En todellakaan. Kiiskinen on täysi "wildcard" tulevalle kaudella enkä näe hänen välttämättä kuuluvan edes vakituiseen kokoonpanoon tasonsa puolesta, mutta tämäkin vertailupari on mielestäni hieman erikoinen. Täysin eri tilanteissa olevat pelaajat kyseessä.Mites näet has been mätisäkki Kiiskinen vs Kangasniemi vertailun? Saatko siinäkin vetäistyä Savoon voiton?
Viittasit tuolla kotiinpäin vetämisellä varmaankin tähän viestiin: (jossa kylläkin varoitin värilaseista, mutta voisin nyt pienet perustelut sitten heittää)
Pyrin olemaan ottamatta arviossani liikaa huomioon mitään "piileviä potentiaaleja" ja pieniä peliaikoja, mutta toki nuorempien pelaajien luonnollinen kehityskaari vaikuttaa mukana. Minusta näissä arvioissa on ihan hyvä mennä enemmän perustilastot edellä, niin pidetään satunnaiset, kyseisistä joukkueista ei niin kiinnostuneetkin lukijat mukana.Kokonaisuudessaan oikein hyvä arvio, mutta muutamaa pientä viilausta jäin vielä kaipaamaan. Benjamin Korhonen tulee 100% varmuudella aloittamaan kautensa kolmosen keskellä, joten hänet voisi Komben tilalle suoraan vaihtaa. Myöskin vertailupareja voisi miettiä reilusti enemmän, esim. Lasch-Mäenpää ja Bryggman-Kantner olisivat paljon sopivammat parit, samoin Carlsson-Rissanen ja Kumpulainen/Vilen?-Curry.
Näiden myötä hyökkäyksen parit (pienillä värilaseilla) kääntyisivät mielestäni seuraavasti:
Carlsson vs Rissanen
Kumpulainen/Vilen vs Curry
Lasch vs Mäenpää
Bryggman vs Kantner
Mäenpää tulee kylläkin samanlaisen kehityksen jatkuessa painelemaan myöskin ohi ja kovaa. Simontaipaleen laittaisin melkeinpä myös Horkya paremmaksi.
Puolustuksen osalta parit näyttävät hyvältä, mutta (jälleen niillä värilaseilla) paremmuusjärjestys menisi kahden ensimmäisen parin osalta seuraavasti:
Jordan vs Mattila
Kalynuk vs Larsen
Eriäviä mielipiteitä otan mielelläni vastaan ja Pelicansia enemmän seuraavat korjatkaa, jos jonkun pelipaikan osalta on "väärä" pelaaja vertailussa.
Carlsson vs Rissasen
Näistä kahdesta laitan siis Rissasen edelle. Kumpikaan ei viime kaudella saanut täyttä runkosarjaa kasaan, mutta pistetahdit olivat joka tapauksessa erinomaiset (Rissanen 0,77 ppg ja Carlsson 0,72 ppg), joten sikäli erittäin tasainen kausi kyseessä. Rissasella on kuitenkin allaan jopa 50 pisteen kausi toissa kaudelta, jonka näkisin hänen pystyvän toistamaan, jos vain pysyy koko kauden kunnossa. Carlssonilta en ole tällaista "upsidea" vielä nähnyt enkä usko 36-vuotiaan pelaajan kovinkaan huimia kehitysaskeleita enää ottavan. Kumpikaan ei vuoda omiin, mutta näkisin Rissasen todella paljon parempana aloittajana (55,3% vs 43,5%) tuovan enemmän lisäarvoa joukkueelleen tuloksenteon lisäksi.
Ilmeisesti kakkosentterinä on sitten Vilen, joten otan hänet tähän Currya vastaan.
Molemmat herroista ovat suuria kysymysmerkkejä tulevalle kaudelle. Vilenillä on allaan erittäin rikkonainen kausi (jos en aivan väärin ymmärtänyt) ja Curry siirtyy käytännössä ensimmäistä kertaa urallaan Eurooppaan (lyhyttä Korona-stinttiä Slovakiaan en laske mukaan). Vilen on periaatteessa osoittanut kykenevänsä tuloksentekoon Liigassa, toissa kaudella 31 pistettä, mutta voiko kehityksen olettaa jatkuvan täysin samanlaisena pahan loukkaantumisen jälkeen. Currylla taasen on allaan uransa ylivoimaisesti paras kausi ECHL:ssä, jossa hän kuului aivan sarjan parhaimmistoon ollen lopulta koko sarjan piste- ja maalipörssien kakkonen (39+48=87). Vaikka Vilenkin tulee luultavasti olemaan vähintäänkin hyvä Liigapelaaja tulevalla kaudella, uskon, että puhtaasti tuloksentekorooliin Currylla on juurikin suoraan tulevalla kaudella reilusti enemmän annettavaa.
Lasch vs Mäenpää
Oikeastaan näistä kahdesta teki mieleni valita Mäenpää "jo" nyt, mutta mennään ainakin vielä kokemus edellä. Mäenpään kehitys on ollut huimaa. Pisteitä on täysillä Liiga-kausilla kertynyt järjestyksessä 21, 34 ja 49 ja ikää löytyy vasta 22 vuotta. Kirsikkana kakun päällä viime kevään playoffit joissa pisteitä syntyi 13 otteluun 14 kappaletta. Mäenpää pääsi mukaan myös EHT:lle, jossa myöskin iski 2 otteluun 3 pistettä. Lasch on huima pelaaja ja hän pääsi viime kaudellakin lähes piste per peli tahdilla 54 pisteeseen, mutta ei 37-vuotias pelaaja ainakaan eteenpäin ole enää menossa, kun taas kehitystään jatkava Mäenpää taistelee omissa papereissan jopa pistepörssin voitosta tulevalla kaudella, mm. Laschin kanssa. Mutta pienellä kokemus-lisällä Lasch tosiaan (vielä) edelle.
Bryggman vs Kantner
Erinomainen vertailupari, vaikkei Kantner, vaikka isokokoinen onkin, fyysisyydessä yllä Bryggmanin tasolle. Erittäin tasainen ja siksi vaikea vertailtava. Viime kauden pisteet jakautuvat: 20+25 (Bryggman) ja 23+23 (Kantner). Playoffpisteet 10 (Bryggman ja 6 (Kantner), Bryggmanilla toki jokunen peli enemmän. Makuasiaksihan tämä lopulta menee. Hieman parempana maalintekijänä (ja niillä värilaseilla) laitan Kantnerin edelle.
Jordan vs Mattila
Tämä, myös erittäin tasainen pari, menee papereissani tasan. Suurella kohinalla Liigaan tullut Jordan osoitti kyllä lopulta olevansa huippupakki tähän sarjaan. Pistelukemia ei näiden kahden kohdalla kannata ihan kauheasti vertailla, mutta plusmiinus jäi kummallakin mukavasti positiivisen puolelle (Jordan +18 ja Mattila +14). Mattilan urapolku on erittäin mielenkiintoinen. Muutamassa vuodessa yliopistosarjasta Liigan parhaimmistoon ja MM-kisoihin. Olisi varmasti päässyt ulkomaillekin, mutta halusi jäädä vielä kaudeksi KalPaan nostamaan kannua. Jokatapauksessa tasan menee tämä pari.
Kalynuk vs Larsen
Toisin kuin @Everton (kaikki kunnia hänelle), en halua ihan liika mitään olettamia näiden Kanukkipakkien osalta tehdä, joten pistin Larsenin edelle ihan vain sillä, että hän on jo huipputasonsa Liigassa osoittanut. Larsenilla on allaan uransa paras kausi, jonka saldon oli 31 pistettä Jukuri-paidassa. Kuuluu myöskin Tanskan maajoukkueen vakiokalustoon ja pelasi keväällä viidennet MM-kisansa. Kalynuk on taasen jälleen yksi kuuluisa Ameriikan-arpa, mutta mielestäni kuitenkin keskivertoa reilusti varmempi tapaus. Kalynuk on osoittanut pystyvänsä pisteidentekoon AHL:ssä ja luotankin hänen olevan vähintäänkin hyvä Liigatason puolustaja, mutta täysin varma kortti hän ei missään nimessä ole. Larsen siis Liigakokemuksella edelle.
Viimeksi muokattu: