Remy Martin
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Lukko
Jatkoaika on oikeasti täynnä kovia tietäjiä ja urhoja, varmasti ovat niitä tyyppejä jotka koulussa eivät räpsäyttäneet silmiä jos joku teki testin missä lyödään kädet yhteen naaman edessä. Liikenteessä ei väistetä vaikka tukkirekka tulee poikittain eteen, selkärangassa ei ole sellaista kieroutta. Pelikentillä ja areenoilla otetaan kaikki vaistomaisesti vastaan, tämä opitaan jo lapsena. Onkohan jossain joku opisto missä opetetaan unohtamaan ihmisen luontaiset vaistot, mikäli ei ole saanut tätä kykyä äidinmaidosta.
Otto Kivenmäen tapaus nosti huolen nuorten pelaajien turvasta – professori korostaa yhtä asiaa valmennuksessa: ”Se on tulevaisuuden suunta”
Sami Kalajan mukaan ihminen pystyy kehittämään näkökykyään. Ympäristön havainnointi ei ole synnynnäinen ominaisuus.
www.is.fi
Professorin mukaan kaikkea voidaan harjoitella. Olisikin mielenkiintoista tietää kuinka paljon jutussa mainittujen harjoitusten kaltaisia juttuja oikeasti treenataan huipulle pyrkivien nuorten kanssa. Eikä kyse ole pelkästään taklausten välttelemisestä vaan kyllähän hyvä havannointi tekee myös kokonaisvaltaisesti paremman pelaajan. Mielestäni tässä linkatussa jutussa on hyvä lähestymiskulma.
Jotenkin ironista että Repon taklauksessa merkittävää osaa näytteli mielestäni Repon olematon vauhti jolloin Mingoia ehti melkein väistämään taklausta ja polvet osuivat yhteen. Olisiko Repon pitänyt ajaa tilanteeseen kovemmalla vauhdilla, jolloin taas pääosuman mahdollisuus olisi kasvanut. Yhtä kaikki, Repo tuli huonossa asennossa ja osui polvella, polvitaklaus oli ihan selkeä. 1-2 peliä olisi ihan hyvä rangaistus, samoin ottelun toisessa polvitaklauksessa. Tosin ihan huutava vääryys ei olisi ollut vaikka kumpikin olisi selvinnyt kakkosilla.
Taklaukset kuuluvat mielestäni jääkiekkoon. Vierastan jotenkin ajatusta että kaikki ratkeaa rankaisemalla ja kieltämällä, se on yleensä se yksinkertainen vastaus moniulotteiseen ongelmaan. Kun kerran pelin vauhti on nopeutunut niin pelaajien havannointikyvyn pitää parantua samassa suhteessa. Ehdotin toisessa ketjussa Liigan tapaiseen ammattilaisliigaan jonkinlaista lisenssisysteemiä. Jäin linkitetystä jutusta siihen käsitykseen että havannointikykäkin voisi periaatteessa mitata. Miten olisi? Jokainen liigapelaajan lisenssin hakija joutuisi suoritamaan havannointikykytestin? Alle 18-vuotiaat kuukausittain, 18-21-vuotiaat muutaman kuukauden välein, 21-26 -vuotiaat vuosittain, 26-35 -vuotiaat kolmen vuoden välein ja taas kun vauhti/reaktiot alkaa hiipumaan niin yli 35-vuotiaat vuosittain.