Asioista aika lailla mitään tietämättä, mietityttää mitä sitä tekis. Voisi sanoa, että yritän vasta löytää puoluettani. Melkein haluis äänestää vihreitä, koska haluaisin antaa ääneni isoillekin muutoksille ja uudistuksille ja avarakatseisuudelle. Ja vähän olis sellanen mielikuva itellä, että vihreet on se muutoshaluisin puolue.
Itse olen valinnut ehdokkaan puolueen perusteella. Vain siksi, että puolueilla on ryhmäkuri, jota edustajat noudattavat lähes aina niin eduskunnassa kuin valtuustoissakin. Jos Vihreät on puolue, joka on avarakatseinen näkemättä ongelmina sukupuolikysymystä ja toimii muutoshaluisesti turpeen ja muiden Vihreille tärkeiden tavoitteiden osalta, siinä on sopiva puolue monille. Vai onko sittenkään?
Sitten kuitenkin kun lukee noita vaalilupauksia ja tavotteita, niin tuntuu, että siellä keskiöön nousee joku feministipolitiikka, unisex vessat ja mitkä lie. Onko näät sit oikeesti kuinka ajankohtasia asioita? Tai nykymaailmassa tärkeyslistalla korkealla? Muutenkin kun listataan arvoja ja tavoitteita, niin tuntuu että siellä on listattu joka hemmetin "trendikäs" epäkohta maailmassa. Jotenkin aika populistinen meininki ja vähän tulee sellanen mielikuva, että saako nää ny oikeesti mitään järkeviä asioita hoidettua.
Totta. Ja lisäksi Vihreillä on paljon tavoitteita, joita vastaan toimitaan hallituksessa. Eräs tuttava totesi, että kun on aiemmin äänestänyt Vihreitä, se ei enää ole mahdollista. Nyt hän aikoo äänestää demareita Helsingissä. Minusta vielä oudompi valinta, mutta näin ne asiat koetaan.
Mutta jos haluaa kannattaa kaikkea muutosta ja nykyaikaistamista, niin onko jotain muita hyviä vaihtoehtoja?
Minusta ei ole yhtään oikein hyvää vaihtoehtoa. Mutta siedettäviä on muutama. Näkökulmasta toki riippuu, mutta Lepomäki oli itselleni ennakossa valinta. Samalla ääni tulee pormestariehdokas Vartiaiselle, jolta voittaessaan odotan taloustutkijoista koootun Helsingin talouden arviointiryhmän perustamista. Sen tehtävä olisi mm. osoittaa asiat, joissa tiukemman talouden on joustettava tulevan kehityksen ja elämälaadun parantamiseksi.
Helsingissä lähikouluja vältellään, koska niissä on paljon muuta kuin suomea tai ruotsia äidinkielenään puhuvia. HS selvitti asiaa kyselyllä (31.5. 2021), ja eräs vastaaja kertoi, että alueellamme suomea äidinkielenään puhuvat laittavat lapsensa muihin kouluihin. Meidän suht suuresta taloyhtiöstä (omistusasuntoja) kenenkään lapset eivät ole lähikoulussa, tuo vastaaja kertoi.
Ehkä voisi kysyä puolueittain, millaisia ratkaisuja he tarjoavat tähän ongelmaan, jos asuu pääkaupunkiseudulla tai harkitsee tänne muuttamista.