Mainos

Kumpi vai kampi? Head-to-head vertailut liigajoukkueista 2024–2025

  • 43 309
  • 230

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tein vertailun HIFK-Ilves jo maanantaiksi, mutta nyt vasta ehtii kirjoittamaan puhtaaksi. @kokemus_puhuu ehti tällä välin tehdä oman vertailunsa, mutta ei haittaa ollenkaan. Meillä on nimittäin valikoitunut jonkun verran eri parejakin. Pian selviää onko lopputulos kuitenkin sama...

HIFK vs ILVES

Keskushyökkääjät:

Jori Lehterä vs Matias Mäntykivi
Petr Kodytek vs Adam Najman
Panu Mieho vs Joonas Nättinen
Juhani Jasu vs Erik Borg
Santeri Hartikainen vs Samu Bau

Lehterä on Liigan ihan ehdotonta eliittiä, ja olisi kova haaste kelle tahansa. Ikää on kuitenkin sen verran, että jossain vaiheessa tulee väkisinkin eteen se, että hänen on alettava pelaamaan säästeliäästi. Tarkoittaa joko roolin pienenemistä tasakentällisin tai jotain pientä luistamista jostain velvollisuuksista.

Oletan Mäntykiven Ilveksen ykkössentteriksi. 23-vuotiaan Mäntykiven ura huipputasolla on vasta alkutaipaleella. Viime kaudella kuitenkin todellinen läpimurto ja hurjat pisteet vaikkei pelannut edes ykkösylivoimassa. Mielestäni ihan makuasia, että luottaako tässä kohtaa Lehterän pitävän edelleen edelliskausien tasonsa, vai odottaako Mäntykiven menevän jo ohi. Yksityiskohtana tosin mainittakoon, että Lehterä taitaa olla koko sarjan parhaita aloittajia, Mäntykivi taas oli yksi huonoimmista aloittajista viime kaudella.

En osaa laittaa selvää eroa myöskään seuraaville senttereille. Sekä Kodytek että Najman ovat Tshekin EHT-ringin pelaajia. Kodytek pelasi hyvän kauden Ilveksen kakkos-kolmossentterinä, eli on näyttänyt jo tasonsa meille, vaikka seuraa nyt vaihtaakin. Najman sen sijaan on ollut jonkun verran tehokkaampi Tshekin liigassa.

Kolmossenttereissä sen sijaan on mielestäni jo ihan merkittävä ero. Mieho hoitaa hommansa kolmos-nelosketjuissa, oli seura ja sarja sitten mikä tahansa - mutta that's it. Sen sijaan Nättinen on joka valmentajan unelmapelaaja kolmossentteriksi. Kokenut ja monipuolinen, kuului 2022 olympiakultajoukkueeseen ja on pelannut urallaan paljon ihan kärkipelaajanakin. Tosin en tiedä viime kausien taustoista, kaudet Ruotsissa olivat pahasti vajaita. Onko riskiä, että on puolet kaudesta sivussa nytkin?

Nelossentteriksi HIFK kaappasi nuoren ja lupaavan Jasun (36-v) Turusta. Kokenut liigajyrä toimi viime kaudella TPS:n kapteenina, pelasi kolmos-nelossentterinä, oli luottoaloittaja ja pelasi eniten alivoimaa TPS-hyökkääjistä. Ura tuskin lähtee HIFK:ssä mitenkään uusille kierroksille, mutta hoitaa ihan varmasti tonttinsa. Mutta niin hoitaa varmaan myös Borg, jota on kuvailtu tunnolliseksi kahden suunnan sentteriksi. SHL:stä tuleva ruotsalainen on mennyt urallaan rauhallista tahtia eteenpäin ja pelaa nyt ekaa kertaa Ruotsin ulkopuolella. Tuskin innostuu pisteiden tekoon Liigassakaan, mutta voi nostaa profiiliaan ja nousta vaikka kolmossentteriksi.

Varamiehinä hyvän kauden Mestiksessä Kiekko-Vantaan ykkössentterinä pelannut Hartikainen sekä tehottomasti ja jäätävällä miinuslukemalla Ilveksen nelossentterinä viime kaudella pelannut Bau lienevät aika samanarvoisia tässä vertailussa.

Nättisen kokoinen etu Ilvekselle sentteriosastosta.


Laitahyökkääjät:
Iiro Pakarinen vs Eemeli Suomi
Kristian Vesalainen vs Jens Lööke
Aleksanteri Kaskimäki vs Simon Stransky
Vincent Marleau vs Ville Meskanen
Joonas Rask vs Kasper Björkqvist
Daniel Mäkiaho vs Kalle Väisänen
Leo Komarov vs Juuso Könönen
Micke-Max Åsten vs Samuli Ratinen
Muut: tasan

Älkää tukehtuko pullaanne tuon ekan parin kohdalla. Ei ole ihan yksi yhteen -vertailtavissa oleva pari, ja on ihan selvää, että Eemeli Suomi on liigan kärkipelaajia sekä myöskin yksi potentiaalisista pistepörssivoittajista. Pakarinen on erilainen pelaaja. Molemmat ovat kuitenkin joukkueidensa johtavat laitahyökkääjät. Ja onhan siihenkin joku syy, että Suomi on maajoukkueessa EHT-pelaaja ja Pakarinen pelasi kevään MM-kisoissa.

Myös seuraavat parit tasan - edellyttäen tietysti, että Kaskimäki pelaa HIFK:ssä. Vesalainen on ollut parhaimmillaan 40-50 pinnan kausitahdissa. Viime kaudella jäi varmaan hieman kovista odotuksista (37 p.). Lööke on puolestaan ollut Sportin kärkihyökkääjiä kahdella viime kaudella. Molemmat kaudet ovat kuitenkin olleet rikkonaisia, paremmalla tuurilla pisteitä voisi olla enemmänkin.

Kaskimäki pelasi viime kaudella lähinnä kolmoskentässä ja varsin pienillä minuuteilla (11:53). Väläytteli kuitenkin ja otti yhden harppauksen eteenpäin. Nuori kaveri, jolta on ihan realistista odottaa parhaimmillaan nousua jopa sarjan kärkipelaajien joukkoon. Stranskykin voi kasvattaa rooliaan, mutta on joka tapauksessa vähintään ~35 pisteen hyökkääjä kakkoskenttään. Voi vapaasti valita valitseeko näistä potentiaalin vai luotettavamman valinnan.

Seuraavasta parista saadaan sentään pieni voitto HIFK:lle. Marleau tuli Helsinkiin kesken viime kauden ECHL:stä, jossa oli kärkipelaajia. Pelasi myös HIFK:ssä melko isossa roolissa ja sai kohtuullisesti tulosta: 27 ottelussa 8+7=15. Meskasella oli hankalahko kausi Ilveksessä ja jäi joukkueessa pimentoon. On normaalistikin ailahdellut, eli tehnyt pisteitä ryppäinä ja niiden vastapainona on ollut pitkiä hiljaisia jaksoja, mutta saanut kuitenkin oikeastaan aina sen 15-20 maalia. Viime kaudella 39 pelissä tehot 5+14. Ei ole tälläkään kaudella mikään automaattinen nimi kärkikenttiin.

Kaikki muut parit menevät sen sijaan Ilvekselle. Rask-Björkqvist parista voi kyllä joku olla vahvastikin eri mieltä. Rask on konkari, joka on parhaimmillaan sopinut rooliin kuin rooliin. Jäi HIFK:ssä vähän takarivin pelaajaksi, eikä saanut juurikaan vastuuta erikoistilanteissa. Nyt vielä ehkä vähän ikävä lähtökohta kauteen törttöilyjensä jälkeen. Björkqvist jäi puolestaan Oulussa ihan rivipelaajaksi ja piste-ennätyksensäkin (26) on kaukana Raskin enkasta (38). Minulle jäi kuitenkin hänestä aikoinaan todella hyvä kuva KooKoossa. Lienee yksi Liigan vahvimmista pelaajista ja myöskin hyvä joukkuepelaaja. Jos onnistuu Ilveksessä nousemaan uudelle tasolle, niin voi olla hyvä voimahyökkääjä jopa kakkosketjuun.

Mäkiaho oli Jukureissa kolmos-nelosketjun pelaaja. Oikeinkin kelpo tehot (44. 7+10=17) varsinkin vähäiseen peliaikaan (11:14) nähden. On mennyt eteenpäin, mutta ei onnistunut tekemään varsinaista läpimurtoa Jukureissa. Eikä ole enää mikään ihan junnukaan. Olisikohan saanut sopimusta HIFK:iin ilman sukuhistoriaansa? Väisänen pelasi TPS:ssä enemmän, mutta ei yltänyt siitä huolimatta ihan Mäkiahon tehoihin. On kuitenkin NHL-sopimuspelaaja ja kiistämättä lupaavampi kuin Mäkiaho, skeä myöskin monipuolesempi: Mäkiahon vahvuudet taitavat olla aika puhtaasti hyökkäyspäässä, kun taas Väisänen pelasi paljon alivoimaakin. Liiga-tason läpimurto on tosin Väisäselläkin vielä tekemättä.

Komarov pelasi viime kauden HIFK:ssä alaketjuissa sen vähän mitä oli pelikunnossa. Konkarista ei tainnut olla joukkueelle oikeastaan mitään hyötyä. Ei johtanut esimerkillään, vaan hölmöili. Viime kausi ei ollut onnistunut Könösellekään. KalPassa hän oli noussut jo EHT-rinkiinkin mukaan, mutta Ilveksessä jäi ihan jämärooliin. 26-vuotias Könönen lienee näistä kahdesta kuitenkin se, kellä on parempi mahdollisuus kääntää uransa suunta.

Sitten jäivät vielä jäljelle Åsten ja Ratinen. Micke-Max on brändin uskollinen neloskentän pyyteetön puurtaja. Mutta en tiedä olisiko toista seuraa, missä tätä olisi katseltu jo 500 pelin verran. Ratinen sen sijaan on yritteliäs pelaaja, joka voisi mennä kakkoskentässä, mutta hänen pitäisi pysyä ehjänä ja olla huomattavasti tehokkaampi paikoissaan. Viimeiset kaksi kautta rikkonaisia, eikä ole vielä lyönyt ihan täysin itseään läpi Liigassa.

Muut-osiossa HIFK:llä on rotaatiopelaajana jo muutaman kauden pelannut Jesse Seppälä ja junnuissa melko tehokkaan kauden pelannut Aatu Karjalainen. Ilveksellä lähinnä pelipaikkaa lienee kesällä kolmoskierroksella NHL:ään varattu Ondrej Kos, joka ei tosin ainakaan viime kauden Mestis-pelien perusteella liene vielä valmis Liigaan. Myös Iivari Heikkinen ja Eemil Laurell voivat päästä pelaamaan ainakin satunnaisesti.

Merkittävää reserviä ei siis ole, eli luultavasti kummankin joukkueen hyökkäys vahvistuu vielä kauden aikana. Kärkiketjujen suhteen ei ole suurta eroa, mutta Ilvekseltä löytyy parempia ja monipuolisempia vaihtoehtoja. Lievä etu Ilvekselle.


Puolustajat:
Luke Martin
vs Daniel Gazda
Petteri Lindbohm vs Niklas Friman
Ronald Knot vs Toni Utunen
Tony Sund vs Arttu Pelli
Ilari Melart vs Otto Latvala
Oskari Manninen vs Jarkko Parikka
Aron Kiviharju
vs Sebastian Soini
Muut: Ilves

Gazda käi Ilveksessä jo pari vuotta sitten, mutta ei noussut silloin esille. Nyt alla on tosi tehokas kausi Tshekin liigassa. Martinilla on kuitenkin alla vielä selvästi tehokkaampi kausi HIFK:ssä, kuului viime kaudella koko Liigan parhaimmistoon.

Utunen on mennyt kausi kaudelta eteenpäin. Oli viime kaudella Pelicansissa ykkösvalinta alivoimalle ja pääsi kokeilemaan myös maajoukkueessa. Knotin pitäisi kuitenkin olla vielä piirun verran kovempi pelaaja. Isokokoinen peruspakki on pelannut olympialaisissa, MM-kisoissa, AHL:ssä ja KHL:ssä.

KooKoo-kannattajana olen kuulunut Arttu Pelli -fan clubiin jo ammoisista takapleksin pommittamisen ajoista lähtien. Silti ottaisin pitkin hampain tästä kaksikosta Sundin. Hän ei ole yltänyt ainakaan hyökkäyspäässä enää samalle tasolle kuin niinä vuosinaan kun oli ihan huipulla ja kärsi viime kaudella loukkaantumisistakin. On kuitenkin puolustussuuntaan parempi kuin Pelli, joka joutui Ilveksessä tyytymään lähinnä yv-ekspertin rooliin viime kaudella. KooKoossa ja HPK:ssa Pelli on pelannut aiemmin ihan kärkipakkina.

Seuraavissa pareissa Melart ja ehkä Manninenkin ovat jo uransa loppupuolella, kun taas Latvala ja Parikka vasta lähestyvät prime-vuosiaan. Hyviä pelaajia kuitenkin kaikki pelaavaan kuusikkoon.

Vikaan pariin valitsin kaksi viime kesän NHL-varausta. Kiviharju oli U18 MM-joukkueen kapteeni. Kausi meni kuitenkin pilalle loukkaantumisten takia ja siksi varausnumero valui aina neloskierrokselle asti. Soini oli poikien maajoukkueringissä, mutta ei kisajoukkueessa. Ei erottunut varsinaisesti Mestiksessäkään. Hänet varattiin 5. kierroksella.

Muut-osasto menee Ilvekselle Juho Rautasen ansiosta. Rautanen on ollut parhaimmillaan ihan kohtalainen liigatason peruspakki vakiokokoonpanoon. Viime kausi oli kuitenkin vaikea KooKoossa, josta siirtyi sitten Ilvekseen varamieheksi. Kaikilla joukkueilla ei löydy kuitenkaan tällaista pelaajaa kuutos- tai edes seiskapakiksi. HIFK:llä on reservissä rotaatiomiehenä jatkava Einari Luhanka sekä lupaavahkot 18-vuotiaat Niklas Nykyri ja Bruno Jalasti.

Molemmilla on todella hyvä Top-4, tosin Ilveksellä siihen voi vielä vaihtaa Parikan tai Latvalan oikeastaan kenen tahansa tilalle, eikä taso laske merkittävästi. Kärjessä erot ovat hyvin pieniä, vaikka kolme HIFK-pakkia lihavoinkin. Varavaihtoehdot menee sitten kokonaisuudessaan hyvin tasan (Kiviharju, Nykyri ja Luhanka vs. Rautanen, Soini + junnut).

Puolustusten osalta tasan.


Maalivahdit:
Roope Taponen vs Jakub Malek
Eemil Vinni / Rastislav Elias vs Dominik Pavlat

Ykkösvahteina kaksi nuorta vahtia. Taponen on ihan riittävän hyvä ykkösvahti jopa Liigan kärkiseuran ykköseksi. Hänen etunaan on se, että on pelannut HIFK:n ykkösvahtina jo kaksi kautta. Malek ei sen sijaan ole noussut kummallakaan kaudella varsinaiseksi ykkösvahdiksi. Tosin tämä vertailu on hyvinkin epäreilu, koska Ilveksessä kilpailu on ollut vähän toista kuin HIFK:ssä... Taposesta voi tulla kansallisen tason huippuvahti, NHL-sopimuspelaaja Malekista puolestaan kansainvälisen tason huippuvahti. Siksi siis niukalla erolla hän.

Toisessa parissa ero onkin jo suurempi. Kesällä peräti kakkoskierroksella NHL:ään varattu Vinni pelasi hyvän kauden ykkösvahtina Mestiksessä alaikäisenä, mutta en tiedä onko vielä valmis isoon rooliin Liigassa. Ja on sitä paitsi ainakin tällä hetkellä loukkaantuneena, joten HIFK on joutunut kutsumaan Joensuuhun lainatun Slovakian U20-maajoukkueen kakkosvahti Eliaksen ainakin väliaikaisesti takaisin.

Pavlat on jo torjunut Tshekin liigassa ja on mukana maan EHT-maajoukkueessakin. Voi nousta Malekin edelle ja selväksi ykköseksikin.


Valmennus:
HIFK vs Ilves

No onhan tämä selvä. HIFK-fanit olisivat luultavasti valmiita vaihtamaan Ville Peltosen vaikka pari kertaa puraistuun banaaniin. Eikä ihme, jos HIFK:n resursseilla toimiva seura pääsee kerran kolmen kauden aikana välieriin, niin eihän se hyvin ole mennyt. Ja vielä tylymmäksi menee, kun vertailee Tommi Niemelään, joka on johdattanut Pelicansin kaksi kertaa putkeen finaaleihin.


Yhteenveto:

HIFK:llä on mielestäni hyvä joukkue kasassa. Olisiko jopa vähän parempi kuin mitä yleinen mielipide on? Vähän kapea se tosin siinä mielessä on, että kärjen jälkeen tulee enemmänkin konkareita, joiden roolin pitäisi ennemmin pienentyä kuin kasvaa. Ilves on kuitenkin niukasti edellä hyökkääjien suhteen, paljon edellä maalivahdeissa ja ihan eri kirjan sivuilla, kun valmennuksista puhutaan.

Tämä pari menee siis kokonaisuudessaan hyvin selvästi Ilvekselle.


(koitan huomenna haarukoida HIFK:n ranking-sijoituksen, jännitys sen osalta että kuinka korkealle Ilves yltää jää sitten perjantaihin.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
On mielenkiintoista saada tämä echl-keskinkertaisuus Marleau Meskasen edelle. Mese veti viime kaudellakin, lähellä käyneestä jalka-amputaatiosta huolimatta, lopulta mukiinmenevän kauden. Viisikkopelaamisen suhteenhan hän on ihan eri levelillä, mitä kookoo/saipa - kierrokselle lähtiessään. Tulevalla kaudella pelannee jälleen Eemeli Suomen rinnalla ja 20 maalia on tällöin paperia.

Mutta näköjään Meskanen tulee yllättämään isosti, jos odotusarvot ovat alle Marleaun.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
On kuitenkin puolustussuuntaan parempi kuin Pelli
Tähän liittyen jouduin viime kaudella omalta osaltani toteamaan, että aina silmä (ja ennakkoluulot) ei kerro koko totuutta. Pellin +39 -16 = +23 oli Ilveksen puolustajista paras, ja koko sarjan pakeista sijalla 6. Tietysti tuossa vaikuttaa peliaika ja millaisia ovat matchupit, ja vertailu eri joukkueiden välillä ei ole suoraviivaista. Mutta joka tapauksessa oivallinen lukema, ja ainakin minä siis päädyin korjaamaan näkemystäni siitä, että Pelli olisi omassa päässä vaikeuksissa.
 
Tähän liittyen jouduin viime kaudella omalta osaltani toteamaan, että aina silmä (ja ennakkoluulot) ei kerro koko totuutta. Pellin +39 -16 = +23 oli Ilveksen puolustajista paras, ja koko sarjan pakeista sijalla 6. Tietysti tuossa vaikuttaa peliaika ja millaisia ovat matchupit, ja vertailu eri joukkueiden välillä ei ole suoraviivaista. Mutta joka tapauksessa oivallinen lukema, ja ainakin minä siis päädyin korjaamaan näkemystäni siitä, että Pelli olisi omassa päässä vaikeuksissa.
Tuli seurattua Pelliä viime kaudella erityisen tarkasti kun kiinnosti mihin erinomainen tehotilasto perustuu. Tulin siihen tulokseen, että luki peliä ja sen myötä sijoittui käsittämättömän hyvin. Ei pelannut sitä näyttävintä peliä, mutta kokonaisuutena ehdottomasti virheettömin Ilveksen puolustaja koko kaudella. Tämän myötä lisäsi ihmettelyä, että ei hänen pelaamisellaan ollut mitään vaikutusta saatuun peliaikaan, vaan loistopelin jälkeen saattoi tippua kokoonpanon ulkopuolelle (muitakin syitä tottakai oli mahdollista olla) tai seiskapakiksi. Pelli pyyhkii Sundilla lattiaa mennen tullen ja palatessa, jos puhutaan siitä että puolustajan tehtävä on puolustaa ja ohessa avustaa hyökkäyksissä.
 

kokemus_puhuu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät / Florida
Tässäpä olisi minun versio tästä parista. Varmasti herättää jotkut asiat keskustelua, mutta sehän se vasta parasta onkin.


Pelicans vs HIFK

Keskushyökkääjät:
Patrik Carlsson vs Jori Lehterä
Elias Vilen vs Petr Kodytek
Rasmus Kumpulainen vs Panu Mieho
Miro Väänänen vs Juhani Jasu
Muut: Pelicans (Hirvonen, Kumpula vs Seppälä, Karjalainen)

Carlsson pelasi viime kaudella 64 ottelua, joissa hän tehtaili pisteet 22+21. Myös Lehterä pelasi 64 ottelua pistein 7+53. HIFK:n hyökkäys nojaa pitkälti Lehterän tarjoilujen varaan ensi kaudella, kun taas Carlssonin rooli on tasapainottaa yhtä Liigan parhaimmista hyökkäys kentistä. Valitsin tästä parista lopulta Lehterän voittajaksi.

Toisessa parissa kohtasivat 23-vuotias Vilen sekä HIFK:n tuore hankinta Petr Kodytek. Vilenillä on alla rikkonainen kausi, jonka aikana hän lopulta pääsi pelaamaan 41 ottelua pistein 5+11. Kodytek puolestaan pelasi Ilveksessä 64 ottelua pistein 21+19. Vaikka Vilenillä on potentiaalia nousta Liigatasolla kärkisenttereiden joukkoon ei hän sitä vielä ole ja tämä pari menee selkeästi Kodytekille.

Vaikka Kumpulainen tulee vasta ensi kaudella tekemäänkin debyyttinsä miesten peleihin pidän häntä vähintäänkin Miehon tasoisena. Viime kaudella Kumpulainen teki OHL:ssä 79 otteluun tehot 31+37 ja U20 MM-kisoissa 7 otteluun 2+0. Mieho puolestaan SHL:ssä 51 otteluun pisteet 5+3. Miehon plusmiinus tilasto oli (-12) ja Kumpulaisen puolestaan (+14). Tästä parista voisin nostaa helposti Kumpulaisen voittajaksi, mutta kerran edessä on vasta ensimmäinen kausi miesten peleissä jätän tämän tasan.

Joukkueiden nelossentterit ovat HIFK:ta viimeiset neljä kautta edustanut Miro Väänänen ja TPS:tä Helsinkiin siirtyvä Liiga konkari Juhani Jasu. Väänänen lähti Helsingistä Lahteen suuremman roolin perässä. Viime kaudella hän pääsi pelaamaan 47 ottelua pistein 6+4 ja plusmiinus tilasto oli -2. Jasu puolestaan pelasi 68 ottelua pistein 5+8 ja plusmiinus tilasto oli -10. Jasu tunnetaan erityisen kovana aloittajana sekä alivoimapelaajana, joka hoitaa hommat puolustussuuntaan kunnialla. Ikää hänellä alkaa, kuitenkin jo olemaan paljon ja taso on ollut laskusuunnassa viimeisten kausien aikana. Arvioin tämän tasapeliksi, sillä Väänäsen pelipaikka ei ole sinetöity, mutta Jasulla puolestaan alkaa jo jalka painamaan. Pelicans voi myös peluuttaa Tyrväistä nelosen keskellä ja tällöin vertailu kääntyy Pelicansille.

Loppujen lopuksi HIFK vie niukasti sentterit lähinnä kakkossenttereiden tuoman eron ansiosta.


Laitahyökkääjät:
Lars Bryggman
vs Kristian Vesalainen
Ryan Lasch vs Iiro Pakarinen
Lubos Horky vs Vincent Marleau
Iikka Kangasniemi vs Daniel Mäkiaho / Kaskimäki (Pohjois-Amerikka?)
Jonas Enlund vs Joonas Rask
Antti Tyrväinen vs Leo Komarov
Leevi Tukiainen vs Santeri Hartikainen
Miika Roine vs Micke-Max Åsten
Muut: Pelicans (Bares, Lindfors, Virtanen vs Piiroinen, Somervuori, Kähkönen)

Kaksi isokokoista kärkihyökkääjää, joilta odotetaan tulosta. Bryggman tehtaili viime kaudella 76 otteluun pisteet 25+30. Vesalainen puolestaan pelasi 65 ottelua pistein 15+24 ja kautta varjosti tehokkuuden ailahtelevuus. Parista voiton vei Bryggman tasaisen kovalla pistetehtailulla, mutta potentiaalia Vesalaiselta samanlaisiin otteisiin kyllä löytyy.

Ei ehkä se paras vertailupari toisilleen, mutta parasta mitä oli saatavilla. Lasch pelasi menneellä kaudella 72 ottelua pistein 12+56 ja Pakarinen 66 ottelua pistein 19+15. Laschille tästä parista voitto Lehterä maiseen tapaan.

Kaksi ulkomaalais peluria, jotka molemmat tulivat Liiga kentille sisään viime kaudella. Horky tehtaili 72 otteluun pisteet 21+18, muodostaen Nathan Schnarrin kanssa kakkos tykistön Pelicansille. Marleau puolestaan pelasi 34 ottelua pistein 9+10 ja näytti laukauksensa potentiaalia. Arvioin tämän parin tasan sillä Horky kerkesi pelaamaan viime kaudella yli puolet enemmän otteluja, joten tilastot eivät ole täysin verrattavissa toisiinsa. Samalla myös uskon, että tulevalla kaudella kyseiset pelaajat tulevat olemaan erittäin lähellä toistensa tasoa.

Kangasniemi palaa Lahteen yhden Tsekeissä vietetyn kauden jälkeen. Toissa kaudella Pelicansia edustaessa hän tehtaili 62 otteluun pisteet 9+33. Vastaan hän sai Jukureista HIFK:iin siirtyvän Daniel Mäkiahon, joka pelasi viime kaudella 47 ottelua pistein 7+10. Voiton tästä parista vei Kangasniemi, sillä hän on näyttänyt kykenevänsä kantamaan kakkoskentän roolia Liigassa jo aiemmin. (Jos Kaskimäki pelaa ensi kaudella HIFK:ssa on lopputulos silti sama.)

Enlund pelasi viime kaudella 70 ottelua pistein 6+17 ja plusmiinus tilasto oli +10. Rask puolestaan pääsi pelaamaan 56 ottelua pistein 13+9 ja plusmiinus oli +4. Molemmat pelasivat joukkueidensa alivoimaa, toki Enlund paljon isommassa roolissa (~60min) ja Rask (~20min). Raskilta löytyy paremmat ominaisuudet tuloksen tekoon, kun taas Enlund on takuu varma myös puolustus suuntaan. Arvioin parin tasan, sillä pelaajat ovat hieman erityylisiä, mutta kumpikin roolissaan joukkueillensa tärkeitä palasia.

Tyrväinen pelasi viime kaudella 52 ottelua pistein 8+5 ja oli tärkeä pelaaja Pelicansin viime kauden menestyksessä. Tyrväisen johtama neloskenttä pyrki pimentämään HIFK:n, Kärppien sekä Tapparan kärki kentät pudotuspeleissä ja onnistuivatkin siinä melko hyvin. Tyrväinen on tässä vertailussa laidassa, mutta pelannee ainakin tosi pelien alkaessa keskellä. Vastaansa hän sai tässä vertailussa toisen raskaansarjan pelaajan Leo Komarovin. Komarov pelasi 20 ottelua tehden pisteet 3+1 ja saaden kerättyä 120 jäähyminuuttia. Tämä vertailu menee selkeästi viime kauden näyttöjen ansiosta Tyrväiselle.

Toiseksi viimeisenä parina laitahyökkääjistä olivat “nuoret” jo Liiga kokemusta noin 150 pelin verran omaan Leevi Tukiainen sekä debyyttinsä Liiga kentille tekevä Santeri Hartikainen. Hartikainen on tämän hetkisen HIFK rosterin mukaan saamassa aloituskokoonpano paikan 3-4 kentässä. Viime kaudella hän kiekkoili lainalla K-Vantaan riveissä pelaten 49 ottelua pistein 20+31. Tukiainen puolestaan pelasi Liigaa 46 ottelua pistein 3+9. Laitoin tämän parin tasan syystä, että uskon Hartikaisen tekevän läpimurron Liiga kaukaloihin ja kykenevän vähintään samanlaisiin suorituksiin Tukiaisen kanssa.

Viimeisimpänä parina vertailussa oli Pelicans kapteeni Miika Roine ja HIFK:n kulttipelaaja Micke-Max Åsten. Roine aloittaa viidennen kauden Pelicansissa ja viime kaudella hän pelasi 69 ottelua tehden niissä Liiga uran heikoimmat pisteensä 6+9. Tässä pitää huomioida se, että hänen roolinsa oli pienempi kuin aiemmilla kausillaan. Se, missä Roine puolestaan viime kaudella oli tärkeä palanen Pelicansille oli alivoima, sillä hän pelasi sitä eniten kaikista joukkueensa hyökkääjistä. Åsten puolestaan pelasi 53 ottelua pistein 4+4. Myös Åsten pelasi alivoimaa, mutta huomattavasti vähemmän. Molemmat ovat joukkueillensa tärkeitä palasia etenkin kaukalon ulkopuolella, mutta tuovat omat mausteensa myös kentälle. Nostin tästä parista, kuitenkin Roineen voittajaksi hänen ison alivoima roolinsa ansiosta.

Laitahyökkääjät selvästi Pelicansille.

Puolustus:
Michal Jordan
vs Petteri Lindbohm
Wyatt Kalynuk vs Luke Martin
Libor Zabransky vs Tony Sund
Petteri Riihinen
vs Aron Kiviharju
Michael Vukojevic vs Ronald Knot
Johannes Johannesen vs Ilari Melart
Onni Käyhkö vs Oskari Manninen
Muut: Tasan (Nieminen, Amhamdi, Junkkari vs Luhanka, Jalasti, Nykyri)

Toisen kautensa Pelicansissa aloittava Jordan pelasi viime kaudella 76 ottelua pistein 10+16 ja plusmiinus tilasto oli +21. Vertailussa hän sai vastaansa Lindbohmin, joka pelasi 50 ottelua pistein 8+7 ja plusmiinus tilasto oli +10. Molemmat ovat myös edustaneet maajoukkueitaan arvokisoissa saakka. Melko tasainen pari, mutta viime kaudella Jordanin peliesitykset olivat mielestäni Lindbohmia edellä.

Pelicansin tuore hankinta Kalynuk sai vastaansa vuoden nuoremman, viime kaudella jo säväyttäneen Luke Martinin. Kalynuk on tehtaillut Pohjois-Amerikassa kovempia pisteitä kuin Martin, mutta Martinilta puolestaan löytyy jo näytöt Liiga kentiltä. Martin on pelannut 40 AHL ottelua pistein 1+9, kun taas Kalynuk 187 ottelua pistein 18+56. Kalynukilta löytyy vyöltään myös 26 NHL ottelua tehoin 4+5. Arvioin tämän parin siis tasan, vaikka Martinin on jo tasonsa Liigassa näyttänyt.

Porista Lahteen siirtynyt Zabransky pelasi menneellä kaudella 57 ottelua pistein 5+7 ja plusmiinus tilasto oli -2. Sund puolestaan rustasi jatkosopimuksen HIFK:iin, jossa hän pelasi 41 ottelua pistein 2+16 sekä plusmiinus tilasto oli +10. Arvioin Sundin tästä parista edelle melko selvästikin.


23-vuotias Petteri Riihinen pelasi viime kaudella 42 ottelua pistein 2+7 ja plusmiinus tilasto oli +9. Hän saa vastaansa 18-vuotiaan Aron Kiviharjun. Kiviharjun viime kausi puolestaan meni täysin pilalle käytännössä jo ennen kuin kerkesi alkaakaan. Lopulta hän kerkesi pelaamaan, vain 7 ottelua pistein 1+1 ja plusmiinus tilasto oli -2. Riihinen näytti luotettavuutensa viime kaudella ja pystyy sitä olemaan myös tulevalla kaudella, kun taas Kiviharju pyrkii tekemään läpimurron miesten peleihin. Tekisi mieli nostaa Kiviharju voittajaksi, mutta Riihinen on jo näyttänyt olevansa hyvä luotettava puolustaja Liiga kaukaloihin, joten voitto hänelle.

Viidennessä parissa kohtasivat joukkueiden uudet hankinnat. Kanadalainen 23-vuotias Vukojevic saapuu Lahteen AHL:ssä vietetyn kauden jälkeen. Hän on pelannut AHL:ssä yhteensä 166 ottelua pistein 9+32 ja plusmiinus tilasto on -10. Vastaansa hän vertailussa sai 30-vuotiaan Tsekkiläisen Ronald Knotin, joka pelasi viime kaudella Tsekin liigassa 48 ottelua pistein 5+10 ja plusmiinus tilasto oli +6. Molemmat tulevat varmasti olemaan päteviä puolustajia Liigaan, joten arvioin tämän parin tasan.

Norjalainen Johannes Johannessen saapui Lahteen kesken kauden ja pelasi lopulta 46 ottelua pistein 2+6, muodostaen hyvän tandemin Michal Jordanin kanssa. Melart puolestaan pelasi Tammikuun lopussa sattuneen loukkaantumisen vuoksi, vain 40 ottelun mittaisen kauden, jonka aikana hän keräsi pisteet 3+6 ja plusmiinus tilasto oli +1. Arvioin Melartin tästä parista voittajaksi hänen tuoman johtajuuden (kapteeni) ansiosta.

Seiskapakkeina joukkueilta löytyvät 22-vuotias Onni Käyhkö sekä 33-vuotias Oskari Manninen. Manninen aloitti viime kauden Tapparan riveissä pelaten 29 ottelua pistein 1+5, jonka jälkeen hän siirtyi HIFK:iin, jossa pelasi 12 ottelua pistein 1+1. Koko kaudella hän siis pelasi 41 ottelua pistein 2+6 ja plusmiinus tilasto oli +7. Käyhkö puolestaan pääsi pelaamaan 34 ottelua, joissa hän onnistui tekemään tehot 0+2 ja plusmiinus tilasto oli -2. Voiton parista vei Manninen, jolta löytyy jo runsaasti kokemusta ja kykenee hoitamaan roolinsa mallikkaasti.

Puolustus siis kokonaisuudessaan menee tasan ja eron joukkueiden puolustuksen välillä tulee tekemään uudet ulkomaan hankinnat.


Maalivahdit:
Jasper Patrikainen vs Roope Taponen
Olof Lindbom
vs Eemil Vinni

Joukkueiden maalivahdit ovat hieman kysymysmerkkien alla. Pelicansilla maalinsuulle on laittaa, ruotsalainen Olof Lindbom tai viidennen täyden kauden seuran paidassa aloittava Jasper Patrikainen. Patrikainen pyrkii lyömään itsensä tulevalla kaudella Liiga kentille sopivaksi ykkösmaalivahdiksi, mutta siinä onnistuminen ei ole tosiaankaan varmaa. Lindbom puolestaan tulee kahden Pohjois-Amerikassa vietetyn kauden jälkeen Lahteen. Tilastot HockeyAllsvenskanista ja Amerikan reissulta, eivät hurraa huutoja itsessäni herätä, sillä alle (90 %) on jääty käytännössä jokainen kausi. HIFK:llä puolestaan selkeää ykkösmaalivahdin paikkaa kantaa Roope Taponen, joka on torjunut ajoittain aivan Liigan kärki vahtien tasolla, mutta ailahtelevuus on ollut hänen heikkoutensa. Vinni puolestaan tulee olemaan selkeä kakkosmaalivahti, joka tulee saamaan kaikesta huolimatta näytön paikkoja tulevalla kaudella tulevaisuutta varten.

Pidän siis Taposta napsun verran varmempana kuin Patrikaista, mutta Lindbom vie Vinnin kakkosveskojen vertailussa. Täten maalivahtiosasto menee tasan, sillä uskon Patrikaisen ja Lindbomin olevan kaksikkona tasaisen riittävä tandemi torjumaan Pelicansin voittoihin, kun taas HIFK:llä se on pitkälti Taposen varassa.


Valmennus:
Pelicans
vs HIFK

Se kaikista mielenkiintoisin otatus joukkueiden välillä käydään penkin takana, sillä HIFK:lla sieltä löytyy Ville Peltonen ja Pelicansilta ensimmäisen kautensa päävalmentaja aloittava Juhamatti Yli-Junnila. Peltoselta löytyy jo pari epäonnistunutta kautta HIFK:n peräsimestä, kun taas Yli-Junnilalla on Liigakokemusta, vain apuvalmentajan paikalta. Uskon Yli-Junnilan peluuttavan “Niemelän lätkää”, sillä joukkue on pysynyt tosi hyvin kasassa varsinkin hyökkäyksen osalta. Täten valitsin voittajaksi Liigassa ensimmäistä kertaa päävalmentajana kauteen lähtevän Yli-Junnilan.


Yhteenveto:

Joukkueet lähtevät kauteen erittäin tasaisista lähtökohdista ja kysymysmerkkejä molempien joukkueet pitävät sisällään. HIFK vie keskikaistan itselleen, kun taas Pelicans vie selvästi laitahyökkääjät. Puolustuksessa ulkomaalaiset isossa osassa ja maalivahdeissa riittää molemmilla hieman jännitettävää. Myös molempien joukkueiden valmennus on iso kysymysmerkki kauteen lähdettäessä. Loppujen lopuksi Pelicans niukasti edellä.
 

Ccrb

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
On mielenkiintoista saada tämä echl-keskinkertaisuus Marleau Meskasen edelle. Mese veti viime kaudellakin, lähellä käyneestä jalka-amputaatiosta huolimatta, lopulta mukiinmenevän kauden. Viisikkopelaamisen suhteenhan hän on ihan eri levelillä, mitä kookoo/saipa - kierrokselle lähtiessään. Tulevalla kaudella pelannee jälleen Eemeli Suomen rinnalla ja 20 maalia on tällöin paperia.

Mutta näköjään Meskanen tulee yllättämään isosti, jos odotusarvot ovat alle Marleaun.
Tuskin pelaa Suomen rinnalla. Sitä koitettiin, kun palasi Amerikasta 19-20 ja Suomenkin peli meni sekaisin, kun kokoajan yritettiin hakea Meseä. Sitä koitettiin nyt, kun palasi uudestaan ja edelleenkään ei tullut mitään.

Meskanen palasi isoin puhein kokonaisvaltaisen pelin parantumisesta, mutta itse näin alkukaudesta ihan täsmälleen saman Mesen heikkouksineen kuin lähtiessään. Juuri sinä pelaajana josta syystäkin luovuttiin. Chl pelit ei vakuuttanut eikä myöskään ensimmäiset liigapelit. Vihdoin heikkoa Kerhoa vastaan osui ja sitten tuli loukki. Loukin jälkeen meno oli suorastaan karmivaa, mutta lopulta saatiin hyödynnettyä edes jotenkin ylivoimakuvion syöttölautana ja maskimiehenä.

Jos Meskanen pelaa Tsekkien kanssa (Stransky,Najman) voi maaleja tulla, koska edellämainitut on erittäin hyviä pelintekijöitä. Muuten usko Meseen on suhteellisen pieni. Jos monipuolinen Joona Ikonen olisi jäänyt Mesen sijasta Ilveksen hyökkäys olisi huomattavasti parempi.
 
Viimeksi muokattu:

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuskin pelaa Suomen rinnalla.
Suomi - Nättinen - Meskanen näkyi olevan dokkarin mukaan yksi ketju. Nyt on tilaa myös ylivoiman laukojan paikalle.

Erikoista jossittelua jostain Joona Ikosesta. Totta kai mikä tahansa jengi Liigassa olisi kerralla parempi, jos saisi Joona Ikosen.

Mutta tuon Meskasen maanrakoon polkemisen omien toimesta todistit oikeaksi.
 

Ccrb

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Suomi - Nättinen - Meskanen näkyi olevan dokkarin mukaan yksi ketju. Nyt on tilaa myös ylivoiman laukojan paikalle.

Erikoista jossittelua jostain Joona Ikosesta. Totta kai mikä tahansa jengi Liigassa olisi kerralla parempi, jos saisi Joona Ikosen.

Mutta tuon Meskasen maanrakoon polkemisen omien toimesta todistit oikeaksi.
Meskanen saa myös paljon anteeksi, kun on oma poika. Jos olisi vaikka ulkki hankittu oletuksena kärkiketjut ja vetänyt Meskasmaisen viime kauden niin tuskin oltaisiin hirveän innoissaan siitä, että sopimus on vielä kaksivuotinen. Vertaus Iksaan lähinnä, koska molemmat oikealta ampuvia oikeita laita hyökkääjiä.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Aloitetaanpas sitten vertailut HIFK:n ranking-sijoituksen selvittämiseksi. Nämä tulevat nyt aika tiiviisti, mutta jos joku kaipaa perusteluja, niin niitäkin tarvittaessa löytyy. Joukkue näyttää mielestäni hyvältä, mutta voisiko se vetää vertoja Lukolle?

HIFK vs Lukko

Keskushyökkääjät:
Jori Lehterä
vs Patrick Khodorenko
Petr Kodytek vs Jami Krannila
Panu Mieho vs Pathrik Westerholm
Juhani Jasu
vs Harri Kainulainen

Lukolla on mielestäni paljon parempi kolmossentteri, mutta HIFK vie kokonaisuuden.

Laitahyökkääjät:
Iiro Pakarinen vs Sebastian Repo
Kristian Vesalainen vs Karson Kuhlman
Aleksanteri Kaskimäki vs Antoine Morand
Vincent Marleau vs Steven Jandric
Joonas Rask vs Ponthus Westerholm
Daniel Mäkiaho vs Antti Saarela
Leo Komarov vs Henri Ikonen
Micke-Max Åsten vs Linus Nyman
muut: Lukko

Kärkihyökkääjien osalta joukkueet ovat mielestäni tasavahvoja, molemmilla niissä myös saman verran kysymysmerkkejä. Lukolla löytyy kuitenkin kovemmat pelaajat kaikissa muissa vertailuissa ja lisäksi yli ketjullisen verran liigatason pienen roolin pelaajia poppariosastollekin. Tämä menee Lukolle paljon selvemmin kuin sentterit HIFK:lle.

Puolustajat:
Luke Martin
vs Jakob Stenqvist
Tony Sund vs Kim Nousiainen
Petteri Lindbohm vs Nuutti Viitasalo
Ronald Knot vs Alex Peters
Ilari Melart vs Niclas Almari
Oskari Manninen
vs Anton Olsson
Aron Kiviharju vs Kalle Ervasti
muut: tasan

Martinin ja Stenqvistin välillä ei ole kovin suurta eroa, kumpikin on ihan eliittiä kiekolliseksi ykköspakiksi. Sen sijaan Lindbohm pesisi vastustajansa, oli vertailupariksi valittuna sitten Viitasalo tai Almari. Molemmilla on hyvä pakisto, mutta kokonaisuutena HIFK:llä on mielestäni hieman laajempi pakkikalusto. Ero on kuitenkin melko pieni.

Maalivahdit:
Roope Taponen
vs John Lethemon
Vinni/Elias vs Daniel Lebedeff

Taponen on tarpeeksi hyvä ykkösvahti, eli turvallinen valinta. Lukolla on kuitenkin 1) mahdollinen hyvä ykkösvahti Lethemon ja 2) välttävä ykkösvahti Lebedeff, kun taas HIFK lienee vielä aika pitkälti Taposen varassa. Kokonaisuus siis niukasti Lukolle.

Valmennus:
HIFK vs Lukko

Ei ole mennyt kummallakaan putkeen. Sekä Peltonen että Lämsä saavat pienimmän pään kertoimet "kuka valmentaja saa ensimmäisenä potkut?" -veikkauksessa. En tee eroa tässä heidän välilleen.

Yhteenveto:

HIFK laittaa ihan hyvin kampoihin, mutta ei se vaan riitä. Lukolla on hieman monipuolisempi ja laajempi materiaali (toki HIFK voi vielä vahvistuakin, kun taas Lukko on ilmoittanut joukkueensa olevan jo kasassa). Lukko on siis ennakko-arvioissa vahvempi. Oikeassa elämässä ratkaisevaa varmaankin tulee olemaan se, että kumpi valmentaja saa joukkueensa pelaamaan tasollaan. Tasoahan molemmilla riittää nimittäin jopa ihan tuonne kärkikahinoihinkin.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
HIFK vs KalPa

Keskushyökkääjät:
Jori Lehterä
vs Jaakko Rissanen
Petr Kodytek vs Patrick Curry
Panu Mieho vs Benjamin Korhonen
Juhani Jasu vs Jaakko Lantta
muut: KalPa

Menee HIFK:lle, mutta jos Curry on tasokas pelimies, niin ei mitenkään merkittävällä erolla. Molemmilta löytyy siinä tapauksessa jokaiselle pelipaikalle tarpeeksi pätevä pelaaja, mutta ei oikeastaan minkäälaista upgreidaus-varaa.

Laitahyökkääjät:
Iiro Pakarinen vs Juuso Mäenpää
Kristian Vesalainen vs Matyas Kantner
Aleksanteri Kaskimäki vs Kasper Simontaival
Vincent Marleau vs Aleksi Klemetti
Joonas Rask vs Veeti Miettinen
Leo Komarov vs Tuomas Kiiskinen
Daniel Mäkiaho vs Andras Okany
Micke-Max Åsten vs Konsta Kapanen
muut: tasan

KalPalla on varmemmat onnistujat joka rooliin, Miettinen ja Kiiskinen lähinnä arvoituksia rooliltaan. HIFK:llä sen sijaan on useampikin sellainen pelaaja, joka ei välttämättä täytä odotuksia. Hyvin tasaista.

Puolustus:
Luke Martin
vs Oliver Joakim Larsen
Petteri Lindbohm vs Jesper Mattila
Ronald Knot vs Lukas Kanak
Tony Sund vs Filip Westerlund
Oskari Manninen vs Lasse Lappalainen
Ilari Melart vs Aleksi Elorinne
Aron Kiviharju vs Iivari Räsänen
muut: tasan

Tämä vertailu näyttää hyvin konkreettisesti sen, että HIFK:llä on oikeasti kasassa hyvä ja laadukas pakisto. Ei näissä missään parissa nyt ihan valtavia eroja ole (paitsi ehkä Knot vs Kanak), mutta kun pienet erot kertautuvat, niin HIFK vie tässä selvän voiton.

Maalivahdit:
Roope Taponen vs Stefanos Lekkas
Vinni/Elias vs Juha Jatkola

Taponen vs Lekkas menee mielestäni tasoihin. KalPalla on kuitenkin toinenkin hyvin mahdollinen ykkösvahti, joten kokonaisuus tässä menee selvästi KalPalle.

Valmennus:
HIFK vs KalPa

Yhteenveto:


HIFK on kenttäpelaajien osalta parempi. Maalivahdit tasoittavat kuitenkin eron ja valmennus takaa selkeän voiton KalPalle.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
HIFK vs Pelicans

Keskushyökkääjät:
Jori Lehterä
vs Patrik Carlsson
Petr Kodytek vs Elias Vilen
Panu Mieho vs Rasmus Kumpulainen
Juhani Jasu vs Miro Väänänen
muut: tasan

Menee HIFK:lle jopa tässä odotuksessa, missä arvelen Kumpulaisen täyttävän paikkansa kolmossentterinä. Mutta tähän pätee sama kuin mistä mainitsin äskeisessä KalPa-vertailussakin: jokainen on täytettävä kaavailtu tonttinsa, sillä luontaisia korvaajia tai edes paikkaajia ei oikein ole.

Laitahyökkääjät:
Iiro Pakarinen vs Ryan Lasch
Kristian Vesalainen vs Lars Bryggman
Aleksanteri Kaskimäki vs Lubos Horky
Vincent Marleau vs Iikka Kangasniemi
Joonas Rask
vs Antti Tyrväinen
Leo Komarov vs Jonas Enlund
Daniel Mäkiaho
vs Leevi Tukiainen
Micke-Max Åsten vs Miika Roine
muut: tasan

Ensimmäinen pari on paha. Kaikki ottaisivat luultavasti mielellään molemmat: Laschin jakamaan syöttöjä ja Pakarisen runnomaan maaleja ja vastustajia. Jos on pakko valita jompikumpi, niin valinta riippuu varmaan joukkueen tarpeista. Muuten nämä ovat suhteellisen selkeitä pareja ja joukkueiden rakenteissa on paljon samaa. Laiturit menevät Pelicansille, mutta sen verran pienellä erolla, että ei riitä mielestäni vielä tasoittamaan HIFK:n senttereillään hankkimaa etumatkaa.

Puolustajat:
Luke Martin vs Michal Jordan
Petteri Lindbohm vs Wyatt Kalynuk
Ronald Knot vs Michael Vukojevic
Tony Sund vs Libor Zabransky
Ilari Melart vs Johannes Johannesen
Oskari Manninen vs Petteri Riihinen
Aron Kiviharju vs Onni Käyhkö
Muut: tasan

Oletan Pelicansin P-Amerikan vahvistukset kovan tason pelaajiksi, kuten vertailupareista voi päätellä. Silti ei vaan riitä HIFK:iä vastaan. HIFK:llä ainoa epävarmuus on varmaan se, että miten Melartin kunto riittää - mutta eipä hänenkään ole enää mikään pakko pelata ~20 minuuttisia. Mannisen kohdalla ei kannata tuijottaa hankalaa viime kautta. On kuitenkin ollut aiemmin solidi yleispuolustaja. Selvällä erolla HIFK:lle.

Maalivahdit:
Roope Taponen
vs Olof Lindbom
Vinni/Elias vs Jasper Patrikainen

Pelicansilla arvoituksellinen tilanne, mutta luultavasti jompi kumpi onnistuu. Mutta onnistuuko kuitenkaan yhtä hyvin kuin mitä Taposelta on lupa odottaa? Laitan tämän kuitenkin ihan tasan.

Valmennus:
HIFK vs Pelicans

Tämä on paha ja vähän oikeastaan ongelmallinenkin tähän kehittämääni formaattiin. Ottaisinko Ville Peltosen HIFK:n valmentajaksi? No en todellakaan. Mikään ei viittaa siihen, että voisi onnistua tuossa organisaatiossa ja tällä painolastilla.

Mutta ottaisinko hänet mielikuvitusjoukkueeni valmentajaksi ennen noviisi Juhamatti Yli-Junnilaa? Ehkä jopa ottaisin. Ei Peltonen nimittäin välttämättä ole mikään epäkelpo valmentaja, vaan ainoastaan väärä mies väärässä paikassa. Jossain muualla voisi onnistuakin. Tosin tätä teoriaa torpedoi vähän se, että pesti Sveitsissäkin päättyi aikoinaan potkuihin.

Yli-Junnilan osaamisesta ei kuitenkaan taida vielä tietää yhtään mitään kukaan muu kuin he, jotka ovat hänen kanssaan työskennelleet. Minun pähkäilyissäni tämä pari menee tasan.

Yhteenveto:

Henkilökohtaisesti en laittaisi lanttejani likoon sen puolesta, että HIFK on runkosarjan päättyessä sarjataulukossa ylempänä kuin Pelicans. Mutta kun nyt olen näitä vertailuja pyrkinyt tekemään yhdenmukaisella formaatilla ja linjalla, niin ei tässä auta muu kuin sijoittaa HIFK rankingissa Pelicansin edelle. Joukkueella on hieman paremmat pelaajat.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ranking

Tappara
...
Kärpät
...
Lukko
...
KalPa
...
6. HIFK
7. Pelicans
8. TPS
9. JYP
10. Ässät
11. KooKoo
12. Sport
13. Kiekko-Espoo
14. SaiPa
15. HPK
16. Jukurit

Huomenna sijoitellaan Ilves vielä paikalleen ja sitten on ranking ainakin tällä erää valmis.
 

Maalainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Iiro Pakarinen vs Sebastian Repo
Aleksanteri Kaskimäki vs Antoine Morand
Iiro Pakarinen vs Juuso Mäenpää
Aleksanteri Kaskimäki vs Kasper Simontaival
Iiro Pakarinen vs Ryan Lasch
Hiukan kyseenalaistan näitä valintoja. Millä näytöillä nostat Kaskimäen lähellekään jo Liigassa isossa roolissa tulosta tehneitä Morandia tai Simontaivalta? Pakarinen on kyllä loistava omassa roolissaan, mutta jos sillä perusteella häntä arvotat, eikö vertailtavana kannattaisi olla saman roolin pelaaja. Mäenpää tai Lasch eivät sitä todellakaan ole, eikä Repo kyllä myöskään. Kaikki kolme menevät mielestäni heittämällä Pakarisen edelle.
 

Jarna90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Hiukan kyseenalaistan näitä valintoja. Millä näytöillä nostat Kaskimäen lähellekään jo Liigassa isossa roolissa tulosta tehneitä Morandia tai Simontaivalta? Pakarinen on kyllä loistava omassa roolissaan, mutta jos sillä perusteella häntä arvotat, eikö vertailtavana kannattaisi olla saman roolin pelaaja. Mäenpää tai Lasch eivät sitä todellakaan ole, eikä Repo kyllä myöskään. Kaikki kolme menevät mielestäni heittämällä Pakarisen edelle.
Jos katsoi viimekevään Pelsu-IFK sarjaa on todella vaikea kuvitella Petteri Lindbohmin pääsevän lähellekään Kalynukia.
 
Viimeksi muokattu:

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jos katsoi viimekevään Pelsu-IFK sarjaa on todella vaikea kuvitella Petteri Lindblomin pääsevän lähellekään Kalynukia.
Tämä on kyllä siinä mielessä hauska kommentti, kun koko Kalynuk ei ole peliäkään Liigassa pelannut, mutta silti tiedetään Lindbomhin olevan kaukana.

Näitä on ihan mahdoton verrata keskenään, kun toinen ylipäätään ei ikinä ole Euroopassa pelannut.
 
Viimeksi muokattu:

Jarna90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tämä on kyllä siinä mielessä hauska kommentti, kun koko Kalynuk ei ole peliäkään Liigassa pelannut, mutta silti tiedetään Lindblomin olevan kaukana.

Näitä on ihan mahdoton verrata keskenään, kun toinen ylipäätään ei ikinä ole Euroopassa pelannut.
Tarkoitan sitä että Lindbohm oli viimekeväänä plaoffsarjan selvästi heikoin pakki. Niin saa olla Kalynuk melkoinen floppi jos ei onnistu olemaan tuota Lindbohmia parempi. Vai satuitko kattomaan noita pelejä?
 
Viimeksi muokattu:

Hegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tarkoitan sitä että Lindholm oli viimekeväänä plaoffsarjan selvästi heikoin pakki. Niin saa olla Kalynuk melkoinen floppi jos ei onnistu olemaan tuota Lindholmia parempi. Vai satuitko kattomaan noita pelejä?
Oliko Petteri loukkaantuneena lähes koko kauden vai suliko totaalisesti aikaisemmasta tasosta? Mä uskon nousevan tällä kaudella takaisin omalle tasolleen toisin kuin Melartin. Melart 3.ketjun fyysinen pakki max, jos halutaan pelata mestaruudesta.... IFK tapauksessa mestaruus vaatii ihmettä.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
On tuo kieltämättä mielenkiintoista saada kahden edelliskevään finaalijoukkue rankattua sijalle 7. Etenkin, kun joukkueen runko säilyy noin hyvin kasassa ja ne muutamat merkittävät lähtijät on paikattu ykkössentteriä lukuunottamatta. Se ykkössentterikin sieltä viimeistään kauden aikana tulee.

Paremmalta tuo joukkue näyttää paperilla nyt kuin ennen viime kauden alkua.
 

raipe1993

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Sharks
Hiukan kyseenalaistan näitä valintoja. Millä näytöillä nostat Kaskimäen lähellekään jo Liigassa isossa roolissa tulosta tehneitä Morandia tai Simontaivalta? Pakarinen on kyllä loistava omassa roolissaan, mutta jos sillä perusteella häntä arvotat, eikö vertailtavana kannattaisi olla saman roolin pelaaja. Mäenpää tai Lasch eivät sitä todellakaan ole, eikä Repo kyllä myöskään. Kaikki kolme menevät mielestäni heittämällä Pakarisen edelle.
Kaskimäelle on kyllä kovat odotukset ladattu, kun Morand, Stransky ja Simontaival ovat olleet tasavertaisia verrokkeja. Tuossa on kuitenkin todistettavasti pari yli 35 pisteen tehopisteen hyökkääjää.
 
Viimeksi muokattu:

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Millä näytöillä nostat Kaskimäen lähellekään jo Liigassa isossa roolissa tulosta tehneitä Morandia tai Simontaivalta?

Todelliset näytöt on tosiaan vielä antamatta, olet ihan oikeassa. Mutta ei kukaan varmaan myöskään kiistä sitä, etteikö Kaskimäki olisi yksi potentiaalisimmista nuorista hyökkääjistä Liigassa? Ja mennyt ihan tasaisin harppauksin eteenpäinkin: toissa kaudella 41 pelissä 7 pinnaa, viime kaudella 48 pelissä 17 pinnaa. Jos nyt pelaa kakkos-kolmoskentissä täyden kauden, niin ihan hyvin voi olla haarukassa 30-40 pinnaakin.

Pakarinen on kyllä loistava omassa roolissaan, mutta jos sillä perusteella häntä arvotat, eikö vertailtavana kannattaisi olla saman roolin pelaaja. Mäenpää tai Lasch eivät sitä todellakaan ole, eikä Repo kyllä myöskään. Kaikki kolme menevät mielestäni heittämällä Pakarisen edelle.

Tässä systeemissä on tosiaan se ongelma, että aina ei löydy oikein luontevia vertailupareja. Pakarisen poimin ykkösrivin vertailuun, koska on mielestäni HIFK:n tärkein laitahyökkääjä. Jukka Jalosen papereissa Pakarinen meni puolestaan heittämällä näiden tehokkaampien pelaajien edelle... No joo, toki hyvin erilaiseen rooliin, mutta kertoo kuitenkin siitä että kyseessä on ihan kiistattomasti huipputason pelaaja.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
On tuo kieltämättä mielenkiintoista saada kahden edelliskevään finaalijoukkue rankattua sijalle 7. Etenkin, kun joukkueen runko säilyy noin hyvin kasassa ja ne muutamat merkittävät lähtijät on paikattu ykkössentteriä lukuunottamatta. Se ykkössentterikin sieltä viimeistään kauden aikana tulee.

Paremmalta tuo joukkue näyttää paperilla nyt kuin ennen viime kauden alkua.

MIten muuten oli ennen viime kautta, veikkailtiinko Pelicansia silloinkaan hopeasta huolimatta ihan terävimpään kärkeen?

Nyt varmaan ne suurimmat kysymysmerkit on kuitenkin valmennuksessa ja maalivahdeissa, sen vuoksi Pelicans ainakin tässä vertailumallissa jää kärjestä ja häviää muutamalle tasaväkisillekin. Vuosi sitten valkkuna oli kuitenkin sama jätkä, joka oli vienyt joukkueen finaaleihin. Ja maalille hommattuna maajoukkuetason molari. Nyt on vähän kevyempien näyttöjen kaverit noilla tonteilla.

Mutta ei tätä rankingia kannata mitenkään vakavasti ottaa. Ei mulla ole mitään tietoa, että voiko tällainen pelaaja vs pelaaja -vertailu edes oikeasti ennustaa voimasuhteita mitenkään. Enemmän tämä nyt on silkkaa viihdettä ja peliä: kokeilu siitä, että voiko joukkueita ylipäätään vertailla näin.

Oma veikkaukseni runkosarjan loppujärjestyksestä poikkeaisi varmaan ihan merkittävästi tuosta rankingista, mitä tällä systeemillä nyt tulee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös