Mainos

Kun himo yllättää...

  • 23 741
  • 121

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Salmiakki - mitä väkevämpi, sen parempi
Hapankorput kuorrutettuna Kallen kaviaarilla
Viinietikalla maustetut chipsit
Edit: valkosipulisuolakurkut

Täytyykin päivän päätteeksi käydä ostoksilla...
 
Viimeksi muokattu:

Thoke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Masokistien ja pessimistien suosikki=SaiPa
Ihan loistava makuelämys tulee tässä:

Otetaan hapankorppuja muutama kappale. Päälle reiluhkoja kylmäsavulohisiivuja, siihen päälle sitten vielä hakattua raakaa sipulia. Nam... Noita meni varsinkin jouluna aivan älyttömästi naamatauluun.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
- Weetabix + kylmä kevytmaito. Weetabixejä menee illassa yleensä kuusi viiva seitsemän kappaletta. Muutaman kerran olen hypännyt juuri nukahtamaisillaan ollessani sängystä ylös hakemaan Weetabixia kun bixit on tullut mieleen.

- Kellog's Rice Crispies -riisimurot.

- keitetty herne-maissi-paprika. Pikkaisen suolaa keitinveteen ja ah!

- After Eight -minttusuklaa. Paketin avaaminen on koko paketin syömispäätös.
Näitä on mukava pinota päällekkäin ja haukata kuni kerrosvoileipää.

- Aamusavuke, puoli litraa kahvia ja savuke numero kaksi sekä puoli litraa lisää kahvia, maidolla ja sokerilla. Sitten onkin kova himo päästä vessaan vartin välein.

- Voissa paistetut ahven- tai harrifileet

- Medium rare paistettu punainen liha
 

konna_kuittaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
..., niin viisari säntää yläjuoksuun.

Ja sitten asiaan:

- Fazerin sininen höystettynä "Pepsillä" tai "Kokiksella". Välillä menee vähän liikaakin, tosin se ei haitaa, koska en lihoa vaikka söisin kymmenen sikaa.

- Kuiva hapankorppu varustettuna hk:n kotimaisella meetvurstilla. Helppo tehdä, nopea syödä...
 

spertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
konna_kuittaa kirjoitti:
hapankorppu
Tämä on sellainen tuote, joka on itseni paras jättää ostamatta. Puolikin pakettia menee istumalta, kunhan päälle on laittaa juustoa, ja tuoretta kurkkua. Aivan käsittämättömän koukuttavaa syötävää.
 

Rocco

Jäsen
Ostin ensimmäistä kertaa Ben & Jerry´s:n jäätelöä, Cherry Garcia-maku. Nyt perkeles pitää opetella olla menemättä lusikan kanssa pakastimelle jatkuvasti. Aaaaaaargh!!
 

Pub_Winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Rocco kirjoitti:
Ostin ensimmäistä kertaa Ben & Jerry´s:n jäätelöä, Cherry Garcia-maku. Nyt perkeles pitää opetella olla menemättä lusikan kanssa pakastimelle jatkuvasti. Aaaaaaargh!!


Kokeile PHISH FOOD:ia jos tykkäät suklaasta!!

Aika hyvää! ;)
 

Zuppana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Jokerit
Rocco kirjoitti:
Ostin ensimmäistä kertaa Ben & Jerry´s:n jäätelöä, Cherry Garcia-maku. Nyt perkeles pitää opetella olla menemättä lusikan kanssa pakastimelle jatkuvasti. Aaaaaaargh!!

Siinä on kyllä jäätelön maku kohdallaan. Kampin keskukseen avataan (on avttu jo?) jäätelöpulju, joka kulkee Ben&Jerry's nimellä, se tietää hyviä aikoja... nam!
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Uleåborgir kirjoitti:
- keitetty herne-maissi-paprika. Pikkaisen suolaa keitinveteen ja ah!
Njam, mun mielipikaruokaani! Kyytipoikana Kallen mätitahnalla pinnoitettuja hapankorppuja ja Marlin tomaattimehua.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Olen kai koukussa etikkaan. Kaikki tuotteet jotka ovat säilötty etikkaan saavat veden kielelle. Balsamiviinietikka kruunaa lähes jokaisen ruoan. Nyt on alkanut hillitön himo ja uteliaisuus monessa brittisarjassa/leffassa nähtyihin etikkamuniin? Enkä nyt tarkoita näyttelijoiden sellaisia vaan usein pubeissa on baaritiskin takana kananmunia isossa lasiastiassa, ilmeisesti etikkaliemessä.. mitäköhän mahtavat olla??
Reseptejä?
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
SamSpade kirjoitti:
Olen kai koukussa etikkaan. Kaikki tuotteet jotka ovat säilötty etikkaan saavat veden kielelle. Balsamiviinietikka kruunaa lähes jokaisen ruoan.
Vähän sama juttu, viinietikat ovat vähän kuin vahingossa uineet suosikkilistalleni. Hyvinvarustellut ruokakaupat tarjoavat muuten todella hulppean valikoiman viinietikkaa, Suomessakin. Kalleimmat ovat todella riettaan hintaisia ja niistä minulla ei juuri ole kokemuksia. Vähän peruspulloa kalliimmista löytyy jo mukavia vaihtoehtoja jotka hakkaavat tusinatavaran mennen tullen.

Hapankorppu on edellä jo mainittukin ja sitä tulee välillä mätettyä täälläkin oikein kunnolla.

Simpukat ja etanat, niihin hyvät tykötarpeet mukaan niin a vot! Etanat yleensä tietysti etanapannuun. Sekaan maustevoi jollaisen voi sekoitella itsekin mieleisistään aineksista jos marketin pötkö tökkii. Simpukat hyvän kastikkeen seassa patongin väliin heitettynä ovat kanssa mainio setti.

Punahomejuusto. Myös klassinen juustolautanen jossa kovia ja pehmeitä juustoja, vähän rypäleitä ja lasiin sopivan iäkästä porttia.

Kunnon venäläinen suolakurkku pitkittäin siivutettuna, niitä lautaselle sopiva määrä ja päälle valutetaan 2-3 ruokalusikallisen verran juoksevaa hunajaa. Mukaan vielä vähäsen smetanaa. Hospoti pomiloi! Sopivassa seurassa kyytipojaksi vielä 1-2 snapsia kylmää vodkaa ja ruisleipää.

Kumissin tapaan käytetty kamelinmaito! Ei olisi uskonut että tuohon tulee addiktio. Harmi että Suomessa taitaa olla heikko saatavuus. Tuohon olen joskus laittanut sekaan mansikkahilloa, aika jännä setti. Meillä lapsetkin tykkäävät tästä, yllättäen enempi ilman hilloja ja muita lisäkkeitä.

Tuore tonnikala sashimin tapaan raakana, soijan ja piparjuuren kanssa. Jos hyvänväristä tunaa on kalatiskillä tarjouksessa niin ostan aina.
 

Puscutractori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Harri Olli, rahaton ManC, NP#32, DEFC #62
- Mansikkahillo (oikeastaan mikä tahansa merkki käy). Usein tulee syötyä suoraan lusikalla purkista...

- Vaniljakastike (tätä jaksaa syödä loputtomiin)

- Alpen Original -mysli (koko paketin syöminen on ihan pikkujuttu)

- Tuore basilika (sopii loistavasti pizzan päälle, mutta maistuu mainiolta myös sellaisenaan pieninä annoksina)

-Veuve Clicquot -samppanja (ellei tämä olisi niin kallista, luultavasti alkoholisoituisin varsin nopeasti)
 

jessie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Murmeli kirjoitti:
räiskäleet mansikkahillon ja sokerin kera.

Näin on!Siihen ehkä vielä kermavaahtoa lisäksi tarjolle ja hillittömät orgiat ovat valmiina alkamaan!

Aurajuustoon on tullut ihan käsittämätön himo viimeaikoina. Olen siitä aiemminkin tykännyt, mutta nyt himo on sitä luokkaa, että saatan ostaa sellaisen kolmionmallisen palan ja syödä sitä sitten sellaisenaan telkkarin ääressä.Mukavan suolaista ja rasvaista naposteltavaa, turvottaa oikein mehukkaasti, mutta silti sitä on pakko saada. Ja ei, en ole raskaana.
 

Jukuristi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
- tuore ruisleipä. hmmm...., ruisjauhoista tehtyä eikä sitten mitään vehnäjauhoja seassa (tuli tässä samalla jo nälkä)
- vastapaistettu pulla ja maito
- pistaasimantelit (eli pistaasipähkinät)
- suklaa
- jäätelö
- salmiakki
- olut
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pisin Kääpiö 186cm kirjoitti:
Punahomejuusto.

En ole koskaan kuullutkaan punahomejuustosta. Voi olla mahdollista, että olen syönyt tuotakin juustoa, mutta kukaan ei ole maininnut sen olevan punahomejuustoa. Miten se eroaa sini- ja valkohomejuustosta? Googlettaa yritin, mutta en löytänyt asiaa valaisevaa vastausta.
 

Päärynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
- Fazerin "keltainen" suklaa, siis se missä on kokonaisia pähkinöitä. Semmosen kun saa niin ei siinä viittä minuuttiakaan taida mennä.
- Mountain Dew, kyllä niitäkin muutama 1,5 litran pullo viikossa menee.
- Suklaapisarakeksit, näitä en ole vähään aikaan syönyt, tuli ennen syötyä näitä todella paljon.
- Nuudelit. Niihin jää koukkuun. Lähes päivittäin syön niitä.
- Tervaleijonat, Sisut yms..
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
-Hapankorput näyttävät olevan yleistä herkkua, enkä itsekään tee poikkeusta. Margariinia väliin vaan ja semmonen 15-20 kappaleen läjä puserrettuna yhteen. Mangotee toimii kaverina.

-Mountain Dew oli aikaisemmin meikäläisen himojen kohde numero uno. Nykyisin ei tule enää niin paljoa tuota jumalten juomaa nautittua, johtuen törkeän korkeasta hinnasta omassa lähikaupassa.

-Rosamundasta valmistetut lohkoperunat aiheuttavat myös käsittämätöntä himoa säännöllisin väliajoin.

-Thousand island -salaattikastike. Tätä tulee tungettua lähes jokaiseen ruokaan. Riisin, nuudeleiden ja broilerikiusauksen kanssa pakko pursotella reilusti sekaan. Salaateista nyt puhumattakaan. Ensimmäistä kertaa vuosiin itkin kuin pikkuvauva ostaessani Lidlin lasipullotettua thousand islandia perinteisen Euroshopper-kastikkeen sijasta. Aivan järkyttävää kuraa.
 

#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Stolk-2 kirjoitti:
En ole koskaan kuullutkaan punahomejuustosta. Voi olla mahdollista, että olen syönyt tuotakin juustoa, mutta kukaan ei ole maininnut sen olevan punahomejuustoa. Miten se eroaa sini- ja valkohomejuustosta? Googlettaa yritin, mutta en löytänyt asiaa valaisevaa vastausta.

On aika lähellä valkohomejuustoa. Siis samantyylinen kitti on pinnoilla mutta punertava. Tuosta linkinkin takaa löytyy jotain tietoa http://www.tholstrup.dk/tholstru/tc...9DF786F8880F0491C1256B7C004805FC?openDocument
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Stolk-2 kirjoitti:
En ole koskaan kuullutkaan punahomejuustosta. Voi olla mahdollista, että olen syönyt tuotakin juustoa, mutta kukaan ei ole maininnut sen olevan punahomejuustoa. Miten se eroaa sini- ja valkohomejuustosta? Googlettaa yritin, mutta en löytänyt asiaa valaisevaa vastausta.
Olen aikoinaan törmännyt punaiseen Castelloon, nimeltään muistaakseni Röda Castello. Juusto oli valkohomejuuston tyyppinen (kittipintainen, väriltään oranssin punainen). Maku oli suhteellisen mieto, voimistui luonnollisesti kypsymisen aikana. Toimi todella hyvin juustotarjottimen osana sekä mielestäni parhaimmillaan grillatun pihvin päällä maustevoin tapaan.

-hidas-
 
Viimeksi muokattu:

tutzba

Jäsen
- hapankorppu ja siihen päälle juustoa (Oltermanni)
- Grandiosa Big One -kinkkupitsa
- appelsiinimehu, ihan sama minkä merkkistä
- lohkoperunat/ranskalaiset + kunnolla uunissa kärventyneet nakit

Nyt tuli nälkä...
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
#3 kirjoitti:
On aika lähellä valkohomejuustoa. Siis samantyylinen kitti on pinnoilla mutta punertava. Tuosta linkinkin takaa löytyy jotain tietoa http://www.tholstrup.dk/tholstru/tc...9DF786F8880F0491C1256B7C004805FC?openDocument

Vesuri kirjoitti:
Olen aikoinaan törmännyt punaiseen Castelloon, nimeltään muistaakseni Röda Castello. Juusto oli valkohomejuuston tyyppinen (kittipintainen, väriltään oranssin punainen). Maku oli suhteellisen mieto, voimistui luonnollisesti kypsymisen aikana. Toimi todella hyvin juustotarjottimen osana sekä mielestäni parhaimmillaan grillatun pihvin päällä maustevoin tapaan.

-hidas-

Kiitti vastauksesta. Nyt ei muuta kuin kokeilemaan tuota juustoa.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Stolk-2 kirjoitti:
En ole koskaan kuullutkaan punahomejuustosta. Voi olla mahdollista, että olen syönyt tuotakin juustoa, mutta kukaan ei ole maininnut sen olevan punahomejuustoa. Miten se eroaa sini- ja valkohomejuustosta? Googlettaa yritin, mutta en löytänyt asiaa valaisevaa vastausta.
Sen verran vielä lisäisin että käsitykseni mukaan punahomejuusto kuuluu valkohomejuustojen "sukuun". Home kasvaa näissä siis juuston kuoren pinnalla, ei sisällä kuten sinihomejuustoissa. Nimi tulee luonnollisesti kuoren punertavasta väristä.

Hyvin varustelluissa ruokakaupoissa voi nähdä useampaakin tyyppiä punahomejuustoja. Punaista Castelloa saa tavallisemmistakin marketeista yleisesti, mutta tätä mitenkään väheksymättä varsinaisia herkkuja ovat keskisen Euroopan paksukuoriset juustot.

Olen joskus heittänyt puna- tai valkohomejuustoa mitä erilaisimpien ruokien joukkoon mausteeksi. Jotkin laatikkoruoat saavat aika tavalla potkua tästä. Voi kokeilla myös grillatessa eri tavoin. Vinkki: ota isoja tuoreita herkkusieniä, laita kylkeen puna- tai valkohomejuustoa, kietaise pekonisiivu ympärille ja käy grillaamaan. Aika superia! Muitakin riittävän rasvaisia juustoja voi kokeilla tuohon, jokin vuohenjuusto saattaisi olla myös maukasta.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noh, monesti iltaisin tekee mieli mässäillä. Tänään oon juonut kuusi tölkkiä DrPepperia, syönyt pussillisen sipsiä ja puoli litraa lakritsijäätelöä. Eilenkin taisin vetää lähes samanlaisen satsin.

Ja mitä ruokiin tulee, hmm. Viimeisen puolen vuoden aikana oon innostunut erilaisista juustoista, varsinkin aurajuustosta, josta en ennen oikein tykännyt, sekä muun muassa oliiviöljystä. Välillä on kausia jolloin tulee pistettyä jotain tiettyä melkeinpä kaikkiin ruokiin, tai lautasen reunalle, kunnes siihen sitten jonkin ajan kuluttua kyllästyy. Esimerkiksi sinappinen kurkkusalaatti oli vasta yksi tälläinen "kausituote" lautasen reunalle.

Piimä on hyvää, sekä myöskin greippimehu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös