Kuuntelussa juuri nyt

  • 1 895 453
  • 21 692

Jarvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, JYP (Never stop the madness)
NWOBHM voi hyvin ja paksusti. Iron Maidenin julkaisun ympärillä on varmaan eniten ollut pöhinää, mutta tutustumisen arvoisia levyjä ovat myös:
Tank - Valley of tears
Raven - ExtermiNation

ja linkit youtubeen.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Alkoi joululaulujen renkutus. Syynä toki on se, että huomenna Turussa tsekkaan Raskasta joulua -keikan.

Tänä vuonna taidan hylätä perinteiset versiot. Näiden herrojen äänet ja tulkinnat vakuuttavat tämän naisen.

Ville Tuomi on eräs suosikkilaulajiani äänellään, joten hänen vetonsa joululaulusta Sydämeeni joulun teen toivottavasti kuuluu huomenna. Myös På Svenska on jokin toimii, eli tämä Elize Ryd -veto Himlen I min famn.

Vakuuttavin solisti tällä hetkellä on kyllä Jarkko Ahola, mitä tulee joululauluihin. Ei ole Raskaalla kiertueella liiaksi mukana, mutta tämä Sylvian joululaulu osuu ja uppoaa.
 

Makinpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Japani

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Stone Temple Pilots: koko tuotanto

Weilandin kunniaksi. Tämä päivä on ollut vaikea. Aamulla sydän hyppäsi kurkkuun, kun selasin Twitteriä junassa matkalla töihin. Ehdin jo vannoa, ettei tänään soi mikään, missä Weiland laulaa, mutta toisin kävi. Alkon kautta kotiin ja STP soimaan. On edelleen epätodellinen olo.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Bob Dylanin narisevaa raspivokalisointia tässä on tullut jo tovit kuunneltua. Vaikkei Dylanin oma laulu tai kitarointi nyt niin erityisen mainittavalla tasolla ole koskaan ollut, niin leppoisa kantrahtava rock huuliharppuineen ja kantaaottavine lyriikkoine miehen omalla juurevalla kähinällä on sellainen yhdistelmä, että siinä on jotain koukuttavaa. Dylania tuleekin usein kuunneltua putkeen paljon ja onhan biisinestori tehnyt niin valtavan keon eri biisejä toisille mestareille, että jos joskus legenda-käsitettä käytetään turhan usein, niin ei tämän pioneerin kohdalla. Onhan Dylanin tuotanto vaihdellut tyyliltään, sovituksiltaan ja tasoltaankin niin laajalla kaarella, että Zimmermanin tuotannosta varmasti löytyy kaikille jotain kuka vain vähän tällaisesta pierummasta roots-rockista perustaa ylipäätään.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Smashing Pumpkins: Siamese Dream

Kun kuulin Cherub Rockin ensimmäistä kertaa, tuntui siltä kuin päähän olisi vedelty tonnin lekalla. Miten joku voi kuulostaa näin vitun siistiltä? Raskasta, säröistä, sähköistä, aika kuumottavaakin, mutta silti äärimmäisen melodista ja ihan snadisti herkkääkin. Panssarivaunun lailla jyräävää meininkiä, mutta pop-sensibiliteetillä silattuna. Jyräävää groovea, ties kuinka monia kitararaitoja, huokailevaa laulua, raketin lailla kuuhun ampaisevia sähköisiä kitarasooloja, ja myös helvetin hienoja biisejä. Ainuttakaan ei tarvitse skipata. On Cherub Rockin lisäksi äärimmäisen poppis Today, surullisen kaunis Mayonaise, Quiet, tylysti turpaan vetelevä Geek U.S.A., Rocket, Disarm, aivan törkeän nätti Luna jne.

Vaikka Siamese Dream on aivan helvetin hyvin soitettu, niin erityisen huomion ansaitsee myös levyn tuotanto. Tämänhän on tuottanut Butch Vig. Äijä on saanut Pumpkinsista juuri sen parhaimman irti. Siamese Dreamilla Pumpkins ei kuulosta niin kylmän metalliselta kuin heti seuraavalla levyllään eli Mellon Colliella ja monilla levyillä sen jälkeen. Äijä on saanut bändin soitosta irti lämpöä ja syvyyttä. Juuri siksi Pumpkins kuulostaa tällä levyllä niin hyvältä.

Tämän jälkeen ymmärtää, miksi Billy Corgan mainitsee vaikutteikseen toisaalta My Bloody Valentinen kaltaiset huokailu-kitarasurinabändit ja toisaalta myös metallin. Tämä on yksi parhaita levyjä ikinä, missään. Olen aution saaren levyjen listoja väsännyt koko pienen ikäni, ja vaikka monet muut levyt ovat vaihtuneet, tämä on ollut siellä aina. Ja on edelleen.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Omakohtaisesti pidän toisen levyn hartaasta ja surumielisestäkin tunnelmoinnista eniten, kun olen tuon tyyppisen musiikin ystävä. Vaan kyllä albumikokonaisuuden ensimmäisen levyn hiukan perinteikkäämpi StS putoaa ja siinäkin tosi hienoja melodisia koukkuja yhdistynä brutaalimpiin sävyihin.

Tänään lähti poistoon Songs from the North ja paria ekaa levyä olen kuunnellut tässä illan ratoksi. On kyllä upea tunnelmontilevy tämä paketin kakkosplatta ja kokonaisuutena kyllä varmasti tämän vuoden parhaita tulee omallakin kohdalla olemaan. Täytyy ottaa tuo päänsahauslevykin vielä työn alle, mutta toistaiseksi nämä kaksi ekaa maistuvat oikein hyvin. Kunnianhimoinen levy kaikenkaikkiaan kyllä.

Ja tällä hetkellä kuuntelussa Sallan liikenneympyrän koordinaatit.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
"Puhuvat suut, kuvaavat kulmakarvat Neuvostoliittoon laskeutuu
Siskot ja muut, maailman suurimman perheen, jota rukouksen lausuu
Puhuvat suut, kuvaavat kulmakarvat Neuvostoliittoon laskeutuu
Siskot ja muut, maailman suurimman perheen, jota rukouksen lausuu"​
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Aivovuoto - Piilotajunnasta sylkee myrkky

Aivovuoto on täydellistä tähän pimeyteen.
 

M10

Jäsen
The Beatles - In my Life (Traducción al Español) - YouTube Olen saattanut todeta tämän ennenkin mutta tämä on kauneinta mitä Lennon-McCartney saivat aikaan.

Rubber Soul on ihanan pehmeä levy.

Itsellä kuuntelussa Sueden Dogmanstar. Onko täällä Suede-faneja?

Kaksi ekaa levyä on timantteja. Brett Andersonin androgyyniys, aksentti, Bernard Butlerin kitarointi ja sen soundit, sävellykset, yksinkertaisuus, brittiläisyys.
Aivan täydellistä. Aliarvostetuin britti-pop pumppu IMO.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös