Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Kumpi ensin leivälle: leikkele vai juusto?

  • 18 978
  • 161

Kumpi ensin leivälle: leikkele vai juusto?


  • Äänestäjiä
    477

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Minä en vetele leivän päälle voita enkä margariinia, vaan sulatejuustoa. Siksikin olisi luonnotonta laittaa liha/kinkku/meetvursti/mikäliekotleri päälle - silloinhan kaksi juustoa, sulate- ja emmentaali, olisi päällekkäin! Eihän sellainen vaan kertakaikkiaan sovi! Fy fan jo pelkkä ajatus.
 

Haukka68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
No jos haluaa tehdä vaikutuksen rouvaan/neitiin ja tehdä hienon leivän? Siienhän kuuluu rehut mukaan, salaatti, tomaatti ja kurkku, mites ne asettelette leivälle?

Oma ohjeeni menee seuraavasti: leipä, rasva, salaatti, juusto, leikkele, tomaatti ja kurkku.
Jos haluaa hienostella ja vääntää oikein kuvioita niin tahti muuttuu seuraavasti: leipä, rasva, salaatti alle, tähän päälle leikkele, leikkeleen päälle tomaattiviipaleet, joiden päälle juustoviipaleet rullalle käärittynä ja kääryleiden väliin kurkkuviipaleet perhosisksi leikattuina.
Toki vaihtelun vuoksi voi tomaatin leikata kurkun kanssa ohuiksi viipaleiksi ja taittaa perhosiksi vuorotellen kurkun kanssa juustoviipaleiden päälle.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Leikkele alle, juusto päälle.

Kunnon voileipään kuuluu kuitenkin Crusta Baquette, voita, salaatinlehtiä, ilmakuivattua kinkkua, mozzarellasiivuja, makeaa tomaattia ja basilikaa. Tämä alas tummapaahtoisella kahvilla. Järisyttävän hyvää.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Käsittämätöntä kereettiläisyyttä laittaa ensin leikkele. Juusto vähempiarvosena alle ja kuninkaallinen leikkele siihen päälle. Etuna lisäksi "etenkin metwurstin" kanssa se, että maku jää sormiin ja sitä on kiva sitten maistella myöhemminkin sormenpäistä, :-)
 

pongo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Käsittämätöntä kereettiläisyyttä laittaa ensin leikkele. Juusto vähempiarvosena alle ja kuninkaallinen leikkele siihen päälle.
Juuri näin. Juusto on sellainen itsestäänselvä aines leivän päällä, samoin kuin margariini tai voi. Eipä tulisi mieleenkään laittaa ensin vaikka leikkeilettä, sen päälle levitettä ja lopulta juusto päällimmäiseksi. Minun voileipäni perustus valetaan levitteestä ja juustosta, leikkeleet ja muut härpäkkeet sitten perustuksien päälle.
 

TF-79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
Ainut oikea tapa on tottakai rasva, leikkele ja viimeisenä juusto. Ainoastaan, jos laittaa tomaattia Tai kurkkua, ne voi laittaa juuston päälle, mutta perus voileipään aina juusto päälimmäiseksi.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jo Pahkasika sen tiesi: Juusto aina päälle. Sen päälle sitten ylähuuli.

Pahkasiassa oli myös opettavainen tarina siitä, miten kävi Eskolle joka pisti ensin juuston ja juuston päälle muuta roinaa. Eskosta tuli eläintarhan häkkiin suljettu pahkasika.

Tästä huolimatta suosin vanhaa Eskon tapaa ja laitan ensin juuston ja sitten vasta leikkeleen.
 

Fordél

Jäsen
En tosiaan tiennyt, että tällainen ketju oli jo olemassa (hain väärillä hakusanoilla), mutta yllättävän tiukaksi on äänestys mennyt molemmissa äänestyksissä. Luulin, että on itsestään selvää, että aluksi laitetaan leikkele ja sen päälle juusto, mutta näköjään mitään yhtä ainoaa oikeaa tapaa ei ole olemassa vaan molemmat koulukunnat saavat lähes tasaisesti ääniä. Kuitenkin aavistuksen yleisempi näyttää olevan tämä leikkele ensin ja juusto siihen päälle -koulukunta.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Leikkele laitetaan juuston päälle. Jos toimii toisin, ohjaa Pyhä Pietari vähintään vähäksi aikaa kiirastulen puolelle, sitten kun aika koittaa. Itse kyllä suistaisin juuston leikkeleen päälle laittajat suoraan helvetin tuliseen järveen.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Itse laitan harvoin leipäni päälle sekä juustoa että makkaraa vaan yleensä vain jompaa kumpaa.

Sellaisissa tilanteissa kun laitan kumpaakin leipäni päälle niin jotenkin luonnollisemmalta tuntuu että juusto on nimenomaan alla ja leikkele yllä.
 

KJ hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos molempia tarvitsee laittaa leivälle, niin ainoa sopiva ratkaisu on leikkele ensin, juusto päälle -> mikroon. Muuten ei noita kahta tule käytettyä yhdessä.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Käsittämätöntä, miten tuo toinen vaihtoehto voi edes johtaa äänestystä. Ei ole kahta sanaa siitä, kumpi laitetaan ensiksi. Oikea vastaus: juusto.
 

Andy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Juusto tosiaankin päällimmäiseksi vain ja ainoastaan lämpimissä voileivissä!

Mutta sen verran kokeilunhaluinen kyllä olen, että nyt taitaa olla pakko tehdä kaksi voileipää - yksi kummallakin tavalla. Voi sitten vertailla eroja livenä.
 

Museoesine

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja muut keskisuomalaiset
No jos haluaa tehdä vaikutuksen rouvaan/neitiin ja tehdä hienon leivän? Siienhän kuuluu rehut mukaan, salaatti, tomaatti ja kurkku, mites ne asettelette leivälle?

Oma ohjeeni menee seuraavasti: leipä, rasva, salaatti, juusto, leikkele, tomaatti ja kurkku.
Muuten sama järjestys kuin yllä, mutta kurkun laitan ennen tomaattia. Salaatti, leikkele ja juusto ovat leivän päällä kokojärjestyksessä suurimmasta pienimpään. Kurkkuviipaleita mahtuu leivälle yleensä enemmän kuin tomaattisiivuja, joten kurkusta saa tukevan pohjan tomaatille.
 

Ruutiveijari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Äänestin väärin, piti juusto ensin -vaihtoehto ottaa.

Leikkele kuuluu päälle, sillä juusto muodostaa levitteen ja muiden päällisten väliin pohjan. Siihen voi sitten sotkeentumatta lyödä muuta tavaraa, kuten sen leikkeleen.
 

Raatelurakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Liverpool, Jokerit.
Ehdottomasti juusto ensin. Mulle oikeaoppinen leipä tehdään näin: Leipä->levite->juusto->makkara->salaatti yms.
Kerettiläistä läimäistä leikkele ennen juustoa.
 

Disaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Voi tai joku muu levite liimaa juuston kivasti leipään kiinni, eli juusto ensin ja leikkele sen päälle. Leikkeleen päälle aina ensiksi tomaattia ja vasta sitten kurkkua, paprikaa, oliiveja tai jotain muuta vastaavaa. Tärkeintä on siis, että juusto on leikkeleen alla, sekä leikkeleen päällä ensimmäisenä tomaattia.
 

Mosku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lieksan hurtat
Jo ammoisista ajoista lähtien on leivät tehty seuraavalla järjestyksellä: Leipä-Voi-Leikkele-Juusto. Ja siihen päälle jos haluaa tomaattia/kurdea tai jotain muuta laittaa niin sen voi tehdä.. mutta tämä on järjestys, ja muu on väärin :)
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tää on helppo kysymys. Oikea vastaus on, että ensin leikkele, sitten kurkku tai tomaatti ja päälle juusto. Juusto siksi päälle, ettei sormiin tule kosteutta kinkusta tai kurkusta/tomaatista ja kurkku/tomaatti tulevat kinkun ja juuston väliin, sillä päällimmäisenä ne ovat aina lattialla.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Kuten uunileivissäkin...juusto leikkeleen päälle. Omat lempparileivät ovat:

Vaasan ruispala, ei rasvaa
Kultakalkkunasiivuja tai kylmäsavulohta
Siivu edamia
Siivutettua kananmunaa
Ohut siivu tomaattia
Ripaus rosepippurirouhetta varsinkin jos on lohileipä

Tai jos oikein herkutellaan niin

Patonkia, ei rasvaa
Ilmakuivattua kinkkua tai kylmäsavunautaa
Couda- tai valkohomejuustoa
Valkosipulihapankurkkua pari ohutta siivua
Tomaattia

Ja nyt sitten voikin valmistaa kunnon brunssin ennen Canalin viimeöistä finaaliänäriä.
 

Elazi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
50/50 tilanteessa mennään :)
Juusto eka, sitten leikkele.

Tosin äiti opetti, että ei kahta särvintä päällekäin.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Oma ohjeeni menee seuraavasti: leipä, rasva, salaatti, juusto, leikkele, tomaatti ja kurkku.

Hyi saatana! Salaatti ja rasva kosketuksissa toisiinsa? Ei näin.

Itse kysymykseen vastaukseni on sama kuin tuossa pari vuotta sitten avaamassani ketjussakin, eli juusto ensin, sitten leikkele.

Ensin meijerituotteet, sitten eläinkunta ja viimeiseksi kasvikunta. Näin sen on luonto tarkoittanut ja on perverssiä tästä poiketa.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Leikkele tottakai ensin aina. Etenkin toki, jos on tekemässä lämmintä voileipää.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Leikkele luonnollisesti ensin, sitten juusto ja kruunuksi päälle tomaatin siivuja. Juomana tee ja siinä on meikäläisen aamupala, ollut koko aikuisiän. Leipiä pitää tosin olla 2 kpl.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös