Minä unohtaisin raidin suosiolla, lisäisi tuohon 3TB levyn USB:n kautta ja tekisin sille kloonin sen NAS:in sisällöstä joko automaattisesti tai manuaalisesti silloin tällöin.WD My Cloud 3TB.
Vai puhutaankohan me nyt kaikki vähän asian vierestä?
Minä unohtaisin raidin suosiolla, lisäisi tuohon 3TB levyn USB:n kautta ja tekisin sille kloonin sen NAS:in sisällöstä joko automaattisesti tai manuaalisesti silloin tällöin.WD My Cloud 3TB.
Jos tuohon saa USB:llä tehtyä automaattikloonin, se kyllä täyttäisi tarpeeni. Mutta mulla on sellainen muistikuva, että noita saa kyllä ketjutettua, mutta en ole ihan varma tuosta kloonauksesta. Pitää hiukan googlailla, mutta nyt ei ehdi.Minä unohtaisin raidin suosiolla, lisäisi tuohon 3TB levyn USB:n kautta ja tekisin sille kloonin sen NAS:in sisällöstä joko automaattisesti tai manuaalisesti silloin tällöin.
Vai puhutaankohan me nyt kaikki vähän asian vierestä?
riippuu käyttötunneista ja käynnistyskerroista. Tuskin tuo on ollut päällä koko aikaa, eli oikeasti se on varmaan nukkunut suurimman osan ajasta. S.M.A.R.T osaisi tähän kertoa vastauksen. Toki mitään arvausta parempaa on vaikea antaa, mutta päivittäisessä käytössä niin joku viisi vuotta alkaa oleen jo rajoilla esim. käyttöjärjestelmäkiekoille.Jos tuohon saa USB:llä tehtyä automaattikloonin, se kyllä täyttäisi tarpeeni. Mutta mulla on sellainen muistikuva, että noita saa kyllä ketjutettua, mutta en ole ihan varma tuosta kloonauksesta. Pitää hiukan googlailla, mutta nyt ei ehdi.
Toi on kyllä muutaman vuoden tuossa itsekseen hurissut, kovinkaan monta kertaa ei ole buutattu. Mikäköhän noiden oletettu elinikä on?
Juu, alkuperäinen viesti oli vähän sellainen että hetken ajattelin sinun haluavan koneesi raidiin sen takia kun sillä oleva informaatio on arvokasta. Nyt kun selvisi että tarkoitus on siis se NAS palvelin raidittaa sen sisällön takia, niin tuo USB, mikä on muuten USB 3.0 eli nopea sellainen olisi minusta järkevin ratkaisu. Vielä kun laitteen oma ohjelmisto siihen tarjoaa mm. tuon ajastetun toiminnon päivittäin, tai esim. viikoittain se tallentaa niin fiksuahan sitä on hyödyksi käyttää. RAID olisi sitten käyttökelpoinen jos hakuajoilla yms. olisi merkitystä, mikä käsittääkseni ei tässä ole merkittävä asia. Ehdottomasti siis suosittelen vain USB asemaa tuon nykyisen NAS:in varmuuskopioimiseen.@BlackWolf Jees, kiitos näistä. Halvemmaksi tuon nykyisen tuplaaminen tulee kuin korvaavan järjestelmän päivitys. Oikeasti hinta ei ole mikään este, kun satasista puhutaan. Kuvilla on tunnearvoa, musan kohdalla kyse on lähinnä vaivasta ja priorisoinnista. Jos tuo musavarasto katoaisi, varmaan hommaisin perhelisenssin Spotifylle. Nyt sen ylläpito menee aika kevyellä vaivalla. Uusia levyjä ei tule ostettua läheskään samaan tahtiin kuin ennen. Se johtuu siitä, että kivijalkakauppa on hiipumassa ja uutuuksienkaan löytyminen CD-formaatissa ei ole itsestäänselvyys. Mutta kuvien säilymisestä olen valmis maksamaan kohtuullisen hinnan. Järkevintä ratkaisua haetaan. Tällä hetkellä en pidä pilveä järkevimpänä vaihtoehtona.
Eikun alkuperäinen viesti yritti kysellä, onko RAIDilla mitään virkaa tällaiselle käyttäjälle, jolla on kohtuullisen paljon dataa, mutta tietojen varmuuskopiointi on täysin manuaalista tällä hetkellä. Automaattinen peilaus tai kloonaaminen tavalla tai toisella on varmempaa kuin manuaalinen kopiointi. Silti se manuaalinen kopiointi kodin ulkopuoliselle medialle on ajoittain tehtävä, koska se ei ole liian vaivalloista eikä se nykyhinnoilla maksa paljon paskaakaan.Juu, alkuperäinen viesti oli vähän sellainen että hetken ajattelin sinun haluavan koneesi raidiin sen takia kun sillä oleva informaatio on arvokasta. Nyt kun selvisi että tarkoitus on siis se NAS palvelin raidittaa sen sisällön takia, niin tuo USB, mikä on muuten USB 3.0 eli nopea sellainen olisi minusta järkevin ratkaisu. Vielä kun laitteen oma ohjelmisto siihen tarjoaa mm. tuon ajastetun toiminnon päivittäin, tai esim. viikoittain se tallentaa niin fiksuahan sitä on hyödyksi käyttää. RAID olisi sitten käyttökelpoinen jos hakuajoilla yms. olisi merkitystä, mikä käsittääkseni ei tässä ole merkittävä asia. Ehdottomasti siis suosittelen vain USB asemaa tuon nykyisen NAS:in varmuuskopioimiseen.
Tuli muutenkin heti sellainen fiilis kun tuli sana NAS että eiköhän siinä ole se USB portti ja siihen saa liitettyä ulkoisen juurikin varmuuskopiointia varten. Yleensä noissa on jokin tuollainen keino, vaikka olisivat yksikelkkaisia.
Tähän käyttöön minusta RAID on todella huono ja kankea. Kun saman asian voi tehdä huomattavasti helpomminkin ja jopa se sinun WD:si sitä sinulle tarjoaa. Siinä ohjelmistossa, my cloud tms. on toiminto mikä automaattisesti tiedostojen muuttuessa koneella muuttaa ne myös siellä pilvessä, jos siis sen otat käyttöösi. RAID asemat on määrätyissä asioissa tehokkaita, mutta pelkästään tietojen varastoiksi ne eivät ole paras vaihtoehto. Jossain tapauksissa kun levyt ovat kovalla käytöllä, niin siitä ei ole haittaa, mutta lähtökohtaisesti levyt on kuluvia osia, niissä liikkuu kiekot jumalattomalla nopeudella ja lukupää heiluu mikrometrien korkeudella, tällöin on aina riski vahingolle ja pienikin pölyhiukkanen voi pistää kaiken palasiksi. Lähtökohtaisesti siis laite mikä ei ole päällä on paremmassa turvassa kuin laite mikä on päällä jatkuvasti.Eikun alkuperäinen viesti yritti kysellä, onko RAIDilla mitään virkaa tällaiselle käyttäjälle, jolla on kohtuullisen paljon dataa, mutta tietojen varmuuskopiointi on täysin manuaalista tällä hetkellä. Automaattinen peilaus tai kloonaaminen tavalla tai toisella on varmempaa kuin manuaalinen kopiointi. Silti se manuaalinen kopiointi kodin ulkopuoliselle medialle on ajoittain tehtävä, koska se ei ole liian vaivalloista eikä se nykyhinnoilla maksa paljon paskaakaan.
Toi USB 3.0 tuossa laitteessa toimii sekä lisätilana että varmuuskopiointivälineenä. Ainakin näin kertoi valmistajan oma manuaali. Se joku WD cloud ohjelmisto osaa sekä ajoittaa käyttöjärjestelmän kopioinnin sinne verkkolevylle, että sen kopioinnin vastaavasti sinne USB levylle. Ihan ilman että käyttäjän tarvitsee itse tehdä yhtään mitään. Jos nyt kärjistän niin olisi ihan paska NAS ja valmistaja jos ei voisi, koska tuo nyt on lähinnä sen koko verkkolevyn idea.Tossa WD:ssä on USB 3.0, mutta muistaakseni sillä voi pelkästään ketjuttaa noita levyjä, jos sattuu omistamaan useamman. Siirto pöytäkoneelta/läppäriltä ei sitä kautta muistaakseni onnistu. Siihen tarvitaan lähiverkko. Hiukan omituista, mutta sen kanssa on elettävä. Tai sitten muistan aivan helvetisti väärin. On mulla sen manuaali jossain, mutta tsekkaan asian Poolin pelin jälkeen. Jos muistan.
Aikanaan ostin tuon kahdesta syystä, jos en ole muistanut tässä yhteydessä mainita. Riittävän iso tallennuskapasiteetti oli ykkösprioriteetti, kakkosena tuli tuo striimausmahdollisuus kännykkään tai kotiteatteriin. Kotiteatterivahvistin sattuu tässä tapauksessa olemaan buginen paska WiFin osalta, joten se käyttö on jäänyt. Sitä varten en jaksa päivittää tähän hätään vahvaria, kun muuten se pelittää mainiosti. Joskus tulee kännykällä otettua yhteys, mutta varsinaista hyötykäyttöä se ei ole.
Joo, näin se näköjään toimii, kun manuaalia tarkemmin lukee. Eli siihen saa USB-porttiin kiinni ulkoisen kovalevyn varmistuksia varten. Kahta samanlaista ei kai edes pysty liittämään toisiinsa. Joskus googlasin tuota, kun ihmettelin sen USB-portin funktiota ja muistin homman hiukan väärin.Ja ehkä olen nyt siis selittänyt huonosti tai puhumme ristiin, en tiedä miten tuo usb 3.0 toimii jos sitä käyttäisi verkkolevyn liitäntäväylänä. Minä viittasin siihen että jos siihen liittää ulkoisen kovalevyn niin se osaa sille tallentaa itsensä.
Kyllä noiden pitäisi osata hoitaa itsensä vaikka kone ei aina päällä olekkaan, ne sitten huomaa että jäänyt välistä ja ajavat kun tilaisuus tulee.Joo, näin se näköjään toimii, kun manuaalia tarkemmin lukee. Eli siihen saa USB-porttiin kiinni ulkoisen kovalevyn varmistuksia varten. Kahta samanlaista ei kai edes pysty liittämään toisiinsa. Joskus googlasin tuota, kun ihmettelin sen USB-portin funktiota ja muistin homman hiukan väärin.
Ai niin, nuo automaattiset backupit ovat mun kohdalla hiukan niin ja näin, kun tuota pöytäkonetta ei välttämättä edes käynnistetä joka viikko. Voi ne kai silti ajastaa, mutta pitää silti pitää huoli, että ne myös ajetaan.
Mikä olisi läppärille (Windows10) oikea asetus kohdassa virta/lepotila, kun toiveena on vain, että se menee lepotilaan, kun valitsee käynnistys-valikosta "lepotila" tai panee kannen kiinni? Nyt olen tilanteessa, että molemmissa tapauksissa läppäri jää usemman tunnin levon jälkeen ikäänkuin jumiin eikä reagoi mihinkään muuhun kuin sulkemiseen virtanappia "väkisin" painamalla ja sitten uudelleen käynnistämällä. Tätä (ASUS Zenbook) mainostettiin, että ohjelmat avautuvat nopeasti. Ei kai tätä tarvitse joka kerta kokonaan sammuttaa?
Onko sulla wifi käytössä? Kokeileppa kytkeä suoraan ethernet-kaapelilla koneeseen jos vain mahdollista niin selviää onko siinä se ongelma. Muistelen että joskus aikoinaan oman reitittimen ongelmat liittyivät juurikin tuohon wifiin, vaikka reititin olikin samassa huonessa tietokoneen kanssa niin yhteys pätki mutta ethernetin kanssa toimi loistavasti.@Tinke-80
Outoa muuten tästä pätkimisisestä tekee se, että kertaakaan ei ole netti katkennut silloin, kun olen esimerkiksi online pelissä tai kun käytän jotain streamauspalvelua. Saattaa olla toki myös sattumaa, kun ei ainakaan minun kupoliini mahdu miten se olisi mahdollista, että katkeilee vain nettiä selatessa tai muussa "kevyessä" käytössä.
Onko sulla wifi käytössä? Kokeileppa kytkeä suoraan ethernet-kaapelilla koneeseen jos vain mahdollista niin selviää onko siinä se ongelma. Muistelen että joskus aikoinaan oman reitittimen ongelmat liittyivät juurikin tuohon wifiin, vaikka reititin olikin samassa huonessa tietokoneen kanssa niin yhteys pätki mutta ethernetin kanssa toimi loistavasti.
Jos tuon koneen meinaan nyt kunnostaa, niin kyllä sitten ostan samaan syssyyn SSD:n jo nyt pian. Näyttäisi suht "halvalla" jo nytkin tollasen budjettikortin.Mistahan mahdoin lukea juuri viikko tmv. takaperin, etta SSD-levyjen hinta olisi ensi vuonna romahtamassa, koska jotakin niiden valmistuksessa kaytettyja komponentteja olisi valmistettu aivan liikaa maailman markkinoille...? Eli jos ei nyt aivan huutava tarve ole valittomasti SSD:ta ostaa, niin kannattanee viela jonkin aikaa odotella. Tama siis nimimerkille @Jyyd ainakin tiedoksi.
Jaa, Digital Trendsissa nain kirjoiteltiin: New laptops may see more storage as SSD prices expected to fall through 2019
Juu, katon huomenna. Oon käyttänyt kyllä jotain speksityökalua ennenkin. En vain muista. Aattelin että kuitenkin lähinnä sillä merkitystä, että oikea väylä löytyy johon pistää näyttis kiinni. Laitan huomenna kuitenkin ton speksit.@Jyyd En ota kantaa ennenkuin kerrot mikä emolevy sinulla on käytössä. Jos saat koneen käyntiin niin näin saat emolevyn mallin esiin:
avaat command promtin How to Open Command Prompt in All Versions of Windows
Ja copy pasteat nämä kaksi komentoa sinne:
systeminfo | findstr /c:"System Manufacturer"
systeminfo | findstr /c:"System Model"
Pastea tänne sitten tulokset.