser window to allow the install" ja ohjeet miten tulee ottaa evästeet pois ja hyväksyä lataus. Ainoa vaan että nyt koneeni tekee automaattisesti latauksen ja menee sivulle jossa sanotaan latauksen olevan valmis.
Eli tässä sivussa http://get.adobe.com/flashplayer/trigger/1/ ei tarvitse painaa mitään ja sivu siirtyy automaattisesti tähän sivulle http://get.adobe.com/flashplayer/completion/0/

Ja tekstinä näkyy että Version 10,2,x,x,x installed succesfully. Kuitenkaan flash ei vieläkään ole päällä, tai ainakaan videot eivät näy. Onko siis joku muu juttu mikä pitää asentaa vai ylipäätänsä asennanko flashia jotenkin väärin? Ja missä se yläpalkki on?

Sekavaa tekstiä, toivottavasti joku auttaa koska olisi kiva nähdä youtubeakin.
 
Minähän en ymmärrä tietotekniikasta mitään ja siksi olenkin hieman ymmälläni.

Nythän on näin, että keskiviikon ja torstain välisenä yönä Sonera Extra -nettiyhteyteni oli jostain syystä poikki. Ihmettelin ja klikkailin jonkin aikaa erilaisia asetuksia, mutta enhän minä niistä mitään ymmärtänyt. Mitään en mielestäni asetuksissa kuitenkaan muuttanut.

Sitten jossain vaiheessa yötä käynnistin koneen noin sadannen kerran ja yhteyshän näyttikin toimivan. Hienoa.

Nyt vaan ihmetyttää se, että miksi tuo ruudun oikeasta alakulmasta löytyvää verkkosymbolia klikkaamalla tulee esille tietoa, joka hämmentää. Sen mukaan yhteys on muodostettu kohteeseen nimeltään Belkin 54g ja on laatua Lähiverkko ja Internet.

Google osasi kertoa, että Belkin 54g on "router" eli suomennettuna lähinnä kai reititin. Mikä ihme on reititin?

Soitinpa Soneran mahtavaan puhelinpalveluunkin, jossa pääsin keskustelemaan nauhoitetun miesäänen kanssa. Henkilötunnukseni kerrottuani nauhoite ilmoitti ryhtyvänsä tutkimaan asiaa ja laittoipa vielä musiikkiakin soimaan.

Sävelten tauottua nauhoite ilmoitti, että verkkoyhteyteni toimii. Se on tietenkin ihan positiivista.

Mitä tämä kaikki oikein merkitsee? Olenko siis yhteydessä internetiin Soneran kautta kuten aiemminkin? Piuhalla minä ainakin ennen olen surffailut enkä millään reitittimellä.

Piuha menee tälläkin hetkellä koneesta seinään aivan normaalisti. Ja hyvin toimii.

Miksi yhteys on muuttunut siitä aikaisemmasta (jonka nimeä en muuten todellakaan muista) Belkin 54g -nimiseksi omituisuudeksi? Onko tämä nyt aivan normaalia?

Hyvinhän tässä data liikkuu ja netti toimii, mutta ihmetystä tämä kuitenkin herättää.

Mitä?
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Minkätyyppistä matskua tuo PDF sisältää (tekstiä? grafiikkaa? kuvia?) ja onko mitään hajuakaan millä ohjelmalla se on alun perin tehty? Jos käytössä on Illustrator niin se on ihan hyvä työkalu PDF:ien muokkaukseen, mutta aika monesti siinäkin tulee jotain fonttiongelmia riippuen ihan miten se PDF on kirjoitettu. Jos tuo dokkari on alun perin jostain Wordista/Power Pointista suoraan tehty niin ei muuta kuin onnea matkaan...
Maanmittauslaitokselta ostettu kartan palanenhan tuo (17mb), josta pitäisi tiettyjä tasoja saada poistettua. Vaan ei näytä Illustrator, eikä Photoshopkaan taipua tuon edessä. Pitänee tilata uusi kartta ja nostaa tassut pystyyn tämän kanssa. Kiitokset kuitenkin.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Maanmittauslaitokselta ostettu kartan palanenhan tuo (17mb), josta pitäisi tiettyjä tasoja saada poistettua. Vaan ei näytä Illustrator, eikä Photoshopkaan taipua tuon edessä. Pitänee tilata uusi kartta ja nostaa tassut pystyyn tämän kanssa. Kiitokset kuitenkin.

Joo, noissa kartoissa on sellainen vittumainen puoli että ne tehdään yleensä ihan omalla ohjelmallaan, ja sitten kun se siitä exportataan esim. PDF:ksi tai jonkun grafiikkaohjelman ymmärtämään muotoon niin se pätkii kaiken grafiikan pieniksi palasiksi. Ja kun kartoissa on sitä grafiikkaa suhteellisen paljon niin sinne tulee sen takia miljoonia ohjauspisteitä, ja niistä dokumenteista tulee ihan järjettömän raskaita. Olen taistellut ihan saman ongelman kanssa töissä joskus, vaatii sen että koneessa pitää olla astetta reilummin muistia. Yleensä minäkin pyydän kartanpiirtäjää tekemään muutokset ja lähettämään sitten valmiin kartan, paljon helpommalla pääsee kuin että yrittää itse niitä muutoksia tehdä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Olen taistellut ihan saman ongelman kanssa töissä joskus, vaatii sen että koneessa pitää olla astetta reilummin muistia. Yleensä minäkin pyydän kartanpiirtäjää tekemään muutokset ja lähettämään sitten valmiin kartan, paljon helpommalla pääsee kuin että yrittää itse niitä muutoksia tehdä.
Joo, ei näemmä tuo 4GB Win7-konekaan innostunut tuosta...

Pitääpä MML:lta kysellä, jos tuon kuvan saisi jotenkin järkevässä muodossa heiltä.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
... yhteys on muodostettu kohteeseen nimeltään Belkin 54g ja on laatua Lähiverkko ja Internet.

Google osasi kertoa, että Belkin 54g on "router" eli suomennettuna lähinnä kai reititin. Mikä ihme on reititin?
....Mitä?

Viestisi tiivistääkin mukavasti miksi operaattorien puhelinpalvelut ovat muuttuneet maksullisiksi ja/tai joudut juttelemaan robotin kanssa.

Reititin on Internetin keskeisin laite, joka osaa reitittää datapaketteja. Reitittimessä on yleensä monta liitintä, eli porttia, joihin sekä tulee, että niistä lähtee datapaketteja. Kun reititin saa datapaketin, se avaa sen ja katsoo mikä on vastaanottajan IP-osoite. Sen jälkeen se katsoo omasta reititystaulustaan, että mihinköhän porttiin tämä pitäisi lähettää. Mikäli reititystaulusta ei löydy määriteltyä polkua kyseiselle osoitteelle, niin se lähettää sen oletusporttiin (Default gateway). Tämän piuhan päässä odottaa joku toinen reititin, joka taas tekee saman, kunnes datapaketti vihdoin löytää reitittimen, joka tietää missä tämä vastaanottaja on.

Sinulla on kotona modeemi ja reititin samassa laatikossa. (tarkkaan ottaen kyseessä ei luultavasti edes ole reitin vaan kytkin tai hubi, mikä on eri asia, mutta tämä voidaan tässä yhteydessä unohtaa) Modeemisi on yhteydessä Soneran reitittimeen, mikä tietää missä se Internet lymyää. Laitteesi toinen puoli, se reititin, on yhteydessä sekä tuohon Soneran reitittimeen (modeemin kautta) ja sisäverkkoosi. Tuo Soneran reititin on omasi oletusyhdyskäytävä, eli tämä Default Gateway. Kun reitittimesi saa datapaketin Internetistä, niin se tietää, että sinun koneesi on siinä vieressä piuhalla kiinni ja osaa lähettää paketin sinulle. Kun sinun koneesi lähettää paketin Internettiin, niin reitittimesi ei tiedä missä se vastaanottaja on, joten se lähettää sen Soneralle, joka ei myöskään tiedä missä se vastaanottaja on, joka lähettää sen .... kunnes joku tietää.

Tietokoneesi on yhteydessä modeemi-reititin-purkkiisi luultavasti ethernet kaapelilla. Tietokoneesi ei varsinaisesti tiedä olevansa yhteydessä Internettiin, vaan ainoastaan tuohon purkkiisi, minkä nimi sattuu nyt olemaan Belkin. Toki ohjelmat koneessasi osaavat päätellä, että toimiiko se datayhteys vai ei ja siksi koneesi osaa sanoa esim. "Yhteys Internettiin ei toimi", vaikka eihän mitään yhteyttä siis ikinä olekaan, on vain tapa lähetellä paketteja. Vähän sama kun jos huudat ikkunasta, et sinä voi tietää kuuleeko kukaan. Päättely perustuu siihen, että jos lähetät datapaketin osoitteeseen www.jatkoaika.com, jonka sisältö on "lähetä se jatkoajan etusivu", niin koska saat paketin takaisin, niin voit päätellä, että joku kuunteli.

Päätellen 54G liitteessä nimestä, voisin arvata, että voit olla siihen yhteydessä myös langattomasti. Anyway, yhteys purkkiisi on yksi asia (hoidetaan piuhalla tai WLANilla langattomasti), modeemin yhteys Soneralle on toinen asia (luultavasti ADSL protokollalla soneran puolelle) ja kolmas asia on tuo Soneran yhteys verkkoon noin yleensä.

Siis jokaisella verkon laitteella on tämä IP-osoite. Mutta koska ihmisten on vaikea muistaa pitkiä numeroita, niin insinööri on keksinyt eräänlaisen automaattisen puhelinluettelon IP-osoitteille. Tämän systeemin nimi on DNS. Jokaisen koneen pitää nähdä DNS-palvelin, että se osaa kääntää käytetyt nimet automaattisesti numeroiksi.

Jonkun verran tätä internetin ihmeellisyyttä voi kokeilla windowsinkin komentoriviltä. Tätä nimikäännöstä voi kokeilla komentoriviltä kirjottamalla:

Koodi:
nslookup www.jatkoaika.com

Vastaus on jotain muotoa:
Koodi:
Non-authoritative answer:
Name:    www.jatkoaika.com
Address:  217.30.182.40

Nyt siis tiedät, että jatkoajan osoite on 217.30.182.40 ja nimi siis www.jatkoaika.com, mikä muistatkin ulkoa.

Tuo nimi on vain omaa konettasi varten ja se katoaa dataliikenteestä ennen kuin paketti on lähtenyt ulos koneestasi.

Voit myös selvittää mitä kautta se datapaketti menee sinne jatkoaikaan kirjoittamalla komentoriville:

Koodi:
tracert www.jatkoaika.com

Ja vastaus on jotain tämän tyylistä:

Koodi:
Tracing route to www.jatkoaika.com [217.30.182.40]
over a maximum of 30 hops:

  1     1 ms    <1 ms    <1 ms  192.168.0.1
  2     6 ms     6 ms     6 ms  helpla1.fi.elisa.net [91.152.176.1]
  3     6 ms     6 ms     6 ms  ge2-0-0.helso-p1.fi.elisa.net [139.97.9.21]
  4     5 ms     5 ms     5 ms  ae8.helpa-p1.fi.elisa.net [139.97.6.201]
  5     6 ms    15 ms     7 ms  ae2.heltli-gw1.fi.elisa.net [139.97.6.246]
  6    15 ms     6 ms     8 ms  nebula.ficix1-ge.ficix.fi [193.110.226.48]
  7     6 ms     6 ms     7 ms  rtr1-v1298.lau.hel.fi.nblnet.com [83.150.93.113]
  8     8 ms     6 ms     7 ms  jatkoaika.com [217.30.182.40]

Trace complete.

Tuosta voi päätellä, että minun koneeni on yhteydessä reitittimeen jonka IP on 192.168.0.1 ja siitä näkee kaikki koneet jotka ovat käsitelleet lähettämääni datapakettia. Tuo puolivälin ficix on muuten suomen internetin keskuspiste joka osaa sanoa, että kuuluuko tämä paketti suomeen vaiko ulkomaille. Tuossa näyttää jopa siltä, että Elisan purkki osaa näköjään reitittää paketin suoraan nebulan ficix porttiin. Jos kokeilee tuota tracert:tä johonkin muuhun koneeseen mikä on vaikkapa uudessa seelannissa (www.nz.com), niin lista on paljon pidempi, mutta kuitenkin ehkä yllättävän lyhyt.

Näin tämä toimii noin lyhyesti unohtaen kaiken muun verkkoon ja sinunkin yhteyteesi liittyvät asiat kuten fyysiset yhteydet (MAC-soitteet), palomuurit, osoitemuunnokset ynnä muut hauskat, mutta sisäistä ensin tuo, niin jatketaan kurssia.
 
Viestisi tiivistääkin mukavasti miksi operaattorien puhelinpalvelut ovat muuttuneet maksullisiksi ja/tai joudut juttelemaan robotin kanssa.

Kiitokset pitkästä vastauksestasi! En ymmärrä siitä paljoakaan, mutta sehän ei ole sinun vikasi.

Sehän tässä nyt siis erikoista onkin, että kotoani ei löydy Belkiniä eikä minkään muunkaan nimistä reititinlaitetta. Ei ole koskaan löytynyt. Kone on yhteydessä sinne jonnekin tuommoisesta näppärästä portista seinärasiaan menevän piuhan avulla. Silti saan tuplaklikkaamalla sen suuntaista informaatiota, että yhteydessä Internetiin Belkin 54g -systeemin vehkeen välityksellä.

Ja ei, en ole vahingossa tunkeutunut kenenkään langattomaan verkkoon. Koneeni WLAN-systeemit eivät ole edes päällä.

Mutta juu, naapurin asiantuntija lupasi tulla tutkimaan asiaa ja nauramaan osaamattomuudelleni, jos kaljat tarjoan. Tuskin tässä edes mistään ihmeellisestä saati vakavasta on kyse.
 

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sehän tässä nyt siis erikoista onkin, että kotoani ei löydy Belkiniä eikä minkään muunkaan nimistä reititinlaitetta. Ei ole koskaan löytynyt. Kone on yhteydessä sinne jonnekin tuommoisesta näppärästä portista seinärasiaan menevän piuhan avulla.

No et kai oleta tuon piuhan jatkuvan seinärasiasi takana kilometrien pituisena jonnekin Soneran palvelinkeskukseen? Olet piuhallasi kiinni taloyhtiösi reitittimessä, siinä selitys.

Edit: Ja kuten edellä selitettiin, tuo reititin taas välittää dataa jonnekin (Sonera), josta välitetään dataa jonnekin ja hups, oletkin jo kiinni internetissä.
 
Viimeksi muokattu:
No et kai oleta tuon piuhan jatkuvan seinärasiasi takana kilometrien pituisena jonnekin Soneran palvelinkeskukseen? Olet piuhallasi kiinni taloyhtiösi reitittimessä, siinä selitys.

Edit: Ja kuten edellä selitettiin, tuo reititin taas välittää dataa jonnekin (Sonera), josta välitetään dataa jonnekin ja hups, oletkin jo kiinni internetissä.

Oukei, näin sen sitten varmaankin on oltava. Tattis!

Vähän kyllä edelleen hämää, että miksi tuo mystiikkaa tihkuva Belkin 54g heilahti kuvioihin tuon toissaöisen katkoksen aikana, kun moisesta vempaimesta en ollut ennen sitä kuullutkaan. Vaikuttaisi ainakin noin ulkoisesti hieman heppoiselta vehkeeltä koko kolmirappuisen taloyhtiön nettiyhteyksien reitittämiseen.

Jatkanpa tyhmien kyselemistä, kun potentiaalisten vastaajien hermot vielä toistaiseksi taitavat riittää: Onko mahdollista, että olen tuon seinässä olevan rasian kautta yhteydessä jonkun tässä rapussa asuvan heebon reitittimeen ja sitä kauttaa taas Soneralle jne.? Ei kuulosta järkevältä, eikös niiden letkujen pitäisi kulkea tuosta seinärasiasta juurikin tuonne kellarin komentokeskukseen?

Saisivat perkele vanhat puhelinmodeemit tehdä paluun, niin minäkin osaisin eikä tarvitsisi tällaisia epäolennaisuuksia kelailla.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Oukei, näin sen sitten varmaankin on oltava. Tattis!

Vähän kyllä edelleen hämää, että miksi tuo mystiikkaa tihkuva Belkin 54g heilahti kuvioihin tuon toissaöisen katkoksen aikana, kun moisesta vempaimesta en ollut ennen sitä kuullutkaan. Vaikuttaisi ainakin noin ulkoisesti hieman heppoiselta vehkeeltä koko kolmirappuisen taloyhtiön nettiyhteyksien reitittämiseen.

Eikös tuo ole langaton reititin ja tukiasema purkki? Jostain syystä sulle on varmaan vaan putkahtanut esiin jonkun naapurin langaton kenttä, jota koneesi ilmoittelee läheisyydessä olevan. Yleisesti ottaen ne ainakin pitäisi olla salasanalla suojattuja, joten tuskin tätä verkkoa netinkäyttöösi käytät, vaikka koneesi sellaisen ilmoittaisi olevankin lähialueella. Sinänsä outoa, kun tuo belkin54g on se defaultti, kun sen purkin pystyttää ja yleensä sitten nimetään se verkko vähän persoonallisemmin, että kotiverkkoviidakoissa tunnistaa sen omansa tarpeen vaatiessa helpommin.

Jos epäilet rosvoavasi naapurisi suojaamatonta verkkoa, voit helposti tarkastaa ohjauspaneelista verkkoasetukset ikonin alta, millä verkolla nettiäsi käytät.

Kaikenkaikkiaankaan ei moisesta kannata turhia huolehtia, mikkisoftalla nyt vaan on tapana ilmoitella kaikesta tarpeellisesta ja tarpeettomasta varmuuden välttämiseksi.

Talojakamon reitittimet eivät näy koneellasi millään tavoin, eikä tuollaisella belkinin kotipurkilla niitä hoidetakaan.
 

Elazi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Talossa on kaks pöytäkonetta, joista toinen lähettää langattomasti netin toiseen koneeseen. Koneiden välissä on pari makuuhuonetta, mutta netti toimii suht moitteettomasti molemmissa koneissa. Kun yritän omalla läppärilläni hakea wlan yhteyttä, löydän kyllä wlanin (muistaakseni joku WLAN-AP -niminen tjsp.) ja saan yhteyden siihen, mutta sitten kone ilmoittaa, että kohteessa ei ole internet -yhteyttä, vaikka samanaikaisesti molemmilla pöytäkoneilla pystyy olla internetissä.

Lähimpään naapuritaloon on matkaa yli 100 metriä, joten tuo wlan-verkon täytynee olla lähtösin toisesta pöytäkoneista. Miksi läppärini kuitenkin näyttää, että tuossa koneessa ei ole internet yhteyttä, vaikka joku siis olisikin ko. koneella netissä? Pystynkö jotenkin tuosta pöytäkoneesta säätää asetuksia niin, että voisin myös omalla läppärilläni surffata netissä?
 

Frank McKee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, T. Arima
Talossa on kaks pöytäkonetta, joista toinen lähettää langattomasti netin toiseen koneeseen. Koneiden välissä on pari makuuhuonetta, mutta netti toimii suht moitteettomasti molemmissa koneissa. Kun yritän omalla läppärilläni hakea wlan yhteyttä, löydän kyllä wlanin (muistaakseni joku WLAN-AP -niminen tjsp.) ja saan yhteyden siihen, mutta sitten kone ilmoittaa, että kohteessa ei ole internet -yhteyttä, vaikka samanaikaisesti molemmilla pöytäkoneilla pystyy olla internetissä.

Eli sulla on modeemi ja ilmeisesti joku A-link merkkinen langaton reititin josta on langaton yhteys toiseen koneeseen ja toiseen yhteys on kaapelilla?

Läppärisi ei löydä toisia koneitasi jos et ole tehnyt verkkoa kaikkien koneiden välille vaan se löytää tuon WLAN-Ap nimisen langattoman reitittimen joka on kytketty adsl modeemiin.

Ensimmäisenä vois tarkistaa et mikä laajakaista operaattori sulla on? Meneekö ne kaksi pöytäkonetta suoraan nettiin kun selaimen avaa vai joutuuko ensin yhdistämään esim. laajakaista (tms. nimetyn) verkkoyhteyden ja sitten vasta selain auki?
Tai jos avaat selaimen niin avautuuko ensin ikkuna jossa pitää painaa "yhdistä" nappia ennenkuin netti aukeaa?

Jos näin on niin joudut luomaan uuden verkkoyhteyden läppäriin johon laitetaan laajakaistan tunnarit.

Tai sitten langaton yhteys on jotenkin muuten viritetty?!?
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
"Windows – Järjestelmävirhe

Järjestelmä on havainnut IP -osoiteristiriidan toisen verkossa olevan järjestelmän kanssa."

Tollanen ilmotus tulee oikeaan alakulmaan "puhekuplana". WinXP käyttis. Mikä vois olla ongelmana? Netti katkeaa ja joskus palaa nopeastikin, mutta yleensä buuttaan modeemin ja tällä saan varmimmin nopeimmin netin toimimaan.

Toinen ongelma on näppiksen kanssa. Vähän väliä menee niin, että kun kirjoittaa, niin vain osa kirjaimista tulee näytölle. Pahimmillaan saa monet kerrat painella samaa nappia, että saa yhden kirjaimen aikaiseksi. Näppis on langaton, ja olen päivittänyt monesti yhteyden reset napista sekä vaihtanyt näppiksen patterit, josta luulin koko näppisongelman johtuvan.


Millon hajoo näytönohjain, millon näppis ja millon netti ei toimi. Palaa hermot tämän vermeen kanssa kohta, mutta se on jo Vitutus-ketjun asiaa.
 

YksinLäpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hidastellaan, mutta oikein urakalla!

Mikä ihme oikein voisi olla vikana, kun koneen käynnistämisen jälkeen kaikki käy kuin hidastetussa filmissä? Selaimen (myös EXP ja Opera) aukeaminen kestää useita minuutteja, sivun etsiminen samoin. Mutta kun aikaa (15-45min) on mennyt, niin sitten yht'äkkiä kone vaan alkaa toimimaan normaalisti.

Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; fi; rv:1.9.0.11) Gecko/2009060215 Firefox/3.0.11
 

Pub_Winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Uusi läppäri ja uúdet kujeet. Jonkun kuukauden nyt ollut mutta uudesta asti ollut niin, että youtube ei näy. Kaikki sivut toimii niinkuin pitääkin ja muutenkin pelittää ihan ok mut jonkun videon YT:sta kun yrittää katsoa niin mustalla pohjalla lukee An error occurred, please try again later. Virustorjuntana on F-secure ja sieltä samat asetuksen kuin vanhassakin koneessa. Olisko windowsin palomuurissa joku esto tai jotain? Auttakaa joku jos osaatte. tänks
 

Zen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Avast

Koneellani on virustentorjuntana Avast, tainnut tulla koneen mukana. Nyt kuitenkin ilmoittelee että ei ole enään käytössä ja pitäisi maksaa rahnaa. Meinasin ottaa ilmaisen Avastin jonka jo koneelle tallensin mutta en asentanut. Pitääkö tehdä mitään ennen tai jälkeen asennuksen? Poistanko nykyisen?Missä vaiheessa ja miten?
 

-RVL-

Jäsen
Koneellani on virustentorjuntana Avast, tainnut tulla koneen mukana. Nyt kuitenkin ilmoittelee että ei ole enään käytössä ja pitäisi maksaa rahnaa. Meinasin ottaa ilmaisen Avastin jonka jo koneelle tallensin mutta en asentanut. Pitääkö tehdä mitään ennen tai jälkeen asennuksen? Poistanko nykyisen?Missä vaiheessa ja miten?

Hyvä valinta.

Samahan se maksullinen on poistaa samantien. Eli ohjauspaneelin kautta vain normaalisti Ohjelmat ja Toiminnot -kuvakkeen kautta. Toinen hyvä vaihtoehto ottaa koneelle CCleaner -ohjelma, jolla saat sen poistettua - että pidettyä koneen puhtaana.

Kun olet asentanut ilmaisen version, kysyy se muistaakseni lisenssi-avainta, jos ei kysy niin ennen pitkää kysyy kuitenkin ja sen saa Avast!:n kotisivuilta sähköpostiin.

Uusi läppäri ja uúdet kujeet. Jonkun kuukauden nyt ollut mutta uudesta asti ollut niin, että youtube ei näy. Kaikki sivut toimii niinkuin pitääkin ja muutenkin pelittää ihan ok mut jonkun videon YT:sta kun yrittää katsoa niin mustalla pohjalla lukee An error occurred, please try again later. Virustorjuntana on F-secure ja sieltä samat asetuksen kuin vanhassakin koneessa. Olisko windowsin palomuurissa joku esto tai jotain? Auttakaa joku jos osaatte. tänks

Lataa Flash Player. Jos käytössä esim. Flashblock, niin ota pois käytöstä tai anna YT:lle lupa.

"Windows – Järjestelmävirhe

Järjestelmä on havainnut IP -osoiteristiriidan toisen verkossa olevan järjestelmän kanssa."

Tollanen ilmotus tulee oikeaan alakulmaan "puhekuplana". WinXP käyttis. Mikä vois olla ongelmana? Netti katkeaa ja joskus palaa nopeastikin, mutta yleensä buuttaan modeemin ja tällä saan varmimmin nopeimmin netin toimimaan.


Vissiin aika harvinainen virhe-ilmoitus, mutta tetsaa seuraavaa jos ei ole jo niin:

Ohjauspaneeli-->Verkko- ja Jakamiskeskus-->Hallitse verkkoyhteyksiä-->Oikealla hiirenkorvalla Langaton verkkoyhteys- tai Lähiverkkoyhteys -kuvaketta, kumpi onkaan käytössä-->IPv4-->Ominaisuudet-->Hae IP-osoite automaattisesti.

Jollain siis ilmeisesti samassa verkossa sama osoite ja näin on riita valmis.

Hidastellaan, mutta oikein urakalla!

Mikä ihme oikein voisi olla vikana, kun koneen käynnistämisen jälkeen kaikki käy kuin hidastetussa filmissä? Selaimen (myös EXP ja Opera) aukeaminen kestää useita minuutteja, sivun etsiminen samoin. Mutta kun aikaa (15-45min) on mennyt, niin sitten yht'äkkiä kone vaan alkaa toimimaan normaalisti.

Onko mahdollista, että mahdollisesti turhia ohjelmia käynnistyisi konetta avatessa? Käynnistä->Aloita haku-->CMD, Enter-->msconfig, Enter--> Ohjelmat ja sitten klikkailet omasta mielestä turhat ttuun sieltä. Tuo siis Vistalla. XP:llä muistaakseni Ohjelmat välilehden sijaan "Käynnistys".

Eheytä kiintolevy. Vistalla tosin tuokin taitaa olla aika pitkälti automaattista.
 
Viimeksi muokattu:

Pappa1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Tribe, Tigers, Angels, Rangers (Texas)
Viimeksi muokattu:

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Osaisiko joku neuvoa mikä on vikana?

Kun yritän kirjautua live messengeriin, tulee teksti windows live messenger lakkasi toimimasta.

perskules kun ei vaan ymärä....
 

FinJeevel_86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, NHL, Liigakarsinnat
Selaimena on Mozilla Firefox. Olen laittanut Facebookissa käyttäjätunnuksen muistamiseen "ei koskaan tälle sivustolle". Miten pystyn vaihtamaan tätä asetusta?
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Selaimena on Mozilla Firefox. Olen laittanut Facebookissa käyttäjätunnuksen muistamiseen "ei koskaan tälle sivustolle". Miten pystyn vaihtamaan tätä asetusta?
Yläpalkista Työkalut->asetukset. Aukeavasta ikkunasta turvallisuus-välilehti. Salasanat kohdasta painike "poikkeukset". Avautuvassa ikkunassa poista Facebook.
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Vissiin aika harvinainen virhe-ilmoitus, mutta tetsaa seuraavaa jos ei ole jo niin:

Ohjauspaneeli-->Verkko- ja Jakamiskeskus-->Hallitse verkkoyhteyksiä-->Oikealla hiirenkorvalla Langaton verkkoyhteys- tai Lähiverkkoyhteys -kuvaketta, kumpi onkaan käytössä-->IPv4-->Ominaisuudet-->Hae IP-osoite automaattisesti.

Jollain siis ilmeisesti samassa verkossa sama osoite ja näin on riita valmis.

Ohjauspaneeli -> Verkkoyhteydet -> Lähiverkkoyhteys -> Ominaisuudet nappi -> Internet protokolla (TCP/IP) -> Ominaisuudet nappi ja siellä on täppä kohdassa "Hae IP-osoite automaattisesti".

Tässä koneessa on 2 verkkokorttia, toinen integroituna emolevyyn ja toinen irrallinen kortti. IP-osoite muuttuu, kun vaihdan piuhan toisesta toiseen. En ole tästä 100-varma, mutta kun lataan esim. Rapidsharesta, verkkokorttia vaihtamalla onnistuu. Rapidsharessa siis täytyy odottaa tietty aika ennen kuin voi uudestaan ladata ja käsittääkseni tämä tapahtuu IP-osoitteen perusteella. Niin ja mainitaan, että molemmat verkkokortit on olleet jo vuosia, mutta ongelma on uusi.
 

#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Löytyisköhän mitään ilmaista pikku softaa jolla saisi kuviin esmes copyrigt tekstin, tyyliin nimi ja vuosi tjsp? Wintoosaan joo.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös