Kurinpitoa vaativat teot ja kurinpitopäätökset

  • 479 878
  • 2 335

Näläkämua

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Forsberg ei lyönyt poikittaisella Huhtalaa päähän, kuten tuomiokin kertoo. Hanskalla päähän kohdistunut tuuppaus ja siitä kaksi peliä kakkua. Maalinedessäkin tuupitaan päätä kohti lujempaa? Jurgens sen sijaan käytti mailanvartta ja voimaa lyönneissään.
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Kuulostaa luotettavalta. Forsberghän oli syyllinen myös Jurgensin ulosajoon kun luisteli "oma-aloitteisesti" ja "turhaan" kohti pelaajaa, mutta kosmetiikkaa yhtä kaikki.

No riippuu siitä että kenen mielestä.

Eihän Forsberg mitään tuomiota Jürgens -hässäkästä. Itsehän olen sitä mieltä että oli käymässä kimppuun, mutta varmuutta siitä ei tietenkään koskaan saada.

Mutta joo, pitkään ne sitä Huhtalan tyrkkäämistä videolta katseli ennen tuomiota. En tiedä luulivatko ne jotain nähneensä.

Cmoren videoilta ainakaan minä en osannut nähdä mikä osui ja mihin.

Saattaa tietysti olla että kurinpito varmuudeksi tässä "kosti" Forsbergille jos sitä tarkoitit.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Eemeli Ylitalolle neljän ottelun pelikielto KOOVEE ottelussa tapahtuneesta taklauksesta.

En niin tarkkaan oo seurannu tulleita pelikieltoja, mutta onko aikasemmin suoraan ilmotettu että loukkaantuminen vaikutti tuomion pituuteen?

Ainahan se on vaikuttanut. Niinhän se vaikuttaa normaalissa oikeuskäytännössäkin. Tuostahan olisi selvinnyt kakkosella ilman loukkaantumista. Tekohan ei ollut mikään vahingoittamisyritys vaan loukkaantuminen oli enemmän sattumusten summa, mutta kyllähän siinä selästä työnnettiin laidan lähellä joten työntäjä otti riskin työnnettävän loukkaantumisesta ja pelikielto on ansaittu.
 

Jumalpaita

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Sinällään en yllättynyt, että pelikieltoa tulee mutta pituus vähän yllätti. Kuitenkin jo Ylitalon reaktiosta näkee että tilanne oli puhdas vahinko, kontaktin voimakkuus vähäinen (mikä perusteluissakin myönnetään) eikä tarkoitus todellakaan ollut satuttaa vaan oli heti tilanteen jälkeen huolissaan Kosin voinnista. Pelikielto pitäisi antaa ensisijaisesti teon eikä seurauksen perusteella. Tällä vain tarkoitan, että nyt painotettiin turhankin paljon seurausta huomioiden se, että vahingoittamistarkoitus tässä ei todellakaan ollut ja Ylitalo vielä itse viittilöi, että nyt tarvitaan apua. Tätä ei vieläpä edes millään lailla ole huomioitu päätöksen perusteluissa. Itse olisin antanut max 2 ottelua, toki makuasioita ja kaipa neljä matsia nähtiin sopivaksi kompromissiksi kuitenkin. Toivotaan että Kos on pian taas kehissä. Säikähdin vaan pahanpäiväisesti, kun puhelimen uutissyötteeseen osui juttu Saksan liigasta missä pelaaja oli taklauksessa halvaantunut, ensi tuntumalta luulin/pelkäsin uutisen tarkoittavan Kosia.
 
Viimeksi muokattu:

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Omasta mielestä tuo Ylitalon saama rangaistus on sen 2 peliä liikaa. Tuossa tilanteessa Kos kääntää luistimet jarrutukseen just tönäsyä ennen ja on siitä syystä huonossa tasapainossa, en ite ainakaan nää että tuossa Ylitalolla ollut hirveesti aikaa reagoida Kossin suunnan tai tasapainon muutokseen. Pieni tönäisy tulee selkään ja pelaaja on pahimmoilleen huonossa tasapainossa sekä reilu metrin irti laidasta, siinä mielessä ymmärrettävää että rankkua tulee.

Mutta ite en ainakaan nää että olis ihan linjassa esim Peliittojen Krivokrasovin samaa aikaa saaman rangaistuksen kanssa jossa taklataan suoraan päähän, Krivokrasov tulee vielä toisen pelaajan takaa ja isolla vauhdilla. Tällaset omasta mielestä pitäis kitkeä pois näillä isommilla rangaistuksilla koska nää on isosti taklaajan vastuulla, Ylitalon tilanteeseen vaikutti isosti Kosin suunnan muutos ja tasapainon menettäminen.

 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Neljä ottelua oli kyllä ihan liikaa. Mielestäni ei olisi pitänyt antaa ollenkaan pelikieltoa. Mitä Ylitalo olisi voinut toisin tehdä? Kos jarruttaa 1-1,5 metriä ennen laitaa ja Ylitalo kosketus etäisyydellä. Täysin arvaamaton liike Kosilta jarruttaa. Ylitalon reaktioajan olisi pitänyt olla yliluonnollisella tasolla estääkseen yhteentörmäyksen.
 
Viimeksi muokattu:

Lähdepelto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä,Lukko
Krivokrasovin taklaus on juuri näitä mistä pitää tulla enemmän. Mutta miten tämä poikkeaa Kivisen esityksestä TuToa vastaan. Nikitalla ei taida edes olla historiaa, toisin kuin taparikollisilla.
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Kurinpito on toiminut loistavasti koko kauden tähän asti. Nyt sitten mopo keuli.

Niin ja .....

Krivokrasovin taklaus on juuri näitä mistä pitää tulla enemmän. Mutta miten tämä poikkeaa Kivisen esityksestä TuToa vastaan. Nikitalla ei taida edes olla historiaa, toisin kuin taparikollisilla.

.... ja sitten näin, nämähän on linjassaan niinku kaikki kirjoitukset?!
 

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Veikataan RoKin Jaani Holopaiselle kolmea peliä poikittaisesta mailasta naamaan/kurkkuun.

Vaikka teko idioottimainen olikin niin järjestyksenvalvojan tehtävä ei varmaankaan ole huutaa muun yleisön mukana "pihalle! pihalle! pihalle!". :D
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Nyt oli kyllä senverran törkeä ja tahallinen teko että viisi peliä olisi paikallaan. Holopainen kävi kuumana jo aiemmin huitomalla kaikkia mihin mailallaan ylsi.

Oliko muuten kuinka mones vitonen RoKille tällä kaudella?
 

Dynamo_FIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä
Kahdestoista. Ja tätä tilastoa Roki dominoi melkolailla suvereenisti kun yhdelläkään muulla mestisjengillä ei ole tältä kaudelta enempää kuin viisi viiden minuutin jäähyä plakkarissa.
Ne tuomarit, ne tuomarit....

x-määräiset pelikiellot tässäkohden kautta rupeavat olemaan jo siitä rasittavia rankun kärsineelle joukkueellekin, että pudotuspelit ovat jo ovella ja kokoonpanoihin olisi hyvä saada "parasta pöytään". Rotaatiot tietysti huomioiden..
 
Viimeksi muokattu:

Jumalpaita

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Oli kyllä sen verran törkeä tuo kaulapoikkari, että jos Ylitalo sai neljä tilanteesta minkä välttämiseksi olisi tarvinnut epäinhimilliset reaktionopeudet, niin tästä ihan minimissään sama neljä matsia. Ihan jo senkin takia mitä palstakollega sanoi edellä.
 

stemme

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Minnesota Wild
Ei nyt mikään fiksuin teko ollut Holopaiselta tuohon paikkaan, melko samanlainen tilanne kuin Jurgensillä muutama viikko sitten ja siitä irtosi 3+1 peliä kakkua. Veikataan tästä siis neljää peliä eli runkosarjan loppuun asti sivussa.

Kahdestoista. Ja tätä tilastoa Roki dominoi melkolailla suvereenisti kun yhdelläkään muulla mestisjengillä ei ole tältä kaudelta enempää kuin viisi viiden minuutin jäähyä plakkarissa.
On kyllä karu tilasto. Toki sieltä löytyy muutamia kyseenalaisiakin vitosia, mutta niitäpä löytyy melkein kaikilta muiltakin. Äkkiseltään voisi kuvitella että tässä lyödään yhden kauden jäähyennätyksiä uusiksi, mutta eipä näemmä olla lähelläkään vaan tämä(kin) titteli menee Imatralle ainakin niiden kausien osalta, joilta tilastot vielä Mestiksen sivuilta löytyvät. Ketterällä kaudella 2018-2019 jäähyminuutteja kertyi 1062, kun RoKilla niitä on nyt 729.
 

Lähdepelto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä,Lukko
Siis kurinpito toiminut tähän asti erinomaisesti, nyt parissa viimeisessä tuomiossa selvä muutos. Luulis jopa Rovaniemellä ymmärrettävän mutta kun ei.
 

Näläkämua

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Vaarallisen näkönen poikkari kaulaan. Pitkä kakku luvassa. Kuumaksi meni otteet, olikos 4-4 keupan tasoitus kun rokin pelaaja sipaisi haaroväliin keupan maalintekijä Airoa? Tilanteesta ei jäähyä, ei kovin voimakas lyönti mutta turha jokatapauksessa. Hokin Mustonen sai kaksi peliä haaroväliin kopautuksesta
 

Lähdepelto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä,Lukko
Annettu asiattomuudesta rikepiste.
Pitäähän se lohtu jostain hakea, jotkut pullosta, toiset poronsaparo sätkästä ja kaikkein säälittävimmät yleisömäärästä. Sehän vaikuttaa vain seuran rahoihin. Mikä taas osaavassa organisaatiossa tarkoittaisi mestaruuksiin kykenevää joukkuetta.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo


Toivottavasti palautuu
Todellakin toivottavasti tervehtyy. Kaikki tsemppi täältä sairaalaan. Varmasti ollut pelottava tilanne hallissakin.

Tässä tilanteessa toki pelikielto on aika toissijainen asia, mutta mun mielestä edelleen ratkaisu oli hyvä. Jos kontakti olisi ollut vartalolla niin voisi miettiä oliko rangaistuksen arvoinen ollenkaan, mutta koska Kos työnnettiin käsillä laitaan on pelikielto selviö ja mielestäni myös sopivan mittainen. Tarkoitus ei varmasti ollut aiheuttaa loukkaantumista vaan se oli isolta osalta huonoa tuuria.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös