Kuuntelussa juuri nyt

  • 1 895 841
  • 21 694

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun tuli edellisessä viestissä mainittua sivulauseessa Lyyti, niin kirjotetaan lisää. Muusikot, joiden tekstejä jaksaisin lukea vaikka vain runoina tai kertomuksina, ovat aika harvassa, mutta Lydia Lehtola on yksi niistä. Eikä tosiaankaan haittaa, että Lyytin myös sävelkynä on pysynyt terävänä kolmen hienon albumin verran. Äskettäin ilmestynyt Nousussa taas on ehkä vähän hitaammin avautuva kuin edeltäjä Toiveet ja helyt, mutta saattaa osoittautua sitäkin paremmaksi.

Mihin voi soittaa?
Ikiroutaan maan uumeniin
On kaivettu holvi tuomiopäivän varalle
Sinne on kätketty miljoonan kasvin siemenet

Joista tuhon jälkeen istutetaan uusi paratiisi




Puhalla ja toivo
Kun pommi osui puutarhaan
Kasvihuoneen lasi särkyi
Ja helmikuinen pakkanen
Teki Kaisaniemestä joukkohaudan

Vain harva silloin jäi henkiin
Yksi evakko-sypressi
Mutta jäätyneen lammen pohjalta
Pelastettiin hautautuneet
Lumpeenkukan siemenet





Katastrofin laajuus


 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo

Spire

Jäsen
Judas Priest - Rocka Rolla (full album).

Mitä ihmettä. Olen kuunnellut albumin tasan kerran läpi ennen tätä, vuonna 2015. Silloin levy kuulosti jonkun turhan kellaribändin julkaisulta, eikä mieleen jäänyt oikeastaan mitään. Nyt heti perään kahdeksan vuotta myöhemmin tämä kuulostikin erittäin hyvältä, myös muihin yhtyeen 70-luvun levytyksiin nähden, eikä kalpene niiden rinnalla lainkaan. Ei ollenkaan niin epätasainen albumi kuin useat 80-luvulla julkaistuista klassikoista.



 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK




Within Temptation kolahti minuun joskus vuosikymmen sitten, jolloin tulin hankkineeksi The Silent Force -albumin. Toistaiseksi se onkin ollut ainoa levy, jota olen heiltä kuullut, koska bändi vaikuttaa aika laimealta verrattuna esimerkiksi Nightwishiin tai Epicaan. Sharon Den Adelilla on kyllä nätti ääni, mutta häneltä ja samalla myös itse bändiltä puuttuu särmä. Kaiketi tulen jossain vaiheessa hankkimaan täydennystä tuon yhden levyn seuraksi, mutta mitään kiirettä en pidä tässä.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK




Aki Sirkesalo. Mies, jonka musiikki ja varsinkin medianäkyvyys tämän uran huippuvuosina sai minut suhtautumaan hänen musiikkiinsa hyvinkin kalseasti, koska hän tuntui olleen jokaisessa tv-ohjelmassa ja lehdessä noina vuosina. Vuoden 2004 tapaninpäivän tsunamin jälkeen suhtautumiseni häneen alkoi hiljalleen muuttua positiivisemmaksi ja nykyään pidän häntä yhtä parhaimmista suomalaisista mieslaulajista.
Tätä biisiä en muista kuulleeni kuin ehkä vain muutaman kerran viimeisen vuosikymmenen aikana ja jotenkin se sopii hyvin tähän hetkeen.
 

Spire

Jäsen
Alestorm - Curse of the Crystal Coconut (full album)

Tämä ei nyt oikein vakuuttanut. Moni kappaleista oli tyyliltään erilaisia kuin aiemmat levyt ja tuntui vievän merirosvoteeman naurettavuuteen tahallisesti (tiedän että on kornia sanoa näin). Aiemmat albumit maistuivat erittäin hyvin ja jokaisella niistä oli paljon tunnelmallista ja melodistakin merirosvometallia, mutta tästä jäi käteen jokseenkin kaupallinen vaikutelma. Popahtavine biiseineen ja nu-metal vaikutteitakin kuultiin. Ei tämä pärjää esimerkiksi loistavalle Sunset on the Golden Age- albumille mitenkään.



 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös