Kovimmat siirrot 2012-13

  • 625 823
  • 1 056

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Potentiaalisten floppien listalle menisi heittämällä kärkeen sen uuden kanadalaisen ässäpakin seuraksi.

Yllättävää että rauman poju pitää kaikkia Ässien hankintoja paskoina hankintoina.

Ryania en itse nostaisi missään tapauksessa kyseiselle toplistalle, mutta voi ehjän kauden pelatessaan sieltä kyllä löytyä. Ennemmin kuitenkin uskon Pihlmanin uuteen nousuun kuin Ryanin. Pelituntuma ei voi kahden melkein pelaamattoman kauden jälkeen olla kovin hyvässä kunnossa. Toki onneksi mies vaikuttaa nyt terveeltä, helvetin taitavalta ja hyvältä luistelialta. Tälläiset kaverit on lähtökohtaisesti olleet kovia kavereita myös liigassa. Voi kuitenkin olla että tämän kaverin kohdalla jää luu käteen.

Henkilökohtaisesti olin itse innostuneempi uudesta kolmosen laiturista Brodinista joka voi oikein roolitettuna ja sopivasti peliaikaa saadessaan olla positiivinen yllätys. Kokemusta kuitenkin aikuistenkin maajoukkueesta ja selvä tavoite nuorella kaverilla NHL:ssä. Poriin tulon ainoana motiivina on kehittyä kiekkoilijana.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Katsotaan miten Ryan sopeutuu SM-Liigaan, mutta olen nähnyt miehen pelejä aika paljon sekä kaveri on hyvin jäänyt mieleen ja kyseessä on aivan loistava pelaaja.

Ensimmäinen kaveri tässä ketjussa, joka on nähnyt miehen pelaavan? Hienoa! Hyvältä kuulostaa, kuten pitääkin. Etelänaapurin pojilta ei tällaista lausuntoa saataisi koskaan, vaikka näköhavaintoja kaverista olisikin.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ihan todennäköisenä pidän. Jos kolmesta viime kaudesta on missanut lähes kokonaan kaksi, niin mielestäni todennäköisyys loukkaantumiselle on todennäköisempää kun, että pysyisi terveenä.

Väärin. Todennäköisyys loukkaantumiselle voi olla suurempi kuin sellaiselle pelaajalle, joka ei ole loukkaantunut koskaan. Ei kuitenkaan niin, että Ryanilla olisi suurempi riski loukkaantua kuin pysyä terveenä. Muistakaa nyt se, että mies on tällä hetkellä täysin kunnossa.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Sehän on selvä että kaikki ässiin menevät ovat potentiaalisesti floppeja, siis raumalaisten toiveissa. Mutta yhtä selvästi se on "kovin siirto" porilaisten mielestä vaikkei ole kahteen vuoteen pelannut kymmentä peliä enempää, vai miten se meni? Kokemus isosta kaukalosta ja kokemus pelaamisesta ollenkaan on hataralla pohjalla joten mustat hevoset-listalle odottamaan näyttöjä. Toivottavasti on floppi;)
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Vaikka Ässät olisikin yrittänyt miestä jo viime vuonna, niin ei se faktoja mihinkään muuta.

Ei muuta ei, mutta pienentää floppaamisen mahdollisuutta. Tämän myötä esim. määritelmä "kolmekymppinen ahl-jyrä ensi kertaa euroopassa" saattaa tarkoittaa jotain ihan muuta kuin miltä se ilkkujien silmissä näyttää. Itselläni on tullut jo sen verran luottoa Toivolaan etten usko tämän kytänneen mitä hyvänsä ahl-jyrää noin pitkällä aikavälillä.

Jamppa 1919:n kanssa samaa mieltä, Daniel Brodin on jäänyt tässä vänkäyksessä turhan vähälle huomiolle. Ei ehkä top10-siirto hänkään, mutta taatusti mielenkiintoinen tulokas liigaan.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Miten niin ei? Jos sulta kerran hajoaa joku paikka se on siitä lähtien aina helpommin ja helpommin uudelleen klesana. Kokemusta on.

Riippuu paljon vammasta ja sen kuntouttamisesta sekä sen onnistumisesta. Aina ei näin ole näin, kuten yllä väität.

Eikä se nyt ihan niinkään ole, että olisi isompi riski loukkaantua uudelleen kuin pelata terve kausi. Todennäköisyyslaskentaahan tämä on. Vähiin kävisi pelaajat tässä kotoisessa liigassammekin, jos miehet loukkaannuttuaan kerran aina loukkaantuisi todennäköisemmin seuraavalla kaudella uudelleen kuin pelaisi terveenä.

Ryan pelasi kuitenkin edellisellä (10-11) kaudella 58 peliä AHL:ää ja palasi jo viime kauden pleijareihinkin takaisin. Ei ole siis ollut esim. kahta viime kautta kokonaan pois tms.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mutta yhtä selvästi se on "kovin siirto" porilaisten mielestä vaikkei ole kahteen vuoteen pelannut kymmentä peliä enempää, vai miten se meni?

No ei se nyt ihan näin mennyt.

Ryan on pelannut viimeisen kahden kauden aikana 67 peliä AHL:ssä. Viimeisen 5-kauden aikana 64 peliä NHL:ssä ja 110 peliä AHL:ssä. Kaksi kautta ollut vajaita ja muuten pelannut hyviä määriä. Älkää nyt liikaa huolestuko.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Varsin paljon on Ryanista keskustellessa viitattu allekirjoittaneen aiemmin ketjuun lähettämään viestiin.

Kuten tässä kyseisessä viestissä jo mainitsin - jos sen muutaman rivin jaksaa lukea loppuun asti (!) - niin tuskinpa Ryan mikään koko liigan kovin siirto on.

On kuitenkin joka tapauksessa erittäin kiinnostava nimi, omaa paljon potentiaalia ja samoin viittasin myös (juuri tämän potentiaalin huomioon ottaen) siihen, että erittäin hyvän luokan haku juuri Ässiltä, johon muutamia vuosia sitten ei oltaisi unelmissakaan saatu tällaisia heeboja.

Se, että joku laittaa esim. Santavuoren siirron kovemmaksi kuin 83 matsia änärissä pelanneen Ryanin... huumoria, huumoria.
 
Se, että joku laittaa esim. Santavuoren siirron kovemmaksi kuin 83 matsia änärissä pelanneen Ryanin... huumoria, huumoria.

Kamil Kreps oli SM-liigaan tullessaan pelannut 232 NHL matsia. Santavuori oli kyseisellä kaudella parempi pistenikkari ja voisi sanoa, että parempi pelaaja siten. NHL pelien kellottaminen ei ole ainoa mittari pelaajan hyvyydelle. Huvittaisikin kuulla niiltä mielipiteitä, jotka ovat nähneet Ryanin pelaavan parin viime vuoden sisään.

Itselläni ei ole kantaa tuohon asiaan sinänsä, koska en tiedä Ryanista mitään.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Ryanissa pisti silmään yksi asia;

1: Toivola kertoo, kuinka terveystilanteen suhteen ei ole mitään riskiä

2: Toivola kertoo, kuinka Ässät olisi halunnut Ryanin jo viime kaudeksi

3: Loppujen lopuksi viime kausi meni terveystilanteen takia pipariksi - saldona kahdeksan ottelua, oletettavasti vanhojen vammojen uusiutumisen vuoksi (?)

Jos Ryanin terveytilanne on täysin turvallinen nyt, mutta ei ollut vuosi sitten, miksi Ässät kuitenki oli miehen perässä?

Vai oliski kuitenkin niin, että riski on yhtä suuri kuin viime kesänä?
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Vai oliski kuitenkin niin, että riski on yhtä suuri kuin viime kesänä?

Riskejä on mutta olen ehdottomasti sitä mieltä, että kun Ässillä oli mahdollisuus hankkia tämän tason pelaaja, se kannatti tehdä. Terveenä pysyessään Ryanilla on hyvät mahdollisuudet olla top5 ulkkarivahvistus liigassa ja Ässien budjetilla ei paljon ennakkoon kovempia pelaajia hankita.

Dixon-Ryan-Heshka on aika kova p-amerikkalaisten kolmikko, ei vielä muilla SM-liigajoukkueilla ole heittää vastaavaa kolmikkoa kehiin. Kauden alkuun on vielä rutosti aikaa ja pelaajia tulee vielä roppakaupalla mutta tämän päivän tilannetta tarkasteltaessa hyvältä näyttää Porissa!
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jos Ryanin terveytilanne on täysin turvallinen nyt, mutta ei ollut vuosi sitten, miksi Ässät kuitenki oli miehen perässä?

Vai oliski kuitenkin niin, että riski on yhtä suuri kuin viime kesänä?

Kannattaa nyt kuitenkin muistaa että Ässät ei saanut Ryania viime kaudeksi koska tämä teki nhl-sopimuksen Buffalo Sabresin kanssa. Nhl-seurat harvemmin palkkaavat puolikuntoisia pelaajia tai pelaajia joilla on akuutti riski jonkin vamman uusiutumiseen. Oletettavasti kyseessä on siis ollut ennemmin huono tuuri kuin kroonisesti heikko terveydentila.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Miten niin ei? Jos sulta kerran hajoaa joku paikka se on siitä lähtien aina helpommin ja helpommin uudelleen klesana. Kokemusta on.
Eiköhän tämä riipu pitkälti vammasta. Itse mursin kerran ranteeni lätkässä ja lääkäri kyllä väitti kivenkovaan että siitä tulee parannuttuaan parempi kuin alkuperäinen oli. Todistamaan tuota on hankala alkaa mutta ainakaan se ei ole vielä rikkoontunut uudestaan. Luun murtumissa kun on sellainen juttu että kun murtumakohta luutuu uudestaan niin keho rakentaa "liitoksesta" automaattisesti paksumman kuin alkuperäinen luu oli. Kai tuo kroppa ajattelee että tehdään tällä kertaa "sellainen että kestää".
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Omasta mielestä tuo Ässien Ryan on hyvä haku. Vaikka on ollutkin loukkaantumisia ja riskiä hankinnassa piilee niin tuommoisia kavereita pienellä riskillä pitääkin hakea. Viime kauden kynnyksellä esim. Pelsuihin tuli Hodgman joka oli kärsinyt loukkaantumisista edellisellä kaudella ja hankinnasta ei sinällään ollut kenelläkään mitään varmuutta. Ilman loukkaantumisia ei Hodgman olisi todennäköisesti ikinä Lahteen saapunut. Ja se mitä saimme, on ollut kaikkien nähtävillä.
Ilman loukkaantumisia ei Ässilläkään olisi ollut mitään mahkuja saada Ryania riveihinsä. Jos kaveri on motivoitunut ja terve, tulee hankinta olemaan kovaa luokkaa. Hodgmanin etuna oli ehkä tuo nuori ikä ja edessä olevat parhaat vuodet mutta eipä tuo Ryanikaan mikään ikäloppu ole. Mielelläni näkisin miehen onnistuvan liigassa.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Kovaa on vääntö taas satakuntalaisista pelaajista suuntaan ja toiseen. Jos näitä meidän kahta uusinta hankintaa laittaisi johonkin kategoriaan, niin automaattisesti sinne Mustien hevosten Top-5 listaan. Siellä on heidän paikkansa. Molemmat vaikuttavat eritääin potentiaalisilta, mutta käteen voi jäädä mitä vain. Sellainen positiivinen jännitys on päällä ja katsellaan sitten Pitsin tuntumissa mihin miehistä oikein on.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ilman loukkaantumisia ei Ässilläkään olisi ollut mitään mahkuja saada Ryania riveihinsä.

Juuri näin. Ässien pelaajabudjetti on alle 2Meur joten ei sillä hirveästi valmiita kovia pelimiehiä hankita, varsinkin kun Dixon oli jo sainattu. Mielenkiintoista nähdä miten lähes miljoonan euron isommalla budjetilla huseeraava Lukko onnistuu seuraavissa hankinnoissa, Kovaset ja Riskat eivät vielä vakuuta.
 

Wrighter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Buffalo Sabres
Kovimmat hankinnat tähän mennessä:

1. Michael Ryan
2. Nick Heshka
3. Sejoku Lähteenmäki
4. Patrik Moisio
5. Kaikki loput sekalaisessa järjestyksessä.

Perustelut on se, että kuka tahansa menee poriin on saatanan kova jätkä ja oppii kesän aikana avaamaan oven saranapuolelta ja oppii myös yön, dingon ja merkatun maan biisit ulkoa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Kovimmat hankinnat tähän mennessä:
...

Unohdit Daniel Brodinin :)

No jaa, enpä usko, että edes kukaan porilainen väittää listan ihan noin menevän.
 

paze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Ulvilan Pesä-Veikot, Pesäkarhut, BVB 09
Tilastojen lukeminen näyttää olevan monelle kovin hankalaa puuhaa. Hiukan ihmetyttää nämä Ryanin "alle 10 peliä kahteen viime kauteen" arviot, kun miehen statseista löytyy 10-11-kaudelta seuraavaa:

Adirondack Phantoms AHL 52 25+16=42.

Sitä edellisen kauden taas pilasi tämä aivotärähdys.
Menneellä kaudella Rochesterissa tuli vamma, joka vaati leikkausta ja pilasi ison osan kaudesta. Ei ole kuitenkaan millään tavalla nykykuntoon vaikuttava vamma. Palasi siis loppukaudesta jo kaukaloon ja pelasi pudotuspeleissäkin yhden ottelun.

Siinäpä ne faktat kaverista.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Lasket Ryanin ilmeisesti lähes aivokuolleeksi ja Ässiä on kusetettu oikein huolella vai mitä vittua tämä lainaamani teksti oikein yrittää sanoa?

Ryan on Ässien toimesta tietenkin todettu terveeksi ja mies hakee paluuta NHL:ään Suomen kautta. Tämä on oletusarvo, jonka mukaan Ässät elää. Ymmärrän, että muualla halutaan miehen olevan floppi ja täysi paska, mutta jotain rotia näihin arvioihin.

Santavuori? Ihan oikeasti. Herätyyyys.

Korjataan sanavalintaa sen verran että Ryan on kyllä nimenä kova siirto, mutta epäilen suuresti että hän onnistuu sopeutumaan SM-liigaan ja olemaan täällä laatupelaaja. Skeptinen olen siksi että näiden koko uransa P-Amerikassa pelanneet kolmikymppiset farmijyrät eivät ole yleensä olleet kovien odotusten arvoisia (mm. York, Dagenais, Hussey, Rullier, Battaglia, P. White), vaikka toki poikkeuksiakin löytyy (esim. Clarke Wilm, Kurtis McLean ja Rem Murray). Tähän päälle sitten vielä Ryanin loukkaantumishistoria niin riskit ovat tässä hankinnassa todella suuret.

Yksi asia on varma, takaisin NHL:ään Ryan ei ole enää menossa vaikka Ässissä onnistuisikin.
 
Viimeksi muokattu:

zlatan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Korjataan sanavalintaa sen verran että Ryan on kyllä nimenä kova siirto, mutta epäilen suuresti että hän onnistuu sopeutumaan SM-liigaan ja olemaan täällä laatupelaaja. Skeptinen olen siksi että näiden koko uransa P-Amerikassa pelanneet kolmikymppiset farmijyrät eivät ole yleensä olleet kovien odotusten arvoisia (mm. York, Dagenais, Hussey, Rullier, Battaglia, P. White), vaikka toki poikkeuksiakin löytyy (esim. Clarke Wilm ja Rem Murray). Tähän päälle sitten vielä Ryanin loukkaantumishistoria niin riskit ovat tässä hankinnassa todella suuret.

Yksi asia on varma, takaisin NHL:ään Ryan ei ole enää menossa vaikka Ässissä onnistuisikin.

Lueskelin tietoja vähän Ryanista keskustelupalstoilta ja niistä sai selkeästi viestin, että Ryan loukkaantumisen jälkeen tuli huonossa kunnossa takaisin. Ei ollut kuulemma kunto kohdillaan loukkantumisen jälkeen, että ei kuntopyörä ole ollut hirveässä käytössä. Riskitekijä tulee siis olemaan Ryanin kunto, kiinnostaako harjoitteleminen kesällä, jos jo nyt on ollut huonossa kunnossa loukkaantumisen jälkeen. Useissa tapauksissa kun tulee vanhempi Pohjois-Amerikkalainen pelaaja Eurooppaan, niin se kesäharjoitteleminen ei ole ollut vaaditulla tasolla, niin kova reenaaminen Suomeen tullessaan aiheuttaa niille suurta tuskaa. Kova hankinta, mutta vain jos on kunnossa. Tulihan Kurtis Mclean Lukkoon akillesjänteen repeytymisen jälkeen ja kaikki tietää minkälainen tyyppi hän oli liigassa
 

Talentti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spurs, SaPKo, Ässät
Huvittaisikin kuulla niiltä mielipiteitä, jotka ovat nähneet Ryanin pelaavan parin viime vuoden sisään.

Lue viesti #153 tästä samaisesta ketjusta!

Mitä ketjun aiheeseen tulee niin omasta mielestäni kovin siirto on ehdottomasti Vehasen paluu. Ei tämä Ryan huonokaan ole, muttei kuitenkaan ihan top-5 hankinta.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No ei se nyt ihan näin mennyt.

Ryan on pelannut viimeisen kahden kauden aikana 67 peliä AHL:ssä. Viimeisen 5-kauden aikana 64 peliä NHL:ssä ja 110 peliä AHL:ssä. Kaksi kautta ollut vajaita ja muuten pelannut hyviä määriä. Älkää nyt liikaa huolestuko.

Eihän nuo pelimäärät nyt mitään ihan kauhean suuri ole kun ottaa huomioon, että noissa sarjoissa pelataan yli 80 peliä _kaudessa_. Viiden kauden aikana kaveri on siis pelannut 174 peliä (AHL+NHL) mahdollisesta n. 400:sta, joten missattuja pelejä on paljon myös kausilta, jotka eivät ole loppuneet kesken. Osa näistä on tietenkin tulleet NHL nostojen takia, mutta silti pelimäärät eivät ole mitään ihan hirveä isoja olleet.

Väärin. Todennäköisyys loukkaantumiselle voi olla suurempi kuin sellaiselle pelaajalle, joka ei ole loukkaantunut koskaan.

Jos mies on kaksi kautta lopettanut kesken ja molemmilla on ollut aivotärähdystä ja niskavammaa taustalla, niin kyllähän se uusiutumisen riski on monin verroin isompi, kuin terveen pelaajan aivotärähdyksellä.

Kun kiekko tippuu jäähän ensimmäisen kerran pitsiturnauksessa on se miehelle vajaaseen puoleentoista vuoteen vasta kymmenes peli.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös