Monet täällä tuntuvat uskovan kovemman linjan tarkoittavan suurinpiirtein kahta peliä pitempiä tuomioita, kuin ennen. Omasta mielestäni sen linjauksen pitäisi olla reilusti kovempi. Tarkoitan, että kun nämä myöhästyneet taklaukset ja pelaajan terveyttä kunnioittamattomat teot halutaan karsia, niin ei siinä mikään neljä peliä tunnu missään. Ei tänne tarvitse mitään tappelukulttuuria tai oikeuksia ottaa omiin käsiin muutenkaan, jos penaltit olisivat oikeasti kovempia. Kyllä nuo törkyilijät saataisiin miettimään asioita ennen kuin satuttavat vastustajaa. Aivan erikseen on sitten nämä selvät vahingoittamis yritykset, Saarenheimo. Aivan sama vituttiko sitä Keräsen taklaus vai ei.. Noin ei saa tehdä missään tilanteessa ja toivon tuosta tulevan isoimman penaltin.
Keräsen olisi ehkä myös tarpeellista miettiä muutama peli tekosiaan, mutta tilanne oli sentään pelitilanne eikä täydellinen koomailu. Eikö tässä pidä ottaa selvästi kovemmat otteet nyt käyttöön?! Pikkaraiselle 9 peliä ja Saarenheimolle 12 peliä. Loppuu varmasti nuo sikailut noilla penaltimäärillä.
Aiemmassa viestissäni arvelin aikaisempien rangaistusten joiltakin osin tuplaantuvan. Kahden ottelun pelikielllosta tulee siis neljä ottelua. Tämä oli vain arvaukseni, ei se mitä pitäisin mielestäni oikeana tuomiona. Perustan arvaukseni siihen, että päähän kohdistuneiden taklausten tuomaa rangaistusta liigan ilmoituksen mukaan ankaroitettiin tuntuvasti tälle kaudelle. Tämä tarkoitti kahden ottelun pelikieltoa sellaisesta tempusta, joista aiemmin annettiin yksi ottelu. Liigan mielestä tuntuva korotus oli siis aiempien tuplaaminen. Tämä kaksi ottelua tarkoittaa siis rangaistusta, jota ei koroteta millään perusteella. Peruste voisi olla esim taklattavan loukkaantuminen (+1 peli) tai aiempi rötöshistoria (+1-2 peliä).
Tämä ei kuitenkaan ole se, mitä pitäisin oikeana. Uskominen jonkun asian menevän jollain tavalla ei välttämättä tarkoita samaa kuin haluaminen jonkun asian menemisestä jollain tavalla. Minun mielestäni tämä uusi linjaus pitäisi olla seuraavanlainen:
-Päähän kohdistuvissa iskuissa rangaistuksia alettaisiin laskemaan alkaen kuuden ottelun pelikielloista. Tämä kolminkertaistaisi aiemman linjan. Tuohon kuuteen peliin tulisi sitten päälle lisää ankaroittamisperusteiden mukaan. Niistä kohta tarkemmin.
-Selästä taklaminen ja laitataklaus toisi vähintään kolmen ottelun pelikiellon. Siihen päälle vielä korotukset tarvittaessa.
-Ryntääminen, huitominen ja poikittainen maila toisi vähintään kahden ottelun pannan. Plus tietty korotukset tarvittaessa.
Noita em. rangaistuksia korotettaisiin, kuten tähänkin asti, erinäisillä perusteilla tarvittaessa. Nämä korotus perusteet olisivat seuraavat:
- Aiemmat saadut pelikiellot toisivat vähintään kahden ottelun pelikiellon lisäyksen. Jos pelaajalle vielä tämänkin jälkeen annetaan pelikieltoa, sitä ankaroitettaisiin seuraavalla kerralla tällä perusteella kahdella ottelulla enemmän kuin edellisellä kerralla.
- Pelaajan loukkaantuminen toisi kahden ottelun lisäyksen, mikäli loukkaantuneeseen kohdistunut teko on rangaistava. Eli puhtaasta loukkaantumiseen johtaneesta tilanteesta ei tulisi pelikieltoa. Loukkaantumisen riski on jääkiekossa kuitenkin hyväksyttävä normaaleissa tilanteissa.
- Teon tahallisuus tai pelaajan kiekottomuus toisi neljän ottelun lisäyksen rangaistukseen. Tahallisuutta on vaikea todentaa pelitilanteissa, mutta Saarenheimon eilisessä tempussa on näyttö aika selkeä.
- Kohotetulla kyynärpäällä taklaaminen toisi kahden ottelun lisäyksen.
Yhteenvetona mainitaan esimerkki. Pelaaja A taklaa päähän selkeästi kiekotonta pelaajaa B, selkeästi pelitilanteen ulkopuolella. B loukkaantuu tilanteessa. A:lla yksi aiempi pelikielto vastaavasta taklauksesta. A saa jälkiseuraamuksena päähän kohdistuneesta taklauksesta kuuden ottelun pelikiellon, johon tulee korotuksena B:n kiekottomuudesta neljä lisää, B:n loukkaantumisesta kaksi lisää ja A:n aiemmasta historiasta kaksi ottelua lisää. Yhteensä A:lle tulisi siis 14 ottelun pelikiellon. Tämä olisi nykylinjaan jo aika tuntuva korotus ja uskon että se vaikuttaisi vaarallisten ja peliin kuulumattomien tilanteiden esiintymistiheyteen oikealla tavalla.