Kurinpitoa vaativat teot ja kurinpitopäätökset

  • 472 151
  • 2 335

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Ihmettelin kanssa suunnattomasti tuota Palmulan kommenttia, että odotellaan kunnes käy todella pahasti. Siis ukkohan on itse siellä arpomassa noita rangaistuksia ja kauden ainoat törkeän oloisetkaan tilanteet on kuitattu olankohautuksella. Käytännössä viesti pelaajille että siinähän ajelette kaveria päähän, kunhan ei hanskat tipahda vahingossakaan kesken ajojen.

Ja ettei yhtään selkään kohdistunutta taklausta kauden aikana? Voisiko vaan olla, ettei niitä vihelletä (eilinen Wingelsin poikittainen selkään "kampitus", muutenkin poikittaisten vihellykset jääneet kokonaan pois vaikka kyllä niitä joka matsiin mahtuu yhä).

Ihme töppöhönöjä liikkeellä...
 

QRCS

Jäsen

...
Tappeluista ja päähän kohdistuneista taklauksista jaettujen rangaistusten vertailu on absurdia
. Niin, eli jaetaan vaan molemmista saman verran, niin ei tarvitse sen kummemmin vertailla tai käyttää päätä. Tapetaan samalla koko lajilta luonne.
...

Tuntuu, että kaveri on pahasti hakoteillä. Kyllähän nyt päähän kohdistuneiden taklausten, tappeluiden ja kaikkien muidenkin pelikieltoihin johtavien tapausten tuomiot pitää olla toisiinsa vertailtavissa. Tällähän juuri luodaan Mestiksen arvot ja linja!! Nyt tätä linjaa ei ole, kun tappelut käsitellään omalla asteikollaan ja päähän kohdistuneet taklaukset omallaan. Ei mitään järkeä.

Kyllä omasta mielestäni päähän kohdistuneista taklauksista pitäisi antaa paljon kovempia rangaistuksia kuin tappeluista. Näin annettaisiin viesti pelaajille, valmentajille, katsojille jne..

En ole mikään kaukaloväkivallan ihannoija, mutta minusta Palmula ei mieti syy-seuraus suhteita ollenkaan, vaan yrittää sokeasti kitkeä tappeluita pois kaukalosta. Törkeistä taklauksista pitäisi joutua vastaamaan jo kaukalossa! Tappelut (jotka yleensä ovat suht väsyneitä pystypaineja, joissa myöskin erittäin harvoin tulee pahoja loukkaantumisia) lähettävät tälläisessa tapauksessa viestin, että tuollaisia taklauksia ei hyväksytä. Myöskin tappeluista mielestäni pelkkä ulosajo on aina jo aivan tarpeeksi kova rangaistus (pl. tietenkin tyyliin Ben-Amor - Peltonen tapaukset, joita toivottavasti ei ikinä tule ja mitä ei kyllä mielestäni voi tappeluksi edes lukea). Tämä ei ole mikään fakta eikä ole mitää perusteluita, mutta heitämpä vaan ilmoille, että jos rumista taklauksista joutuisi vastaamaan kentällä ja lisäksi rumien taklausten rangaistukset olisi paljon kovempia kuin tappeluiden ja rangaistukset olisi vertailukelpoisia, voisiko tämä luoda arvot ja linjan ja esim. tämä nyt huolestuttavan korkea päähän kohdistuneiden taklausten määrä voisi laskea?

Tuntuu vaan jotenkin kummalliselta, että tappelusta ja päähän kohdistuneesta taklauksesta molemmista tulee esim. 3 peliä pelikieltoa.
 

kesäesa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, KalPa
— Väkivalta ei kuulu jääkiekkoon nyrkkitappelun muodossa. Valmentajat voivat olla sitä mieltä, että se kuuluu tähän lajiin, mutta suomalaisen oikeuskäsityksen mukaan se ei voi kuulua. Nyrkkitappelu on sääntöjen mukaan kielletty. Piste.

Miten vitussa tuollainen saatanan idiootti on edes päästetty noin vastuulliseen tehtävään? Vittu että vituttaa.

Vedä Palmula käteen.
 
Tuo haastattelu veti kyllä tämän Palmula-sirkuksen sellaisiin sfääreihin joita en edes uskonut olevan olemassa. Tässähän tulee jopa kukkahattukauppia aika kova ikävä...

1) Miten voi kurinpitäjä olla noin sokea omaa toimintaansa ja siihen kohdistuvaa kritiikkiä kohtaan?

2) Miksi tehtäväänsä täysin kyksenemätöntä kurinpitäjää ei ole vieläkään vaihdettu?
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Palmulan haastattelu on täysi vitsi. "Tuomiot ovat olleet linjassa" pitää paikkansa vain, jos linja toteutetaan arpakuution avulla.

Toinen asia mikä iski silmään oli tämä: "Mestiksessä on sovittu niin, että vain otteluvalvojan tai tuomarin raportti ovat signaaleja kurinpidon aloittamiseen."

Oikeastaan todellakin toivon, että Nickerson tai joku muu repii joltain pelaajalta pään irti ilman, että tuomarit tai valvoja huomaavat tätä. Vaikka tuo sairaalta kuulostaakin, niin se on ehkä ainoa tapa saada muutos tähän täysin idioottimaiseen "sopimukseen", joka mahdollistaa sen etteivät kaikki pelaajat saa tuomioita selkeästi laittomista pelikiellon arvoisista teoistaan.

Palmula on tainnut ottaa oppia Tammiselta haastattelun perusteella. Jos Tamminen tai kuka muu tahansa olisi antanut vastaavan haastattelun valmentajan näkökulmasta, niin pelikieltoa olisi taas ropissut. Sanotaanko sen verran, että Palmulalla on huikeat värilasit päässä - mistä löytyisi opaskoira arpakuution tilalle? PISTE.
 

Kapinalätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kotkat, Tähdet, Saarelaiset ja Pantterit (UK+US)
Tämä Narsisti-Palmula on ilmeisesti unohtanut täysin sen mitä on olla pelaaja kaukalossa. Se adrenaliini mikä siellä kiertää suonissa jonkun vastapuolen koiruuden tai muun tapahtuman jälkeen (esim. juuri päähän kohdistuneen taklauksen) on se tekijä joka useimmiten aiheuttaa sen kupin menemisen nurin ja lentopallomailojen käyttöönoton. Usein tappelut siis ovat seurausta ihan jostain muusta kuin vain siitä että pitää 'päästä tota pelleä vähä opettaan'.

Vaikka olenkin sitä mieltä että lätkä on äijien laji ja kaukalossa sattuu ja tapahtuu ja kovaa on pelattava että pärjää, en silti ihannoi väkivaltaa mitenkään.
Nämä tappelut saadaan pois sillä että rangaistaan etukäteen esim. jatkuvat paidassa roikkumiset ja mailalla käsille lyömiset, joita tällä kaudella on esiintynyt todella paljon jokaisen joukkueen kohdalla. Tällä saadaan se v-käyrän nousu lievennettyä ja sitä kautta mahdolliset ylilyönnit rajattua. Tietenkin jokaisella se napsahduskohta on erilainen mutta kuitenkin.

Mitä tulee tahallisiin loukkantumiseen johtaneisiin taklauksiin, niin kyllä noissa pitää rangaistus olla yhtä pitkä kuin loukkaantuneen poissaolo kaukalosta. Ja miksei sitten niinkin että jos loukkaantunut pääseekin aikaisemmin takaisin pelaamaan niin sitten rangaistuskin lyhenee vastaavasti.
Mun mielestä tämä olisi se oikeudenmukainen tapa, ja olisi aika hyvä pelote olla taklaamatta ilman omaa harkintaa.

Joku on tietenkin tästäkin erimieltä mutta olkoon, tämä on mun mielipide!
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Onhan tuo aivan järkyttävää paskaa. Pöpilään tuollainen idioottin pitäisi laittaa. Miten niin odotellaan vakavaa loukkaantumista, ei helvetti. Työvaliokuntakin voisi vähän herättää jotain arvostusta heittämällä tämän tyypin sinne mihin se kuuluukin, mutta selväksi on tullut, että sielläkin ollaan aivan yhtä tyhjäpäitä, kuin kurinpidossakin. Toivoisin kaikilta seuroilta, erittäin jyrkkää vastarintaa, jopa boikottia, ihan vain siitä syystä, että se kehittäisi sarjaa paremmin.
 

Karpalovodka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinetti KooKoo
Täysi vitsihän tästä Mestiksen kurinpidosta on tullut, Palmula myhäilee tyytyväisenä lämpimässä toimistossaan kun on saanut poistettua kaiken tunteen tästä lajista. Epäilen suuresti ettei tämä nykyinen linja tulee tästä vaihtumaan, vaan ei auta kuin odotella ensi syksyä ja katsoa kuka siellä silloin heiluu puikoissa. Suosittelisin Palmulalle että tule katsomaan edes yksi peli paikanpäälle niin varmasti myös sinun silmäsi avautuvat ja näet mistä kritiikki on lähtöisin.
 
Saattaa se olla että Palmula saa slaagin, kun näkee että tänään Jokipojat - Peliitat pelissä tapeltiin. Väkeväinen soitti ja Jakovlevs vastasi puhelimeen.

Se mikä tästä tappelusta tekee erikoisen, ja epäilen että tästä syystä Palmula haukkoo happeaan, on että tuomarit antoi luvan tanssiin. Molemmat päätuomarit katsoi vierestä tanssikutsua ja hanskojen heittämistä, eivätkä menneet väliin ennen kuin Peliittojen Väkeväinen oli tipahtanut jäähän. Olikohan viimeset vihellykset mestiksessä aisaparilta Heiskanen-Stigell? Stigelille nyt ei varmaan niin väliä, kun viheltää liigaakin ja sinne ei Palmulan lonkerot yllä.

Ja toinen asia, monta peliä tulee hakijalle (Väkeväinen) ja "voittajalle" (Jakovlevs)? Veikkaus; Väkeväinen 1 ottelu (hanskat putos) ja Jakovlevs 5 ottelua (vastasi kutsuun, tiputti ensin hanskat ja otti vielä erävoiton).
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Ja Lempäälässä myllytti Välimaa-Boll.

Palasiko tunne Mestiksen peleihin? Toivottavasti. Ei kun sentterit pystyyn ja rintamasuunta kohti Palmulaa!
 
Palmula kirjoitti:
Nyrkkitappelu on sääntöjen mukaan kielletty. Piste.

Se pistää eläkeukolle tämä ilta kiirettä punttiin kun pitää ennen ensi keskiviikkoa katella viteoita ja lukea raporttia, jos niitä on muistettu tehdä. Lempäälässä ja Joensuussa ei tiedetty tai välitetty siitä mikä on kielletty. Piste.

Katellaan miten linja pitää. Kuitenkin tuomarina vuodesta 1972.
 
Lempäälässä ja Joensuussa ei tiedetty tai välitetty siitä mikä on kielletty. Piste.

Tai ei ollu jätkät kerinny lukemaan Jatkoajasta Palmulan haastattelua ennen matseja.

Ihan nyt jos tosissaan ollaan, niin onhan tämä ihan tosissaan naurettavaa touhua, ja olenkin sitä mieltä että jonkunlainen mielenilmaus tästä pitäisi antaa. Kuten vaikka fanipääty tyhjäks ensimmäiseen erään, ja tilalle tifo "Mestiksen puolesta ja pelaajien turvallisuuden vuoksi, Palmula ulos" tai jotain tälläistä. Homma pitäisi tehdä usealla paikkakunnalla samaan aikaan, ja silloin kun näillä "mestiksen suurilla" olis kotimatsit. Voi olla että sille saisi jopa valtakunnallista näkyvyyttä, onhan tämä asia saanut jo kiekkopiireissäkin suht suuret mittasuhteet.

Mulla on sellanen fiilis etten ole ainoa, jos sanon että tänä vuonna tästä sarjasta on kadonnut viimeinenkin häivähdys siitä sarjasta, mikä tämä oli vielä muutama vuosi sitten. Silloin kun mestis nousi toiseksi seuratuimmaksi sarjaksi Suomessa. Se häivähdys siitä puukätisten liigajämien sarjasta, jossa taito korvataan kovuudella. Jotenkin se viihdyttävyys on hävinnyt ihan kokonaan, ja jätkät on kentällä ku vittu ruotsalaiset sodassa. Palmula + tämä työvaliokunta on hyvää vauhtia tuhoamassa osan suomalaista jääkiekkokulttuuria, ja se kieltämättä tuntuu pahalta.
 
Viimeksi muokattu:
Mulla on sellanen fiilis etten ole ainoa, jos sanon että tänä vuonna tästä sarjasta on kadonnut viimeinenkin häivähdys siitä sarjasta, mikä tämä oli vielä muutama vuosi sitten. Silloin kun mestis nousi toiseksi seuratuimmaksi sarjaksi Suomessa. Se häivähdys siitä puukätisten liigajämien sarjasta, jossa taito korvataan kovuudella. Jotenkin se viihdyttävyys on hävinnyt ihan kokonaan, ja jätkät on kentällä ku vittu ruotsalaiset sodassa. Ja Palmula + tämä työvaliokunta on hyvää vauhtia tuhoamassa osan suomalaista jääkiekkokulttuuria, ja se kieltämättä tuntuu pahalta.

Joo, et ole kyllä ole ainoa. Mielestäni rehdit tappelut juuri toisivat sitä viihdettä ja tunnetta peliin. Nyt Palmula omalla toiminnallaan vie hommaa siihen suuntaan, että kaikki on sallittua, kunhan vain hanskat pysyvät käsissä.

En ymmärrä miten mies, joka on monia kymmeniä vuosia ollut hommassa mukana ja toiminut erotuomarinakin, voi olla näin pihalla tästä lajista. Tappeluista rangaistaan kovemmalla kädellä kuin päähän kohdistuneista taklauksista. Selkeimmät tilanteet ohitetaan olankohautuksella ja haastetteluissa jauhetaan paskaa siitä, että päähän kohdistuneet taklaukset on ongelma. Ainakin kovasti tuntuu olevan tekemiset ja sanomiset ristiriidassa keskenään, jos ei muuta.

Tekisi sitten saatana jotain tuolle ongelmalle, eikä vain hymistelisi ja selittelisi. Myöntäisi edes, että on asioista pihalla kun lumiukko, mutta ei, Palmula vain ihmettelee miksi häntä arvostellaan. Kyllä mulla ainakin tuossa vaiheessa alkaisi jo hälytyskellot soimaan.
 

pertteli

Jäsen
Se pistää eläkeukolle tämä ilta kiirettä punttiin kun pitää ennen ensi keskiviikkoa katella viteoita ja lukea raporttia, jos niitä on muistettu tehdä. Lempäälässä ja Joensuussa ei tiedetty tai välitetty siitä mikä on kielletty. Piste.

Katellaan miten linja pitää. Kuitenkin tuomarina vuodesta 1972.

Vakava asiahan tämä Palmulan perseily on, mutta tämä viestisi sai minut ainakin nauramaan. Kiitos tästä lauantai-illan huumorista. Palmulan tokaisu- "kuitenkin tuomarina vuodesta 1972"- on kyllä ihan allekirjoituskamaa.
 

Rocco

Jäsen
Onneksi söin juuri äsken. Muuten suussa maistuisi todella pahasti paska, vaikka vain luin tuon Palmulan haastattelun.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Nyt Palmula omalla toiminnallaan vie hommaa siihen suuntaan, että kaikki on sallittua, kunhan vain hanskat pysyvät käsissä.

Tässähän tuo linja(ttomuus) on aika hyvin kiteytetty. Tosin ainoa mikä puolustaa jotain "Palmulan suorituksista" on tuo järjetön toimintatapa käsittelyn mahdollisuudesta...Tämän alla menee mm. case pyssymies.
Toisaalta Palmula saa ottaa täysin omaan piikkiinsä mm. tapaus. Hirvosen. Nuo kaksi taitavat olla äkkiseltään mieleen tulevista härskeimmät liian heppoisiin seurauksiin päätyneet teot.
Sitten on näitä Rajalaa, Pavlovssia, Virkkiä, Mannista, Näppilää ym. minkä tuomiot ovat olleet tekoihin nähden täysin irrationaalisia.
Jos mies perustaa nuo tuomiot sitten tuohon että rike on rike vahingossakin, niin miten perustelun voi kirjoittaa sitten muuhun muotoon?
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Jokipojat - Peliitat ottelun tapahtumista poimin seuraavaa mehtimakelainen.net- sivun raportista:


Jakovlevs (Jokipojat) poistui pukusuojan puolelle tuuletettuaan ensin (tappelu) voittoaan katsomoon. Väkeväinen (Peliitat) taas hommasi tappelusta tulleen automaattisen pelirangaistuksen päälle vielä toisen pelirangaistuksen suunsoitosta.

– (Petr) Stloukalilta tarpeeton taklaus lopussa. Sitä kyllä käydään läpi, Karjalainen kuittasi rähinät aloittaneen ryntäystilanteen, jonka kohteeksi joutui Jokipoikien Ilmari Pitkänen.

– Tilanteeseen tuli sitten molemmilta puolilta miehekäs lopetus.


Peliittojen Peter Stloukal sai tuosta oman valmentajankin mielestä tarpeettomasta taklauksesta 2 min jäähyn ryntäyksestä. Otin tämän tänne esille tulevaisuutta varten, niin voidaan pohtia mitä asioita Palmula piti tässä tapauksessa vaarallisimpina. Vaihtoehtoja on nyt:

1. Tilanteen aloittaneen Stloukalin taklausta

2. Siitä seurannutta Jakovlevsin kuittausta ja tuuletusta

3. Väkeväisen kypärän poisottoa tappelun aikana (kiitos valaistuksesta funkadelikk)

4. Tähän Jokerikortti. Sakot seuroille kun valmentajat antoi hiljaisen hyväksynnän (Siis näyttivät sentteriä Palmulalle :D ).
 
Viimeksi muokattu:

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jos yrittää löytää Palmulan linjasta punaista lankaa, niin ilmeisesti vahinko ei ole vähemmän tuomittava kuin tahallinen teko:

Vaikka päähän kohdistunut taklaus olisi vahinko, on se tuomittava. Pelaajalla on vastuu teoistaan: sama kuin liikenteessä ajaisit jonkun päälle. Vaikka et tekisi sitä tahallasi, olet vastuussa siitä, mitä teet, vertaa Palmula.

Ei pelkästään tuon tekstin perusteella vaan vertaamalla tuomioita keskenään. Vahingoista on annettu kauden kovimpia tuomioita.

Liikenteessä on vaan se ero, että ajamalla sääntöjen mukaan et ole rikosoikeudellisessa vastuussa, vaikka joku jäisikin alle.
 

haepis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit, KooKoo, Red Wings
1. Tilanteen aloittaneen Stloukalin taklausta

2. Siitä seurannutta Jakovlevsin kuittausta ja tuuletusta

3. Nenukkiin saaneen Väkeväisen suunsoittoa tuomarille

4. Tähän Jokerikortti. Sakot seuroille kun valmentajat antoi hiljaisen hyväksynnän (Siis näyttivät sentteriä Palmulalle :D ).

Väkeväinen sai sen ylimääräisen prk:n kypärän poisotosta tappelun aikana, eikä suunsoitosta, kuten jo tuossa aiemmin Sekalaisia kysymyksiä Mestiksestä -ketjussa totesin.

https://dl.dropbox.com/u/17271632/ET-alue/Saannot/KYPÄRÄN%20POIS%20OTTAMINEN%20KIISTAN%20TAI%20TAPPELUN%20AIKANA.pdf

Jako lähinnä taputti yleisöllä hienosta kannustuksesta.

Linkki vieläkin Tuomarialueen PDF:ään.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Jokohan huomenissa tulee sanktioita julki, siellä saatta olla Palmulan papalla kiire päivä jos joku on muistanut hoitaa hommiaan otteluiden jälkeen.
Taitaa olla ainakin parit nujakat ja Wingelsin perätuuppaus arvioitavana.
Onpa aika erikoinen tunnelma odotella tuomioita.
Veikkaan että kaikki edellämainitut osalliset nauttivat sellaisella 1-3 ottelun skaalalla popcornia.
Wingels saanee kovimman tuomion koska teko oli "turha" mutta sitä lieventää tietysti uhrin loukaantumattomana säilyminen.
 

Jaded

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Puhvelit ja KPL
Tommy Wingelsille 2 peliä kakkua. Linkki Kouvolan Sanomien uutiseen.

Hupaisinta tässä tekstissä on tämä lause: Wingels taklasi Sportin Mika Kujanpäätä niin, että tämä kaatui ja liukui tilanteessa päätylaitaa vasten ja loukkaantui.

Kaveri kyllä pelas sen jälkeen kun oli teatterinsa esittänyt. Haista pitkä vittu Palmula.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Tommy Wingelsille 2 peliä kakkua.

Olikohan ensimmäinen ihan hyvä tuomio. Mutta miksi piti taas tekstiin erikseen kirjoittaa, että pelaaja loukkaantui jos ei niin käynyt.

Mites tuo Jakovlevs - Väkeväinen. Olisiko Väkeväisen rangaistuksetta selviäminen seurausta siitä, etteivät hanskat pudonneet ennen pitkää heruttelua?
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Stloukalille ja Jakovlevsille pelikiellot

Stloukal yksi ottelu, Jakovlevs yksi ottelu.

Jakovlevsin kanssa tapellut Väkeväinen ei pelikieltoa koska Jay Palmulan mukaan "Jakovlevs on (tappelussa) selvästi aktiivisempi osapuoli".

Linkki vie Mestiksen sivuilla olevaan pelikieltoilmoitusuutiseen.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Arpakone arpoo:

Wingels 2 ottelua -> tönäisystä.

Martins Jakovlevs -> 1 ottelu tappelusta.
Ville-Veikko Väkeväinen -> 0 ottelua tappelusta.
Petr Stloukal -> 1 ottelu selkääntaklauksesta.
Jared Boll -> ei mainintaa eli 0 ottelua tappelusta ???
Tommi Välimaa -> ei mainintaa eli 0 ottelua tappelusta ???

Linja jatkuu täydellisen linjattomana.

Wingelsin tapauksen yli 15 potkun vauhti ja pelirangaistus kampituksesta ovat vuoden suurimmat vitsit.

Myös tappelun aktiivinen osapuoli menee samaan sarjaan. Ilmeisesti tappelussa kannattaa antaa yksi huikea tajunnanräjäyttävä isku ja lopettaa siihen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös