Kuuntelussa juuri nyt

  • 1 907 135
  • 21 752

Erling

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Kiekko-Espoo, Arsenal, Honka
Ostin sitten alkuvuoden 2006 kohutuimman eli brittisensaatio Arctic Monkeysin "whatever people say i am, i'm not".
Nämä brittilehdistön vuotuiset povaukset "uusista oasiksista" ovat jo aika tylsiä, ja suurin osa on kadonnut jonnekkin suuree tuntemattomaan. Missä on esimerkiksi pari vuotta sitten vastaavanlaisen hehkutuksen saanut The Coral. Niin, ei missään. Sitäpaitsi Oasis on ja oli ihan perseestä.

Odotukset olivat siis aika alhaalla, lähinnä aavistelin, että AM tekee Gallagher tyylistä räikeetä Beatles/Rollarit plagiaatiota. Mutta ei.
Tämä iPod-sukupolven ensimmäinen hittituote, jotain kirjoittajaa lainatakseni, tekee oikeasti hyvää ja puhdasta rockmusiikkia. Levy oli minulle suuri nautinto, paljon suurempi kuin esimerkiksi The Strokesin "Is This It?" tai The White Stripesin "Elephant", jotka omalta osaltaan vaikuttivat suuresti henkilökohtaiseen kemiaani, näin uudesta musiikista.

Ja kehuttu sanoma, mitä Monkeysin musiikista on löydetty ei ollut lainkaan niin päälle liimattua tai tekopyhää kuin ehkä odotin sen olevan.
Juuri tällaista musiikkia sen uuden musiikin pitää olla, ja juuri tällaista on hyvä indiepohjainen punkrock. Parin vuoden takaiset visioni siitä, että kaikki uusi on paskaa, voi nyt lopullisesti haudata. Toki pojat ovat rockin lähi- ja kaukaishistoriasta oppineet, mutta sen nyt katson kuuluvan vähän niinkuin asiaan.
Varhaista Clashia, varhaista Strokesia, Jack Whitea, Smitshiä(lähinnä sanoituksista), Accadaccaa(!), Bluria ja todella varhaista Jamia ainakin löytyy helposti.

Btw, Herra Ylpön muistaakseni viimeisissä NYTssä ollut kolumni nykymusiikin ylituotettavuudesta oli silkkaa asiaa. Tämä ei ole sitä, AM on vain täynnä OSAAVIA muusikoita. Kirjoitin sattumalta aiheesta myös juuri äidinkielen yo:ssa otsikon "Rockmusiikin uudet tuulet" alle. Harmi, että tämä levy tuli vasta nyt.

Biisitärppeinä "Bet you look good on the dancefloor" ja kaunis "mardi bum".
 

vision

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Fiilistelyä kymmenen vuoden takaa eli Amorphiksen Elegy soitossa. Toimii ja potkii vieläkin.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
The Gathering - Home

Aivan loistava paketti, jos kuvailen että kuin Portisheadin leijuntaa vain soitettuna koneiden sijaan "oikeilla" soittimilla niin tuskin ammun pahasti metsään. Taas kerran The Gathering on onnistunut tekemään huippulevyn.

Ruisrockia odotellessa
 

Berrie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Ilves
Rapukäsi kirjoitti:
Danzigin Lucifuge!!! Voi saatana kun rokkaa. It's a long way back from hell.
Ohops, samoissa nostalgia täpinöissä täälläkin! Kuuntelussa myös levyt I ja IV.
 

Pingu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Jukurit
Levyhyllyssä oli tyhjä kohta, joten piti käydä ostoksilla.
Tällä hetkellä on kuuntelussa Hassisen Koneen Täältä tullaan Venäjä.
Mukava kuunnella pitkästä aikaa, täytynee etsiä kyseisen orkesterin muutkin levyt tuolta hyllyjen kätköstä kuunteluun.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Hot Butter: Popcorn (1972)

Se ainoa oikea.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Anti-Flagin: For Blood and Empire kuuntelussa
Suosittelen kaikille hyvän musan ystäville ;)
 

Shayne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreäpaitainen mies & Petun pelistragedia
cosmic_rodeo kirjoitti:
PMMP: Joutsenet (biisi)

Jumalauta! Rusketusraidat on yksi kamalammista Suomi-hiteistä ikinä, mutta mistäs tämä nyt tuli? Pikkusiskon joltain kokoelmalevyltähän tämä löytyi ja huh huh, kun toimii. Soinut jo useamman kerran viimeisen vuorokauden sisällä, koko ajan tekisi mieli kuunnella vielä kerran.

Tiedä sitten, johtuuko suht sekavasta mielentilastani, mutta biisihän on hienoin kuulemani pitkään aikaan. Saakohan tätä sinkkuna jostakin, koko levyä kun en viitsisi ostaa.
Kuulin tämän ensimmäisen kerran pari viikkoa sitten, uudelleen pari päivää sitten, sitten tänään autossa kaupasta tullessa ja sen jälkeen nyt himassa lähestulkoon luukuttanut putkeen sitä (taloudessamme kuulemma ollut koko levy jo pitkän aikaa). Loistava melankolinen melodia, aivan loistava.
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Scandinavian Music Group - Hölmö Rakkaus

Terhi on vaan huikeuksien huikeus. Ja mikä hölmöpölmö biisikin tämä on, aivan huikea. Vaikka sanoituksissa on läpi levyjen ollut juttuja kesäöistä ja erilaisista kosketuksista (?), niin ehkä juuri siksi.

Täällä itketään, jumalauta!
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Morrisseyn uutta Ringleader Of The Tormentoresia on tullut tässä illan aikana kuunneltua. Levy on saanut arvostelijoilta kohtalaisen yksimielistä hehkutusta ja hyvä lättä tämä onkin, mutta en silti jaksa uskoa että se nousisi useammallakaan kuuntelulla taistelemaan ihan kärkisijoista Morrissey-rankingissa. Kahdestatoista biisistä mitään ei voi sanoa huonoksi, mutta ihan totaalisia huippujakaan ei löydy. Life Is A Pigsty ja Dear God Please Help Me pääsevät ensivaikutelman perusteella lähimmäksi huippua.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana kerrottakoon, että ainakin vinyylimäisesti pakatun limited editionin CD on molemmilta puolilta musta.

Mutta pitää kuunnella tätä aktiivisesti viikonlopun ajan, sillä tiistain keikalla uusi levy on todennäköisesti hyvin edustettuna.
 
Suosikkijoukkue
Haukat
Viime aikoina seuraavaa.

Death Cab for Cutie
Mainio washingtonilaisyhtye, tähän olisin voinut tutustua jo aiemmin. Hetkittäin eteeristäkin äänimassaa. Transatlanticism pitää varmastikin tilata netistä, sillä Suomessa tuntuu olevan vain Plans-levyä. Niin, kappale Transatlanticism on varsin hyvä. Todella hyvä.

Nada Surf
Powerpoppia New Yorkista, ja kyllähän tätäkin siis olisi voinut aiemmin kuunnella, mutta nyt on hyvä hetki tehdä niin. The Weight Is a Gift on yksinkertaisesti mukava levy ja laulaja Cawsin ääni mukavan hento. Always Love ja Concrete Bed kappaleina aktiivikuuntelussa olleet ovat.

The Postal Service
Sama laulaja kuin DCfC:ssä, Ben Gibbard, mutta konemaisempaa menoa ja semmosta. Hieno yhtye sekin.

Clap Your Hands Say Yeah
Tämäpä on myös ihan hieno yhtye. Pitäisi kuunnella lisää vielä.
 

Bruce S

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Neil Young ja Eero Tauru

Maailma on pieni, SaiPan "voitokasta" play-off ottelua kuunnellaan netistä Singaporessa, ja Eeron ollessa tauolla tunnelmaa luo Neil Youngin "Cowgirl in the Sand" biisi. Tunne sekä Niilolla että Eerolla on kyllä kohdallaan, ei ainakaan täällä +29C asteessa kumpikaan jätä kylmäksi.
 

niall

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Jaki, FPS, Philadelphia
System of a Down - Mezmerize sekä
Korn - See you on the other side

Itse en ole ennen ollut kyseisen musiikin kannattaja, mutta nämä levyt iskivät ja kovaa.
 

Mustaine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Frank Marino (& Mahogany Rush) : Koko tuotanto, ja Juggernaut noin 10 kertaa...

Kate Bushin The Kick Inside...

Elikkä täällä ollaan täysin fiiliksissä eikä malta mennä nukkumaan.
 
Viimeksi muokattu:

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Kilpi: Kaaoksen kuningas. Mukavan melodista perusrokkia, johon bändi on saanut ympättyä pikkukivaa kikkailua aiempia levyjä enemmän. Suosittelen, jos aiempi tuotanto on kolahtanut.

David Gilmour: On an Island. Mietiskelevää ja tuumailevaa pinkfloyd-tyylistä kitaravetoista poprockia, yllätys yllätys. Tätä levyä kuunnellessa pitää etukäteen asennoitua siihen, että kyseessä ei ole Pink Floyd vaan D. Gilmour. Muuten levy tuottaa pettymyksen.
 

Cube

Jäsen
It's a violent pornography
Choking chicks and sodomy
The kinda shit thats on your TV

It's on the TV
It's on your TV
Turn off your TV

Can you say brainwashing?


System of a Down ja Mezmerize, jonka voi näin pölyn laskeuduttua sanoa olevan se levy viimevuotisesta SOAD-kaksikosta, joka jää historiaan eheämpänä ja tasokkaampana kokonaisuutena.
 

JanJ

Jäsen
Living in her self styled Hell, the Countess dressed in black
Life's so distant - death's so near - no blood to fury time back
The castle walls are closing in, she's crippled now with age
Welcomes death with open arms - the reaper turns the page
Countess Bathory

Venom - Black Metal. Siinä vasta levy.
 

JanJ

Jäsen
Vein Anal Thunderin levyn (omakustanteen?) joskus vuonna 2003 Funchaliin ja sitten sitä soitettiin tehosoitossa mm. Number Twossa ja Redutossa. Eli jos Anal Thunder breikkaa Madeiralla, mulle puolet tuotosta :)
 

JanJ

Jäsen
Staind - Outside.

Sataa ja masentaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös