Kun himo yllättää...

  • 23 587
  • 121

Johnny92

Jäsen
Mä olen jäänyt viime aikoina ihan koukkuun Sushiin.

Silloin tällöin yksinkertaisesti täytyy päästä lounaalle Sushi-ravintolaan. Onneksi se on täällä Helsingin keskustassa työssäkäyvälle mahdollista.

Toinen erittäin koukuttava tuote on Kampin ostoskeskuksen alakerran Guston patongit. Varsinkin kanacurry-patonki murealla moniviljaleivällä. Miten onkaan mahdollista, että joku tekee niin paljon parempia patonkeja kuin muut?
 

Aurora

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
-Suklaa!!! Ehdoton ykkönen, menee levy aina kerralla kokonaan. Siksi en ole voinut puoleen vuoteen ostaa.
-sipsit, popcornit. Välillä iskee älytön suolaisen himo. Onneksi sipseistäkin löytyy jo vähän kevyempiä versioita.
-jäätelö. Suklaa, trio, vanilja jne. Ehdoton ykkönen on Pirkan kolme suklaata.
-irtokarkit. Väkevää salmiakkia ja kirpeää hedelmää. Lakritsa ja esim. marmeladi sen sijaan kuuluvat inhokkilistalle.
-tuore leipä. Aina kun menen leipähyllyn ohi, mukaan tarttuu tuoksuva ja ihanan pehmeä leipä, ja jos se vielä on lämmintä, tekee mieli rupeta syömään sitä jo kassajonossa.
 

Mr.Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flopit
Yksi himonkohde mitä itse en ole ikinä ymmärtänyt mutta aika yleinen ja tässäkin ketjussa mainittu on M&M karkit. Ei tajua miten niihin voi tulla himo, pari sellasta voi kerralla syödä.

Mutta asiaan. Olen jonkinverran saanut himojani kuriin mutta joskus on vaan pakko. Jättipussi herkkusipsejä ja pussi juustosnackseja (Ahvenanmaalta!) isoon kulhoon sekaisin, kermaviilidippi sipseille ja 1,5 litraa kokista kylkiäiseksi. Housujen kaksi ylintä nappia auki ja sohvalle. Aaaaah. Myös cheese ballsit (myös Ahvenanmaalaiset) ovat niin suurta herkkua että pussi menee puolessa tunnissa. Näitä himojani yritän hieman tukahduttaa yleensä pussillisella chili-pähkinöitä (sama valmistaja kuin edelliset), yleensä menee 10ssä minuutissa.

Muita herkkuja on jo mainitut hapankorput. Maksamakkaraa ja kurkkua päälle, niin menee helposti paketti kerralla.
Tuc-keksit, juustot ja viinirypäleet käy myös.
 

Cube

Jäsen
Lihaahan sitä tulee himoittua aika usein. Ihminen haluaa sitä mitä ei voi saada, joten näin opiskelijana haikailen ribsien perään aika usein. No, aika usein tulee niitä saatuakin, mutta budjetti ei mitenkään hirveän hyvin tuota kestä. Myös rullakebabit sun muut saattavat joskus keskellä kirkasta normipäivää pompahtaa lähtemättömästi mieleen, mutta tuollaiset himot on onneksi vähän taloudellisempia hoitaa. Yksi syy lihanhimoon on myös se, että kotona tulee syötyä aika kanapainotteisesti yleensä, koska avokki ei punaisesta lihasta oikein diggaile.

Olisin kyllä todella mielelläni kasvissyöjä, mutta saan lihasta ihan liikaa kicksejä, että tuollaiseen ideologiseen ratkaisuun yltyisin (=olen heikko).

Muita vahvoja himon kohteita ovat esim. tsekkiläiset oluet ja Ben & Jerry's -jäätelö. Myös karkkia tekee aika usein mieli, kun jonkinlaisesta sokeriaddiktiosta ilmeisesti kärsin.
 

#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Punaviini ja juustoja. Mitä muuta tarvii? Ehkä patonkia ja/tai suolakeksejä juustojen kera.
Meinasin unohtaa piparikakku+sinihomejuusto yhdistelmän.
Joskus tulee kyllä aivan mieletön salmiakkihimo.


edit.
Ai niin Beef Jerky on niin hyvää että. Sääli vain että se Suomessa on pirun kallista. Miten sitä saisi itse tehtyä?
 
Viimeksi muokattu:

Cube

Jäsen
Black Adder kirjoitti:
Namut maistuvat... liikaakin.

[...]
- Punssipallot, joissa trösseliä päällä, imeskeltävän, nautinnollisen hyvää

[...]

- Sprite Light

Suklaa top-3:
- Geisha
- KitKat valkoinen patukka

[...]

Oluita ja viinejä en edes listaa tähän, koska menisi viesti aiiiivan höpöksi.
BA tulikin nyt kaapista ulos ryminällä :)

No ei, ihan hyviä himon kohteita toki, mutta olisin jotenkin kuvitellut, että kaltaisesi homofoobikolla alkaisi gaydar huutamaan tuollaisten tuotteiden lähellä. Mukava havaita, että olin väärässä.
 

Mr.Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flopit
Cubea pakko kompata tässä. Ruoasta kun puhutaan niin punainen liha on aivan ehdoton. Kaupassa yleensä kuolaan sisäfileen tai paahtopaistin kohdalla. Sitä voi syödä kilokaupalla, mutta myös täällä opiskelijan budjetti sanoo jyrkästi ei joten kouraan tarttuu pikanuudeleita ja purkki tonnikalaa. Sitten joskus kun olen rikas, I wish, syön sisäfilettä aamiaiseksi, lounaaksi, illalliseksi, ilta- ja yöpalaksi.
 

Tulppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pistaasipähkinät on se juttu. Niitä jos on, niin ennen ei tämä mies nukahda kuin pönttö on tyhjä.

Hapankorput ovat koukuttaneet minutkin. Sellainen vajaa kymmenen kpl illassa on sopiva perussatsi.

Kaljan kanssa oli sama juttu joskus, mäyräkoira meni huomaamatta - tämä onneksi takanapäin.

Sipsejäkin on vähennetty, ennen pari pussia viikossa, nykyään ei oikein enää maistu. Karkkeja ei hirveästi tule syötyä, eikä tupakointikaan ole enää kuviossa.

Eli itseasiassa herkkuosastolla aika vähän himon kohteita. Kokeilen kyllä mielelläni kaikenlaista uutta (punaviinit, juustot, mausteet, salaattisekoitukset) että riski on kyllä koko ajan olemassa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
- sumppi
- olut(kesällä)
- punaviini(talvella)
- marinoidut valkosipulinkynnet
- lämpimät voileivät
- jauhelihakastike
- tacolastut ja salsadippi (hot)
 

Siren

Jäsen
Suosikkijoukkue
Man City, Bolts
Johnny92 kirjoitti:
Mä olen jäänyt viime aikoina ihan koukkuun Sushiin.

Silloin tällöin yksinkertaisesti täytyy päästä lounaalle Sushi-ravintolaan. Onneksi se on täällä Helsingin keskustassa työssäkäyvälle mahdollista.

Vinkkinä Kampin keskuksen K-Marketista löytyy sushia valmiina annoksina hyllystä, halpaa se ei ole mutta aika usein tarttuu pari annosta kotiin kun tuolla käy.

Palatakseni muihin pakkomielteisiin:

-Ribsit, eli grillikylki. Tuollainen kilo valmistuu pilkottuna mikrossa noin 18 minuutissa ja aika usein häviää tuulensuojaan samassa ajassa
-Perunalastut ja dippi, taco ja valkosipuli omat suosikit
-Graavi kala(siika ja lohi) ruisleivän päällä, aah
-Popcornit. Silloin kun tulee koneella tehtyä ei ole pelkoa, että aamulla olisi jäljellä maissiherkkua.

Muitakin on mutta tuossa ensin mieleentulleet.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Johnny92 kirjoitti:
Mä olen jäänyt viime aikoina ihan koukkuun Sushiin.

Silloin tällöin yksinkertaisesti täytyy päästä lounaalle Sushi-ravintolaan. Onneksi se on täällä Helsingin keskustassa työssäkäyvälle mahdollista.

Sushia on helppo muuten tehdä itsekin. En muista onko täällä ollut reseptejä, mutta koukuttavaa sorttia ovat sushiruokalajit kyllä. Netistä löytyy suomeksikin hyviä reseptejä.
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
- Hot & Sour -turkinpippurit
- Estrellan Cheese & Chili Nutsit, ja Honey Roasted Nutsit, jälkimmäisistä en ole varma, ovatko Taffelin vai Estrellan
- Erilaiset sipsit ja juustosnacksit
- Hapankorput
- Mountain Dew'ia on pakko saada tasaisin väliajoin
- Daim -rakeet
- Makuunin irtokarkit, iso säkki tulee aina haalittua, mutta se myös onneksi kestää pitkään meikäläisen kulutuksella

Onhan noita... Sikäli hyvä, että olen oppinut siihen, etten ahda itseäni täyteen, vaan syön niin kauan kuin tuntuu ettei ole täynnä :) Välttyy tuskaiselta olotilalta ainakin.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No kyllähän sitä varsinkin iltaisin tekee mieli mässäillä. Monesti tekee mieli sipsiä, mutta sitten kuin ostaa pussillisen ja syö siitä jonkin verran, niin tuntuukin että tekis enemmän mieli suklaata tai muuta. Nykyään noin suunnilleen neljänä päivänä viikossa mässäisen joko sipsipussilla, suklaalevyllä, litran jätskillä, 1.5 litran limulla tai muulla vastaavalla. Kaljaakin tietenkin tekis mieli, mutta nyt tän vuoden puolella on tullut juotua vain vähän, ja on oikeasti ollut sellaisia päiviä ettei kalja ole edes käynyt mielessäkään.

Esimerkiksi eilen kun en viitsinyt ostaa mitään mässäiltävää tai kaljaa, niin hillitsin himoa juomalla vähän yli 1.5 litraa glögiä. Hieman tuli huono olo siitä. Tänään vedin levyllisen fazerin sinistä aamupalaksi ja nyt illalla on kuudes lidlin kalja menossa.
 

Tobias

Jäsen
Jaa-a, varsinaista himoa ei ole mihinkään. Sipsejä en syö, karkkeja en syö (paitsi ajoittain kahvin kanssa suklaata), limuista juon ainoastaan Coca-Colaa eikä siihenkään mitään himoa ole.

No jos pari täytyy mainita, niin:

* hyvät punaviinit
* hyvät juustot
* kampasimpukat (mutta vain tietyllä tavalla valmistettuna, mausteena vain suola ja pippuri)

Siinähän noita. Itse pyrin elämään kurinalaisesti joka päivä, enkä suo itselleni mitään hyvää, ellen ole mitään hyvää ko. päivänä ansainnut.
 

kovalev

Jäsen
Tänää iltasella katsellaan Bondia, ja ruis tai paahtoleivän päällä on graavilohta, juustoa ja pikkelssiä. Päälle hörpitään karhua tai kokkolaa vähän fiiliksistä riippuen. Jälkkäriksi pitäisi olla vielä pakkasessa vähän jätskiä ja vastakkaista sukupuolta on lämpöisenä kotisohvalla.

Mutta se Bond...
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Käsitin ketjun ideaksi alunperin luetella herkkuja/ruokia, joiden tuhoamista ei kykene säännöstelemään, eli itsehillintä ei pelaa niiden kanssa. Nythän täällä porukka luettelee lähinnä herkkujaan. No, samapa tuo. Omalla listallani oli alkuperäisen tarkoituksen mukaisesti vain suklaa, mutta jos hiukan lavennan kriteerejäni, mukaan voi tuupata Bonaquan matalahiilihappoiset ja maustetut kivennäisvedet. En todellakaan tyhjennä yhtä 1 1/2 litran pulloa yhdeltä istumalta, mutta jääkaapissa on hyvä olla aina yksi väijymässä. Eilen viimeksi kävi niin, että kurkkuni huusi hiilihappoja, mutta olin unohtanut ostaa putelin. Meinasi itku päästä.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Laitetaan ruisnäkkileivän päälle ensin jotakin levitettä (Flora, Keiju, voi tms.) ja sitten riputellaan siihen pinnalle ROIMASTI Knorrin keltaista AROMISUOLAA.

Tsiisus että on hyvää ja epäterveellistä! Hikihelmet tursuvat otsalta ja kieli tuntuu hyvin nopeasti suussa halvaantuneelta banaanilta. Ja lisää on kuitenkin saatava.

Ei suositella verenpaineesta kärisville.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
sampio kirjoitti:
Käsitin ketjun ideaksi alunperin luetella herkkuja/ruokia, joiden tuhoamista ei kykene säännöstelemään, eli itsehillintä ei pelaa niiden kanssa. Nythän täällä porukka luettelee lähinnä herkkujaan.
Näin minäkin ymmärsin ketjun idean, ja eräs sellainen himovimman synnyttävä herkku tuli mieleen.

Harvoin niitä tulee makeannälkään ostettua, mutta jos joskus löytyy Fazerin perinteinen Ranskan pastilli-pussin käteen, ei suu ehsi tyhjentyä kertaakaan kunnes pussi on tyhjä. Sama koskee Fazerin pieniä Marianne-rakeita, jotka ovat maultaan käytännössä identtisiä Ranskan pastillien kanssa. Pieni koko ja hyvä maku laittaa poikkeuksetta syömään koko pussin tyhjäksi ilman pienintäkään taukoa.

Juuri äsken tuli ahmittua jälkiruoaksi Pätkis Mini Bites-pussin sisältö samanlaisella kertarysäyksellä huiviin. Taidan pitää minttusuklaasta.
 

Johnny92

Jäsen
Siren kirjoitti:
Vinkkinä Kampin keskuksen K-Marketista löytyy sushia valmiina annoksina hyllystä, halpaa se ei ole mutta aika usein tarttuu pari annosta kotiin kun tuolla käy.

Kävin muuten tänään tuolla hyvässä, mutta kovin kalliissa K-kaupassa (OT: valitettavasti juuri samaan aikaan kuin hyppääjä oli tullut ylhäältä alas), ja vinkistäsi etsin käsiini Sushi-valmispaketit. Oli muuten aika tehokkaasti viety käsistä, kun jäljellä oli yksi hassu kappale jossa riisit ja kalat olivat tehokkaasti sekoitettu. Mielenkiintoinen aspekti oli myös hinta, joka oli lähes ravintolatasoa (ja selvästi enemmän kuin sushi-lounashinta)

Koska tätä herkkua ei ollut tarjolla, turvauduin toiseen varmaan valintaan. Tortillat, liha, kana ja appropriate mausteseokset. Quacamole, salsa, juusto, sipuli, kasvikset, jalapenot olivatkin jo valmiina kotona odottelemassa.

Tortillat ovat itselleni muuten sellainen herkkuruoka, joidenka syömistä ei vaan lopeta ennenkuin on ihan liian täynnä. Niinkuin noin tunnin päästä on.
 

jessie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pitsaa voisin syödä lähes päivittäin, onneksi en sitä kuitenkaan tee. Siihen tulee joskus (etenkin krapulassa) semmoinen himo, ettei se katoa millään. Sitten kun sitä pitsaa siinä tarjolla on, niin sitä pitää tietenkin syödä niin kauan, että on järjetön ähky. Ja kun ähky edes hieman hellittää, niin lisää pitsaa kiitos.

Toinen koukuttaja on piimä. Litra illassa menee helposti. Sitä pitääkin olla AINA jääkaapissa, mielellään AB-sellaista. Onneksi ei niiiin epäterveellinen herkku. :)
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Henkka kirjoitti:
Englannissa vieraillessani koitin kovasti tarjota turkkareita paikallisille (siskon naapurit) ja eivät tykänneet sitten yhtään. Itse taas en voi käsittää, miksi sielläpäin jaksetaan hehkuttaa joidenkin yököttävän makeiden karkkien perään. Makunsa kai sitten kullakin.

Työhommissa tulee oltua paljon tekemisissä ulkomaanelävien kanssa ja tutummat tyypit/Suomessa asuvat jo sanovatkin, että "Pitää olla aina varuillaaan, kun suomalainen tarjoaa karkkia". Salmiakit ovat useimpien ulkomaalaisten mielestä pahoja, samoin Tervaleijona. Lakritsa menee 50/50.
Papu kirjoitti:
Domino-keksit...
Meidän koira on aivan hulluna niihin pieniin Domino-kekseihin. Tokihan niitä ei voi/saa sille syöttää, mutta isäni suurta hupia on houkutella koira kaverikseen, kun käymme vanhemmillani kylässä. Erään kerran sitten dogia oli salaa syötetty Domareilla siinä määrin, että seuraavan yön sai kuunnella koiran ähinää, kun maha oli kovalla ja otus totaalisen ähkyssä eikä kakka irronnut liian monista yrityksistä huolimatta. Eli pidähän Papu varasi ;)
 
Viimeksi muokattu:

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
pakkomielteet

Hedelmistä: Tuoreet, juuri täydellisen kypsät mangot. Jumalten herkkua! Myös suomalaiset mansikat pääsevät lähelle, mutta vain lähelle.

Karkeista, leivonnaista jne: Minttu-Suklaa. Pettämätön yhdistelmä. On toki olemassa hyviä ja vielä parempia versioita samasta yhdistelmästä, mutta yleensä kaikki kelpaa.

Juomista: Kun kuohuviini tai shampanja on tarpeeksi hyvää, niin on vaikea keksiä parempaa juomaa! (tietty janoon raikas vesi tai saunan / kovan urheilusuorituksen jälkeen yksi kylmä olut on taivaallisen makuinen, mutta näiden kohdalla ei voi kuitenkaan puhua hallitsemattomasta himosta, kun yleensä juuri yksi riittää)

Suolaisista ruoista himo iskee aika ajoin kunnolla valmistettuun medium sisäfilepihviin (huonosti valmistettu on taas hirveä pettymys). Allekirjoittaneen pizzan himo voisi myös olla pahanlaatuista (kodin vieressä on kaupungin paras Italialainen ravintola, jossa tulee käytyä aivan liian useasti), mutta olen päässyt itseni kanssa sopimukseen, että pizza-päivä on nykyään vain joka toinen sunnuntai. Kolmas suolainen herkku on jo mainittu sushi. Ja kun tarkemmin ajattelee, myös kylmä- ja lämminsavustettu kala (lohi) on myös aivan liian hyvää.

Kuitenkin hyvä puoli on se, että olen oppinut syömään kaikkia edellä mainittuja kohtuudella, eli oppinut kontrolloimaan em annosmääriä. Edelleen kuitenkin tiedostan, että pystyisin syömään kaikkia em ruokia liikaa, jos antaisin itselleni siihen luvan. Lisäksi herkku, jota aikanaan tuli syötyä aivan liian usein ns. "katkeraan loppuun" oli jäätelö, mutta jostain syystä olen päässyt siitä himosta oikeastaan kokonaan eroon. Se vain hävisi?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös