Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

Kristian Vesalainen Jokereihin

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana Sämppäri, 23.11.2018 klo 05.12.

 1. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Lainaus:
  Vähän pehmeä kuva on jäänyt Vesalaisesta, kun taisi Frölundastakin luikkia karkuun aikoinaan pelipaikkakilpailun takia. Viime kaudella jo Liigassa hyvää tekemistä, niin tämä kausi olisi pitänyt Rantasen lailla vetää AHL:n puolella ja ensi kaudeksi sitten kärkkymään paikkaa ylhäältä. Yhden kauden vetäminen KHL:n puolella tuskin poistaa sitä asiaa, että Vesalainen joutuu yhden kauden pelaamaan farmin puolella. Tolvaselta olisi voinut kysyä kuinka hyvin KHL valmistaa NHL-kiekkoa varten ja Tolvaselta sentään löytyi vyöltään kaksi kautta USHL:ssä ennen Jokereita.

  Jokereille hyvä siirto, mutta ei Vesalaiselle mielestäni.
   
  V-G- tykkää tästä.
 2. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Kyllä tämä Vesalaistakin voi palvella. Jokereissa Vesalainen voi keskittyä olemaan yksi kärkihyökkääjistä ja pelaamaan taitokiekkoa. AHL:ssä häntä olisi voinut odottaa Armian ja Kapasen kohtalo ja muokkaus kohti NHL:n bottom 6 -roolia.
   
 3. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Niin tai sitten olisi käynyt kuten Rantaselle oppinut pienen kaukalon niksit kerralla ja ensi kaudella olisi ollut kunnon läpimurto.
  Nyt epäilys on enemmän Tolvasen kohtalosta, että KHL:n puolella pärjää puutteellisella fyysisellä pelillä ja odotukset ovat silti kovat mutta taso ei vaan riitä fyysisessä pelissä.

  Jos Vesalaisen taidot ei vaan riitä siihen top6 rooliin niin siihen pitää silloin sopeutua tämä siirto näyttää enemmän pehmeydeltä kun on viime vuosina muutenkin vaihtanut seuraa kokoajan.
   
 4. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Hänkin puhui siis pelin tasosta :-)

  No, iso hattu että tekee kuten haluaa eipä perseile auktoriteettien edessä.

  Tällä asenteella mennään pitkälle.
   
 5. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  KHL pelit on ihan toinen maailma kuin Änäri ja toinen juttu sitten on, että miten Vesalaiseen jatkossa suhtaudutaan preerialla kun vastoin koutsin ja seuran GM:n tahtoa päätti lähteä Eurooppaan. Voipi olla että ei oikein tykätä ja joutuu Pegiin palatessaan pelaamaan koko ensi kauden AHL:ssa.
   
 6. Hera80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Möröllinen Jokerit
  Toivottavasti pystyy auttamaan tulevia ketjukavereita ja isommassa kuvassa myös Jokereita omalla pelipanoksellaan. Se on tärkeintä juuri nyt ja siihen Vesalaisen tulee panostaa 110% ellei enemmänkin.
   
  powerforward#7 tykkää tästä.
 7. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Jets ei ole Avalanche. Mikä olisi ollut Rantasen kohtalo Winnipegissä?...niinpä niin.

  Lainaus:
  Vesalaisella ei tietääkseni ole ollut ongelmia fyysisessä pelissä.

  Lainaus:
  Heh, Kapanenhan oli hyvää vauhtia sopeutumassa hanttihommiin, mutta sai sitten Nylanderin avustuksella ainakin pari kk. kestävän näyttöpaikan yläketjuista. Onneksi ei sopeutunut liian hyvin ja nyt Leafs nauttii kokonaisvaltaisesta pelaajasta. Miten olisi käynyt, jos Nylle olisi saanut hommat sovittua? Todennäköisesti ura olisi koostunut lähinnä energiapelaamisesta alaketjuissa Armian tapaan.
   
 8. Inkkaripäällikkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburg Penguins
  Mieluisa yllätys kyllä ja kelpaa oikein hyvin mukaan tän kauden jengiin! Itsellä pieni ähäkutti fiilis päällä, kun taannoin Vesalaisen tulemista Jokereihin spekuloin ja se dumattiin täysin SKA -oikeuksilla ja ei mitään järkeä jutuilla. Oikein hyvä näin ja nyt vaan verkot tötterölle!
   
 9. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Varmaan aika hyvä kohtalo. Connormaisesti vuosi AHL:ssä ja sen jälkeen Scheifelen ja Wheelerin kanssa ykkösketjussa painamaan alati paranevia pistemääriä. Jets nimenomaan kehittää pelaajiaan systenaattisesti Moosen kautta.
   
 10. Inkkaripäällikkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburg Penguins
  Noissa on kyllä aina kaks puolta, joillekin se päästä päähän koohottaminen (AHL) sopii paremmin ja osa tarvitsee nemmän kiekon kanssa pelaamista ja onnistumisia sitä kautta
   
 11. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Sinänsä ihan hauska pointti, vaikka viestissäsi mainitsemistasi pelaajista yksikään ei ole viettänyt kokonaista vuotta AHL:ssä ja Moosessa.

  Sitä vastoin siellä ovat juuri viettäneet aikaa ne alaketjujen suharit.
   
  YamahaGPR tykkää tästä.
 12. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Ei Rantanenkaan pelannut alhaalla yhtään enempää ekalla kaudellaan kuin Connor, vaan saman pelimäärän. Nyt kumpikin vetää loistavilla tehoilla ykkösketjussa ja ykkösylivoimassa. Tanevit, Roslovicit ja kumppanit lienevät ensi kaudella aika valmiita stunttaamaan yläketjuissa kun Perreault luultavasti lähtee ja Vesalainen treenaa Moosessa pikkukaukaloa varten.
   
 13. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Tartuin väitteeseesi systemaattisesta kehittämisestä AHL:n kautta, joka ei tosiasiallisesti kuitenkaan näy kärkikentissä. Kuten ei varmaan kovin monella muullakaan jengillä.
   
 14. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  No siis sikäli ei, että kärkikenttiin on tarjolla Scheifeleitä ja Laineita, jotka ovat pelivalmiita jo siinä vaiheessa kun siirtyminen NHL:ään on iän puolesta mahdollista. Toisaalta palkkakatto tekee seuroille pakolliseksi sen, että tulosketjuissa jokainen pelaaja ei voi olla ykköshevonen. Niinpä tulospelaajia levitetään tyypillisesti kolmeen, joissain seuroissa jopa neljään ketjuun (kuten Jetsissä).

  Vesalaisen upside on olla siellä kahden kärkiketjun tulosvastuullisessa roolissa, kuten mainitut Connor ja Rantanen, mutta mikäli pienen kaukalon sisäistämisessä tai muussa opettelussa kestää pitkään, siirtyminen NHL:ään tapahtunee kolmosketjun puurtajaroolin kautta kuten vaikka Coppilla, joka on kyllä hyvä pelaaja.

  Edit. Typo
   
 15. Subrosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KHL-Jokerit
  Kiinnostuneena seuraan, riittääkö etenkin korvien väli joukkuepeliin ja kilpailuun peliajasta. Millainen kaveri Vesalainen on tiimityöskentelijänä? Haastatteluista sai hieman sellaisen vaikutelman, että pelipaikka ja näyttävä rooli on saletti. Hieman yli-itsevarma asenne on hyvä juttu, jos tulos seuraa mukana ja fyysisyys kasvaa äijien tasolle.
   
 16. vanukas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
  Lainaus:
  Siis seura, joka sopi Vesalaisen kanssa siitä, että Eurooppaan voi mennä jos ei NHL:stä paikka aukea. Itsehän ovat hyväksyneet tuon ehdon, joten en käsitä miksi tästä syytettäisiin pelaajaa ja jotenkin erityisesti vielä rangaistaisiinkin?
   
 17. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Niin, viesti oli varmastikin, että saat mennä muttemme toivo tai suosittele sitä. Nyt kun Vesalainen kuitenkin lähti, niin ihan turha kuvitella että neuvojen vastaisesta toiminnasta mitään kehuja tulisi. Sama AHL-opettelu siellä on luultavimmin edelleen edessä eikä siinä auta marmattaa, että sarjan taso on paska. AHL-koulutuksessa ei ole kyse siitä.
   
 18. vanukas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
  Lainaus:
  No enemmänkin näen sen niin, että Vesalainen ottaa itse riskin ja vastuun kehityksestään. Jos KHL:stä takaisin tulee entistä kovempi pelaaja niin Jets pistää miehen kokoonpanoon ilman AHL-kierrosta. Jos taas Jokeri-keikka ei onnistu niin sitten Jets varmastikin muistuttaa Vesalaista omasta valinnastaan.
   
 19. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Tämä on isoa jossittelua, sillä KHL:stä ei juurikaan ole junnut siirtyneet suoraan NHL:ään. KHL ei kehitä pelaajia ainakaan suoraan NHL:n vaatimuksiin, vaikka pelaaja menisikin muutoin eteenpäin. Tähän on monia syitä, ja yksi keskeisimmistä on se, ettei KHL ole millään lailla kasvattajasarja. Toisaalta peli on siellä ihan eri, oli kyse sitten olosuhteista, pelaajan vaatimuksista taikka rasituksesta.

  Joka tapauksessa Vesalaisen mainitsema "taso ei riitä" -perustelu kielii sekä huonosta asenteesta että siitä ettei hän ymmärrä mitä varten siellä Moosessa peluutetaan nuoria, jotka eivät ole vielä valmiita NHL-pelaajia.
   
 20. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Mä luulisin, että Vesalainen haluaa jatkossa olla kiekollisempi pelaaja ja siksi uskoo KHL:n tukevan tätä lähtökohtaa. AHL:ssä kuten Vesalainen itse sanoi peli on enemmän kiekon heittämistä ränniin mikä ei kiekollista taitoa kehitä yhtään.
   
 21. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Rantasella voisi olla eriävä mielipide tästä.
   
  Alamummo tykkää tästä.
 22. Varis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KiVa, EK65
  Lainaus:
  Mä en tajua tätä kappaletta ollenkaan. Miten maailman toisiksi parhaassa sarjassa pelaaminen ei kehittäisi pelaajaa maailman parhaan sarjan vaatimuksiin? Sama laji se on. Kaikki on NHL:ssä vähän isompaa, mutta lähemmäs vastaavaa pelin tasoa ei yksinkertaisesti muualla voi päästä. KHL:n huiput ovat aika isolla prosentilla suoraan valmiita myös NHL-kiekkoon. Se ei johdu siitä, että peli olisi täällä identtistä, vaan pelaajat yksinkertaisesti ovat hyvin kovatasoisia. Ihan kaikkia venäläistähtiä ei toki jämäminuuttien puurtaminen niin maistu, kun himassa saa samalla rahalla olla ykköstähti, mutta se on sitten eri tarina.

  KHL ei ole kasvattajasarja samasta syystä kuin sitä ei ole NHL:kään. Keskimäärin nuorten pelaajien taso ei riitä isoon rooliin, jolloin kehittyminen ei ole optimaalista. Vesalainen kaiken järjen mukaan saa aika isoa ruutua Jokereista, jolloin sarja palvelee hänen kehitystään erittäin hyvin. Kotimainen Liigamme on kasvattajasarjan prototyyppi, mutta ei Vesalaisella siellä olisi mitään kasvettavaa enää. Pelillinen haaste on suhteutettava mahdollisimman lähelle omaa maksimitasoa, jotta optimaaliseen kehittymiseen on mahdollisuudet.

  Lainaus:
  Tässäkin aika rohkeasti lähdetään arvostelemaan ammatikseen pelaavan ja usealta eri taholta uraansa varten neuvoja saavan miehen asennetta ja ymmärrystä. Mun mielestä on todennäköisempää, että neljää eri huippusarjaa kahden vuoden aikana pelannut äijä ymmärtää ihan hyvin mitä uralleen tähän kohden tarvitsee, kuin että kaikki ratkaisut juontuvat diivailusta ja kaipuusta äidin lihapatojen ääreen.
   
  faro, Fat Cat & Gemondo tykkäävät tästä.
 23. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Vesalainen on AHL:stä väärässä (toki varmasti "tahallaan") ja toisaalta eipä KHL:ssä kiekollisen pelaamisen parantaminen takaa samaa osaamista NHL:ssä.
   
 24. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Mutta kun ei ole, vaan hyvin erilainen mainitsemiltani ominaisuuksilta. Puhut sarjan tasosta, kuten Vesalainenkin, mutta tässä ei ole kyse siitä. Nuorelle NHL:ään tähtäävälle pelaajalle on hyödyksi pelata AHL:ssä koska se valmistaa pelaajaa nimenomaan NHL:ää varten. KHL:stä ei vastaavasta ole näyttöä, kun katsotaan siellä pelanneita nuoria suomalaispelaajia. Totta kai KHL on selvästi ja AHL:ää tasokkaampi sarja ja sitäkin voi argumentoida, että se kehittää pelaajaa enemmän, mutta ei suhteessa NHL:ään. Ja siitä tässä on kyse.

  Lainaus:
  Mun mielestäni olisi kannattanut kuunnella oman NHL-seuran GM:ää ja päävalmentajaa.
   
  Alamummo tykkää tästä.
 25. Hera80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Möröllinen Jokerit
  Hyviä ja perusteltuja mielipiteitä puolin ja toisin. Oma mielipiteeni on se, että jos pelaaja on tarpeeksi hyvä ja riittävän nöyrä tekemään töitä, niin se löytää tiensä änäriin vaikka mestiksen kautta. Tämä näin yleisellä tasolla. Mitä Vesalaiseen tulee ja ylipäätänsä pelaajiin jotka luovat uraansa, niin neuvoja kannattaa tottakai kuunnella, mutta lopulta tehtävä päätökset kuitenkin siltä kuin itsestä tuntuu.
   
  Kartsa ja Runtulin tykkäävät tästä.