Kuuntelussa juuri nyt

  • 1 906 952
  • 21 752

Miguel

Jäsen
Everton kirjoitti:
Voihan se. Tosin Placeboa en välttämättä jaksaisi montaa levyä putkeen kuunnella

Tarkoituskaan ei ole ahmaista koko tuotantoa kerralla. Veli vain tyrkytti varmuudeksi kaikki mukaani, kun maistiaisia pyysin.

Yhden levyn ihan ostinkin tässä viikonlopun kynnyksellä. Menin tappamaan divariin aikaa ja kokeilemaan onneani, ja löysin julkaisun Tuuliajolla (eli ballaadeja Saimaalta). Epäilin, että tähän levyyn ei välttämättä toistamiseen törmää, joten ostin pois kuleksimasta. Mahdatko Everton tietää, onko jonkinlaisesta harvinaisuudesta kyse?

Hyvä ostos joka tapauksessa. Kun tässä pikku hiljaa alkaa menettää sieluaan hyvin tuotetulle vieraan maan musiikille, on välillä tervettä antautua rehellisen suomirockin pariin. Vielä kun näyttäisivät Saimaa-ilmiön töllöstä, niin voisin alkaa kaipuulla metsästää aikoja ennen syntymääni.

Tähän sopivana sivuhuomiona mainittakoon, että parhaillaan kierroksessa on opus Suomirockin tiekartta. Paljon kivaa informaatiota, mutta vaikuttaa melkoisen ylimalkaisesti hutaistulta näin äkkiseltään. Perinpohjaisempaa esittelyä kaipaisin.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ei kai tuo Tuuliajolla nyt mikään suuri harvinaisuus ole, ainakaan keräilymielessä. Jos olisi, niin Poko olisi varmaan julkaissut siitä jo jotain spesiaalipainoksiakin. Siis olettaen, että tarkoitat cd:tä. LP:täkin on varmaan painettu aikoinaan ihan riittävästi. Mutta enpä muista itsekään tuota missään kaupassa hypistelleeni, kirjastosta olen kyllä joskus lainannut, joten sikäli hyvä löytö.

Saimaa-ilmiön uusimisen kanssa voi olla lähiaikoina hiljaisempaa. Se nimittäin tuli vasta syksyllä. Mutta ainahan voi lukaista Juho Juntusen gonzokirjan samasta reissusta.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jenny Lewis & The Watson Twins - Rabbit Fur Coat

Rilo Kileyn ihku punapääsolisti pukkaa soololevyä, vaikka bändi pääsi reilun vuoden takaisella More Adventurous-albumilla läpimurron kynnykselle.

Ehkäpä kaikesta huolimatta odotin, että tämä on "uusi Rilo Kiley-levy", vaikka ennakkoarviot muuta kertoivatkin. Ensimmäisellä kuuntelulla levyn country/folk- , välillä Watsonin kaksosten taustalaulujen ansiosta jopa gospelmaiset, soundit tuntuivat pliisuilta elleivät peräti nynnyiltä. Noin viikon intensiivisen kuuntelun jälkeen tämä tuntuu kuitenkin koko ajan paremmalta ja paremmalta. Erikoisin veto levyllä on coveri Traveling Wilburysin Handle With Care-hitistä, jolla laulavat mm. Conor Oberts ja se Death Cab For Cutien heppu.


Edit: levyn nimi korjattu. Sattuipa lapsus.
 
Viimeksi muokattu:

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Accept-Princess of the dawn

Tämän parissa kelpaa lämmitellä parin viikon päästä tulevalle U.D.O.-keikalle. Yksi neljästä Accept-biisitä, jota ko.tapahtumassa soitetaan.
 
Suosikkijoukkue
D-Kiekko, Teräs-Kiekko, Eka-Kiekko
Everton kirjoitti:
Saimaa-ilmiön uusimisen kanssa voi olla lähiaikoina hiljaisempaa. Se nimittäin tuli vasta syksyllä. Mutta ainahan voi lukaista Juho Juntusen gonzokirjan samasta reissusta.

Juntusen kirja on hitto vieköön pöllitty joka kirjastosta, josta olen vuosien varrella etsinyt. Saimaa-ilmiötä odottelen jo hiljalleen dvd:lle, kuten myös Arvottomia, majesteetillisten bonusmateriaalien kera.
 

Teacup

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Dixie Chicks - Cowboy take me away
Whitney Houston - One moment in time
Josh Groban - You raise me up
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Diablo-Mimic47

Aika hyvin toimii tämä Diablon uutukainen. Damien, Mimic47 ja D.O.A. ovat nousseet omalla kohdalla eniten soitettujen kappaleiden joukkoon. Myös Bond-cover A View To A Kill on varsin mielenkiintoinen veto, toimii kyllä.

Samaan hengenvetoon mainittakoon In Flamesin levy Come Clarity, sekä Northerin uusin, Till Death Unites Us'. Ko. levyllä erityisesti kappale The End Of Our Lives tuntuu toimivan selkeästi muita kappaleita paremmin. Kerrassaan loistava kappale, ei voi muuta sanoa.

Näin savolaisenä myös Verjnuarmu -yhtyeen uusin tuotos, Muanpiällinen helevetti iskee kuin ne kuuluisat miljoona volttia. Omalla kohdalla kyllä toimii, todella mieluisa tuttavuus tämä yhtye.
 
Nasumin Grind Finale on nyt pari päivää pyörinyt soittimessa. Ihan hillitön paketti: 152 biisiä kahdella levyllä ja levyn kansivihkokin on vaatimattomasti noin 80 sivuinen. Punkkia, hooceetä, grindiä ja vitunmoista möykkäämistä. Lyhyin biisi kestää kolme sekuntia. Kantaa otetaan ja melutaan ihan helvetisti. Säröä ja äänekkäitä rumpuja. Örinää, kiljumista ja suoraa huutoa. Ihan vitun siisti kokonaisuus, ehkä parhaimpia ikinä.

Myös Kentin tuorein kiekko on tuottanut (nyt kun sen noin vuoden yrittämisen jälkeen sain vihdoin hommattua) suurta nautintoa.

Ruotsi rules.
 

Lawless

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Metalwarrior kirjoitti:
Bonfire:Sword and stone

Unohdettu helmi sakemannibändiltä. Kunnon hardrokkia.
Todellakin, ko. biisi muuten on Wes Cravenin vuoden 1989 Shocker-leffan soundtrackilla. Bonfiren kolme ensimmäistä levyä ovat muuten todella tiukkaa kamaa. Varsin maukasta saksalaismausteista jytinää... :)
 
Suosikkijoukkue
D-Kiekko, Teräs-Kiekko, Eka-Kiekko
Nihilist "1987-1989"

Tukholman teini-ikäisten death metal-pioneerien demot yhdessä paketissa. Kulttuurillinen arvo suuri, musiikin taso korkea.
 

pelikielto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
cosmic_rodeo kirjoitti:
Ruotsi rules.
Jeh! Saman olen huomannut minäkin; Meshuggah, Opeth, Entombed... Ei niiltä lopu hyvät bändit koskaan!

Tällä hetkellä kuuntelussa Lapko: Scandal, Opeth: Still life, Rotten sound: Exit, Meshuggah: I, Stonegard: Arrows. Aika tykitystä mutta menköön, saa ainakin hyvät fiilikset illan matsiin.
 

Jääkuutio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins + ex-Kiekko-Espoo
cosmic_rodeo kirjoitti:
Ruotsi rules.

Sama, sama...

Ruotsista tulee melkein genreen kuin genreen todella laadukkaita ja - mikä parasta - myös omaperäisiä bändejä. Melkein käy kateeksi, sillä sen verran 100-0 Ruotsi meidät hakkaa musiikin alalla.

Raised Fist, Refused, Katatonia, Cult Of Luna, Lolita Stasi, The (International) Noise Conspiracy, Opeth, Promoe... ja liian monet muut.
 

Bauer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
Amoral - Decrowning
Diablo - Mimic47
The Darkness - Permission To Land
The Darkness - One Way Ticket To Hell... And Back
Verenpisara - Irtileikattu

Yksittäisistä biiseistä vaikutuksen on tehnyt Soman Ei ole kysymyksiä.
 

Kapo

Jäsen
Yoji Biomechanica - Music for the harder generation 2
Dj Yim - Evolution of hard trance vol.10

Joutuu testailemaan hiukan uusia vermeitä, jos asut ala/yläkerrassa tai seinän takana niin sori. Ihmisen täytyy olla hullu kun pistää kerrostalopoppeihin monen kuun liksan.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Kiss-viikonloppua tullut vietettyä. Tuotanto vv. 74-82.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös