Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Kun eurot kassaan kilahtaa... vai kilahtaako?

Viestiketju osiossa 'Pelicans' , aloittajana Rademoottori, 01.11.2014 klo 13.25.

 1. Radiomasto Jäsen

  @Robin Big Snake
  Helppo se on nyt pleijareiden jälkeen noilla irrallisilla lauseilla samaa mieltä olevia kalastella.
  Olen itse myös sitä mieltä miten tämä pleijareiden aika jätti nyt positiivisen fiiliksen kaudesta. Peli ja joukkue olivat aivan erilaisia, kuin runkosarjassa. Nyt nähtiin se taisteleva ja oikealla tavalla kova Pelicans, eikä mitään väkivaltakiekkoa. Tätä lisää kiitos.

  Sitten taas jos kausi olisikin tyssännyt Lahessa KalPaa vastaan, tilanne olisi aivan toinen. Pitäydyn siinä miten kausi pyöri runkosarjan perusteella negatiivisuuden ympärillä, mutta pleijareissa keskityttiin olennaiseen ja joukkueen tekeminen käänsi mediankin uutisoinnin positiiviseksi. Aika tietenkin kuultaa muistot.
   
 2. Lainaus:
  Se nyt oli vain pieni heitto kun teikäläinen ei tunnu perusjunttina kääntävän kiveäkään negailupäissään.

  Pakko muuten kysyä, kalastella samaa olevia mihin?
   
 3. BaronFIN Jäsen

  Lainaus:
  Parina aikaisempana kautena? Ei siitä voitetusta IFK-sarjasta ja saappaat jalassa hävitystä Tappara sarjasta nyt kuitenkaan vuosia ole.

  Eihän siinä ollut kuin Lämsän ohi kausi (mistä voidaan taivastella mikä oli Lämsän syytä ja mikä oli loukkaamtumislistan syytä kun Latvalakin hajosi kauden aikana).
   
 4. McInen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Vanhat kausarit pitää näköjään uusia jo 20.5.2016 mennessä. Lisäksi tarjotaan kausarin kestotilausta ilman minkäänlaista porkkanaa. Olenko ainoa, joka pitää näitä molempia markkinointitoimia omituisina?
   
 5. weagles Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Warkaus Eagles
  Muistaakseni tuo kausarien uusimisraja on ollut likimain sama jo useamman vuoden ajan. Vielähän toimistolla on siis lähes 3 viikkoa aikaa julkaista jokin porkkana myynnin vauhdittamiseksi. Tällä kertaa ajattelin kyllä kytätä vielä, josko jotain vahvistuksia tulisi, enkä ole heti kausariani uusimassa. Tuo kestotilaus noissa kausareissa on kyllä todella syvältä.
   
 6. Zikako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  En ole oikein vielä keksinyt valittamista kestotilauksesta, katotaan sit ensi vuonna. Ensimmäisenä pisti silmään positiivinen muutos kun tammikuun lopulla kertovat jo seuraavan kauden kausarin hinnan. Tämä siis ennen kuin sitoudut pleijareiden myötä myös seuraavaan kauteen. Nythän tuli ostettua "sikaa säkissä" kun pleijari kausarin ostin ja 50 euron lisäyshän sieltä hintaan tuli ihan pyytämättä.
   
 7. weagles Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Warkaus Eagles
  Valitukseni kestotilaussysteemistä johtuu siitä, että uusimis-/ostopäätöksen joutuu tekemään jo tammikuun lopussa, kun nyt aikaa on toukokuun puoliväliin. Jatkossa joutuu ostopäätöksen tekemään siis huomattavasti epävarmemmilla arvioilla joukkueen pelaajista. Äärimmäisenä kauhukuvana (joskin kovasti kärjistettynä) joukkue vaihdetaan A-junnuihin (Bluesin tapaan) kausarin uusimisen jälkeen ja seuraava kausi vedetään kituutellen ja rahaa säästäen mestis-/junnujoukkueella.
   
 8. McInen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Jotenkin muistelin, että viime vuonna (?) toukokuussa maksaneille olis ollut joku pieni porkkana ja ehkä edellisenäkin vuonna? Oliko jotenkin niin, että jonain vuonna sai valita jonkun fanituotteen ja jonain toisena vuonna 20€ rahaa kortille? Vai muistelenko omiani?

  Itselläni on ollut kausari vuosia samalta paikalta mutta silti sen maksaminen jo toukokuussa tuntuu jotenkin hassulta. Ymmärrän toki yhtiön näkökulman mutta toisaalta arvelen, että uusia kausareita ei ihan hirveästi myydä kesä-heinäkuussa. Omaan hipiääni sopiva kausarin uusimislaskun eräpäivä olisi heinäkuun lopussa... Siihen nähden kestotilaus ilman mitään porkkanaa on ihan rektaalista.
   
 9. Rademoottori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  osallistuminen
 10. Shejbal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Toivottasti tästä tulee kelpo keko mammonaa Pelicanseille, niin ei käy kuin Espoon Blueseille. Sitten voi taas turvallisin mielin katsella ja pelata otteluita Porin Ässättejä ja Oulun Kärpättejä vastaan.
   
 11. Rademoottori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  osallistuminen
  Shejbalille: Ei muuta kuin Isku Areenoille pelejä katsomaan. Minä en sinne usein pääse, niin joutuu RuutuPlussista väijymään. Mutta pääasia, että seura saa pääomaa pääkumppanitason yhteistyösopimuksella. Kenties etupäässä peliasun olkapäähän tulee mainos? Noh, aika näyttää.

  Joka tapauksessa seuran talous pysyy yhä vakaana.
   
 12. Millä tohon ravintolatoimintaa taiottiin konkreettisesti 37% nousu? Mitään kasvupotentiaalia sieltä kun on vaikea nähdä tuossa määrin pl. yleisömäärän kasvu.
   
 13. Pat_LaFontaine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
  Lainaus:
  Vaasalaisilla - ilman perunoita. :)
  Meidän tulos tehtiin Chilinakeilla.
   
 14. NightHawk Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Anaheim Ducks
  Laitetaan vaikka tähän ketjuun kun muuta en keksi. Tässä vähän vertailuja viimekauden liikevaihdoista, pelaajabudjeteista ja tuloksesta jotka on meidän kanssa noin samalla viivalla:

  Joukkue Liikevaihto pelaajabudjetti tulos:

  Pelicans 6 540 000€ / 1 800 000€ / + 157 000€
  SaiPa 5 800 000€ / 1 800 000€ / + 418 807€
  Kookoo 4 350 000€ / 1 400 000€ / +350 000€
  Sport 5 054 208€ / 1 500 000€ / + 114 795€
  HPK 5 280 000€ / 1 600 000€ / + 50 500€
  Ässät 5 707 213€ / 2 050 000€ / - 324 650€
  KalPa 6 013 000€ / 1 950 000€ / - 375 000€

  Tuosta kun katsotaan niin kyllähän Pelicansin liikevaihdolla pelaajabudjetti pitäisi olla paljon enemmän. Niinkuin aiemmin kirjoitin, Pelicansilla on isoja rahareikiä mihin katoaa paljon fyrkkaa mikä korreloituu suoraan pelaajabudjettiin. Kookoo esimerkiksi reilu 2 miljoonaa pienempi liikevaihto, reilu 2 kertaa enemmän voittoa ja silti vain 400 tuhatta pienempi budjetti. Saipa taas on ihan oma lukunsa ja siellä hoidetaan pienemmällä liikevaihdolla asiat vaan paljon paremmin. Kalpa taas on toinen ääripää, eli miten he pystyvät tekemään tuollaista tappiota? Eli kun noita lukuja katselee niin tekisi oikeasti mieli kysyä, mihiin Pelicans käyttää rahaa niin paljon enemmän kuin nuo muut joukkueet kun sitä ei pelaajiin riitä? Tuolla liikevaihdolla meillä pitäisi olla se reilu 2 miljoonaa laittaa pelaajiin jolloin oikeasti alettaisiin taistelemaan paikasta 6 sakissa.
   
 15. Bobby Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Nashville Predators
  Eikös Pelsun budjetti viime kaudella ollut 1 600 000?

  Se tekee asiasta vielä ihmeellisemmän.
   
 16. Shejbal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Niin. Pitäisikö tinkiä varusteista, pelaajien huolenpidosta, vai vaikka tuosta hyvin nousuun lähteneestä ravintolatoiminnasta? Ehdotuksia?
   
 17. NightHawk Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Anaheim Ducks
  Ei pitäisi tinkiä noista mistään, vaan kysymys oli, että miten muut jengit saa suhteessa liikevaihtoonsa suuremman pelaajabudejtin kuin Pelicans? Kyllähän muutkin jengit hoitaa pelaajille varusteet, pitää huolta pelaajista jne jne joten tuo ei selitykseksi kelpaa!
   
 18. Raúl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Pelicans on tuon yleisen ketjun mukaan budjetoinut tulobudjettiin 1.15 miljoonaa euroa enemmän kuin viime vuonna. Onko tätä avattu jotenkin? Yleisömäärät, yhteistyösopimukset, ravintolamyynti? Melko kovalta tavoitteelta tuo tuntuu, jos ei ole jotain konkreettista uudistusta. Pelkästään ruuhkattomammat erätaukokioskit eivät selitä noin isoa lisäystä.
   
 19. Spike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Ylläolevaan Raulin viestiin viitaten, niin Jääkiekkolehti näyttää myös kulubudjetin kasvaneen viime kauden vastaavan ajankohdan tietoihin noin 900k€. Mielenkiintoista on, että tuo tulobudjetin lisäys on sisällytetty kohtaan "muut tulot" ja se ei sisällä pääsylippu- ja markkinointituloja, jotka on lehden vertailussa pysyneet about samana verrattuna viime vuoteen.

  Ravintolatoiminta selittänee (ison?) osan näistä isoista kasvuista, mutta tuskin kuitenkaan ihan miljoonaluokan tuloja ja menoja tuo?

  Pelicansin lisäksi vain Ilves ja Kookoo ovat nostaneet budjettiaan yli puoli miljoonaa.
   
 20. Jari66 Jäsen

  Olemme tyytyväisiä tulobudjetin suunnasta. Parhain arvaukseni on että yhteistyösopimuksista on saatu isompi pala kakkua.

  Toivottavasti se jossakin vaiheessa näkyisi myös sijoituksena pelaajahankintoihin ettei uuden scouttaustiimimme aika tuhraantuisi pelkästään pingiksen pelaamiseen.
   
 21. flow Jäsen

  Lainaus:
  Onhan Lahden jäähalli täynnä ravintoloita, on pikkujouluja, aitioita, on hiihdon MM-kisat. Uusi ravintolan tj taisi nostaa katteellista liikevaihtoa jo ensimmäisellä kaudella ja varmasti tehostavat tätä entisestään. Niinhän luki tiedotteessa viime tilikaudesta. Eikä kyseessä ole kulutonta liikevaihtoa tietenkään mutta hyvin hoidettuna ihan katteellista.
   
 22. laituri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
  Yksi iso tekijä budjettiin on hallin käytön tehostaminen. Tarkoittaa siis hallin tilojen sekä ravintolapalveluiden myymistä erilaisiin tapahtumiin. Hallin potentiaali on ollut aikaisemmin käytännössä täysin käyttämättä ennen viime kautta ja nyt sitä yritetään ja on jo myytykkin, huomattavasti aikaisempaa enemmän.
   
 23. Tattari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kanta- ja Päijät-Häme Länsi-Uudenmaalta käsin
  Näytti eineshinnastoissa tapahtuneen joidenkin tuotteiden kohdalla jopa 50% korotus.
   
 24. BaronFIN Jäsen

  No jo on odotettukin 10€:n hodareita Lahteen Eikun mallia vaan isosta maailmasta ja kopioimaan Helsingin jäähallin hinnat Lahteen.
   
 25. Radiomasto Jäsen

  Jäi eurot täältä kilahtamatta kassaan. Sopasen hattutempun kunniaksi markkinoitiin tänään hattuja verkkokaupasta hintaan 10€. Olisin nyt tilannut, mutta saatavilla on seuran laittaman linkin kautta vain yksi malli ja sekin vanhalla logolla. Uusia ei ole varastossa sivujen mukaan yhtäkään, mutta sitten "uutuudet"-kohdasta löytyy yksi lippis, jota varastosta löytyy. Olikohan tämä nyt vain joku idea päästä vanhan logon tuotteesta eroon, sillä aika kova menekki on saanut olla, jos kaikki mustat pipot ja lippikset ovat tässä kohtaa kautta myyty loppuun.

  Muutenkin tuo verkkokauppa tai tarkemmin sanottuna sen sisältö on hoidettu aivan päin mäntyä. Suurin osa tuotteista on vanhalla logolla ja kun se ei tässä kohtaa kiinnosta tippaakaan, niin ostettavaa ei yksinkertaisesti ole. Noista vanhan logon tuotteista osa ei ole edes alennettu. Yllättikö logon vaihto vai mistä kummasta voi olla kyse? Voisi kuvitella uuden logon toimivan hyvänä nosteena fanituotteiden myynnille, mutta vaikea niitä on ostaa, kun niitä ei ole.

  Surkeasti hoidettu homma ja nyt jäi ostokset tekemättä, sekä vielä paska maku suuhun tuosta hattutemppu-kampanjasta.