Löytyykö tietokone-experttejä?

  • 2 859 847
  • 19 216

taisto-74

Jäsen
Suosikkijoukkue
5.SS-Panzerdivision "Wiking" Regiment "Nordland"
Töhö taas vauhdissa

Päätin sitten tehdä pienen putsauksen koneellani ja RegCleanerillä poistelin rekisteristä "turhia" tiedostoja, backuppeja. No eipäs ohjelmat toimikaan enää! En saa perhana kun selaimen auki, muita pikakuvakkeita kun painaa ei tapahdu mitään. Mitään ohjelmia kone ei edes ladannut käynnistyksen yhteydessä muistiin, ei edes virustorjuntaa. Tässä seison, en muuta voi, näin Lutheria lainaten. Onko mitään tehtävissä vai onko kyseessä meikäläisen Vuoden Uroteko Tietokonemaailmassa?

Vastauksista ja lohdutuksesta kiittäen

H.Onkkeli

Ps. Virheilmoitus jonka saan kuuluu:
"Tähän tiedostoon ei ole kytketty ohjelman suorittamiseen käytettävää ohjelmaa. Luo kytkentä Ohjauspaneelin kansion asetukset-sovelluksessa."

Arvatkaa, saanko Ohjauspaneelin auki?
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
taisto-74 kirjoitti:
Onko mitään tehtävissä vai onko kyseessä meikäläisen Vuoden Uroteko Tietokonemaailmassa?

Melkoista kädetystä sinulta, mutta kokeile seuraavaa:
%SystemRoot%\system32\restore\rstrui.exe

Tai jos löydät Käynnistä-valikosta Järjestelmän palauttamisen niin siitä.

Toivottavasti sinulla on tämä fiitsöri päällä.
 

spertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
taisto-74 kirjoitti:
Päätin sitten tehdä pienen putsauksen koneellani ja RegCleanerillä poistelin rekisteristä "turhia" tiedostoja, backuppeja. No eipäs ohjelmat toimikaan enää! En saa perhana kun selaimen auki, muita pikakuvakkeita kun painaa ei tapahdu mitään.

Käynnistyykö oma tietokone valikko? Jos aukeaa, niin luovi siitä C:\program files\regclener\ ja etsi tuolta polusta RegCleanr.exe ja tuplaklikkaa sitä. Avaa backups valikko oikeasta reunasta, ja palauta kaikki.

Jos ei onnistu tuokaan, niin kokeile käynnistä > suorita > cmd > luovi samaan kansioon, ja kirjoita regcleanr ja tee sama juttu. (eng. Start > Run > cmd)

Jos ei onnistu noinkaan, niin kokeile käynnistää kone vikasietotilaan (käynnistyksen yhteydessä rämpytä F8 näppäintä, ja valitse aukeavasta valikosta vikasietotila (eng. safe mode)

EDIT: Tosiaan tuo järjestelmän palauttaminen on järkevintä jos kyseinen ominaisuus sinulla vain on käytössä.
 

taisto-74

Jäsen
Suosikkijoukkue
5.SS-Panzerdivision "Wiking" Regiment "Nordland"
Tommy kirjoitti:
Melkoista kädetystä sinulta, mutta kokeile seuraavaa:
%SystemRoot%\system32\restore\rstrui.exe

Tai jos löydät Käynnistä-valikosta Järjestelmän palauttamisen niin siitä.

Toivottavasti sinulla on tämä fiitsöri päällä.

Onneksi on näitä atk-immeisiä olemassa. Komentorivin kautta sain palautettua järjestelmän ja jo toimii! Suurkiitokset taas Tommylle. Nyt poistan koko regclearerin koneelta ja ensi kerralla kysyn äitiltä ennekun yritän moisia urotekoja..
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
taisto-74 kirjoitti:
Onneksi on näitä atk-immeisiä olemassa. Komentorivin kautta sain palautettua järjestelmän ja jo toimii! Suurkiitokset taas Tommylle. Nyt poistan koko regclearerin koneelta ja ensi kerralla kysyn äitiltä ennekun yritän moisia urotekoja..

Googleta seuraavaksi suomalainen Easy Cleaner, löytyy ilmaisversio Googlesta. Kotisivujen kautta pitäisi maksaa.

Toimii hyvin ja kannattaa käyttää ainoastaan sitä Rekisterin puhdistusta. Ei muuta.
 

bunghole

Jäsen
Apua kaivataan!

Tarina:

Virtalähde kärähti ja poltti nettikoneesta samalla emolevyn. Vaihdoin virtalähteen ja emolevyn sekä laitoin koneeseen erillisen näytönohjaimen kun integroitu meni entisen mukana. Tämän jälkeen XP vaati käyttiksen uudelleenrekisteröintiä 3pvän sisään tai se muuttuisi käyttökelvottomaksi. Käyttis on siis täysin ostettu ja alkuperäinen mutten enää muuton jäljiltä jostain syystä löytänyt lisenssikoodia tai alkuperäistä mediaa mistään. Lopulta päätin siis formatoida koko kiintolevyn ja tein sen läppärillä ulkoisessa USB-kiintolevykotelossa. Tämän jälkeen laitoin levyn koneeseen ja tarkoituksena oli asentaa käyttis uudelleen tyhjälle kiintolevylle "varmuuskopioidulta" asennusmedialta (olenhan lisenssin jo maksanut) toki eri koodilla. Kun laitan levyn asemaan ja alan buuttaamaan sieltä kone kyllä kysyy että käynnistetäänkö levyltä ja valitsen "kyllä". Tämän jälkeen kone ilmoittaa "NTLDR puuttuu" ja käskee käynnistää koneen uudestaan.

Tiedän kyllä mistä tuo voi johtua ja olen siihen ennenkin törmännyt mutten tyhjän kiintolevyn ollessa kyseessä! Mitä tuolle siis voi enää tehdä? Pitääkö vaihtaa kiintolevy tai kopioida juureen NTLDR, boot.ini jne. tiedostot vaikkakin XP:n asennus ne poistaa alustaessaan levyn? Vai mitä ihmettä tuolle voi tehdä? Biosista pitäisi kaikki olla kunnossa ja olen googlettamalla etsinyt kaikkia mahdollisia syitä mistä tuo voisi johtua. Biosista on laitettu boottilistaan ainoastaan CD:ltä boottaus ettei kone voi yrittää bootata kiintolevyltä. Olen siis kokeillut asentaa sekä tuolla XP Home boottaavalla varmuuskopiolla että alkuperäisellä XP Pro asennuslevyllä.

Olisin erittäin kiitollinen jos joku osaisi auttaa sillä oma tietämys ja mielikuvitus meinaa loppua kesken vaikka koneiden kanssa paljon säädänkin. Softapuolen viat ovat niitä kaikkein ärsyttävimpiä ja siksi yleensä mieluummin keskityn rautaan.
 

Monte-Cristo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Sens, sympatiat Kerholle
Mahtaako joku tietää missään olevan Fujitsu-Siemensin läppäreiden avausohjeita? Siis "avaus" as in "katsotaan, mitä se on syönyt". Amilo A7640 kyseessä. Romputin on täysin kadoksissa, ja oma huolto maksaa vähemmän kuin huoltofirma riistohintoineen. Edellyttäen siis, että tee-se-itse-huoltaja tietää, mitä tekee. Siksi kysymys.

Muok: bunghole, eikös Mikkisoftalle voi soittaa ja pyytää uuden aktivaatiokoodin?
 

.jarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
bunghole kirjoitti:
... "varmuuskopioidulta" asennusmedialta (olenhan lisenssin jo maksanut) toki eri koodilla. Kun laitan levyn asemaan ja alan buuttaamaan sieltä kone kyllä kysyy että käynnistetäänkö levyltä ja valitsen "kyllä". Tämän jälkeen kone ilmoittaa "NTLDR puuttuu" ja käskee käynnistää koneen uudestaan....
....

Täytyy nyt napata tähän kiinni. Sun lisenssis ei ole nimittäin yhtään minkään arvoinen ellei sulla ole sitä hologrammitarratodistusta itselläsi joko koneen kyljessä tai muuten jossain tallessa. Siis sitä jossa on se "cd-key" mikä näpytellään asennusvaiheessa.

Asennusmedialla ei sinänsä ole mitään väliä, kunhan versio on sama kuin ostettu versio (home tai pro). Sen sijaan lisenssitarra... Eli jos sulla ei sitä ole tai olet onnistunut sen hukkaamaan (tarra?!) ja yrität asentaan Windows:a eri cd-keyllä kuin omallasi niin rikot lisenssiehtoja ja edelleen myös lex Karpelaa.

bunghole kirjoitti:
...boottilistaan ainoastaan CD:ltä boottaus ettei kone voi yrittää bootata kiintolevyltä. Olen siis kokeillut asentaa sekä tuolla XP Home boottaavalla varmuuskopiolla että alkuperäisellä XP Pro asennuslevyllä.

Jos olet saletti että kone yrittää bootata cd:ltä niin joko cd-asema on hajalla tai sitten käyttämäsi asennuscd:t ovat hajalla. Kiintolevyähän ei XP:n asennusohjelma edes katsele tarvitse ennen asennuksen varsinaista alettomista. Itse vielä tarkastaisin tuon boottijärjestyksen. Ota se kiintolevy tilapäisesti kokonaan pois sieltä, siten siis että sinne jää pelkkä cd-asema. Oletko varmasti tallentanut muutokset poistuessasi biossista? ;)
 

Miljonääri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappaja, Nashville Predators, FC Köln
Toi fakin messengeri on kans tosi upee paikka! Tämä on jo kolmas kerta, kun pitäisi keskustella tuttavan kanssa sen kautta, mutta ei kirjaa sisään. Hakee vaan pitkän aikaa, ikään kuin ei mahtuisi mukaan tai ei löytäisi messengeriä. Tietokoneen asetuksissa ei ole nyt mitään vikaa. Vitutusketju olisi ollut oikea paikka tälle kai...
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
WLAN

Taas yksi tietokoneiden kanssa kädetön henkilö olisi apua vailla. Ongelmana on saada WLAN kuntoon.

Hankittuna on WLAN-lähetin joka on yhdistetty ADSL-modeemiin. Lähettimeen on asetuksista laitettu päälle WPA-suojaus. Läppäri löytää lähettimen ja singnaalikin on "erittäin hyvä". IP-osoitteiden ja DNS-palvelun haut ovat automaatille asetettu ja niin läppärin, lähettimen kuin pöytäkoneenkin IP-osoitteet ovat samat paitsi viimeinen numero on eri. Kuitenkaan netti ei toimi läppärillä kuin joskus. Mitäkähän tässä tehdään väärin?
 

Miljonääri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappaja, Nashville Predators, FC Köln
Mitenkäs tuon Messengerin kanssa on? Ei ole neljään vuorokauteen kohta kirjannut minua sisään (se jää aina vaan pitkäksi ajaksi kirjaamaan sitä, mutta ei pääse perille). Kaikki netit ja kone muuten toimii aivan normaalisti. Ja nyt ei se virustorjutakaan estä Mesen käyttöä. Mitä muilta frendeiltä olen kyselly, niin toimii ihan hyvin muualla.

Olen käyttänyt meseä tuolta netin kautta osoitteesta e.buddy.com, mutta olis ihan kiva käyttää kyllä tota normi-Messengeriäkin. Osaako tässäkin vielä joku neuvoa? :)
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Edellinen ongelmani antivirus+palomuurin asennuksen suhteen ratkaistiin lukuisten yksityisviestien avulla, kun ensin käytiin rekisteriä ja Microsoftin ohjattua asennusohjelmaa puhdistamassa. Tämän kaiken seuraksena en sitten ole onnistunut manuaalisesti Windows Updatea käyttämään eikä automaattinen päivityskään luonnollisesti toimi. Kyseessä siis CA Internet Security Suite 2007 ja joko palomuuri blokkaa Windows Updaten pois pelistä, mutta todennäköisemmin mä olen poistanut rekisteristä jotain mitä ei olisi pitänyt. En myöskään pysty palauttamaan järjestelmää enää takaisin. Löytyisikö ideoita?
 

bunghole

Jäsen
Monte-Cristo kirjoitti:
Muok: bunghole, eikös Mikkisoftalle voi soittaa ja pyytää uuden aktivaatiokoodin?

Kuten sanoin niin kaikki koneen paperit ovat muuton jäljiltä hukassa vaikka ne yleensä jokaisesta laitteesta säilytän. Eivät varmaankaan anna Mikkisoftalta mulle uutta koodia jos soitan että "nokun kävi tässä niin että meni koodi hukkaan eikä oo mitään todisteita siitä että oon sen ostanu ni voisitteko antaa mulle sellasen toimivan koodin...?"

.jarska kirjoitti:
Täytyy nyt napata tähän kiinni. Sun lisenssis ei ole nimittäin yhtään minkään arvoinen ellei sulla ole sitä hologrammitarratodistusta itselläsi joko koneen kyljessä tai muuten jossain tallessa. Siis sitä jossa on se "cd-key" mikä näpytellään asennusvaiheessa.

Asennusmedialla ei sinänsä ole mitään väliä, kunhan versio on sama kuin ostettu versio (home tai pro). Sen sijaan lisenssitarra... Eli jos sulla ei sitä ole tai olet onnistunut sen hukkaamaan (tarra?!) ja yrität asentaan Windows:a eri cd-keyllä kuin omallasi niin rikot lisenssiehtoja ja edelleen myös lex Karpelaa.

Tiedossa on kyllä ja sitähän tässä yritänkin nyt selvitellä että miten saisin tuon edes asentamaan tuon. Ei nimittäin kehtaisi uutta XP:tä hankkia jos se ilmoittaa saman.

.jarska kirjoitti:
Jos olet saletti että kone yrittää bootata cd:ltä niin joko cd-asema on hajalla tai sitten käyttämäsi asennuscd:t ovat hajalla. Kiintolevyähän ei XP:n asennusohjelma edes katsele tarvitse ennen asennuksen varsinaista alettomista. Itse vielä tarkastaisin tuon boottijärjestyksen. Ota se kiintolevy tilapäisesti kokonaan pois sieltä, siten siis että sinne jää pelkkä cd-asema. Oletko varmasti tallentanut muutokset poistuessasi biossista? ;)

Olen toki tallentanut asetukset biosista:D

Sieltä laitoin koko kiintolevyn pois buuttilistalta ja siellä ei ole kuin CD/DVD-asema. Pitäisi olla täysin toimiva. Tässä pari päivää sitten ilmestyi muuten kahdessa muussakin koneessa sama ongelma. Acerin läppäreitä ja käyttiksenä MCE. Palautusosiosta buuttaus ei onnistunut joten kokeilin erilliseltä Acerin MCE-palautuslevyltä ja toinen toipui mutta toinen ilmoittaa edelleen saman virheilmoituksen. Kenelläkään ei tunnu koko suomenkielisessä internetissä olevan mitään tarkkaa käsitystä mistä vika voi johtua. Luulisi nyt edes Microsoftilla olevan tiedossa kyseinen vika ja näinollen joku siitä tietäisi firman ulkopuolellakin. Kyseessä kuitenkin jo vuosia vanha käyttis. MCE:hän perustuu XP Pro:hon joten perusrakenteen pitäisi olla selvillä.
 

laredo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sipoon Wolf, Malaga, Barcelona, työväen ampujat
Hui hai

Edit: ihmeiden aika ei ole ohi! Merkonomikin löysi itse ratkaisun!!!
 
Viimeksi muokattu:

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Miten .com domaineja hankitaan nykyään? Jonkun $1.99 vinguttaa kortilla ja se on siinä?
 

jlammi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Jokerit, TPS, TuTo
pernaveikko kirjoitti:
Miten .com domaineja hankitaan nykyään? Jonkun $1.99 vinguttaa kortilla ja se on siinä?

http://www.nebula.fi/

Menemällä esim tuonne saitilille valitsemalla vapaan osoitteen ja vinguttamalla visaa, en katsonut hintaa mutta suht halpa kuitenkin, joku vuosimaksu siinä on. Sillä vuosimaksulla saa levytilaa ym.
 
Mikä olikaan sen kätevän ohjelman nimi, jolla pystyi kaappaamaan videokuvaa lähes kaikesta, esim. nettistreameista yms.? Haluaisin napata Kolmosen nettitv:stä parit palat.
 
Hazardipakki kirjoitti:
Mikä olikaan sen kätevän ohjelman nimi, jolla pystyi kaappaamaan videokuvaa lähes kaikesta, esim. nettistreameista yms.? Haluaisin napata Kolmosen nettitv:stä parit palat.
Löytyi. WM Recorder.
 

Amphora

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Kärpät
Sain eilen isäni työpaikalta käytetyn tietokoneen; Pentium III, 1000 mhz prosessori ja muistia on 256 Mb. En teidä tietokoneen muita systeemejä, koska ohjauspaneelinkaan kautta systemsistä ei näy tietokoneen tietoja. Onko joku paikka netissä josta voi tarkistaa koneen tiedot, jos tähän ongelmaan tarvitsee tietää esim näytönohjaimen tiedot?

Jokatapauksessa kone lähtee käyntiin ihan normaalisti ja toimii ihan hyvin, mutta silloin tällöin kone yhtäkkiä jumittaa ja kuva jää paikalleen eikä hiiren kursori liiku. Tätä se tekee joskus useammin (10-30 min välein) ja joskus on pitempiäkin aikoja (1 h), ettei ole mitään ongelmia.
 

Amphora

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Kärpät
pernaveikko kirjoitti:
Miten .com domaineja hankitaan nykyään? Jonkun $1.99 vinguttaa kortilla ja se on siinä?
Kannattaa ottaa ilmaista sivutilaa esim. Arkku.netistä, ja sen kautta hankkia domain. Tämä maksaa vain jotain 10 € vuosi.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Tuli sitten hommattua vanhemmille D-linkin NAT+WLAN+USB-printteriserveri-tsydeemi 524UP.
Yhteytenä Kolumbus ja pistin muistaakseni asetuksista kuitenkin dynaamisen IP:n, en PPPoE:ta, koska _muistaakseni_ yhteys ei ollut sellainen.

Ongelma on nyt siinä, että boksi tuntuu hukkaavan DHCP-asetukset päivittäin ts. internetti ei skulaa, mutta esim. Skype kyllä luikertelee läpi jotenkin.
Ongelma ratkeaa helposti, kun menee boksin sisälle ja valitsee release DHCP ja sitten uudistaa DHCP:n. IP-osoite ei mielestäni vaihdu tuolloin, eli vika tuskin on Elisassa.

Mitenkäs tuon saisi toimimaan pitkäjänteisemmin. Olen jo kokeillut pistää boksissa kiinnioleville koneille staattiset IP:t sisäverkon sisällä ja samoin dynaamista DHCP:ta viikon lease-ajalla, mutta silti aikalailla päivittäin tuo sama juttu tapahtuu.
 

spertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Amphora kirjoitti:
Onko joku paikka netissä josta voi tarkistaa koneen tiedot, jos tähän ongelmaan tarvitsee tietää esim näytönohjaimen tiedot?
Sellainen ohjelma oli ainakin joskus kuin Everest home edition, jolla näki koneen tiedot.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös