Kuuntelussa juuri nyt

  • 1 906 102
  • 21 751

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Entwine - Dieversity

Ihan kelvollisen kuulloinen levy lyhyellä kuuntelulla. Hienosti miksattu paketti ja mukavan raskasta, mutta melodista soitantaa. Jotain jää kuitenkin uupumaan. Osa biiseistä on kovin lyhyitä ja veto loppuu ikäänkuin kesken.

Anthrax - The collection

Sweet 80's! C-kasettien korvaajaksi hankittu kokoelma, joka jonottaa vielä vuoroaan Entwineltä, mutta tiedossa on mitä tuleman pitää. Perkele siitä on aikaa, kun Anthrax on viimeksi soinut stereoissa. A.I.R., Bring the noise, Antisocial, Efilnikufesin, Misery loves company, Got the time, I'm the man... Ei mitenkään malttaisi enää odottaa.
 

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
Chaosbreed - Brutal

Ekalla kuuntelulla ei oikeen pitkäsoitto vakuuttanut...vokalisointi on jotenkin lihatonta. Lähinnä humalaisen örinältä aika ajoin kuullostavaa. Soitanta on aika asiallista, tosin hieman tuo liikaa mieleen kaksi yhtyettä. Slayer ja entombed (era Left Hand Path).

Pitkäsoitolla on mukana 3 kappaletta Unleashed Carnage EP:ltä,
Wretched Life, Rotting Alive ja FCDC.

Ei huono, ei huono.
 

raipe#41

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Suomi
Juu no tällä hetkellä: Entwine - Dieversity levy. Helvetistä itään on tullut kuunneltua jo varmaan 100 kertaa läpi, enää ei sitä jaksa vaikka loistava levy onkin... Niskalaukauksen uutta oottelen ja In Flamesia myös...
 

laKu_a

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Cd-soittimeni ei ole suostunut antamaan enää takaisin
levyä, jonka sinne pari päivää sitten sain työnnettyä.
Eipä sillä tosin niin väliäkään ole, aivan loistavaa kamaa!

Ja kyseessähän on orkesteri nimeltä Audiovent,
Levy nimeltä Dirty,Sexy Knights In Paris

Jos sattuu kohdalle, niin en voi kuin suositella!

Autossa toimii edelleen Diablo, rentouttavaa ajomusiikkia.
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tämä ketju lienee sopivin paikka tälle...

Kaupalliset radioasemat ainakin ovat täpinöissään juuri nyt Suomen virallisen runoilevan trasselitukan Tommy Tabermannin julkaisemasta kipaleesta "Kiitti vitusti". Kyseisessä biisissä käytetään tuota etenkin nuorison viljelemää voimasanaa runsain mitoin, toki jollain tasolla runollisessakin muodossa.

Ei tuo nyt mikään kummoinen biisi ole, mutta oletusarvoisesti tarkoituksena on hämmentää kukkahattutätejä, jotka muuten arvostavat Tabermannin edustamaa korkeakulttuuria. Miten se nyt tolleen?

Joskus joku sanoi, että Billy Idol tietää miten sanotaan kunnolla "jee". Samoin voisi todeta, että Tabermann tietää miten sanotaan "jåå".
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
K-System - Guardian Angel

Ylivoimaisessa voimasoitossa tällä hetkellä..


Levyjä, jotka nyt soivat:

Busta Rhymesin uusin, Dr. Dren "Chronic", ABBA:n kolme vanhaa levyä ja pari sekalaista popkokoelmaa.
 

Stonecold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Blues Breakers - John Mayall with Eric Clapton.

Tämä on yksi näitä -60 luvun legendaarisimpia levytyksiä, jossa Clapton mm. laulaa ensimmäistä kertaa levytyksellä, liityttyään Blues Breakersiin Yardbirdsin jälkeen. Timanttinen biisivalikoima ja erittäin hienoa meininkiä!
 

Skoda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Eiköhän Tommyn ideana ole ollut osoittaa mihin suomen kieli on matkalla. Hyvä pointti. Jännää että sitä ei sitten soiteta mutta kaikki muut kieltäraiskaavat eepokset kyllä saavat soittoaikaa.

Hyvä Tommy!
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Viestin lähetti Kattila
Kuolemaa kanssain palvo, valo harhaa vain on. Tähän kykenee vain Pori.

Eilen tuli Sessionsissa (tmv.) pätkä Kuusumun profeettaa ja pakko sanoa, että aivan ässäkamaa on. Vaatii tosin erittäin kovan huumorintajun ja erittäin valikoivaa musiikkimakua. Hauskaakin tuo uberproge on, jos ei gonahda liikaa tekstien ja tunnelmien synkkyyksiin.

Laulajalle bonuspisteet todella oudosta tavasta suoriutua tehtävistään!
 

Stonecold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kuusumun Profeetta vaikutti tosiaan piristävältä meiningiltä, pitänee hommata. Laulaja erottui kyllä edukseen, ei jäänyt artikulaatio epäselväksi ;)

Toinen positiivinen bändi oli Tavastialla Rumaklubin meiningeissä esiintynyt Maj Karman kauniit kuvat (olen kerran yhden biisin kuullut), perkule että ukot vetivät tyylikkään, yksinkertaisen ja hmm...kauniin voimallisesti menemään. Jep.
 

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
kuuma gimuli

Kelis saa tällä hetkellä meikäläisen milkit sheikkaamaan..
 
Maj Karman Kauniit Kuvat: Musta Paraati

Nyt kun EP- ja single-levyjen hinnat ovat laskeneet älykkäälle tasolle (ei siitä montaa vuotta ole kun sinkut vielä maksoivat poikkeuksetta lähemmäs viisikymmentä markkaa), niin tällaiset tutkimusmatkatkin ovat mahdollisia. Yhtäkään MKKK:n levyä en omista eikä Musta Paraati ollut ennen tämän hankkimista tuttu kuin nimenä.

En minä näistä kasarigoottihommista mitään tajua, mutta hyviä biisejähän nämä. Karman soundi on jääkylmä ja sehän tuntuisi toimivan näissä biiseissä. Kitara soi kuin sirkkeli ja rummuista tulee Therapy?-yhtyeen Troublegum mieleen.

Paha sanoa miten nämä toimivat alkuperäisesityksiin verrattuna, mutta mielenkiintoni heräsi. Mustan Paraatin Peilitalossa-albumi näkyisi olevan suht edullisesti saatavana, osaakos joku kertoa mimmoinen lätty on kyseessä?
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tiukkojen play-off tunnelmien vastapainona kaislikossa suhisee. Kuvaannollisesti siis. Tähän romanttiseen fiilistelyyn sopii 70-luvun Stevie Wonder, erityisesti biisi 'Overjoyed'. Menee siinä sivussa 'Too shy to say' ja pari muutakin helmeä :)
 

JoeyKocur#26

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Hki Punx
Tällä hetkellä on soittimessa Randyn Welfare Problems. Reilu viikko enää odotusta, että pääsee oikein livenä näkemään!Yeah!
 

Viikate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, JYP, KooKoo, HeKi
Viestin lähetti cosmic_rodeo
Mustan Paraatin Peilitalossa-albumi näkyisi olevan suht edullisesti saatavana, osaakos joku kertoa mimmoinen lätty on kyseessä?

Olen vuosien varrella sen verran turtunut goottimaneereihin, etten liene ihan paras ihminen kommentoimaan, mutta...

Peilitalossa on paketti varsin tyylipuhdasta 1980-luvun alun postpunk-goottia sekä hyvässä että pahassa. Kotimaiseksi alan tekeleeksi se on suorastaan erinomainen (koska vertailukohtana on lähinnä Pyhät Nuket...), mutta jos tuon ajan goottimaneerit, kuten kylmän diskanttiset soundit ja teatraalinen laulutapa eivät häiritse, niin kannattaa tutustua.

Itse tykkään levystä aika paljonkin. Tosin mukana on jonkin verran kotimaisuuspisteitä, eihän tuo kansainvälisen mittapuun mukaan mikään merkkipaalu ole.
 

Skoda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Steely Dan

Menossa on tutustuminen Steely Danin tuotantoon. Soitossa 4-cd:n boxi Citizen Steely Dan 1972-1980. Boxin oheismateriaali on heikko ja huonosti luettava kaikenmaailman graafisten kikkailujen vuoksi.

Etukäteen tuttuja biisejä olivat vain ne radiosoittoa saaneet Do It Again, Rikki Don't Lose That Number ja Reelin In The Years. Odotin hiukan vaikeammin aukeavaa tavaraa mutta hyvinhän tämä alas menee vaikka ei varmastikaan tule mihinkään suosikkilistoilleni nousemaan. Alkupään tuotanto on sentään hiukan rosoisempaa ja elävämpää. Kaksi viimeistä levyllistä kuulostaa minun korviini kuoliaaksi tuotetulta. Hyvin steriiliä.

Mutta yleissivistyksestä tämä kuuntelusessio korjaa taas yhden ammottavan aukon.

"In fact, most of the tracks on the album, just don't make the grade. Later, with repeated listening, they approach average."
DISC
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Steely Dan

Oletkos Skoda huomannut, että nämä Steely Danin kaverit osaa ihan oikeasti soittaa. Verrattuna vaikka muutamiin suunnilleen saman aikakauden brittibändeihin (Uriah heep, Deep Purple) niin kuulostaa aika siloiselta meiningiltä. No, studiossa on varmaan vietetty aikaa pitkään ja hartaasti.

Siitä olen täysin samaa mieltä, että SD:n muutama ensimmäinen pitkäsoitto on ryhmän parasta antia. Can't Buy a Thrill on mulla jatkuvassa kuuntelussa kuten myös Countdown to Extacy.

Biiseistä suosikkeja ovat tuo mainittu Reelin' in the Years, Midnight Cruiser, Dirty Work sekä Brooklyn.

PS. Tällä hetkellä kuuntelussa sattumalta käsiin osunut (ilmaisjakelulevy?) "Reindeer Rock", jossa suomalaista 90-luvun rokkia ja poppia. Helmenä ryhmä nimeltä "Itä-Saksa" vetäisee huiman heavy-rock -version vanhasta saksalaisesta diskohitistä "Der Kommissar"
 

Skoda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Juu, kyllä pojat soittaa ja säveltää osaa. Fagen/Brecker taitaa vastata pitkälti bändin luomistyöstä. Fagen oli minullekin tuttu tuosta Nightfly-levystä, joka taisi olla aikamoinen menestys ainakin kriitikoiden keskuudessa.

Toteutus ei vaan ole ihan minun makuuni. Hiukkasen enemmän rosoa ja särmää olisi saanut teoksiin jättää. Ns. elämisen makua, jota sanoituksetkin kumminkin heijastelevat. Mutta makuja on monia. Tuo ensimmäinen levy kyllä minuakin miellyttää.

Hiukan samankaltaista vaivaa minulla on Laurie Andersonin suhteen. Hyviä kappaleita mutta sen verran steriilisti toteutettuna ettei kumminkaan jaksa innostaa. Mieluummin siis Joni Mitchell.

Ilmaislevyistä puheenollen, Uncut-lehden mukana tulee joka kerta joku levy. Edelliskerralla esiteltiin Nonesuch-levy-yhtiön uusia tuotoksia ja sieltä löytyi paljon mielenkiintoista uutta: Sam Phillips, Viktor Krauss ja vanhaa: David Byrne, Ry Cooder, Wilco. Näyttipä Värttinäkin olevan heidän listoillaan.

http://www.nonesuch.com/
 
Moonsorrow: Kivenkantaja

Harvemmin tulee lainattua levyjä kirjastosta. Sitä rupeaa vaan vituttamaan, jos käsiin osuu hyvä levy. Se kun pitää tietenkin heti rientää ostamaan levykaupasta.

Tämän kohdalla kävi juuri näin. Kun ensikuuntelun aikana koetut "lievät" hekotuskohtaukset oli koettu, siirtyi Kivenkantaja välittömästi ostoslistan kärkipaikoille. Ne nauruthan irtosivat tietenkin levyn melkoisen äijistä mieskuoroista ja jossain määrin huvittavista puheosuuksista.

Hiukan tulee "Tales from the thousand lakes"-aikainen Amorphis mieleen, tosin sillä erotuksella, että siinä missä Ampparit lähinnä vain flirttailivat suomalaisen kansallismusiikin kanssa, Moonsorrow suorastaan rakastelee kotimaista kansanperinnettä intohimoisesti.

Perkele, pitää vuolla puumiekkoja ja lähteä metsään larppaamaan.
 

Filosofem

Jäsen
Tänään saapuivat:

ARCKANUM - 'FRAN MARDER' "12 LP
Kiekon kova anti oli ennestään tiedossa, mutta pitähän tämä vinyylinä myös hankkia. Yllätyin kun 500 rajoitetusta painoksesta huolimatta löysin tämän halvalla distrosta, vaikka tästä on huuto.netissä jo ehditty nyhtämään joitain viikkoja sitten 30e. Joka tapauksessa hieno teos, vaikkakaan lyriikoista en tajua hevonvittua (ovat riikin ruotsia). Keräilyharvinaisuus, tyylinä peikkomainen BM.

NARGAROTH - 'CRUSHING SOME BELGIAN SCUM' "10 MLP
Yllättävän tyly ja likainen minikiekko, äänimaailmaltaan siis. Tämä on rajoitettu 1000 kappaleeseen, kyseessä on neljän kappaleen live. Loppujen lopuksi aika ristiriitainen julkaisu, albumeilla biisien laatu on sen verran laadukkaampi, ettei tässä tuo rosoinen henkikään kaikkea pelasta. Tempo on aiempaa hitaampi ja Kanwulf oikeastaan liiankin käheä. Pitää jatkaa kuuntelua.
 

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
Sain tuossa postissa eilen Out Of Bounds-ryhmän CD:tä ja Turusta ponnistetaan. Mukavan oloista RapCore meininkiä.
Voisikohan Sw1tched olla lähinnä, jaa a.

Hieman on tullut kuunneltua Tompa "At the Gates" Lindbergin liidaamaa The Great Deceiver bändin uutukaista, ja huh mitä kamaa. Sekoitettuna entombedin melodioilla ja At the Gatesin runttauksella. Kyseinen herrahan lanseerasi metalliin tämän "legendaarisen" GO!-avauksen.

Jairus, Atreuy, blindside ja uus Cypress Hill pöyrii myös ahkeraan.

Kesän festareita odotellessa joutuu myös Chimairaa ja Killswitch Engagea kuuntelemaan...Rock Im Park ja With Full Force here we come!!
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Coldplayn kaksi uusinta albumia ovat kummatkin olleet kovassa kuuntelussa taas viime aikoina... Mahtava bändi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös