Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Kotiteatteri – mikä kannattaa ostaa?

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana MC61, 29.02.2004 klo 10.56.

 1. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Lainaus:
  Suosittelisin ehdottomasti käytettyjä kaiuttimia tuossa hintaluokassa. Boseista on itselläni tietty ennakkokäsitys, jonka perusteella sanoisin, etteivät ne ainakaan hintaansa nähden ole välttämättä paras vaihtoehto. Tässä vaiheessa kannattaakin tehdä itselleen selväksi, miten design ja äänenlaatu painottuvat keskenään :)
   
 2. Ramses Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Soundbarit,
  Onko näistä kokemuksia ?
  Tarkoituksena olisi saada suht halvalla ja helpolla kelvollinen ääni tv/blueray sekä spotify käyttöön.
   
 3. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Lainaus:
  Eikö huoneeseen mahdu mitään muuta ääniratkaisua vai onko tämä tyylillinen valinta?
   
 4. psychodad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Hal Gill
  Lainaus:
  Itsellani oli kaytossa sonyn kohtuullisen halpa soundbar jonka mukana tuli subbari. Kylla se aikansa palveli ja tietysti paljon parempi kuin television aanet.
  Nyt hommasin Sonos Playbarin kun on muutenkin pari Sonos kaiutinta ja niista sai mukavasti yhdistettya kotiteatterin kun kaikki toimii langattomasti (virtajohto tietysti tarvitaan kaiuttimille). Ja se on edelleenkin varmaan ainoa systeemi jota voi laajentaa vaikka talon jokaiseen huoneeseen ja soittaa suoraan kannykan/tabletin/pc:n sovelluksesta eri musaa eri huoneisiin samanaikaisesti tai samaa kaikkialle...ja kaikki toimii suoraan sovelluksesta, netin eri musiikkipalvelut (jos on niissa tili) ja kaikki musiikkitiedostot mita loytyy laitteista oman sisaverkon sisalta.

  Hintava tuo playbar tietysti on, mutta aanenlaadultaan parhaita saatavilla olevia, ja kaytettavyydeltaan ehdoton ykkonen.
   
 5. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Lainaus:
  No on kyllä hintava. Kaikki eivät tietenkään ole rahapulaisia viimeisen vuoden opiskelijoita kuten minä, mutta kun halusin rahalleni parhaan mahdollisen vastineen, kokosin kasaan käytetyistä komponenteista ihan hyvän kotiteatterin. Dynaudio Excite X12 eteen, SVS Center, Tannoy F2 taakse ja Audio Pro B1.35 murisemaan. Vahvistimena Onkyo TX-NR607 ja käyttöjärjestelmänä Windows PC. Hintaa tuli yhteensä alle tuon soundbarin verran.

  Kullekin tarpeidensa mukaan, mutta itse en oikein vieläkään tajua tuota soundbar-systeemien suosiota. Onhan esimerkiksi Sonos mielenkiintoinen ja innovatiivinen, mutta ei se pärjää mitenkään samalla rahalla kootulle normaalikaiutinsetille kun puhutaan äänenlaaudsta.
   
 6. psychodad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Hal Gill
  Lainaus:
  Olet oikeassa, se on lahinna kayton helppous ja se etta kaikki vaan yksinkertaisesti toimii ihan saumattomasti. Eika tarvitse vedella niita johtoja. Koyhilla opiskelijoilla ei ole yleensa vaimoja valittamassa johdoista ja estetiikasta jne joten silloin voi tehda parempia "insinoorivirityksia". Itsekin siina tilanteessa kasasin samalla tavalla kotiteatterini.

  Sonos on "leluista" kiinnostumattomille tytoille usein aika hyvaksyttava setti kun puhelimella tai tabletilla voi helposti soittaa vaikka radiota tai jotain muuta mita nyt mieleen tulee ja valita etta missa sita soittaa.

  Ei missaan nimessa halpa, nuo halvimmat play 1 kaiuttimet maksaa taalla $250 per kaiutin, mutta onhan ne helvetin hyvalaatusia ja ihan kivan nakosia. Takakaiuttimiksi. Subia en ole viela ostanut (playbar tuntuu toistavan yllattavan hyvin matalat aanet) mutta kylla ma sen subinkin varmasti tulen hankkimaan piakkoin.

  Mutta pelkilla Play 1 kaiuttimilla parjaa kylla musiikin kuuntelussa ihan hyvin, kaytin yhta sellaista parvekkeella viime kesana ja mukavasti se kylla tayttaa niin huoneen kuin parvekkeenkin. Ja se on helppo vieda vaikka kylpyhuoneeseen. Mutta tama nyt ei enaa liity kotiteatteriin.
   
 7. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Lainaus:
  Kyllä täältäkin kömmänästä (avo)vaimo löytyy ja siinä mielessä sukupuolistereotypiat toteutuvat, että ei hänkään tätä kaiutinrykelmää esteettisenä pidä :) Sain kuitenkin neuvoteltua sellaisen sopparin, että jos saan koota kotiteatterin haluamistani komponenteista, niin kaiken muun sisustuksen päättää hän. Toistaiseksi sopimus on pitänyt.
   
 8. Up089 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FLA, JYP, Keupa HT
  Pitäisi ostaa tässä piakkoin uusi kotiteatteri, tai voiko sitä kotiteatteriksi kutsua; 2.1 Soundbar. Olen alustavasti suunnitellut ostavani Sonyn, oikeastaan sen takia koska puhelin on Sony, televisio tulee myös kohta olemaan Sony joten olisi luonnollinen valinta. Kävisi näppärästi kaikki yhteen.
  Onko kellään kokemuksia kyseisistä vehkeistä? Saako noista mitään potkua aikaan? Subbarin teho 300w. Tässä speksejä:

  http://www.gigantti.fi/product/tv-j...ony-2-1-soundbar-kotiteatteri-ht-ct380b-musta

  Kertokaas olenko nyt ihan turhaa vehjettä havittelemassa, ei nyt tarve millekkään älyttömälle popitussysteemeille, vaan ihan normaalin television katseluun + elokuvat. Langattomuus on se juttu mitä havittelen, nykyään hirveät johtokasat nykyisessä LG:n 5.1 teatterissa.
   
 9. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Lainaus:
  300W "surround-teho" lienee hattiwatteja, mutta ei tuolle subbarille ole enempää kyllä ilmoitettu kuin 40W. Jälleen kerran joutuu toteamaan, että säälittävän vähän äänenlaatua tuohon hintaan. Sisustusratkaisuksi tietenkin varmaan OK.
   
 10. Veijari Jäsen

  Kyllä tuo soundbar varmaan vähän paremmin soi kuin television omat kaiuttimet mutta siihen se sitten jääkin. Edes parhaimmat soundbarit ei vedä vertoja erillissarjoille, saati sitten tuollaiset muutaman satasen lelut. Kun puhutaan tuon hintatason laitteesta niin äänimaailmassa ei varmaan ole mitään eroa saman hintaluokan muihin laitteisiin, joten ostaja voi tehdä valinnan puhtaasti laitteen ulkonäön perusteella.
   
 11. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Lainaus:
  Eri mieltä, mikäli siis saa ihan "oikeitakin" kaiuttimia ottaa mukaan. Oikeastaan tuntuu, että edullisella skaalalla pelatessa niitä eroja vasta löytyykin.
   
 12. Näkkäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Muuton yhteydessä myin entisen Sonyn paketin pois ja nyt pitäisi kohtapuoliin harkita jotain tilalle. Sonyn "langaton" 5.1 -paketti oli ihan ok, mutta toiminnan hitaus harmitti sekä se ettei sitä saanut musiikkia kuunnellessa 2.1 -moodiin eli musiikki soi aina myös takakaiuttimista.

  Takakaiuttimille minulla ei juurikaan ole käyttöä, joten joku hyvä 2.1 -setti voisi olla hyvä vahtoehto. Lisäksi ajattelin ostaa PS4:n ja sitähän voisin luonnollisesti käyttää soittimena. Toisaalta erillissetti olisi varmasti toimivampi pakkaus, mutta en tiedä karkaako hinta sitten helposti kovaksi. Kyllä tästä koko hoidosta (ps4 ja soittopelit) pitäisi about tonnilla selvitä. Toisaalta subbari ei ehkä ole heti ainakaan alkuun pakollinen.

  Mikäli jollain fiksulla on mielipiteitä/ajatuksia niin arvostan.

  edit: Ei olisi pitänyt käydä kuuntelemassa Genelec G three - kaiuttimien tuottamaa äänimaailmaa. Ääh. 670 euroa/kpl.
   
  Viimeksi muokattu: 23.11.2015 klo 16.09
 13. MikGo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Leijonat
  Itselläkin on aikeissa ostaa jossain vaiheessa kotiteatteri. Olen lähinnä katsellut noin 300e vahvistinta ja siihen pari hyvää hyllykautinta 200-300e hintaluokasta. Sitä voi sitten tarpeen mukaan rakennella lisää, jos esimerkiksi keskikauittimelle tai subbarille on tarvetta. Kaiuttimiksi olen katsellut esimerkiksi näitä https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...V1i-Dark-Walnut-2-tie-jalustakaiutinpari-vari .

  Isolle äänenpaineelle ei ole tarvetta. Kotiteatterista tulee varmasti enimmäkseen musiikkia kuunneltua.
   
 14. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Lainaus:
  Lainaus:
  Ihan vain vinkiksi, että kaiutinmaailmassa tuotteet vanhenevat hitaahkosti ja toisaalta alalta löytyy paljon intohimoisia harrastajia, joilla välineet saattavat vaihtua tiheäänkin tahtiin. Mikäli ei koe vaivaa liian isoksi, niin esim. jotain hifiharrastajat.orgia ja vastaavia kannattaa ehdottomasti seurailla siltä varalta, että myyntiin tulee omaan hintaluokkaan sopivia vähän käytettyjä tarvikkeita. Olen esim. ostanut Dynaudio Excite X12:t muutaman kympin kalliimmalla kuin nuo Tannoyt ja voin sanoa, että ovat ihan eri maailmasta. Kyllä, mielestäni paremmat kuin Genelec G Threet.
   
 15. MikGo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Leijonat
  Lainaus:
  Kiitos vinkistä. Täytyy harkita myös käytettyjä laitteita.

  Itse en lukeudu tosiaankaan mihinkään hifisteihin, mutta mitään valmiita muovisia kotiteatteripakettaja en kyllä kelpuuta.
   
 16. Näkkäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Joo, kyllä itsekin taidan hylätä nuo pakettiratkaisut pois ja hankkia muuta.

  Aktiivikaiuttimet vaatisi käsittääkseni vielä jonkinlaisen "etuasteen", jotta siitä saisi kaiken ilon irti? Ei kai kukaan voi laittaa mitään Genelecin G3- kajareita suoraan televisioon kiinni?

  Ehkä sellainen perinteinen vahvari + kaiuttimet voisi olla kuitenkin toimivin ratkaisu tällä budjetilla. Pyöritellään.
   
 17. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  Eikös tuo ole juuri aktiivikaiuttimien idea, että niissä on sisäänrakennettuna se vahvistinosa? Suoraan telkkariin kiinni vaan. Sähköä ne varmaan tarvitsevat.
   
 18. Näkkäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Kyllä, mutta käsittääkseni ainakin Genelecissä on aika heikosti liitäntöjä, joten mikäli haluat käyttää kaiuttimia esim. television ja iPadin käytössä niin joku mötikkä vaaditaan väliin ettei tarvitse piuhoja vaihdella alvariinsa. Lisäksi uskoisin äänenlaadun olevan heikompi, jos sen ottaa analogisesti esim. telkkarista kuin tuollaisen etuasteen kautta.

  Mistään en mitään tiedä, mutta tällaista otaksun.
   
 19. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Lainaus:
  Monet joutuvat käyttämään noita etuasteita. Onneksi niiden laatu on nykyisin niin hyvä, että käytännössä sen halvimmankin voi aika hyvillä mielin ostaa.
   
 20. JYP#44 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tyyni Kari & Klassikkopaidat
  Osaisiko joku auttaa kotiteatteri-pähkäilyjen kanssa? Pyydän anteeksi jos termi kotiteatteri on väärä, mutta minulla siis tällä hetkellä on LG:n laitteisto LG DH3120s. Tällä hetkellä se on lähestulkoon joutilaana, ja ajattelin myydä sukulaiselle ja ostaa aavistuksen paremmat sitten joskus tilalle kun taas käyttöä on enemmän. Tuossa laitteistossa on siis kaltaiseni amatöörin silmin 5 kaiutinta, subbari, DVD, radio ja AUX/USB. Oikeastaan AUX/USB olisi ainoa mistä olisin valmis tinkimään. DVD on aivan välttämätön. Bluray voisi olla plussaa, mutta ei taida olla (ainakaan minun budjetillani) mahdollisuutta vielä DVD + BR-comboon.

  Gigantin sivuilta aloin seulomaan laitteita, ja halvin järjestelmä oli hintaan 99e ja aika kuppainen mielestäni versus minun nykyiseni. Minä maksoin tarjouksessa omistani 79e, joten pidän jo tuota 99 euroa aika suurena rahana. Budjetiksi kaavailin max 200e. Onko mitään toivoa löytää mitään tuoreempaa laitteistoa nykyisen tilalle ilman että joutuisi tinkimään mistään pois? Vai kannattaako sittenkin vain seisottaa noita romuja laatikossa kunnes taas tarvitsen niitä?

  Speksit minun laitteistolleni löytyy LG:n sivuilta: LG DH3120S Home Cinema System - DH3120S 5.1 DVD Home Cinema system Non HDMI - LG Electronics UK
   
 21. stiflat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, HIFK
  Minäkin tarvisin hiukan mielipidettä. Innostuin 4K-konsolista ja nyt pitäisi siihen hommata televisio tässä ajan mittaan. Josta päästään siihen, että omistan Onkyo TX-NR636-vahvistimen ja muistelin + ilokseni huomasin että siitä löytyy läpivienti 4K/60p:lle. Esim. tämän TM:n jutun mukaan. Entäs toi HDR, jota kovin mainitsevat myös nykyään (televisioissa), en löytänyt (tajunnut) siitä mitään, meneekö se tuossa mukana, vai pitääkö siihen olla vielä tuki erikseen tms? All in all, onko toi 636 ihan käypä peli 4K-materiaalin kanssa? Kertokaa nyt hlvtti joku joka näistä tietää, uusia käsitteitä on niin pirusti. HDMI-johdot pitää kaiketi päivittää myös tukemaan nopeampaa liikennettä. Onkohan vielä jotain?
   
 22. marse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Hyvät uutiset: kyseisellä vahvistimella saat tosiaan vietyä 4K-materiaalin läpi esimerkiksi 4K-konsolista televisiolle. Kuten linkkaamastasi artikkelista ilmenee, kyseinen vahvistin oli ensimmäisiä, jotka tähän kykenevät.

  Huonot uutiset: vahvistimessa on HDMI 2.0, joka ei vielä sisältänyt tukea HDR:lle, eli vaikka 4K-materiaali meneekin läpi, HDR ei toimi. Tähän tarvitaan seuraava versio, eli HDMI 2.0a.

  Lyhyesti sanottuna HDR mahdollistaa paremman kontrastin, musta on mustempaa ja valkoinen valkoisempaa. Hyvällä ja isolla HDR-televisiolla ero on merkitsevä. Kun hankit HDR-television, jossa on esimerkiksi omat sovellukset Youtubelle ja Netflixille, voit toki katsoa HDR-materiaalia suoraan niillä. Televisiosta saat kyllä äänetkin vahvistimelle HDMI:n kautta. Mutta jos haluat esimerkiksi katsoa ja kuunnella Ultra HD Blu-ray -levyjä HDR-televisiollasi, jos mainitsemasi konsoli sattuu olemaan Xbox One S, tarvitset paremman vahvistimen HDR:n käyttämiseksi. Jos konsolisi sattuu olemaan mainittu konsoli, tulet haluamaan kyseisiä levyjä ja myös HDR:n käyttöön levyjä katsoessasi. Jos uusi konsolisi on japanialainen, etkä aio käyttää modernina miehenä fyysistä mediaa, tilanne on tietenkin leffojen suhteen hieman vähemmän kriittinen. Pelaamisen kannalta HDR toki puuttuu vahvistimesta joka tapauksessa.

  Mutta konsolitkin voi toki kytkeä suoraan televisioon ja viedä äänet televisiosta vahvistimeen HDMI:llä. Tällöin saat HDR-kuvan käyttöön, mutta uusimmat äänistandardit eivät kulje television kautta vahvistimeen. Riippuu sitten äänentoistopuolen laadusta, onko tämä ongelma vai ei. Useista tätä tukevista televisioista saa vahvistimelle näin vain pelkkää stereota.

  Joka tapauksessa on niin, että 4K-maailma on kuitenkin vielä vähän alkuvaiheessa, emmekä oikein voi tietää, tekeekö nykyisillä HDR-yhteensopivilla vahvistimilla (tai edes televisioilla) mitään viiden vuoden päästä kun kehissä on taas uudet standardit. Näin ollen kyseinen vahvistin voi hyvinkin olla ihan ok ensiaskel 4K:n pariin, enkä siksi jättäisi ostamatta televisiota. Niin ja saahan sen vahvistimen päivitettyä milloin vain.

  HDMI-johtoja et ehkä välttämättä tarvitse uusiksi, nykyiset johtosi saattavat hyvinkin olla tarpeeksi uusia, niiden kapasiteetti tai versio yleensä lukee niissä. Konsolin mukana todennäköisesti tulee mukana sopiva piuha, tosin toki vain yksi.
   
 23. stiflat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, HIFK
  Lainaus:
  Kiitos selvennyksestä ja hatun nosto!
  Toi HDR tosiaan on itselleni vielä suht sekava asia. Tiedän kyllä mitä se periaatteessa tekee (still-)kuvalle, mutta en tosiaan tiennyt miten se liittyy tähän television liikkuvaan kuvapuoleen. Sitten on vielä joku HDR-videomuotokin jossain tulevaisuudessa tulossa ilmeisesti...

  Mutta joo, valintani siis osui (tai tarkemmin osuu, kun kauppaan ehdin) tällähetkellä tuohon japanilaiseen valmistajaan konsolirintamalta, Xboxin päivitän vasta ensi vuoden lopulla, kun se heidän tehokkaampi versio sieltä tulee, jota odotankin enemmän.

  Okei, eli siis jos HDR-kuvaa haluan (ja miksipä en haluaisi, ainakin tekstistäsi saa sellaisen käsityksen että se kortti kannattaa käyttää), niin HDMI suoraan televisioon kiinni ja siitä ääni HDMI-kaapelia pitkin vahvistimeen, tai sitten - mitä et maininnutkaan - digitaalisella äänikaapelilla erikseen vahvarille konsolista. Kai tämä olisi myös validi ratkaisu?

  Verkkokaupasta olen alustavasti jotain <60" televisioita katsellut ja esim. tämä nyt pisti silmään vielä jotenkin järjellisessä hintaluokassa. Olisiko toi paritettavaksi näihin muihin ihan kelpo vekotin näin äkkiseltään ajateltuna? Kaippa..? Television omia sovelluksia en ole ikinä vielä käyttänyt, enkä varmaan tule käyttämään, Netflix on pyörinyt konsolilla harvakseltaan.

  Jos tuolla optisella kaapelilla saisi kierrettyä tuon HDR-ongelman, voisin vahvarin päivittämisen lykätä myöhemmäksi (varsinkin kun toi 636 on muuten ihan käypä peli itselleni, eikä ~500e kiinnosta sijoituksena HDR:stä)? Täytyy myös tsekata noi HDMI-johdot, jos niissä jotain printtiä olisi. Joskus aikoinaan jotain halpis-HDMI:tä hiplailin ja en huomannut siinä mitään mainintaa mistään... Mutta se oli sitä aikaa se, kun HDMI oli itselleni vain kuvan läpivientiä.
   
 24. Takiainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Tällä hetkellä HDR:stä on kaksi "kilpailevaa" standardia olemassa: HDR10 ja Dolby Vision. Ja jotta nuo standardit täyttää ja voi hyötyä "oikeasti" HDR-materiaalista pitää TV:stä löytyä vähintään 10-bittinen paneeli sekä kontrastin/kirkkauden pitää täyttää tietyt raja-arvot. Tuo linkittämäsi Samsung ei sisällä 10-bittistä paneelia.

  Tällä hetkellä kaupoissa on hirveä kasa televisioita jotka mainostavat olevansa HDR-compatible, mutta tämä tarkoittaa lähinnä sitä, että ne tunnistavat HDR-signaalin ja asettuvat sellaiseen moodiin (kirkkaus+kontrasti täysille) missä pyritään tuottamaan HDR-kuvaa. Mutta speksejä ne eivät virallisesti täytä.

  Tämän hetkiset speksit täyttävät TV:t myydään UltraHD Premium ja Dolby Vision tarroilla varustettuna. LG:n tämän vuoden OLED-televisiot, LG:n LCD lippulaivat sekä Samsungin 9000-sarjalaiset ovat ainakin sellaisia mitkä tuota virallista speksiä tukevat. Tuohon 2kE hintaluokkaan ja yli 60" yksi varteenotettava vaihtoehto on: LG 65" 4K UHD Smart TV 65UH950V - Televisiot - Gigantti . Yli 65" ovat tällä hetkellä tähtitieteellisissä hinnoissa.

  Itse arvoin pitkään tuon linkittämäni LCD:n ja pienemmän OLEDin välillä ja lopulta valinta kohdistui 55" OLEDiin. HDR-kuva on esim. GrandTour sarjassa käsittämättömän hienon näköistä. Materiaalia on toistaiseksi melko vähän, mutta tuolla DolbyVision ja HDR10 tuella pitäisi pärjätä tulevaisuudessakin.

  Itsellä myös PS4Pro ja äänet vien televisiosta optisella vahvistimelle, vahvistimesta kun ei löydy HDMI 2.0 tukea. Toimii hyvin.
   
  Viimeksi muokattu: 15.12.2016 klo 10.18
 25. marse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Joo varmasti optinen kaapeli vaihtoehto myös. Eipä tullut muistettua, kun ei ole itsellä hieman liioitellen sanottuna kymmeneen vuoteen ollut käytössä. Optista kaapelia toki koskevat samat rajoitukset, eli uusimmat ääniraidat ei sillä siirry, mutta pelkkää stereota parempi kuitenkin.

  Edellinen kirjoittaja jo ansiokkaasti muistuttelikin noiden HDR-yhteensopivien televisioiden ansoista. Itse kuitenkin toisin vielä yhden lisämielipiteen mukaan. En itse tuijottaisi pelkkiä numeroita, vaan myös sitä, onko kyseessä ns. edge LED vai direct LED -televisio. Yksinkertaistettuna edge LED tarkoittaa sitä, että LED-valot ovat television reunoilla ja direct LEDeissä suoraan takana, jolloin kun yksittäisiä LED-valoja sammutetaan suoraan takana, saadaan aikaan oikeasti mustaa, mikä on erityisesti HDR-kuvassa erittäin edullista verrattuna edge LEDeihin.

  HDR-speksit täyttävän direct LED -television hinnat pomppaavatkin sitten yleensä melko selkeästi. Oma valintani oli pienen vertailun jälkeen HDR-yhteensopiva direct LED samasta hintaluokasta, eli Philips 65PUS7601. Ei täysin täytä vaatimuksia, kirkkautta esimerkiksi ei ole vaadittua 1000 nitsiä, vaan 700, mutta väitän silti, että pesee yleensä 1000 nitsin edge LEDit katselukokemuksena. Vaan kaikki eivät ole samaa mieltä ja näitä subjektiivisia kokemuksia melkein suosittelen hankkimaan omin silmin.