Kuntavaalit 2008

  • 78 299
  • 622

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Täällä Kotkassa ainakin perussuomalaiset ovat ehkä pahimpia änkyröitä, mitä maa päällään kantaa. Kaikkea uudistuksia vastustetaan ja yhtään rahaa ei saisi pistää sellaisiin turhuuksiin, kuten esim. Merikeskus Vellamo tai kulttuurisatama-hanke. Rahaa hukkaan, ei vedä, sosiaalipalvelut kärsii jne.. Todella vastenmielinen porukka, jolle toivon hyvin vähän jos ollenkaan kuntavaalimenestystä.

Ehdokasmäärän lisääntyminen jo sinänsä taannee vaalivoiton, mutta ovat muutenkin selvässä myötätuulessa eli aika varmasti sitä menestystä on tulossa. Sinänsä aivan kiinnostavaa nähdä mihin asti yltävät. Soini on aivan pätevä populistiseksi johtajaksi, mutta jokin on vielä jäänyt puuttumaan - olisiko kuitenkin liian maltillinen nostamaan mitään isompaa tyytymättömyyden aaltoa. Varmasti betonilähiöissä ja maaseudun taantuvissa osissa olisi potentiaalia.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Soini itse voi olla vähiten huono valinta, mutta mietipä minkälaisia hörhöjä Soini vetää mukanaan "siivellä" valtuustoon. Sitä jengiä katsoessa melkein jo SDP:kin on siedettävä vaihtoehto. Tai, ei nyt sentään.

Tuskin yhtään sen huonompia, kuin kukaan vihreiden/vasemmistoliiton ehdokaista. Ja meillähän on tällä hetkellä näitä viisauden kaikkivaltiaita ihan ministeritasollakin. Astrid ja Matti Vanhanen nyt ensin mainittuina.

Eniten kiinnostaa näissä vaaleissa paljon Halla-Aho tulee samaan ääniä. Perussuomalaiset saavat varmaan lähemmäs 6-7% kannatuksen ja Soini on äänikuningas.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Mitä tämä metropolipoliitiikka ihan käytännössä on?
Tokihan soinilaiselle kelpaa vaikka slogan: "Missä metropoli, siellä rötösherra" tai joku muu iskevä kielikuva.
Metropolipolitiikka on vain osa PK-seudun pönkittämisen noidankehää. Kyse on valtion ja valtionyhtiöiden toistuvista ratkaisuista, joiden seurauksena yritysten toimintaedellytyksiä siirretään pk-seudulle. Yritykset siirtyvät sinne missä on parhaat toimintaedellytykset ja ihmiset siirtyvät yritysten perässä. Tämän seurauksena on synnytetty epäluonnollinen tarve tehdä lisää ja lisää vastaavia ratkaisua, koska siirtyneet yritykset ja ihmiset tarvitsevat lisää infraa. Lisäinfraa rakennetaan, jonka seurauksena... niin noidankehä.

Minä ymmärrän sen, että teollistumisen myötä ihmiset ovat siirtyneet kasvukeskuksiin. Sitä ei nuppi kuitenkaan kestä, että nyt elinvoimaisista kasvukeskuksista jengiä valuu kiihtyvällä tahdilla pk-seudulle, vaikka koko seutu on jo tukehtumassa itse itseensä. Minulla ei ole minkään seudun tai keskittymän luonnollista kehitystä vastaan mitään, mutta pk-seudun kasvusta on luonnollisuus kaukana.

Henkilökohtaisesti tämä kuvio riepoo siksi, että sen seurauksena koen mätäneväni Espoossa kaksiossa 20km päässä Helsingin työpaikasta, kun voisin samalla rahalla asua omakotitalossa kävelymatkan päässä kotikaupunkini keskustasta. Samalla pk-seutu nassuttaa, että se muka rahoittaa muuta suomea, vaikka suurin osa seudun kasvusta ja tuloksentekijöistä on minut mukaanlukien alunperin muualta nussittu.

Minä tulin tänne avoimin mielin, mutta kyllä tämä on nyt nähty. Pk-seutu on massiivinen steinerkoulu, saamattomien nyhveröiden keskittymä, jossa kaikki voivat käytännössä valita työpaikkanssa ja joille maksetaan silti jopa tuplasti enemmän kuin muualla Suomessa. Jengi käy töissä kuin koulussa. Kukaan ei sitoudu tuloksentekemiseen, saatikka työnantajaansa. Ei tarvitse sitoutua, koska firmaa voi vaihtaa kuin sukkia, jos "tämä ei ole mun juttu", Amica laittoi liikaa suolaa kesäkeittoon tai lounaalla ei ole kasvisvaihtoehtoa. Tein juuri kokeeksi haun it-paikoista pk-seudulla ja Varsinais-Suomessa. MOL antaa tylyksi tulokseksi 196 vs 15.

PK-seudulla elämän orgasmi on ostaa velaksi 300 000 euron kuppainen rivarinpääty Nurmijärveltä tai Lohjalta ja alkaa käyttäämään 2,5 tuntia päivittäisiin työmatkoihin "normaalin" tunnin sijaan. Ei ole elämää se.

Koko Suomen kilpailukyvylle ja ihmisten elämälle metropolipolitiikka tekee siis päinvastaisesta propagandasta huolimatta vain hallaa. Siksi onkin jo onneksi merkkejä toisenlaisesta järkipohjaisesta liikehdinnästä. TNT ja DHL ovat tämän syksyn aikana siirtäneet koko euroopan lentorahtinsa Vantaalta Turkuun. Käytännössä Etelä- ja Länsi-Suomalaisten yritysten rahti liikkuu nyt Eurooppaan halvemmalla ja vuorokauden nopeammin kuin Vantaalta. Myös Ruotsin posti ja Matkahuolto lähtevät yhteistyössä haastamaan Itellaa pakettikuljetuksissa. Ruotsin posti on investoimassa Suomen mittakaavassa hillittömän logistiikkakeskuksen Turkuun ja Matkahuolto on rakennuttanut terminaalit Turkuun ja Lappeenrantaan. Saa nähdä keksiikö Hesan oma metropoliministeri Vapaavuori jonkun hassun ulostulon, millä yrittää saada tämän logistiikkayritysten luonnollisen sijoittumisen Pohjoismaiden logistiseen napaan näyttämään maailman tuhoamiselta, kuten case Sukarissa teki.

Timo Soini on tämän kuvion paras vastavoima Espoossa. Vaikka hän tuskin pystyy yksin laivoja kääntämään, saatikka edes aluepolitiikkaa kunnavaltuustosta käsin ajamaan, niin ainakin ääni kuuluu. Se on varma. Vapaavuori on muuten ihan aito rötösherra ilman lainausmerkkejä.
 

Viljuri

Jäsen

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
YLE avasi vaalikoneensa ja piti testata mille koordinaatistolle sitä tänään sijoittuisi puoluekartalla. Lopputulos: "lähimpänä olevien" joukossa oli viittä eri puoluetta, kauimpana olevien joukossa näitä samoja puolueita kolme ja muutama sitoutumaton. Kyllä edelleenkin siis määrittelen olevani oikeisto-vasemmisto-akselin yläpuolella, sen verran hajuton, mauton ja väritön on asia nimeltä puolue.

Testaa itse:

http://www.yle.fi/vaalit/2008/
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
En nyt oikein tiedä, olenko sitten äärioikeistolainen muihin verrattuna, mutta kohtuullisen kovat lukemat tuli Espoon osalta tauluun YLEn vaalikoneesta...

Viiden kärjessä kaikki kokoomusta. Kymmenen kärjessä 8 kokoomusta ja 2 RKP. 50 kärjessä puoluekantajakauma oli 36 Kokoomus, 9 RKP, 3 Keskusta ja 2 KD. Ensimmäinen demari löytyi listassa paikalta 116, edeltä löytyi useampiakin sitoutumattomia, perussuomalaisia ja vihreitäkin.

Vaikka tiedänkin olevani tällainen perusespoolainen ja todennäköisesti aina tilanteen niin salliessa kokoomusta äänestäväni, oli kyllä yllättävänkin murskaava tulos.

Siitä olen kuitenkin samaa mieltä, että kysymysten asettelu oli hieman ontuvaa, jopa huvittavaa. Lähes kaikissa kohdissa oli todella mustavalkoinen kuvaus asiasta - vaihtoehdot oli suunnilleen, että pitäisikö potkia mummoja vai pikkulapsia - "miksi hitossa sitä pitää ketään potkia" -tyyppinen vastaus puuttui kokonaan.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Helsingin piirissä vaalikoneella sain top10:een kuusi Kokkaria, 2 RKP:läistä, yksi Perussuomalainen ja yllättäen yksi ehta Vasuri!

Bottom 6:ssä oli sitten 2 Vihreiden edustajaa, 2 kepulaista, RKP:läinen ja yksi Kommari.

Ensimmäinen demari oli sijalla 30.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
En nyt oikein tiedä, olenko sitten äärioikeistolainen muihin verrattuna, mutta kohtuullisen kovat lukemat tuli Espoon osalta tauluun YLEn vaalikoneesta...

Vihreitä tuli itselleni kärkeen, sitten seurasi yksi kokoomuslainen ja pari demaria. Perussuomalaisia (tms.), pari kokoomuslaista ja kiinnostavasti yksi demari sitten pohjanpitäjinä. Saikohan siitä jostain esiin puolue-keskiarvon? Oli töissä vähän kiirettä niin en ehtinyt huomaamaan. Espoolle tekisi kyllä todella hyvää jos Kokoomus saataisiin pois huseeraamasta, mutta ennemmin kai helvetti jäätyy.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Pitäisiköhän huolestua, kun Espoossa viiden kärki oli Kesk,PS, Vihr, RKP, SDP.
Olikos kuntavaaleissakin vaalijärjestelmä mallia perse, eli ei siis oikeastaan kannata äänestää ollenkaan, jos ei halua että oma ääni auttaa vääriä ihmisiä.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Pitäisiköhän huolestua, kun Espoossa viiden kärki oli Kesk,PS, Vihr, RKP, SDP.
Olikos kuntavaaleissakin vaalijärjestelmä mallia perse, eli ei siis oikeastaan kannata äänestää ollenkaan, jos ei halua että oma ääni auttaa vääriä ihmisiä.

Tänä vuonna on ollut erityisen vaikea löytää ehdokkaita eli listalta kuin listalta voi ilmeisesti löytää aika ääripäitä. Itse ajattelin tällä kertaa äänestää vihreitä - he kai ovat paras tapa vastapainottaa Espoon tuhoisaksi osoittautunutta yksipuolue-järjestelmää. Joka kutsuu Kokoomusta kykypuolueeksi ei varmasti ole seurannut espoolaista kunnallispolitiikkaa...
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Oman paikkakuntani vaalikone antoi hivenen yllättävän tuloksen. Ensimmäisenä oli sitoutumaton, toisena keskustalainen - sitten löytyi demaria, kokoomuslaista. Kympin joukosta löytyi jopa yksi perussuomalainen ja lähellä kymppiä oli myös yksi kristillisten edustaja, mikä nyt ei todista suuntaan tahi toiseen koska paikkakuntani vaalikoneessa ei otettu laisinkaan kantaa kristillisiin arvoihin vaan yleisesti kuntaa koskeviin asioihin höystettynä muutamalla ajankohtaisemalla kysymyksellä. Aika suppea vaalikone kysymyksiltään, joukossa oli jopa pari täysin turhaa kysymystä joiden sijaan olisi voitu tehdä pari kantaaottavampaa kysymystä terveydenhuollosta tms.

Laitoin kuitenkin eilen pari mailia mielenkiintoisimmille ehdokkaille, kumpikaan ei ollut kympin joukossa mutta aivan siinä porteilla. Tänään sain toiselta vastauksen esittämiini kysymyksiin ja varsin asiallisesti niihin vastasikin - varteenotettava ehdokas jolle ääneni voisin antaa. Puoluekannasta huolimatta.

vlad.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
he kai ovat paras tapa vastapainottaa Espoon tuhoisaksi osoittautunutta yksipuolue-järjestelmää.

En nyt tiedä, kuinka tuhoisana sitä pitää, että kuitenkin Espoo on yksi harvoista kunnista, joissa on oikeasti rahaa toteuttaa jonkinlaisia palveluita. Vuoden ikäisen lapsen isänä olen ollut hyvinkin tyytyväinen siihen, mitä kaikkea on kotiäideille ja vauvoille tarjolla, päivähoitopaikka järjestyi hyvin jne jne.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
En nyt tiedä, kuinka tuhoisana sitä pitää, että kuitenkin Espoo on yksi harvoista kunnista, joissa on oikeasti rahaa toteuttaa jonkinlaisia palveluita. Vuoden ikäisen lapsen isänä olen ollut hyvinkin tyytyväinen siihen, mitä kaikkea on kotiäideille ja vauvoille tarjolla, päivähoitopaikka järjestyi hyvin jne jne.

Rahaa on toteuttaa ja rahaa on tuhlata. Mielenkiinnolla voi odottaa taloudellisesti huonompia aikoja. En mitenkään tarkoita sitä, että järki olisi jotenkin sosiaalidemokraattinen tai vasemmistolainen ominaisuus vaan lähinnä sitä, että monopoliasemassa kenenkään ei ole pakko käyttää järkeä vaan pikemminkin vähän päinvastoin.
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Haulikolla taitaa olla ammuttu ehdokkaat listalle:
Kok, kok, kok, vihr, sdp, vihr, kesk, vas, vihr, vihr

Tulihan siinä kaikki viisi isointa puoluetta top kymppiin. Parhaiten ja huonointen sopiva oli muuten kokoomuslainen.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Espoolle tekisi kyllä todella hyvää jos Kokoomus saataisiin pois huseeraamasta, mutta ennemmin kai helvetti jäätyy.

Perusteletko väitettäsi hieman? Vai onko Karakallion kokoomuslaiset taas kiusanneet sinua?
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Joo ainakin Ylen ja Mtv3 vaalikoneista, varsinkin mtv3:n kysymyksille pystyin vain nauremaan.

Tuli aika sekalainen joukkio: 2 kommaria (!), 4 perussuomalaista, 1 vihreä (!) 1 Kristillisdemokraatti (!), yksi kokkari ja kepulainen kaupan päälle.

Positiivista oli se, että se ketä olin ajatellut äänestää oli toisessa ihan kärjessä. Toisessa testissä sijalla 200 ynnä muut.

Kuitenkin, koko kysely oli aikamoista roskaa.

Top 5 huonoimmista löytyi, kuitenkin yksi ministeri mistä annan itselleni plussan.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Rahaa on toteuttaa ja rahaa on tuhlata. Mielenkiinnolla voi odottaa taloudellisesti huonompia aikoja. En mitenkään tarkoita sitä, että järki olisi jotenkin sosiaalidemokraattinen tai vasemmistolainen ominaisuus vaan lähinnä sitä, että monopoliasemassa kenenkään ei ole pakko käyttää järkeä vaan pikemminkin vähän päinvastoin.

Hieman eri mieltä olen kyllä tuosta. Mitä enemmän kokkeja on sitä samaa soppaa keittämässä, sitä enemmän siihen tungetaan kaikkea turhaa vaan sen takia, että "tämä nyt vaan on meille tärkeää ja haluamme kertoa ihmisille, että me tämän halusimme jne". Kustannustehokkain malli on usein se, jossa asiasta edes vähän tajuavat ihmiset pääsevät toteuttamaan kaiken oman visionsa mukaan ilman, että jo suuremmista linjoista eri mieltä olevat "vastarannankiiskien" pitää päästä sotkemaan suunnitelmia monimutkaistamalla niitä. Ja tämä siis ihan ilman mitään kantaa siitä, mikä linjaus olisi toista parempi.

Jostain kumman syystä kuitenkin taloudellisesti pahiten ahdinkoon itsensä ovat jopa kaikkien aikojen nousukaudella ajaneet kepulaisten ja vasurien (vasemmistoliiton siis) ylivoimasta nauttineet kunnat. Käsittääkseni Kokoomuksen ja RKP:n vahvoilla alueilla taas kunnat voivat tällä hetkellä ihan hyvin.

Olisi myös erittäin mielenkiintoista kuulla perustelut siitä, miksi yksi Suomen sekä suurimmista että omavaraisimmista kunnista kohtaisi lama-aikana kovempia aikoja kuin muut kunnat.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Aika selkeästi se haisee puhtaasi poliittiselle antipatialle, mitään esimerkkejähän ei väitteen esittäjällä ollut näyttää. Ja myöskin esimerkit paremmasta valtarakenteesta jäivät esittämättä, nämäkin perustelut olisi mielenkiintoista kuulla.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Soini ei näköjään suostu kiipeämään aidan matalimmasta kohtaa Turussa. Hän on edelleen (TS) kieltäytynyt kaikesta yhteistyöstä Olavi Mäenpään kanssa. Kuten Mäenpäätä tuntemattomat voivat linkin takaa huomata, niin äkkiseltään voisi kuvitella Sinivalkoisten ja Perussuomalaisten vaaliliiton olevan selviö.

Ei voi kuin kunnioittaa päätöstä pitää pää kylmänä ja torjua yhteistyö suht varman ääniharavan kanssa. Mäenpäähän pudotettiin alunperin PS:n listoilta rasismituomion jälkeen 1999. Tuolla lehtileikkeitä ja Mäenpään oma näkemys kuviosta.

Mäenpää saa Turussa toistuvasti julkisuutta tempauksillaan, jotka voi tulkita myös pahimman luokan häiriköinniksi ja änkyröinniksi. TS:n arkisto on näköjään paskana, eikä osa linkeistä välttämättä toimi, mutta tuossa kuitenkin jotain vanhoja otsikoita Mäenpäästä.

Olavi Mäenpää sai 180 euron sakot kunnianloukkauksesta
Jarrutus päättyi odotetusti Mäenpään ulosmarssiin
Mäenpää solmi vaaliliiton äärikommunistien kanssa
Paasion kukistaminen kova juttu Mäenpäälle
Mäenpäälle sakkoja rasistisesta toiminnasta
Turkulaisvaltuutetulle sakkoja
Mäenpää tänään vankilaan
Valitus Kaskenlinnasta nurin hallinto-oikeudessa
Mäenpää aikoo boikotoida valtuuston kokousta ja valittaa hallinto-oikeuteen
Turun kirjaston sijoituspäätös siirtyi ainakin tammikuulle
Pilot-hanke -päätös ei ollut yksimielinen
Valitus voi lykätä Turun apulaisjohtajan valintaa
Selvitys Laupusen kartanon myynnistä ei kelvannut
Erilleen kasvaneiden ehdotukset raukeavat
Paasio suivaantui Mäenpään puheisiin
Turun ja Ifin kiinteistökauppa allekirjoitettiin
Turun valtuustopuheet on nyt rajattu viiteen minuuttiin
Marina Palacen lisärakennus läpäisi valtuustoäänestyksen
Mäenpää jätti rikostutkinta-pyynnön Virtasesta
Impivaaran uimahalliin neljä uutta allasta
KHO hylkäsi valitukset Marinan ja lentokentän lähistön kaavasta

Tuo viimeinen ehkä "paras" hämähäkkine ja luteineen.

..että semmonen heppu Turun ääniharavana. Tuossa oli vasta aivan murto-osa Mäenpään edesottamuksista. Vähissä on ne asiat, joita Mäenpää ei olisi yrittänyt jarruttaa ja harmittavan usein onnistunutkin.

Harva maastohousu-pilottitakki ymmärtää, kuinka paljon hallaa saavat äänillään aikaan koko kunnalle. Jos maahanmuuttovastaisuus on niin lähellä sydäntä, että sillä perusteella lähtee ääni, kannattaisi ehkä tutkia muita vaihtoehtoja Mäenpään sijasta.
 

sjuttonde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, bostonilaiset, italofutis
Kymmenen kärjessä kuusi kokoomuslaista, kaksi kepulaista ja kaksi RKP:n ehdokasta. Oikeastaan yllättävänkin hyvä otos omasta poliittisesta maailmankatsomuksesta, ja tätä täydentää se, että sijat n:stä (n+4):een eli Helsingin tapauksessa sijat 733.-737. olivat kaikki kommareiden miehittämiä. Toki aika lähelle kärkeä ylti myös muutama ehdokas, joita en ikipäivänä äänestäisi: persujen Halla-aho oli sijalla 14. ja pari demaria myös oli eksynyt top-kahteenkymmeneen.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Harva maastohousu-pilottitakki ymmärtää, kuinka paljon hallaa saavat äänillään aikaan koko kunnalle. Jos maahanmuuttovastaisuus on niin lähellä sydäntä, että sillä perusteella lähtee ääni, kannattaisi ehkä tutkia muita vaihtoehtoja Mäenpään sijasta.

Mä olen käsittänyt että mäenpään suosion takana on enemmän ne 50+ jäärät jotka haikailevat vanhoja aikoja.
 

HangoverFairy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tulipa testattua. Top 10 mahtui viisi keskustalaista, kaksi kokoomuslaista ja kolme perussuomalaista. PS edustaja kärjessä. Hauskinta koko testissä oli, että naapuri on "vähiten sopiva ehdokas". Lisäksi listan häntäpään täyttivät kokoomuslaiset ja kepulaiset. Kokoomus, eikä kepukaan saa minun ääntäni näissä vaaleissa.
Tosin naapuri olisi pätevä edustaja tuolla kunnanvaltuustossa, koska jossain päin helsinkiä hän joutuu käymään, muun noin 199 edustajan kanssa.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Onko kellään kokemusta ulkomailla konsulaatissa äänestämisestä? Lähinnä siitä että jos haluat ennakkoäänesi käydä konsulaatissa antamassa pitääkö siitä ilmoittaa/neuvotella etukäteen jos et asu ulkomailla vaan olet muuten vaan matkalla?

Tulipa sitten rouvan kanssa otettua 14.päivälle lennot Kauko-Aasiaan ja ennakkoäänestys näyttää alkavan samana päivänä kun saavumme Bangkokiin. Stadiin ei tule rinkkaselässä palattua kuin aikaisintaan marraskuun puolivälin tienoilla. Itselleni ainakin on ollut tärkeää että käyn äänioikeuttani käyttämässä kun moinen tässä maassa on suotu joten ajattelin Bangkokin konsulaatissa tuon tehdä. Jos se vain onnistuu.
 

Bobcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onko kellään kokemusta ulkomailla konsulaatissa äänestämisestä?

Tulipa sitten rouvan kanssa otettua 14.päivälle lennot Kauko-Aasiaan ja ennakkoäänestys näyttää alkavan samana päivänä kun saavumme Bangkokiin. Itselleni ainakin on ollut tärkeää että käyn äänioikeuttani käyttämässä kun moinen tässä maassa on suotu joten ajattelin Bangkokin konsulaatissa tuon tehdä. Jos se vain onnistuu.


Tämän sivun mukaan pitäisi onnistua hienosti, jos vaan aikataulut sopivat. Nuo aukioloajat viittaisivat mielestäni juuri siihen, että mitään ennakkoilmottautumisia ei tarvita.

Ai niin, itselläni ei ole kokemusta ulkomailla äänestämisestä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös