Kuka KJ:n tilalle?

  • 729 528
  • 2 613

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
KJ voisi jäädä ensi viikoksi kotiin tai siirtyä jo katsomaan Pelicansin karsintapelejä. Ei tällä kaverilla ole oikeasti enää mitään annettavaa IFK:lle.

Joskus ennen ehkä, mutta ei tämän päivän IFK:ssa. Jalosen porukoissa alistutaan. Jumalauta, että hävettää. Kuinka ihmeessä tämmöiseen alennustilaan on edes jouduttu ja vielä valtaosa faneista pitää tämmöistä katastrofa selkeänä eteenpäinmenona. 9-6-6. Siinä Jalosen saldo. Olisi kiva tietää, mikä sen eteenpäin menon laskukaava oikein on. Potkut tänä iltana olisi ainoa oikea teko. Tietäispä nokka ainakin, mitä on saanut aikaan.
 

ilu

Jäsen
Ennustin vuosi sitten Jalosen jatkon julkistuksen yhteydessä, ettei tämä tule kauden viimeisessä pelissä seisomaan penkin takana. Pena olisi jo antanut kenkää, mutta riittääkö Nybondaksen ballsit?

Ketäs siellä olisi käytettävissä? Pena, Tami, Soppa, Vepu tai Allu varmaan olisi vapaalla, eikä tulos ainakaan huonompi olisi.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...
9-6-6. Siinä Jalosen saldo. Olisi kiva tietää, mikä sen eteenpäin menon laskukaava oikein on. Potkut tänä iltana olisi ainoa oikea teko. Tietäispä nokka ainakin, mitä on saanut aikaan.

Karuinta tässä on se, että kaikkina kolmena kautena ensimmäiseen pudotuspelisarjaan on lähdetty otteluparin parempana joukkueen ja kotiedulla. Ensimmäisellä kaudella pudottiin sääleissä TPS:llä, viime kaudella puolivälierissä HPK:lle ja nyt ollaan 0-2 tappioasemassa Jokereita vastaan.

Jos Jalosen valmennuskaudesta jää käteen nolla voitettua pudotuspelisarjaa, niin kyllähän se paljon kertoo. Ihan sama, vaikka joukkue olisi pelannut pari hyvää runkosarjaa, jos homma sulaa aina täysin kevään ratkaisupeleissä.

En oikeasti näe, että KJ:lla olisi enää annettavaa IFK:lle. Sakke vaikkapa ykköseksi ja hirveä draivi päälle - KJ:n johdolla ja ilman muutoksia tämä sarja ei käänny IFK:lle.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei, mutta vitutus on pienempi, kun ei ole elänyt missään pilvilinnoissa, kuten moni muu.
Ei vilpitön usko ja toivo HIFKn menestykseen ole mitään pilvilinnoissa elämistä. Totta kai jokainen tiedostaa, että kevät voi loppua lyhyeen, mutta on loppujen lopuksi yllättävän vapauttavaa ajatella positiivisesti ja uskoa parempaan huomiseen. Pessimisti pettyy aina lopulta pahiten.
 

Kurt

Jäsen
Tami

Jos joskus olisi huikea hetki kaivaa The Kiekkoleijona sieltä tuulikaapista vaihtopenkin taakse, niin se hetki olisi juuri nyt! Tänä iltana!

Tiedote - Juhani Tamminen

Tätä odotellaan...
 

velipunainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jep, sinne Jalosen ansiolistaan olisi erittäin paikallaan saada merkintä potkuista HIFK:ssa! On tää ollu kuulkaa niin vakuuttavaa tulosurheilua kolme vuotta, että että että miten sen sanois... sanat loppuu! Toisaalta ihan sama, vaikka hiihtelee siellä vielä ne pari tappiota, niin näkis vieläkö hymyilyttää rantapallo kainalossa.

Ja todettakoon vielä, että olen muutaman kymmentä vuotta lähtenyt joka hikiseen kauteen sillä asenteella, että mestaruus on meidän! Ja siitä on pidetty kiinni viime sekunneille asti. Mutta täytyy myöntää, että ennen tätä kautta odotus menestyksen suhteen oli aiempaa varovaísempaa. Mutta vielä ennen eilistä ajattelin katsoa matsin, ennenkuin annoin intuitiolleni vallan. Eilisen jälkeen olin sitä mieltä, että saadaan kasaan ehkä kaksi voittoa tässä sarjassa. Tänään olen sitä mieltä, että jäädään yhteen. Matsia en ehtínyt tänään katsomaan, mutta laukaisukartta kertoo paljon. Jos homma ei ole kolmeen vuoteen muuttunut, niin tuskin muuttuu enää viikossakaan.

Ehdin syrjäsilmällä nähdä Urholta Petun haastattelun toisen erän jälkeen. Tilanne oli tuolloin Petun jengille 2-0. Mies oli tiukkana ja lähti hakemaan erävoittoa samalla pelillä mitä olivat pelanneet. Mutta mies sanoi myös, että ei peli ole ikänä kasassa, ja aina se hajoaa, ja aina on parantamisen varaa! Ei mulla ole oikein sanoja kuvaamaan sitä tunnetta, mikä Petusta huokuu tuohon matsin ytimessä olemiseen. Mutta mä haluan nähdä ja äkkiä tuon miehen kilpitakki päällä. Ja hei, Bluesin kultakuuppaa kantaa muuan Ville Varakas. Kyllä niitä otteluja voi voittaa ilman kasaa samettikäsiä.

Kari sä sovit varmaan jonnekin muualle, mutta HIFK:ssa tästä ei taida tulla mitään!
 
Viimeksi muokattu:

Porvari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Kari Jalonen kirjoitti:
Viikonloppu ei ollut tuloksellisesti sitä mitä haettiin. Pelillisesti olen tyytyväinen kahteen ensimmäiseen peliin

Mietin usein kuinka paljon nämä Jalosen medialle antamat lausunnot ja aidot ajatukset kohtaavat. Olisi aivan älytöntä jos Jalonen tosissaan on tyytyväinen kahteen ensimmäiseen peliin pelillisesti. Ethän ole?
 

Js11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika täydellisiä puusilmiä ne jotka Jalosta tästä syyttävät.

Tämän päivän peli mentiin käytännössä kolmella ketjulla jotka muodostivat Peltonen, Wirtanen, Petrell, Järvinen, Töykkälä, Wärn, Liivik, Nyholm ja Pöysti.

Melartia jouduttiin peluuttamaan melkein 20min! Hyvin Melart pelasi kokemukseensa nähden, mutta kyllähän se nyt kertoo mitkä pelimerkit Jalosella on käytössään.
 

Owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Liverpool
Eiköhän nämä Jalosen kommentit kerro kaverin taisteluilmeestä kaiken oleellisen. Jos peliin on tyytyväinen, mitä muutosta on luvassa seuraavaan peliin? EI MITÄÄN.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mietin usein kuinka paljon nämä Jalosen medialle antamat lausunnot ja aidot ajatukset kohtaavat. Olisi aivan älytöntä jos Jalonen tosissaan on tyytyväinen kahteen ensimmäiseen peliin pelillisesti. Ethän ole?

Sanottakoot nyt sen verran, että se Kari Jalonen, joka esiintyy median edessä, ei ole sama hemmo, joka valmentaa joukkuetta ja asioi sen kanssa. Tiedoksenne vain. Tosin Jalosen stailiin ei kuulu joukkueen haukkuminen julkisesti. Ei siellä kopissa kuunnella puron solinaa ja "olla tyytyväisiä, että saamme tänään kaikki kokoontua yhdessä tähän samaan koppiin ja taktiikkataulun ääreen".

Miksi Kari Jalosen pitäisi sanoa medialle, että pelataan ihan päin persettä? Siksikö, että meille tulisi parempi mieli? Kyllä pelaajat tietää, miten on tullut pelattua. Kari Jalonen ei olemassa meitä varten, vaan joukkuetta varten. Hänen ei myöskään tarvitse nuoleskella meidän persettämme ollakseen kova jätkä. Vaikka monen mielestä on ilmeisesti ensiarvoisen tärkeää, millainen kuva annetaan julkisuuteen. Voi sitten duunissa kahvipöydässä hekotella, miten kova jätkä se Kojo on, kun sanoi Maikkarin toimittajalle: "Joo, vitun huonosti menee, pelaajat on kermaperse-eunukkeja ja teidänkin kysymykset on ihan perseestä. Painu vittuun siitä".
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eiköhän nämä Jalosen kommentit kerro kaverin taisteluilmeestä kaiken oleellisen. Jos peliin on tyytyväinen, mitä muutosta on luvassa seuraavaan peliin? EI MITÄÄN.
Katsoin Nokan kommentin Jatkoajan raportissa ja huomasin siinä jotakin tuttua. Hyvä peli-ilme ja pelillisesti hyvät ottelut ovat tulleet nyt teille. Meilläkin on usein tullut turpaan niin että tukka lähtee, vaikka koutsin mukaan oli hyvä peli-ilme. Toivottelen teille koko sydämestäni hyviä pelillisiä otteita jatkossakin.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Siis oliko niin, että nämä pelaajat eivät olleet joukkueen mukana:
-Hamilton
-Granlund
-Haataja
-Ahtola
-Järventie
-Kuhta
-Vallin
-Ramsted ?

MITEN HELVETISSÄ HIFK VOI VOITTAA?!!Kun ajattelee, että lähtijänä oli vielä loppukahinoita ennen Hannes Hyvösen kaltainen pelaaja, niin voi vittu tuota joidenkin kusipäiden ulinaa. Eihän tässä tapauksessa voittaisi Erkka, eikä uusi tuleva jumalanne Petri Matikainenkaan, ei kukaan! Järkeä saa käyttää, ohoi!

HIFK:llä on kai joku pirun paha karma. Jalosestahan nyt ei ole kyse, ei hänen huonoudesta tai hyvyydestä, sillä noin monen kärkipelaajan poissaolo vaikuttaisi ihan keneen tahansa. Ei muuta kuin jokainen eri joukkueiden fani pistää paperille 7 joukkueen miestä, jotka ovat kaiken lisäksi joukkueen kantavia voimia. Mahdoton yhtälö toteuttaa voittojen muodossa, joka muuta väittää on kyllä aivoton. Nyt ei inho Jalosta kohtaan saa sokaista faktoja.

HIFK:n ainoa toivo on se, että maanantaina pelaajia nousee takaisin ja ovat siis iskukykyisessä kunnossa. Jalosesta on turha etsiä syntipukkia tähän tilanteeseen. Kyllä ennenkin on 2-0 tilanteesta noustu, jopa tiukemmastakin seinää vasten olosta. Kun ottaa huomioon tämän rosterin merkittävän heikentymisen, niin Jalonen on pelannut jopa hyvin niillä korteilla jotka on saanut. Uskon myös, että aivan varmasti HIFK olisi halunnut kuitata tiettyjä epärehellisiä tilanteita Jokereille, mutta totta on sekin, että ei HIFK:llä ole tässä tilanteessa mitään mahdollisuuksia uhrata ketään pelaajaa sellaisiin rangaistuksiin, tai joudutte hakemaan keltanokkia täydennykseksi ja senhän kyllä tietää, miten siinä sitten käy ihan saletisti.

Niiskutus seis ja tehkää vaikka nettiin ryhmärukouksen paikka sille, että nämä avaintekijät tulisivat kehiin ja maanantaina narrit näkisivät kuka lopuksi nauraa.Ei se Erkan peluutuskaan mitään timangia ole,mutta HIFK:n rosteri on antanut hänelle ennennäkemättömät lähtökohdat peluuttaa. Henkinen paine on huomattavasti pienempi, kun kaksi voittoa on takana, voi jo vähän puolustusvoittoisesta pelaamisesta mennä yhä enemmän hyökkäävämpään.

Sääliksi käy ennenkaikkea Kojoa. Hän on kelpo luotsi, mutta kaikelle ei hänkään mitään mahda.Vaikka näemmä pitäisi.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Siis oliko niin, että nämä pelaajat eivät olleet joukkueen mukana:
-Hamilton
-Granlund
-Haataja
-Ahtola
-Järventie
-Kuhta
-Vallin
-Ramsted ?

No ei. Ahtola, Kuhta, Vallin ja Ramstedt olivat matsissa. Granlundin ja Haatajan puuttumista vastaan Jokereilta puuttui Pulkkinen ja Pirnes.

Ok, varsinkin IFK:n pakisto on ohut, mutta ei Jalonen voi millään pelkkien loukkaantumisten taakse paeta vastuutaan.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sanottakoot nyt sen verran, että se Kari Jalonen, joka esiintyy median edessä, ei ole sama hemmo, joka valmentaa joukkuetta ja asioi sen kanssa. Tiedoksenne vain. Tosin Jalosen stailiin ei kuulu joukkueen haukkuminen julkisesti.

Kiitän BOL sinua asiallisista lausunnoista. Et myötäile, etkä vastustele kenenkään toimesta, vaan ajatuksesi ovat tasokkaita ja omia.

Pitkäaikaisena Kärppäkoutsina Kojo näytti todellakin, että tarpeen vaatiessa pukukopissa ei ollut kivaa, mutta hänen tapansa ei ole tuoda niitä asioita lehdistön eteen. Toiset tykkää tästä, toiset ei.Ainakaan lööppifanit eivät pidä.Skandaalinkäryä pitäisi päästä haistelemaan.

Kojoa vituttaa ja suunnattomasti HIFK:n häviöt. Hän tekee kaikkensa voittojen eteen, sitä ei tarvitse pelätä, mutta hän ei ole jumala, eikä kukaan muukaan luotsi, että noin ramman joukkueen saisi täysillä toimimaan. Uskokaa pois, ettei sitä tekisi kukaan muukaan.

HIFK:n elinehto on joukkueen saaminen vanhan rosterin mukaan ja pelaajien nopea toipuminen iskuun maanantaina. Olisi harmillista, jos Erkka saisi kunnian HIFK:n selätyksestä vain siksi, että porukkaa lakoaa kuin pipoa ja Jokerit korjaa sen vuoksi hedelmät. Kyllä narrit varmasti vaikea vastus olisi muutenkin, mutta nyt ne ovat saaneet kortit ihan liian helpolla, eikä se johdu Jalosesta.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
No ei. Ahtola, Kuhta, Vallin ja Ramstedt olivat matsissa. Granlundin ja Haatajan puuttumista vastaan Jokereilta puuttui Pulkkinen ja Pirnes.

Ok, varsinkin IFK:n pakisto on ohut, mutta ei Jalonen voi millään pelkkien loukkaantumisten taakse paeta vastuutaan.

Okei, kyllä sinne silti jäi avainpelaajia ulos. Luin tuossa äsken, että Vallin olisi jättänyt jossain vaiheessa myös pelin kesken. En tiedä sitten miten oikeasti on.

Tärkeiden pelaajien puuttuminen näkyy varmasti. Muistettakoon se,että meiltä meni melko varmasti mestaruus eräänä vuonna yhden pelaajan takia. SE pelaaja sattui olemaan Bäckström.

Pulkkinen on teille oikeasti menetys, Pirnes? Ei saa naurattaa liikaa=)
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eikö sinun mielestäsi todellakaan ole merkitystä sillä, että HIFK:ltä puuttuu sairaasti kärkipelaajia?!
Totta kai kärkipelaajien puuttumisella on merlitystä. Mieleen on vaan tuolta Jokerien puolelta jäänyt se, että minua ainakin ketutti kun hävityn matsin jälkeen koutsi jauhaa jostakin hyvästä peli-ilmeestä. En voi välttyä ajatukselta, että noissa tapauksissa koutsi ei näe omassa tai joukkueen toiminnassa isoja puutteita ja se on huono juttu.
 

Stigu

Jäsen
No niin, KJ:n kolmen vuoden kakku alkaa pian olla lusittu: ensi viikolla tämä kaikki sitten loppuu, mikäli mitään järisyttävää ei tapahdu (tämän päiväinen 2 magnitudin maanjäristys Uudellamaalla ei vielä riitä) . Olisi varmaan hyvä vedellä jonkinnäköistä testamenttia Nokan aikakudesta, tosin kaikki tarpeellinen lienee jo sanottu meikäläisenkin toimesta ihan lian usein. Jos nyt kolmella sanalla pitäisi Nokkaa tämän IFK-aikakauden perusteella kuvata, niin omat sanani olisivat: ennalta-arvattava, jääräpäinen ja teoreettinen.

Omat fiilikseni Nokan kolmivuotiskaudella noudattivat suunnilleen kaavaa: epäusko-pelko-shokki (nämä ensimmäisenä vuotena) -viha-katkeruus (nämä kahtena viimeisenä vuotena). Suunnilleen tämän vuoden alussa koin hyväksyntävaiheen, ja tällä hetkellä elän jo vapautumisvaihetta ja uusi toivonsiemen on jo puhjennut sisälläni ensi kautta ajatellen. (Koitan tosin pyyhkiä pois sen tosiasian, että IFK-fanin elämässä tuon vapautumisvaiheen jälkeen yleensä tulee taas tuo epäusko-vaihe ja sykli alkaa alusta vain toistuakseen uudelleen)

Ensi kautta ajatellen, en näe että IFK on yhtään sen paremmassa tilassa kuin kolme vuotta sitten kun Nokka astui puikkoihin. Runkosarjassa on saatu ehkä jonkinnäköinen tasainen suoritusvarmuus, ja jengin kasaamisessakin on petrattu, mutta toisaalta joukkueen ensi kauden runko on kolme vuotta kokeneempi häviämiseen. Hiilareista, kasvisrasvoista ja unen merkityksestä on luultavasti opittu näinä kolmena vuotena, mutta vastaavasti Nokan Raamattu- oppi "käännä viholliselle toinen poskesi" on syönyt osan IFK:n identiteettiä. Tuloksellisuuden osalta Nokan "sarja" on siis 9-6-6. Jos noista luvuista jotain positiivista pitäisi hakea, niin niiden yhteenlaskettu summa on ventti.

Alkuasetelmat ensi kautta ajatellen eivät siis ole hyvät, mutta uskoni Petuun on kova. Hän jos kuka voi palauttaa IFK:n henkisen, imagollisen ja tuloksellisen tilan sellaiseksi, kuin sen pitäisi olla. Ja uskon, että se voi tapahtua jo ensi kaudella. Joukkueen menestyksen tärkein peruskivi tulee olemaan oikein koottu joukkue. Kun katsoo tuota Petun nykyistä joukkuetta, niin sen runko koostuu oikeastaan ns. raatajista . Samalla tavalla IFK:n ensi kauden runko pitäisi rakentaa näiden sailioiden, varakkaiden , jergusten ja talajien ympärille. Tuohon päälle sitten kolme-neljä (Bluesista puuttuvaa) ratkaisijaa, ja Petun psyykaus- ja taktiset taidot, niin uskon että jo ensi kaudella näemme IFK:n ensimmäisen pleijarisarjavoiton sitten vuoden 2006. Ja jos joku epäilee Petun psyykkaus- ja taktisia taitoja, niin anekdoottian mainittakoon, että hän on voittanut kuluneen viikon aikana enemmän play-offs-otteluita, kuin Nokka voitti kolmen vuoden aikana yhteensä. Ei mikään huono meriitti.

Suurin epävarmuus ensi kaudella kohdistuu Nyabriin ja hänen kykyynsä koota joukkue ilman Nokkaa. Nybari on kyllä petrannut, mutta tälläkin kaudella sattui aika pahoja hutihankintoja, joista suurimpana mainittakoon IFK:n veskarikaksikko. Ai perkele, meinasin unohtaa Jimmy-Boyn:siis veskarikolmikko. Tämänkin epävarmuustekijän suhteen olemme varmasti viisaampia jo ennen kauden alkua, kun joukkueen runko toivottavasti on koossa.

Ja KJ:lle hyvät jatkot, toivotaan että ensi kauden joukkue pelaa vielä SM-liigassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös