Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Kristian Vesalainen Jokereihin

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana sämpylä89, 23.11.2018 klo 05.12.

 1. Varis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KiVa, EK65
  Lainaus:
  Suhteessa NHL:n KHL:ssä on korkea kamppailujen taso, hyvin rajallinen aika tehdä ratkaisuja kiekon kanssa ja mahdollisuus kehittää kiekollisia taitoja muutenkin. Jos kokee tarvitsevansa treeniä pakkien ajamisessa levyksi tai päättömän coast-to-coastin toteuttamisessa, niin sitten AHL kyllä tarjoaa enemmän. Suhteessa jääkiekkoon KHL tarjoaa hyvin paljon sellaista, jota muualta on vaikea saada, mikäli ei Laineen pelipaikkaa pysty ryöstämään.

  Puhuit monikossa, eli kehen muuhun noilla nuorilla suomalaispelaajilla viitataan? Lehterä lähti suoraan KHL:stä änäriin, mutta hän nyt ei varsinaisesti ollut nuori. Miro Aaltonen? KHL:ssä hyvän kauden jälkeen lähti kokeileman Torontoon, mutta perkeleet eivät ymmärtäneet nostaa änärimiehistöön vaikka Miro kiltisti kävi AHL:ssä kehittymässä ja opettelemassa kaiken Pohjois-Amerikkalaisesta kiekosta aivan NHL-organisaationsa valvovien silmien alla. Harri Säteri pelasi ensiksi vuosia AHL:ssä, kunnes tuli KHL:n kokeilemaan ja nopeasti sen jälkeen löytyi paikka Panthersista olkoonkin, ettei sinne vakiintunut.

  Eeli Tolvanen tuli Jokereihin siitä lähtökohdasta, että kiva jos pääsee ylhäälläkin kokeilemaan joitakin pelejä. Loppukaudesta oltiin sitten pettyneitä kun ei murtautunut konferenssivälierissä pelaavan joukkueen kärkikenttiin. Olisipa ikävä kohtalo kaikille KHL-siirtoa harkitseville tuollainen vuosi. Jos joku uskaltaa myöntää olevansa sitä mieltä, että Eeli olisi yhden AHL-kauden jälkeen ollut lähempänä NHL-paikkaa, niin annan kyllä tunnustusta.

  Yritän sanoa, että otanta juuri nuorten suomalaispelaajien kohdalla on niin mitättömän pieni, ettei päätelmiä voi tehdä mihinkään suuntaan. Jokainen pelaaja ja heidän polkunsa on uniikki ja se mikä toimii yhdelle ei toimi toiselle. Yksikään riittävän iso talentti ei kuitenkan tarvitse KHL:ää tai AHL:ää murtautuakseen NHL-tasolle. Kyllä sinne ennen pitkää päätyy, jos lahjakkuus riittää ja työnteko maistuu.

  Lainaus:
  EIkö tässä ole jotain kolme vuotta nyt oltu innoissaan siitä, kun suomalaispelaajat ovat vihdoinkin ymmärtäneet tehdä oman mielensä mukaan ja pelata vahvuuksillaan? Hirveästi ei ole kaipailtu niitä kiltisti koutsin oppien mukaan hyviksi kolmoskentän jyriksi kehittyvien pelaajien perään. Vesalainen uskaltaa selkeästi ottaa urallaan riskejä löytääkseen sopivan pelipaikan ja mun mielestä se on ihan arvostettavaa.

  Jos Jets ei olisi halunnut päästää pelaajaansa pilaamaan uraansa Eurooppaan, niin ei varmaan olis kannattanut tehdä sellaisen mahdollistavaa pykälää. Ei pelaaja ole millään tapaa velvoitettu noudattamaan kaikkia GM:n ohjeita, sillä heillä voi olla täysin erilaiset intressit tulevaisuuden suhteen. Jets ei edes tarvitse kärkikenttien laitureita tällä hetkellä, vaan heille varmasti kelpaisi luotettava työmyyrä satunnaisella maalintekopotetiaalilla tuomaan kokoonpanoon leveyttä. Vesalainen ite sen sijaan tuntuu olevan aika kunnianhimoinen ja siirtyy sinne missä saa haluamansa kiekollisen roolin. Chevaldayoff ei ole kummoinenkaan GM jos tuosta kovasti ottaa nokkiinsa. Ja sitäpaitsi, jos ottaa niin eiköhän tuosta sarjasta löydy muitakin organisaatioita.
   
 2. Runtulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Niin tai Artem Panarinilla... tai monella monella muulla.

  Tyhmää spekulointia, kun ei tätä voi mitenkään ratkaista puoleen eikä toiseen. Vain aika näyttää.
   
 3. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  @Varis se pointti on juuri siinä, ettei ole mitään näyttöä tai syytä olettaa KHL-stintin vievän nuorta pelaajaa lähemmäs NHL:ää. Tietysti Lehterä tai vaikka O'Neill voivat useamman vuoden itäliigailun jälkeen olla jo niin selkeästi parempia pelaajia, että mahdollisuudet NHL:ään pääsyyn paranevat olennaisesti, mutta se ei vertaudu Vesalaisen tilanteeseen mitenkään. Samoin Panarinista tai Tarasenkosta on vähän turha jauhaa, venäläisiä kun ovat ja pelasivat junioripolkunsa kotiliigassaan muutenkin.

  Tolvanen, Kapanen, Rantanen ja Teräväinen ovat sikäli hyviä verrokkeja, että vakituinen paikka ei auennut ylös ensi yrittämällä, vaan farmikierroksen kautta. Jokaisen kohdalla raportoitiin (Tolvasen kohdalla nyt), että ottivat isoja askeleita kohti NHL-valmiutta AHL-stinttiensä aikana. Eikä noista mitään kolmosen jyriä siellä leivota, vaan heidän vahvuuksiaan nimenomaan kehitetään pienen kaukalon vaatimuksiin. Poile on sanonut Tolvasen olevan hänen kaavailuissaan tulosyksikön ja ylivoiman pelaaja ja nuo kolme muuta mainittua pelaavat joukkueidensa ykkösketjuissa parantaen peliään vuosi vuodelta.

  Eikä Chevaldayoff varmastikaan niskojaan nakellen loukkaantunut, mutta onhan se nyt nurinkurista, etteivät neuvot kelpaa. European outille sopparissa voi olla muitakin syitä, kuin se että mahdollistetaan kotiinpaluu jos AHL:n taso ei satu kelpaamaan.
   
 4. Varis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KiVa, EK65
  Lainaus:
  Ei ole mitään syytä olettaa? Meillä oli just edellisellä kaudella hyvinkin samanlaisessa tilanteessa oleva pelaaja, joka pääsi vähän helvetisti lähemmäs NHL:ää KHL-stintin aikana. KHL:stä lähtee ihan kausittain pelaajia P-Amerikkaan ja keskimäärin ihan hyvällä menestyksellä vielä. Mulle on ihan täysi mysteeri miten et näe mahdollisimman kovan pelillisen haasteen kehittävän pelaajia eteenpäin. Tai että se eteenpäin voisi silti olla eri suunta, kuin mistä NHL-valmius löytyy.

  Lainaus:
  Ihan on kyllä iso shokkiylläri, että nuoret pelaajat kehittyvät ammattilaissarjassa valmiimmiksi pelaajiksi. Kukaan ei ole kiistänyt AHL:n asemaa hyvänä alustana pelaajan kehitykselle, vaan debattia on lähinnä käyty siitä onko KHL siihen parempi vai huonompi paikka. Minä uskallan arvata, että noista kaikki neljä olisivat päässeet NHL:n myös KHL:n kautta. Teräväisenkin kaikki 40 matsia AHL:ää tuskin olivat ihan käänteentekeviä hänen urallaan. Hyödyllisiä varmasti silti koska pelaaminenhan noita junnuja kehittää.

  Lainaus:
  Jets on Vesalaisen työnantaja. Ainakin mulla on ollut työelämässä tilanteita joissa esimiesten "neuvot" ovat olleet omasta mielestäni ristiriidassa sen kanssa, mikä minulle itselleni on parasta. Euroopan sopparissa on kyse siitä, että Vesalaista kiinnosti KHL jo ennen kautta ja halusi varmistaa että pelaa vakituisesti jommassa kummassa maailman kahdesta parhaasta sarjasta. Joko hänellä oli hyvä neuvotteluasema, tai sitten Jetsin puolelta asiaa ei nähdä ihan niin isona mörkönä kuin täällä pari kirjoittajaa on maalaillut.
   
 5. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Mun mielestä on vähän väärin kutsua mitään Vesalaisen ratkaisua vääräksi. Niinkun joku mediakin on uutisoinut KHL siirron vääräksi liikkeeksi. Jos Vesalainen itse on tyytyväinen, ja pelaa siellä missä haluaa pelata, niin ratkaisu on aina oikea, oli se sitten Mestis, Liiga tai KHL.
  Jos hän ei koe AHL:ää hyvänä paikkana itselleen, eikä ole siellä tyytyväinen, niin ei nyt herranjumala semmosessa duunipaikassa pidä ollakkaan, mikä ei tunnu oikeelta itselle.
   
  Runtulin tykkää tästä.
 6. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  AHL:n tärkein anti eurooppalaiselle pelaajalle on oppiminen Pohjois-Amerikan tavoille ja pudotus maan pinnalle. Esim. mainittu Kasperi Kapanen muuttui bussissa istumisen myötä olennaisesti nöyremmäksi ja työmoraaliltaan paremmaksi pelaajaksi. Olisiko tällaista ilmiötä tapahtunut isossa roolissa esimerkiksi jossain Neftehimikissä (KalPasta puhumattakaan)? Mene ja tiedä.

  Pelillisesti Vesalaisen ratkaisussa tuskin on mitään vikaa. Asenne on se mikä ratkaisee NHL-uran kohtalon, pääsi hän sinne sitten Jokereista, Växjösta tai Eisbären Berlinistä.
   
  Runtulin tykkää tästä.
 7. Mordjinn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Näkisin että AHL kehittää kohta NHLllää paremmin, koska pelityyli ja kaukalo ovat samanlaiset. KHL kehittää paremmin, koska on kovempitasoinen sarja. Molemmissa varmasti on omanlaisensa haasteet nuorelle "staralle". AHLlässä oppii nöyryyttä kun joutuu pelaamaan farmijengissä farmistatuksella farmissa (vaikka kova liiga onkin) ja istumaan bussissa loputonta rundia kun piti päästä suihkukoneeseen. KHLlässä oppii nöyryyttä kun tajuaa ettei olekaan niin hyvä kuin kuvitteli olevansa ja joutuu painamaan duunia ihan tosissaan että pärjää. Toki poikkeuksiakin on, kuten vaikka Juhis Aaltonen, mutta en usko että loputon bussikiertuekaan olisi sitä veijaria nöyryyttänyt. Ja tavallaan hyvä niin, on hienoa että lätkään mahtuu vielä persoonia, vaikka se välillä meitä faneja harmittaakin.

  Oikeastaan tärkein kysymys Vesalaisen kohdalla on se millä ratkaisulla on suurin inspiroiva vaikutus ja sitä kautta viitsii/jaksaa/haluaa painaa duunia jotta kehittyisi. Koska kundi päätyi Jokereihin kuvittelisin että KHL innostaa enemmän. Sitä kautta todennäköisesti mies kehittyykin enemmän KHLlässä. Jos onnistuminen on Tolvasen tasoa niin myös se tuleva AHL pätkä voi olla lyhyempi kun kaikki ovat nähneet potentiaalin vielä Liigaa paremmin ja Pleikkarin änäristatsitkin on kehittyneet :)
   
  Viimeksi muokattu: 25.11.2018 klo 19.53
 8. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Lähemmäs ja lähemmäs. Tolvanen kyllä kehittyi isoja harppauksia Jokereissa, mutta vaikka hän pelaajana kehittyikin, ei hän ollut edes lähellä NHL-valmiutta. Luistelussa, laitojen lähellä pelaamisessa ja pelinopeudessa oli vielä isoja puutteita pienessä kaukalossa. Tolvanen on nimenomaan hyvä esimerkki siitä, että NHL-valmiuden kannalta (toki on myös muita näkökulmia) Vesalaisen tämä kausi saattaa mennä ik. ohi. Näen asian näin, jos ensi kausi kuluu AHL:ssä. Ja siis oletan sen kuluvan, ainakin suureksi osaksi (kuten Rantasella ja Teräväisellä), mutta toivon olevani väärässä. Jos en ole, jännittää miten Vesalainen suhtautuu AHL:n tasoon KHL-kauden jälkeen.

  Lainaus:
  Totta kai olisivat päässeet. Olemme kanssasi tässä erimielisiä siitä, tarvitsevatko tietyt pelaajat AHL:ää tullakseen valmiimmiksi ottamaan NHL-stepin. Minä olen sitä mieltä, että AHL:ssä on kaikkein paras alusta opetella NHL-spesifejä vaatimuksia. Näitä ovat pieni kaukalo ja siihen liittyvät tekijät, pohjoisamerikkalaiset ja toisaalta oman seuran pelitavalliset asiat sekä oman henkilökohtaisen pelaamisen kehittäminen. Teräväinen oppi juurikin AHL:ssä yhdistämään omat vahvuutensa pienen kaukon vaatimusten kanssa. Hän muuttui farmissa loistavasta eurooppalaisesta nuorukaisesta sellaiseksi pelaajaksi, jonka pystyi laittamaan show'n puolelle kehittymään lisää.

  Eli ei pelkkä pelaaminen, vaan nimenomaan AHL:ssä pelaaminen kehittää. Tämä lienee meidän erimielisyytemme ydin.
   
 9. DTremens Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
  Mun mielestä ihan turha mussuttaa jostain Jetsin toimiston pettymisestä Vesalaisen päätökseen. Ne on puhtaasti business päätöksiä. Jets ei halua aktivoida Vesalaisen tulokassopimuksen ekaa vuotta, eikä Vesalainen tai sen agentti siitä mitenkään pahastu. Vastavuoroisesti Vesalainen käyttää neuvottelemansa option joka turvaa hänen tulotasonsa jos ja kun Jets ei sitä sopimusvuotta halua aktivoida, eikä Jets siitä mitenkään pahastu. Totta kai he mieluusti ottavat miehen pelaamaan pähkinäpalkalla AHL-rosteriinsa, mutta kyllähän he ovat tienneet eurooppaan lähdön olevan se realistinen lopputulema kun kyseessä on pelaaja joka kykenee KHL:stä hakemaan ne fyrkat pois ja hänelle on se optio sopimukseen annettu.
   
  MarkoPalo, Ruutu8, Gemondo ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 10. Quaser Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  O'Neill, KiVa
  Lainaus:
  Erinomaisesti tiivistetty kirjoitus tilanteesta. Melko yksinkertainen kuvio, molemmat noudattaa sopimusta ja varmistaa oman etunsa ilman mitään ristiriitaa.
   
  MarkoPalo tykkää tästä.
 11. sporttipappa Jäsen

  @DTremens hyvin kirjoitettu auki tämä asetelma niin Jetsin kuin Vesalaisen osalta. Melkoista jeesustelua, huolta ja luonteenpiirteiden arviointia on riittänyt täällä Vesalaisesta. Toivottavasti kaikki ovat nyt pikku hiljaa selvinneet Vesalaisen halusta saada tasonsa mukainen pelipaikka ja palkkio työstään.

  Jos miettii millaista lisäarvoa Vesalainen tuo koko kauden ajan muuttumattomana pysyneeseen kilpailuun pelipaikoista, ei voi olla kuin kiitollinen tästä lisäpalasesta kokonaiskuvaan.
   
 12. Hera80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Möröllinen Jokerit
  Tänään sitten vihdoin ja viimein se tapahtuu Vesalaisen uralla. Saa pukea maailman kauneimman pelipaidan päälleen. Nuoren janterin vatsa on varmasti täynnä perhosia kun saa kantaa samaa logoa rinnassaan, mitä kiistatta suomen valovoimaisimmat nhl tähdet Kurri ja Selänne ovat kantaneet. Näyttämisen halut sekä Winnipegin että Helsingin suuntaan on varmaan kovat ja hauska nähdä kuinka kaveri käsittelee korviensa välin. Meneekö yliyrittämisen vuoksi vallan sohlailuksi, vaan malttaako pelata omilla vahvuuksillaan vaikka ei tulosta heti tulisikaan. Tilannehan ei oikeasti ole Vesalaiselle mitenkään helppo. Tulla uuteen joukkueeseen kesken kauden ja vaihtaa siinä samalla kaukalon kokoa ja pelirytmiä.
   
 13. Jara76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit
  Toivotaan että ihmisillä pysyy maltti Vesalaisen kanssa, jos ei heti lähde kulkemaan. Joillain vähemmän kiekkoa seuraavilla voi olla kuva, että sieltä saapui taas uusi ihmepoika, joka tulee varmuudella paukuttamaan hattutemppuja ekoissa peleissä jne. Onhan se toki mahdollista, että homma lähtee rullaamaan kuten Eelillä, mutta veikkaisin että ensimmäisen viiden pelatun pelin jälkeen tilastot ovat luokkaa 1+1 ja kokonaisvaltainen pelaaminen voi olla hakemista ekat pelit.

  Näin viime keväänä muutaman Kärppien pelin, enkä nyt enää muista hirveästi yksityiskohtia Vesalaisen pelaamisesta. Minkälainen laukaus siellä on taustalla? Onko liike riittävää isoksi miehen aluksi? Asennehan täällä on osan toimesta jo syväanalysoitu veltoksi mammanpojaksi, mutta itse uskon että ei tule erottumaan asenteeltaan muusta joukkueesta.
   
 14. adolf Jäsen

  Lainaus:
  Minä näin joitakin pelejä jo silloin Frölundan aikoina. Asenteesta se nyt ihan viimeiseksi tällä jätkällä kiinni jää. Laukaus on ihan hyvä. Onetimer ja ranne lähtee kovaa, mutta ei sillä nyt sentään mitään Laineen laukaisutaitoa ole. Luistelun ja työnteon määrä on myös kohdallaan.

  Odotan hyvää kautta Jokereissa.

  Tolvaseen ei Vesalaista siinä mielessä ole syytä suoraan verrata, koska siellä Nashvillessä ei edelleenkään rookiet käytännössä koskaan saa sitä paikkaa ylhäältä ekalla kaudellaan.
   
 15. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Tuon luettuani jäin miettimään, että miksi ihmeessä Tolvanen valitsi AHL:n täksi kaudeksi KHL:n sijaan. KHL:ssä olisi ollut tuttu ympäristö, reilusti enemmän palkkaa, mahdollisuus kehittää kiekollisia taitoja. Tolvasen sopimus, aivan kuten Vesalaisen, mahdollisti siirtymisen KHL:ään kun paikkaa ylhäältä ei auennut. Sen sijaan hän päätti jäädä treenaamaan pakkien levyksi ajamista ja päätöntä coast-to-coastia.

  Kysymys ei sinänsä sinulle osoitettu, sillä miten voisitkaan tietää Tolvasen valinnoista. Enkä minäkään. Kunhan pohdin tässä ääneen ja peilaan sitä tähän keskusteluun Vesalaisesta.
   
 16. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Vesalaiselta odotettu debyytti. Ei mitään ihmeellisyyksiä. Pelkästään hyvää suorittamista ja hieno maali. Tästä on hyvä jatkaa!
   
 17. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Ok, maalin jos jättää laskuista niin siitä huolimatta näytti heti vahvistukselta?

  Yllättikö mikään? Liike? Peliäly?
   
 18. adolf Jäsen

  Hyvin pelasi minusta muutenkin. Oli ihan hyvällä liikkeellä ja teki hyviä sekä nopeita ratkaisuja kiekon kanssa ja minusta oli jo selvästi nähtävissä että Pohjois-Amerikassa on hetki jo vierähtänyt. Hyvässä mielessä siis. On ehdottomasti Jokereille vahvistus.
   
 19. Matza187 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Täytyy muistaa, että Minsk oli tänään ihan sysipaska, eli oikeanlainen tasonmittari Vesalaiselle saataneen vasta ensi viikolla.

  Hyvin pelasi kuitenkin tänään, ei siinä mitään. Vähän oli déjà vuta viime kauden Tolvasesta ja avausmaalista, sekin kun tapahtui juuri Minskissä.
   
 20. spede1967 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ja espoolaisena Kiekko-Espoo
  Kovuutta riittävästi tähän sarjaan mutta riittääkö liike kovempia jengejä vastaan ? Erottui kuitenkin edukseen ja hei tää oli vasta eka peli.
   
 21. Subrosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KHL-Jokerit
  Kahtellaan pari viikkoa, Siihen mennessä monet vahvat synergiat alkavat pelaajatasolla näkyä. Hyvä juttu, että ekassa pelissä vastaan osui umpipusikossa tarpova Minsk. Kunnon KHL-joukkue on vaarallinen puskastakin. Paitsi Severstal.
   
 22. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Krisu kieltäytyi nuorten MM-kutsusta. Sinällään ymmärrettävä ja hyvä ratkaisu. Kesken kauden tänne ja haluaa varmasti nyt laittaa kaikki panokset tähän stinttiin.
   
 23. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Kyllähän tuo kertoo kaverin asenteesta ettei ole halua lähteä voittamaan vaan kaikki pitää tulla nätisti suoraan käteen sama juttu miksi ei jäänyt farmiin opettelemaan pienen kaukalon peliä.
  Näistä nuoremman polven uusista kavereista selvästi huonoimmalla "päällä" varustettu kaveri kun oma etu menee aina joukkueen edelle.
  Maajoukkue on aina kunnia asia toisin kuin Venäjän liigan pelaaminen joukkueessa, joka ei voi sitä voittaa.

  Jos liitto haluaisi ruveta tässä hankalaksi niin se voisi estää Vesalaisen pelaamisen Jokereissa kisojen aikana mutta tuskin tekee tätä.
   
  Viimeksi muokattu: 15.12.2018 klo 10.42
 24. Giroux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
  Lainaus:
  Juuri kun mietin, että milloinkohan tulee ensimmäinen tyyppi kitisemään Vesalaisen maanpetturuudesta, niin ei siinä kauaa mennyt.

  Huonoimmalla päällä varustettu kaveri on myös erittäin mielenkiintoinen kommentti. Saisiko tähän jotain perusteluja?

  Parisen vuotta sitten sai lukea samanlaisia oksennuksia Aleksi Saarelasta, kun päätti hallitsevana mestarina jättää nuorten kisat väliin. Mielestäni Vesalaisellakaan ei ole mitään todistettavaa tuolla enää.
   
 25. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Kerro tämä niille lukemattomille pelaajille jotka on uransa aikana kieltäytynyt kisoista. Fakta on se, että nuorten kisoilla ei ole Vesalaiselle enää mitään annettavaa. Miksi lähteä pakolla sinne loukkaantumisriskillä, jos seurajoukkueessa pelaaminen on kauden päätavoite?
  Vesalainen sanoi jo aiemmin että pieniä vaivoja on ollut, joten kisakutsua täytyy pohtia tarkkaan.