Mainos

Kumpi vai kampi? Head-to-head vertailut liigajoukkueista 2024–2025

  • 43 307
  • 230

Maalainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Mites näet has been mätisäkki Kiiskinen vs Kangasniemi vertailun? Saatko siinäkin vetäistyä Savoon voiton?
En todellakaan. Kiiskinen on täysi "wildcard" tulevalle kaudella enkä näe hänen välttämättä kuuluvan edes vakituiseen kokoonpanoon tasonsa puolesta, mutta tämäkin vertailupari on mielestäni hieman erikoinen. Täysin eri tilanteissa olevat pelaajat kyseessä.

Viittasit tuolla kotiinpäin vetämisellä varmaankin tähän viestiin: (jossa kylläkin varoitin värilaseista, mutta voisin nyt pienet perustelut sitten heittää)
Kokonaisuudessaan oikein hyvä arvio, mutta muutamaa pientä viilausta jäin vielä kaipaamaan. Benjamin Korhonen tulee 100% varmuudella aloittamaan kautensa kolmosen keskellä, joten hänet voisi Komben tilalle suoraan vaihtaa. Myöskin vertailupareja voisi miettiä reilusti enemmän, esim. Lasch-Mäenpää ja Bryggman-Kantner olisivat paljon sopivammat parit, samoin Carlsson-Rissanen ja Kumpulainen/Vilen?-Curry.

Näiden myötä hyökkäyksen parit (pienillä värilaseilla) kääntyisivät mielestäni seuraavasti:
Carlsson vs Rissanen
Kumpulainen/Vilen vs Curry
Lasch
vs Mäenpää
Bryggman vs Kantner
Mäenpää tulee kylläkin samanlaisen kehityksen jatkuessa painelemaan myöskin ohi ja kovaa. Simontaipaleen laittaisin melkeinpä myös Horkya paremmaksi.

Puolustuksen osalta parit näyttävät hyvältä, mutta (jälleen niillä värilaseilla) paremmuusjärjestys menisi kahden ensimmäisen parin osalta seuraavasti:
Jordan vs Mattila
Kalynuk vs Larsen

Eriäviä mielipiteitä otan mielelläni vastaan ja Pelicansia enemmän seuraavat korjatkaa, jos jonkun pelipaikan osalta on "väärä" pelaaja vertailussa.
Pyrin olemaan ottamatta arviossani liikaa huomioon mitään "piileviä potentiaaleja" ja pieniä peliaikoja, mutta toki nuorempien pelaajien luonnollinen kehityskaari vaikuttaa mukana. Minusta näissä arvioissa on ihan hyvä mennä enemmän perustilastot edellä, niin pidetään satunnaiset, kyseisistä joukkueista ei niin kiinnostuneetkin lukijat mukana.

Carlsson vs Rissasen
Näistä kahdesta laitan siis Rissasen edelle. Kumpikaan ei viime kaudella saanut täyttä runkosarjaa kasaan, mutta pistetahdit olivat joka tapauksessa erinomaiset (Rissanen 0,77 ppg ja Carlsson 0,72 ppg), joten sikäli erittäin tasainen kausi kyseessä. Rissasella on kuitenkin allaan jopa 50 pisteen kausi toissa kaudelta, jonka näkisin hänen pystyvän toistamaan, jos vain pysyy koko kauden kunnossa. Carlssonilta en ole tällaista "upsidea" vielä nähnyt enkä usko 36-vuotiaan pelaajan kovinkaan huimia kehitysaskeleita enää ottavan. Kumpikaan ei vuoda omiin, mutta näkisin Rissasen todella paljon parempana aloittajana (55,3% vs 43,5%) tuovan enemmän lisäarvoa joukkueelleen tuloksenteon lisäksi.

Ilmeisesti kakkosentterinä on sitten Vilen, joten otan hänet tähän Currya vastaan.
Molemmat herroista ovat suuria kysymysmerkkejä tulevalle kaudelle. Vilenillä on allaan erittäin rikkonainen kausi (jos en aivan väärin ymmärtänyt) ja Curry siirtyy käytännössä ensimmäistä kertaa urallaan Eurooppaan (lyhyttä Korona-stinttiä Slovakiaan en laske mukaan). Vilen on periaatteessa osoittanut kykenevänsä tuloksentekoon Liigassa, toissa kaudella 31 pistettä, mutta voiko kehityksen olettaa jatkuvan täysin samanlaisena pahan loukkaantumisen jälkeen. Currylla taasen on allaan uransa ylivoimaisesti paras kausi ECHL:ssä, jossa hän kuului aivan sarjan parhaimmistoon ollen lopulta koko sarjan piste- ja maalipörssien kakkonen (39+48=87). Vaikka Vilenkin tulee luultavasti olemaan vähintäänkin hyvä Liigapelaaja tulevalla kaudella, uskon, että puhtaasti tuloksentekorooliin Currylla on juurikin suoraan tulevalla kaudella reilusti enemmän annettavaa.

Lasch vs Mäenpää
Oikeastaan näistä kahdesta teki mieleni valita Mäenpää "jo" nyt, mutta mennään ainakin vielä kokemus edellä. Mäenpään kehitys on ollut huimaa. Pisteitä on täysillä Liiga-kausilla kertynyt järjestyksessä 21, 34 ja 49 ja ikää löytyy vasta 22 vuotta. Kirsikkana kakun päällä viime kevään playoffit joissa pisteitä syntyi 13 otteluun 14 kappaletta. Mäenpää pääsi mukaan myös EHT:lle, jossa myöskin iski 2 otteluun 3 pistettä. Lasch on huima pelaaja ja hän pääsi viime kaudellakin lähes piste per peli tahdilla 54 pisteeseen, mutta ei 37-vuotias pelaaja ainakaan eteenpäin ole enää menossa, kun taas kehitystään jatkava Mäenpää taistelee omissa papereissan jopa pistepörssin voitosta tulevalla kaudella, mm. Laschin kanssa. Mutta pienellä kokemus-lisällä Lasch tosiaan (vielä) edelle.

Bryggman vs Kantner
Erinomainen vertailupari, vaikkei Kantner, vaikka isokokoinen onkin, fyysisyydessä yllä Bryggmanin tasolle. Erittäin tasainen ja siksi vaikea vertailtava. Viime kauden pisteet jakautuvat: 20+25 (Bryggman) ja 23+23 (Kantner). Playoffpisteet 10 (Bryggman ja 6 (Kantner), Bryggmanilla toki jokunen peli enemmän. Makuasiaksihan tämä lopulta menee. Hieman parempana maalintekijänä (ja niillä värilaseilla) laitan Kantnerin edelle.

Jordan vs Mattila
Tämä, myös erittäin tasainen pari, menee papereissani tasan. Suurella kohinalla Liigaan tullut Jordan osoitti kyllä lopulta olevansa huippupakki tähän sarjaan. Pistelukemia ei näiden kahden kohdalla kannata ihan kauheasti vertailla, mutta plusmiinus jäi kummallakin mukavasti positiivisen puolelle (Jordan +18 ja Mattila +14). Mattilan urapolku on erittäin mielenkiintoinen. Muutamassa vuodessa yliopistosarjasta Liigan parhaimmistoon ja MM-kisoihin. Olisi varmasti päässyt ulkomaillekin, mutta halusi jäädä vielä kaudeksi KalPaan nostamaan kannua. Jokatapauksessa tasan menee tämä pari.

Kalynuk vs Larsen
Toisin kuin @Everton (kaikki kunnia hänelle), en halua ihan liika mitään olettamia näiden Kanukkipakkien osalta tehdä, joten pistin Larsenin edelle ihan vain sillä, että hän on jo huipputasonsa Liigassa osoittanut. Larsenilla on allaan uransa paras kausi, jonka saldon oli 31 pistettä Jukuri-paidassa. Kuuluu myöskin Tanskan maajoukkueen vakiokalustoon ja pelasi keväällä viidennet MM-kisansa. Kalynuk on taasen jälleen yksi kuuluisa Ameriikan-arpa, mutta mielestäni kuitenkin keskivertoa reilusti varmempi tapaus. Kalynuk on osoittanut pystyvänsä pisteidentekoon AHL:ssä ja luotankin hänen olevan vähintäänkin hyvä Liigatason puolustaja, mutta täysin varma kortti hän ei missään nimessä ole. Larsen siis Liigakokemuksella edelle.
 
Viimeksi muokattu:

Maalainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
No, KalPa ei ole mitenkään riippuvainen Kiiskisestä. Kolmosketjusta löytyy varmaan lähtökohtaisesti rooli, ei paineita, johtava pelaaja ja varmasti koppiin iso palanen.
Juurikin näin. Kiiskinen oli viime kaudell erittäin iso palanen joukkueelle nimenoman henkisesti. Nyt pitäisi kylläkin olla ehjä kesä takana ja mies kunnossa, mutta tuskin pelaa silti kaikkia pelejä. Keväällä parsitaan sitten kasaan, johdattaa joukkueen päätyyn asti ja nostaa kannun viimeisillä voimillaan. Siihen on hyvä päättää ura.
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
Mites näet has been mätisäkki Kiiskinen vs Kangasniemi vertailun? Saatko siinäkin vetäistyä Savoon voiton?
Näiden kahden pelaajan johtajuutta ja monipuolisuutta jos vertailee niin Kiiskinen valovuoden edellä mutta Kangasniemi on varmasti tehokkaampi.
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
Kaksi vuotta sitten Kangasniemi vs Kiiskinen olisi ollut tasainen pari. Viimeisillä kausilla Kiiskinen pystyi pelaamaan enää muutaman pelin jakson ennen uutta taukoa. 8p viimekaudella. Tässä tyypillinen esimerkki , että muistoista maksetaan kovaa 100-150 liksaa. Itse olisi laskenut irti. Samanlainen virhe oli tuo Kiiskisen jatkosoppari, kuin Juhiksen ja Bloodin siirtoraja haut meillä.
Tuskin oli sattumaa että KalPan nousukiito alkoi juuri silloin kun Kiiskinen palasi takaisin kokoonpanoon ja monet puhui sitä että jokainen nuori pelaaja kasvaa sen 10cm lisää pituutta kun herra #19 astelee pukukoppiin.

Kiiskisen arvo mitataan nykyään ihan muissa asioissa kuin tehopisteissä varsinkaan kun rooli ei enää edellytä sitä.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KALPA vs LUKKO

Keskushyökkääjät:

Jaakko Rissanen vs Patrick Khodorenko
Patrick Curry vs Antoine Morand
Benjamin Korhonen vs Pathrik Westerholm
Jaakko Lantta vs Harri Kainulainen
muut: Lukko

Khodorenko luonnollisesti arvoitus, mutta pelannut AHL:ssä runkopelaajana, joten arvioin hänen olevan ykkössentteritasoa. Morandilla on jo näyttöjä Liigasta, jotka seuraavassa parissa lasken hänen edukseen. Muissa laskin Jami Krannilan sentteriksi (vaikka ehkä pelaakin lähtökohtaisesti laidalla). Hän on joka tapauksessa hyvä pelaaja kakkos-kolmosketjuun. Sentterit Lukolle.

Laitahyökkääjät:
Juuso Mäenpää vs Sebastian Repo
Matyas Kantner vs Karson Kuhlman
Kasper Simontaival vs Steven Jandric
Aleksi Klemetti
vs Antti Saarela
Tuomas Kiiskinen vs Ponthus Westerholm
Veeti Miettinen vs Linus Nyman
Andras Okany vs Henri Ikonen
Konsta Kapanen vs Kim Nieminen
muut: Lukko

Ihan terävin kärki menee mielestäni aika lailla tasan. Kuhlman ei välttämättä yllä Kantnerin pisteisiin, mutta taustastaan (147 NHL-peliä ym) päätellen lienee kokonaisvaltaisesti kovempi jääkiekkoilija.

Muista pareista en sen sijaan löytänyt samalla tavalla ihan tasaväkisiä vertailupareja. Saarela voi hyvin olla paljon Klemettiä parempikin, mutta ei ole vielä tehnyt varsinaista läpimurtoa Liigassa. Saa nähdä, millainen on vire AHL-vuosien jälkeen. Konkareissa huomioin sen, että Westerholm pelaa todennäköisesti ehjemmän kauden kuin Kiiskinen.

Veeti Miettistä kehuin edellisessä vertailussa ja uskon että voi tehdä 20+ pistettä. Mutta näin ennakolta se on pelkkää uskomista. Tässä taas vastassa on kuitenkin melkoisen varma 20-30 pisteen pelaaja. Okanyn hienosta viime kaudesta huolimatta uskon kokeneen Ikosen olevan kuitenkin joukkueelle parempi pelaaja alaketjuihin ja alivoimalle.

Laitahyökkääjät Lukolle.

Puolustajat:
Oliver Joakim Larsen vs Jakob Stenqvist
Jesper Mattila vs Kim Nousiainen
Filip Westerlund vs Nuutti Viitasalo
Lukas Kanak vs Alex Peters
Lasse Lappalainen vs Niclas Almari
Iivari Räsänen vs Anton Olsson
Aleksi Elorinne vs Kalle Ervasti
muut: tasan

Ensimmäinen pari todella tasainen. Kummallakin on mahdollisuus olla Liigan ensi kauden tehokkain puolustaja. Ovat suurin piirtein saman ikäisiäkin. Larsen mennyt eteenpäin, Stenqvist taas pelannut aiemmin urallaan kovissa sarjoissa. Voisi jättää lihavoimattakin, mutta fiilispohjaisesti valitsisin näistä Stenqvistin.

Mattila oli tänä vuonna MM-kisajengissä, Nousiainen puolestaan pari vuotta sitten ennen lähtöään P-Amerikkaan. Erityyliset pelaajat: Mattila parempi puolustamaan kun taas Nousiainen voi nakuttaa 30 pinnaakin. Vähän sama asia seuraavassakin parissa.

Viimeisessä vertailuparissa Elorinteen ura on laskuvaiheessa, Ervastin kehityskäyrä puolestaan nousussa.

Puolustuskin menee Lukolle.

Maalivahdit:
Stefanos Lekkas
vs John Lethemon
Juha Jatkola vs Daniel Lebedeff

Tämä menee KalPalle, mutta ei mitenkään selvällä erolla. Pidän ihan mahdollisena, että Lethemon on koko nelikon paras molari, mutta näillä näytöillä Lekkas on laitettava edelle. Toisessa parissa Lebedeff voi olla turvallisempi kakkosvahti, mutta hänellä ei ole potentiaalia olla huippuvahti - toisin kuin Jatkolalla.

Valmennus:
KalPa
vs Lukko

Tomi Lämsä on kokenut ammattilainen, mutta viime kauden esitykset kääntävät tämän Petri Karjalaiselle ja KalPalle. Etenkin kun kumpikin seuroista jatkaa samassa valmennuksessa.

Yhteenveto:

Millään osa-aluella ei ole isoja eroja, eikä myöskään kokonaisuudessa. Maalivahtien onnistuminen voi olla se, mikä ratkaisee onko näistä joukkueista mukaan ihan kärkikahinoihin. Hyvin tasainen vertailu, mutta sijoitan rankingissani Lukon KalPan edelle.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Miten Kalpalla on paukkuja vahvistaa vielä tarvittaessa vs Pelsu?

En ole ottanut resursseja tai mahdollisia tulevia vahvistuksia tässä lainkaan huomioon. Paitsi Ässien suhteen, koska heiltä tavallaan nyt puuttuu kakkosvahti kokonaan.

Kalpallakin Karjalaisen toinen kausi päävalkkuna. Voiko sitäkään ihan varmana kärkivalkkuna vielä pitää ?Vaikka eka kausi ihan ok olikin.

Ei voi. Mielestäni Grönborg ja Niemelä ovat ennalta ainoat kärkivalmentajat ennen tätä kautta. Miettinen ja Karjalainen sitten hieman muuta tasaista keskikastia edellä, ja ilman näyttöjä olevat koutsit (tulokkaat+Maso) sitten sen jälkeen hännillä.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Muissa laskin Jami Krannilan sentteriksi (vaikka ehkä pelaakin lähtökohtaisesti laidalla).
Kyllä itse ainakin pidän todennäköisenä, että pelaa nimenomaan keskellä ja Morand laidassa. Ihan urheilujohtajan suusta tullut, että näkee Morandin laiturina eikä sentterinä.

Jäi muuten koko Krannila tästä vertailusta (vahingossa?) pois.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
@Everton hienoa duunia, mutta Lukossa Morand on lähtökohtaisesti laituri ja Krannila sentteri.

Morand-Khodorenko-Repo
Jandric-Krannila-Kuhlman
Saarela-Westerholm-Westerholm
Nyman-Kainulainen-Ikonen

Noilla mentiin pitsi ja ilmeisti pitsin jälkeen on noilla treenattukin.
 

Jarna90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
En todellakaan. Kiiskinen on täysi "wildcard" tulevalle kaudella enkä näe hänen välttämättä kuuluvan edes vakituiseen kokoonpanoon tasonsa puolesta, mutta tämäkin vertailupari on mielestäni hieman erikoinen. Täysin eri tilanteissa olevat pelaajat kyseessä.

Viittasit tuolla kotiinpäin vetämisellä varmaankin tähän viestiin: (jossa kylläkin varoitin värilaseista, mutta voisin nyt pienet perustelut sitten heittää)

Pyrin olemaan ottamatta arviossani liikaa huomioon mitään "piileviä potentiaaleja" ja pieniä peliaikoja, mutta toki nuorempien pelaajien luonnollinen kehityskaari vaikuttaa mukana. Minusta näissä arvioissa on ihan hyvä mennä enemmän perustilastot edellä, niin pidetään satunnaiset, kyseisistä joukkueista ei niin, kiinnostuneetkin lukijat mukana.

Carlsson vs Rissasen
Näistä kahdesta laitan siis Rissasen edelle. Kumpikaan ei viime kaudella saanut täyttä runkosarjaa kasaan, mutta pistetahdit olivat joka tapauksessa erinomaiset (Rissanen 0,77 ppg ja Carlsson 0,72 ppg), joten sikäli erittäin tasainen kausi kyseessä. Rissasella on kuitenkin allaan jopa 50 pisteen kausi toissa kaudelta, jonka näkisin hänen pystyvän toistamaan, jos vain pysyy koko kauden kunnossa. Carlssonilta en ole tällaista "upsidea" vielä nähnyt enkä usko 36-vuotiaan pelaajan kovinkaan huimia kehitysaskeleita enää ottavan. Kumpikaan ei vuoda omiin, mutta näkisin Rissasen todella paljon parempana aloittajana (55,3% vs 43,5%) tuovan enemmän lisäarvoa joukkueelleen tuloksenteon lisäksi.

Ilmeisesti kakkosentterinä on sitten Vilen, joten otan hänet tähän Currya vastaan.
Molemmat herroista ovat suuria kysymysmerkkejä tulevalle kaudelle. Vilenillä on allaan erittäin rikkonainen kausi (jos en aivan väärin ymmärtänyt) ja Curry siirtyy käytännössä ensimmäistä kertaa urallaan Eurooppaan (lyhyttä Korona-stinttiä Slovakiaan en laske mukaan). Vilen on periaatteessa osoittanut kykenevänsä tuloksentekoon Liigassa, toissa kaudella 31 pistettä, mutta voiko kehityksen olettaa jatkuvan täysin samanlaisena pahan loukkaantumisen jälkeen. Currylla taasen on allaan uransa ylivoimaisesti paras kausi ECHL:ssä, jossa hän kuului aivan sarjan parhaimmistoon ollen lopulta koko sarjan piste- ja maalipörssien kakkonen (39+48=87). Vaikka Vilenkin tulee luultavasti olemaan vähintäänkin hyvä Liigapelaaja tulevalla kaudella, uskon, että puhtaasti tuloksentekorooliin Currylla on juurikin suoraan tulevalla kaudella reilusti enemmän annettavaa.

Lasch vs Mäenpää
Oikeastaan näistä kahdesta teki mieleni valita Mäenpää "jo" nyt, mutta mennään ainakin vielä kokemus edellä. Mäenpään kehitys on ollut huimaa. Pisteitä on täysillä Liiga-kausilla kertynyt järjestyksessä 21, 34 ja 49 ja ikää löytyy vasta 22 vuotta. Kirsikkana kakun päällä viime kevään playoffit joissa pisteitä syntyi 13 otteluun 14 kappaletta. Mäenpää pääsi mukaan myös EHT:lle, jossa myöskin iski 2 otteluun 3 pistettä. Lasch on huima pelaaja ja hän pääsi viime kaudellakin lähes piste per peli tahdilla 54 pisteeseen, mutta ei 37-vuotias pelaaja ainakaan eteenpäin ole enää menossa, kun taas kehitystään jatkava Mäenpää taistelee omissa papereissan jopa pistepörssin voitosta tulevalla kaudella, mm. Laschin kanssa. Mutta pienellä kokemus-lisällä Lasch tosiaan (vielä) edelle.

Bryggman vs Kantner
Erinomainen vertailupari, vaikkei Kantner, vaikka isokokoinen onkin, fyysisyydessä yllä Bryggmanin tasolle. Erittäin tasainen ja siksi vaikea vertailtava. Viime kauden pisteet jakautuvat: 20+25 (Bryggman) ja 23+23 (Kantner). Playoffpisteet 10 (Bryggman ja 6 (Kantner), Bryggmanilla toki jokunen peli enemmän. Makuasiaksihan tämä lopulta menee. Hieman parempana maalintekijänä (ja niillä värilaseilla) laitan Kantnerin edelle.

Jordan vs Mattila
Tämä, myös erittäin tasainen pari, menee papereissani tasan. Suurella kohinalla Liigaan tullut Jordan osoitti kyllä lopulta olevansa huippupakki tähän sarjaan. Pistelukemia ei näiden kahden kohdalla kannata ihan kauheasti vertailla, mutta plusmiinus jäi kummallakin mukavasti positiivisen puolelle (Jordan +18 ja Mattila +14). Mattilan urapolku on erittäin mielenkiintoinen. Muutamassa vuodessa yliopistosarjasta Liigan parhaimmistoon ja MM-kisoihin. Olisi varmasti päässyt ulkomaillekin, mutta halusi jäädä vielä kaudeksi KalPaan nostamaan kannua. Jokatapauksessa tasan menee tämä pari.

Kalynuk vs Larsen
Toisin kuin @Everton (kaikki kunnia hänelle), en halua ihan liika mitään olettamia näiden Kanukkipakkien osalta tehdä, joten pistin Larsenin edelle ihan vain sillä, että hän on jo huipputasonsa Liigassa osoittanut. Larsenilla on allaan uransa paras kausi, jonka saldon oli 31 pistettä Jukuri-paidassa. Kuuluu myöskin Tanskan maajoukkueen vakiokalustoon ja pelasi keväällä viidennet MM-kisansa. Kalynuk on taasen jälleen yksi kuuluisa Ameriikan-arpa, mutta mielestäni kuitenkin keskivertoa reilusti varmempi tapaus. Kalynuk on osoittanut pystyvänsä pisteidentekoon AHL:ssä ja luotankin hänen olevan vähintäänkin hyvä Liigatason puolustaja, mutta täysin varma kortti hän ei missään nimessä ole. Larsen siis Liigakokemuksella edelle.
Tämä ihan helvetin hyvä koonti sinulta. Tuossa Rissanen ja Purre kanssa aika erityyliset sentterit. Tilastostovertailussa samaa mieltä että Rissanen edellä. Toisaalta Purre erittäin urheilullinen, monipuolinen pelaaja. Pelaa yv, av ja tasakentällisin tasapainottaa hyvin peliä. Maalintekokyky myös hyvää tasoa. Ymmärrän painotuksesi varsinkin iso ero noissa aloituksissa kyllä. Lasch kuitenkin sanonut että Purre paras sentteri jota sillä koskaan ollut. Kertoo kyllä jotain tuo.

Lassella ihan älytön rooli Pelsuyhteisössä. Pelaajana, johtajana kopissa. Fanien ja sidosryhmien ykkösuosikki. Fyysisesti härkä. Av pelaajana eliittiä. Näitä mä painottaisin myös. Mites Kantner näillä osalueilla?
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
PELICANS vs TPS

Keskushyökkääjät:

Patrik Carlsson vs Viljami Marjala
Elias Vilen vs Jean-Christophe Beaudin
Rasmus Kumpulainen
vs Aatos Koivu
Miro Väänänen vs Aarne Talvitie
Konsta Hirvonen vs Aarne Intonen

Tähän ei saa ihan järkeviä vertailupareja aikaiseksi. Esimerkiksi Kumpulainen on luultavasti vakiokokoonpanon pelaaja, kun taas Koivun roolista ei ole mitään tietoa. Tuossa kaksikossa molemmat lienevät suurin piirtein yhtä kovia, mutta kokemattomia tulevaisuuden lupauksia, mutta ehkä vuoden vanhempi ja OHL:ssä viime kauden pelannut Kumpulainen on valmiimpi miesten peleihin.

Beaudinin liigatasosta on vaikea sanoa mitään, mutta jos ei onnistuisikaan, niin TPS voi peluuttaa kakkossentterinä joko Talvitietä tai Intostakin. Kumpikin heistä menisi Kumpulaisen edelle, eivätkä jäisi kamalan kauas Vilenistäkään.

Tämä osio menee hyvinkin selvästi TPS:lle.

Laitahyökkääjät:
Ryan Lasch
vs Petrus Palmu
Lars Bryggman vs Lukas Wernblom
Lubos Horky vs Aidan Dudas
Iikka Kangasniemi vs Carter Savoie
Miika Roine vs Eetu Päkkilä
Jonas Enlund vs Leevi Teissala
Antti Tyrväinen vs Topias Haapanen
Leevi Tukiainen vs Markus Oden
muut: tasan

En tiedä kaivataanko tässä kenenkään kohdalla varsinaisesti perusteluja? Erot eivät ole suuria, mutta mielestäni kaikki kärkihyökkäjät ovat Pelicansilla napsun verran parempia kuin TPS:llä. Alaketjuihin Pelicansilla on kokeneita pelaajia. Toki Tyrväisen ja muidenkin kohdalla on sitten isompi riski myös siihen, että viettävät osan kaudesta sairastuvalla.

Laituriosasto menee Pelicansille. Tosin ei yhtä selvästi kuin sentterit TPS:lle.

Puolustajat:
Michal Jordan
vs Max Lindroth
Wyatt Kalynuk vs Casimir Jürgens
Michael Vukojevic vs Niklas Arell
Libor Zabransky vs Otto Salin
Johannes Johannesen vs Oliver Lauridsen
Petteri Riihinen vs Roni Sevänen
Onni Käyhkö vs Sisu-Petteri Lehtonen
muut: Pelicans

Sori @Knutsen , en löytänyt vieläkään sellaista vertailuparia että olisin saanut valinnut Arellin. Jos vaan Pelicansin hankinnat ovat sitä tasoa kuin arvelen, niin heillä on merkittävästi parempi puolustus kuin TPS:llä.

Maalivahdit:
Olof Lindbom vs Adam Werner
Jasper Patrikainen
vs Noa Vali

SHL-vahti Wernerin pitäisi olla tästä nipusta selvästi paras. Kokonaisuus menee kuitenkin aika tasan, tai korkeintaan niukasti TPS:lle, sillä turkulaiset ovat aika paljon sen varassa että Werner onnistuu. En vaan jotenkin näe, että Vali olisi vielä tällä kaudella valmis todelliseksi haastajaksi.

Valmennus:
Pelicans vs TPS

Yhteenveto:


Tämä oli loppujen lopuksi yllättävänkin tiukka peli, vaikka vastakkain oli viime kauden kärkipään Pelicans ja ynnä-muut-sarjan TPS. Kummaltakin löytyy kysymysmerkkejä, mutta myös potentiaalia. Pelicans menee niukasti edelle, mutta sen verran tasaista tosiaan on, että TPS saattaa hyvinkin olla jopa sarjataulukon kärkikolmanneksessa ja jättää monia ns. suosikkeja taakseen, jos vaan asiat sattuvat menemään nappiin.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Lukossa Morand on lähtökohtaisesti laituri ja Krannila sentteri.

Morand oli minulle uutta tietoa. Viime kaudella taisi kuitenkin Lukossakin pelata keskellä? No, kokonaisuuteen ei ole käytännön merkitystä, kun koko hyökkäyskalustoa vertaillaan.

Mutta jos Lukkoa tarvitsee vielä verrata jäljellä oleviin Ilvekseen ja HIFKiin, niin otetaan tämä muutos kuitenkin huomioon.

Jäi muuten koko Krannila tästä vertailusta (vahingossa?) pois.

Ei kun se oli se muut-osio, minkä Lukko voitti (eli Krannila vs KalPan muut erikseen nimeämättömät sentteri).

*******

Ranking:

Tappara
...
Kärpät
...
Lukko
...
KalPa
...
Pelicans
...
TPS
...
9. JYP
10. Ässät
11. KooKoo
12. Sport
13. Kiekko-Espoo
14. SaiPa
15. HPK
16. Jukurit
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: #16

Redrose

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
@Everton Saataisiinko viimeinkin pyytämäni vertailu HIFK vs Ilves? Kumpaakaan joukkuetta ei ole vielä esiintynyt missään vertailuissa.
 

Jarna90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Currysta vielä. Kaveri on 28v. Uralla tasan yksi onnistunut kausi ECHL.SSA. Kaveri ei ole tuohon mennessä onnistunut ottamaan AHL.ssa kunnon roolia. Eikä tuottamaan tehoja AHl.tasolla. Nuo ECHL tehot ei oikein liigatasolla korrelloi vrt vaikka Ässien Will Graber. Löytyykö syytä miksi ei ole AHL.ssa riittänyt? Kokonaisvaltaisessa tekemisessä on tämän perusteella oltava isoja puutteita. Mielestäni sangen rohkeaa odottaa 28vuotiaana yhden tehokkaan ECHl kauden perusteella varmaan tai todennäköistä tuloksentekijää liigaan. Voi toki onnistua, mutta kaikkea muuta kuin todennäköinen kärkiukko liigaan.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
@Everton Otin oikeuden myös tehdä Lukko vs. KalPa vertailua.

KALPA vs LUKKO

Keskushyökkääjät:
Jaakko Rissanen
vs Patrick Khodorenko
Patrick Curry vs Jami Krannila
Benjamin Korhonen vs Pathrik Westerholm
Jaakko Lantta vs Harri Kainulainen

Aika tasan menee, ellei Rissanen ala piiputtamaan pahemman kerran. Toisaalta Lantta on ehkä neloseen sopivampi pelaaja sentteriksi kuin Kainulainen ja Krannilan pitäisi tällä kaudella lyödä läpi ja Khodorenkoon on lyöty isot odotukset. KalPakin taisi muuten olla Khodorenkon perässä?

Laitahyökkääjät:
Juuso Mäenpää
vs Antoine Morand
Matyas Kantner vs Sebastian Repo
Kasper Simontaival vs Karson Kuhlman
Aleksi Klemetti vs Steven Jandric
Tuomas Kiiskinen vs Ponthus Westerholm
Veeti Miettinen vs Antti Saarela
Andras Okany vs Linus Nyman
Konsta Kapanen vs Henri Ikonen
muut: tasan

Laitahyökkääjät alaketjujen takia Lukolle, vaikka KalPalla ei siellä myöskään asiat ole mitenkään huonosti.

Puolustajat:
Oliver Joakim Larsen vs Jakob Stenqvist
Jesper Mattila vs Kim Nousiainen
Filip Westerlund vs Nuutti Viitasalo
Lukas Kanak vs Alex Peters
Lasse Lappalainen vs Niclas Almari
Iivari Räsänen vs Anton Olsson
Aleksi Elorinne vs Kalle Ervasti
muut: tasan

Puolustus hieman Lukolle.

Maalivahdit:
Stefanos Lekkas
vs John Lethemon
Juha Jatkola vs Daniel Lebedeff

Ennakkoon 100-0 KalPalle. Lethemon saattaa tosin olla kovakin kassari mutta aika näyttää sen.

Valmennus:
KalPa
vs Lukko

Valmennuksesta varmaan kaikki ovat samaa mieltä.

Tasaista on.
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
Currysta vielä. Kaveri on 28v. Uralla tasan yksi onnistunut kausi ECHL.SSA. Kaveri ei ole tuohon mennessä onnistunut ottamaan AHL.ssa kunnon roolia. Eikä tuottamaan tehoja AHl.tasolla. Nuo ECHL tehot ei oikein liigatasolla korrelloi vrt vaikka Ässien Will Graber. Löytyykö syytä miksi ei ole AHL.ssa riittänyt? Kokonaisvaltaisessa tekemisessä on tämän perusteella oltava isoja puutteita. Mielestäni sangen rohkeaa odottaa 28vuotiaana yhden tehokkaan ECHl kauden perusteella varmaan tai todennäköistä tuloksentekijää liigaan. Voi toki onnistua, mutta kaikkea muuta kuin todennäköinen kärkiukko liigaan.
Kyllähän tässä painaa paljon KalPan UTJn Laineen sanat että Curryn perässä ollaan oltu jo kauan ja pelityyliltään pitäisi sopia KalPaan hyvin (sama tilanne siis kuin Kantnerilla).
 

Jarna90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kyllähän tässä painaa paljon KalPan UTJn Laineen sanat että Curryn perässä ollaan oltu jo kauan ja pelityyliltään pitäisi sopia KalPaan hyvin (sama tilanne siis kuin Kantnerilla).
Aika tyypilistä mainospuhetta pelaajajulkaisun yhteydessä. Ne ovat puhdasta mainontaa ja markkinointia joissa pelaajaa kehutaan aina. Ja aina ollaan seurattu pitkää jne
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
Aika tyypilistä mainospuhetta pelaajajulkaisun yhteydessä. Ne ovat puhdasta mainontaa ja markkinointia joissa pelaajaa kehutaan aina. Ja aina ollaan seurattu pitkää jne
Toki näinkin mutta mielenkiintoinen seurattava Curry joka tapauksessa.
 
Kyllähän tässä painaa paljon KalPan UTJn Laineen sanat että Curryn perässä ollaan oltu jo kauan ja pelityyliltään pitäisi sopia KalPaan hyvin (sama tilanne siis kuin Kantnerilla).

Voi kyllä hyvinkin painaa sen 20-30 pistettä noilla taustoilla eli sikäli Laineen sanoissa on perää.
 

Maalainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Lassella ihan älytön rooli Pelsuyhteisössä. Pelaajana, johtajana kopissa. Fanien ja sidosryhmien ykkösuosikki. Fyysisesti härkä. Av pelaajana eliittiä. Näitä mä painottaisin myös. Mites Kantner näillä osalueilla?
Eipä Kantner näillä osa-alueilla ole rivipelaajaa kummempi. Pyrin olemaan menemättä liian syvälle noissa arvioissa, ettei aivan pilkunviilaamiseksi menisi. Syvemmälle tilastoihin ja eri osa-alueisiin mentynä Bryggman on kyllä ehdottomasti monipuolisempi. Jokin Kantnerin erottava huippuominaisuus voisi taasen olla ns. kytkinvaihde ottelun loppuhetkillä ja tiukoissa peleissä. Kantner taisi olla voittomaalimäärissä, ellei ykkönen, niin ainakin aivan kärkikahinoissa. Toki voittomaalit nyt ovat vähän niin ja näin tilastona. Sattuvat nyt osumaan aina jollekkin, mutta kun niitä alkaa kertyä jo hieman enemmän, sanotaanko vaikka +10, kyllä sitä voi jo mielestäni pelaajan hyvyytenä pitää.
 

Maalainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Laitahyökkääjät:
Juuso Mäenpää
vs Antoine Morand
Matyas Kantner vs Sebastian Repo
Kasper Simontaival vs Karson Kuhlman
Aleksi Klemetti vs Steven Jandric
Tuomas Kiiskinen vs Ponthus Westerholm
Veeti Miettinen vs Antti Saarela
Andras Okany vs Linus Nyman
Konsta Kapanen vs Henri Ikonen
muut: tasan
Itse laittaisin kyllä varauksin Kuhlmanin ja Jandricin Simontaipaleen ja Klemetin edelle, mutta Kantner vs Repo kääntyy omissa papereissani Kantnerin suuntaan.

Puolustajat:
Oliver Joakim Larsen vs Jakob Stenqvist
Jesper Mattila vs Kim Nousiainen
Filip Westerlund vs Nuutti Viitasalo
Lukas Kanak vs Alex Peters
Lasse Lappalainen vs Niclas Almari
Iivari Räsänen vs Anton Olsson
Aleksi Elorinne vs Kalle Ervasti
muut: tasan
Näistä Mattila menee mielestäni Nousiaisen edelle, jopa yllättävän selkeästi. Nousiaisen ura junnaa paikallaan, kun taas Mattilalla menee paremmin kuin koskaan.
 

Jarna90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Eipä Kantner näillä osa-alueilla ole rivipelaajaa kummempi. Pyrin olemaan menemättä liian syvälle noissa arvioissa, ettei aivan pilkunviilaamiseksi menisi. Syvemmälle tilastoihin ja eri osa-alueisiin mentynä Bryggman on kyllä ehdottomasti monipuolisempi. Jokin Kantnerin erottava huippuominaisuus voisi taasen olla ns. kytkinvaihde ottelun loppuhetkillä ja tiukoissa peleissä. Kantner taisi olla voittomaalimäärissä, ellei ykkönen, niin ainakin aivan kärkikahinoissa. Toki voittomaalit nyt ovat vähän niin ja näin tilastona. Sattuvat nyt osumaan aina jollekkin, mutta kun niitä alkaa kertyä jo hieman enemmän, sanotaanko vaikka +10, kyllä sitä voi jo mielestäni pelaajan hyvyytenä pitää.
Bryggmanilla on Pelsussa 5 playoffien voittomaalia mm tuo jättimäinen maali IFK sarjan game seven matsissa.

Kantnerilla 2 playoff voittomaalia Kalpauralla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös