Kuuntelussa juuri nyt

  • 1 905 818
  • 21 751

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
Ei räppiä, ei kiitos. No, uutta Everlast:ia olen tänään pari kertaa kuunnellut,mutta kyllä se aika kaukana rapistä on. Aika paljon ekan Whitey Ford Sings... tiimoilla mennään. Mies, akustinen ja snadi biitti.

Jajos jostain tulee mieleen AC/DC, The Who ja The Jam niin se on kyllä Young Heart Attack. Ei tuota haukkua voi, mutta...

The Streets - A Grand Don't Come For Free (Viime kesäinen keikka oli loistava, toivottavasti ensi kesän veto Rock Im Park:issa samaa tasoa...)

Ja eilisen timattisen Subbari vedon tiimoilta Manimal!
 

pavenro8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Montreal Canadiens, Tottenham, Englanti.
Ruusuja

Mutta ei suinkaan niitä neljää, vaan niitä paljon parempia kavereita tuolta Amerikasta asti. Eli siis Guns 'n Roses. Eilisen keikan jälkifiilistelyissä on pakko luukuttaa tätä eri mainiota orkesteria. Kyllähän ne sen Estrangedin sitten soitti encoressa. Oli eri mainiota se, Slash on jumalolento ja kitarasankari vailla vertaa.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Dave Gahan

Dave Gahan Bottle Living, tästä on hyvä jatkaa..
 

Polliisi

Jäsen
Suosikkijoukkue
#28
"Oikeaa" musiikkia kuuntelevat - siirtykää seuraavaan viestiin

Elastinen - Elaksis Kivi

Uskaltaisikohan tästä levystä kirjoittaa jotain arvosteluakin? No, pääseväthän nämä Jatkoajan metalliäijät nauramaan tälle paskahousulle, jos tuo levyn nimi ei herätä jo tarpeeksi hauskuutta.

Itse en suomalaista räppiä kauheasti kuuntele, mutta tämä nyt tuli ostettua, on tätä jo jokin aikaa odotettukin. Kyseessä on siis Fintelligenssin Elastisen ensimmäinen soololevy, 13 (30 sec intro + 12) biisiä, ei vierailijoita ja kolme eri tuottajaa.

Levy on hyvin tuotettu, erittäin hyvin jopa. Taustoja ovat tehneet Elastinen, Sakke ja Immosen Jukka. Levyltä löytyy pari heikompaa biittiä, mutta monta erittäin hyvääkin. Syljen-biisin ennen niin loistava biitti on pilattu uudella, erittäin huonolla bassolinjalla. Kuitenkin erittäin laadukkaasti tuotettu.

Elastisen pitäisi olla Suomen "karismaattisin" MC, ns. äijä mikissä ja flow'n pitäisi olla Suomen paras. Mutta. Riimillisesti erittäin köyhää, tämä mies pystyy varmasti parempaan. Kaksi riviä. Aina rimmattu vain kaksi riviä. Miksi? Flow'n kanssa pieniä hyviä kikkoja, mutta siltikin hieman monotonisella äänellä vedetään kaikki biisit. Sanoitukset on sinällään ihan kohdallaan, ei mitään kauhean erikoista kuitenkaan, mutta ei paskaakaan. Ei siis mitään mihin tarttua kiinni. Lisäksi levyn piti olla erittäin henkilökohtainen. Jos se on sitä, että kaikki biisit eivät ole ns. bileträkkejä, niin sitten on onnistuttu - muuten ei. Missä on se karisma? Elastinen ei ole suuri persoona, Elastinen on ihan perusäijä, tylsää.



01 Intro

Aika turha, olisi voinut jättää pois.

02 Vierivä kivi

Saken tuottama. Tausta ihan hyvä, ihan kiva hookki. Clapit ei toimi. Elastinen on tässä ihan ok, kohtuullinen kertosäe, pelastaa jotain. Ihan perusbiisi, kuitenkin ihan laadukasta.

03 Henki Kulkee

Elastinen tuottanut. Hyvä biitti. Riimit ok, aiheena Elastisen elämä pähkinäkuoressa. Kertosäe on kuultu jo 200 kertaa. Ihan ok.

04 HuudaLiikuRiehu

Henkilökohtaista? Ei. Joku iloinen bileträkki, jee. Elastisen varsin kohtuullinen biitti, sanat... joo-o. Kertosäe huono. Ensimmäinen skipattava biisi. Tarjoaa kuitenkin ihan kohtuullisen alun seuraavalle biisille välipuheen avulla.

05 Eteenpäin

Hyvä biitti, kiva koukku. Piano ja viulut. Kolme hyvää verseä, naislaulaja kertosäkeen taustalla, kertosäkeessä myös ihan kivat raapimiset ja vokaalisample. Ihan hyvä biisi, radiosoittoa luvassa?

06 Silmät auki

Elastisen ääni on erilainen, kuin muissa biiseissä. Sanat ja kertosäe ok. Jotenkin alakuloinen biisi, biitti toimii hyvin. Piano. Tykkään pianosta.

07. Nuori nero

Turha. Skipattava.
Stadin väärinymmärretty nuori nero. Paska, ärsyttävä biitti. Sanat ja kertosäe huono.

08. Bäkkiin Stadiin

Levyn huonoimpia biittejä, yllättäen Saken tuottama. Biisissä mennään Lappeenrannan kautta Norjaan ja sitten bäkkiin Stadiin. Kertosäe pöllitty Notorious BIGin legendaarisesta Going Back To Cali-biisistä. Tusinatavaraa.

09. Ystävä

Elastiselta ihan kohtuullinen biitti. Ehkä hieman kulunut teema. Kertosäe menee tyyliin "ystävä, sua tarvitaan". Sanoissa mennään lapsuudesta IMC:n b-boying- (breikkaus)ajoille ja sitten ollaankin jo osa Rähinää. Ihan ok biisi.

10. Tehdään niin

Kts. biisi numero seitsemän. Kertosäkeen vetää Salattujen Elämien Kentsu ja siinä mainitaan sana p*llu. Osoittaa tämän kyseisen raidan tason.

11. Salaisuus

Elastisen biitti, viulut + piano jälleen. Toimii minulle. Ihan hyvä biisi, ei mitään erikoista.

12. Syljen

No niin. Tämä on ilmeisesti saanut aika paljon radiosoittoa. Saken ennen niin hyvä tausta on melkein pilattu uudella bassolinjalla. Ja kertosäkeen raapimiset olisi voinut jättää pois. Mutta nämä asiat on korvattu uudella, hyvällä versellä. Positiivinen biisi, biitissä kiva huukki, sanat hyvät. Kertosäkeen Juice-raiskaus laskee hieman arvosanaa. Sanat eivät ole mitkään syvälliset, mutta tässä biisissä Elastinen pääsee omalle tasolleen. Positiivista, mielestäni hyvää suomiräppiä.

13. Anna mun

Immosen Jukan ainoa hyvä tausta koko levyllä. Piano alkaa soida jo Syljen-biisin lopussa ja viulutkin tulevat, yllättäen mukaan jossain vaiheessa. Sanat ok, ihan hyvä biisi.

"Ihan hyvä". Kuvaa koko levyä. Biitit kaiken kaikkiaan ihan hyviä, ja Elastinen on taitava räppäri. Tämä jätkä pystyy kuitenkin parempaan. Kaikin puolin laadukasta, mutta se jokin puuttuu. Biisit toistavat hieman itseään. Kannattaa silti ostaa, viimeistään mid-pricenä. En ole kuitenkaan montaa parempaa suomirap-levyä nähnyt. Ja vanhemmat voivat ostaa lapsilleen edelleen sitä Pikku G:tä. Vaikka en ole kyseisen artistin tuotantoon tutustunut, niin luulisi sen Räjähdysvaaran sopivan lapsille paremmin, kuin tämä levy.

Talib Kwelin Beautiful Strugglea odotellessa, kiitos ja anteeksi. Blackmetal, kasarihevi ja Beatles-diggarit pääsevät nyt lukemaan seuraavaa viestiä. Hymiö.
 
Viimeksi muokattu:

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Wumpscut - Embryodead

Tällaista tässä pari päivää kuunnellut useiden suosittelujen jälkeen.Eivätkä olleet suosittelijat väärässä.

Koneita ja pirusti agressiota...loistavaa
 

SSee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Semir Ben-Amor
Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus - Kylmä Tila
Kotiteollisuus - Kuolleen Kukan Nimi
Kotiteollisuus - Helvetistä Itään
Suburban Tribe - Manimal
 

Rok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat
Intti-iltoja ovat viime aikoina ahkerimmin sulostuttaneet Turbonegro- ja Bad Religion -yhtyeet taiteellisilla tuotoksillaan. Myös Hellacoptersia ja Thin Lizzya on tullut tykiteltyä jonkin verran.
 

mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ihan kaikki hyllystä löytyvät kantribiisit, joissa käydään läpi eroa ja jäähyväisiä etc. Osaavat nuo musamiehet ja -naiset kuvata meikäpojan fiilarit sen verta hyvin, että itse ei kykene...
 

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
Killswitch Engage - Rose of Sharyn
Koko The End of Heartache -albumin pystyy kuuntelemaan bändin kotisivuilta. Erinomaista materiaalia jälleen kerran ja tullee olemaan eräs vuoden levyistä. Aika tiukasti Wuthering Heights joutuu taistelemaan kärkipaikastaan hierarkiassani, mutta aika näyttää.

Onhan tuossa pyörinyt muitakin mm. uutta Altariaa ja Edguyn livelättyä ym. muuta paskaa, mutta ne tuntuu tällä hetkellä toisarvoisilta räpellyksiltä. Uutta Ensiferumia ja Insomniumia pitäisi ilmeisesti mennä hakemaan levykaupasta, tiedä sitten millaista materiaalia kokopitkät sisältävät. Ei ainakaan Ensiferumin Tale of Revenge ollut mikään kummoinen esitys verrattuna ykköslevyn killeribiiseihin, mutta sinkun kakkosraita Battery oli ihan veikeä coveri.
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Armand van Helden - Hear My Name

Huikea biisi ja kerrassaan ihastuttava video. Ehdottomasti kaltaiseni läpsijän ykkösvalinta. Tämän tahtiin kun tanssilattialla läpsää, niin saletisti natsaa. Tosin edellyttää, että kaikki muutkin kohderyhmästä ovat videon nähneet.

Armand van Heldenin uutta levyä odotellessa...
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Pari helmeä bootlegiä kavereilta...

1. Johnny Cash: Live New Yorkista vuodelta '96.
Mahtava settilista alusta loppuun. Rusty Cagen esittäminen taisi tapahtua tässä ensimmäisiä kertoja, Mies mustassa heittää ennen biisi kommentin "I hope you don't hate me after this song"...

2. The Black Crowes: Concert to help Oklaholma city-bootleg
Hyvälaatuinen bootleg radiosta tai tv:stä Crowesia parhaassa iskussa.

3. Alice In Chains: Life in chains-Live Torontosta '92
Hyvälaatuinen keikka bändiltä parhaassa iskussa. Angry Chairin stemmalaulu kuulostaa vain aivan hirveältä tässä niinkuin monella muullakin bootlegillä. Muuten loistava.

4. Elton John: Saturday night's alright for fighting-live '73
Huippulaatuinen live ajalta "Elton oli vielä hyvä". Erittäin gay jo silloin mutta osa biiseistä joita en ole aiemmin kuullut vakuuttaa. "Love lies bleeding"-mahtava jamittelu. Itse asiassa "Love lies bleeding" saa kysymään "mikä november rain?". No juu Slash ei soita kitaraa tässä...hyvin vetää kitaristi anyway.
 

Stonecold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti HN
Heh, ensitutustumisesi Yesiin tapahtuu sitten sen kaikkein "vaikeimman" levyn kautta... Pehmeämpiä laskuja Yes-maailmaan olisivat olleet The Yes Album ja Fragile, jotka myös kuuluvat bändin huippuajan tuotoksiin ja ovat tyylillisesti erittäin lähellä CttE:iä, mutta sisältävät hieman helpommin lähestyttäviä kappalerakenteita ja tottumattomalle korvalle miellyttävämpiä sävel/sointukulkuja (puhumattakaan useasta klassikkostatuksen ansainneesta "hittibiisistä")

Juur näin, olen samaa mieltä. Mulle tuli tuosta The Yes Albumista mieleen ensikerran kuunnellessani Tho Who; joitakin kaikuja, jotka kohtaavat nämä kaksi bändiä. Kuutelua vain sopivassa mielentilassa, niin ehkäpä homma aukeaa.
 

vision

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lordin uutukainen pyörii tällä hetkellä ja hyvältähän tämäkin kuulostaa. Ei mitään uutta, mutta mitäpä sitä toimivaa konseptia muuttamaan. Tuttua rokkenrollin jytkettä muutamalla uudella kompilla höystettynä. Etenkin pet the destroyer lämmittää mieltä.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Winamp - 10 Most played:

1. Danny: Kuusamo
2. Antti Tuisku: Spending my time
3. Kai Hyttinen: Se on siellä
4. Kotiteollisuus: Minä olen
5. Coldplay: In my place
6. Popeda: Lämmää päähän
7. Joel Hallikainen: Onnen sirpale
8. Dana International: Diva
9. Manowar: Heart of steel
10. Vesa-Matti Loiri: Kun mä rupesin ryyppäämään

Bubblin under: XL5: Kaunis peto, Reijo Taipale: Ihan kuin nuo toiset, Kirsi Ranto: Ei jaksa kiinnostaa

Repikää noista!
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Mokoman uudet biisit, jotka saa ladattua bändin kotisivuilta ovat tehokuuntelussa. Mahtava varsinkin tuo mp3. Edellistä albumiakin kurimusta on tullut kuunneltua myös. Loistava bändi!

Viestin lähetti Rontti

Repikää noista!

Nuissa oliski repimistä. Hulluksi taitaisin tulla jos noita joku pakottais kuuntelemaan. Repeat olis jo painajainen:)
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yövuoroon nappasin mukaan seuraavat hyvin yön hiljaiseen tunnelmaan sopivat lätyt:

The Stone Roses - The Stone Roses
The Charlatans - Up to our hips
Sweet Chariots - Beat Based / Song Centered / Spirit Led
 

asleep

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Uusia hankintoja olen kuunnellut:

The Delgados: Domestiques

Godspeed you black emperor!:Lift your skinny fists like antennas to heaven

Lambchop: Is a woman
 

Metro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ihan vaan yks biisi tule tällä hetkellä mieleen: radio citylläkin jonkin verran soittoa saanut Monster Magnetin kipale Unbroken (hotel baby). Jos tällaisesta jonkintyylisestä hard-rockista diggailet, niin kannattaa tutustua.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Beatallica

Tämän viikon on ollut voimasoitossa Beatallican uusin, jo pitkään odotettu, minialbumi. Lisää todella loistavasti, kieli poskessakin, tehtyä metallica + beatles yhdistelmää. Blackened the USSR, Sandman, And I'm Evil, Got to Get You Trapped Under Ice, Leper Madonna, Hey Dude, I Want to Choke Your Band ja We Can Hit The Lightz ;-) Suosittelen ainakin kaikille Metallican Garage Days -meinigeistä pitäville.
 

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
Kiuas - Winter In June

Aivan perkeleellisen kova kotimainen Trashin ja tykytykyn sekoitus. 4 biisin EP potkii...Varmaan kuudes kerta putkeen monossa ja jokaisella kerralla löytyy jotain uutta biiseistä.

Samalla on tänään tullut kuunneltua uutta Giant Robot:ia ja Lordi:a. Lordi ei mielestäni päästä kuuntelijaansa enää yhtä helpolla kuin edellisellä Get Heavy levyllään.

Giant Robot on lopullisesti ottanut paikkansa maamme ykkösorkesterina ko. saralla (tosin onko niitä uhkaajia koskaan ollutkaan??, DJBB menee pikkuveljen asemassa). Itseltä löytyy muuten aaltopahviin verhottu debyyttijulkaisu, ei taida ihan joka paikasta enää saada.

Edit: Eilen tuli Cityltä Teemun Rautakangessa uusi Vetosolmu sinkku Duality, ei ollenkaan hassummalle kuulostanut. Hieman radioystävällinen, mutta väliäkö tuolla.
 
Viimeksi muokattu:
Manic Street Preachers: Holy Bible ja Know Your Enemy

Kesken niinkin kiehtovan homman kuin aidan maalaaminen pamahti päähän, että tämäkin hieno bändi on tosiaan vielä voimissaan. Suuri suosikkini on vain ollut pitkän aikaa hiljaa ja näin ollen päässyt unohtumaan. Pitipä siis tehdä yhtyeestä jälleen ajankohtainen ottamalla pari lättyä kuunteluun. Hyvinhän tuo vieläkin toimii, Intravenous Agnostic kuulosti jopa vielä mielenkiintoisemmalta kuin joskus muinoin. Hyvä biisi.

Viestin lähetti Metro
Ihan vaan yks biisi tule tällä hetkellä mieleen: radio citylläkin jonkin verran soittoa saanut Monster Magnetin kipale Unbroken (hotel baby). Jos tällaisesta jonkintyylisestä hard-rockista diggailet, niin kannattaa tutustua.

Kannattaa saman tien tsekata koko Monolithic Baby! -levy. Ja Powertrip sekä Dopes To Infinity kanssa. Hyvää rokkia ovat kaikki.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös