Mainos

Kumpi vai kampi? Head-to-head vertailut liigajoukkueista 2024–2025

  • 43 362
  • 230

Jarna90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jos tarvitsee verrata HIFKiin tai Ilvekseen. Muita ei ole suunnitteilla.
Entäs Lukko vai menikö se multa ohi? Kiinnostaa valmennuksen osalta kun verrataan Ylijunnillaa joka voi olla hyvä tai vähemmän huono Peltoseen tai Lämsään jotka ovat todistetusti huonoja;) Mä kyl ottaisin mieluummin arvan jolla voi voittaa, kun arvan jonka voi varmasti repiä tyhjänä;)
 

kokemus_puhuu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät / Florida
Kaivatusta parista minun versioni.

Ilves vs HIFK

Keskushyökkääjät:

Adam Najman vs Jori Lehterä
Matias Mäntykivi
vs Petr Kodytek
Joonas Nättinen vs Panu Mieho
Erik Borg vs Juhani Jasu
Muut: HIFK (Bau vs Seppälä, Karjalainen)

Lehterä vie parista voiton pitkälti näyttöjen perusteella Liiga jäiltä, sillä Najmanilla niitä vielä ei ole. Oletan parin olevan kauden päätyttyä, kuitenkin hyvin lähellä toistensa tasoa.

Mäntykivi sekä Kodytek olivat viime kaudella joukkue tovereita ja Ilves faneilla on varmasti parempi tieto näiden herrojen eroista, mutta omien kokemusten sekä tilastojen perusteella arvioin Mäntykiven napsun paremmaksi. Mäntykivi (65: 19+29) / Kodytek (64: 21+19)

Sekä Nättinen, että myös Mieho pelasivat viimeiset kaksi kautta SHL:ää. Nättisellä on alla kaksi vajaata kautta, joiden aikana hän on päässyt pelaamaan vain (57) ottelua, tehopistein (5+11). Mieho puolestaan siirtyi toissa kaudella kesken kauden Ilveksestä Timrå:hon saaden pelattua 1,5 kauden aikana (76) ottelua, tehopistein (8+8). Plusmiinus tilastokaan ei viime kauden osalta mairittele sillä SHL:än keskikastin joukkueessa hän summasi (-12). Päädyin arvioimaan tämän parin tasan. Odotan molemmilta noin 20 pisteen kautta.

Joukkueiden nelossentterit ovat SHL:ssä viime kaudella tilastoin (52: 8+3 (+1)) pelannut Erik Borg sekä TPS:n kapteenin paitaa viimeiset neljä kautta kantanut Liiga ikoni Juhani Jasu. Viime kaudella Jasulla alkoi jo näkymään hieman hyytymisen merkkejä, eikä ihmekään sillä ensi Tammikuussa hän täyttää jo 37-vuotta. Borg on puolestaan parhaassa peli iässä ja pyrkii saamaan aikaan parhaimman kautensa. Voiton tästä parista vei siis Borg, jolla uskon olevan enemmän näytettävää sekä voimia tallessa.

Sentterit loppujen lopuksi vie niukasti Ilves. Huomiona se, että Ilveksellä ei ole varaa loukkaantumisiin keskikaistalla, sillä Samu Bau on heidän ainoa ylimääräinen sentteri. IFK:lla puolestaan on Liigassa jo pelannut Jesse Seppälä sekä minun listauksessa laituri osastolle menevät (Pakarinen), Hartikainen sekä Åsten, jotka pystyvät tarvittaessa paikkaamaan keskikaistaa.


Laitahyökkääjät:
Eemeli Suomi
vs Kristian Vesalainen
Jens Lööke vs Vincent Marleau
Simon Stransky vs Iiro Pakarinen
Kalle Väisänen vs Daniel Mäkiaho / Kaskimäki (Pohjois-Amerikka?)
Ville Meskanen vs Joonas Rask
Samuli Ratinen
vs Leo Komarov
Kasper Björkqvist vs Santeri Hartikainen
Juuso Könönen vs Micke-Max Åsten
Muut: Tasan (Kos, Heikkinen, Laurell vs Piiroinen, Somervuori, Kähkönen)
Ilves kapteeni Suomi sai vastaansa vertailussani Vesalaisen. Vesalaiselta mitään pois ottamatta tässä parissa ei epäselvyyksiä.

Toinen pari oli Lööke vs Marleau. Joukkueidensa kärki pelaajia, joilta odotetaan tehopisteitä. Lööke saapuu Tampereelle Vaasasta, jossa hän vietti viimeiset kaksi kautta pelaten yhteensä 81 ottelua, pistein (29+36). Marleau puolestaan saapui kesken viime kauden Helsinkiin ja kerkesi pelaamaan 34 ottelua, pistein (9+10). Voiton arviossani vei Lööke parempien näyttöjen ansiosta.

Toisen kauden Ilveksessä aloittava Simon Stransky sai vastaansa kokeneen Iiro Pakarisen. Stransky vietti viime kauden pääosin Ilveksen kolmoskentässä saaden pelattua (~16 min/o). Pisteitä 61 otteluun kertyi 37 (13+24). Pakarinen aloittaa puolestaan neljännen perättäisen vuotensa IFK paidassa ja viime kaudella hän pelasi (~20 min/o). Pisteitä 66 otteluun hän summasi 34 (19+15). Pakarinen sai pelata viime kaudella yhdessä syöttökone Lehterän kanssa jääden hyvin maltillisiin pisteisiin, kun taas Stransky painoi kolmoskentässä Petr Kodytekin kanssa. Ensi kaudella Stransky saa ketju kavereikseen minun oletuksen mukaan Najmanin sekä Lööken, joiden kanssa hän kykenee tykittämään reilusti paremmat pisteet viime kauteen verrattuna. Nostan Stranskyn voittajaksi.


Neljäntenä parina oli nuorten kaksintaistelu, jossa kohtasivat TPS:stä Ilvekseen siirtynyt Kalle Väisänen (lainalla Rangersista) sekä Jukureista IFK:hon siirtynyt Daniel Mäkiaho. Viime kaudella hyvin samanlaiset tehopisteet takonut kaksikko Väisänen (67: 10+8) ja Mäkiaho (47: 7+10). Voiton parista vei Väisänen, jolla uskon olevan potentiaalia nostaa tasoaan korkeammalle kuin Mäkiaholla. (Jos Kaskimäki pelaa ensi kaudella IFK:ssa asia erikseen)

Meskanen pelasi viime kaudella 44 ottelua, tehopistein (6+14). Rask puolestaan 56 otteluun pisteet (13+9). Meskanen sai enemmän vastuuta ylivoimalla ja ei pelaa alivoimaa. Rask puolestaan pelasi alivoimaa enemmän, jota voidaan odottaakin kolmoskentän laiturilta. Arvioin Raskin tästä parista monipuolisuutensa ansiosta voittajaksi.

Ratinen pelasi viime kaudella melko maltillisella peliajalla (~13 min/o) summaten 42 pelaamassaan ottelussa yhteensä 17 tehopistettä (3+14). Komarovilla puolestaan kausi jäi 20 ottelun mittaiseksi, joissa hän summasi pisteet (3+1). Kumpikaan ei pelannut alivoimaa, mutta Komarov puolestaan keräsi ylivoima minuutteja. Komarov myös keräsi kunnioitettavat 120 jäähyminuuttia 20 otteluun. Arvioin Ratisen voittajaksi tästä parista, sillä Komarov viime kaudella, vain vaikeutti joukkueensa menestystä.

Neloskentän laituri osastolta löytyvät Könönen/Björkqvist vs Åsten/Hartikainen. Tämän vertailun melko selvästikkin vei Ilveksen kaksikko. Hartikaisella toki on potentiaalia tehdä hyvääkin tulosta, mutten siihen vielä ensimmäisellä kaudella usko.

Laitahyökkääjät selvästi Ilvekselle.


Puolustajat:
Niklas Friman vs Petteri Lindbohm
Daniel Gazda vs Luke Martin
Toni Utunen
vs Tony Sund
Arttu Pelli vs Ronald Knot
Jarkko Parikka vs Aron Kiviharju
Otto Latvala vs Ilari Melart
Juho Rautanen vs Oskari Manninen
Muut: Tasan (Soini, Niskanen, Seppänen, Joutsi vs Luhanka, Jalasti, Nykyri)

Kaksi saman ikäluokan peruspuolustajaa, jotka molemmat olivat voittamassa Leijona paidassa sekä MM-, että Olympiakultaa. Lindbohm viime kaudella (50: 8+7 (+10)) ja Friman (57: 2+9 (+9)). Vaikea suurempia eroja heidän välillään löytää, joten päädyin laittamaan heidät tasan.

Martin löi itsensä IFK kannattajien sydämiin viime kaudella sekä peli että kieli taidoillaan. Martin summasi lopulta 63 otteluun tehopisteet (11+39 (+4)). Ainut negatiivinen asia Martinin viime kaudessa taitaa olla pieni notkahdus pudotuspeleissä (7: 1+2 (-3)). Vastaparikseen hän sai Ilveksen uuden hankinnan Daniel Gazdan, joka saapuu Tampereelle Kometa Brno:n riveistä. Siellä hän kirjasi 58 otteluun (18+13=31) tehopistettä ja plusmiinus tilasto oli (+12). Valitsin tästä parista Martinin voittajaksi hänen viime kauden näyttöjen johdosta.

Niemelän tuliaisia Ilvekseen on Toni Utunen, joka minun vertailussa saa vastaansa jatkosopimuksen IFK:n kanssa tehneen Tony Sundin. Utunen summasi viime kaudella 73 otteluun pisteet (8+16) ja plusmiinus tilasto oli (+14). Sund puolestaan pelasi 41 ottelua ja summasi pisteet (41: 2+16) sekä plusmiinus oli (+10). Molemmat pelaajista pelasivat suurin piirtein saman verran ottelua kohti (Sund ~20min ja Utunen ~19min). Valitsin tästä tiukasta parista voittajaksi Toni Utusen.

Pelli aloittaa toisen kautensa Ilveksessä. Viime kaudella hän pelasi 57 ottelua, joissa summasi pisteet 6+15. Plusmiinus tilasto oli +23. Knot puolestaan saapuu Helsinkiin Tsekin liigasta, jossa hän pelasi viime kaudella 48 ottelua, pistein 5+10. Plusmiinus tilasto oli +6. Pelli on luotettava omaan päähän, mutta kykenee tekemään kovatkin pisteet.

Parikka aloittaa jo kymmenennen kauden Ilves paidassa. Viime kaudella hän pelasi 63 ottelua pistein 2+8. Parikan plusmiinustilasto oli (+2). Kiviharjun viime kausi puolestaan meni täysin pilalle käytännössä jo ennen kuin kerkesi alkaakaan. Lopulta hän kerkesi pelaamaan, vain 7 ottelua pistein 1+1. Plusmiinus (-2). Uskon Kiviharjun ehjänä pysyessään, kuitenkin pelaavan läpimurto kautensa miesten peleihin, siksi laitoin tämän parin tasan.

Latvala sekä Melart tuovat molemmat kokoa ja kovuutta joukkueidensa puolustuksiin. En näe suuria etuja suuntaan tai toiseen.

Molemmilla myös solidit seiskapakit, jotka pystyvät paikkaamaan tarvittaessa luotettavasti.

Puolustus menee niukasti Ilvekselle.


Maalivahdit:
Dominik Pavlat
vs Roope Taponen
Jakub Malek vs Eemil Vinni

Ilveksellä maalivahdit voivat olla myös toisin päin, mutta ei se muuttaisi tässä vertailussa mitään, sillä maalivahtiosasto menee erittäin selkeästi Ilvekselle. Taponen on parhaimmillaan Liigaan huipputasoa, mutta ailahteleva etenkin tosi pelien koittaessa. Taustaltakaan ei Taponen paljoakaan apuja saa, sillä kakkosmaalivahdin paikasta vastaa juuri NHL:ään varattu 18-vuotias Eemil Vinni, joka pyrkii mestiksessä vietetyn kauden jälkeen läpimurtoa Liiga tasolle. Ilveksellä on puolestaan laittaa maalinsuulle kolmannen kauden seurassa aloittava Malek sekä Tsekin liigasta hankittu Dominik Pavlat. Pavlat torjui viime kaudella Plzen:in paidassa tilastoin (29: 92,80 / 2,15).


Valmennus:
Ilves
vs HIFK

Tämä ei vaadi perusteluita.


Yhteenveto:
Ilves
on lopulta selvästi edellä vieden jokaisen osa-alueen itselleen. Etenkin maalivahdit ja laitahyökkääjät ovat selvästi edellä.
 

Jylppy #13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kiitos Everton mahtavista analyyseistä! Kirurgin-tarkkaa ja asiantuntevaa työtä. Ps. Erityiskiitokset Mctorsolle jo edesmenneestä joukkueiden voimasuhteet-ketjusta.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kaivatusta parista minun versioni.

Ilves vs HIFK

Keskushyökkääjät:

Adam Najman vs Jori Lehterä
Matias Mäntykivi
vs Petr Kodytek
Joonas Nättinen vs Panu Mieho
Erik Borg vs Juhani Jasu
Muut: HIFK (Bau vs Seppälä, Karjalainen)

Lehterä vie parista voiton pitkälti näyttöjen perusteella Liiga jäiltä, sillä Najmanilla niitä vielä ei ole. Oletan parin olevan kauden päätyttyä, kuitenkin hyvin lähellä toistensa tasoa.

Mäntykivi sekä Kodytek olivat viime kaudella joukkue tovereita ja Ilves faneilla on varmasti parempi tieto näiden herrojen eroista, mutta omien kokemusten sekä tilastojen perusteella arvioin Mäntykiven napsun paremmaksi. Mäntykivi (65: 19+29) / Kodytek (64: 21+19)

Sekä Nättinen, että myös Mieho pelasivat viimeiset kaksi kautta SHL:ää. Nättisellä on alla kaksi vajaata kautta, joiden aikana hän on päässyt pelaamaan vain (57) ottelua, tehopistein (5+11). Mieho puolestaan siirtyi toissa kaudella kesken kauden Ilveksestä Timrå:hon saaden pelattua 1,5 kauden aikana (76) ottelua, tehopistein (8+8). Plusmiinus tilastokaan ei viime kauden osalta mairittele sillä SHL:än keskikastin joukkueessa hän summasi (-12). Päädyin arvioimaan tämän parin tasan. Odotan molemmilta noin 20 pisteen kautta.

Joukkueiden nelossentterit ovat SHL:ssä viime kaudella tilastoin (52: 8+3 (+1)) pelannut Erik Borg sekä TPS:n kapteenin paitaa viimeiset neljä kautta kantanut Liiga ikoni Juhani Jasu. Viime kaudella Jasulla alkoi jo näkymään hieman hyytymisen merkkejä, eikä ihmekään sillä ensi Tammikuussa hän täyttää jo 37-vuotta. Borg on puolestaan parhaassa peli iässä ja pyrkii saamaan aikaan parhaimman kautensa. Voiton tästä parista vei siis Borg, jolla uskon olevan enemmän näytettävää sekä voimia tallessa.

Sentterit loppujen lopuksi vie niukasti Ilves. Huomiona se, että Ilveksellä ei ole varaa loukkaantumisiin keskikaistalla, sillä Samu Bau on heidän ainoa ylimääräinen sentteri. IFK:lla puolestaan on Liigassa jo pelannut Jesse Seppälä sekä minun listauksessa laituri osastolle menevät (Pakarinen), Hartikainen sekä Åsten, jotka pystyvät tarvittaessa paikkaamaan keskikaistaa.


Laitahyökkääjät:
Eemeli Suomi
vs Kristian Vesalainen
Jens Lööke vs Vincent Marleau
Simon Stransky vs Iiro Pakarinen
Kalle Väisänen vs Daniel Mäkiaho / Kaskimäki (Pohjois-Amerikka?)
Ville Meskanen vs Joonas Rask
Samuli Ratinen
vs Leo Komarov
Kasper Björkqvist vs Santeri Hartikainen
Juuso Könönen vs Micke-Max Åsten
Muut: Tasan (Kos, Heikkinen, Laurell vs Piiroinen, Somervuori, Kähkönen)
Ilves kapteeni Suomi sai vastaansa vertailussani Vesalaisen. Vesalaiselta mitään pois ottamatta tässä parissa ei epäselvyyksiä.

Toinen pari oli Lööke vs Marleau. Joukkueidensa kärki pelaajia, joilta odotetaan tehopisteitä. Lööke saapuu Tampereelle Vaasasta, jossa hän vietti viimeiset kaksi kautta pelaten yhteensä 81 ottelua, pistein (29+36). Marleau puolestaan saapui kesken viime kauden Helsinkiin ja kerkesi pelaamaan 34 ottelua, pistein (9+10). Voiton arviossani vei Lööke parempien näyttöjen ansiosta.

Toisen kauden Ilveksessä aloittava Simon Stransky sai vastaansa kokeneen Iiro Pakarisen. Stransky vietti viime kauden pääosin Ilveksen kolmoskentässä saaden pelattua (~16 min/o). Pisteitä 61 otteluun kertyi 37 (13+24). Pakarinen aloittaa puolestaan neljännen perättäisen vuotensa IFK paidassa ja viime kaudella hän pelasi (~20 min/o). Pisteitä 66 otteluun hän summasi 34 (19+15). Pakarinen sai pelata viime kaudella yhdessä syöttökone Lehterän kanssa jääden hyvin maltillisiin pisteisiin, kun taas Stransky painoi kolmoskentässä Petr Kodytekin kanssa. Ensi kaudella Stransky saa ketju kavereikseen minun oletuksen mukaan Najmanin sekä Lööken, joiden kanssa hän kykenee tykittämään reilusti paremmat pisteet viime kauteen verrattuna. Nostan Stranskyn voittajaksi.


Neljäntenä parina oli nuorten kaksintaistelu, jossa kohtasivat TPS:stä Ilvekseen siirtynyt Kalle Väisänen (lainalla Rangersista) sekä Jukureista IFK:hon siirtynyt Daniel Mäkiaho. Viime kaudella hyvin samanlaiset tehopisteet takonut kaksikko Väisänen (67: 10+8) ja Mäkiaho (47: 7+10). Voiton parista vei Väisänen, jolla uskon olevan potentiaalia nostaa tasoaan korkeammalle kuin Mäkiaholla. (Jos Kaskimäki pelaa ensi kaudella IFK:ssa asia erikseen)

Meskanen pelasi viime kaudella 44 ottelua, tehopistein (6+14). Rask puolestaan 56 otteluun pisteet (13+9). Meskanen sai enemmän vastuuta ylivoimalla ja ei pelaa alivoimaa. Rask puolestaan pelasi alivoimaa enemmän, jota voidaan odottaakin kolmoskentän laiturilta. Arvioin Raskin tästä parista monipuolisuutensa ansiosta voittajaksi.

Ratinen pelasi viime kaudella melko maltillisella peliajalla (~13 min/o) summaten 42 pelaamassaan ottelussa yhteensä 17 tehopistettä (3+14). Komarovilla puolestaan kausi jäi 20 ottelun mittaiseksi, joissa hän summasi pisteet (3+1). Kumpikaan ei pelannut alivoimaa, mutta Komarov puolestaan keräsi ylivoima minuutteja. Komarov myös keräsi kunnioitettavat 120 jäähyminuuttia 20 otteluun. Arvioin Ratisen voittajaksi tästä parista, sillä Komarov viime kaudella, vain vaikeutti joukkueensa menestystä.

Neloskentän laituri osastolta löytyvät Könönen/Björkqvist vs Åsten/Hartikainen. Tämän vertailun melko selvästikkin vei Ilveksen kaksikko. Hartikaisella toki on potentiaalia tehdä hyvääkin tulosta, mutten siihen vielä ensimmäisellä kaudella usko.

Laitahyökkääjät selvästi Ilvekselle.


Puolustajat:
Niklas Friman vs Petteri Lindbohm
Daniel Gazda vs Luke Martin
Toni Utunen
vs Tony Sund
Arttu Pelli vs Ronald Knot
Jarkko Parikka vs Aron Kiviharju
Otto Latvala vs Ilari Melart
Juho Rautanen vs Oskari Manninen
Muut: Tasan (Soini, Niskanen, Seppänen, Joutsi vs Luhanka, Jalasti, Nykyri)

Kaksi saman ikäluokan peruspuolustajaa, jotka molemmat olivat voittamassa Leijona paidassa sekä MM-, että Olympiakultaa. Lindbohm viime kaudella (50: 8+7 (+10)) ja Friman (57: 2+9 (+9)). Vaikea suurempia eroja heidän välillään löytää, joten päädyin laittamaan heidät tasan.

Martin löi itsensä IFK kannattajien sydämiin viime kaudella sekä peli että kieli taidoillaan. Martin summasi lopulta 63 otteluun tehopisteet (11+39 (+4)). Ainut negatiivinen asia Martinin viime kaudessa taitaa olla pieni notkahdus pudotuspeleissä (7: 1+2 (-3)). Vastaparikseen hän sai Ilveksen uuden hankinnan Daniel Gazdan, joka saapuu Tampereelle Kometa Brno:n riveistä. Siellä hän kirjasi 58 otteluun (18+13=31) tehopistettä ja plusmiinus tilasto oli (+12). Valitsin tästä parista Martinin voittajaksi hänen viime kauden näyttöjen johdosta.

Niemelän tuliaisia Ilvekseen on Toni Utunen, joka minun vertailussa saa vastaansa jatkosopimuksen IFK:n kanssa tehneen Tony Sundin. Utunen summasi viime kaudella 73 otteluun pisteet (8+16) ja plusmiinus tilasto oli (+14). Sund puolestaan pelasi 41 ottelua ja summasi pisteet (41: 2+16) sekä plusmiinus oli (+10). Molemmat pelaajista pelasivat suurin piirtein saman verran ottelua kohti (Sund ~20min ja Utunen ~19min). Valitsin tästä tiukasta parista voittajaksi Toni Utusen.

Pelli aloittaa toisen kautensa Ilveksessä. Viime kaudella hän pelasi 57 ottelua, joissa summasi pisteet 6+15. Plusmiinus tilasto oli +23. Knot puolestaan saapuu Helsinkiin Tsekin liigasta, jossa hän pelasi viime kaudella 48 ottelua, pistein 5+10. Plusmiinus tilasto oli +6. Pelli on luotettava omaan päähän, mutta kykenee tekemään kovatkin pisteet.

Parikka aloittaa jo kymmenennen kauden Ilves paidassa. Viime kaudella hän pelasi 63 ottelua pistein 2+8. Parikan plusmiinustilasto oli (+2). Kiviharjun viime kausi puolestaan meni täysin pilalle käytännössä jo ennen kuin kerkesi alkaakaan. Lopulta hän kerkesi pelaamaan, vain 7 ottelua pistein 1+1. Plusmiinus (-2). Uskon Kiviharjun ehjänä pysyessään, kuitenkin pelaavan läpimurto kautensa miesten peleihin, siksi laitoin tämän parin tasan.

Latvala sekä Melart tuovat molemmat kokoa ja kovuutta joukkueidensa puolustuksiin. En näe suuria etuja suuntaan tai toiseen.

Molemmilla myös solidit seiskapakit, jotka pystyvät paikkaamaan tarvittaessa luotettavasti.

Puolustus menee niukasti Ilvekselle.


Maalivahdit:
Dominik Pavlat
vs Roope Taponen
Jakub Malek vs Eemil Vinni

Ilveksellä maalivahdit voivat olla myös toisin päin, mutta ei se muuttaisi tässä vertailussa mitään, sillä maalivahtiosasto menee erittäin selkeästi Ilvekselle. Taponen on parhaimmillaan Liigaan huipputasoa, mutta ailahteleva etenkin tosi pelien koittaessa. Taustaltakaan ei Taponen paljoakaan apuja saa, sillä kakkosmaalivahdin paikasta vastaa juuri NHL:ään varattu 18-vuotias Eemil Vinni, joka pyrkii mestiksessä vietetyn kauden jälkeen läpimurtoa Liiga tasolle. Ilveksellä on puolestaan laittaa maalinsuulle kolmannen kauden seurassa aloittava Malek sekä Tsekin liigasta hankittu Dominik Pavlat. Pavlat torjui viime kaudella Plzen:in paidassa tilastoin (29: 92,80 / 2,15).


Valmennus:
Ilves
vs HIFK

Tämä ei vaadi perusteluita.


Yhteenveto:
Ilves
on lopulta selvästi edellä vieden jokaisen osa-alueen itselleen. Etenkin maalivahdit ja laitahyökkääjät ovat selvästi edellä.
Tuossa on makuasioita lähinnä sen osalta, että vertaako ykkösentterinä Lehterää Najmaniin vai Mäntykiveen. Se ei kuitenkaan lopputulosta muuta.

Ainoastaan Nättisen ja Miehin kohdalla totean, että kuka valmentaja valitsisi tasapaksun alakenttien laiturisentteri Miehon ennen paljon voittanutta sentterilaituri Nättistä (loukkaantumishistoriasta huolimatta)? Väitän Nättisen olevan jokaisen valmentajan kirjoilla edellä.
 

Ballo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse en ikipäivänä valitsisi Utusta Sundin sijasta, aivan eritasoiset pelaajat kyseessä. Vaikka Utunen hyvä puolustaja onkin. Stranskyn ja Pakarisenkin vertailu on vähän vaikeaa. Taitopelaaja vs voimahyökkääjä, valinta riippuu ihan siitä kumman roolin pelaajalle joukkueella on isompi tarve.
 

raipe1993

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Sharks
Itse en ikipäivänä valitsisi Utusta Sundin sijasta, aivan eritasoiset pelaajat kyseessä. Vaikka Utunen hyvä puolustaja onkin. Stranskyn ja Pakarisenkin vertailu on vähän vaikeaa. Taitopelaaja vs voimahyökkääjä, valinta riippuu ihan siitä kumman roolin pelaajalle joukkueella on isompi tarve.
Muutamia erikoisia valintojahan tuolla oli. Itsekin pidän Sundia selvästi Utusta parempana pelaajana, ja samoin myös Pakarista parempana kuin Stranskya.

Nättinen on taas luultavasti kaikkien papereissa Miehoa edellä, ja eht:lla useita vuosia pyörineen Parikan laittaminen Kiviharjun kanssa tasoihin näillä näytöillä hyvin erikoista.

Mikään näistähän ei muuta lopputulemaa, ja mielipiteitä on varmasti monia.
 

Ccrb

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Muutamia erikoisia valintojahan tuolla oli. Itsekin pidän Sundia selvästi Utusta parempana pelaajana, ja samoin myös Pakarista parempana kuin Stranskya.
Hifk:lla voisi olla jopa enemmän käyttöä Stranskylle kuin Pakariselle. Toisi juonikkuutta. En tiedä onko Sund selvästi parempi kuin Utunen, mutta valitsisin myös jokatapauksessa Sundin vaikka hieman eri roolin puolustajat kyseessä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Hegu

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
En tiedä onko Sund selvästi parempi kuin Utunen, mutta valitsisin myös jokatapauksessa Sundin vaikka hieman eri roolin puolustajat kyseessä.
Rooleja ajatellen luontevammat vertailuparit olisivat nähdäkseni Pelli vs Sund (kiekollinen rooli) ja Utunen vs Knot (yleis/puolustava rooli).
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Hegu

vivalavili

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Liverpool F.C.
Kody v. Mänty -parista oli hyvää pohdintaa tuossa, ja voisin viime kaudella jokaisen Ilveksen pelin nähneenä hieman alustaa tuota lisää. Kody oli loistava pelaaja viime kaudella, mutta isoimpia kehityksen kohteita hänellä oli ehdottomasti se, että otteet olivat hyvin vaihtelevia. Kodytek nakutti todella nopeaan tahtiin alkukaudesta itsensä noin kymmenen maalin pintaan ja oli muutenkin loistava omassa roolissaan. Tähän aikaan myös ensimmäiset huhut Kodytekin siirtymisestä täksi kaudeksi IFK:hon alkoivat. Kuitenkin kauden keskivaiheilla meno hyytyi (odotetusti kun alun viimeistelyprosentti taisi olla yli 20% luokkaa) ja miestä ei enää näkynyt tulostaululla kuin satunnaisesti ja kriittisillä hetkillä ei löytänyt enää maalivirettä uudestaan. Lisäksi pienehkö koko syö vähän eväitä, koska fyysinen olemus ei vastaa sitä pelitapaa, jota Kodytek yrittää aktiivisesti joka tilanteessa. Kodytek on loistava pelaaja, joka antaa kokonaan kaiken itsestään pelissä ja Jos mittaa olisi kymmenenkin senttiä enemmän, niin väitän, että Kodytek pelaisi NHL:ssä. Mutta, koska ei ole niin kääntyisin itse asettamaan tuon parin Mäntykivelle.
 

Suomen Polak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Seattle Seahawks.
Kody v. Mänty -parista oli hyvää pohdintaa tuossa, ja voisin viime kaudella jokaisen Ilveksen pelin nähneenä hieman alustaa tuota lisää. Kody oli loistava pelaaja viime kaudella, mutta isoimpia kehityksen kohteita hänellä oli ehdottomasti se, että otteet olivat hyvin vaihtelevia. Kodytek nakutti todella nopeaan tahtiin alkukaudesta itsensä noin kymmenen maalin pintaan ja oli muutenkin loistava omassa roolissaan. Tähän aikaan myös ensimmäiset huhut Kodytekin siirtymisestä täksi kaudeksi IFK:hon alkoivat. Kuitenkin kauden keskivaiheilla meno hyytyi (odotetusti kun alun viimeistelyprosentti taisi olla yli 20% luokkaa) ja miestä ei enää näkynyt tulostaululla kuin satunnaisesti ja kriittisillä hetkillä ei löytänyt enää maalivirettä uudestaan. Lisäksi pienehkö koko syö vähän eväitä, koska fyysinen olemus ei vastaa sitä pelitapaa, jota Kodytek yrittää aktiivisesti joka tilanteessa. Kodytek on loistava pelaaja, joka antaa kokonaan kaiken itsestään pelissä ja Jos mittaa olisi kymmenenkin senttiä enemmän, niin väitän, että Kodytek pelaisi NHL:ssä. Mutta, koska ei ole niin kääntyisin itse asettamaan tuon parin Mäntykivelle.
Näin ulkoa päin katsottuna, pidän ainakin henkilökohtaisesti Mäntyä paljon parempana pelaajan kuin Kodytekia. Luulen että Kody teki aikalailla maksimit viime vuonna, maalimäärä saattaa tippua 15-17 hujakoille ensi kaudella. Ei sekään toki huono, ja Kodytek on toki hyvä pelaaja.

Omissa papereissani Mäntykivi on musta hevonen pistepörssin voitolle. Jos kehittyy aloituksissa, saattaa olla liigan paras sentteri ensi kaudella.
 

vivalavili

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Liverpool F.C.
Näin ulkoa päin katsottuna, pidän ainakin henkilökohtaisesti Mäntyä paljon parempana pelaajan kuin Kodytekia. Luulen että Kody teki aikalailla maksimit viime vuonna, maalimäärä saattaa tippua 15-17 hujakoille ensi kaudella. Ei sekään toki huono, ja Kodytek on toki hyvä pelaaja.

Omissa papereissani Mäntykivi on musta hevonen pistepörssin voitolle. Jos kehittyy aloituksissa, saattaa olla liigan paras sentteri ensi kaudella.
Kodytek ja Mäntykivi vastaavat erilaiseen tarpeeseen. Kodytekin paras rooli on 2/3-kentän sentteri, joka pelaa aktiivista kahden suunnan peliä ja Mäntykivi on Palveen tapainen taiteilija, jolta löytyy lättysyötöt ja kikat takataskusta. On siis myöskin vähän ikävää vertailla näitä kahta, koska ei ole ihme, että Ilveksen ykkössentteri on ennakkoon vahvempi kuin IFK:n kakkossentteri. Ennemmin pitäisi varmaan tuoda parin vuoden takainen Lehterä - Mäntykivi (- Kemppainen) -vääntö takaisin. Toki tällä kertaa tätä väittelyä voisi myös käydä hieman enemmän realistisesti myös Mäntykiven eduksi.

Alempaan voisi lisätä, että Mäntykivi on loistava pelaaja kyllä ja myöskin vastoin monien Ilveshenkisten mielipidettä loistava sentteri Liigaan. Kuitenkin näen, että Ilves-vuosien aikana Mäntykivi on parhaiten hyötynyt tilanteista, joissa hän on saanut olla joukkueen toiseksi paras sentteri ja ei ole tarvinnut kantaa valtavaa tulosvastuuta. Tässä roolissa myös viime kauden huippupisteet kakkossentterille tulivat. Nyt kuitenkin lähtökohtaisesti Mäntykivi on Ilveksen ykkössentteri ja hyökkääjistä heti Suomen jälkeen isoin tulosodotus on hänen harteillaan. Saa nähdä, että miten tuohon rooliin sitten asettuu kauden mittaan.
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
Tähän aikaan myös ensimmäiset huhut Kodytekin siirtymisestä täksi kaudeksi IFK:hon alkoivat. Kuitenkin kauden keskivaiheilla meno hyytyi (odotetusti kun alun viimeistelyprosentti taisi olla yli 20% luokkaa) ja miestä ei enää näkynyt tulostaululla kuin satunnaisesti ja kriittisillä hetkillä ei löytänyt enää maalivirettä uudestaan
Mielestäni oli kuitenkin playoffeissa Ilveksen parhaita hyökkääjiä.
 

vivalavili

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Liverpool F.C.
Mielestäni oli kuitenkin playoffeissa Ilveksen parhaita hyökkääjiä.
Oli toki, mutta peli oli kuitenkin loppujen lopuksi Kodytekiltä hyvin tuttua pörräämistä, joka näytti hyvältä ja aktiiviselta, muttei kuitenkaan loistopaikoista huolimatta näkynyt taululla. Tästä nyt samantien ainakin muistuu mieleen ensimmäiset kaksi jatkoaikaa, joissa Kodytekillä oli molemmissa loistavat paikat ratkaista lähes läpiajoista nuo pelit.
 

Suomen Polak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Seattle Seahawks.
Kodytek ja Mäntykivi vastaavat erilaiseen tarpeeseen. Kodytekin paras rooli on 2/3-kentän sentteri, joka pelaa aktiivista kahden suunnan peliä ja Mäntykivi on Palveen tapainen taiteilija, jolta löytyy lättysyötöt ja kikat takataskusta. On siis myöskin vähän ikävää vertailla näitä kahta, koska ei ole ihme, että Ilveksen ykkössentteri on ennakkoon vahvempi kuin IFK:n kakkossentteri. Ennemmin pitäisi varmaan tuoda parin vuoden takainen Lehterä - Mäntykivi (- Kemppainen) -vääntö takaisin. Toki tällä kertaa tätä väittelyä voisi myös käydä hieman enemmän realistisesti myös Mäntykiven eduksi.

Alempaan voisi lisätä, että Mäntykivi on loistava pelaaja kyllä ja myöskin vastoin monien Ilveshenkisten mielipidettä loistava sentteri Liigaan. Kuitenkin näen, että Ilves-vuosien aikana Mäntykivi on parhaiten hyötynyt tilanteista, joissa hän on saanut olla joukkueen toiseksi paras sentteri ja ei ole tarvinnut kantaa valtavaa tulosvastuuta. Tässä roolissa myös viime kauden huippupisteet kakkossentterille tulivat. Nyt kuitenkin lähtökohtaisesti Mäntykivi on Ilveksen ykkössentteri ja hyökkääjistä heti Suomen jälkeen isoin tulosodotus on hänen harteillaan. Saa nähdä, että miten tuohon rooliin sitten asettuu kauden mittaan.
Samaa mieltä että vertailu ei ole reilu, kunhan heitin oman mielipiteeni ilmoille. Lehterä-Mäntykivi olisi ollut todella tasainen vertailu, ja ehkä jopa ottaisin Mäntykiven joukkueeseeni mielummin. Riippuu toki mitä hakee, Mäntykivi on nopeampi ja lyö varmaankin 20 häkkiä ensi vuonna. Lehterä taas alkaa olemaan hidas diesel kone joka tosin on edelleen eliitti tason, ehkäpä liigan paras aloittaja ja liigan paras pelintekijä. Toinen on vanhanliiton peliä tekevä sentteri ja toinen on uuden maailman hybridi sentterilaituri

Komppaan tuota alempaa, tähän asti Mäntykivi on ollut parhaimmillaan 2C tontilla, mutta väitän että jos pystyy nousemaan sinne edes 45% hujakoille Mäntykivi pystyy ottamaan tuon 1C paikan itselleen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ccrb

Ccrb

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Kodytek ja Mäntykivi vastaavat erilaiseen tarpeeseen. Kodytekin paras rooli on 2/3-kentän sentteri, joka pelaa aktiivista kahden suunnan peliä ja Mäntykivi on Palveen tapainen taiteilija, jolta löytyy lättysyötöt ja kikat takataskusta.
Muistutan, että se oli Mäntykivi eikä Kodytek joka tahkosi Ilveksessä alivoimaa. Mäntykivi oli myös erinomainen takakarvaaja ja kiekon riistäjä, yllättävänkin hyvä molempiin suuntiin. En täysin laittaisi Palve kategoriaan jota en kyllä näkisi ikinä pelaamassa vaikka alivoimaa. Toki pisteiden tekijänä vertaansa vailla.
 

Leipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Posipetterit
Muistutan, että se oli Mäntykivi eikä Kodytek joka tahkosi Ilveksessä alivoimaa. Mäntykivi oli myös erinomainen takakarvaaja ja kiekon riistäjä, yllättävänkin hyvä molempiin suuntiin. En täysin laittaisi Palve kategoriaan jota en kyllä näkisi ikinä pelaamassa vaikka alivoimaa. Toki pisteiden tekijänä vertaansa vailla.
Tilastojen mukaan Kodytek pelasi enemmän alivoimaa, ei paljoa mutta enemmän kuitenkin. Palvekin pelasi yli 20min alivoimaa ja Tepsissä aikoinaan vielä enemmän. Ihan hyvä alivoima pelaaja pelaaja Palvekin on, mutta turha siellä liikaa kuluttaa kun vahvuudet on hyökkäyspäässä.
 

Ballo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En tiedä onko Sund selvästi parempi kuin Utunen, mutta valitsisin myös jokatapauksessa Sundin vaikka hieman eri roolin puolustajat kyseessä.
Sund on yleispuolustaja ihan siinä missä Utunen. Kiekolla toki loistava ja omaa pistepotentiaalia, mutta ennenkaikkea pelaa hyvää peruspeliä varastamatta puolustuspelaamisesta.
Rooleja ajatellen luontevammat vertailuparit olisivat nähdäkseni Pelli vs Sund (kiekollinen rooli) ja Utunen vs Knot (yleis/puolustava rooli).
Miksi ei Luke Martin?
 

Ccrb

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Tilastojen mukaan Kodytek pelasi enemmän alivoimaa, ei paljoa mutta enemmän kuitenkin. Palvekin pelasi yli 20min alivoimaa ja Tepsissä aikoinaan vielä enemmän. Ihan hyvä alivoima pelaaja pelaaja Palvekin on, mutta turha siellä liikaa kuluttaa kun vahvuudet on hyökkäyspäässä.
Muisti tekee siis itsellä tepposia. Muistan ainakin, että jossain kohtaa oli pitkä alivoima putki kun ei päästetty maalia ja sentterit oli pääasiassa Bau ja Mäntykivi, sitten tuli O Leary mukaan. Viimeinen lause täysin totta. Lähinnä pointtina oli, että ei Mäntykivi pelkkä hyökkäyspään kikkailija ollut vaan näytti myös kahden suunnan peliin ominaisuuksia.
 

Leipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Posipetterit
Muisti tekee siis itsellä tepposia. Muistan ainakin, että jossain kohtaa oli pitkä alivoima putki kun ei päästetty maalia ja sentterit oli pääasiassa Bau ja Mäntykivi, sitten tuli O Leary mukaan. Viimeinen lause täysin totta.
Tällä kaudella onkin alivoimalla roolia tarjolla kun eniten alivoimaa pelanneet hyökkääjät Päkkilä/Ikonen/Gregoire lähtenyt pois + ainakin Kodytek ja Virtanen jotka pelasi enemmän alivoimaa. No ainakin Väisänen on tulleista pelaajista hyvä avlla.
 

Ccrb

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Tällä kaudella onkin alivoimalla roolia tarjolla kun eniten alivoimaa pelanneet hyökkääjät Päkkilä/Ikonen/Gregoire lähtenyt pois + ainakin Kodytek ja Virtanen jotka pelasi enemmän alivoimaa. No ainakin Väisänen on tulleista pelaajista hyvä avlla.
Totta puhut. Toivon, että keskikaistan alivoimalla hoitaisi Nättinen ja Borg/Bau. Männyn energiat voisi säästää muualle.
 

Suomen Polak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Seattle Seahawks.
Totta puhut. Toivon, että keskikaistan alivoimalla hoitaisi Nättinen ja Borg/Bau. Männyn energiat voisi säästää muualle.
Könöstä, Björkvistiä ja Ratistakin voi varmaan kokeilla alivoimalla. Eiköhän siinä ala tarpeeksi miehistöä olla alivoimalle, vaikka Päkkilä tuosta onkin mielestäni paha menetys. Oli todella hyvä alivoimalla ne pelit mitä näin
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Miksi ei Luke Martin?
Nyt vertailussa oli Gazda vs Martin, joka on mielestäni ihan luonteva pari. Esim. Martin varmasti HIFK:n ykkös-yv:ssä, ja Gazda taas aika todennäköisesti Ilveksellä. Toki myös voisi ottaa tuohon Pellin, ja sitten Gazda vs Sund. Makuasioitahan nämä pitkälti ovat.
 

Ccrb

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Sund on yleispuolustaja ihan siinä missä Utunen. Kiekolla toki loistava ja omaa pistepotentiaalia, mutta ennenkaikkea pelaa hyvää peruspeliä varastamatta puolustuspelaamisesta.
Tuntuu, että Sundista on alettu muokkaamaan yleispuolustajaa, kun ne tehopisteet ja pistepotentiaali yhtäkkiä nimenomaan katosi johonkin vuosien varrella. Utunen nyt on aina ollut yleispuolustaja varmaan omapää vielä vahvemmin edellä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös