Kyseenalaiset taklaukset Liigassa 2019–2020

  • 727 254
  • 4 986

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Oikeastaan nämä kädet edellä suoritetut ”taklaukset” eivät edes ole mitään taklauksia, vaan vastustajan vahingoittamisyrityksiä.
Ottamatta kantaa mihinkään muuhun tekstissäsi, niin eikö tämä ole jo melkoinen yleistys? Kun taklaa rinta edellä, niin kyllä ne kädet tahtoo olla siinä rinnan päällä omana suojana ja sinä tosissaan väität, että kaikki sellaiset taklaukset ovat vahingoittamisyrityksiä?
 

Hexa

Jäsen
Ottamatta kantaa mihinkään muuhun tekstissäsi, niin eikö tämä ole jo melkoinen yleistys? Kun taklaa rinta edellä, niin kyllä ne kädet tahtoo olla siinä rinnan päällä omana suojana ja sinä tosissaan väität, että kaikki sellaiset taklaukset ovat vahingoittamisyrityksiä?
Eihän Jokinen edes osu tai yritä taklata rinnalla, vaan nostaa kädet ylös jo ennen taklausta. Ei tuo edes ole mikään oikea taklaus, vaan Jokinen hakee jotain piilotaklausta tuossa.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Missä on se toisten pelaajien kunnioitus? Melkein sitä kohta toivoisi että palattaisiin ajassa taaksepäin. Silloin jos hölmöilit kaukalossa niin siellä myös hoidettiin pelaajien toimesta kurinpalautus.

Itse olen toivonut sitä jo pitkään. Ja hartaasti.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Täällä on moni sanonut tilanteen olevan selvä kosto ja sen pitää vaikuttaa koventavasti. Sitäkään ei voi tietää. Aivan yhtä hyvin tilanteessa saattoi olla Jokisella tarkoitus lähteä taklaamalla hakemaan riistoa. Hidas kun on niin videolta näemme miten siinä sitten kävi.

Jos jalkojen lisäksi pääkin on noin hidas, Jokisen kannattaa vakaasti harkita luistinten ripustamista pikimmiten.

Kummallista miten tuollaista puolustellaan Varakkaan taklaukseen verratessa tyyliin: Varakkaan taklaus tuli puun takaa, Jokisen kohde tiesi taklauksesta.

Ensinnäkin miten hyökkäyssiniviivan ylityksessä voi tulla puun takaa että pakki voi tulla vastaan? Toisekseen miten taklattava voisi olettaa että taklaaja taklaa kädet ylhäällä suoraan päähän?
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Ootko ihan tosissasi näiden juttujesi kanssa. Oululaiset ovat kyllä tällä palstalla kunnostautuneet tämän tyyppisten kirjoitusten kanssa, mutta näin vahvat värilasit ovat jo harvinaista herkkua.

Jos Jokinen saa vähemmän pelikieltoa kuin Varakas, voi Liusjärvi siivota puolestani toimiston pöytänsä.

Olipa kyllä huvittava tapahtumasarja Liigan tämän hetken yliarvostetuimmalta hyökkääjältä. Dollarit silmissä, kun pääsemässä läpi. Tämän jälkeen hyvin luisteleva nuori pelaajaa nappaa kiekon kuin karkin hitaalta Jokiselta. Tästä pettyy niin pahasti, että raivon vallassa kädet ylhäällä päähän kulmaan. Ruma temppu, mutta toisaalta ei voi kuin nauraa edesmenneelle konkarille, joka selvästi itsekin tietää, ettei enää kulje ja sekös suututtaa.
Kyllä minunkin mielestäni tämä on tämän kauden rumin taklaus. Varakkaan pommi oli sellainen jossa haettiin puhdasta mutta osui päähän, no oli toki pimeästä kulmasta. Berger ajoi puhtaasti mutta kiekotonta. Jussi Jokinen hakee hakemalla tuon taklauksen päähän. Tässä täyttyy kaikki muut kriteerit paitsi pelaajan loukkaantuminen, mutta ilman sitäkin pitäisi yhteenlaskettuna riittää isoon sanktioon. Kauden rumin pommi vaikka seuraukset eivät olleet pahimmat.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jussi Jokinen häpäisi eilen täydellisesti sekä itsensä että edustamansa lajin. Kyseessä oli huomattavasti törkeämpi rike kuin jokin pelitilanteessa tapahtunut huono-onninen avojään pommi tai laitataklaus. Tämä oli vain ja ainoastaan törkeä vahingoittamisyritys. Kurinpidon täytyy näyttää nyt selkeästi, haluaammeko nähdä tällaista jatkossa. Jos haluamme, niin annetaan joku väsynyt 5 pelin kielto. Jos emme halua, niin laittakaa se 10+ peliä sekä Jokiselle velvoite kertoa omin sanoin julkisesti jääkiekkoyhteisölle, erityisesti junioreille, mitä hän ajattelee tilanteesta ja tällaisesta toiminnasta kaukalossa. Uskon, että kaveri häpeää silmät päästänsä ja syytä onkin. Sen vuoksi näihin rangaistuksiin pitäisi sisällyttää julkinen ulostulo, jossa rikkeen tekijälle annetaan mahdollisuus pyytää anteeksi.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Olin vielä jokin aika sitten sitä mieltä, että nämä kuuluvat jääkiekkoon ja ihmettelin näistä jaettavia pelikieltoja tässäkin ketjussa havaitussa "kiviä taskuun" - hengessä. Peli on kuitenkin muuttunut radikaalisti avojääpommien kultavuosista ja niistä aiheutuvat loukkaantumiset ja vammautumiset ovat liian suuri hinta koko lajille. Tästä johtuen mieleni on muuttunut.
Ihan kuin mun näppäimistöltä. Kyllä minultakin tuli silloin, kun Tuulola taklasi Kiviharjun maata kiertävälle radalle. Tänäpänä en ole enää ihan yhtä innoissani noista. Aina tasaisin väliajoin noista Varakkaan harmaalla alueella liikkuvista taklauksista muistetaan kertoa, että NHL:ssä olisi ollut puhdas. Niin varmaan olisikin. Mutta samalla unohdetaan kertoa, että sielläkin ongelma tiedostetaan, mutta se lakaistaan maton alle. Show must go on. Ihan sama, himmeneekö jonkun kuuppa siinä samalla vai ei. Minusta Liiga tekee hyvää pioneerityötä näiden kitkemiseksi. Asenteiden on kyllä muututtava vielä hiukan laajemmin, ennen kuin nuo päävammat myönnetään kautta linjan ongelmaksi ja asialle tehdään oikeasti jotain.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Nyt päivänselvä kosto käsillä päähän (joo, ei täysiä eikä Nättinen loukkaantunut) ja osa oululaisista on "joku muutama peli on iha ok". Cmoon...

No mä veikkaan että 2-3 ottelua noilla perusteluilla sieltä tulee. Siinähän se taas sitten nähdään kuka on pihalla, vuosisadan törkeimmästä teloituksesta ulvojat vai "oululaiset".
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos Mikko Salmio olisi suorittanut saman taklauksen tiistaisessa Saipa-Ässät pelissä, eipä täällä Liigan yleisessä osassa montaa viestiä aiheesta olisi.
Joku ehkä kävisi toteamassa, että nyt Mikolta petti harkinta, 1-2 peliä ja eteenpäin.
Näinhän se menee. Nyt taklaajana on menestyvän seuran monimiljonääri ja tahallinen vahingoittamisyritys on selviö. Sitä sitten joukolla kiimassa paheksumaan, onhan Jokinen häpäissyt itsensä lisäksi edustamansa seuran ja koko lajin. Hänelle vaaditaan mammuttimaista pelikieltoa ja häpeäpaalua, jotta juniorikiekkoilijat voivat katsoa, minkälainen pelaaja ei ainakaan kannata olla. Toki myös julkinen anteeksipyyntö on paikallaan, tottakai. Aikamoinen patoutumien purku on parhaillaan menossa. Innolla odotan, minkälainen koski syntyy kaatuneista vadeista, kunhan pelikiellon pituus aikanaan tulee julki.

Edit. Mukava huomata, että pari porilaista pystyy näkemään tämän hulluhurmoksen ohi.
 

Old referee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, tuomarit
Kärpät ja Jokinen herättävät tunteita. Kymmenen pelin pelikieltoja vaaditaan.
Taklaus oli tyhmä, tökerö, turha, tuomittava ja oman joukkueen arvoja häpäisevä.
Kuitenkin väitän, että samantyyppisiä taklauksia (=kädet ylhäällä päähän varsin heppoisilla vauhdilla) tullaan tällä kaudella näkemään vielä useita eikä niistä vaadita isoja pelikieltoja. Häpeä ja 2-3 peliä lienevät sopivat rangaistukset.
Joku tavallinen Löppönen olisi tuosta taklauksesta saanut 2+10 minuuttia ja Nättinen torit kevyestä kesäteatterista.
Rangaistus suhteutetaan vauhtiin ja voimakkuuteen ja sanotaan mitä sanotaan myös seurauksiin.
Edit: Kas McTorso ehti hiukan nopeammin kertomaan samaa asiaa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jokisen taklausta arvioidessa olisi kiva nähdä sellainen kuvakulma, josta näkisi kunnolla mihin Jokisen kädet ensimmäisenä osuvat. Jos osuma on suoraan päähän, tuosta täytyy tulla vähintään neljä peliä kakkua vaikkei taklattava ilmeisesti loukkaantunut pahemmin. Jos osuma on ensin olkapäähän siten, että taklauksen voima merkittävästi vaimenee ennen pääosumaa, niin riittää 2 peliä ryntäyksestä.

Eihän näissä sun viesteissä ole mitään järkeä enää. Nyt sillä on siis merkitystä mihin taklaus osuu ensiksi? Miksei Varakkaan taklauksessa ole merkitystä, mutta Jokisen taklauksessa on? Siis vertaat pelitilanne taklausta mikä suoritetaan kädet alhaalla taklaukseen mikä suoritetaan kostona myöhässä ja kädet ylhäällä, mutta siinä jälkimmäisessä on merkitystä mihin taklaus osuu ensiksi eikä ensimmäisessä? Miksi?

Kyllä minunkin mielestäni tämä on tämän kauden rumin taklaus. Varakkaan pommi oli sellainen jossa haettiin puhdasta mutta osui päähän, no oli toki pimeästä kulmasta.

Ei ollut pimeästä kulmasta, Varakkaan taklaus tulee suoraan edestä. Taklaus tulee puun takaa koska Stråka ei taklausta havaitse, mutta pimeästä kulmasta taklaus ei tule missään nimessä. Jos pää olisi ollut ylhäällä Stråka olisi taklauksen havainnut. Paras esimerkki niin sanotusta "blindside hitistä" löytyy youtubesta kun Matt Cooke taklaa Marc Savardia, siinä tultiin kuolleesta kulmasta taklaamaan.
 

444

Jäsen
Tosiaan mielenkiintoista nähdä, kumpi kuuluu kurinpidon mielestä enemmän jääkiekkoon; pelitilanteessa tulleet taklaukset joissa osuma tulee myös päähän, vaiko selvästi pelitilanteen ulkopuolella kiekottomaan suoritetut kostoiskut joissa ei ole mitään muuta tarkoitusta kuin osua päähän.

Laatikaisen taklaus on sikäli verrattavissa Varakkaan taklaukseen, että siinä yritetään antaa kovaa avojään pommia kiekolliseen pelaajaan. Molemmissa tapauksissa taklatun pelaajan asento taklaushetkellä vaikutti suoraan myös lopputulokseen. Erottavana tekijänä sitten se, että Laatikainen olisi ajanut puhtaasti ohi, mikäli ei olisi viime hetkellä kurottanut kyynärpäätään kohti Åstenin kypärää. Tässä taklauksessa tuli osumaa vain ja ainoastaan päähän - osin kiitos Åstenin junnumaisen höntyilyn - kun taas Varakkaan taklauksessa voima kohdistuu pääosin vartaloon.

Sitten on tämä NHL-veteraani. Teko joka ei millään tavalla kuulu jääkiekkoon. Tyypillä pimenee vintti aivan totaalisesti, kun nuori pelaaja vie kiekon lavasta kesken läpiajon. Nättinen on luopunut kiekosta jo aikoja sitten, kun Jokinen viimein saapuu nivelet natisten paikalle ja päättää hypätä kädet edellä suoraan vastustajaan päähän. Huvittava on se argumentti, jossa Nättisellä on aikaa huomata taklauksen tulevan. Ilmeisesti Vanhuksella ei ole aikaa huomata, että kiekko meni jo ja ilmeisesti kaihi vaivaa jo sen verran, että luuli päätä olkapääksi. Piti myös Nättistä todella jättimäisenä kuvitellessaan, että kunnon osuma vartaloon vaatii myös sen hypyn.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Tässähän ei nyt näytä olevan ollenkaan merkittävää se, mitä Jokinen teki, vaan mitä Varakas tai ennen kaikkea kurinpitoryhmä teki.

IFK-fanit ei millään sulata Varakkaan täsmälleen oikeaa ja perusteltua pelikieltoa ja tämä pettymys pitää nyt purkaa tähän Jokisen taklaukseen.

Toisaalta, milloinkas IFK-fanit olisivat hyväksyneet mukisematta yhtään heidän leiriin annettua pelikieltoa? Olisiko peiliin katsomisen paikka?
 

foligno

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Täällä on moni sanonut tilanteen olevan selvä kosto ja sen pitää vaikuttaa koventavasti. Sitäkään ei voi tietää. Aivan yhtä hyvin tilanteessa saattoi olla Jokisella tarkoitus lähteä taklaamalla hakemaan riistoa. Hidas kun on niin videolta näemme miten siinä sitten kävi.

Jep, just näin. Mahdollista myös on, että käsien nouseminen vastustajan päähän johtui siitä, että tuossa kohtaa Jyväskylän kaukaloa on erityinen tuulenvire, joka nostaa voimakkaasti ja yllättäen pelaajan paidanhihoja ilmaan. Minusta Liigan pitäisi nyt myös laajentaa tutkimusta kokonaan eri tutkintalinjoille kuin jäädä analysoimaan tuota varsinaista taklausta. Kyllä tässä jokin järkevä selitys täytyy olla. Olisiko esim joku muu esiintynyt Jussin pelipaidassa Jyp-pelin kolmannessa erässä, koska ei Jussi tuollaista tekisi? Tätä tutkintalinjaa voisi perustella vaikkapa haastattelemalla Lasse Kukkosta aiheesta ”onko Jussi Jokinen likainen pelaaja, joka koskaan vahingoittaisi vastustajaa tarkoituksella”.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
@oukka, olet oikeassa etten ainakaan minä oikein sulata Varakkaan tuomiota. Se on täysin ylimitoitettu mielestäni, mutta se tuomio on annettu ja nyt nähdään pitääkö linja vai ei. Valtaosa täälläkin on sanonut (siis muut kuin HIFK-fanit), että Jokisen teko on astetta törkeämpi kuin Varakkaan niitti. Ja niinhän se onkin. Tuo Jokisen taklaus suoritetaan myöhässä kostona, siinä on kädet korkealla ja se tulee suoraan päähän. Varakkaan pommi on pelitilanne missä kaveri tulee siniviivan yli, se ei tule myöhässä eikä siinä ole kädet ylhäällä, taklaus kohdistuu rintakehään josta jatkaa päähän niin, että olkapää osuu leukaan. Jos tuosta saa 4+2 niin ei Jokisen tuomio yksinkertaisesti voi olla mitään alle viiden pelin + mahdolliset uusijalisät.

Luottamusta ei ole kurinpitoryhmään yhtään, että linja pitäisi. Johan siellä meni Riskan ja Bergerin tapaukset täysin ohi ja nyt käsissä olisi kolme uutta tapausta...
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Näinhän se menee. Nyt taklaajana on menestyvän seuran monimiljonääri ja tahallinen vahingoittamisyritys on selviö. Sitä sitten joukolla kiimassa paheksumaan, onhan Jokinen häpäissyt itsensä lisäksi edustamansa seuran ja koko lajin. Hänelle vaaditaan mammuttimaista pelikieltoa ja häpeäpaalua, jotta juniorikiekkoilijat voivat katsoa, minkälainen pelaaja ei ainakaan kannata olla. Toki myös julkinen anteeksipyyntö on paikallaan, tottakai. Aikamoinen patoutumien purku on parhaillaan menossa. Innolla odotan, minkälainen koski syntyy kaatuneista vadeista, kunhan pelikiellon pituus aikanaan tulee julki.

Edit. Mukava huomata, että pari porilaista pystyy näkemään tämän hulluhurmoksen ohi.
Ymmärrän pointtisi ja sen, että Jokisen ollessa kyseessä asia saa enemmän ”löylyä” kuin Töppösen tai Löppösen tekemänä. Mutta, iso mutta. Jokisella on menestyneenä monimiljonäärinä myös harteillaan Töppöstä suurempi esimerkillinen vastuu siitä, mitä jääkiekosta ylipäänsä ajatellaan. Valta tuo mukanansa vastuuta, tämä ei liene kenellekään epäselvää. Mitä korkeammassa asemassa olet missä tahansa yhteisössä, sitä suurempi nuhteettomuusvaade sinuun kohdistuu. Tämä kuuluu nk. matkalipun hintaan. Mitä merkittävämpi tekijä olet, sitä enemmän sinulla on seuraajia, joihin vaikutat omalla käytökselläsi. Tässä kontekstissa Jokinen on kenties liigan merkittävin yksilö ja silloin tällaiselle käytökselle ei kerta kaikkiaan ole sijaa.

Ja vielä yksi asia. Jokisen oikeusturvan näkökulmasta on selvää, että häntä tulee kurinpidollisesti kohdella tasaveroisesti muiden kanssa. Peräänkuuluttaisin tässä tapuksessa sen vuoksi sitä, että asiaa lähdettäisiin purkamaan yhdessä Jokisen kanssa julkisen ulostulon kautta. Se olisi hienoa esimerkillisyyttä, että tunnustaa virheensä ja samalla antaa junnuille viestin siitä, että tällaisiin ei pidä koskaan sortua, vaikka kuinka harmittaisi.
 
Viimeksi muokattu:

Hamu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tosiaan mielenkiintoista nähdä, kumpi kuuluu kurinpidon mielestä enemmän jääkiekkoon; pelitilanteessa tulleet taklaukset joissa osuma tulee myös päähän, vaiko selvästi pelitilanteen ulkopuolella kiekottomaan suoritetut kostoiskut joissa ei ole mitään muuta tarkoitusta kuin osua päähän.

Laatikaisen taklaus on sikäli verrattavissa Varakkaan taklaukseen, että siinä yritetään antaa kovaa avojään pommia kiekolliseen pelaajaan. Molemmissa tapauksissa taklatun pelaajan asento taklaushetkellä vaikutti suoraan myös lopputulokseen. Erottavana tekijänä sitten se, että Laatikainen olisi ajanut puhtaasti ohi, mikäli ei olisi viime hetkellä kurottanut kyynärpäätään kohti Åstenin kypärää. Tässä taklauksessa tuli osumaa vain ja ainoastaan päähän - osin kiitos Åstenin junnumaisen höntyilyn - kun taas Varakkaan taklauksessa voima kohdistuu pääosin vartaloon.

Sitten on tämä NHL-veteraani. Teko joka ei millään tavalla kuulu jääkiekkoon. Tyypillä pimenee vintti aivan totaalisesti, kun nuori pelaaja vie kiekon lavasta kesken läpiajon. Nättinen on luopunut kiekosta jo aikoja sitten, kun Jokinen viimein saapuu nivelet natisten paikalle ja päättää hypätä kädet edellä suoraan vastustajaan päähän. Huvittava on se argumentti, jossa Nättisellä on aikaa huomata taklauksen tulevan. Ilmeisesti Vanhuksella ei ole aikaa huomata, että kiekko meni jo ja ilmeisesti kaihi vaivaa jo sen verran, että luuli päätä olkapääksi. Piti myös Nättistä todella jättimäisenä kuvitellessaan, että kunnon osuma vartaloon vaatii myös sen hypyn.
Näen täsmälleen samoin. Ennustan, että Laatikainen saa 4 + 2 peliä, jos linja pitää. Taklaus oli varomaton, ja siitä pitää maksaa nyt. Nähdäkseni tämä on HPK-kannattajien keskuudessa aika yleinen käsitys.

Mielestäni Jokinen ansaitsee enemmän. Kyseessä ei ollut missään määrin vahinko.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Eihän tuo Jokisen "taklaus" mikään kauden törkein niitti sinällään ole mutta jos pääkontakteista halutaan oikeasti eroon niin ainakin itse pidän tällaista tekoa sellaisena mikä pitäisi ensi tilassa kitkeä. Päähän tulee taklauksia jatkossakin niin pitkään kuin jääkiekossa saa taklata, koska nopeissa tilanteissa tulee virhearvioita ja "sattumia", eli taklaus osuukin eri tavalla kuin on tarkoitettu. Jokisen teko sen sijaan on tuollainen sucker punch, joka on vältettävissä.
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tätä tutkintalinjaa voisi perustella vaikkapa haastattelemalla Lasse Kukkosta aiheesta ”onko Jussi Jokinen likainen pelaaja, joka koskaan vahingoittaisi vastustajaa tarkoituksella”.

Tuoltahan se etusivulta se Kukkosen haastattelu aiheesta jo löytyy :)
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Valtaosa täälläkin on sanonut (siis muut kuin HIFK-fanit), että Jokisen teko on astetta törkeämpi kuin Varakkaan niitti. Ja niinhän se onkin.

Kun otat värilasit pois päästä, huomaat että ei se ole törkeämpi. Todennäköisintä on, että 2-3 peliä tulee ja se otetaan vastaan eikä itketä asiasta sen jälkeen.
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Jokinen turhautuneena taklaa kädet ylhäällä vastustajaa suurimmaksi osaksi päähän. Ei se nyt ihan putkeen mennyt, sillä luulisi kaverin omaavan jo riittävästi tietoa ja kokemusta siitä miten taklataan. Edes teoriassa siis, mutta ei näköjään käytännössä.
 

PasiAnssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Wycombe Wanderers
Kun otat värilasit pois päästä, huomaat että ei se ole törkeämpi. Todennäköisintä on, että 2-3 peliä tulee ja se otetaan vastaan eikä itketä asiasta sen jälkeen.
Miten niin ei ole törkeämpi? Varakkaan taklaus oli lähes puhdas, jossa tavoitteena oli vain taklata. Jokinen puolestaan hyppää kädet edellä päähän ja tarkoituksena pelkästään vahingoittaa. Kenelläs ne värilasit nyt ovatkaan?
 

444

Jäsen
Tässähän ei nyt näytä olevan ollenkaan merkittävää se, mitä Jokinen teki, vaan mitä Varakas tai ennen kaikkea kurinpitoryhmä teki.

IFK-fanit ei millään sulata Varakkaan täsmälleen oikeaa ja perusteltua pelikieltoa ja tämä pettymys pitää nyt purkaa tähän Jokisen taklaukseen.

Toisaalta, milloinkas IFK-fanit olisivat hyväksyneet mukisematta yhtään heidän leiriin annettua pelikieltoa? Olisiko peiliin katsomisen paikka?
Jatka toki yleistämistä, kun olet lukenut kannanottoni Varakkaan saamasta tuomiosta. Löytyy tästä tai kurinpitoketjusta. Eli peiliä vaan käteen sielläkin suunnalla.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässähän ei nyt näytä olevan ollenkaan merkittävää se, mitä Jokinen teki, vaan mitä Varakas tai ennen kaikkea kurinpitoryhmä teki.

IFK-fanit ei millään sulata Varakkaan täsmälleen oikeaa ja perusteltua pelikieltoa ja tämä pettymys pitää nyt purkaa tähän Jokisen taklaukseen.

Toisaalta, milloinkas IFK-fanit olisivat hyväksyneet mukisematta yhtään heidän leiriin annettua pelikieltoa? Olisiko peiliin katsomisen paikka?

Hyväksyn Varakkaan kakun, vaikka sitä kovana pidänkin. Itse peräänkuulutan pelikieltojen osalta johdonmukaisuutta ja linjaa, joka on kurinpidolta ollut hukassa. Kuten jo tälläkin kaudella on nähty, voi päähän kohdistuneesta taklauksesta saada neljä matsia pelikieltoa tai selvitä pelkällä ulosajolla. Sama sääntökirja ja tulkinta pitäisi olla kaikille joukkueille ja pelaajille. Piste.

Mielenkiintoista nähdä millainen tuomio tulee Tapparaan Matias Lehtoselle selästä taklaamisesta. Tuollaiset pitäisi mielestäni karsia pois pitkillä pelikielloilla suuren ja vakavan loukkaantumisriski vuoksi.

 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös