Urpilainen on vähän kuin Markku Hurme kaukalossa, moottori huutaa ja savu nousee mutta mitään ei tapahdu. Kovasti avaudutaan ja vaaditaan uudistuksia mutta mitään punaista lankaa ei tunnu olevan.
Aika hyvä esimerkki oli tämä terveydenhuolto -kysymys, Urpilainen vaatii lisärahaa terveydenhuollolle vaikka Vanhanen oli juuri sanonut että hallitus on varannut rahaa joka vuodelle 4000 hoitajan lisäämiseen ja että hoitojonoissa olevien ihmisten määrä on tippunut rajusti viimeisen viiden vuoden aikana.
Tuntuu siltä että Urpilainen ei osaa vastata argumentteihin muuten kuin toistamalla omaa mantraansa.
Hassua, sama tulee mieleen tämän palstan kokoomuskirjoittajista tai vaikka valtionvarainministeri Jyrki Kataisesta. Hyvä ensinnäkin jos panosta sentään lisätään. Epäilenpä vain, että se ei riitä vielä alkuunkaan. Sinänsä hoitojonoissa olevien ihmisten määrän tippumisesta nyt ei kokoomuslaisten kannata paljoa henkseleitä paukutella. Demarit olivat tuolla ajanjaksolla suurin kuntapuolue ja maan hallituksena oli enimmäkseen punamulta, vaikka en minä nyt tuota nykytilannetta millään tavalla hyvänä näe...
Huomattavat lisäresurssit ovat aivan välttämätöntä jo vanhusväestön lisääntymisen vuoksi. Nykytilannehan on täysin epäinhimillinen, sen nyt näkee vaikkapa lukemalla tämän päivän Aamulehdestä Koukkuniemen tilanteesta. Hoitaja sanoo: "Laske allesi". Hoitajapula on huutava. Siinä on Risikon turha todeta, että "toivon että kyseessä on yksittäistapaus". Jo kesällä julkaistu tutkimus kertoo, että Suomessa panostetaan terveydenhuoltoon eurooppalaisessa vertailussa vähiten hoitajien, lääkärien ja rahamäärässä mitattuna. Varsinkin hoitajia on liian vähän. Tämä näkyy tuloksissa, joissa perinteistä sosialidemokraattisempaa linjaa noudattava Ruotsi on paras, Suomi vasta seitsemäs.
Vasemmistopopulistiksi ja anti-intellektuelliksi haukuttu Helsingin yliopiston kansainvälisen politiikan professori Heikki Patomäki kirjoittaa teoksessaan "Uusliberalismi Suomessa" osuvasti Suomeen omaksutusta taylorismin mukaisesta New Public-Management -tehokkuusajattelusta:
"Arvostelijoiden mukaan liukuhihnatekniikoiden ja liikkeenjohdon periaatteiden soveltaminen esimerkiksi terveyskeskuksissa, kouluissa tai ministeriöissä murentaa niiden ammattietiikan ja johtaa pääsääntöisesti täysin järjettömiin lopputuloksiin. Paradoksaalisesti uuden julkisjohtamisen oppi muistuttaa neuvostojärjestelmän suunnittelua siinä mielessä, että alati kasvavien tuotantotilastojen takana oleva todellisuus on jotain ihan muuta (myös Neuvostoliitossa taloussuunnitelu perustui taylorismin oppeihin)"
Tämä nyt vastauksena niillekin, joiden mielestä kommenttini tehokkuuden oravanpyörästä oli jollain tavalla ihmeellinen. Rohkenen väittää, että lisääntyvän työstressin kanssa elävät ihmiset ja vaikka epäinhimillistä kohtelua saavat vanhukset tietävät paremmin kuin puoluetta, tässä tapauksessa kokoomusta, sydämessään kantavat nettikirjoittelijat. Ja olipa huvittava vaalikarnevaali, en jaksanut katsoa loppuun. Tällä politiikasta vieraantuneet ihmiset (melkoinen joukko) saadaankin vaaliuurnille! Tällä ihmisten arkielämässä kokemia asioita otetaankin huomioon?